Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz
Crouch91
üzenetére
Egy számlája csak van a nönek, azon rajta vannak a szerződéssel kapcsolatos ügyfélszámai, telefonon meg bekérdezik azonositas képpen még az anyja nevét mikor született hol ,esetleg igazolványszámát ,( ha felirták) címét stb, Ezeket tudja talán fejből is :-) meg kell próbálni, mert csak így jut hozzá a kérdéses adatokhoz, és csak ő, a szerződő
-
veze
őstag
válasz
Crouch91
üzenetére
Az előfizetző amikor szerződést kötött, akkor neki megadták ezeket az adatokat ( aszerződésen vagy annak mellékletén. Onnan egyszerűen le kell olvasni.
Esetleg az ügyfél ha azonosítja magát mindenféle adatokkal meg előfizetői ügyfélszámokkal stb lehet telefonon is megmondják neki -
veze
őstag
van egy smc7004vbr routerem amineknek a 4 lan portjat swicthként használnám néha, ugy hogy a liksys wrt54gl-hez csatlakoztatnám, ez kapja a publikus IP-t a modemtől.
mit is kéne akkor beállitanom?
a linksys egyik LAN -t kössem a smc WAN portjára? és mit kellene még az smc-n beállitani? -
veze
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
az NVRAM törlése megoldotta a gondot.
csak félórat tartott mire mindent visszairtam bele
de mostmár jó..
legalabb a sok régi szemetet is kitakaritottam belőle. vissza már csak azok kerültek ami most aktuális
-
veze
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
naponta csinal mentést a router, CIFS Client-ként meg van adva neki a nas egyik vinyoja, oda rakja, felülirva az elözö napit (hetente egyet pedig megtart)
kipróba ma estefelé majd.. remélem jólesz.. -
veze
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nem..
sajat magára meg nem állitottam be portátiranyítast, de ugy rémlik azt nem is kellett sosem
probáltam a 80-as porttal is ami alap http
meg ahttps 443-al is egyböl fix ipvel irtam be a címét hogy a dyndns esetleges problémáját kihagyjam de ugyse..
hard resetet nem csinaltam még (30-30-30sec) mert minden mostani beállításom elveszik akkor.
Van mentésem is a beállításokrol, egy évvel ezelötti is, de abban is csak így van beállítva szerintem minden..
egyelöre tanacstalan vagyok..
-
veze
őstag
mi a tú*rót nem állitok be jol ahhoz hogy kivülröl elérjem a routerem admin felületét?
Korábban már ezerszer beállitottam és hasznaltam is és müködött is , most meg nem jövök rá mit kéne még állitanom. a csatolt képen kívül... Megjegyzem ki se kapcsoltam tudtommal, mégsem érem most el..
IP címre sem, dyndns-re sem érem el a router admint, de mind a kettöre müködnek és elérhetők kivülről azok a dolgok amik portátirányitásra vannak berakva és a belsö hálón vannak
ujra inditás megvolt, utana sem -
veze
őstag
válasz
flash-
üzenetére
nálam a dd-wrt nem engedte át a 30megás netet 24 körül vége volt. feltettem a tomatot az meg átenged 31-et is (ennél több még sosem volt a 30 megás csomag)
pl külsö elérésnél (WOL) a gyári nem tesz lehetővé olyan beállitásokat ami szükséges( legalábbis nálam nem volt elég) -
veze
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem lehet a T-homos routert egyszerüen átjáróként használni???

Én is csomagmódosítás előtt állok és attól tartok, hogy majd egy routeres modemet hoznak a mostani helyett..
és én meg vagyok elégedve a wrt54gl-el és a tomato fw-vel semmi szükségem t-homos routerre. legyen csak modem és adja tovább a jelet a Linksysnek és ne csinaljon semmit... -
veze
őstag
Működni fog persze és nem mondom hogy nem jó.
Nagyon sok felhasználónak, aki nem is akar konfigurálni semmit rajta ( meg fogalma sincs hogy egyáltalán lehet, meg minek) tökéletes. Tudja az alapvető dolgokat amit egy routernek kell. Képességei ott maradnak alul ha pl összehasonlitjuk egy tomato fw-vel működö router képességeivel, lehetőségeivel.
Pl WOL funkciohoz szükség lenne nálam arra hogy 255 végződésű ip re csomagot küldeni, vagy MAC-IP címeket összerekötni (static DHCP a gépek MAC címe szerint) Ezt nem tudja (vagy én nem találtam meg benne sehol) de valljuk be erre nem minden felhasználó tart igényt -
veze
őstag
válasz
- DoubleFe -
üzenetére
nem csináltam semmit, csak fw csere volt
igazsag szerint wifit se hasznaltam évekig csak az utobbi félévben, -
veze
őstag
válasz
- DoubleFe -
üzenetére
hmmm
nekem dd-wrt-vel 21/5 volt a vége
tomato 1.28-al hozza a 25/5 -öt
gyári meg öt percig volt rajta kb mikor megvettem
-
veze
őstag
válasz
PonPon
üzenetére
nekem 25Mbites netem van de a ddwrt fw azt se engedte át csak ugy 21-22-t tomaton most átmegy mind de vlthatnék 50Mbitre de pont emiatt nemakarok.. mert router nélkül nem tudnék lenni, venni most nincs kedvem ( pénzem
)
meg amugy nagyon elégedett vagyok ezzel a routerel és fw-vel, nem is tudom más, van e ilyen jol kezelhető fw-vel mint a tomato.. -
veze
őstag
nekem wrt54gl van már vagy 3 éve, tomate fw-vel m, és nekem nagyon bevált
torrent ügyileg is tökéletes nálam ezt bizton merem ajánlani.
egy gond lehet csak vele ha a neted 30-40 M vagy több, ( vagy ennél nagyobbra váltasz) ennél többet nem fog átengedni. akkor másban kell gondolkodni -
veze
őstag
hmm...
nem értem a link miért az alap oldalra visz mikor én kikerestem a fájlokat és azt linkeltem..
szóval ha ott vagy a fehér sorba beirod hogy: wrt54gl
enter.. és egy sort fog kiadni:
Linksys WRT54GL 1.0/1.1 yes
erre rákattintasz és ott vagy azon oldalon ahol találod az elöszö hszben említett .bin dd-wrt csomagokat
és bocsi hogy nem tudtam egy hsz-ben összefoglalni.. -
veze
őstag
még azzal kiegészíteném:
miutan a kapcsolat tuti a géped és router között az upgrade fülön kitallozod az elözőleg letöltött, és a vinyódra kicsomagolt fw-t Ez egy .bin fájl lesz.
itt találod a dd-wrt dd-wrt.v24_micro_generic.bin csomagot a WRT54GL v1.1 hez.
ezt tedd fel elsöként ha biztosra akarsz menni
utána itt van a dd-wrt.v24_std_generic.bin csomag is ha DD WRT-t akarsz, ha tomatot akkor a másik hsz-ben lévő link..
jelszó a belépéshez root/admin lesz ( bármi is volt)
tomato fw-hez magyar nyelvű beállítási utmutatót, leirást elég részletest itt találsz -
veze
őstag
válasz
gonger
üzenetére
tomato
én az 1.28-at használom és semmi gond vele
elötte DD WRT fw volt fent de az a 25 ös netből nem engedett át csak 22-t tomatora cserélve most átengedi az egészet
sokan irják azt hogy elöször a dd wrt mini-t kell feltolni utána bármelyiket, nos én anno ezt nem tudtam és egyböl a tomato (akkor még) 1.22 vel kezdtem asszem, és kapásból vette..
Fontos hogy vezetékes kapcsolatról csináld ne wifiről
van itt egy korábbi leírás is elég szájbarágós. a lényeg hogy megpingeled és ha az jó, akkor el fogja érni..
még annyit: én jártam már úgy hogy frissités után nem értem el a router kezelőfelületét, de még akkor se kell pánikolni ha elötte végigment és kiirta azt is hogy ujraindul..
nyomtam neki egy hosszu resetet 30/30/30-ast és utána frankó lett
itt van valami filmecske is feltöltve , de nem ellenöriztem hogy a linkek müködnek e.. -
veze
őstag
wrt54 gl tomato1.28 fw-vel..
azt hol is tudom beállítani hogy a wireles lekapcsoljon magától mondjuk este 24 órakor és másnap 10 kot vissza kapcsoljon?
végignyálaztam a menüt de nem akadok rá, pedig korábban már volt így beállítva..
vagy az a ddwrt fw-ben van csak, mert az is volt fent korábban ( de már nem tudom melyik volt akkor amikor ezt sikerült beállítani) -
veze
őstag
válasz
pedro7
üzenetére
dd wrt ben itt lehetnek a korlátozások
[ Acess Restrictions ] -
veze
őstag
válasz
girnyau
üzenetére
igen, tudja
static DHCP
megadod a MAC címet az IP-t meg a host nevét és mindig ezt osztja ki neki
WOL is működik belőle, azt is kipropaltam, ahhoz is meg kell adni, hogy ébreszteni lehessen.. -
veze
őstag
válasz
girnyau
üzenetére
szia
én tegnap cseréltem le a dd-wrt-t több év után tomatora.. korábbi hozzászólásomban kifejtett problémáim miatt
nekem is wrt 54gl v1.1 van
innen tudod letölteni . a legutolso az 1.28 verzio én ezt tettem fel. Letöltöd kicsomagood, a kapott fájl (WRT54GL.bin, mérete: 2 819 072 )
Belépsz a routered felületére, kitallozod a router firmware frissités opciónál a kicsomagolt fájlt, vársz türelemmel, aztán még mindig türelemmel.. nem kell kapkodni idegeskedni..egyszer csak kiirja hogy kész. Én google Chrome alól csinaltam az a bal sarkában lent szépen irja hogy hány százaléknál tart a feltöltés ( IE nem irja, de megcsinalja az is) Eltart pár percig, majd irja hogy restartolja a routert..
Aztánbelépsz a 192.168.1.1 címen . Semmi pánik, ha azt irná hogy nem elérhető..
Csinálj egy 30-30-30 -as resetet (nyomod, közbe kihuzod a tápot, de nyomod, majd visszadugod, de még mindig nyomod
utána be fog jönni.. root/admin -al tudsz belépni
itt találsz komplett magyar nyelvű leírást a telepités menetéről és a beállításokról is
javaslom olvad át az "upgrade elött" menüpontját is mielött belevágsz.
remélem ezzel tudtam segíteni
ha gyáriról alakrsz frissiteni nem megy fel akarmelyik dd-wrt.. de a tomato fel fog.. Ha tomato utan akarsz majd ddwrt-t akkor már fel fog menni az is ( std.generic bin), ami kell rá, aminek a mérete kb olyan három és fél mega körül vandd-wrt-t innen tudsz letölteni
beirod a fehér sorba hogy wrt54gl és kidobja a routered nevét rákattolsz és ott válogathatsz a verziokbolKözben már alaposan átnéztem és tudja ugyanazokat mint a dd-wrt, ez is

-
veze
őstag
töb évig hasznaltam dd-wrt fw-t.. megelégedéssel. az utobbi idöben voltak gondjaim vele. ide is beirtam( mióta 25/5-ös lett a netem abból 21-et engedett át a router , eltüntek a portforward tábláim egy két nap alatt, és bár működött, de ujabbakat nem tudtam hozzáadni olyankor már, az aktív kliensek sort se mutatta stb.. Volt 30/30/30 reset volt dd-wrt fw-ből mindenféle rajta (regebbiek, ujabbak, beta version stb) de nem igazan oldodott meg egyik bajom sem..
tegnap lecseréltem tomato 1.28-ra..speed testen a 25/5-ös net 26,12 / 5,48 lett... a portforward tábláim aktivak.. a kliensek sorát látom...
nem tudom mi volt az ok.. de most minden jó lett
nekem jobban bejön a dd-wrt külsöre..de asszem meg kell alkudnom mégis ezzel, majd megszeressük
okulásként irtam le, a másnak is lennének ilyen gondjai.. -
veze
őstag
korábban dd-wrt fw volt az 54gl-en , most is ugyanaz van de.. a staus menüpont alatt pl a LAN fülön láttam az éppen aktuális csatlakozott gépeket, egy ideje meg nem látom.. mit állíthattam el és mit kellene visszaállítani hogy ujbol megjelenjenek ott a kapcsolatok?
-
veze
őstag
mostanában a GL v1.1-es routerem rendszeresen elfelejti a portforward beállításokat..
illetve amit beirtam az ugyan nem látszik de müködik, viszont ujabat nem tudok hozzáadni hiába nyomkodom az add gombot
[link]
a többi porttal kapcsolatos füleken ott vannak a beviteli ablakocskák, de ennél még az is eltünik..
más csinaltam 30-30-30 -as resetet is.
évek óta megy , nem volt mostanaban macerálva már az egyéb beállitások se. fw-t frissitettem de utana se változott ..
ha backup-ot visszatöoltök akkor van egy napg talan , szoval mindig töltögethetem vissza ha ujabb portátiranyitast akaor hozzáadni.
mitöl van ez?? -
veze
őstag
az sosem volt rajta.
de eddig dd-wrt-vel se csinalta..kb 2 hpnapja vettem észre elöször .
máskülönben müködik rendesen, söt azt vettem észre hogy a portforward is müködik, ami meg volt adva neki, csak épp nem látom és ujat nem tudok felvenni amig vissza nem írom a backupból -
veze
őstag
wrt54gl dd-wrt fw..
kb kétnaponta eltünik az összes portátiranyitásom belöle és inaktiv lesz tehát nem is tudok felvenni másikat. a magyarrra állitot nyelv is átállítodik angolra
visszatöltöm a backup-ot és akkor ott van és jo
két nap mulva kb megint eltünik és átállitodik a nyelv angolra magatól.
frissitettem már fw-t.. a korábbival és a frissitetetl is elöfordul ugyanugy mi lehet az oka?
áramszünet ilyesmi nincs kétnaponta de havonta se... -
veze
őstag
sziasztok
adott : wrt54gl, dd-wrt fw-vel, be lehet ebben kapcsolni a jumbo frames-t, van ilyen opcio? hol? vagy ne is keressem mert nem gigapiteshálozat(képes) a router? -
veze
őstag
frissitetetm a firmware-t a linksys wrt54gl (v1.1) -en ( a legutolsó elérhetö stabil, tehat nem beta verzio) ) de ugyaugy csak 21-22 mega körül enged át a netemböl (25/5 ös csomag) mint a korábbival.
ha megkerülöm a routert és direktbe dugom a netet a gépbe akkor megvan 26 is.. tehát jelen esetben nem a szolgáltató a hunyó..
sajnálom.. ugy tudtam az itteni forumhozzászólásokbol hogy ennek a tipusnak 30-35 mega körül van a plafon..
azért továbbra is használom mert szükség van rá és ez a 4 mega ami hibádzik nem annyira létkérdés, hogy direktbe dugdossam idönként..de azért jo lett volna ha belefér
másnak van tapasztalata hogy menyi megy át rajta neki? -
veze
őstag
kinöttem a routert kicsit, kevés a 4 utp-s csati a hátuljan és én szeretem a vezetékes összekötést.ha az egyik csatlakozásába dugok egy ilyen switchet akkor abba is további gépeket csatlakoztathatok?
nyilvan ha csak a belső hálózati elérés lenne lényeges akkor ki is hagyhatnám a router és csak ugy dugnám rá a gépeket , de a netet a router osztja és ez is kellene minden gépen.
minden switchre dugott gépnek sajat fix belsö IP címe van, a router fogja tudni kezelni ezeket az IP címeket akkor is ha az összes a switchen keresztül egy LAN csatlakozójába van dugva? -
veze
őstag
van egy linksys wrt54gl (v1.1) routerem
remekül müködik dd wrt-vel már két éve.
most bekötötték a 25/5 ös kábelnetet és azt tapasztalom hogy a routeren keresztül a sebességel lefelé 25 helyett csak 20 maximum.. felfelé megvan a névleges.
ha a netet kihuzom a routerböl és közvetlen a gépbe dugom, akkor megvan lefelé is a 25 Mbit. a routerben nincs a letöltés sebességéhez megadva olyan limit ami ezt korlátozná.
Nem értem miért nemjön akkor át.. ennyi lenne a router felsö hatara? én ugy tudom hegy 30-35-40 nél van a plafon..
egyébként elégedett vagyok vele,észvesztö modon nem is töltögetek le, szval az az 5 MBit se hiányzik annyira.. csak hát ki van fizetve.. és jönne is ha nem a router mögött csücsülne a gép
ötlet? mit kéne csinalni vele? -
veze
őstag
Nekem is 15/1 van és GL és teljesn rendben van
nézd meg hogy a routerben a kapcsolat sebességénél a uplink/downlink sebesség (kbps)helyesen van e megadva ,én beirtam upnak 5000-et oszt jo
Egyszer én is rosszul adtam meg (KB/s-ben kbps helyett) akkor jo bekorlátozott engem is
nekem ddwrt van, ez a beállitási lehetöség a QoS fülön van.
A tomatoban is biztos megtalálod hol kell ezt beállítani
Alapbol is van valami default érték, lehet neked az elözö kapcsolathoz az elég volt most meg már nem -
veze
őstag
válasz
nyikszi
üzenetére
hát ez érdekes... a router firewall kikapcs.. és akkor müködik. Nálad igy most jo, de azért ez nem természetes.. nekem pl be van kapcsolva mégis OK.
probaltad már hogy visszakapcsolod és kkor megint müködik e vagy sem?
nem azért mintha a router "firewall" valami óriási durranas lenne, de azért kiegészitésnek a többi mellé jol jön.
alternatív fw: én nem használtam a gyárit sosem, mielött megvettem a routert már elég sokat olvastam itt, és abbol az jött le, hogy nekem az jobb lesz ha lecserélem.
ddwrt van(volt) de tomatot használva is több konfigurálási lehetöség van mint gyári fw-vel -
veze
őstag
válasz
nyikszi
üzenetére
probaltad már ugy is hogy semmit nem irsz IP cimnek átjáronak dns-nek ,hanem a router oszt neked egyet.. akkor müködik a neted a gépen?
ha ugy igen, akkor valamit esetleg elírtál, ellenörizd ujra. Nálam (kábel net) ugyanezen adatok (átjáro dns stb) beirásával müködik GL van nekem is, ha pontosan beirom. ha direktbe dugom a gépbe a netet akkor meg ki kell törölnöm, csak ugy megy
ha van tüzfalad, engedélyezve van e a kapcsolat? ha kikapcsolod a tüzfalad akkor működik e? belsö hálózatod ( ha van) müködik e? (hálókártya jo e) -
veze
őstag
olvasgass pl itt:tűzfala routerben
-
veze
őstag
válasz
outsiheder
üzenetére
köszi a választ, közben olvasgattam utana én is, nem részletezem mer nem a topic témája,
de itt [link] pl irnak erröl, aki tájékozodni akar uplink kérdésben -
veze
őstag
válasz
outsiheder
üzenetére
bocsi hogy most az egyszer OFF leszek..
néztem TP link 8 portosat és hát olcsóbb , több port, 60 honap gari..meg raktaron is van
kérdés: miért jo az ha van nekem a switchen uplink portom is? az 5 portos linksysre tudok plusz egy gépet crosslink kabellel még rátenni?
router>switch> gépek .ebben a felállásban is müködik a portforward és a DHCP majd a routerben (nyilván müködik, gondolom én, elég gáz lenne ha nem) -
veze
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
köszi a tippet..! igy lesz akkor

erre gondoltamLinksys EZXS55W ez mehetne a wrt54gl-be, bár nem ennyiért, mert máshol van olcsobbért is.. vagy felesleges kiadni linksysre, mikor 2000-ért is van már switch..(de nekem eddig valahogy a linksys dolgok mindig jol voltak, van bennük bizodalmam) -
veze
őstag
válasz
nyilasmisi
üzenetére
köszi a válaszokat , outsiheder-nek is
valoban nem egy vagyon a switch ára, de nekem már tegnap kellett
szoval azzal föztem hirtelen ami volt, és müködik. aztan majd lesz egy switch helyette késöbb -
veze
őstag
válasz
nyilasmisi
üzenetére
mondjuk nekem épp HUB van csak itthon, más nincs...

switchet szereznem kéne.. -
veze
őstag
van már valakinek tapasztalata a következöben?
4 gépnek van LAN csatlakozo a routeren, de nekem egy ötödiket is be kéne csatlakoztatni a hálózatba..
müködik ugy, hogy a router egyik LAN csatlakozokába egy HUB -ot dugok, (8 LAN) és ebbe dugok két gépet ( az IP cimek fixek) Tud a két HUB ra dugott gép a routerrel együtt müködni, (fájlmegosztás, net) ha mind a kettö be van kapcsolva, vagy esetleg csak feltváltva...?
köszi a választ.. és BUÉK mindenkinek
-
veze
őstag
probald meg ugy hogy tedd fel a proxy+ nevü kis programot pl itt arra gépre aminek a hálókártyájába a net van bedugva, (otthonra free) baromi egyszerü konfiguralni, gyakorlatilag a másik gépen a proxy+ os gép ip cimét és a porttot kell megadni a böngészö kapcsolatok/proxy fülön. és már müködik is a megosztas..
sokáig hasznaltam amig nem routerrel osztottam meg -
veze
őstag
megoldodott a dolog..
elöbb a minit kellett feltenni. bár korábban azt olvastam forumokban hogy az 54gl v1.1-re egyböl mehet a std generic.bin de ugylátszik mégis a mini std generic.bin kell elsöként erre is, utána a másik
leirtam mindezt azért ha más hasonlo cipöben jár majd, tudja... -
veze
őstag
tomato itt van
[link]
1.27 az utolso ha jol látom
lejebb görgetve elérhetök korábbiak is -
veze
őstag
válasz
outsiheder
üzenetére
az enyém rendben van, én igy csinaltam anno, de most nem az enyémröl van szó hanem egy ujrol...
-
veze
őstag
linksys wrt54gl v1.1-es routeren az eredeti gyári fw van..
egyböl mehet rá a dd-wrt.v24_std_generic.bin - 2009-10-10 3,54 MB fw, vagy elötte fel kell tenni a minit?
én ugy tudom erre a tipusra nem kell, én nem is tettem igaz elsöre tomatot raktam utana dd-wrt-t .. de frissitéskor most az elsö gyári fw-t frissitve azt irja ki hogy sikertelen.. akkor mi lehet a gond?
egy fórumtársnak probaltam segíteni de elakadtunk.. -
veze
őstag
válasz
novoszath
üzenetére
én dd-wrt v24sp2-t használok, (GL, v1.1) . elégedett vagyok vele. Van aki tomato-t. bár még vannak más fw-k de leginkább ezt a kettöt használják legtöbben. (kinek a pap kinek a papné
)
volt fent tomato is de valamiért aztan rátettem a dd-wrt-t és az maradt, megszoktam és mindent tud amire nekem kell, igy már nem tervezem lecserélni
ha kicsit visszaolvasgatsz találsz linket fw-re leirast a frissités menetére..resetelésre stb Tul sok kockázat nincs benne, ha úgy csinálod, áramszünet azé jo ha nincs közben
-
veze
őstag
válasz
Pharaoh
üzenetére
ha nem gondolkodsz nagyon széles sávban (80-100-150MB), mert nincs is rá szükséged, és elég egy 25-40 Megás netkapcsolat akkor nem érdemes.
Ha igen, és csak azé nincs 100megás neted mert nem elérhetö most Nálad, de jövöre igen és neked olyan kell akkor azonnal, akkor 320 N-t vegyél, mert routert nem egy évre vesz az ember. mint tudjuk (megirtak már párszor itt a fórumban)a GL -nek kb 40-50 mega a plafon, annál többet nem tud
nekem pl. 25/5-ös netnél nagyobbra nincs szükségem ezért nem is tervezem a GL-t lecserélni -
veze
őstag
jol irtad be a le/fel sebességek értékét?
egyszer ugy jártam hogy KB/s-ben irtam be az up-ot és nem figyeltem arra hogy a router kbps-ben kéri megadni, igy aztan 100-at irtam be (KB/s -re gondolva) és 100kbps-nek vette, aszerint is engedte...
mod: NAT/QoS fülön találod a helyét ahol meg kell adni (ddwrt v.24sp2) -
veze
őstag
válasz
outsiheder
üzenetére
nekem viszont szükségem van a távmenedzselésre, mert használom, tehát be kell kapcsolnom, még akkor is ha nem lenne.. ezért volt megnyugtató az sp1-et a javította sp2-re cserélni
-
veze
őstag
Zoli77: köszi, a v24SP1 van most fent de a sebezhetösége csak a v24SP2 BETA-ban van javítva, és abban nem voltam biztos, hogy abbol melyik kell, gyanítottam hogy ez lesz amit linkeltél csak megzavarta mérete.. kisebb mint az SP1-é..
Petir: én ugy tudom csak az SP2 Beta-ban van javítva a sebezhetőség.. hogy WRT54G v5.1 -re jo e mostmár vxwork killer utan.. majd meg mondja akinek G-s routere van..Ha annak is 16 MB a memóriája mint a GL-nek, és nem kevesebb, akkor érdemes utánna járnod, mert akár fel is mehet rá a 3.5 MB-os standard generic fw.. -
veze
őstag
erre tud neklem valaki valamit?
[link]
köszi -
veze
őstag
innen most melyik fw-t töltsem le WRT54GL-hez?
[link]
ezek a multkor kiderült (09-07-21)sebezhetőség utáni javított fw-k
dd-wrt.v24_std_eurowrt_generic.bin (3,6 MB)
vagy
dd-wrt.v24_std_generic.bin (3,5MB)
mi a különbség köztük? eddig sima generic.bin-t tettem rá de a v24sp1 az 3,6 MB volt és benne volt a magyar nyelv is. Most az eurowrt_generic.bin 3,6MB ebben lenne a nyelvi támogatottság csak?
ezek a multkor kiderült (09-07-21)sebezhetőség utáni javított fw-k -
-
veze
őstag
A port forwarding, egy olyan eljárás, amely a számítógép-hálózatokban lehetővé teszi, bizonyos belső hálózati címek külső elérését egy megadott porton keresztül.
A port triggering egy a port forwardinghoz hasonló eljárás azzal a különbséggel, hogy nem az adott belső hálózati IP-címekre irányít át, hanem közvetlenül figyeli a kapuk forgalmát, és az adott porton érkező kéréseket, illetve válaszcsomagokat automatikusan irányítja a beállításnak megfelelő gépekre. DHCP használata esetén előnyös, hiszen ilyenkor a belső IP-k dinamikusan változnak, így forwardinggal követhetetlen lenne az egyes portok megfelelő átirányítása.
Lényeges eltérés, hogy először egy kifelé menő kérésre van szükség ahhoz, hogy el lehessen érni a belső hálózat gépét kívülről
forras: wiki -
veze
őstag
szia..
azokat amit az elözöekben irtad csinald végig,aztan..
az ébresztendö gépnek adj fix IP cimet.
lépj be a router adminba
a services fülön a "statikus bérlet" nél rendeld össze az ébresztendö gép MAC cimét a gép fix IP címével.
ezutan az administracion/WOL fülön az elérendö hostok-nál megjelenik a statikus bérlettel biró (éberesztendö) gép. ott teszel egy pipát mellé.. az alatta lévő WOL-cimeknél add hozzá az állomást MAC cim /állomásnév/üzenetszóras 192.168.1.255. Ezutan megjelenik a felvett állomás mellette az "ébresztés" gombbal (wake up asszem, nekem magyar a kezelöfelület és most nem tom angolban mit is ir ))
asszem még egy port átiranyitast is fel kell venni a gép fix IP ciméhez rendelve (protokol UDP legyen) nekem legalabbis fel van véve ez is..
én igy csinaltam és müködik (amig statikus bérlet nem volt hozzárendelve, addig nem volt jo) ha dyndnsel belépek a ruoterbe akarhonnan, az administracion/WOL fülre lépve megnyomva az ébresztés gombot, a gép bekapcsol kikapcsolt állapotból is.
logmein-el érem el magat a gépet miutan bekapcsolt és azzal ki is tudom kapcsolni -
veze
őstag
válasz
zsolt501
üzenetére
én netröl bárhonnan tudom az itthoni gépet éleszteni és elérni (wrt54gl és dd-wrt fw) a melohelyemröl szoktam is, mert ott erös a tartalomszürés és nem minden oldalt tudok megnyitni.. Ha valami nagyon kéne akkor az otthoni gépen keresztül érem el, és ehhez elöbb ugye élesztenem is kell.
-
veze
őstag
nagyon láma a kérdés, de ez valahogy kimaradt az életemböl

mire jo az ha a routerhez SD kartyat kapcsolok, mire tudom hasznalni?
mekkorát kezel? 512 MB?
GL-es routrerm van -
veze
őstag
ha direktben is szakad akkor sztem ne a router körül keresd a hibat. ha a másik géppel nem szakad akkor a szolgaltatónal se nagyon lehet a bajt..
én ezt probalnam: egy bios default (wake on lan, Power On By External Modems /disable/ stb. meg ki tudja milyen hálozattal kapcsolatos be/elállítasok lehetnek még - miatt) majd tiltsd le az integralt hálozati kartyat és probald ki egy másik hálokártyával, direktbe kötve kábellel. én bontóban vettem 4-500-é régi 3Com 3C980TX-M 10/100 hálokartyat mer az ujabb SMC akarhányas és Realtek hálókártyával is problémáim voltak pl wake on lan ébresztés soran, pedig látszolag rendben müködött meg be volt állitva, aztan ebböl a régi vagy 8 éves kártyával meg kettö is simán viszi és jol müködik.
aztan ha igy is ugyanazt produkálja.. hát agyalunk majd tovabb
-
veze
őstag
ha jol értem csak akkor szakad ha az "uj" (asszony gépe) gép ba van kapcsolva. ha az nem megy akkor minden franko.. és a router beállitásai ugyanazok mint amivel elötte jo volt.kivéve az uj hálozati kártya MAC address klónozasa. ha igen, akkor nem nem tartom valószinünek hogy a router fw ét kéne lecserélni csak azért mert a hálozaton egy uj gép jelent meg ( uj hardverösszetevökkel)
probald meg ha vezetékkel kötöd össze a gépet a routerrel akkor is csinalja e ezt? mert ha nem, akkor máris szükitve lett a a hibalehetöség a wifis kártya illetve annak beállitásai köré.. -
veze
őstag
válasz
Darth Wader
üzenetére
szia
itt tudod állitani a nyelvet
[link]d -
veze
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
nem is möködik..
maradt a firefox.
Menotti: a google chrome tényleg jo és gyors..a sajat gépemen használom is, csak ez máshonnan volt épp, probaltam a távinditast, de ez már egy másik topic témája
valszeg épp ezé nem tünt fel eddig hogy nincs diagram,mert othon nem IE-ben nyitottam meg sose és csak ugy alapbol ott volt mindig
-
veze
őstag
sziasztok
dd-wrt v24sp1-es fw van fent és a statusznal ha a bandwidth menüre kattolok semmi diagram nem látszik , viszont kér egy fájlt hogy töltsem le. ennek neve: graph_if.svg
gondolom a grafikon megjelenitéséhez lenne szükséges. futtatast nem ajanl fel csak mentést.. lementem aztan nem történik semmi. a windows aszondja jelöljem ki neki mivel akarom megnyitni (vagy keressen a neten ,de nem talal) mit csinaljak ezzel a letöltött fájlal, hova kell tenni hogy ne üres legyen a Bandwidth fül alatt a grafikonok helye?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó Samsung 32" Gaming monitor C32HG70QQUXEN hajlított, szép állapot.
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Sony A6500 váz + 8 akku + meike markolat
- Gamer Konfig i7-11700KF, 32 GB DDR4 3200 MHz, 2 TB SSD, RTX 3070 Ti, Z490, Lian Li ház, 850 W Táp
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 4800MHz
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi