- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Üdv emberek
Egy Linksys wrt54g routerrel rendelkezem,rajta egy DD-WRT v24 RC-7 (04/24/08) micro Firmware.
mostanában gyakrabban dob le,nem túl megbízható.
Úgy tudom a Tomato stabilabb.
Az lenne a kérdés hogy ha tomato firmware-t szeretnék rátenni,akkor az új az megbízható?
Továbbá hogykell?csak így rátenni a DD-WRT re?vagy előtte le kell gyalulni ezt?
Hogy járjak el ebben az esetben?Tomato ról még néhány kérdés:
ott is lehet a XMIT-et változtatni 150mw-ra? -
h_143570
addikt
Ha sok gep van a haloyaton illetve torrent is fut akkor az egyideju kapcsolat kezelo tabla betellik es uj kapcsolat nem hzhato letre. Mivel emlitetted, hogy DD-WRT van fent igy.
Administration / Management / IP Filter Settings (adjust these for P2P) /
Maximum Ports = 4096
TCP Timeout (in seconds) = 1800
UDP Timeout (in seconds) = 120 -
q13579
senior tag
válasz
Kicsirics77 #9497 üzenetére
Hm. Tehát akkor ez a hiba általános firmware probléma lehet? T-sek már modemet is cseréltek
.
Akkor pakolom a régebbit. Nem olvastam sajnos ezzel kapcsolatban semmit a fw-ről.
Köszönöm a segítséget!
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Az elmúlt hónapokban sokat sz...ott a T-s dsl-em, hol a modemmel volt gond, hol a kábelt tört el az utcán stb... És még mindig nem 100-as.
Mostanában egyszer csak elveszti a képességét, hogy oldalakat töltsön be. A kommunikációs progik működnek, tehát a netkapcsolattal nem lehet gond. (tudom használni a VOIP telt, skype-ot stb, de nem tudok oldalakat betöltetni).
Sőt. Pingelni sem tudom a DNS címeket, amiket a dd-wrt ír. Elképzelhető, hogy a firmware-rel van gond a wrt54gl-en? Vagy milyen problémára gyanakodnátok?
Marha idegesítő, mert mindig úrja kell csatlakoztatni a routert a netre manuálisan.
Előre is köszönöm a tippeket.
-
xnoodlesx
csendes tag
oké felejtő a dolog, megoldódott
-
xnoodlesx
csendes tag
Hello!
A következő a problémám:
van egy wrt54g v7-es routerem amin nemrég frissítettem a firmwaret és azóta nem tudok belépni a setupjába. A jelszó után csak egy fehér képernyő jelenik meg. Eddig 4 különböző böngészővel próbálkoztam és mindegyiknél ugyanez a helyzet.
Tudna valaki segíteni? -
satomee
senior tag
Üdv! Működik itt valakinek WRT54G v7-el a WOL interneten keresztül-és persze huzamosabb időn át kikapcsolt géppel...?
Ha valakinek van ötlete plz ossza meg velem, már kezdek beleőszülni a guglizásba...
-
And
veterán
válasz
Kicsirics77 #9488 üzenetére
A WRT54G v7.0-ra sajnos nincs alternatív fw. A hardver erősen kiherélt, 2MB-os flash-tárral, ráadásul a többi verziótól eltérő Atheros chipsettel.
#9489: Természetesen lehet firmware probléma is a hiba forrása, de ez egyáltalán nem biztos. Mondjuk nem használnék egy közel két éves RC-buildet, ha egyszer van végleges DD-WRT v24 is (sőt SP1, ill. pre-SP2). Ez a stabilitás kérdés szvsz. jórészt hitvita. Nálam hónapokig képes egyhuzamban járni a WRT54GL egy DD-WRT-vel (általában konfig-változtatás vagy rövid áramkimaradás az újraindulás oka, nem pedig valamilyen bug / hiba), másoknál meg ugyanez a helyzet a Tomato-val. Egyébként Tomato-ban is van lehetőség a TX-power emelésére, de a 150mW valószínűleg erős túlzás, lehet, hogy a hardver sem tud annyit. Meg azt is vedd figyelembe, hogy ha a WRT54G-d hardververziója 5-ös vagy annál nagyobb, akkor nem fogod tudni ráinstallálni Tomato-t. Ezekre a flash-méret miatt szinte kizárólag a DD-WRT Micro tehető fel. -
flash-
veterán
Üdv emberek
Egy Linksys wrt54g routerrel rendelkezem,rajta egy DD-WRT v24 RC-7 (04/24/08) micro Firmware.
mostanában gyakrabban dob le,nem túl megbízható.
Úgy tudom a Tomato stabilabb.
Az lenne a kérdés hogy ha tomato firmware-t szeretnék rátenni,akkor az új az megbízható?
Továbbá hogykell?csak így rátenni a DD-WRT re?vagy előtte le kell gyalulni ezt?
Hogy járjak el ebben az esetben?Tomato ról még néhány kérdés:
ott is lehet a XMIT-et változtatni 150mw-ra? -
Kicsirics77
veterán
Tiszteletem a Mestereknek
böngésztem egy kicsit a topikot de 9500 hsz-t végigolvasni kicsit necces.
Na szóval a mai napon csak úgy kaptam egy hibás wrt54g v7.0 cuccost(ugye ajándék lónak ne nézd a fogát)a hiba jelenség tipikus powerled villogás és csak a firmware upgrade oldal jött be,na mondom király mivel előtte olvasgattam hogy valószínűleg tégla lett a chip benne.Mivel v7.0 nem nagyon bíztam benne hogy életre kel de próba szerencs alapon ártani ugysem tudok neki címszóval nekikezdtem.Hosszas majd 2 órás google meg hasonló dolgok utánn letöltöttem a német oldalról a hivatalos firmware-t és kb 5 perc szüttyögés után életre kelt a vas,eléggé sikerélményként éltem meg a dolgot mert így lett egy routerem ami teljesen ingyen volt és sikerült megcsinálnom.
Most a kérdésem a következő erre lehet-e heggeszteni valami hackelt firmware-t vagy egyáltalán érdemes-e?
Illetve ha valakinek esetlegesen lenne valami magyar nyelvű manualja azt nagyon megköszönném mert sajna semmilyen más nyelvet nem beszélek.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Flexy90
senior tag
A GL-nek 5dBi-s antennája van?
-
djapor96
senior tag
Üdv
Honnan tudom, hogy adott program melyik portot használja online munkához?
-
fenysz
csendes tag
Hali!
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném, a problémám a következő:
Van egy Linksys wrt54g2 v1 routerem ami egy átköltöztetés után használhatatlanná vált, sehogy nem lehet elérni, se wifin se kábelen, minden led világít rajta folyamatosan, kivéve a bekapcsolást jelző ledet, ami néha villog, mint amikor bootol és fél perc múlva világít folyamatosan, majd 1-2 perc múlva megint elkezd villogni, reset-elni próbáltam többször is, semmi nem változott. A firmware rajta 20090317 keltezésű.Ha valakinek van valami ötlete pls írja meg.
Köszi
-
h_143570
addikt
válasz
AcHanGE4 #9478 üzenetére
A 25/3at simman birja, de a torrent kompatibilitashoz erosen ajanlott fw-t frissiteni. Ehhez a GL es verzio a javasolt a G es GS bol a v7 mindekepen kerulendo ilyen celbol. Jovo orientalt bovithetoseget is figyelembe veve esetlegesen a WRT320n, dd-wrt-vel. Bar ezt a kombinaciot meg nem teszteltem.
-
AcHanGE4
tag
Sziasztok!
Olvasgattam már egy ideje ezt a fórumot és tetszik ez a router. Egy SMC WBR14 G2-eu-s routerrel szenvedek már egy ideje, de sehogyse akarja bírni a torrent+netet. Kérdésem lenne hogy mivel ez a router egy régi darab már érdemes még ilyet venni, vagy esetleg van-e már jobb hasonló vagy kicsit alacsonyabb áron? UPC 25/3-as netet osztok rajta 1 gép UTP-n és 2 laptop. Torrent egyik laptopról megy.
THx
-
Zscca
tag
ugye ez a router nem támogatja az ipv6os címzési módot?
-
FeeLing_
csendes tag
Hellosztok!
Segítségeteket szeretném kérni! WRT54GL típusú router, Tomato firmware van rajt!
QoS-t szeretném belőni, találtam 1 oldalt ami alapján megcsináltam, de véleményt kérnék, hogy így jó szerintetek?
[link]Általában torrentezek, de ha közbe netrádiót hallgatok, böngészgetni akarok, akkor manuálisan lekorlátozom a torrentet, ezt szeretném kiküszöbölni, hogy ezt a router csinálja!
Ha esetleg tudnátok screenshot-ot küldeni egy jó QoS beállításról azt megköszönném!
Előre is thx!
Üdv: FeeLing_
-
FixY67
senior tag
válasz
djapor96 #9463 üzenetére
Amit előttem írtak, hogy "status: enabled" kellene, az az egyik. A másik, hogy tán nem ártana, ha az "allow" helyett a "deny" lenne beállítva... azt hiszem...
(+1: nem tudom, URL-nek elég-e annyi amit megadtál, nem kell-e valami helyettesítő karakter ahhoz, hogy valamennyi, arra az oldalra menő próbálkozást tiltson a rendszer) -
mgrincs
tag
Eladóvá vált kis kedvencem, hosszú ideig szolgált hűen, és ezért kis törődést megérdemelt viszont:
-
djapor96
senior tag
Hali!
Az irodában van egy wrt54g2-es routerem, gyári Firmware-el.
Le szeretném tiltani, hogy az embereim titokban online pokerezzenek, honfoglalózzanak munkaidőben. Ha bent vagyok, akkor nincs gond, de ha kiteszem a lábam....
Ha belépek a menüjében az "Access Restrictions" almenübe, akkor ezt látom:
Elég sok variációt kipróbáltam, és nem bírom az URL-eket letiltani.Már az sem érdekel, ha állandóra letilja, csak sikerüljön... Mit állítsak át?
Korábban egy ASUS 500-as volt ott tökéletesen megy, az otthoni wrt54gl -en is megy, de ezen nem bírom összehozni....
-
And
veterán
-
And
veterán
Nem tudom, mire ajánlották a firmware-frissítést, de az egyik verziónál sem természetes (és emlékeim szerint nem is közismert), hogy nem menti el a beállításokat. Melyik volt rajta a mostani próbálkozás előtt, még a gyári? Ping-re válaszol? A power led villogása egyébként a hibás verziójú vagy elrontott / megszakított fw-frissítés tipikus utóhatása, vagyis a router nem tud boot-olni. Kétféle módszer van a javítására: az egyik a tftp-s feltöltés (ha korábban engedélyezve volt a 'boot wait' opció), erről e topikban is sokat írtak, pl.: #2125. Ha a tftp-s módszer nem válik be, akkor marad a jtag-kábeles feltöltés, ehhez viszont minimum forrasztani kell egy keveset (tüskesor a router nyákjára), meg egy szimpla és rövid kábelt kell hozzá készíteni. Erről, és a hozzávaló segédprogramokról több infó itt: [link].
elfelelytett: jujj -
Flexy90
senior tag
válasz
h_143570 #9451 üzenetére
Köszönöm
A kapcsolatok száma nekem alapból 4096 volt, a timeoutokat beállítottam. Remélem jó lesz..Amúgy a konkrét jelenség az, hogy ha torrentezek néha előfordul hogy a maximális sebességről vissza esik szinte 0-ra.. És böngészni se lehet mellette.. Ha leállítom a torrent letöltést, szinte azonnal helyre áll az internet.
-
maci76
csendes tag
Leirom a történetett:A ruti elfelejtette a beálitásokat minden áramszünet után.A forumokat olvasva ajánlották az fw frisitést.Megtörtént.A frisités után már nem lehetett belépni az IP cimel a ruterba.Azota csak a power led villog és csak hálo elosztoként müködik.WRT54GL v1.1
-
maci76
csendes tag
ja a ruter WRT54GL v1.1
-
maci76
csendes tag
Sziasztok
Lehet,hogy késön irok de nekem eddig nem volt gondom a ruteral.DE MOST VAN!!!
Valami olyasmi történt,hogy probáltam frisiteni a rutert mert mindent elfelelytett.Frissités után pedig elfelelytett müködni.A power led csak villog és csak switch-ként müködik.Bejelentkező felület nem jön ki a IP cim beirása után.VALAKI SEGITSEN -
h_143570
addikt
válasz
Tomax_89 #9447 üzenetére
Sajnos a V7 hardveresen elter a tobbi verziotol.
A DHT kikapcsolasa es az osszes kapcsolat szamanak 100 korul re limitalasan kivul nem sok lehetoseged van.
Sajnos bizonyos esetekben figyelmen kivul hadja a kerdeses ertekeket.
Illetve a kliens altal nem rendesen lezart kapcsolatok a router beallitasai miatt, kepesek 5 orara is beragadni. -
neduddki
nagyúr
HI!
eltevedd egy 320as linksys es gondoltam mgesmerkedem vele, szerintetk akarj a dd-t???:- )))
udv
neduddki
-
And
veterán
Mivel a -G v7 egy AP, és nem is lehet más, ezért kizárólag kliens-módban csatlakozhatunk rá wifi-n, máshogyan nem. A -GL-t is ezért kell kliensnek átvarázsolni, vagy ha utóbbit is vezeték nélkül szeretnéd elérni, akkor repeater-bridge-nek kell konfigurálni (utóbbi mód pl. DD-WRT-nél egy kliens és 1..8 lehetséges virtuális AP együttese).
-
h_143570
addikt
Na igen tipikus tev kepzetek, az XP SP2 tuzfala is kb annyit tud, mint a router hardveres "megoldasa". Bar ha van a halozati stackben hiba akkor meg at lehet utni, ezert routeres megoldas egy leheletnyivel jobb. MS utalok reszerol meg fenyevekkel.
Nalam sincs mar egy idje szoftveres, de van 2 nagy adatbazissal es brutalis heurisztikus kepesegekkel felvertezett virus irtom (Avira es A2). Meg a bongeszom reszesedese is kicsi, igy ott sem kell nagyon tamadastol tartanom. Codeck packoktol is sikerult megszabadulni.
Ha jol emlekeszem a dd-wrt is erintette anno a DNS Poisoning amit az SP1ben mar kijavitottak.
-
h_143570
addikt
válasz
Tomax_89 #9443 üzenetére
Nem, a QoS csak a sebeseget szabalyoz, abbol is fokent csak a kimenott. A kapcsolatok szamara nincsen kihatassal.
A torrent foleg DHT-vel tul sok kapcsolatot nyit, amit az otthoni celu routerek nagy resze mar nem bir lekezelni. Ennek az eredmenye, hogy uj kapcsolatok nem hozhatoak letre, de a meglevok nem szakadnak meg. Sajnos bizonyos routerek ilyen esetben teljesen meg szoktak fagyni.
Az FW frissites utan valik a kezelheto kapcsolatok szama megnovelhetove. -
Tomax_89
csendes tag
Sziasztok!!
Adott egy WRT54G v7.es verziójú router.Tudom h nem lehet frissiteni modolt firmware-val...
De ebben beállítható normálisan azért a QoS szolgáltatás? Ha igen,hogyan?
4 gép csatlakozik rá,2 wifin,2 pedig kábelen...ebből az egyik gép fix ip címen,a többi dhcp-n.
A gondom pedig az h ha megy a torrent,és mondjuk mind1 gép,akkor néha elmegy a böngészés egy kis időre..."a lap nem jeleníthető meg,mert a kapcsolat alaphelyzetbe állt"...De a torrentem megy,és mondjuk az MSN,vagy Skype is.És a többi gépen is ez van.
Újrainditás általában segít.Szóval a kérdésem az h QoS szolgáltatással kitudom védeni-e ezt? Torrentezni csak a fix ip címessel szoktam.Ez Linksys betegség?
A szolgáltatóm az UPC Telekom.
Remélem h érthetően írtam le.várom a segítségeket,köszönöm...
Tomax -
Tonyk
veterán
Alapesetben ezt a szolgáltatónak kéne szűrnie. És mivel nem szűrték/szűrik, valamint egy-két kedves usernek is a PPPoE kapcsolatára engedélyezve volt a File-és nyomatatómegosztás meg az MS network client, persze, hogy szórta bele isp tartományába.
Tvnetwork is egy időben , (lehet most is), teli volt velük, de ezeket inkább vírus,trójai és egyéb fertőzöttségnek gondolnám, mint "helyi" hálóban történő matatásnak -
FixY67
senior tag
Hülyén hangzik, de van ilyen... vagy ha nincs, akkor meséld el nekem, mit keresnek a ppp0 _külső_ oldalán mindenféle idegen címekről érkező netbios kérések!
---
Egyébként bocs, hülyeséget írtam, csak nem gondoltam végig: amiről én beszéltem, annak nincs köze a WAN-hoz. A WLAN-t tudja elszeparálni a LAN-tól (pl. a Zyxel P334WT), nem a LAN-t a WAN-tól. Ettől még a fenti kérdés áll, mert régebben igen gyakori jelenség volt, hogy az ethereal által netbios-osnak (137-es port és környéke) minősített csomagok potyogtak volna befelé a WAN-ról...
Mostanában nem foglalkoztam velük, nem tudom, itt mi a helyzet. -
Tonyk
veterán
Naszóval, (fogjunk csigát lasszóval).
Netbios WAN-on????
Persze nem megy minden kifelé. Mint utaltam is, ilyen-olyan programokra -amelyek beszerzése és használata nem épp a legalitás hófehér ösvényein zajlik- is beszél(hetnek) hazafelé, de maga pl. win is (nyilván nyílt rendszernél az ilyesfajta félelem leküzdhető). Én nem szeretem, ha ezek mindenféle infókat adogatnak ki magukról és rólam. Vagy nemes egyszerűséggel megállapítja magáról, hogy ő biza el van lopikálva, és ezért aztán mostantól b@szik működni. Ezeket megint nem tudja kivédeni (vagy csak nagy szenvedések árán), de bármilyen rohadást össze lehet kapni egy pillanat alatt, az is csinálhat mindent. (pláne még ha engedélyezve is van a UPNP nevű szörnyület.)
Szóval, otthonra -de az én véleményem- jó hw-es tűzfal (routerben elvileg adott) + egy jól kezelhető, tanítható szoftveres a kifelé induló forgalom kordában tartására. -
FixY67
senior tag
Miért? Az nem hálózat, amikor a windows browser(vagy minek hívják) elindul a nagyvilágba felderíteni a többi windows-os gépet? (netbios és környéke)
Hardveres tűzfalon meg elég macerás megoldani az applikáció szintű szűrést, ez egyértelmű.
És nem azt mondtam, hogy nem kell neki tűzfal, csak azt, hogy a kifelé sem megy feltétlenül minden. -
Tonyk
veterán
Ki beszélt itt windows-os kommunikációról?
De lehet szűrni a kimenő forgalmat is!
Na ne mond! Minden (majdani) programhoz igazodva állítgatod be mi mehet mi nem, vagy csak ezt-ezt meg ezt engeded?
De ahogy látom nem hardcore userről (gondolom mint te) van szó, aki iptables mahinál amikor csak lehet. Hanem egységsugarú otthoni userről , akinek nem biztos, hogy épp a bitbuziskodás a legkellemesebb időtöltése.De igazad van! Nem kell neki tűzfal!
-
Tonyk
veterán
"pedig a legtöbb ember azt fújja hogy a routerek belső tűzfala biztonságos és hogy dejó nem kell szoftveres,mert ez jobb."
Pont az ilyenekre nem kéne hallgatnod, ahogy h_143570 kolléga és említette, befelé jövő csomagok szűrésére jó, kifelé megy minden mint bolond disznó a búzába.
hát kiderült hogy akkor ez is egy tévhit.
kiderült számodra
, a többiek meg tudták
Mindenesetre én nem használok szoftveres tűzfalat már több éve,komoly vírusom mégsem volt.
ccc vírus vs tűzfal ?!
Kifelé menő forgalmad mi ellenőrizni? Ne adj Isten ilyen-olyan programok, amik beszélnek hazafelé, stb.Avira: Antivir Premium vagy Security Suite Premium . Mert nem mindegy. Az elsőben nincs a másodikban van tűzfal...
JÓL beállított és mindig naprakész vírusírtó
kb. olyan mint az "elmentem pecázni az erdőbe". Nem épp erre találták ki.
-
flash-
veterán
válasz
h_143570 #9426 üzenetére
hmm.
pedig a legtöbb ember azt fújja hogy a routerek belső tűzfala biztonságos és hogy dejó nem kell szoftveres,mert ez jobb.
hát kiderült hogy akkor ez is egy tévhit.
Mindenesetre én nem használok szoftveres tűzfalat már több éve,komoly vírusom mégsem volt.
sztem elég egy JÓL működő és JÓL beállított és mindig naprakész vírusírtó.
már 1 éve avira premiumot használom.És még valami.
ugyebár nekem a fent említett firmware van.
érdemes erre:v24 SP1
frissiteni?vagy semmi előnnyel nem járna ha frissiteném erre? -
LLam
senior tag
nem is kell csodákat művelnie
van egy rendesen megépített családi ház, amiben a betonfödém és az alatta kialakított n számú boltívet tartó vasalattal bőven ellátott falazat tréfálja meg a tulajdonost. nem kis mértékben: 5 m-en belül kb. 40 dBi jelerő tűnik el.
még 1x köszi a választ -
And
veterán
Igen, de ettől nem szabad csodákat várni. A változás nem lehet annyira jelentős, a gyári beállítás 2..3-szorosa (az eredetinél 3..7 dB-lel nagyobb teljesítmény) még kijöhet ugyan belőle, de ez mindig csak egy irányban hat, vagyis a router vételi képességein semmit sem javít.
-
And
veterán
A -GL működhet így, de csak külső, 3rd-party firmware-rel, gyárival nem. A -G v7 viszont nem okosítható, az mindenképp csak AP-ként funkcionálhat. Egyébként sem kell ehhez konkrétan bridge-mód, hagyományos AP <-> kliens(híd) kapcsolattal is megvalósítható. Tehát ha a két routert meg tudod cserélni, és a GL-en hajlandó vagy fw-t cserélni, akkor: modem -> WRT54G v7 (AP) -> WRT54GL (kliens-híd).
-
LLam
senior tag
sziasztok,
nem semmi hsz jött össze e remek eszközről
kérdésem: kábelmodem->WRT54GL->WRT54G ver7. lehet ezt? azaz a gl működhet bridge módban?
-
Allanon25
csendes tag
Sziasztok!
Van egy bő egy éves Linksys WRT54G2 V1 routerem, ami rendszeresen belassul. UPC Fiber Power 30 van itthon. Egy vezetékes és egy vezeték nélküli gép kapcsolódik hozzá.
Ma frissítettem a legújabb firmware-re, de a hiba ugyanúgy jelentkezik. Még rosszabb is lett, mert újraindítás után az előző firmware-el még rendbejött egy rövid időre, de mostmár ez sem segít.
Torrentet használok, de Pesten is linksys routerem van ugyanezzel a csomaggal, és ott semmi gond.
Próbáltam levenni a vezeték néküli hálózat titkosítását, de ez sem oldotta meg problémát sajnos.
Esetleg van valakinek valami ötlete/trükkje, amivel segíteni lehetne a dolgon?
Olvastam, hogy páran használnak itt alternatív firmware-t. Esetleg az megoldhatja a problémát? Ha igen, akkor melyiket ajánlanátok?Nagyon nagy segítség lenne, ha választ tudnátok adni...
Előre is köszönöm!
-
h_143570
addikt
Roviden a NAT egzseg miatt egz bejovo csomag szuros tuzfalnak latszik. Ez az alacsony szintu protokol tamadasok ellen ved. Illetve a szamitogepen futo szolgaltasaokat is, hacsak nincsen valamlyikhez port forward.
Kimeno kapcsolatokat nem szur semilyen formaban, illetve a gepen levo alaklmazasok egymassal valo intreakciojat semmi tudja ellenorizni. Kb az XP beepitetjevel egyenerteku.
-
veze
őstag
olvasgass pl itt:tűzfala routerben
-
flash-
veterán
Üdv emberek!
DD-WRT v24 RC-7 firmware-el rendelkező wrt54g linksys routerem van.
Affelől érdeklődnék hogy kb mennyit ér a beépített tűzfala?
és erről pár infót, hogy mennyire véd.mik ellen hatásos mik ellen nem.
Szóval részletesen érdekelne az ezzel kapcsolatos információk.És még valami.
ugyebár nekem a fent említett firmware van.
érdemes erre:v24 SP1
frissiteni?vagy semmi előnnyel nem járna ha frissiteném erre?köszi előre is.
-
Kommy
veterán
válasz
DeusHun #9422 üzenetére
Ez valami Vista hiba , mert elég sok helyen meg lehet találni ezt a hibát, és mind Vista alatt van.
Mindenkinek: Valaki használja a legújabb DD-WRT-t ami még béta Firefox 3.6 alatt, mert nekem nagyon sokszor nem ment el dolgokat, meg csak fehér képernyő jön be, IE 8 alatt semmi gond. Mondjuk most éppen úgysincs használva a router, de gondoltam kicsit megnézem miket is lehet csinálni, de ez a hiba meglepett.
-
DeusHun
őstag
Az mitől lehet, hogy firmware-frissítés után a router-t pingelve Vista alatt a "PING: transmit failed, error code 1231" szöveget kaptam? Kihúztam a router-t áram alól, vártam 5 mp-t, visszadugtam és működött. Csupán kíváncsiság
-
kiskakas
senior tag
Mukodik a Dualwan, igaz kicsit agyalni kell, mivel kinai az fw, raadasul a karakterkodolas se oke,de ossze lehet hozni
Jelenleg egy 8megas dsl es egy 4megas wifi netet fogok ossze, torrenttel tokeletes
-
Kommy
veterán
Csinálj rajta egy hard resetet. Nyomod 30 másodpercig a reset gombot bedugva, majd kihúzod de a resetet nem engeded el ismét 30 másodperc, majd visszadugod, de még mindig nyomod a resetet ismét 30 másodperc és elengeded,. Ezután elvileg be kell tudnod lépni az alapértelmezett jelszóval.
-
gonzi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy linksys WRT54GS routerem és frissítettem.sajnos nem enged belépni és így nem tudom használni mert a jelszót amit beírok nem fogadja el!
Van alapból jelszó?próbáltam a "admin"-t és azt is amit előzőleg a frissítés előtt használtam de nem megy!
Lehet törölni a frissítést?
Segítsetek !Köszi. -
Kommy
veterán
válasz
Hókusz Pók #9414 üzenetére
De akkor se értem, hogy router nélkül miért működött, de legalább megoldódott.
-
kiskakas
senior tag
Sziasztok,
A dualwan tomato modot probalta mar valaki? Alapvetoen ugye kinai,de van par english mod is belole, pl tomato_dual_1.23.0061.7z , ezt tesztelgetem.
A koncepcio az lenne,hogy WAN1 - adsl , WAN2 (wireless client modban) - egy masik wifi-s net. Ip-ket meg is kapom, viszont vmiert egyelore csak a WAN2-on megy a valos Internet forgalom. Ha valakinek van mar ebben tapasztalata, halas lennek.
-
Hókusz Pók
aktív tag
válasz
Hókusz Pók #9413 üzenetére
Sziasztok!
Megoldódott a probléma. Vírusgyanú miatt a szolgáltató tiltotta az adott IP címen a levelező rendszerrel való kommunikációt.
-
Kommy
veterán
válasz
Hókusz Pók #9410 üzenetére
Elég furcsa, hogy csak úgy egyik napról a másikra előjön ez a hiba. Nem állítottál valamit a routerben, mivel azt írtad router nélkül tökéletesen működik, így valami a router körül lesz. Talán próbáld meg újraindítani a routert.
-
Hókusz Pók
aktív tag
Rendes vagy, hogy foglalkozol a problémámmal. Gyári legújabb firmware van feltéve. Az e-mail pop3 és smtp protokollt használ, helyi kábel tv szolgáltató. A csatorna nincs titkosítva. A pontos hibaüzenetnek az a kódja, amit írtam. A szomorú az, hogy több hónapig ment, szombat óta azonban nem.
-
Kommy
veterán
válasz
Hókusz Pók #9408 üzenetére
Szerintem ennyi adatból nem nagyon lehet elindulni.
A routeren milyen firmware van?
A e-mail pop3, imap protokollt használ.
Milyen szolgáltató?
Titkosítva van e ez a csatorna.
Meg jó lenne, ha a pontos hibaüzenetet be tudnád másolni, vagy csinálni róla egy képet. -
Hókusz Pók
aktív tag
Sziasztok!
Pár hónap elteltével ismét meggyűlt a bajom a WRT54GL routeremmel. Amennyiben a kábelmodemhez csatlakoztatom bármely gépet, zökkenőmentesen működik a szolgáltatómtól kapott e-mail szolgáltatás. Mikor azonban beteszem a routert, sem fogadni, sem küldeni nem tudom a leveleket. 0x800ccc0e hibaüzenettel sikertelen a kommunikáció a levelező szerverrel. Szinte mindent kipróbáltam már. Tűzfalat, vírusírtót kikapcsoltam. A router hardveres tűzfalát kiiktattam, port forwardinggal szabaddá tettem a 25-ös és a 110-es portokat. Próbáltam alternatív portokat beállítani a levelező szoftverekben, az sem segített. Kérlek Bennetek, adjatok valami beállítási tanácsot, mert csak a munkahelyemen tudok a leveleimhez hozzáférni.
-
bigdigit
addikt
heló
szóval a problémám:
adott wrt54gl+egy műholdevő+egy popcorn médialejátszó.
van regelt dinamikus DDNS címem.
a műholdvevő automatikusan a 80-as porton kommunikál amit a sima DDNS címemen munkából el is tudok érni.a popcornon lévő torrent kliens a 9091-es portot használja.ezt viszont nem tudom elérni melóból sajnos.biztos,hogy működik mert tesztelve lett máshonnan.
létezik valami trükk,hogy a 9091-es portot valahogy átirányítsam a 80-ra?
mondjuk a műholdvevő 80-as portjával is kellene kezdeni valamit gondolom mert a műholdvevőt használom belső hálón streamelni...igaz ezt helyihálós ip-címmel teszem.remélem nem bonyolítottam túl és érthető.
-
MrWolf
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis beállítási gondom van, ehhez kérnék segítséget. Bekötötték a netet, de várt ADSL modem helyett a T-home egy Pirelli modem+routert hozott. Mielőtt bekötötték volna vettem egy Linksys WRT54G Wifi routert, mert erős a wifije és nagyon stabil.
Most összekötöttem a kettőt, de valami nem stimmel. A Linksys-en ki van kapcsolva a DHCP. Kábellel egy gépnek ad netet, de ha wifin keresztül akarunk rácsatlakozni, akkor a notebooknak nem ad hálózati címet. Tudna valaki ebben segíteni?
-
Qkta
csendes tag
Sziasztok!
Linksys WRT54GL Tomato 1,27 -em van. Két gép van rajta. Hogy tudom szabályozni a sávszélességet a két gép között, hogy legalább egyenlően ossza el? -
tissotto
tag
Sziasztok, hosszu ido utan most vettem elo a linksys wrt54g v7.2-es routerem de miutan bedugtam csak az ethernet es internet ledek vilagitanak. Reset gombot mar nyomtam sokaig de semmi. Otlet?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Flint 2 OFF topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hisense LCD és LED TV-k
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Manfrotto Manhattan Mover-50 fotós hátizsák
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- National Geographic - Manfrotto fotós hátizsák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest