- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
macskajancsi
aktív tag
ezt miért is? egyelőre csak 1 gépre akarok netet a routeren keresztül, az asztali gép és a noti közötti lan izgat legkevésbé...
azt még kihagytam az előbb, hogy hard reset is volt. (30-30-30)
valamint hogy a sz.gépről majdnem megy az nslookup: ip-t jót mond, de "nem mérvadó válasz"..szerk: hejesírás javítása.
-
Tonyk
veterán
válasz
macskajancsi #8698 üzenetére
Első körben kapcsold ki a dhcp-t a routerben, majd tedd fix ip-re a gépeket:
egyik gép:
IP: 192.168.1.2
maszk:255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
dns: 192.168.1.1másik gép:
IP: 192.168.1.3
maszk:255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
dns: 192.168.1.1 -
macskajancsi
aktív tag
sziasztok!
most vettem egy wrt54gl-t használtan. digivel abszolúte nem tudom összelőni, és nem tudom mi a probléma. gyári firm van rajta.
reset to factory defaults-ra megvolt.
beállítottam a kapcsolatot pppoe-re. külső ip-t kap az isp-től. dns is van, külső gateway is.
a diagnostics menü alltt tudok kifelé pingelni is, meg traceroutolni is.
belső ip-t is kap a gépem dhcpn.
tudom pingetni a gatewayt (routert) is.
ha bedugom közvetlenül a notimba a kábelt, a routert kihagyva és beállítom a pppoe kapcsolatot, megy szépen, lásd ezt a hozzászólást.
de ha ugyanezeket állítom be a routeren, már nem lát ki a notim az internet felé. firewallt lelőttem mind a notin, mind a routeren. még dmz-be is átraktam a belső ip-met, hátha, de nem.
ugyez a helyzet mind wifivel, mint kábelen. a wifit azért kilőttem kapásból a biztonság kedvéért, csak amíg konfigolgatok.plíz segítsetek: be kell még állítani valamit a routeren? már az agyf@sz kerülget, szerintem mindent kipróbáltam eddig...
-
h_143570
addikt
válasz
zsolabola #8696 üzenetére
Ha fent van a dd-wrt akkor nyugodtan visszakapcsolhatod a DHT-t. Visszont erdems lenne az egyidelyu kapcsolatok szamat megemelni.
Asministration / IP Filter Settings (adjust these for P2P)
Maximum Ports 2048
TCP Timeout (in seconds) 1800
UDP Timeout (in seconds) 120Sajnos a DHT tul sok kapcsolatot nyitott amit nem birt lekezelni es belefagyott, a fenti beallitasok eseten ettol csak eztrem felhasznalasi korulmenyek kozott kell tartanod.
-
neduddki
nagyúr
HI!
de reg jartam erre /ugye orutetk???:- )/
szoval ujabb portforwardos bugrol szmaonek be, termeszetesen korabbi fw-rol van szo, meghozza a 1.21-rol /ha jol emlexem, mert hajnalban vot a dolog 9 ora fele volt a teflonyos support:- )/
szoval raw nyomtatast akart kivulrol elerthetove tenni (wan>lan) /hat en annyira nem favorizelnem:- (/, es a fenn nevezett 1.21-val balhek akadtak, nemi trecselels utan fw csere es nemi finomitgatas es lon setiticsig mukodott a dolog, teeht meg egy erv a friss fw-re /halkan tennem hozza, hogy Ok is ellustultak az nagy torlest, de szerencsere mukdodt, tusom-tudom, de hat az alairasom masra is vonatkozik:- )))/udv
neduddki
-
Mickey0024
csendes tag
A belső ip irányítás a tuti jó, de a másodikat megkérdezem a szolgáltatótól. Thx
-
törölt tag
válasz
Mickey0024 #8691 üzenetére
Amelyik program számár megnyitottad a portot, abban beállítottad melyiket használja?
Tűzfalon át van engedve ez a progi a porttal? -
h_143570
addikt
válasz
Mickey0024 #8691 üzenetére
1, vagy rossz belso halos ip cim fele iranyitottad
2, vagy a szolgaltatod nem engedi a port forwardot
3, ha ftp szervert akarsz uzemeltettni akkor a 21 melle a 2`as is ki kell nyitani, vagy passive modu portokat beallitani -
Mickey0024
csendes tag
Hali mindenki!!! Valaki mondja meg plz mi a fenéért nem működik a port amit nyitok a ruteremen(wrt54gl)? Tüzfal kikapcsolva mindenhol(ruter,vista), gyári fw-van rajta, fix ip-s internetem van,nem dhcp osztja ki az ipket.
-
h_143570
addikt
válasz
#54715584 #8686 üzenetére
A hivatalos felulet szimulator szerint a log oldalon lathatod a log bejegyzesekt, de berendezes kikapcsolaaval el fogja felejteni, illetve nem tudom, hogy mennyi ideig orzi meg oket.
-
törölt tag
És TÁDÁÁMM
WRT54GC routerekhez firmware
-
törölt tag
válasz
#54715584 #8676 üzenetére
Áááh, megvan: WRT54GCv3 az én routerem! Jó helyen vagyok?
Na ehhez nem találtam semmi firmwaret, a linksysbycisco honlapon is csak v1-hez van 2007-es firmware.
No erre a routerre mit lehetne felpakolni. Meg vagyok vele elégedve így is, de legyünk optimisták az újabb hátha jobb alapon szeretnék frissíteni -
törölt tag
válasz
h_143570 #8674 üzenetére
2005-ös firmwareket találok csak vagy rengeteg fórumhozzászólást...
Lehet mindjárt írok a linksysnek vagy a cisconak, hogy ugyan már, dobjanak vmi új firmwaret
Egyébként mikor jött ki ez a router? Ilyen öreg lenne, hogy már 3 éve is piacon volt?Közben elbizonytalanodtam, mert megnéztem a router képét és nekem nem kék elejű van, hanem majdnem feleakkora kis szürke routerem...
No meg kell várnom míg hazaérek, hogy milyen típusú is pontosan... -
törölt tag
Köszönöm az infókat
Ezek az alternatív firmwarek jók? Mindenki azt írja működnek, de pl a v3-as verziójú routerhez én nem találtam...
-
zsolabola
csendes tag
Sziasztok!
két napja olvasgatom a topicot de még tuti megoldást nem találtam szóval inkább kérdezek
Adott egy 54G nem L 5.1-es verzió. Van hozzá egy csillivilli kábeles net ami 30 megáig jó.
Utorrent klienst használok és az a tapasztalatom, hogy a router elég gyakran resetel kb 5 percenként.
a kapcsolatok száma a torrentben jelenleg 99 torrentenként 49A roterben gyári FW van.
A korábbi 6megáig jó netemet ugyanilyen beállításokkal még jól bírta.
Az lenne a kérédsem, hogy DD-WRT FW segíthet ezen a problémán ?
Van valami tuti tipp, hogy mit hogyan állítsak be, hogy letöltési sebesség, és stabilitás is legyen ?bocs ha hosszú lett
Köszi, Zsolabola -
Hulk24
senior tag
Sikerült megcsináltam, van net!!!
A DD-WRT firmwaret frissítettem erre:
FW_WRT54GL_4.30.13.016_US_EN_code
és ment simán, semmihez nem kellett hozzányúlnom!
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
eziskamu
addikt
válasz
vargalex #8664 üzenetére
Monstre:
Létezik amúgy külön nyomtatószerver (egy kis dobozka, inkább nevezném nyomtató port->ethernet adapternek, telepítése a nyomtatónak ugyanúgy megy csak az lpt/usb port helyett létre kell hozni egy standard tcp/ip portot a kütyü ip címével) sőt ha lpt portod van akkor ahoz talán egy bontóban is találsz. Fájlszerverhez, ahogy írták is előttem bizony USB-s router dukál, vagy olyan amibe vinyó rakható.
De vigyázat, van olyan USB-s router, ami csak a nyomtatómegosztást tudja USB-n. -
h_143570
addikt
válasz
#54715584 #8633 üzenetére
1, gyarival sehol
2, a gyari mellet rakhatsz fel alternativokat, azok mar tudjak az 1s pontban levo funkcionalitast is
3, ez Vista halozat kezelesi bellitasi gond, a halozat beallito kozpontban kapcsold ki a jelszavas megosztot mapakat, a pontos helyett paszolom mar 1 ideje W7 van fent.
4, ha ugy akarod elerni a mapakat hogy mind2 be van kapcsolva akkor a windows file es nyomtato megosztas a megoldas; ha ugy hogy az ki van kapcsolva akkor vagy memoria kartya mod routerra vagy egy NAS (UTP kabeles kulso mobil rack keret)
5, vagy atregisztralod a router ip cimere, vagy a beregisztralt geped MAC cimet klonoztatod a routerra. -
vargalex
félisten
válasz
#54715584 #8663 üzenetére
Párhuzamos portos nyomtatód van? Mert, ha esetleg USB-s, akkor több megfelelő routert is kapnál ennél jóval olcsóbban, és az USB-t másra is használhatod. (Pl. külső wincsi, és így a közös mappa is meg lenne oldva.) Persze LPT portos nyomtatót még olcsóbban is találsz.
-
törölt tag
válasz
eziskamu #8662 üzenetére
Gondoltam külön gépre is, de most arra nem költenék.
Van a routerben vmi szerveres dolog, de még nem néztem meg mi az, lehet csak portbeállításoknál láttam.Igazából mivel a router egy közös kapcsolódási pont, a nyilvános vagy megosztott mappáinkat kellene, hogy elérjük, mert elég sűrűn másolgatunk egymástól + mivel nekem nagyobb a tárhelyem, a hugi is az én gépemre ment néha adatokat, de ez a jelszavas dolog valahogy bekavart...
Azt hiszem akkor visszaákllítok mindent defaultra...Igazából még egy kérdés lenne: van egy nyomtató, ami az én gépemre van kötve, elvileg azt is meg lehet osztani, de ott is elbuktuk a jelszavas dologgal (mivel én nem emlékszem, hogy bármit is megadtam volna)
Vagyis ha megosztom a nyomtatómat és megoldjuk ezt a jelszavas kérdést, akkor a hugi tud nyomtatni az én gépemen keresztül ha az be van kapcsolva? (Nem kaptam volna nyomtatóportos routert 30 alatt)
-
eziskamu
addikt
válasz
#54715584 #8661 üzenetére
Őőőő passz, most így vistás gép nélkül nem megy.
Az csatlakoztatott eszközök nézetének a Status fül alat kellene lennie a LAN/Local Network és a Wireless alfülek alatt.
A Win7-ben külön be lehet állítani a jelszókérést az otthoni megosztásra is valahol, de Vista alatt passz. Lehet a te gépeden be van állítva, hogy jelszót kérjen a megosztáshoz.Szerverszerű dolog: Külön gép?
-
törölt tag
sziasztok,
lenne néhány kérdésem
1, hol tudom megnézni a routerben, hogy hányan kapcsolódnak éppen, kik használják a netet?
2, azt hiszem az enyém v3, de sehol nem találok rá firmwaret...nem tudom kell-e, én mindig szoktam frissíteni
3, nekem 64 bit a huginak 32 bit vista van, ha ő osztja meg a nyilvános mappákat, akkor tudok bele másolni, ha én, ő nem tud rámkapcsolódni, mert jelszót kér a gép, ami furcsa, mert az ő gépe van jelszavazva, az enyém meg nem...
4,hogy lehetne beállítani vmi szerverszerű dolgot, hogy mindketten rákapcsolódunk és akkor néhány mappát tudunk használni egymás gépéről? hugi wi-fivel nyomja, én kábelről, van vmi vlan vagy wlan...?
hirtelen ennyi, a válaszokat előre is köszönöm
-
eziskamu
addikt
válasz
nebancsa #8650 üzenetére
Szerintem abban is lehet a tűzfalat szerkeszteni, hozzáadni új szabájokat. Igazából azt lehetne csinálni, hogy összeírod azon netes szolgáltatásokat amit használhatnak és azon portokra kimenő csomagokat engedélyezed kifele a LAN-ról. Iptables szabályokat kell létrehozni, de nem vagyok nagy szaki benne. Itt van egy leírás, hogy lehet tűzfalat szerkeszteni dd-wrt-vel:[link]
Az a baj, hogy a torrentnél ugye nincs konkrét port kijelölve, valamint tartalom alapján se nagyon szűrhető, mert gyakran titkosítják.
Az UPNP-t minden esetre ki kell kapcsolni, már az is nehezíti a torrentezést, mert a DHT-t ellehetetleníti.
Nem tudom pontosan mely portok fontosak, de asszem 10000-es port szám felett már semmi fontos nincs, hacsak biztonsági okokból oda nem rakták (pl ssh elérése egy szervernek) -
Hulk24
senior tag
áhh segítsen valaki... nem tudom beállítani a UPC chello-t... 2 gépre szeretnék netet!
-
törölt tag
sziasztok,
lenne néhány kérdésem
1, hol tudom megnézni a routerben, hogy hányan kapcsolódnak éppen, kik használják a netet?
2, azt hiszem az enyém v3, de sehol nem találok rá firmwaret...nem tudom kell-e, én mindig szoktam frissíteni
3, nekem 64 bit a huginak 32 bit vista van, ha ő osztja meg a nyilvános mappákat, akkor tudok bele másolni, ha én, ő nem tud rámkapcsolódni, mert jelszót kér a gép, ami furcsa, mert az ő gépe van jelszavazva, az enyém meg nem...
4,hogy lehetne beállítani vmi szerverszerű dolgot, hogy mindketten rákapcsolódunk és akkor néhány mappát tudunk használni egymás gépéről? hugi wi-fivel nyomja, én kábelről, van vmi vlan vagy wlan...?
5, upc jött, bekötött, a modem mac címét leregisztrálták, utána jöttem én, router betesz és rögtön működött is minden...nem a routerem mac címét kellene regisztrálnom a upc oldalán? régebben a d-llinkes routerem nem is működött addig, míg ezt meg nem csináltam
hirtelen ennyi, a válaszokat előre is köszönöm
-
vargalex
félisten
Hi!
Elvileg, mikor bekötötték, akkor regisztrálták a modemet. MAC address szűrés már nincs, tehát ezután bármilyen eszközt ráköthetsz (nálam is PC-n regisztrálták, majd beiktattam a routert és ment, igaz egy restart után). Szóval, tényleg csak annyi, hogy DHCP-re állítod (nekem még ez sem kellett, mert az ADSL-em is DHCP-s volt).
-
nebancsa
senior tag
Egyébként router oldalról le lehet tiltani a torrentezést, munkaállomáson ne töltögessenek?
-
eziskamu
addikt
válasz
djbahool #8623 üzenetére
Csökkentsd a kapcsolatok számát a torrent kliensen, és ne a letöltéshez méretezd hanem a feltöltéshez. Mondjuk 100 Kbitenként ne legyen több mint 50 de max 200 (ha azon van most, vidd le 100-ra) a feltöltés sebességét is csökkentsd a kapcsolatod feltöltési sebességének felére.
Ha van a router weboldalán QoS, kapcsold be és állítsd be az internet kapcsolatod sebességéhez. Még asszem lehet korlátozi egyes nem gyári cuccokban a tcp kapcsolatok időlimiteit, de szerintem a gyáriban nem lesz ilyen. -
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Van egy Linksys WRT54GR (rangebooster, 2 antennás) wifi routerem, és az a legnagyobb problémám vele, hogy ha pl. torrentről töltök vele, akkor elég gyakran "eldobja" a jelet, majd újraszinkronizál.
Gondolom ez nem normális működés ezeknél, és vmi beállítással lehetne orvosolni, de sajna foggalmam sincs hogy mivel.
Tudnátok ebben segíteni?Köszi
-
Hulk24
senior tag
sziasztok van egy WRT54GL routerem meg egy UPC Chello vonalam
két asztali gépet szeretnék rákötni a routerre net megosztás céljából... valahogy sehogyse tudom megcsinálni.. segítsetek!!! digi-t valahogy simán betudtam lőni, de a UPC nem megy!!!
köszönöm!hulk
-
LSam
csendes tag
Na szóval..
a ruter alján lévő cimke szerint v7-es.
Nem futtatok torrentet,legalábbis ha futtatok,ha nem,akkoris megszakad kb 5 perc után.
Ráadásul amíg müködött,semmi baja nem volt a torrenttel sem,simán tudtam torrentezni és ha visszavettem kicsit a le/feltöltésből,melette a másik gépen is tudtam netezni normálisan.
Tehát ,ha jól értelek titeket,nem marad más,mint hogy megtanitom repülni?Mindenesetre köszi mindenkinek,aki válaszolt,meg azoknak is,akik csak elolvasták,majd megvonták a vállukat
-
MaSzKa
senior tag
sziasztok
http://www.linksysbycisco.com/US/en/products/WRT54GLilyen routerem van
honnan szedjek le magyar kézikönyvet?
mit állítsak be hogy erősebb-jobb legyen a vétel?
mert most max 21%-os és 1Mbs a sebesség
ez elég lassúa router elég messze van
-
mocsanisi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy WRT54GL v1.1 router. Probléma: Időközönként (van hogy 2-3 óránként, van hogy 4 napig jó) lekorlátozza a netet 0,3-0,4mbit/sec-re, az eredeti 4mbit-ről. Router kihúz, router bedug net megint jó. Mi lehet a gond, és hogyan lehetne megoldani?
Választ előre is köszönöm: mocsanisi
-
LSam
csendes tag
ahh ,úgy nem szeretnék türelmetlennek látszani,csak már unom 5 percenként ki-be húzni-dugni a ruter adapterét
-
LSam
csendes tag
Sziasztok!
Előre szólok,teljesen láma vagyok ehhez a témához..
Valószínűleg beszéltetek is már a problémámról...de közel 3 évnyi anyagot átolvasni nem egyszerű..
Szóval a gondom a kovetkező:
Van egy wrt54G-s routerem (asszem,7-es verzio...kb 1,5 éves,Nagyjából 1 évig tökéletesen működött aztán egyszercsak gondolt egy nagyot és mostmár 5 percenként eltünik a net...Adaptert kihuzom,visszadugom,utána tökéletesen müködik 5 percik kb...Full sebesség,minden,csak épp nem tart sokáig.A netemmel semmi baj,kölcsönrouterrel megy minden rendesen... egy asztali gépet használok kábellel és egy laptopot wifi-n keresztül.amig megy,mindkettő jó,ha nincs net,egyiken sincs...a router és a gép közötti kapcsolat akkoris megvan,csak kifelé nem enged ...ha van esetleg ötletetek,mi lehet a baj...
Am gyári firmware-t vagy mit használok,és csak netmegosztásra ...igazából az érdekel,van-e valami beállítás,ami segíthet,vagy kukázzam ki és vegyek valami masikat?Ja és a reset sem segített semmit
Remélem,leírtam mindent,ami szükséges...várom a mentőötletelket és köszi,ha foglalkoztok a bajommal -
dni
őstag
-
n0se
tag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy van-e olyan firmware wrt54gl-re amiben szépen WEBGUI-ból szabályozható nem csak a befele irányuló tűzfalszabályok, hanem ugyanígy a kifelemenőek is?!
köszi
n0se -
eziskamu
addikt
válasz
vargalex #8602 üzenetére
Na látod ez ebben a formában igaz (vagy majdnem, lehet, hogy egy picikével több lenne, vagy éppen hogy kevesebb)
Amúgy most néztem az ábrát és elnéztem, az a magnetics nem a switch, de lényeg a lényeg, hogy Openwrt alatt az lehet WAN port amit csak szeretnél, valamint ha nem PPPoE kapcsolat lenne hanem DHCP, akkor talán bírná a proci a nagyobb sebességet. -
Egaby
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek a gyors választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Macska topik
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged