Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Myers
senior tag
''A firmware-verzió nem keverendő össze a router hardver-verziójával (a WRT54G v5-ös - és e feletti verziószámú - hardver utolsó hivatalos fw-verziója például jelenleg az 1.01.0-es).''
Akkor hogy tudom kideríteni, hogy nekem milyen hardver verziójú a routerem??
Közben kiderítettem a dd-wrt.com-on:
Első 4 karakter a router alján: CDF9 = WRT54G v3.1
Természetesen a jelszót megváltoztattam, kb 15 karakter hosszúra.
''És be is tudsz lépni? Bár már elég régen volt fent a gyári firmware, de úgy rémlik, hogy kívülről nem volt elérhető letiltott 'remote management' beállításnál.''
Be, simán. De mondok jobbat! Átírtam a remote accessnél lévő portot a default 8080-ról, pl 20000-re. Namármost ha a böngészőbe beírom, hogy ''https://a_dinamukus_domain_nevem'' és nem adok meg portot, akkor már dobja is fel a bejelentkeztető ablakot! Viszont, ha megadok portot de nem a beállítottat, akkor nem megy.
Tehát így megy:
https://a_dinamukus_domain_nevem
https://a_dinamukus_domain_nevem:20000
Így nem megy:
https://a_dinamukus_domain_nevem:20001
Az a gyanúm, hogy mivel belső hálón vagyok, ezért ezt nem tekinti remote accessnak. ??? De akkor meg miért érzékeny a portra, ha az url-ben megadom???
Igazából nem hiányolok belőle semmi feature-t, jó így ahogy van. Esetleg idővel elfogynak a port forwardnál a bejegyzések, jó lenne több. Ezek a hackelt fw-ek támogatnak több bejegyzést?http://www.muszaj.hu/
-
Myers
senior tag
And!
Azóta vannak fejlemények. Bebizonyosodott, hogy valszeg azért vette semmibe a remote mamagement beállításokat a router, mert belső hálóról próbáltam elérni.
Lementem haveromhoz. De előtte beállítottam a remote management-et, csak HTTPS-re, és megadtam a 20000-es portot.
Eredmény: csak így lehetett elérni: https://a_dinamukus_domain_nevem:20000, sehogy máshogy. Azt viszont még nem próbáltam, hogy ha letiltom a távoli manage.-t, akkor engedi-e, de ezt is leteszteljük.
Valamint csináltunk win. távoli asztal elérést is, az is ment (előtte a routerben portforward 3389). De én itthon már előkészítettem egy port triggerelést. Úgy állítottam be, hogy a 6000-es portot nyomja 3389-re. Így viszont nem ment a távoli asztal kapcsolat.http://www.muszaj.hu/
-
Vai
csendes tag
Akko ezek szerint úgy működik, mint a hagosítá során általunk használt rádiós true diversity cuccok.
Ha jól fogom ugrade-del lehetőség lenne egy külső és egy belső antenna használatára is? Pölő ha történetesen hugom laptopját akaránk házon belül wlan-al haszálni. Jelenleg a net házon belüli megosztására funkcionál a cucc.
Thx Stonehenge, akarom mondani AndÜldöz a munka, de én gyorsabb vagyok nála!
-
girnyau
tag
Szia!
Most elgondolkodtattál azon, hogy lehet nem is a routerrel van gond hanem a noti nem tud visszafele ekkora távot átsugározni? Ilyen előfordulhat? És én azt hogy tudom kiszűrni melyik a leggyengébb láncszem ? Amit láttam írtad, hogy az antenna csere megoldás a vételre is. Már bocs hogy ilyeneket kérdezek, lehet valakinek ez egyértelmű, de nekem az első wifis dolgom. Szerintem megkockáztatok egy antennát, veszteni biztos nem vesztek vele. Ha nem megy akkor még esetleg marad egy kis teljesítmény növelés persze határokon belül és ha úgy se akkor így jártam . Ja és még egy kérdés az eredeti firmware-ben lehet valahogy sávszélt korlátozni vagy sem. Ha nem akkor melyik firmwaret érdemesebb feltenni (tomato vagy dd-wrt? ).
Ja és már azóta sikerült megnéznem tényleg olyan az antenna csati és széttekerhető úgyhogy a G-s antenna jó ehez is (méret meg minden fasza).
Köszi a segítséget!
Csáó!
[Szerkesztve] -
pzska_
csendes tag
Úgy látom akkor a wrt54gl-t ajánlja mindenki inkább a mostani sima g-vel szemben.akkor megpróbálok egy ilyenre én is cserélni.remélem az jó lesz.:S a torrent futása mellett,mert ezzel az smc-vel,ha megy a torrent kb 2 percenkénti szakadásom van,ami elég idegtépő.Van vkinek linksys wrt54gl-je,aki közben torrentezik?tapasztalat,stb érdekelne.thx
-
-FreaK-
veterán
Igen így van, viszont ott látszik is h te neked kell megadnod h milyen ip-t akarsz és ne ma szolgáltatótol kéri le.Ezt nem értem ha dhcp-re van állítva akkor miért lehet egyálltalán állítani az ip-t.. azt kéne odaírja amit az isp-től kapott... de próbáltam eddíg sokféleképpen, sehogy nem tudtam a netet elérni a gépeken
-
pum pal
csendes tag
nemtudom mitol romlott el. tenyleg nemtudom.
bar igazabol meg nem is mukodott a wifi resze.
eddig utp-s kapcsolat ment rajta csak
csak most gondoltam belovom a wifit is, ha mar van rajta.
kezdtem az alap beallitasokkal.
ip, maszk, atjaro, stb. aztan nem ment a wifi
aztan router ip-je, meg client, meg hasonlokat kezdtem allitgatni, hatha lesz valtozas.
aztan nezetm a laptopnak a beallitasait.
meg par ilyen aprosagot.
aztan csinaltam par resetet amikor felidegesitett, es kezdtem elorol.
es ugy emlekszem, hogy a dhcp-servert kikapcsoltam, es amikor elmentettem a setupban a beallitast, akkor mar nem engedett vissza.
es hogy akkor milyen ledek egtek, azt mar nemtudom, de nyomtam resetet, meg aramtalanitottam, meg kabel be, kabel vissza, szoval azota mar csak az a hulye power led villog.
beavatnal ebbe a jtag-kabeles modszerbe? -
pum pal
csendes tag
-
ufonauta
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésm, hogy az ''Advanced Wireless
Settings'' menüben lévő beállításokkal nem lehet e kicsit nagyobb hatótávra bírni az eszközt. Másik szobában már csak fele a jelerősség. A lecserélt SMC-m bár állandóan szakadozott, de három panelfalon kb. 15 méterre tudott ilyen jelet produkálni. Mely értékekkel kéen vacillálni? Vagy úgysem tudok kezdeni vele semmit? (WRT54G V7-es.)
Authentication Type: AutoShared Key (Default: Auto)
Basic Rate: 1-2 Mbps Default All (Default: Default)
Transmission Rate: Auto1Mbps2Mbps5.5Mbps11Mbps6Mbps9Mbps12Mbps18Mbps24Mbps36Mbps48Mbps54Mbps (Default: Auto)
CTS Protection Mode: Disable Auto (Default: Disable)
Frame Burst: Disable Enable (Default: Disable)
Beacon Interval: (Default: 100,Milliseconds, Range: 1 - 65535)
DTIM Interval: (Default: 1, Range: 1 - 255)
Fragmentation Threshold: (Default:2346, Range: 256 - 2346)
RTS Threshold: (Default:2347, Range: 0 - 2347)
AP Isolation: Off On (Default: Off)
Secure Easy Setup: Disable Enable (Default: Enable) -
KuZo
tag
''A v5-ös hardverre is fel lehet tenni dd-wrt -t, de nem annyira egyszerűen, és a flash-memória kisebb mérete miatt csak a 'micro' verziókat, a 'standard'-okat nem.''
Köszi ezzel tisztában voltam, hiszen sikerült is kinyírni a gyári fw-t. De akkor ezek szerint nem csak én értelmezem úgy, hogy a router specifikus ''micro'' kiadást (jelen esetben dd-wrt.v23_micro_wrt54g.bin) csak tftp-n keresztül eszi meg a verda... A ''dd-wrt.v23_micro_generic.bin'' simán felment a gui felületen keresztül is.
Az igazi kérdés az, hogy ez a ''wrt54g'' változat mivel nyújt többet/mást (ha nyújt) mint a ''generic'' változat. Érdemes szenvedni? -
biokill1
tag
Nos sikerült feltenni. Nagyon tetszik ez az fw, és tényleg sokat tud.
Viszont lenne egy problémám. Be akarom állítani hogy mac alapján ossza a fix ip-t a DHCP. Meg is találtam ezt a szolgáltatást. Viszont a gépem ipjét (ami utp-n van rákötve) nem tudja a router... Néztem a Status/Lan/DHCP Client table menüpont alatt, de ott nem ír ki semmit. Mikor wlanon rákapcsolódtam a pdammal, annak a macjét és ipjét bezzeg kiírta... De miért a lan-ba. És a gépemét miért nem írja ki?
tudsz nekem ebben segíteni???
Előre is köszönömrejtett up! :D
-
töky12
csendes tag
-
God Vazzeg
veterán
Nekem is volt nemrég, hogy sorozatos áramszünet után kiresetelődött a router alapra, persze a fw megmaradt, csak csodálkoztam h nincs net, belenéztem, és minden alapon volt, elfeljette az összes beállítást. Azóta mentettem már egy backupot (Eddig is volt, csak más típusú fw volt rajta, azt nem akartam beletölteni )
-
pum pal
csendes tag
na most segits rajtam
szepen kovettem az utasitasokat, ment minden szepen.
az utolso lepesnel tartok, amikor is magat a firmwaret kell betolteni.
ugyebar 3 reszbol all a dolog, ebbol az elso 2-ot megcsinalta, mindegyik utan kaptam egy nagy zold pontot, de a 3 ra egy nagy piros pontot kaptam, ezzel a felirattal:
''Unable to get responses from the server''
na ilyenkor mi van?
pedig mar lattam a celt! -
TitiRii
senior tag
jo kérdés
ugyanis anyit csinál ha rálépek hogy kér egy helyet ahonann egy frimwaret rá lehet avanzsálni
semmi menü semmi design fehér alapon fekete betük meg a taloz gomb és a cancel meg a jová hagyás.
mingyárt beizgatom és pontosan irom akkor mi a bajaAkinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
-
Jadro
veterán
Megoldódott a probléma. Igazam volt, hardverileg bírja a dolgot. Kaptam egy AusLogics Boostspeed nevű programot, ami egy rendszeroptimalizáló program. Tud kapcsolatokat meg szoftvereket is optimalizálni. Lefuttattam a wlan kapcsolatra és láss csodát az előbb már 8 megabit/sec fölött is mért a speedtest.net. Nem tudom hogy pontosan mit állít, de bejött.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- PlayStation 5
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- ÚJ Sigma 35mm f/1.2 DG DN Art (Leica L mount)
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest