- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
deminos #10599 üzenetére
"Vagy akkor is meg tudom oldani, ha gyorsan az áram alá helyezése után egyből elkezdem tftp-vel visszaflashelni a bios-t?"
Az általam tapasztalt esetekben (szigorúan csak linux-alapú WRT54-sorozatú routerek helyreállításáról van szó) a két dolog nem különült el. Vagyis a router bootloadere indulás után (engedélyezett boot wait opciónál) válaszol a pingre, azon a bizonyos fixált IP-címen, amely egy CFE esetén sima plain text-ként ki is olvasható belőle (mármint abból a bináris fájlból, amit CFE-ként jtag-porton keresztül feltöltünk a routerre). De ilyenkor általában nincs sok idő a tökölésre, mert - ahogy a linkelt doksi is említi - a rendelkezésre álló időablak mindössze néhány másodperces. Teljesen kitörölt (tehát már bootloadert sem tartalmazó) flash-chippel rendelkező WRT54GL-ekre a megfelelő CFE-t és konfigurációt ('nvram') felprogramozva viszont eddig sosem kellett sietnem a tftp-s feltöltéssel, még percekkel az indulás után is válaszolt a router a ping-re, és bármikor elkezdhető volt a kernel feltöltése. De utóbbi azért eléggé speciális eset.
Egy hasznos leírás a helyreállítási lehetőségekről a dd-wrt oldalán: [link].
"Bocsánat, hogy téged zaklatlak ilyenekkel [..]"
(A fórum nyilvános, bárki válaszolhat, tehát nem csak engem zaklatsz.)
-
deminos
aktív tag
Köszönöm a teljes mértékig kimerítő választ.
Most már csak egy kérdésem lenne: Csak akkor tudnám ezek szerint megoldani a tftp-s dolgot, hogyha a router pingre válaszol? Vagy akkor is meg tudom oldani, ha gyorsan az áram alá helyezése után egyből elkezdem tftp-vel visszaflashelni a bios-t?
Bocsánat, hogy téged zaklatlak ilyenekkel, de ahogy látom te elég jól értesz ehhez és szeretném ezt a router-t még életre kelteni, ha lehet. -
And
veterán
válasz
deminos #10597 üzenetére
Ilyet nem találsz külön, a bootloader ugyanis a firmware része. Azaz ugyanúgy benne van az újraírható flash-chipben, mint a lényegi (és általában frissíthető) alapszoftver, a kernel. A bootloader egy viszonylag pici kód a flash címtartományának (flash típustól függően: Top vagy Bottom boot sector) alján vagy tetején, amely többek között arra szolgál, hogy a rendszer bekapcsolásánál a kernelt indítsa, betöltse (boot), ill. firmware-frissítéskor az új kernel flash-be írását megoldja. Ezért ez a kódrészlet normál (pl. webfelületről kezdeményezett) upgrade során sosem íródik felül, erre lehet alapozni a TFTP-s vagy gyári javítókonzolos helyreállítást. A linux alapú Linksys-routerek esetén ezt a bootloadert CFE-nek (Common Firmware Environment) hívják. Ha a bootloader ilyen esetekre fel van készítve és konfigurálva, akkor indulásnál, még a kernel betöltése előtt lehetőséget ad arra, hogy az alapértelmezett (konfigurációból sem módosítható) IP-címen azt elérve kívülről valamilyen egyszerű protokollal, pl. az említett TFTP-vel felprogramozzuk a sérült kernelt. De ha ez a feature eleve nem támogatott, konfigurációban tiltott, vagy maga a bootloader is sérült (pl. kívülről, JTAG segítségével - a processzoron keresztül - a teljes flash-chipet törölték), akkor a lehetőség ugrott.
A JTAG elvileg ezért jelentene biztos megoldást (valószínűleg gyárilag is így programozzák fel a routerek flash-tartalmát), csakhogy az erre szolgáló szoftveres algoritmusok processzorcsalád- és flash-függőek, így a JTAG-re nincs univerzális módszer. És ha van is a nyákon erre szolgáló érintkezősor, annak bekötése sem egységes, vagy mindig dokumentált.. -
And
veterán
válasz
huncut123 #10595 üzenetére
Ugyanazt tudnám írni, mint amit a #10588-ban. A firmware (legalábbis a frissíthető kernel része) agyhalott, így a router is az. Hogy mégis használható 'megosztáshoz', azaz sima switch-ként, annak az lehet az oka, hogy a switch-funkciót egy,a főprocesszortól független céláramkör kezeli. Egy WRT54GC is egészen pontosan így szokott lehalni, ha elrontják a fw-frissítést.
Tehát: vagy van hozzá gyári javítóprogram, amellyel (a nem sérült bootloader közreműködésével) egyfajta safe-módban feltölthető rá a lényegi firmware, vagy JTAG. Utóbbi viszont az adott hardvert támogató segédprogramot, meg hardveres buherálást igényel, ami elég kacifántos - vagy éppenséggel megvalósíthatatlan - lehet. De első körben a PC-det állítsd fix IP-re (pl.: 192.168.1.5-re, alhálózati maszk: 255.255.255.0), és utána próbáld pingelni, mert ha a router (és annak DHCP-szervere) működésképtelen, a géped pedig automata címkérésre van állítva, nem leszel annak alapértelmezett címtartományában. -
huncut123
tag
-
Atapi
senior tag
válasz
aclandiae #10592 üzenetére
gyári fw nem tudja a statikus dhcp-t. viszont többnyire ugyanazt osztja vissza, ha bizonyos időn beül ujra csatlakozik a kliens. ha ez kevés, akkor marad a fix ip beállítása a kliensen, vagy alternatív fw keresése a kütyühöz, már ha van...
btw, mit értesz azon, hogy a virtuális gép a rendes gép ip cimét kapja? azonos tartományból kapják? mert ugyanazt nem lenne szabad kapniuk -
tomka31
csendes tag
Hello!
Kis segitséget kérnék!Van egy linksys wrt54gl 1.1-es routerem!A hibajelenség a következő.Pl ha áramszünet van,vagy áramtalanitom a routert,vagy megszakad a net,utána nagyon nehezen indul be.Többször resetelni kellett a routert,áramtalanitani,mire nagy nehezen beindult!Többször is csinálta ezt már!Gyári firmware,illetve tomato firmewarel is!Mitől lehet ez?
A segitséget előre is köszönöm! -
Atapi
senior tag
válasz
aclandiae #10589 üzenetére
gondolom a guest rendszernek akarsz belső hálózatos ip-t. ehhez a virtuális gép hálókártyáját bridge módba kell állítani. ha statikus ip-t is szeretnél, az kacifántosabb, gyári fw-rel nem is lehet. ha nem gyári már a fw, akkor a virtuális gép emulált kártyájának mac cimére tudsz a megfelelő menüben statikus ip-t beállítani.
-
aclandiae
senior tag
Üdv!
Hogyan tudok a Virtualbox-nak IP-címet a WRT54G routeren kiosztani?
-
And
veterán
válasz
deminos #10587 üzenetére
Hát, ha egyszer félre flash-elted, akkor ne nagyon csodálkozz rajta, hogy nem sikerül csatlakozni hozzá
. Ha nincs élő oprendszer, nem fog tudni kommunikálni a vas. Így aztán nem sok értelme van IP- vagy MAC-címeknek. Ha a bootloader lehetőséget biztosít a hiba javítására (3rd-party firmware-ek esetén 'boot wait' opciónak hívják az ilyesmit), akkor lehet vele szerencséd, esetleg gyári javítóprogi is van hozzá, ami ezt kihasználja. De ha ez nem igaz, akkor a flash újraprogramozására van szükség, pl. JTAG segítségével. Na most hogy ez az adott típusnál hogy működik (van-e az adott processzort és flash-chipet támogató debrick utility), azt meg ki tudja..
-
deminos
aktív tag
Valaki tudna erre a kérdésemre válaszolni?
Előre is köszönöm. -
Livius
őstag
Hello!
Van egy WRT54GS routerem, mostanában már nem akart magától csatlakozni a ppoe kapcsolatra, hanem nekem kellett menüben csatlakoztatni. Viszont ma, hogy haza jöttem már azt se akarta, és még az a gáz velehe, hogy egy jó ideje a router menüben belassul a lapok betöltése, és van hogy meg is fagy, szóval nem tudja megjeleníteni az explorer. Mi lehet a gondja? Reseteltem már mindenféle képpen, de ugyan olyan. Néha a 20. connect megnyomására lesz kapcsolata de nehezen. -
veze
őstag
frissitetetm a firmware-t a linksys wrt54gl (v1.1) -en ( a legutolsó elérhetö stabil, tehat nem beta verzio) ) de ugyaugy csak 21-22 mega körül enged át a netemböl (25/5 ös csomag) mint a korábbival.
ha megkerülöm a routert és direktbe dugom a netet a gépbe akkor megvan 26 is.. tehát jelen esetben nem a szolgáltató a hunyó..
sajnálom.. ugy tudtam az itteni forumhozzászólásokbol hogy ennek a tipusnak 30-35 mega körül van a plafon..
azért továbbra is használom mert szükség van rá és ez a 4 mega ami hibádzik nem annyira létkérdés, hogy direktbe dugdossam idönként..de azért jo lett volna ha belefér
másnak van tapasztalata hogy menyi megy át rajta neki? -
sonar
addikt
Egy hülye kérdés. A gyári antennákat szét lehet vhogyan szedni?
-
DaeMonS
tag
sziasztok
Vigigbogarasztam a netet..semmi haladas
egy WRT54GL 1.1 routerre keresnek olyan firmwaret ami kepes SD-t kezelni /4gb sdhc/ ftpd guival, samba hogy helyi halon megoszthato masolgathato lehetne--tudom hogy nagyon lassu es regmult ,de senki nem tudna segiteni hol talalok ilyen firmwaret amiben ez bennevan?
mar a ddwrt firmware modification kittel is probalkoztam, de a big,es mega buildekbol sem tudok annyi dolgot kiszedni h 4meganak kissebb legyen a fw, ill amit csinal nem eszi meg a router..
regen ddwrt+optware komboval ment ..de mar 1 nincsenek a leirasok, ill az optware megoldas tul zuros, tul sokmidnen van benne,pedig csak ennyi kene.a TomatoUSB lenne a legjobb fw sztem csak nem tudom hogyan lehet sd-t felismertetni vele /letezik sd_mod.o az extras-ban,de nem sikerult betolteni,hasznalni...lehet egyaltalan ujraforditani egy tomato usbt sdmoddal?
koszi ha van 5letetetek
-
DaeMonS
tag
válasz
jpisti #10528 üzenetére
ebben az esetben sokkal jobban jarsz mondjuk egy asus rtn16al...tomatoval
samba, ftp, es barmi ami kell megy alapbol,extrazod,akkor torrent es tarsai is...usbs nas funkciok, es a wan oldali sebessege is jobb ~120 korulo..mig a wrt mar csak kb a fele, ha pl digis neted van ,akkor ez is szamit.
-
deminos
aktív tag
Hi all!
Tudom, hogy ez nem közvetlenül ide tartozik, de itt foglalkoztok a leginkább a linksys routerekkel.
Olyan problémám lenne, hogy van egy Linksys wrv-200-as routerem, amit egy kicsit elflasheltem. Sajna a router még pingre sem válaszol, ami a különböző tftp-s variációkat kizárja. Legalább is 192.168-as ált. router címeket kipróbáltam. A kérdés az lenne, hogy lehet-e megtudni a router jelenlegi IP címét? A DHCP ki van rajta kapcsolva vagy nem is működik, mert ugye a gép nem kap IP-t. Esetleg MAC cím alapján rá tudok keresni?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
soldi3r
veterán
hi!
Problémám akadt egy dd-wrt v24 sp2 special firmware-rel.
Vagyis nem biztos, hogy probléma, csak én nem jöttem rá, hogyan működik a portforward.
Tehát megadok egy forrásportot, kiválasztottam hogy mindkét protokollt engedje, megadtam a sajtá gépem ip címét, illetve ugyanazt portszámot, kipipálom a négyzetet... És nem történik semmi, ugyan úgy nincs nyitva.
Kell még valahol valamit beállítani?
Kössz! -
Button
aktív tag
Hello Emberek
Tomatoban a scheduler alatt szeretnék olyan commandot, ami a wifit tiltaná minden nap 0:00 és 6:00 között. Lehetséges vajon ilyen? -
And
veterán
válasz
lorant12345 #10570 üzenetére
A PC-dnek fix IP-je van? Mert ilyenkor a DHCP-szerver nem működik, a gépedet fixen kell beállítani a 192.168.1.x tartományba (ha jól rémlik, a Skynet-kittel generált CFE-k a 192.168.1.1-es címre hallgatnak). Amúgy meg a következő lépés a v1.0-ás verzióhoz való CFE felküldés után a korábban belinkelt oldalról letölthető nvram.bin flash-elése volna, de írtad, hogy te is így csináltad. Majd újraindítás után a LAN-ledek kialszanak, és a power sem villog, ha nem így történik, akkor nem tudom, mi a gond.
#10569: Ha esetleg megnéznéd ennek a topiknak az #1-es hozzászólását.. -
drpeet
csendes tag
Szerintem simán megoldható ez a gyári FW-vel is! Kapcsold össze a fő router-ed egyik LAN-portjával a WRT54GL WAN portját, basic setupban meg az Internet Connection Type-nál állítsd automatic configuration - DHCP-re, és kérni fog a fő routeredtől IP címet, és azt bontja majd tovább. Szerintem!
-
PonPon
senior tag
tomato raf ezt tudja!
-
gvass
tag
Sziasztok!
Van két WRT54GL routerem a már meglévő wifi hálózatom bővítésére szeretném felhasználni őket.
Arra rájöttem, hogy a gyári szoftverrel nem tudom ezt megtenni, felraktam a legújabb tomato szoftot, de nekem elég kínainak tűnik mit kellene tennem.
A terv az lenne hogy, a meglévő vezeték nélküli hálót használná és erősítőként szolgálna, hogy ne kelljen kábeleket húzogatni.
Mit kell nekem beállítani?
Előre is köszi! -
vukec
csendes tag
hi.
van egy wrt54gl 1.1-es routerem ddwrt v24 sp2 standard...
valaki tudna segíteni sávszélesség korlátozása terén.????
a cél az lenne hogy MAC cím alapján lekorlátozzam a másik szg feltöltési sebességét.
Probálkoztam a Robert "Robson" Mytkowski script generátorral de nem akar működni..
Itt a forrás:
#--------------------------------------------
#WRT54 Script Generator v1.02
#(C) 2006-2007 Robert "Robson" Mytkowski
#--------------------------------------------
TCAU="tc class add dev imq0"
TFAU="tc filter add dev imq0"
TQAU="tc qdisc add dev imq0"
SFQ="sfq perturb 10"
modprobe imq
modprobe ipt_IMQ
ip link set imq0 up
tc qdisc del dev imq0 root
tc qdisc add dev imq0 root handle 1: htb
tc class add dev imq0 parent 1: classid 1:1 htb rate 128kbit
$TCAU parent 1:1 classid 1:10 htb rate 50kbit ceil 128kbit prio 0
$TQAU parent 1:10 handle 10: $SFQ
iptables -t mangle -A PREROUTING -m mac --mac-source 00:0A6:00
2:42 -j MARK --set-mark 10
iptables -t mangle -A PREROUTING -j IMQ --todev 0probáltam a modprobe-ot insmode-ra cserélni, restart előtt, után sem akar korlátozni.
elvesztem totál benne...a Nat/QoS funkciót bekapcsoltam .
ha valakinek van valami tuti kikisérletezett ötlete azt nagyon megköszönném.
üdv -
drpeet
csendes tag
Sziasztok!
Van egy WRT54GL routerem, és én is szeretném belőni a statikus DHCP-t, olvastam And #243 számú hozzászólását, amiben az "-> Administration -> Services -> Static leases -> 'Add'"-ot írja, viszont nekem az Administration tabon belül nincsen services menüpont.
Linksys WRT54GL 1.1-es HW rev. 4.30.14-es FW-vel!
Valaki segítsen plíz!!
-
And
veterán
válasz
lorant12345 #10558 üzenetére
A flash-be jtag-kábellel beírod a CFE-t, majd utána a "-backup:cfe" opcióval ki is olvasod. Ekkor kapsz egy újabb cfe.bin-t, amelynek a neve is dátum- ill. időbélyeggel lesz ellátva. Namost fogod ezt a kiolvasáskor kapott fájlt, meg az eredetileg beírt cfe.bin-t, és binárisan összehasonlítod a kettőt, egy akármilyen, erre alkalmas programmal (például Total Commander: Fájl / Összehasonlítás tartalomra.. menüpont). Ha a kettő egyezik, akkor léphetsz tovább, de ha nem, akkor az égetéssel van gond. Ugye a jtag-kábeled nem túl hosszú?
-
And
veterán
válasz
lorant12345 #10555 üzenetére
"[..] viszont nem ellenőriztem vissza."
Akkor először is tedd meg! A kiolvasás úgyis jóval gyorsabb, mint a flash írása.
Az átnevezéssel nincs gond, a jtag-util mindenképp ilyen (cfe / kernel / nvram.bin) fájlokat keres.
Próbáld meg a belinkelt leírás alapján a cfe-t működésre bírni, égetés után ellenőrizd vissza (pl. a Total Commander segítségével), és ha elakadnál, írd meg, hogy melyik pontnál! Én konkrétan dd-wrt-t tettem fel ilyen helyreállítások alkalmával, de nem hinném, hogy ennek jelentősége van (a leírásban openwrt-ről van szó).
"van még egy ugyan ilyen routerem es az alap weboldalán van egy lehetőség a backup és onnan lementetem mindent az nvramot a kernelt a cfe t "
Milyen firmware van rajta? Eddig én csak olyan backup-ot láttam, amellyel a konfiguráció (vagyis az nvram) volt menthető, és az sem jtag-gel visszaírható formátumban. Egy működő példányról jtag-kábellel akár fullflash-mentést is készíthetsz, amit aztán visszaírhatsz a rendetlenkedő routerbe, ha azonos a hw-verziójuk. Ilyenkor egyedül a MAC-address nem fog egyezni a router matricájára írt számmal, mivel azt a flash-tartalom hozza magával, viszont mindegyik 3rd-party firmware lehetőséget ad a MAC-címek (LAN, WAN, WLAN) utólagos szabad beállítására. -
lorant12345
csendes tag
Heló!
Igen felismeri a processzort is és a memóriát is.
A CFE t én generáltam MAC alapján csináltam V1.0 t is meg v1.1 et is mert néhány helyen azt irták hogy eggyel régebbit kell feltenni, viszont nem ellenőriztem vissza.NVRAM ot nemtudom valahol találtam neten az tettem fel nem tudtam mást mivel nem találtam sehol.A kernel el viszont tanácstalan voltam egyszer próbáltam feltenni 2,5 óráig tartot de nem biztos hogy jol csináltam mert a openwrt firmwaret neveztem átt kernel.binre...es nemtudom hogy jól-e csináltam sehol sem találtam ezzel kapcsolatos dolgot a neten..viszont nem foglalkoztam vele túl sokat mivel a CFE meg az NVRAM után már kellett volna tudnom pingelni...most ahogy nézem az oldalat amit linkeltél erről van az nvram file...de egyszer sem sötétültek el a ledek...van még egy ugyan ilyen routerem es az alap weboldalán van egy lehetőség a backup és onnan lementetem mindent az nvramot a kernelt a cfe t és feltettem a cfe t meg az nvramot a rossz routerra de hát semmi eredménye...
minden flashelésnélpedig kirja hogy sikeres volt
nemtudom
-
And
veterán
válasz
lorant12345 #10553 üzenetére
Szinte biztosan felesleges ezzel a rövidre zárósdival foglalkoznod, ha már addig eljutottál, hogy full flasht töröltél és CFE-t tettél fel jtag-gel. A rövidzár arra való, hogy általa ellenőrzési hibát detektáljon indulásnál a bootloader, és failsafe-módba menjen (amelyben aztán TFTP-vel vel tudod tenni a kernelt és az nvram-ot). Azon felül elég veszélyes és kétesélyes módszer, annál a jtag / tftp sokkal biztonságosabb, mivel ezektől a hardver végzetesen biztosan nem fog károsodni.
Gondolt át, hogy eddig mivel próbálkoztál, esetleg mit felejtettél el:
- A jtag-utility rendben felismerte azt a Macronix-flasht? (A processzor biztos nem jelent gondot, azt már elég régen ismerik ezek a segédprogramok.) Az EJTAG debrick utility Tornado-mod (tjtag.exe) aktuális verziója biztosan ismeri.
- A beírt CFE.bin-t vissza is ellenőrizted (kiolvasás, bináris összehasonlítás)?
- Megfelelő nvram.bin-t tettél fel? Nem mindegy, milyen sw-verzióhoz készült.
- A kernelt is jtag segítségével küldtet fel? Mert ha a bootloader már feléled, nem világítanak a LAN-ledek, a power-led sem villog, ilyenkor TFTP-vel is felküldhető a kernel (sokkal gyorsabb, mint a jtag).
Itt egy leírás: [link]. Kicsit körülményes, nem biztos, hogy okkal (lehet hogy 1-2 lépése felesleges), de működik, és kifejezetten GL v1.1-hez való. Többször hoztam vissza halott WRT54GL-eket, szerintem ez az egyik legegyszerűbben 'jtag-elhető' típus. -
eketomy
senior tag
válasz
gabcsikovo #10546 üzenetére
hi!
hasonló eset már nálam is volt, bár nálam csak szimplán netet nem akart kiosztani, mondjuk én átdugdosással nem próbálkoztam akkor!
nálam megoldotta a problémát akkor egy új firmware, magyarul rakd újra a firmwaredet, az amúgy sem árt neki! itt van link
remélem tudtam segíteni
-
eketomy
senior tag
válasz
lorant12345 #10545 üzenetére
ha nem lehet pingelni akkor az elég nagy gáz! akkor tudtommal egy megoldás még létezik haverom csinált már ilyet, majd megkérdem tőle! a lényeg hogy szétkell szedni a routert és valamelyik lábat rövidrekell zárni amitől kapsz egy legyalult routert utánna szabadon rá lehet rakni ismét a szoftverét!
egyenlőre ennyi, elméletileg a neten is lehet találni linket a rövidrezárásról, üdv
-
-
novoszath
senior tag
v.ki nem tudja hogy a tomato FW-t honnan lehet leszedni GL-es rout-hoz?
mer ami volt oldal az mar nem elerheto
vagy esetleg linket tudnatok adni?
-
lorant1234
csendes tag
Szijasztok
Lenne nekem is egy kis problémám ahogy itt a legtöbbeteknek.
Van egy WRT54GL v1.1 és routerem és hát nem akar menni ...a Power led villog a Wan és a 4 Lan jelző led világit és nemtudom mit kezdjek vele resetet próbáltam már csináltam JTAG kábelt is generált CFE.bin t feltem rendben felment, nvram.bin t húztam netről az is rendben felment próbáltam openwrt t tenni rá elttartott egy ideig mig felnet..de semi eredmény..nemtudommihez kezdjek vagy hogy milyen lehetőségeim vannak még...villog meg világitpingelni sem lehet
valaki segitsen
köszönöm
-
gabcsikovo
csendes tag
Sziasztok
Van egy linksys wrt 54gl 1.1 routerem .. Win 7 van a gépemen .. Volt egy áramkimaradásunk és azóta a linksys nem adja tovább a jelet ..Modem teljesen jó , ha azt csatlakoztatom a géphez simán csinálok internet kapcsolatot..
De viszont az internet csatlakozást ami a modemből jön azt nem a router internet csatlakozójába nyomom ,hanem a 4 port közül valamelyikbe akkor simán csinálok ott is internet kapcsolatot..
Soha nem frissítettem..A setup részben csak a ppoe-re állítotttam és a passt írtam ujra ennyi volt amit a router beállításainál mindig is buheráltam..
Lehet hogy elszálllt? ezt hogy tudom meg?? már 3.5 éves de ezeknél a routereknél a kor nem akadály ..
légyszi segítsetek -
lorant12345
csendes tag
Szijasztok
Lenne nekem is egy kis problémám ahogy itt a legtöbbeteknek.
Van egy WRT54GL v1.1 és routerem és hát nem akar menni ...a Power led villog a Wan és a 4 Lan jelző led világit és nemtudom mit kezdjek vele resetet próbáltam már csináltam JTAG kábelt is generált CFE.bin t feltem rendben felment, nvram.bin t húztam netről az is rendben felment próbáltam openwrt t tenni rá elttartott egy ideig mig felnet..de semi eredmény..nemtudommihez kezdjek vagy hogy milyen lehetőségeim vannak még...villog meg világitpingelni sem lehet
valaki segitsen
köszönöm
-
Atapi
senior tag
válasz
eketomy #10542 üzenetére
a net széthalás legtöbbször a half open limit miatt szokott lenni xp esetén, illetve ha a kapcsolati tábla mérete nem lett megfelelő méretűre beállítva. dd-wrt esetén ez a Maximum Ports opció az administration/management fül alatt ha minden igaz, megpróbálhatod növelni a méretét, hátha segít.
gyári fw van a linksys oldalán, csak rossz régióban keresel. valami európai oldalon keresgélj, pl linksys.co.uk, mert a .com az az amcsi oldal, és ha ott nem dobtak piacra ilyen eszközt, akkor támogatás sincs hozzá... elég gyökér ez a megoldása a linksysnek, de hát ez van.
-
eketomy
senior tag
Ill. még annyit hozzátennék az egészhez, hogy torrent kliensnél csinálja, szal ha azzal töltök le! Normál letöltésnél nem hasal szét!
-
eketomy
senior tag
Szép napot mindenkinek!
Lenne pár kérdésem:
Van egy ilyen routerem--> linksys wrt54g ver7.2 (eddig viszonylag teljesen jól működött néha-néha fagyogatott)
Raktam fel rá DD-WRT firmwaret, és minden jól ment, 30-30-30as resetet csináltam elkészülés után, és most olyan hibajelenségbe futok bele, hogy ha elkezdek torrent fájlt letölteni azaz p2p-ezek akkor széthal a net!
Ha nem töltök akkor meg full gyors mint állat akkor semmi hibajelenség! Raktam már azóta másik micro-s ddwrt fel hátha az lehet a gond, de nem, u. úgy csinálja ill. már a dhcp is kilőttem mert azt hittem hogy az a baj, de az sem oldotta meg a problémát!Elkeseredésembe, vissza akartam rakni a régi firmwaret de pont ehhez a verziójú routerhez nincs fent a hivatalos linksys oldalon a 7.2es firm!
Szal megkösszönöm aki tud esetleg linkelni, vagy ha tud valaki erre valami létező megoldást. Már szinte mindent próbáltam, jah amúgy Digis netem van(pppoe alapú)
Köszönöm, előre is!
-
veze
őstag
kinöttem a routert kicsit, kevés a 4 utp-s csati a hátuljan és én szeretem a vezetékes összekötést.ha az egyik csatlakozásába dugok egy ilyen switchet akkor abba is további gépeket csatlakoztathatok?
nyilvan ha csak a belső hálózati elérés lenne lényeges akkor ki is hagyhatnám a router és csak ugy dugnám rá a gépeket , de a netet a router osztja és ez is kellene minden gépen.
minden switchre dugott gépnek sajat fix belsö IP címe van, a router fogja tudni kezelni ezeket az IP címeket akkor is ha az összes a switchen keresztül egy LAN csatlakozójába van dugva? -
PonPon
senior tag
remélem valaki tud segíteni.
olyan problémám van, hogy ha be VPN-ezek a routerra, akkor a böngészőből elérem frankón a routert kezelőfelületét a 192.168.1.1 -en, de a vezetékkel rácsatlakozott gép ping-re se válaszol és a file megosztás sem működik.
mit kellene tennem hogy vpn-en keresztül menjen a file share?
-
pedro7
tag
Linksys wrt54-hez szeretnék egy TP link Acces point-ot kliens módban csatlakoztatni.
A Linksys-en dd-wrt van.Látszódik hogy csatlakozott kliens-ként a routerhez, megjelenik a statusban, de nem érem el router bejelentkező oldalát a kliens-el és nem megy a net sem a kliens-en.
Másik router-el kipróbáltam, ahhoz simán hozzá csatlakozott a TP link kliens-ként.
Gondolom a dd-wrt beállításainál lehet valami probléma, de mi ? -
flash-
veterán
probaltam ddwrt-t de meghal a netem tőle 1-2 perc alatt.
fent marad a gépem a neten,de nem jön be semmi oldal,és a letöltés is megáll.
főleg torrentezésnél,de volt hogy enélküli is.ahogy visszatettem a gyárit,minden jól megy.
nem értem mi lehetett a baj akkor,pedig semmit nem állitottam át a ddwrtben.
aztán próbáltam csökkenteni a kapcsolatok számát,stb,még mtu-t is.
semmi se segitett. -
csozsi
tag
válasz
vargalex #10534 üzenetére
Köszönöm válaszod. Miközben írtam a hozzászólásomat, vele párhuzamosaan ugyanezt találtam meg az OpenWrt oldalán is, kicsit bővebben.
[What should I do in failsafe mode?
If you want to COMPLETELY ERASE the JFFS2 partition, removing all packages, you can run:
to make sure that the Linux kernel actually commits this erasure to flash.
If you want to attempt to fix the JFFS2 partition, mount it with the following command:
Végre hagyta magát átírni a password, és már üzembe is állítottam a routert.
-
vargalex
félisten
válasz
csozsi #10533 üzenetére
Hi!
OpenWrt failsafe módban nincs felmountolva az flash maradék tartalma (jffs2 filerendszer a /overlay alá), így valóban, a ROM-ban lévő /etc/passwd nem írható.
Ha telnettel sikerült bejelentkezni, akkor add ki amount_root
parancsot (ez felmountolja a jffs2-t), majd ezután állítsd be a jelszót a passwd-vel.
-
csozsi
tag
Üdv. wrt54gl-t évek óta használok Tomatoval, mondhatni minden gond nélkül.
Nemrég a kezembe került egy másik darab, amit egy kupacból vettek ki, tehát semmi info nincs róla (úgy tűnik). (v1.1 CL7B)
Resetre nem reagált, így belemélyedtem kicsit.
Kiderült, hogy OpenWrt van rajta.
A webes felhasználónév/jelszó páros ismeretlen.
A 30/303/30 típusú resetre sem tesz semmit.
A bekapcsolás utáni reset, vagy SES (ezen Cisco) gomb rövid megnyomására az emergency boot elindul,
Telnettel megtalálom, jelszót módosítanék a "passwd" begépelésével.
Kéri az új jelszót, majd a megerősítését is.
"passwd: cannot update password file /etc/passwd"...és itt megáll a tudományom.
Hogyan tovább szétszedés nélkül?
Lehet, hogy itt már csak a soros portos "javítás" segít?
Köszönöm a segítséget. -
vargalex
félisten
válasz
zsolt501 #10531 üzenetére
Hi!
Persze, lényeges a különbség. Csak odaírtam, hogy a DIR-825-el mennyi érhető el. Az azonos hardware miatt a WNDR3700 is ilyen sebességre lehet képes (legalábbis OpenWRT alatt).
A hozzászólás első része viszont arról szólt, hogy az 1043ND esetében sem 1.0-ás USB sebességről beszélhetünk. Elég sok NAS nem képes az 1043ND által nyújtott sebességre sem. Tehát, ha valaki NAS mellett dönt, azért jól körbe kell nézni. -
zsolt501
nagyúr
válasz
vargalex #10530 üzenetére
Azért azt te is belátod hogy a két készülék között lényeges különbség van hardverileg?
Mert az 1043ND-ben csak 400MHz-s proci van és lényegesen kevesebb RAM ami ugye USB műveletek esetén igen csak lényeges illetve torrent esetén is, ha valaki alternatív szoftvert használ. -
vargalex
félisten
válasz
zsolt501 #10526 üzenetére
Hi!
Azért egy OpenWrt-vel ext3/ext4 filerendszerrel nem USB 1.0 a sebesség, hanem 9-10 MB/s.
Igaz, nekem nem 1043ND, hanem egy D-Link DIR-825 B2 van, ami lényegében ugyan az a vas, mint a WNDR3700. OpenWrt alatt ext4 filerendszerrel 22-24 MB/s-el olvasható a rá csatlakoztatott HDD. -
And
veterán
válasz
flash- #10527 üzenetére
A flash mérete nem áll közvetlen összefüggésben a router teljesítőképességével, viszont a firmware lehetőségeivel (maximális méretével) igen. A WRT54G v7.2-re mellesleg felmegy a dd-wrt micro, csak a v7-re nem. Torrentnél a ram annyiban jelenthet korlátot, hogy az egyidejű kapcsolatokat kezelő tábla mérete limitált, így a routert meg tudja fektetni a rengeteg párhuzamos kapcsolati szál. De ezek száma magában a firmware-ben is maximált, gyári fw esetén nem konfigurálható. Alternatív fw-ek lehetőséget adnak e tábla méretének módosítására, a dd-wrt dokumentációja szerint 8MB ram esetén legfeljebb 1024-re állítsuk a Maximum Ports paramétert (egyébként 4096-ig lehetséges). Az egyidejű kapcsolatok maximális száma pedig még a torrent-kliensprogramban is beállítható.
"valóban megéri leváltani a wrt54g-t GL -re?"
Ha 'csak úgy' hozzád vágnak egyet, akkor igen. Egy újat venni viszont szerintem már nem. -
jpisti
senior tag
válasz
PonPon #10524 üzenetére
Bár, szóba került egy NAS meghajtó is. Így megmaradhatna a jó öreg WRT54GL is.
Nekem csak egy hálózati meghajtóra lenne szükségem amire felmásolhatom azokat a dolgokat amikre minden gépen szükségem van. Még esetleg azt kellene megoldanom, hogy a nyomtatómat is valahogyan a hálózatra kerüljön. -
flash-
veterán
válasz
PonPon #10517 üzenetére
igen de a wrt54 gl az 16 megabyte rammal és 4mb flash memóriával rendelkezik,
mig a sima wrt54g az csak 8 mega rammal és 2mb flash memóriával.állitólag ez a különbség torrentnél rengeteget számít.
meg hát a wrt54g ver 7.2 az nem bírja a ddwrt-t.
valóban megéri leváltani a wrt54g-t GL -re?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
jpisti #10525 üzenetére
Ha az USB rész sebessége fontos akkor szerintem felejtős a TP-Link mert baromi lassú rá a másolás és az olvasás olyan USB 1.0-ás sebességgel megy jó esetben.
Én most tervezek venni egy netgear WNDR3700 ez már igen csak gyors másolásban és írásban is, igaz lényegesen drágább de megbízhatóbb is.
Akivel csak beszéltem és ez használ az mind dicsérte sebességét és tudását is. -
PonPon
senior tag
válasz
jpisti #10520 üzenetére
én ezt venném: [TL-WR1043ND]
-
jpisti
senior tag
Üdv mindenkinek!
Kicsit OFF a kérdésem, de talán megbocsájtjátok. Van egy WRT54GL-m és le szeretném cserélni. Olyan routert keresek amire rá lehet csatlakoztatni egy HDD-t usb porton keresztül. Tudnátok segíteni a választásban? Mindenképpen olyan megbízható társat keresek mint a j öreg GL.
-
PonPon
senior tag
Valaki megtudná nekem mondani hogy egy WAP54G DD-WRT micro-val és egy WRT54GL tomato-val képesek-e együtt működni WDS-ben?
-
lorant1234
csendes tag
Helo! láttam youtubon hogy lehet csinálni lcd kijelzős mmod ot ilyen 16x2 es lcd kijelzővel volt felszerelve a router
érdekelne engem a kivitelezése ...hogyan ?? esetleg valakine kegy bekötési rajz ?
-
flash-
veterán
linksys wrt54g v7.2 routerem van.
az lenne a kérdés hogy a 15 megabites adsl internet megosztására elég ez a router ha úgy használnám hogy a wireless módban rácsatlakoztatott gépről torrenteznék?
ki tudom ezzel használni a max sebességet?
vagy inkább a wrt54gl kellene? -
flash-
veterán
válasz
kiraly45 #10407 üzenetére
Hali!
Nemrég váltottam sebességet 15Mb/s-ra. Linksys WRT54GL routerem és D-Link DSL-360R ADSL2+ modemem van. Rengeteget szakadt a net. Sok tesztelés, fórumozás után kiderült, hogy a T-home rendszerei nagyon kevés egyidejű kapcsolatot bírnak el. Stabilan torrentezni pl. csak 20 egyidejű kapcsolat engedélyezésével lehet. A routerre asztali számítógép és egy HD-s műholdvevő csatlakozik. A HD-s műholdvevő az internetet kártyaadatok cseréjéhez használja. Ennek nagyon kicsi a forgalma, kb. 0,5 kbit/s. Most már csak az a problémám, hogy nagy sebességű letöltés vagy torrentezés mellett nem mennek át a kártyaadatok, azaz leakad a műholdvevő. Tulajdonképpen akkor megy csak biztonságosan, ha teljesen kikapcsolom az asztali gépet. Tomato firmware van a routeren. A műholdvevő portjai a QoS Classifications alatt a legmagasabb prioritást kapták, minden más alattuk van. Sajnos ez sem volt elég. Próbálkoztam a Cass E beállítással is, de ez sem oldotta meg a gondomat. Mit tudnék még állítani a routerben? Meg lehetne oldani a router állításával, hogy a műholdvevő kicsi forgalma minden körülmények között zavartalan legyen?hali
érdekelne hogy pontosan melyik egyidejű kapcsoaltot állitottad be a torrent progiban?
tehát a kapcsolatok maximális számát,kapcsolódott peerek maximális száma torrentenként,és a number of upload slots per torrentezeket milyen értékekre állitottad?
köszi előre is
-
flash-
veterán
sziasztok
lenne egy kérdés:
linksys wrt54g v7.2 routerem van.az lenne a kérdés hogy a 15 megabites adsl internet megosztására elég ez a router ha úgy használnám hogy a wireless módban rácsatlakoztatott gépről torrenteznék?
ki tudom ezzel használni a max sebességet?
vagy inkább a wrt54gl kellene? -
zsolt501
nagyúr
Próbálta már valaki feltenni az új vagyis az 1.28-as Tomato RAF-t mert nekem olyan problémám van, hogy a RAR ban trx kiterjesztésű fájl van amit nem emészt a wrt54GL szóval mit csináljak vele hogy rá tudjam rakni?
-
MaUser
addikt
Elnézést, hogy itt promótálom magam, de beszerzési áron eladó egy HGA7T 7db nyereségű gyári Linksys antenna. Párban tudtam csak rendelni anno, így a felesleges darab keresi elégedett jövendőbeli gazdáját: [link]
-
dr.bubo
őstag
válasz
bivalyolo #10503 üzenetére
Szerintem csökkenti a TCP/UDP csomagok méretét. Ha nagyon nagy csomagok vannak az sem jó, de,ha kicsik akkor sem biztos, hogy jó. Ha nagyon kicsik a csomagok, több kérés megy kifele a routerből, ilyenkor szokott behalni a router mert nem bírja ezeket kezelni. ez akkor is előfordul, ha túl nagy csomag méret van megadva. Azt hiszem, hogy a tomatoban valahol belehet érték szerint állítani a csomagméretet. (DD-WRT-ben van ilyen). Valószínűleg a beállított érték-nél kisebb csomagok lesznek, ha ezt az opciót kijelölöd.
kukucos: Milyen böngészőből akarod elérni a router menüjét? Internet Expoler?
-
PonPon
senior tag
egy kis kérdés: egy/azonos SSID-vel kiterjeszteni a hálózatot csak WDS-el lehet?
-
lorant1234
csendes tag
Sziasztok
Van egy kis problémám használtam a a wrt54gl-es routerem és áramszünet lett, miután újra lett áram nem akart be bootolni a routeren a power led villog a dmz és a wlan nem de a többi led világit...próbáltam resetelni ahogy itt az oldalon elvan irva az a 30/30/30 ..de semmit nem segitett aztán találtam egy JTAG "kábelt" megépitetem (4 ellenalas kellett hozzá meg egy LPT) a tutorial szerint csináltam de rögtön a command line elején az "enabling Memory Writes" nél megál nem csinál semmit fél órát vártam de nemment tovább ..valakinek valami ötlete ??? előre is köszönöm -
bivalyolo
őstag
hali
erre vki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged