- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone témaösszefoglaló
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenbazso
csendes tag
Tehát akkor nálam már ott kezdődik a gond, hogy csak kliens mód lett kiválasztva - házótra csatlakozás - és kimaradt az ip cím átírása manuálisan?
Gondolom a DHCP konfigurálható a dd-wrt-ben, csúnya volna ha nem, egy alap routernál még megérteném.
A gazda router ip-je 192.168.1.1 és 192.168.1.100-tól osztja az ip-ket. Ott max 3-4 eszköz van, az is csak néha egyszerre. Titkosítás nincs. -
lenbazso
csendes tag
A router apámméknál van, tehát mondhatni, hogy az enyém. Net van most is, mert a laptopba van téve egy levehető antennás usb-s hálókártya, amely össze van kötve, a tetőtérben lévő panel antennával. A roueter azért kellett, hogy kliens módba állítva több eszközön legyen nálam net. Így gondolom akkor kell a NAT. Igen a másik router szerepel ott, átírja az ssid-et, gondolom ez jelzi. Gondolom alapból van DHCP szerver a másik routeron. Én nem tiltottam le, más meg nem piszkálja. DHCP szerver pontosan mit is jelent? Mit jelent ugyanazon tartomány? 192.168.1.1 a gazda router ip-je, az enyémnek 105 a vége, a pc-jé meg 106 státusz szerint. Habár én nem írtam át a beállításnál 192.168.1.1-ről 192.168.1.105-re. Úgy voltam vele, minden beállítást automatán végez a kliens mód kiválasztása. A pc automatán van. A gateway az első router ip-je, ezt is kiírja a státusznál.
-
Truman
senior tag
válasz
lenbazso #9896 üzenetére
Az a lényeg, hogy úgy kell konfigurálni a router-ed IP címeit, mint azé router-ét amire csatlakozni akarsz.
Pl ha annak a router-nek az IP címe amihez csatlakozni akarsz (1-es router):
192.168.1.1
255.255.255.0Akkor neked is módosítani kell a LAN beállításokat pl erre:
192.168.1.10
255.255.255.0
Ha a DHCP szervert-ed részletesen konfigurálható, vagyis más átjárót, és DNS lehet neki megadni.
Ez esetben a következőképp kell azt konfigurálni:
DHCP tartomány pl.:192.168.1.100-150 -ig (de mindenképp az 1-es router tartományán kívül kell hogy essen, hogy ne legyen IP ütközés)
Maszk:255.255.255.0 Átjáró:192.168.1.1 DNS:192.168.1.1Ha a DHCP-d nem konfigurálható részletesen, és max csak a tartományt tudnád módosítani, akkor ki kell azt kapcsolni, és a hálókártyád TCP/IP beállításait módosítani a következő képen:
IP cím:192.168.1.11-254 (mindenképp az 1-es router DHCP tartományán kívül!)
Maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.1.1
DNS1: 192.168.1.1Ja és sima Client mód kell, ha titkosítás is van, akkor értelem szerűen azt is meg kell adni.
-
And
veterán
válasz
lenbazso #9896 üzenetére
NAT: címfordítás. Ha a gazdarouter (amelyre kapcsolódni szeretnél) a tiéd, és az már amúgy is megosztja a netet, vagyis nem nyilvános IP-című eszközök vannak a LAN / WLAN-oldalán, akkor neked nem kell mégegyszer címeket fordítanod, és maradhatsz azonos címtartományban vele. Viszont ha pl. az a router egy szolgáltatóé, és több klienst szeretnél a routeredre kötni, akkor ugyanúgy szükséges lehet a NAT, mintha egy vezetékes hozzáférést kellene megosztanod.
Az jó, hogy hálózatkeresésnél mutatja, meg csatlakozás gomb megnyomására történik valami, de utána a wireless státusz oldalon mutatja is a routered, hogy a wifi-kapcsolat létrejött (az első router szerepel az kapcsolódó AP listában)? Aztán: van DHCP-szerver a hálózaton? Jó esetben a gazda router az, de megnézted? A routered LAN-IP-je (amelyet csak kézzel tudsz beállítani) ugyanabban a tartományban van? A csatlakozó PC automatikus címkérésre van állítva, és kap is valakitől IP-, netmaszk-, dns- és gateway-címeket? Ha igen, a gateway az első router címe? -
lenbazso
csendes tag
Mit jelent a Nat nélkül?
Mi a közös netmaszk konfigurálás ugyanabban a tartományban,-ez a 255.255.255.0?
Tehát akkor még egyszer:
Beállítások-wireless: client-bridge kiválaszt.
Státusz-wireless: alul hálózatok keresése megnyom-új ablak előjön a talált hálozatokkal - megfelelőre csatlakozás gomb megnyomása. Ezután kiírja, hogy sikerült és kiír minden a wan kapcsolatnál, sárga logó elkezd világítani.
Client és repeater módban van kapcsolat, a többinél nincs. De hiába van kapcsolat a státusz szerint, a böngészőben nem jön be semmi, és a routeren az internet led sem kezd el világítani.
Bocsi a két beírásért. -
And
veterán
válasz
lenbazso #9894 üzenetére
A Client-bridge mód kell neked, ha a másik routerrel azonos címtartományban szeretnél maradni (NAT nélkül). A Repeater-bridge majdnem ugyanez, csak itt van lehetőséged virtuális AP-ket létrehozni, hogy valóban jelismétlőként funkcionáljon a routered. Bridge-módoknál az sem árt, ha a Basic Setup-nál a routered IP-je a 'gazda'-routerrel közös netmaszk alatt van konfigurálva, ugyanabban a tartományban, gateway-nek pedig meg is kell adnod a másik router IP-címét.
Az SSID-nek, a titkosításnak és a megosztott kulcsnak természetesen egyeznie kell a másik routeren beállítottakkal. Ha a link fizikailag létrejött (tényleg: ez rendben?), az úgyis látszódik a routered nyitóoldalán, vagy a Status / Wireless lapján.
Miért kell ezt a kérdést két topikban is feltenni? -
lenbazso
csendes tag
Üdv!
WRT54GL routerom van DD-WRT-vel. Kapcsolodni szeretnék egy másik routerra, hogy legyen netem. Két módban van kapcsolat az 5 kiválasztható közül a két router között: cliens és reapeter. Ekkor világít a Cisco Systems logo, gondolom hogy van kapcsolat, de net nincs, és a jelző ledje sem világít.
Tudna valaki segíteni?Előre is kösz.
-
TomyLeeBoy
tag
Sziasztok!
Nekem egy WRT54GL routerem van már néhány éve. Mivel webprogramozással is foglalkozom, többször volt napokig bekapcsolva számítógép otthon a saját webszerver miatt. Most azomban látom, hogy némelyik fw támogat sd kártyát és webszerver. Tehát egy pl. egy 4gb-os sd kártyávan és linux webszerverrel lenne egy 4gb-os kisfogyasztású webtárhelyem.
Ha jól értelmezem, és életképes a dolog, megköszönném a segítséget a kivitelezésben, mert nem szeretném azonnal tönkrevágni a routert. -
Csaszykj
aktív tag
Sziasztok!
WRT54G V5 - DDWRT-s ; nyomtam rá egy Factory Default-ot, és nem akar bekapcsolni, csak villog a power... :S
Valakinek ötlet esetleg?
JTAG-os lett?
-
And
veterán
válasz
Kicsirics77 #9886 üzenetére
Nem kevered véletlenül a sima WRT54G-vel? Merthogy -GC-ből nincs 7.0, és sajnos felénk is akad egy téglává varázsolt (eddig rendbehozhatatlannak bizonyult) GC példány. A bootloader-e nem válaszol, a jtag-port (ha egyáltalán az az, ami a nyákon látható) kiosztása pedig kideríthetetlen annál a vacaknál.
#9887: Status / wireless oldal, site survey-gomb (vagy ha nem micro-kiadás, akár a wiviz surwey funkció is szóbajöhet, az folyamatosan mutatja az elérhető AP-ket és klienseket).
#9888: Biztos jó az a program, csakhogy routerrel nem használható. Nekem pl. egyáltalán nincs PC-be épített wifi-klienshardverem, és a külső antennám is a routerre csatlakozik, így kizárólag azzal tudok hálózatot keresni. -
PetX
aktív tag
Hi!
DD-WRT-s firmware.
Hogyan tudom leellenőrizni, hogy a közeli wifi-s hálózatok mely csatornákat használják?
Nem találom benne.
Olvastam, hogy a sávszél drasztikus csökkenését okozhatja, ha több wlan uazt a csatornát haszánlja és nálam két gép között max 300-400KB/s az átviteli sebesség, amit keveslek egy csöppet.
Nincs rádiós egér meg bill. használatban. -
Kicsirics77
veterán
szia
milyen a rev. száma a routerednek,ha sima 7.0 akkor szerintem egy firmvare frissítés megoldja a gondot,mit ad az alap ip. címre ha beírod?
ha egyből a firmvare upgrade oldal jön be akkor csak meg kell firmware-ni kb 5perc és ujra működőképes.nálam már 2x eljátszotta ezt. -
pweisz
senior tag
Sziasztok, van egy WRT54GC routerem. Ami azt csinálja hogy bekapcsolás után minden led világít, aztán elkezd villogni. Természetesen használhatatlan. Esetleg tud valaki olyan embert aki javít routert? Resetelni probáltam de nem segít rajta, ugyanazt csinálja utána is.
Előre is kösszi a válaszokat. -
Tonyk
veterán
válasz
fitti11 #9883 üzenetére
Egy routert nem kell telepíteni!!!! Azt a cd-t a lehető leggyorsabban el kell felejteni (ki sem lett volna szabad nyitni). Mivel "telepítetted" valószínűleg elnyomtad benne a beállításokat.
Tedd a ip-címet és a dns-t automatikusra majd a 192.168.1.1-en eléred a routert.
usernév: admin
jelszó: admin vagy üresen hagyva vagy az eddigi jelszavad. -
fitti11
csendes tag
Sziasztok!
Van egy WRT54GL típusu routerem. Most kb 3 éves. Korábban 2-2,5 évet folyamatosan volt használatban. Most megint szükségem lenne rá (másik géphez), de nem tudom használni. Valamiért a gép nem látja a routert. Ha CD-ről telepítem akkor az összemadzagozás után már jelszót kér, az alap az "admin" lenne vagy nem tom. Ott meg is áll. Nem tudok belépni a setupba. A netes setup szintén nem érhető el. Volt már számtalan reset, kikapcs, de nem változott semmi. A hálózati kapcsolatnál nem tudom mit kellene beállítani.
Van vmi ötletetek mi lehet a baj? Diginethez akarnám használni, korábban is azon volt.
-
flash-
veterán
linksys wrt54g 7.2 routerem van.
1 éve már dd-wrt-t használok rajta. utóbbi időben ha elinditottam a torrentet,5 percen belül meghalt az internet.
amióta visszatettem a gyári fw-t azóta nincs ilyen baj.
ki érti ezt? -
wwhy
veterán
ha nem használom a wifi-t (wrt54g2) ki lehet kapcsolni a fw-ben valahol? (gyári)
-
Baliboy1979
csendes tag
Sziasztok!
Van egy WRT54GS v6 routerem. Ratettem a dd-wrt Micro Generic firmware-t. A gondom, hogy szeretnek csatlakozni a cimboram wifijehez, a kapcsolat letre is jon de a net nem megy nalam. Ha siman wifivel kapcsolodom laptoppal akkor mukodik. Probaltuk jelszo nelkul is de ugy sem ment. A routeren mindent alapbeallitason hagytam csak Client Bridge modra kapcsoltam. Nem tudom, hogy mit kell meg atallitani. Probaltam gateway es router modban is. Mi a kulonbseg a ketto kozott. Bocs ha lama a kerdes de 2 napja szenvedek vele mar. Koszi elore is!
Balazs -
flash-
veterán
tehát elég csak az administration-firmware upgrade nél a FW_WRT54Gv7.2_7.2.01.007_EN_2009072.bin fájlt feltölteni,és már ujra az a fw lesz a routeren ami eredetileg?(persze csak ujabb kiadásban)
vagy előtte fel kell tölteni a VxWorksPrep-Gv72-v1.bin és a VxWorksKiller-Gv72-v3.bin fájlokat? -
flash-
veterán
megcsináltam ezeket:
Maximum Ports 2048-4096 (amennyit meg bir memoriaval)
TCP Timeout (in seconds) 1800
UDP Timeout (in seconds) 120de semmi változás.
olyat meg hogy connect on demand,ilyeneket nem találtam.
a setup-basic setup nál a connection type ppoe -re van rakva.ja és wrt54g van.
és biztos hogy ugy kell visszatenni a gyárit mint ahogy a dd-wrt -t raktam fel?
csak mer ez itt mást ír:
http://prohardver.hu/tema/mindent_a_linksys_wrt54g_gl_gs_routerrol/hsz_9624-9624.html -
Tonyk
veterán
G vagy GL, mert több helyen eddig GL írtál. De szerintem mond meg melyik kukába dobod, mert sokan mennének kiszedni.
Megcsináltad már azt amit h_143570 kolléga említett ebben a hozzászólásban?
Kapcsolatod mire van állítva, connect on demand vagy always online? Próbaképp tegyél fl egy tomato-t. A felrakása után 30-30-30-as reset, majd mindent állíts be és próba. -
flash-
veterán
ddwrt firmware van most a routeremen.
vissza akarom tenni a gyárit(mondjuk a legjuabbat)
letöltöttem.
utána mit kell tenni?
lépésről lépésre valaki leírná?
kérlek segítsetekköszönöm előre is
-
Tonyk
veterán
válasz
zsolt501 #9863 üzenetére
Pár hete egy VPN-es tomato-t tettem fel (előtte a "sima" volt) mert kell, hogy hozzáférjek a géphez távolról. Naaaggyon tutkeráj! Remélem gyorsan megcsinálják az 1.28-at is VPN-el!
(Amennyiben feltenné valaki, az a router újraindulása után nyomjon neki egy NVRAM pucolást (administration - config - Restore Default Configuration - Erase all data in NVRAM), mert másképp nem lesz net.)
-
zsolt501
nagyúr
-
wwhy
veterán
válasz
zsolt501 #9868 üzenetére
nem tudom mióta; pár napja a haverom idegelt, hogy ő otthon a 30-as netből N-es routerrel "csak" 25-26-ot lát, gondoltam, megnézem mi az ábra nálam, és akkor majd pofára estem. Spéci drivert nem tettem fel, az van, amit a W7 feltett, í rendes LAN részével nincs is gond, ott megvan a sebesség.
-
zsolt501
nagyúr
Nézz utána hogy jó drivert használ e a win 7 mert hasonlóval már jártam én is.
Egyébként ezt a hibát mióta produkálja a laptop? Egy olyat kipróbálnák hogy más eszközzel is csinál e ilyet, vagyis szereznék egy másik laptopot egy próbára és azzal is kitesztelném, és ha azzal is ilyen akkor a routerre kell gyanakodni mármint a wifi-s részére, de én elsősorban driver hibára gyanakszom. -
wwhy
veterán
adott egy Linksys wrt54g2 router, legutolsó hivatalos fw, 25/12-es net; kábelen simán hozza ezeket az értékeket, sőt picit fölés is megy (26/13). Wifi-n át viszont mintha megbolondulna (Dell D630 laptop): 3/1, 1/2, 5/3 értékeket mutat a speedtest, netmeter. Valami ötlet, h miért? Jogtiszta W7 x64.
-
zsolt501
nagyúr
1812
57f672f07aae0d1bd8d3fde0a5003ef5ffb8e5d8 beta_100503_1-28-1812.7z
b78dc135441a47ea3b0ca6e5d2bf5dbecd03fcf1 beta_100503_1-28-1811_ND.7z
428a590d8dd638f36274f24bebfe066a5ed07ea1 beta_100503_1-28-1812_source.tar.bz2* Increase limit for web_printf to avoid problems handling very long variables.
* Update Dnsmasq to 2.52. Changelog.1808
afd7c435c777c603a09ff90c7f2d52e441215b46 beta_100130_1-28-1807_ND.7z
88e4001036485111df58b87a75dd579d2eac63f5 beta_100130_1-28-1808.7z
3340f8f1f7c257d465f94f9c101d8380dda9f819 beta_100130_1-28-1808_source.tar.bz2* Fix a problem with port validation in GUI that broke in 1806.
1806
* More fixes for udhcpc. Thanks to fedor for his help.
* In GUI, prevent '.' in numeric fields, but allow as port set separator.1804
* Change back udhcpc behavior when renewing. May help in problems where initial
request is ok, but not renew.
* Warn if saving an empty Access Restriction since it's the same as blocking
everything.
* Add option in Admin:Access to select which menus are permanently expanded.
* Increase PPPoE username and password length. -
zsolt501
nagyúr
Készül az új Tomato 1.28-as igaz még béta verziós de jól halad.
[link] -
flash-
veterán
Nem tudom hogy kell megnézni a log fájlt a dd-wrtben.(a logolást bekapcsoltam)
itt elvileg le van írva,de nem értem mit kell csinálni.
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Logging_with_DD-WRT
pontosan leirná vki? -
Truman
senior tag
Szerintem meg, ha már van gigabites router, akkor megéri. Én pl. torrendezésre egy másik kis fogyasztású gépet használok (egy Wyse Winterm 3455XL-t, hál istennek bagóért hozzájutottam, mert az előző tulaj nem boldogult a kódolt BIOS-ával, ami miatt nem tudott új rendszer-t telepíteni rá). Ez lent van a pincében, mert valahogy képtelen vagyok vinyó kerregésre elaludni. Sokszor viszont, mikor a letöltött HD filmeket kell róla a nagy gépemre húzni, bizony jó lenne egy gigabites háló.
Ezért egyszer majd, ha Gigabites router -em (vagy switch -em) lesz, tuti rakok a kisgépbe egy gigabites hálókarit, mivel a nagy gépbe már úgyis az van.
-
Tonyk
veterán
válasz
ittakary #9857 üzenetére
nekem 4 gépem van otthon, de bőven elég a 100-as háló. Persze, ha már gigás router akkor miért is ne legyen gigás net.
Csak azért mondom, hogy olyan marha ritkán használja az ember a otthoni hálót, főleg több giga mozgatására, hogy erre felesleges költeni.
Itt vállalati környezetben meg ahol most vagyok, jó lenne a gigás net, csak épp az eszközök a qrva drágák. Kábelezést már mindenütt megoldottuk, csak eszközt kéne venni egy pár milláért -
Truman
senior tag
-
Ha már lesz egy gigabites routerem, akkor már használjuk is ki
2 gép van, azaz 2*2000 forint már igazán nem sok cserébe a többszörös sebességért...
amúgy most hogy mondtad, hogy minek hálókártya, rájöttem, hogy alaplapi eleve gigabites... (ASUS P5LD2 SE) valaki erősítsen meg, kérem -
Tonyk
veterán
Az alapprobléma ez volt: "ha nekem WRT54GL-em van, akkor a 80/25-ös net már kifekteti, nemtudja kezelni teljesen?"... afene... és helyette milyen routert ajánlanál ami nem túl drága, áám mégis meg tud birkózni a feladattal?
én itt nem látok gigabitre utaló jeleket
(persze ettől még lehet, de ezek után úgy is azt fogja mondani hogy de, de azt akarok...)
-
nyikszi
őstag
válasz
ittakary #9849 üzenetére
És az mennyi idő alatt térül meg? Szerintem a diginél nincs jobb ár/érték arányban Magyarországon. Ha valaki mást mond az hazudik. Nem tökéletes, de melyik az? Korlátlan le és feltöltés, nem úgy mint a többi nagy szolgáltatónál, a feltöltési sebességről meg ne is beszéljünk. Sajnos olyan helyre fogunk költözni ahol nem lesz elérhető a digi
-
zsolt501
nagyúr
válasz
ittakary #9849 üzenetére
A UPC dologban nem tudok nyilatkozni, mert nálunk tvnetwork van, amit sajnos a Digi felvásárolt. Azt meg ne hidd hogy a diginél minden szép és jó ott is vannak bizony őséggel problémák, most még elsősorban a tv szolgáltatással, de az internet szolgáltatással is vannak már gondok bizonyos területeken.
-
ejj most olvastam, hogy egyik kollégának a legnagyobb DIGI csomagja van ezzel a routerral és nem tudja kihasználni a teljes szávszélt...
szóval ha nekem WRT54GL-em van, akkor a 80/25-ös net már kifekteti, nemtudja kezelni teljesen? -
DeusHun
őstag
Hali!
Adsz egy ip-t a gépednek a router tartományából, router-ből kihúzod a kábelt, visszadugod, vársz 2-3 másodpercet (vagy másik parancssori ablakból pingelteted és ha válaszol akkor nyomhatod az entert) majd:
tftp -i <router ip-címe> <elérési út a firmware-hez>
Parancssorból. De vannak már programok is amik hatékonyabban működnek. -
klambi
addikt
szevasztok!
nem tudja valaki hogy hogy kell routerre open wrt-t feltenni,valahogy parancssorból kelett 1000éve 1x csináltam de már nem tudom hogy kell!
valaki?
-
tesh55
csendes tag
rendben, nagyon köszönöm a segítséget.
jövő hónapban valószínű lesz 1 beruházás erre.
köszönöm
Üdv. Tesh -
tesh55
csendes tag
értem, hát, sajnálattal hallom... na mindegy.
köszönöm a segítséget.
az utolsó kérdésem az lenne, hogy milyen router-t ajánlotok? melyik az amelyik bírná a strapát? -
tesh55
csendes tag
és nincs esetleg valami köztes megoldás? mondjuk valamilyen erősebb, ami bírja, vagy esetleg valami olyasmi ügyeskedés, hogy kettéosztom a netsebességet? mert muternek is kéne net, de neki nincs szüksége olyan sebességre, mint nekem...
neki elég lenne max 1 mb, és a többi 4-5öt nekem osztani. van ilyesmi dologra valamilyen mód?
-
tesh55
csendes tag
sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni
a diginetnél most a legnagyobb csomagra váltottunk, de a sebesség nem nőtt (gondoltam én),
később kihúztam a router-ből (wrt54gc)a kábelt és direktbe a gépembe kötöttem, és a 2-3 mb-os (letöltési)sebességről egyből felugrott 5-6 mb-osra.
viszont nem tudom, hogy hogy tudnám beállítani, hogy ezt az 5-6 mb-os sebességet megkapjam router-en keresztűl is.
légyszíves segítsetek, hogy miként tudnám megoldani, vagy hogy mit kell beállítanom, hogy jó legyen.
remélem érthetően leírtam a dolgokat
köszönöm előre is a segítségetÜdv. Tesh
-
sto1911
veterán
Hello!
Lenne par kerdesem.
DD-WRT v24-sp2 std (c) 2009 NewMedia-NET GmbH
Release: 04/23/10 (SVN revision: 14311)
verzioju fw van a gepen. de nincs benne netstat, meg az ipkg se mukodik:root@home:~# netstat
-sh: netstat: not foundroot@home:~# ipkg update
root@home:~# ipkg list
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/whiterussian
You probably want to run `ipkg update'
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/non-free
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/backports
root@home:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 5.6M 5.6M 0 100% /
/dev/mtdblock/3 960.0K 196.0K 764.0K 20% /jffsHogy tudnek netstat-ot varazsolni ra, valamin az ipkg-t mukodesre birni?
-
gébandi69
csendes tag
Sziasztok!
Látom, hogy rengeteg a bejegyzés amiben valószínú lenne válasz a kérdésemre, de a gyorsaság miatt inkább megkérdezném:
A routerem WRT54G V5-ös. 1 PC vezetékkel, 2 laptop wifin keresztül csatlakozik. Sokáig nem volt probléma a wifivel, de néhány hónapja sem a PC sem a laptopok - rendszertelenül - nem kapnak címet, csak akkor, ha kihúzom a router tápkábelét, majd visszakapcsolom. Van-e valami megoldás, resetelés, frissítés vagy bármi ami megoldja a problémát? Vagy elfáradt a szerkezet és cserélni kell (kb 5 éves)? Közrejátszhat a dologban, hogy a fiam torentezik?
Köszi a válaszokat, András. -
fairi
őstag
válasz
outsiheder #9828 üzenetére
Na megnéztem a dolgokat!
Első átdugdostam ide-oda sehol semmi különbség....idáig ok!
laptop bekapcsol,PC-n nem netezek....
Laptopon szép 10/10 mbit körüli érték...Következő lépcsőfok:
Pc elindítok egy fullHD-s youtzube videót,nem meglepő módon a letöltés közben vánszorog a net a wifin át,eddig normális..letöltődött a jutub video,adatforgalom a PC-n leáll,erre a laptopon továbbra is siralmas vánszorgás..
10 perc eltelik még mindig nem normális az adatforgalom a laptopon wifin át...Nézem a real-time az adatforgalmat a routeren át,és egyik pillanatban 4000 kbit/ sec utána 100 kbit se,és sokáig így marad..Jutub videó emiatt szaggat,letölt belőle alaptop egy kis részt,leáll a net,és mikor a video odaér szaggat,újra megiramodik..
speedneten is látszik ez.....
Olyan mintha a PC-s netezés "eltömítene" vmit...
Bitek vhova beakadtak és nem engedik utána hogy a wifin szóródjon a net -
fairi
őstag
válasz
outsiheder #9824 üzenetére
egy notebook van,meg egy winmos pda..
ha tudsz egy spped tesztelő oldalt amit képes egy pda megjeleniteni és lefuttatni normálisan az mehet kereszttesztnek...
nem is ecsetelem kettő már total halál ha együtt lógnak rajtaok végigpróbálom este,és jelentkezem képekkel...
-
outsiheder
tag
válasz
outsiheder #9824 üzenetére
Arra azért vigyázni kell a notebook/pc cserénél, hogy a notebook ne csatlakozzon egyszerre wjfin és dróton is!
-
outsiheder
tag
Az egy nap az a standard/default érték a router beállításainál.
Nem az a kábel, hanem amelyik a routerből a pc-re csatlakozik.
Csinálj egy-egy speedtest-t a klf csatlakoztatási eseteknél.
Ha van egy másik wifi-s notebook, akkor csinálj egy kereszt próbát, vagy egy másik notebookot csatlakoztass a pc kábelére. -
outsiheder
tag
Bocs, nincs rajtam sapka...
(xphu) Start->Programok->Kellékek->Parancssor
vagy
Start->Futtatás, és beírod cmd, utána ENTER
Ha ezek után beírja az ipconfig -all utasítást, megnyomja az ENTER billentyűt, nehogy már ne lehessen elolvasni, hogy mit is ír a hogy is hívják. -
Truman
senior tag
válasz
DeusHun #9820 üzenetére
Az OK, hogy a futtatás -->"cmd" májerebb és néha gyorsabb is. De laikusok jobban megjegyzik a rendes magyar nevén: Parancssor (Start--->Minden program--->Kellékek--->Parancssor )
Máskülönben a Futtatás alapból nem is elérhető Vista/7 rendszereknél. Előbb engedélyezni kell azt a start menü tulajdonságainál. -
fairi
őstag
válasz
outsiheder #9814 üzenetére
pc ethernet kábel nem cserélhető,háztetőről van levezetve a kábel és csatlakozik be a gépbe, most a routerbe...több éves a kábel,és maga a net jön a PC-re,no problam...
tudom elvileg semmi ne foglalja le,mivel mániákusan nézem ezt a részt amit mondasz..ipconfig parancssor nem jön össze,beírom,és 1 sec alatt eltűnik az ablak meg se tudom nézni mit ír ki
QoS erről tudok,csak awifinek kéne elsőbbséget admni..
neten elég gyors,semmi nem zavar netezés közben..
megoldani azt kéne elérnem bármi zavaró dolog esetén a wifi kapjon elsőbbséget -
toxin2
tag
válasz
ittakary #9804 üzenetére
Akkor az a nagyon jó átviteli sebesség. Bővebben:
http://www.mylinux.hu/pipermail/susemagyar/2008-February/036113.html -
DeusHun
őstag
Tovabbiak:
- DD-WRT-n es OpenWRT-n gyorsabb internet mint a gyari firmware-rel (ezekkel van tapasztalatom, azt nem allitom, hogy a tobbivel nem).
- Modularis, tehat az alap rendszerre azt pakolsz meg ra amit szeretnel (meg ami rafer). Lasd alairasom.
- Egy paranccsal frissitheto az egesz. -
Truman
senior tag
válasz
ittakary #9815 üzenetére
"milyen egyéb firmware-ek vannak WRT54GL-re?"
- Open WRT
- DD-WRT
- X-WRT
- Tomato"milyen különféle előny származik ezek használatából?"
Biztos vannak olyan tapasztaltabb felhasználói ezeknek a Firmware-eknek, akik naphosszig tudnák sorolni, de stabilitáson kívül az én kedvenceim a következők:
- Teljes értékű AP (AP client, repeater (jelismétlő), birdge)
- Wake On LAN
- Open VPN -
milyen egyéb firmware-ek vannak WRT54GL-re?
milyen különféle előny származik ezek használatából? -
outsiheder
tag
De van, QoS.
Pontosabban nem a wifinek, hanem egy-egy hálózati eszköz ?AC-address címére egy-egy ip-címet, és arra egyenként lehet sávszélességet és priorítást beállítani, azaz be kell láncban mindent állítani
Beléptem a sajátomba, tehát
Bandwidth és akár a Real-Time, akár a Last 24.
WL(eth1) a wifi, eth0 a drótos forgalom.
Elméletileg ha nincs drótos forgalma, akkor nem foghatná le a wifi sebességét.
Mennyi időre kap a pc ip-címet a routertől? (parancssor -> ipconfig -all)
A pc ethernet kábelját próbáltam már cserélni? -
fairi
őstag
válasz
outsiheder #9811 üzenetére
DUmeterrel nézem,kb semmi nem megy,folyamatos megfigyelés alatt tartom PC adatforgalmat...
Legfrissebb Avira professional 10 van fent, legjobb vírusirtók közé tartozik sztem,ő nem lát semmit...
DUMeter nem mutat adatforgalmat,vagyis a zombulás kizárva...Tomaton nézem grafikusan,mikor nem voltam szépen ment a wifin a net,mikor bekapcs,és semmi nem megy a háttérben(ami elvileg adatafiorgalmat generál),kb huszadjára esik vissza awifis adatforgalom sebessége..
ha nem vagyok 3000-5000 kbit/ sec bekapcs PC,nincs torrent a wifin leme4gy 150-300 kbit,és ayoutube a laptopon már szenved...
PC-ével ismerkedést nem ma kezdtem,de megállt a tudományom...
talán olyan opció nincs a tomaton ami prioritást ad a wifin levő adatforgalomnak a PC-n levővel szemben..
GL a linksysem,vagyis tehetek fel sokféle firmware-t....
-
outsiheder
tag
De a router/tomato forgalom oldalán grafikusan is azonnal látszik a forgalom.
-
outsiheder
tag
Off
A pc-n beállítod, a hálózati kapcsolati ikon megjelenítését, (jobb alsó sarokban, az óra mellett) ha ott van dupla klikk, és megnézed, hogy van-e hálózati forgalom, ha éppen (látszólag/szerinted) nem megy semmi olyan prg, ami hálózati forgalmat generálhat.
A védelmi programok frissítve vannak?
Zombi vagy nem zombi az a pc?
A win7-en nem tudom, hogy hogy kell elővarázsolni.
On -
fairi
őstag
Segítségre lenne szükségem...
Egy 54GL routerem van,már lassan 1 éves van,és firmware-ként egy Tomato 1.23 szolgál..
Egy ideje érdekes bajt produkál, ha használom a PC-t,akkor a laptop ami az én hálózatomra csatlakozik alig megy a net,szinte vánszorog kínkeservesen..
pedig a PC előtt minden jó,sokáig a torrentre fogtam,mivel az eszi a sávot,de ha ki van kapcsolva akkor se az igazi a sávszélesség...ha PC nincs bekapcsolva akkor teljesen jól megy a net a laptopon!!!!!
PC windows 7 van,és net elég gyors erre nem lehet fogni....
Hol akadhat el a sávsztélesség miért nem tudja normálisan ellátni ilyenkor a laptopot a router? Ez pár hete van,előtte ezerrel ment a torrent de nem zavarta alaptopot!!!
Most torrent nélkül elég ha PC aktív agyhalál közeli állapotot csinál.. -
feel2006
tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni,h ogy nekem egy ilyen routerem van, és szeretnék olyat, hogy emailben küldjön levelet, ha betörést, portscan-t, vagy bármit érzékel.
Régi, buta smc-m tudott ilyet, nem hiszem hogy ez nem tudna, csak valószínű én vagyok a buta, vagy csak még nem találtam rá a helyes FW-re.
Előre is köszönöm!
-
Atapi
senior tag
válasz
ittakary #9805 üzenetére
nem nagyon fogsz többet elérni, a g-nek kb ennyi a vége. az 54mbit az elméleti max, amit kb sosem fogsz tuni elérni. vannak trükközések, amik javithatnak a helyzeten, de azt gyári fw-vel sosem fogod tudni kihasználni. más fw-k támogathatnak speedbooster/afterburner technologiát, ami ha a mindkét oldalon támogatott, akkor kicsit gyorsulhat az átvitel. (de még ez utobbi is inkább csak elvi felvetés, google nem nagyon dob biztato találatokat a dologról)
-
hali!
nekem egy WRTG54GL routerem van és az a problémám vele, hogy az 54mbps-et közel sem használja ki a wireless.
maximum olyan 2-3MB/s-el jön az anyag szóval max 25mpbs-et használ a router....küldjek screenshotokat a router beállításokról?
-
neduddki
nagyúr
HI!
hat en meg ennyot nem szivtam vpn-vel mint delutan pedig felig keszvolt, de elvolt baxva minden rajta server es cliens oldaon is kicsit morcos voltam:- (((
udv
neduddki
-
zss2
csendes tag
Sziasztok! egy láma kérdés..54gl 1.1,ddwrt-ben mit kell beállítani ,hogy ne kelljen beirni a helyi dns-t,mert másképp nem műkszik,előtte egy arris cm550b modem.előre is thx.
-
anarchic
tag
Sziasztok,
Én úgy jártam a picimmel, hogy akartam egy dd-wrt-t húzni rá de valahogy elszállt.
Vagy nem tudom, hogy fejezzem ki semmire sem reagál hard-reset stb..
A POWER villog, a Internet led világit és a 1-4ig a LAN is.WRT54G 5.1v
Ha valaki tudna valamit, tanácsolni köszönöm, és ha netán sikerülne visszaállítani, akkor mit ajánlanátok reá.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Google Pixel topik
- Honda topik
- Nők, nőügyek (18+)
- One mobilszolgáltatások
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Futás, futópályák
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest