- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok!
Van egy wrt54g 4.1-es routerem eredeti firm-mel. Ezt használom Internet routernek. ( LAN: 192.168.1.x )
Egy másik wrt54g tomato 1.28-cal wireless kliensként kapcsolódik hozzá. (LAN: 192.168.2.x )
A tomato-s LAN-járól minden műxik, elérhetőek az internetes router LAN-ján levő gépek, de fordítva semmi.
Az internetes router LAN-ról nem érhető el a tomato-s LAN.
Milyen beállítás hiányzik? -
mokus1
addikt
Van egy wrt54G routerem. Egyik napról a másikra elszállt nem volt wifi.Kábelen jön a net továbbra is a net. Menübe léptem amit csináltam semmi sem segitett reseteltem.Most már látja a a wifit a laptop- dd-wrt néven de nem tud kapcsolódni.Mi lehet a probléma?T-home net van.
Mit hogyan kéne biztosan beállítani?Hogy legyen internet. -
bivalyolo
őstag
ezért is kérdeztem rá mert nem szívesen nyúlnék hozzá ha nem szükséges..
Changelog
* Fixes for udhcpc. Thanks to fedor for his help.
* Warn if saving an empty Access Restriction since it's the same as blocking everything.
* Add option in Admin:Access to select which menus are permanently expanded.
* Increase PPPoE username and password length.
* Increase limit for web_printf to avoid problems handling very long variables.
* Update Dnsmasq to 2.55.ez a 2 nemtom mit ad de ha semmi olyat amiért érdemes lenne cserélni a mostanit akkor hagyom a 1.23at.
-
bivalyolo
őstag
hi
érdemes frissíteni a tomato-t 1.28-ra? (most 1.23 van, gond nélkül megy minden)
-
veze
őstag
válasz
girnyau #10791 üzenetére
igen, tudja
static DHCP
megadod a MAC címet az IP-t meg a host nevét és mindig ezt osztja ki neki
WOL is működik belőle, azt is kipropaltam, ahhoz is meg kell adni, hogy ébreszteni lehessen.. -
veze
őstag
válasz
girnyau #10789 üzenetére
szia
én tegnap cseréltem le a dd-wrt-t több év után tomatora.. korábbi hozzászólásomban kifejtett problémáim miatt
nekem is wrt 54gl v1.1 van
innen tudod letölteni . a legutolso az 1.28 verzio én ezt tettem fel. Letöltöd kicsomagood, a kapott fájl (WRT54GL.bin, mérete: 2 819 072 )
Belépsz a routered felületére, kitallozod a router firmware frissités opciónál a kicsomagolt fájlt, vársz türelemmel, aztán még mindig türelemmel.. nem kell kapkodni idegeskedni..egyszer csak kiirja hogy kész. Én google Chrome alól csinaltam az a bal sarkában lent szépen irja hogy hány százaléknál tart a feltöltés ( IE nem irja, de megcsinalja az is) Eltart pár percig, majd irja hogy restartolja a routert..
Aztánbelépsz a 192.168.1.1 címen . Semmi pánik, ha azt irná hogy nem elérhető..
Csinálj egy 30-30-30 -as resetet (nyomod, közbe kihuzod a tápot, de nyomod, majd visszadugod, de még mindig nyomod
utána be fog jönni.. root/admin -al tudsz belépni
itt találsz komplett magyar nyelvű leírást a telepités menetéről és a beállításokról is
javaslom olvad át az "upgrade elött" menüpontját is mielött belevágsz.
remélem ezzel tudtam segíteni
ha gyáriról alakrsz frissiteni nem megy fel akarmelyik dd-wrt.. de a tomato fel fog.. Ha tomato utan akarsz majd ddwrt-t akkor már fel fog menni az is ( std.generic bin), ami kell rá, aminek a mérete kb olyan három és fél mega körül vandd-wrt-t innen tudsz letölteni
beirod a fehér sorba hogy wrt54gl és kidobja a routered nevét rákattolsz és ott válogathatsz a verziokbolKözben már alaposan átnéztem és tudja ugyanazokat mint a dd-wrt, ez is
-
girnyau
tag
És abban tudnál segíteni honnan tudom letölteni valamelyik firmware-t és hogyan tudom feltenni, mert a DD-WRT-ből próbáltam valamelyiket, de azt se tudom, hogy az jó-e vagy sem és ráadásul nem ment fel se. És power led villogás lett a vége. Nagy nehezen sikerült újra életet varázsolni bele.
Segítsetek légyszi!
Köszi!
Csáó! -
biega
aktív tag
Lemaradt a kép
[link] -
girnyau
tag
Sziasztok!
Lehet hogy már elhangzott a fórumba, de sajna nincs időm mind a tízezer hozzászólást elolvasnom és szerintem gyorsan tud valaki válaszolni nekem. Szóval van egy Linksys WRT-54GL ver1.1 routerem, hogyan tudok statikus IP címet hozzárendelni MAC címhez? Egyáltalán ez lehetséges? Gyári 4.30.15-ös gyári firmware van rajta.
Előre is köszönöm a segítséget.
Csáó!
-
biega
aktív tag
Kiderült a turpisság, a képen látható részen a Lan Configuration/Connection Type lett átállítva dinamikusra és azóta nem megy.
-
-
veze
őstag
töb évig hasznaltam dd-wrt fw-t.. megelégedéssel. az utobbi idöben voltak gondjaim vele. ide is beirtam( mióta 25/5-ös lett a netem abból 21-et engedett át a router , eltüntek a portforward tábláim egy két nap alatt, és bár működött, de ujabbakat nem tudtam hozzáadni olyankor már, az aktív kliensek sort se mutatta stb.. Volt 30/30/30 reset volt dd-wrt fw-ből mindenféle rajta (regebbiek, ujabbak, beta version stb) de nem igazan oldodott meg egyik bajom sem..
tegnap lecseréltem tomato 1.28-ra..speed testen a 25/5-ös net 26,12 / 5,48 lett... a portforward tábláim aktivak.. a kliensek sorát látom...
nem tudom mi volt az ok.. de most minden jó lett
nekem jobban bejön a dd-wrt külsöre..de asszem meg kell alkudnom mégis ezzel, majd megszeressük
okulásként irtam le, a másnak is lennének ilyen gondjai.. -
And
veterán
OpenWRT telepítés előtt minden rendben volt vele? DHCP-n sem ad címeket a kliensgépeknek? Ha nem, a PC-k fix IP-tartománya megfelelő (192.168.1.x)? Az indítás után, mikor a power-led épp abbahagyja a villogást, akkor sem válaszol ping-re? Ha a szofver (kernel) sérül, akkor a power-led nem nagyon szokott mást csinálni a villogáson kívül, szóval érdekes. A JTAG valóban megoldás lehet (már sokszor csináltam), de azzal a most tapasztalt jelenség kiváltó oka homályban marad.
-
veze
őstag
korábban dd-wrt fw volt az 54gl-en , most is ugyanaz van de.. a staus menüpont alatt pl a LAN fülön láttam az éppen aktuális csatlakozott gépeket, egy ideje meg nem látom.. mit állíthattam el és mit kellene visszaállítani hogy ujbol megjelenjenek ott a kapcsolatok?
-
biega
aktív tag
Sziasztok!
Egyik barátom áthozta a WRT54GL routerét, hogy SW frissítés (Openwrt) után 2 napig rendben működött, majd egyszercsak megadta magát. Pingelni sem lehet, Power LED folyamatosan világít, mintha rendben menne minden, de nem ad semmilyen életjelet.
Mit lehet csinálni vele? -
DaveJr
őstag
válasz
Zoli1222 #10766 üzenetére
Na azt hiszem rájöttem mi a baj a routerrel. 4Mbit-ig hibátlanul működik (lekorlátoztam a netet annyira) De afölött már előjön a korábbi hiba. Valószínű nem bírja a benne lévő chip azt az adatmennyiséget és idő előtt túlmelegszik. Legalábbis egy hozzáértő emberke anno mondta hogy érdemes bordát rakni a router chipjeire mert akkor örök életű lesz. Gondolom itt is a melegedéssel van a probléma. Amúgy felraktam rá már mindenféle firmware, még a GL firmware-e is felment rá még is produkálta a hibát. Úgyhogy csak a hardverre tudok gyanakodni hogy az nem bírja. Már csak azért is mert már az új linksys-eket úgy árulják hogy ADSL2 router....ez enyém meg szegényke még csak sima ADSL-es.
Úgyhogy cseréltem a egy TP-Link TL-WR1043ND-re. Hát azt hiszem meg van az új kedvencemSzóval akinek olyan problémája van hogy a linksys WRT54G routere ami v7.0nál kisebb verziójú és állandóan bontja a netet letöltés közben annak nagy valószínűséggel új routerre lesz szüksége. Legalábbis ez az én konklúzióm mert most az új routerrel hibátlanul működik a net.
-
And
veterán
válasz
gyuri86 #10774 üzenetére
Nézd, a topikbeli routerek otthoni - kisirodai eszközök. Nem százas nagyságrendű kliensgép-parkhoz vannak kitalálva. A LAN-oldaluk C-osztályú IP-tartományban dolgozik, ami az eredeti feladatra bőven elegendő. A DHCP-szerverük sem tud ennél nagyobb tartományban dolgozni, de annak nem is volna túl sok értelme. Kipróbáltam: DD-WRT v24 egy WRT54GL hardveren nem fogad el 253-nál nagyobb számot a DHCP-felhasználók maximális száma nevezetű mezőben, hiába is állítom nagyobbra a netmaszk által fedett címtartományt.
Ha van szerver meg rendszergazda, akkor őt kell noszogatni, hogy oldja meg. Elvégre jobb helyen többek között ilyenekért tartanak rendszergazdát, nem? -
gyuri86
tag
De van, csak nincs telepítve a DHCP. Nem tudom miért nem, új vagyok ott, nem én vagyok a rendszergazda. Ezek szerint ezzel nem is lehet 253-nál több címet kiosztani?
-
gyuri86
tag
Azért mert egy suliban van használatban és kb. 500 gépnek kellene ip-t kiosztani, és kb. 200 gép már fix ip-vel megy. De újabb 150-nek kellene még ip.
-
gyuri86
tag
sziasztok.
WRT54GL routerrel kapcsolatban lenne egy kérdésem. DHCP ként hány ip-t tud kiosztani? -
Zoli1222
őstag
válasz
DaveJr #10765 üzenetére
Nekem is ez a bajom. Egy gép kábellal, másik wifin csatlakozik. Megy a torrent, de nincs se letöltés, se feltöltés, és egy idő után behal a router.
Szerencsére úgy kaptam a mostanit, h ha gond van akkor csere 1 másikra. Többen mondták, h a kapcsolatok számát csökkentsem, csak semmit nem érek el vele, ha 1x nem is töltök semmit.
Kicsit visszaolvasva láthatod az én gondomat is képekkel illusztrálva.
-
DaveJr
őstag
válasz
Zoli1222 #10764 üzenetére
Na ma már akkor is csinálta amikor nem volt letöltés csak 2 gép egyik wifin másik kábelen volt. És ugyanúgy nem volt net de a IP megvolt. Renew-val megkapja rendesen az IPjét de továbbra sincs net....
Hát én most nem szeretnék routert cserélni bár megszolgálta már az árát.
Hátha lesz vki aki tudja a megoldást. -
DaveJr
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek lehet hogy már írta vki ezt a problémát de nem sikerült goglival se megtalálni a megoldást.
Szóval lenne egy WRT54G V2.2-es a legfrissebb gyári firmware-rel (4.21.1). A hibajelenség az hogy ha letöltök akkor egy idő után nincs internet. Legalábbis a számítógép azt jelzi ki. Az admin felületre be tudok lépni, a státusz oldalon van IP és minden egyéb is még sincs net.Az áramtalanítás nem segít csak ha csinálok egy config restrore-t. Most 15 megás kábelnetem van de előtte 5megás adsl volt és azzal is csinálta ezt. Ha nem töltök le akkor nem jelentkezik ez a jelenség. Általában 2 gép van rákötve a routerre 1 kábelen 1 wifin. Port forwarding be van állítva.
Valakinek ötlete hogy mi lehet a probléma? -
beller
aktív tag
Sziasztok! Szeretném, ha látnám azt, ha a WRT 54GL routerem (Tomato 1.28) SecureEasySetup led-je jelezné, ha wiifi-n rákapcsolódnak a routerre. Korábban olvastam, hogy ha az Admin/Init-be beírom:
#!/bin/sh
I=`nvram get wl0_ifname`while sleep 1; do
if [ "`wl assoclist`" != "" ]; then
XFER=`ifconfig $I|grep bytes`
if [ "$XFER" != "$PXFER" ]; then
LED='gpio disable 3 ; gpio disable 2'
PXFER=$XFER
else
LED='gpio disable 3 ; gpio enable 2'
fi
else
LED='gpio enable 3 ; gpio enable 2'
fiif [ "$LED" != "$PLED" ]; then
eval $LED
PLED=$LED
fi
doneakkor a led jelezni fog. Sajnos nekem nem műxik. Van valami ötletetek?
-
PonPon
senior tag
Hello!
Nem tudna nekem esetleg abban segíteni, hogy hogyan lehetne beprogramozni a led-eket, hogy este kapcsoljanak ki? tomato van a router-en, -
And
veterán
válasz
DieHard #10756 üzenetére
"a másik egy wrt54g tipus v.1.02.8 tipusu."
Ez szoftververzió, én meg a hardvert kérdeztem. GL-nél pont mindegy, mert az a két (v1.0 és v1.1) verzió, ami létezik, kompatibilis mindenféle firmware-rel. A sima -G esetén viszont ez erősen (hardver-) verziófüggő, lásd a Wikipedia megfelelő oldalát. A lényeghez: a két router összehozható AP-kliens kapcsolattal, ami azért előnyös, mert a gyári wifi-mód fixen AP-t jelent, ezen nem lehet változtatni, csak fw-cserével. Így elegendő, ha már az egyiken megfelelő szoftver van, mert azon kiválasztható a kliens-mód.
Lehet még WDS-linket is kialakítani közöttük, de mivel gyárilag ez sem támogatott, ehhez mindkét router fw-cseréje szükséges, amennyiben megoldható. -
And
veterán
válasz
DieHard #10754 üzenetére
Vezeték nélküli összekapcsolásra gondolsz? Ha igen, kérdés, hogy mit jelent az nálad, hogy "ilyen" router: melyik típus és hardververzió a sok közül? Ez azért lényeges, mert gyári firmware-rel ez egyik címbeli routertípussal sem megoldható, 'külső' vagy 3rd-party firmware pedig nem az összes verzióra telepíthető.
-
DieHard
senior tag
Szevasztok!
Van két ilyen routerem. hogy tudom összelőni a kettőt? Egy távolabbi helyiségbe nem láttam az egyikkel, a másikon keresztül szeretném összehozni.
-
And
veterán
válasz
hatizsak #10751 üzenetére
Ha repeater-híd módot használsz, mindenki egy címtartományban marad. Innentől kezdve a topológia ugyanolyan, mintha az összes belsőhálózati gép egyetlen nagy switch-en lógna. Tehát igen, egy DHCP-szerver kell, ami célszerűen az első megosztó router (gateway), az pedig bármely kliens - legyen az vezetékes vagy vezeték nélküli, kapcsolódjon akár az első routerre, akár a repeaterre - címkérését ki tudja szolgálni.
-
puhakex
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van az említett routerral, hogy egy laptoppal nem tudok csatlakozni a hálózatra. Más géppel működik. Látni látja a gép, de IP címet már nem tud újítani és folyamatosan a max és min között ugrál a jelerősség.
Tudnátok segíteni?
Üdv! -
Tonyk
veterán
Pontosan le van írva a példában
word text
ezekre a szavakra szűr címekben
^begins-with.domain.
^ jel után írva szűri azokat a domaineket amik úgy kezdődnek mint a ^ jel utáni rész.
pl: ^index.hu szűr minden index.hu-val kezdődő címet.
.ends-with.net$
szűri amik erre végződnek . pl .hu$ szűr minden .hu-ra végződő címet.
^www.exact-domain.net$
egy adott cím tiltása. pl ^www.ezadomian.hu$ csak ezt az oldat tiltja.
pl így :
torrent meg adja magát, kb így:
.torrent - minden amiben van .torrent
torrent - minden amiben van torrent
.torrent$ - minden ami .torrent -re végződik
torrent$ - minden ami torrent -re végződiksajna a magnet linkekkel nem nagyon tudsz mit kezdeni.
-
zseko
veterán
Üdv, a tomato fw-ben van egy Access Restriction fül, azon belül a HTTP Request, ahol ha jól gondolom oldalak vagy egyéb dolgok elérését lehet letiltani. Ide hogyan lehet elemeket felvenni? Az ott lévő példa ez:
word text
^begins-with.domain.
.ends-with.net$
^www.exact-domain.net$próbálkoztam ez alapján (valószínűleg rosszul), de nem igazán működött (pedig úgy rémlik régen sikerült). Gondolom így file-okat is meg lehet adni, miket ne töltsön le? Konkrétan, magának a .torrent file-nak a letöltését akarom egy időre letiltani, vagy ha nem megy akkor magát az oldalakét, mert marhára beleuntam a folyamatos torrentezésekbe. Az egyik ráadásul a 443-as porton jön be.
-
And
veterán
válasz
hatizsak #10745 üzenetére
1.) Mivel a fizikai wlan-csatoló dd-wrt v24 repeater-nél továbbra is kliens-módban megy, minden további nélkül lehet rá kapcsolódni kliens géppel a LAN felől is. Ha nem konfigurálsz a repeater-bridge-hez VAP-o(ka)t, akkor ugyanúgy működik, mintha kliens-híd volna. Repeater(-híd) = kliens(-híd) + VAP.
2.) Ha a VAP SSID-je megegyezik az első routerével, akkor a kliensgépre és annak wifi-kezelőszoftverére van bízva, hogy mi történjen: ha a kulcsolásuk is megegyezik, és a kliensben nincs semmilyen preferált hálózati lista, akkor a kliens bármelyikre (mondjuk a nagyobb térerővel vehetőre) csatlakozhat. De így nem célszerű használni, pont azért, mert a két AP (WDS-hiányában) önálló állomásként létezik, és a kliens a térerőtől - meg a már említett kliensoldali finombeállításoktól - függően váltogathat a kettő között, csakhogy ez a kapcsolatban szakadásként jelentkezik (míg jól beállított WDS-nél mozoghatsz a két AP között, a kapcsolat folyamatos marad).
#10744: Pontosan mihez nyúltál, és mire állítottál? Sajnos a WRT54Gx-ek gyári firmware mellett elég könnyen megfektethetők ilyen sokszáz párhuzamos szálon történő, hosszú kifutási idejű kapcsolatokkal, mint amilyeneket egy rosszul beállított fájlcserélő kliens generál. Mod: ha már p2p-alkalmazás nélkül is ilyet művel, akkor természetesen más is állhat a háttérben. Próbálkozz 3rd-party firmware-rel, ha még nem az futna, és persze ha a hw-verziód nem v7. -
hatizsak
tag
Köszönöm a tanácsot, így megy tökéletesen. 2 kérdésem lehet még?
- a 2. routeren mennie kell így a lanoknak vagy csak wifin lehet kapcsolódni? wifin megy.
- ha ugyanazt a hálózati nevet adom meg, mint ami az elsőé volt, akkor megjelenik egy pillanatra a hálózatnév duplán, majd eltűnik a második, és az első nem erősödik (sőt mintha csökkenne). azt hittem, itt az lesz, hogy a pl. 2-es jelszint felugrik a maximumra. ha más nevet adok meg, akkor persze megy.
ettől függetlenül köszönöm a segítséget, megoldódott a probléma. -
And
veterán
válasz
Zoli1222 #10742 üzenetére
Ez tipikusan a megtelt kapcsolati táblára utaló jelenség. Két dolgot tehetsz:
1.) a torrent kliensben lecsökkented az engedélyezett kapcsolatok, fel- és letöltési szálak számát (ez mindenképp ajánlott, mivel a routertől függetlenül elvégezhető), és
2.) a routeren megnöveled e tábla méretét, és lecsökkented a kapcsolatok timeout-értékét, amihez viszont 3rd-party firmware kell, gyárival nem megy. Ha a routered hardververziója v7-es, akkor ez a pont nem játszik, mivel arra 'idegen' fw nem telepíthető. -
zspzs
csendes tag
Sziasztok!
Egy WRT54g v5 routeren, dd-wrt v24 SP2 micro firmware-rel szertném használni a
beépített soros portot. A cél, hogy wifi-n keresztül tudjak adatokat küldeni rá. (Pl. vezérelni
valamit.) Olvastam, hogy a ser2net valami hasonlót csinál. Mivel router és Linux ügyben
kezdő vagyok, kérem segítsen valaki: hogyan tudnám feltelepíteni?
Köszönöm előre is!
Péter -
And
veterán
válasz
hatizsak #10738 üzenetére
Nem kell WDS: ahhoz az első routerhez is hozzá kellene férned, mivel a MAC-címek beállítási kötelezettsége WDS-nél kölcsönös.
Univerzális repeater üzemmód kell, amit a dd-wrt v24 esetén, (címfordítás, NAT nélkül) repeater bridge üzemmódnak hívnak. Ez gyakorlatilag egy olyan kliens, amelyhez virtuális AP-ket tudsz hozzáadni. A fizikai csatoló beállításainál kell megadnod az első (ismétlendő) router SSID-jét, titkosítási algoritmusát és kulcsát, ezzel a repeater-ed kapcsolódni tud az első routerre / AP-re. Ha ez megvan, már nem csak a site survey-nél kell látnod a hálózatot, hanem a wifi státusznál is, mint olyan AP-t, amelyre kapcsolódsz. Ha ez megvan, jöhet a virtuális AP (VAP) hozzáadása a wireless oldalon. Ezt meg úgy konfigurálod, ahogy szeretnéd: bármilyen (akár az elsőtéől eltérő) SSID-t, kulcsot és algoritmust is adhatsz neki, a végső kliensek pedig erre a VAP-ra tudnak majd felkapcsolódni, így azokat a VAP-pal egyezően kell majd beállítanod. -
hatizsak
tag
Sziasztok!
Van egy problémám. Az internet egy 54gl rouerbe jön, és ez osztja wifin tovább. Ahol én használom, nem elég a jelerősség, és szeretném erősíteni. Ehhez szereztem egy másik 54gl-t, tettem rá dd-wrt firmware-t, és szeretnék az előzőhöz csatlakozni repeater módban.
Az első routert nem tudom konfigolni, csak a jelszót ismerem a csatlakozáshoz.
Amit próbáltam:
a 2. routeren kikapcsolatm a dhcp-t, és átállítottam a saját ip-t
beállítottam a wifinél a repeater módot, megadtam a hálózat nevét. titkosításnál a jelszót.
ha nézem a statust, akkor a jelerősséget 0-nak mutatja. olyan mintha nem kapcsolódna. a site survey-nél viszont látom a hálózatot. a wds-t ebben az esetben be kell állítani? ha igen, akkor megadom az 1. router mac címét - ez elég így, vagy az 1. routeren is engedélyezni kellene a wds-t (sajnos ez nehezen menne, másnak van hozzá engedélye)?egyéb beálíltásra (ip, gateway, wan, stb. nincs szükség?
Kösz: I.
-
veze
őstag
mostanában a GL v1.1-es routerem rendszeresen elfelejti a portforward beállításokat..
illetve amit beirtam az ugyan nem látszik de müködik, viszont ujabat nem tudok hozzáadni hiába nyomkodom az add gombot
[link]
a többi porttal kapcsolatos füleken ott vannak a beviteli ablakocskák, de ennél még az is eltünik..
más csinaltam 30-30-30 -as resetet is.
évek óta megy , nem volt mostanaban macerálva már az egyéb beállitások se. fw-t frissitettem de utana se változott ..
ha backup-ot visszatöoltök akkor van egy napg talan , szoval mindig töltögethetem vissza ha ujabb portátiranyitast akaor hozzáadni.
mitöl van ez?? -
Lovag1
csendes tag
Tomato guruk segítsetek légyszi!
Ha IP/MAC BW Limitert ARP Bindinget bekapcsolom a netem azonnal lekorlátozódik 9 / 3 Mbitre minden gépen és hiába kapcsolom ki vagy rebootolok nem áll vissza csak 30/30/30 reset után, vagy firmware ujra és akkor megint megy jól. QoS-t be sem kapcsoltam, elég annyi hogy az ARP bindinget kipipálom majd kiveszem a pipát és már annyi is
(Azt természetesen tudom hogy a router mex 80Mbit-et enged át azt is csak pár firmwareverzió de a VPN es újabb 1.28 asokkal csak ~35Mbitet)
UPC 120/10 Mb net
Victek Tomato 1.28 vpn, sima, christmas edition
1.27, 1.25
Linksys wrt54gl 1.0 -
Tonyk
veterán
válasz
lassueszu #10733 üzenetére
böngészőbe írd be : 192.168.1.1 (alapesetben).
Ha ezen nem érhető el: parancssorba írd be ipconfig /all és ott az alapértelmezett átjáró címe lesz a router címe.Amennyiben nem tudod a jelszót, jön a kérdés:
Miért nem tudod?
- Használtan vetted? - Akkor hogyan konfigoltad be, ha nem tudtál belépni? -> nem te voltál -> kérdezd meg azt aki csinálta. / Ha te voltál, tudni kéne
- Újként vetted -> kérdezd meg aki csinálta. / Ha te voltál, tudni kéne.
Ha nem állítottál semmit, és eljutsz odáig, próbáld meg azt hogy felhasználónév üresen marad , jelszó pedig admin.
Amennyiben esetleg már nem a gyári fw. van rajta akkor név: admin pass:root .Mondjuk jó lenne elmesélnéd hol állsz mit csináltál, mert akkor nem kéne minden variációt leírni!
Amennyiben resetelni kell a routert mert nem tudsz belépni. arra fel kell készülj, hogy újra be kell majd állítani! Menni fog?
Ha igen a 30-30-30 -as reset minden beállítást töröl a routerből. -
lassueszu
csendes tag
Hali profik! Segítsetek légyszi, már átnéztem pár száz bejegyzést, de egyszerű problémámra nem találtam megoldást (vagy nem értettem). WRT54GL v1.1 routerbe nem tudok belépni. A leírásában a reset 10 sec nyomását írják, nem hatásos, a weben 30 sec van írva, de az sem csinál semmit. Lehet, hogy rossz a reset gomb? Hogy tudok belépni (winxp-t használó Láma vagyok), légyszi segítsetek, de egyszerűen írjátok le mit csináljak, mert erősen kezdő vagyok. Amúgy rendesen műxik, megy a net, wifi minden, de nyitott a hálózat és lopják is, ezért sürgős lenne! Köszi!
-
CsodaPOK
senior tag
Igen, azt a felületet én is néztem.
Viszont ott csak Init, Shutdown, Firewall és WAN UP scriptet lehet megadni.
(Sejtésem szerint az ide beírt scriptek ezen események bekövetkezésekor fognak lefutni. Bár a Firewall alatt nem tudom pontosan, hogy mi lehet az esemény.)
A WAN UP a legközelebbi ahhoz amit akarok, de nem teljesen jó, mivel kábelnetról van szó, tehát maga az interfész UP-ban van, amíg a kábelmodem kap áramot. Ha van net, ha nincs. Ezért kéne pingelni egyet bizonoyos időközönként és ehhez már valamilyen külső scriptet kéne ráerőszaklni a routerre.Illetve az Administration-->Scheduler részben lehetne talán próbálkozni. Itt mintha lehetne egyéni parancsokat megadni saját ütemezéssel.
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Adott egy WRT54GL v1.1 router, rajta TomatoVPN 1.27-es firmware.
A kérdésem, hogy megoldható-e az, hogy figyelje és naplózza azt, hogy van-e net vagy nincs.
Első elgondolásban egy scriptet gondoltam, ami mondjuk percenként pinggel egyet, majd az eredményt beírja egy naplófájlba. A naplót pedig mondjuk naponta felmásolja egy FTP-re.
Működhetne ez így? A routert rá lehet venni, hogy külső scriptet futtasson?Köszönettel:
CsodaPOK.
-
Atocha
senior tag
válasz
atesss #10723 üzenetére
Köszi a válaszokat And és atesss.
Akkor olyan 8-ért kiteszem és mindenki jól járt... Imádtam a 2 routert, sajnálom is őket! Bridge módban voltak használva egy hatalmas buborékot használva a tesommal.
Természetesen cfw volt rajta a Tomato.
Hogy mi lesz helyette, azt még pontosan nem tudom, de tesztelni már teszteltem és a tp-link 1043nd lakáson belül wi-fin hozza a 100mbitet. Na meg a lan része is gbites.További szép napot!
-
beller
aktív tag
Köszönöm a segítségedet. Csinálom
Közben az 1 terás wincsi végleg beadta a kulcsot. Természetesen a túlcsordulást úgyértettem, hogy full tele lett. Mikor utoljára még sikerült ble lépnem 80 MB szabad helyet írt a Total Commander. kitöröltem kb 300 GB-nyi filmet, utána próbáltam ismét rátölteni, de már nem tudom elérni sem.
Valszeg kuka
Még egyszer köszi a segítséget.
-
atesss
addikt
válasz
Atocha #10720 üzenetére
Én néhány napja vettem egyet 8e-ért. Szerintem azt láttad 9-ért, egy ezrest lealkudtam belőle.
De ha messzire kellett volna mennem / körülményes lett volna az átvétel, lehet még egy 500-ast megpróbáltam volna lealkudni.
Én egyébként eléggé sokalltam ezt, vagy legalábbis azt hittem már olcsóbbak ezek - eléggé felül van árazva, szerintem mert hogy ez "Linksys" - bár ez egyébként a leginkább azokra a routerekre igaz, amikre még csak nem is lehet Custom FW-t felrakni, azokat is majdnem ugyanennyiért árulják, pedig azt már szerintem tényleg nem lenne miért.
Pl. egy WRT54G2 v1.0-t (ami a GL-nél jóval gyengébb) árulnak 6500-ért, és nem is nagyon akart engedni az eladó...
Ezt [link] a WRT54G V2-t (ami a fenti 6500-asnál hardveresen jóval erősebb + komolyabb, külső, cserélhető antennás) 4000-ért adták volna, az nagyon jó vétel lett volna, de az utolsó pillanatban kiderült, hogy kell egy családtagjának (vagy legalábbis ezt mondta az eladó...) -
And
veterán
válasz
Atocha #10720 üzenetére
("100mbites nethez wi-fin sajnos már nagyon kevés"
Annyihoz vezetéken is kevés. Még a feléhez is, ha jól sejtem. Ha ez segít, másfél éve 8k-ért vettem egy börzén GL-t, mindenféle tartozék nélkül. Egy tápot azért sikerült kialkudnom hozzá, és az árát akkor reálisnak tartottam.)
-
Atocha
senior tag
Sziasztok!
Először is elnézést, hogy ide teszem fel a kérdésem, de nem igazán tudom, hol lehetne még, na meg mégiscsak egy WRT54GL-ről van szó.
Van 2db hibátlan WRT54GL routerem. Sajnos kinőttem, 100mbites nethez wi-fin sajnos már nagyon kevés, így úgy döntöttem, eladom. De nem tudom mi most a piaci ára ezeknek használtan. A hardverapron 9k hufért láttam. Ez valós, ér ennyit, vagy ha nem, kérlek mondjatok egy árat, amit kérhetek érte.
Azt tudom, hogy újonnan olyan 13-14k huf.Előre is köszi a válaszokat!
Atocha
-
feel2006
tag
Köszi.
Nálam azt hiszem ez lesz a baj:
"Maybe your device is not compatible with CIFS, because CIFS uses the tcp port 445 and samba uses the tcp port 139. "Más a nas és más a win megosztása.
Mostmár csak azt nem tudom, hogy nincs is -e rá megoldás? vgy csak én nem találom.
Sajnos a nas-on, smb nem módosítható. -
Tonyk
veterán
válasz
atesss #10717 üzenetére
És ha először kell egy "köztes" mini-t is kell felrakni (ahogy olvastam, régebbi routereknél volt,
Nem használok DD-WRT-t (nekem jobban bejön a Tomato), így nem tudom megmondani. Ártani biztosan nem árt.
Tomato-nál is volt ilyen, hogy egy sima tomato után, egy VPN-el ellátott tomato felpakolását követően bizony kellett a 30-30-30, mert csak bután nézett ki a fejéből. A reset után tökéletesen működött. -
atesss
addikt
Csak elfárad a kezem már ennek a végére.
De akkor új FW felrakásakor ez az ajánlott, akkor ezt megjegyzem, köszi.
Mondjuk az általam linkelt leírásban is van ilyesmi biztonsági megoldás, de azért nem ilyen hosszú (vagyis összességében hosszú, csak ott azt mondják, hogy várni kell - kihúzott állapotban)
És ezt az új FW felrakása után közvetlenül kell csinálni, ugye ?
És ha először kell egy "köztes" mini-t is kell felrakni (ahogy olvastam, régebbi routereknél volt, de én asszem az Asus WL-500gP-mnél is csináltam ilyet), akkor annak a felrakása után is ajánlott ez ? -
Tonyk
veterán
válasz
atesss #10715 üzenetére
Áram alatt nyomod 30 másodpercig a resetet, amikor letelik az idő, nem engeded el a reset gombot! és kihúzod belőle a tápot, tovább nyomod 30 másodpercig, még mindig nem engeded el a reset gombot visszadugod a tápot és nyomod még 30 másodpercig a resetet tovább.
Azaz, ki-be dugdosod
30 másodpercenként a villanyba és közben folyamatosan nyomod a reset gombot.
-
atesss
addikt
illetve érdemes minden fw csere esetén egy teljes resetet csinálni (30/30/30-ast).
Ez a 3 szám jelent pontosan ?
Valami ilyesmi [link] ("# Várjunk 2-3 percet, mielőtt kihúzzuk a tápcsatlakozót a routerből.
# Húzzuk ki a tápcsatlakozót a routerből és várjunk 20 másodpercet.") ? -
flash-
veterán
azt hiszem próblátam már ezt is lejjebb venni amit javasolsz,mégsem volt jó.
tehát okozhatja valami más nem annyire egyértelmű dolog is azt hogy ddwrtvel meghalt a torrent még sima gyári fw-vel jó volt a net?(megjegyzem mikor a ddwrt-t feltettem jó ideig nem volt semmi baj,ez csak 2 év után jelentkezett)
-
Tonyk
veterán
válasz
feel2006 #10709 üzenetére
Pont tegnap jártam, úgy hogy a CIFS2-őt nem akartam felcsatolni, de nem akarta a jót. Hálón keresztül a többi gépről elérhető a megosztás, írható is, de a tomato csak nem szereti.
Aztán bekapcsoltam azt a gépet ahol a CIFS1 megosztása volt található. Abban a pillanatban mind a kettő megjelent. Kikapcsoltam a CIFS1 gépét, azóta megy a CIFS2 is.
Tanúság: fogalmam sincs miért nem ment előzőleg.Szerintem valamilyen tomato bug lesz.
-
And
veterán
válasz
flash- #10710 üzenetére
"pedig maximum ports is be volt állitva jól..."
Az mit takar? 8 MB RAM-mal szerelt routerekben a dd-wrt legfeljebb 2048 kapcsolatot ajánl, és ilyenkor a timeout-okat sem árt megfelelően csökkenteni. Az egyidejű kapcsolatokat pedig természetesen a torrent-kliensben is illik korlátozni. -
Tonyk
veterán
válasz
beller #10707 üzenetére
"Most már biztosan tudom, hogy csak "túlcsordult" az 1 terás wincsim."
A winchester nem tud túlcsordulni. Én azért nézegetném azt a winyót egy kicsit mélyrehatóbban.
Sima újra indításra nem történt semmi. Ki kellett kapcsolnom (leállítás) a gépet és utána újra indítva már ismét érzékelte a win a wincsit.
Ez winyó, alaplap, esetleg tápellátás hiba lehet. (szerintem)
AZ UPNP-vel az a gond. Hogy minden még az is amit nem akarsz kinyitogatja magának a portokat és szabad ki-be járkálás fordulhat elő.
Portforwardot, úgy kell csinálni, hogy pl, utorrent esetében beállítasz a programban egy portot. Mondjuk: 12345. Bemész a routerbe. Portforward alatt beállítod, hogy a 12345-re érkező csomagokat a géped ip-jére dobja tovább.
Itt jön a dilemma. Mi van ha DHCP osztja az IP-t a gép(ek)nek? Ebben az esetben ugye más-más ip-t kaphat minden bekapcsoláskor. Ekkor vagy Static DHCP (megadod a routerben, hogy bizonyos MAC-address-hez milyen ip-t adjon állandóan a router.) Vagy Fix-ip-t adsz meg kézzel a gépeken. Így mindkét esetben mindig u.a. azt az ip-t kapja a gép, és a portforward állandóan a megfelelő ip-re fogja a csomagokat továbbítani.
Ezek után kikapcsolható a UPNP a routerben.
Játékoknál, meg kell nézni a neten milyen portokat használ az adott game és azokat kell forwardolni a fentiek szerint a megfelelő ip-re.
Ha egyszer megcsinálod, többet nincs vele gond, és az UPNP-t sem használja ki semmi nem odaillő. -
flash-
veterán
sziasztok
arra lennék kíváncsi hogy létezhet az,hogy egy linksys wrt54g 7.2 es router a legújabb ddwrt micro fw-vel állandóan megáll a torrent kb 5 perc után(legujabb utorrent beállitás kalauz is le lett futtatva),de a net is behal,
még aztán visszatettem a gyárit,és azzal a torrent nem hal meg?(csak néha a netszóval ez létezhet?
vagy ki van zárva,és valószinű hogy csak vmi nem volt jól beállitva?
pedig maximum ports is be volt állitva jól... -
feel2006
tag
Sziasztok,
Segítsetek pls.
Tomato legujabb van a wrtgl-en, és CIFS-t szeretnék egy nas -on futó szamba-hoz beállítani, majd később Cacti-t
A hiba, hogy semmiképp nem akarja felmountolni.
A megosztott könyvtár és a login, hálózaton belül egy windows-os gépről elérhető, tehát működik.Ha egy win-es gépen osztok megy egy user-en belül egy könyvtárat, akkor azt felmountolja a router, csak a nas-t nem.
Szerintetek mi lehet az oka?
A tomato, a nas, vagy user hiba?
köszi előre is az ötleteket -
beller
aktív tag
Bocsi megnéztem és az Enable UPnP be van pipálva. Tomato 1.28
-
beller
aktív tag
Szia Tonyk! Most már biztosan tudom, hogy csak "túlcsordult" az 1 terás wincsim. A jelenség, mint később észre vettem az volt, hogy folyamatosan világított a HDD led. Sima újra indításra nem történt semmi. Ki kellett kapcsolnom (leállítás) a gépet és utána újra indítva már ismét érzékelte a win a wincsit. Gondolom azért volt, mert egyszerre 3 filmet töltöttem le és nem néztem, valamint ki sem írta, hogy nem fér rá az anyag. Na mindegy most kitöröltem vagy 50 filmet és újra minden szépen működik. Ezzel együtt igazad van, hogy a routerban a portforwadot nem csináltam meg, mert megy minden. Azért is csodálkozom ezen magam is mert online játék is műxik, pedig emlékszem mit tököltem vele a régi routeremen míg beállítottam a kapukat. Szerintem a most a linksys tűzfala ki lehet kapcsolva, mert minden megy. Ez persze nem megnyugtató, de sajna még nem jöttem rá mi a teendő
Szóval ha tudnál ez ügyben segíteni nagyon megköszönném. Az adatok: win7 ultimate, linksys wrt 54 gl, nod 32. Ha kihagytam valamit kérlek jelezd. Köszi előre is a segítséget. OH most nézem. Az UPNP nem tudom mit jelent, de máris rajta vagyok és tanulmányozom
-
Atapi
senior tag
válasz
cole05 #10702 üzenetére
hát, erre nehéz mit mondani. az biztos, hogy a v7-es g egy gyengébb darab, mint a sorozat többi modellje. ki kellene próbálni, hogy az eszközt kímélve is jelentkezik-e a gond. a kímélés leginkább a fájlcserélő programok a próba idejére történő teljes tilalmát jelentené. szóval a kérdés, hogy csak net, instant üzenetküldők és levelezgetés is előhozza-e a problémát. ha így megy rendben, akkor pedig nincs más választás, mint hogy a fájlcserélő programokat korlátozni kell a hálózaton.
persze nem csak ez okozhat gondot, de ez szokott lenni a leggyakoribb. digi topicban volt szó régebben olyanról, hogy egyes helyeken elég gány a hálózat minősége, illetve izgalmas, flood szerű forgalmak is zajlottak a hálózaton, vagyis szolgáltatói oldalról is adódhat probléma. ha ez lenne a gond, sajnos ezzel nem sokat tudtok kezdeni, így először mindenféleképpen azt kellene kizárni, hogy nem nálatok van-e gond. figyeljétek, hogy a szakadást nem tudjátok-e valamihez kötni, hátha... -
Tonyk
veterán
válasz
beller #10704 üzenetére
Én meg azt mondom, nem az volt a gond.
Ha a win nem látja a winyót akkor, lehet hogy vége van, mert attól, hogy teli van, attól még látnia kéne.
A routerben megcsináltad a portforwardot az utorrentnek? (szerintem ez lesz a gond...a winyón kívül.)
Ha viszont az utorrent megoldódott akkor UPNP, az meg annyira nem okkos dolog (szeritem).
-
beller
aktív tag
Szia Atapi! Köszi a segítséget. A tracker státusznál nem engedélyezett a DHT a „Helyi Peer keresés” és a „Peer kicserélés” sem. A net egyébként tökéletesen műxik és a letöltések is hajnal fél háromig mentek, csak utána pirosodott be a teljes utorrent állomány. A „Maximum Connection” értéke 4096 ahogy írod is. Szívesen megcsinálom a hard resetet is, de ha van így még más ötleted előbben aztatat próbálnám. Még csak annyit, hogy a hard reset után a felhasználó nevet és a jelszót is gondolom újra be kell írni?
-
cole05
csendes tag
szia!
teljesen megszakad a kapcsolat. olyan mintha nem is lenne internet a gépen. ha pl. frissítés zajlik akkor megáll, a kliensek is megálnak, ha neten játszok akkor annak is vége és a másik gép (wifi-s kapcsolattal) is megáll lap nem jeleníthető meg stb. ilyenkor pl. a router kezelőfelülete sem jön be. semmit nem tudok ilyenkor csinálni csak akkor, ha összedugom újra az egészet és szerencsém is van, mert ez sem mindig jön be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged