- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
Budafok #13528 üzenetére
Szia!
Egy szóközt kihagytál a / jel előtt! Szóval elsőre valóban ez kellene:
cat /etc/config/network
Ha tényleg nem található, így nem tudod meg az IP címet, akkor jöhet az
mtd -r erase rootfs_data
vagy
rm -r /overlay/*
vagy
mount_root
firstbootparancsokkal. Ha javasolhatom, copy-paste-old, különben megint ki fog maradni a szóköz valahonnan!
-
vargalex
félisten
válasz
crissprivat #13312 üzenetére
Szia!
Ezért. Azaz a belső switch 3-as portja a LAN1.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #12758 üzenetére
Elvileg a WRTSL54GS-ben 1, a WRT54G3GV2-VF-en 3 USB port található. Illetve a WRT54GS-re is mod-olható.
-
vargalex
félisten
válasz
Orionk #12748 üzenetére
Szia!
Bocs, hogy én válaszolok.
1. Az, hogy a WAN port nem lesz használatban, nem jó, de gyári firmware alatt nincs más lehetőséged, ha nem akarsz 2-szeres NAT-olást (azaz gyári firmware alatt nem tudod a WAN portot LAN port-nak konfigurálni).
2. Igaz, hogy a Wifi kliensek a Linksys-hez fognak kapcsolódni, de onnan tovább megy a DHCP kérés (mivel így lényegében egy switch+access point üzemmódban lesz) az elsődleges routerre. Tehát ő fog osztani mindenkinek. -
vargalex
félisten
válasz
ginola #12547 üzenetére
Szia!
Az USB-s cuccok külön kérdés. Általában tápellátási problémára vezethető vissza. Ez egy router, a szabvány szerinti 500 mA leadására képes, ez elég sok HDD-nek kevés.
Igaz, én gyári firmware-val egyiket sem használtam, de van egy TL-WR1043ND-m, egy TL-WDR4300-am és egy TL-WR741ND-m is. Egyikkel sincs gond. -
vargalex
félisten
válasz
orangutan4 #12183 üzenetére
Szia!
Gondolom a feltöltési sebességed nem éri el a G-s wifi jellemző átviteli sebességének (nagyjából 22 Mbps) a felét.
-
vargalex
félisten
válasz
mate0314 #12046 üzenetére
Szia!
Csak egy kérdés: a 102Mbps-ből hogy jön ki a 10 MB/s?
Ugyanis: 102Mbps=102/8 MB/s=12,75 MB/s.
A másik irányból: 10 MB/s=10*8 Mbps=80 MbpsUtóbbi nekem hihetőbb, lévén a TL-WR740N-en 100 Mbps-es portok vannak, azaz fizikailag nem jöhet ki több belőle (és akkor még a protokoll overhead-ot nem számoltuk).
-
vargalex
félisten
válasz
Garfield92 #11954 üzenetére
Hi!
A DD-Wrt tudja.
-
vargalex
félisten
válasz
Garfield92 #11952 üzenetére
Hi!
Gyári firmware-t nem ismerem, de alternatívval mindenképpen.
-
vargalex
félisten
válasz
Qkackca #11757 üzenetére
DHCP-s kapcsolat esetén nem szakadhat meg a net, ugyanis a lease time felénél a kliens (esetedben a router) küld egy megújítási kérelmet. Persze, ha tudja, hogy valóban DHCP kapcsolatról van szó. A kábelt ugye a WAN portba dugod? Hogy van beállítva a routeren a WAN interface?
Nincs MAC címre regisztrálva a szolgáltatás? (És esetleg ezért csak a géped kap IP-t?) -
vargalex
félisten
Hi!
GL-el 40 Mbps biztosan jön. Bár, szerintem pl. Tomato-val többre képes.
-
vargalex
félisten
válasz
mAtech #11446 üzenetére
Hi!
OpenWrt alatt van FailSafe mód. A lényeg: áram alá helyezéskor gyorsan nyomkodod valamelyik gombot. Amikor feláll failsafe módban rendszer (pl. TP-Link 1043ND-n ezt a sys led eszeveszett villogással jelzi), telneten elérhető lesz (persze a PC-n fix IP-t kell ilyenkor beállítani, mert a DHCP szerver sem indul el). A további teendők is megtalálhatók a linkelt oldalon.
-
vargalex
félisten
válasz
Kami11 #11390 üzenetére
Hi!
Trivial File Transfer Protocol. A kliens alapban létezik Windows alatt.
-
vargalex
félisten
válasz
Kami11 #11386 üzenetére
Hi!
Az idézett mondat szerintem helyesen: "meg egy jtag-es ismerős a közelben".
De annyira nem kell izgulni, mert hiba esetén tftp-vel még feltolható a firmware, illetve soros port is van.
Természetesen a gyári firmware is visszatehető, ha máshogy nem, a tftp-s módszerrel.
-
vargalex
félisten
válasz
Kami11 #11381 üzenetére
Hi!
Nem kell mindkettőt feltenni! A 2.4-es (brcm-2.4) bináris BroadCom WiFi drivert használ, míg a 2.6-os (brcm47xx) B43 OpenSource-t. Illetve nyilván a kernel a különbség még (2.4 vs. 2.6).
Próbéld ki a 2.6-ost, ha stabil a WiFi, akkor maradhat.A trunk a fejleszői (így a legfrissebb, de nem feltétlenül teljesen tesztelt) verzió.
Reset sem kell, ugyanis az OpenWrt config file-okban tárolja a beállításokat, nem nvram-ban. -
vargalex
félisten
Hi!
Legolcsóbb gigabites router a TP-Link TL-WR1043ND (300 Mbps WiFi-vel). Okosítható is OpenWrt-vel, vagy DD-Wrt-vel. Saját topic-jában is nézelődhetsz.
-
vargalex
félisten
Hi!
Csak néhány hozzászólást kellett volna visszaolvasnod. Ez sajnos ennyit tud. 80 Mbps-nél egyébként is gigabites router ajánlott erősen.
-
-
vargalex
félisten
válasz
#68216320 #11261 üzenetére
Hi!
Ehhez erősebb vasra van szükség (80 Mbps környékén már ajánlott inkább gigabites routert választani). A WRT54GL ennyit tud.
Esetleg ezt a Tomato verziót megpróbálhatod. Itt a következőt írják róla:"This version guarantees WAN-LAN 80Mb throughput. For WRT54G/GS/GL. Dated, February 20th, 2011"
Persze kérdés, hogy ez DHCP-n, vagy PPPoE-n értendő. Nyilván, ha DHCP-re értették, akkor PPPoE esetén valamennyivel kevesebbre lehet számítani.
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #11142 üzenetére
Közben megvan a Tomato verzió: Victek Tomato RAF 1.28.121006.
Ezt írja róla: Tomato RAF 1.28.121006. This version guarantees WAN-LAN 80Mb throughput. For WRT54G/GS/GL. Dated, February 20th, 2011
-
vargalex
félisten
Hi!
Smallnetbuilder-es tesztek alapján a WRT54GL 1.1 gyári firmware-val 53 Mbps-t tud (gyaníthatóan DHCP kapcsolattal, PPPoE esetén ez valamennyivel kevesebb). Emlékeim szerint Tomato-val többet értek el, de éppen nem találom sehol a tesztet.
-
vargalex
félisten
válasz
Sanyi19 #11128 üzenetére
Hi!
Esetleg failsafe mode?
-
vargalex
félisten
válasz
Sanyi19 #11125 üzenetére
Hi!
Ha be tudsz ssh-zni a routerre (pl. putty-al), akkor semmi gond (legalábbis, ha nem hagytak ki semmi alap dolgot a firmware-ból). Leszeded a felrakandó firmware-t, majd telepíted. A következő példában az aktuális OpenWrt-t:
cd /tmp
wget http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1-rc6/brcm-2.4/openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx
mtd -r write openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx linuxAz utolsó parancs utolsó szavában (abban, hogy linux) nem vagyok teljesen biztos. Mert az aktuális OpenWrt verzióban már firmware-t kellene írni (legalábbis más platformon), de a leírások linux-ról szólnak. Hogy ezt kiderítsd, nézd meg, hogy az alábbi 2 parancs közül melyik ad vissza eredményt:
cat /proc/mtd | grep linux
cat /proc/mtd | grep firmware
Amelyik eredményt ad, az a szó kell neked.
-
-
vargalex
félisten
válasz
kopasz78 #11007 üzenetére
Hi!
Még nem próbáltam, de OpenWrt-n akár Luci-ból is config-olható.
-
vargalex
félisten
válasz
csozsi #10533 üzenetére
Hi!
OpenWrt failsafe módban nincs felmountolva az flash maradék tartalma (jffs2 filerendszer a /overlay alá), így valóban, a ROM-ban lévő /etc/passwd nem írható.
Ha telnettel sikerült bejelentkezni, akkor add ki amount_root
parancsot (ez felmountolja a jffs2-t), majd ezután állítsd be a jelszót a passwd-vel.
-
vargalex
félisten
válasz
zsolt501 #10531 üzenetére
Hi!
Persze, lényeges a különbség. Csak odaírtam, hogy a DIR-825-el mennyi érhető el. Az azonos hardware miatt a WNDR3700 is ilyen sebességre lehet képes (legalábbis OpenWRT alatt).
A hozzászólás első része viszont arról szólt, hogy az 1043ND esetében sem 1.0-ás USB sebességről beszélhetünk. Elég sok NAS nem képes az 1043ND által nyújtott sebességre sem. Tehát, ha valaki NAS mellett dönt, azért jól körbe kell nézni. -
vargalex
félisten
válasz
zsolt501 #10526 üzenetére
Hi!
Azért egy OpenWrt-vel ext3/ext4 filerendszerrel nem USB 1.0 a sebesség, hanem 9-10 MB/s.
Igaz, nekem nem 1043ND, hanem egy D-Link DIR-825 B2 van, ami lényegében ugyan az a vas, mint a WNDR3700. OpenWrt alatt ext4 filerendszerrel 22-24 MB/s-el olvasható a rá csatlakoztatott HDD. -
vargalex
félisten
Hi!
Igen, a jffs2-re tudod tenni. Én mondjuk OpenWrt-t használok, tehát nekem nem kell ezzel bajlódni, de szerintem elég az LD_LIBRARY_PATH környezeti változó értékét helyesen beállítani:
export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:jffs_konyvtar
Itt ugye a jffs_konyvtar helyére be kell helyettesíteni azt az útvonalat, ahová másoltad a jffs-re.
Majd jöhet az insmod, vagy modprobe. -
vargalex
félisten
Ugyanilyen módszerrel lehet dual wan-t is csinálni (mondjuk azt nem tudom, hogy DD-Wrt-n ez bekonfigolható-e, OpenWrt-vel biztosan). Extrém esetben azt is lehet, hogy mind az 5 port WAN, és csak WiFi-n osztod meg. Persze 1-nél több WAN használata esetén azért kell még egy kis balancing.
-
vargalex
félisten
Hi!
Ha a BroadCom CPU 2.4-es kernelhez fordított verziót töltöd le, akkor mennie kell, mivel binárisan kompatibilisek.
-
vargalex
félisten
válasz
ludsimon #9560 üzenetére
Hi!
Még mindig nem világos:
"Egyszerűen csak 'külső szemlélőként' meg tudod nézni kik csatlakoztak, mac címmel együtt."
Akkor gondolom nem csak a mac címet, hanem IP-t, egyebet is tudni fogja. Ergo tudhatja az adatokat, amit a dhcp szerver adna normál esetben. Tehát gondolom, hogy a dhcp szerver kikapcsolása sem megoldás önmagában.
Mondjuk nálam WPA2 titkosítás van, MAC-ra nem szűrök. Csak elméleti jellegű a kérdésem.
-
vargalex
félisten
válasz
ludsimon #9558 üzenetére
Hi!
A wifi töréshez nem igazán értek, de nekem kicsit fura, amit írtál.
Aki kicsit is ért a dolgokhoz, annak semmibe nem kerül megnézni kik konnektáltak az AP-hez.
Ehhez, ha jól sejtem, akkor neki először konnektálni kellene az AP-hez. Azaz már előtte tudnia kellene egy MAC-et.
Szerintem a legjobb megoldás a DHCP szerver tiltás, ez az elsődleges, mert hiába van meg a jelszó, kell az átjáró, DNS IP címe is.
Ez azért fura, mert ahhoz, hogy az AP-hez hozzáférjen, nem kell tudnia az átjárót, DNS címet (ha meg már az AP-hez hozzáfért, akkor, ha engedélyezve van az admin a WiFi-ről, akkor az átjárót már tudja is.). És nem hinném, hogy egy megfelelő IP-t nehezebb kitalálni, mint egy megfelelő MAC-et. Sőt.
Még egyszer mondom, nem értek a töréshez, pusztán elmélkedés.
-
vargalex
félisten
válasz
Martinez91 #9310 üzenetére
Hi!
A WRT54GL-ben DHCP-re kell állítani a kapcsolatot. A WAN portját a T-Home router egyik LAN portjára kell csatlakoztatni. Illetve a T-Home routeren engedélyezni kell a DHCP servert, amennyiben nem lenne.
-
vargalex
félisten
válasz
csabszli11 #9306 üzenetére
Telnet, ssh? Ha egy OpenWrt van rajta, az simán lehet akár webes felület nélkül is.
-
vargalex
félisten
válasz
csabszli11 #9304 üzenetére
Akkor a router valóban a 192.168.1.1-es IP-n van. Csak azért írtam az előzőt, mert azt írtad, hogy egyedül úgy válaszol, ha az IP-t is 192.168.1.1-re állítod.
-
vargalex
félisten
válasz
csabszli11 #9301 üzenetére
Ha a pc-d IP-jét állítottad 192.168.1.1-re, akkor önmaga válaszol.
-
vargalex
félisten
válasz
hackeeeee #9265 üzenetére
Hi!
Az uTorrent-ben a bt.transp_disposition értékétől függ, hogy TCP, vagy uTP (ami egy UDP variáns), vagy mindkét kapcsolattípust engedi-e.
-
vargalex
félisten
Hi!
Nekem is EPX2203 volt először, de az többször magától újraindult, és a helpdesken (műszaki emberke) azt mondta, hogy látja a logokból, hogy a modem elveszti a kapcsolatot és ezért indul újra. Aztán kijött egy szerelő, hozott egy EPC2203-at (azt mondta, hogy ez egyébként is jobb, ha telefon is van és valamiért az EPX2203 rosszabb jelszinteket érzékelt), és azóta nincs ilyen gondom. (Jelenleg éppen 42 napos uptime-ja van a modemnek.)
-
vargalex
félisten
Hi!
Gondolom a Fiber15-höz Webstar EPX2203 (vagy EPC2203) modemed van. A hozzáférés:
http://192.168.100.1/_aslvl.asp
Username: admin
Password: W2402Ezen az oldalon érdemes Access Level 3-at választani, majd újra beírni a login-t/pass-t. Ekkor már elérhető lesz a többi menüpont.
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
Hi!
Ezt nem kell kibontani, ez maga a firmware. Nem tudom, hogy a webes felületről fel lehet-e tölteni (a headert ellenőrizheti a felület), de tftp-vel biztosan. Itt le van írva, hogy hogyan kell tftp-vel. Nyilván a firmware image nevét helyettesíteni kell az általad letöltöttel.
-
vargalex
félisten
válasz
eagleye #8729 üzenetére
Hi!
Most akkor, ha a routerre kábellel csatlakozol, akkor megvan a 30-40Mbps? Vagy a routert kiiktatva van csak meg?
Az általad bemásolt leírásban az írják, hogy 10Mbps-es WAN portja van. Ekkor ugye UTP-n sem kellene nagyobb sebességnek lenni. Bár a router leírásában ezt írja: Internet: One 10/100 RJ-45 Port.
Szóval, ha az általad írt specifikáció az igaz, akkor természetesen érthető a 10 Mbps.
Ebben az esetben ugye a net felé 10Mbps-t tud, persze attól WIFI-n még 54Mbps-es kapcsolata van (amit ugye helyi hálón tudnál kihasználni a gyakorlati határig). -
vargalex
félisten
válasz
#54715584 #8663 üzenetére
Párhuzamos portos nyomtatód van? Mert, ha esetleg USB-s, akkor több megfelelő routert is kapnál ennél jóval olcsóbban, és az USB-t másra is használhatod. (Pl. külső wincsi, és így a közös mappa is meg lenne oldva.) Persze LPT portos nyomtatót még olcsóbban is találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Posta, csomagküldés
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest