- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
hudyfiu
senior tag
valaki tudna segíteni hogy kell bekötni a BEFSR41 esnél a 20pines JTAG kábelt?
Nem találok leyrást 20 pinesre -
h_143570
addikt
válasz
csibe74 #8798 üzenetére
A wrt54g effektiv WAN sebesege ugy 30-40Mbps kornyeken van, ez nemileg fugg a hardver verziotol is.
A wifi eszkozok sebesege G szabvany eseten netto 20Mbps kornyeken van, ezt tovabb rontja hogy a legtobb wifi halozati adapter WPA2 eseten belassul. Ezen egy driver frissites segithet, illetve a routerre valo direkt ralatas biztositasa.
Ha 60Mbps szeretnel wlan esten akkor kenytelen leszel N-es szabvanyu eszkozoket hasznalni, azoknal a netto sebeseg kb azon a tajekon van. Az ugyancsak Nes szabvanyt tamogato routerek rendszerint mar rendelkeznek megfelelo szmitasi kapacitassal, hogy elbirjak 60Mbps-t WAN on is.
-
csibe74
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám van:
T-Home-tól van egy Optinet Super csomagom. Ha közvetlenül a gépre dugom a netet 55-60 Mbit-el tudok letölteni.
De egy Linksys WRT54G-s routert, használok, hogy az asztali gépem és a laptop között megosszam a netet. A laptopot WIFI-n keresztül használom, WPA2 Personal/AES titkosítással.Szóval ha így routeren keresztül netezek, akkor az asztali gép kb. 33-35Mbit/sec-el tud letölteni , a WIFI-s laptopom meg csak 12Mbit/sec-el.
Ha már van a nagyobb sebesség, szeretném kihasználni. A routeren minden 'alapon' van csak a firmware-frissítettem ma. A firmware verziója:
Firmware Version: v7.00.8 build 008, Jul. 9, 2009
De ezzel sem értem el eredményt.Szerintetek mit lehet tenni? Hogyan tudnám kihasználni a a meglévő sebességet?
Valami beállítás? Vagy ennyit tud a router és vegyek újat?Előre is köszönöm a segítségeteket,
Csibe
-
And
veterán
válasz
Bandus99 #8796 üzenetére
A routertől elvihető akár mindkét antenna, de az egyik is elegendő. Nyíltabb helyre, például magasabbra téve az antennát valószínűleg eleve kisebb lesz a helyi térerőingadozás, amelyet az átkapcsolással kompenzálni lehet. Természetesen nem hátrány a két antenna sem, de ez az árakat ismerve nem túl kifizetődő mutatvány.
"A masik kerdesem a gyarilag fent levo antennanak mekkora a teljesitmenye?"
A routereken szokásosan dipólok vannak, 2 dBi körüli nyereséggel, ez alól a -GL sem kivétel. Ezért a jelszint növekedése névlegesen 6 dB lehet, mindkét irányban (a router és a kliensek vétele is javul). Hogy ez mennyit számít, az nagyon függ a tereptől: ahol pont ennyi hiányzik, ott biztosan javul a kapcsolat minősége, de a jelszint ennél sokkal jobban is változhat a routertől való távolság és a pozíció függvényében. Azt is figyelembe kell venni, hogy hiába nagyobb a külső antenna alapnyeresége, a kábelezés csillapítása is jelentős lehet (pl. 6m hosszban H155 típusú koax 3dB-t csillapít). -
Bandus99
őstag
Koszonom neked is es az elotted ironak is a valaszokat.
Termeszetesen nem 1 klienssel kellene hasznalni.Ha jol ertelmeztem, akkor elviheto a routertol az antenna kabellel, de csak ugy celszeru, hogy mindkettot viszem es ahova kerulnek ott is 12cm-re vannak egymastol. (tudom ennyi erovel miert nem a routert viszem oda) Ez most csak elvi kerdes volt.
A masik kerdesem a gyarilag fent levo antennanak mekkora a teljesitmenye?
Latok boltban kaphato antennakat pl TP LINK 8dBi. Kerdes van e ertelme 2db antennat lecserelni erre, lesz e elorelepes a lefedett teruletet illetoen?
Feltetelezve hogy lecserelheto es van ertelme, akkor ezeknel is el a 12cm tavolsag egymastol?Koszonom.
-
Csontikka
aktív tag
válasz
h_143570 #8791 üzenetére
Tudomásom szerint a DHCP kiosztása MAC alapján működik. (ponthogy az IP cím kiosztása a dolog vége...)
A 192.18.1.1-es router WDS-en keresztül szemrebbenés nélkül kiosztja az IP-t a másik háztartásban levő kliens gépnek. (persze a saját tartományából és magát is jelöli meg átjárónak)
Egyébként ha rezerválom az MAC-ekhez az IP-t akkor sem jó, mert hiába irom be fixen a 192.168.1.100-on levő routerbe a második háztartás MAC-jeit, akkor is az első router oszt neki IP-t.
(ja és ha működne is, akkor is megjegyzem a fix ip hozzárendeléssel pedig értelmét vesztené számomra az egész, mert az a célom, hogy bármilyen konfigolás nélkül a megfelelő tartományból kapjam az ip-t és az átjáró beállítást)
De a segítő szándékot mindenesetre köszönöm!
Üdv,
Csontikkaja és még vmi...
(Wireless Ethernet Bridge módban meg lehetne megcsinálni, csak ugye akkor az egyik eszköz nem tudja kiszolgálni a Wireless klienseket!)
(ezért marad a WDS)
-
And
veterán
válasz
Bandus99 #8792 üzenetére
"Mindket antenna RX es TX, vagy egyik RX masik TX ?"
Teljesen mindegy, mert amit felvázoltál, nem működhet egyik esetben sem. (Gyári és bármely 3rd-party firmware alapmódja az első, de utóbbiak közül némelyikkel rávehető a másikfajta működésre is a router.) Egy kivétel mégis akad: ha kizárólag egyetlen wifi-klienssel szeretnél kapcsolódni, és többel sohasem. Ugyanis addig, ameddig router az egyik antennájával jelet vesz a kliensgépektől, tojik arra, hogy mi történik a másik antennán, és azt szépen le is kapcsolja, mivel az egyetlen belső vevőfokozatra csak egy antenna kapcsolódhat. Csak akkor vált át a másikra, ha az aktuálisan kiválasztottról érkező jel minősége (bithibaaránya) nagyon megnő. Ezért mondjuk egy szem wifi-s notebookkal szabadon garázdálkodhatsz a saját kettéosztott birodalmadban, de ha két kliens akarná a két külön területet egyszerre használni, na az már nem működne. Erős jelszintnél valamennyire esetleg, mivel a 'lekapcsolt' antennák felé a csillapítás nem végtelen, de azért kellően nagy (az ilyen 'nem üzemszerű' működés csomagütközések, sok kliens esetén jelentős lassulás melegágya volna). A két antenna célja egyszerűen nem az, hogy a lefedettséget így növelje. A diversity működéshez - amiért kitalálták - pedig kifejezetten szükséges, hogy az antennák egyforma karakterisztikájúak legyenek, és az egymástól való távolságuk csak a hullámhossz (ami 2,4GHz-en kb. 12cm) nagyságrendjébe essen.
-
Atapi
senior tag
válasz
Bandus99 #8792 üzenetére
mindkét antennája leszedhető, és mindkettő tud adni és venni is, de egyszerre csak az egyik, ezért csak korlátozottan van lehetőség arra amire (azthiszem) gondolsz. a témakört And már többször részletesen körbejárta a topicban, keress vissza a hozzászolásaira, érdemes irásait elolvasni.
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
A ma kaphato WRT54GL router antennaja leszedheto, vagy fixen van a routeren?
Mindket antenna RX es TX, vagy egyik RX masik TX ?
Azert kerdem, mert ha leszedheto az antenna es mindketto ad is es vesz is, akkor kabellel el lehet vinni egyik vagy akar mindket antennat a routertol, igy megnovelheto a lefedett terulet. -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
(1 hónap után felteszem még1x a kérdést hátha...)Adott két WRT54GL router, tomato firmware, 2 netszolgáltató, 2 háztartás gépei vannak összekötve.
1. router: 192.168.1.1
1. gép 192.168.1.51 átjáró (192.168.1.1)
2. gép 192.168.1.52 átjáró (192.168.1.1)
3. gép 192.168.1.53 átjáró (192.168.1.1)
stb.
2. router: 192.168.1.100
1. gép 192.168.1.101 átjáró (192.168.1.100)
2. gép 192.168.1.102 átjáró (192.168.1.100)
3. gép 192.168.1.103 átjáró (192.168.1.100)
stb.WDS-el van összekapcsolva a 2 router
Az 1. routeren a DHCP aktív, ezért a 2. háztartásban levő gépeknél manuálisan vannak megadva az átjáró adatok és az IP cím, mig az 1. háztartásban static DHCP osztja le.
A megoldandó feladat: 2 DHCP szerver üzemeljen egyszerre, egymástól függetlenül, így a 2. háztartást a 192.168.1.100 DHCP szervere szolgálja ki.
Az elméletet már kitatláltam, csak még a gyakorlati megvalósítással küzdök.
A 2 router között nem szabad átengedni a 67 és 68-as port forgalmait.
Ezt konfigolni egyik "normál beállításos" oldalon sem tudom, mivel ugye mind2 LAN hálózat.Viszont!
Találtam ilyet:
http://www.busybox.net/FAQ.html
ilyet:
http://iptables-tutorial.frozentux.net/other/iptables.html#lbBH
és ilyet:
http://wrt54.info/index.php/category/a-busybox-shell/Tehát... létezik a routerben belül valami jó kis konfig file (tudom, több is ), amit rátelnetelve linux alól lehet írogatni. Le is szedtem ezeket a file-okat, de nem tudom hova és mit kellene bele szerkeszteni.
Várom az ötleteket, amiket eőre is köszönök!
Üdv,
Csontikkaui:
Már az is sokat segítene ha valaki azt meg tudná mondani, hogy egy (normál valamilyen) linuxon hogyan kellene módosítani a routing table-t (és melyik filet ), ahhoz, hogy egy adott címről/címre érkező meghatározott portforgalmát eldobja!
Fontos, csak a 2 említett port forgalmát akarom blokkolni, mást nem! -
h_143570
addikt
Ha mar minden arron nete keresztul szeretned, telepits fel a tesod gepere, ami lehetoelg vezetekkel csatlakozik a routerhez, egy tavoli eleres programot es azon keresztul hajtsd vegre. Ha nem akarsz vele sokat szorakozni akkor a messenger tavsegitseg megoldasa is mukodo kepes.
-
Livius
őstag
Hello!
Tesóm WRT54GL routerét sikerült beállítani, hogy távolról, itthonról betudjak jelentkezni rá, alap frimware van rajta és megy. Azt szeretném kérdezni hogy a gyári frissebb frimwaret lehetséges így az övére neten keresztűl felrakni? Működni fog? -
scansat
tag
Sziasztok!
Van egy WRT54GL routerem dd-wrt fimware-el. A t-online kötött be netet egy ADSL2+ modemmel. A problémám, hogy az ADSL modemből van netem, routeren keresztül nincs. Már teljesen belekeveredtem a wan-lan menűkbe.Az lenne a kérdésem, hogy:
-modem-router közé keresztkábel kell vagy egyenes?
-lehető legegyszerűbben mit és hol állítsak be a dd-wrt-ben hogy áteressze a netet?(a szolgáltatótól csak felhasználónevet és jelszót kaptam)
köszi! -
And
veterán
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Egy olyan gondom van, hogy hiába állítottam be a dydns-t vhogy mégsem tudom távolról elérni a routert
Tomato FW
Administration - > Remote -> HTTPS és 8080-as port.
Hálózaton belül el is érem, de már wlanról és távolról nem.
Mit kell még beállítani? -
_ak_
addikt
Érdekes. Box beállításait hagyjad automatán, mindegyiket. A routerbe, ha nem lenne esetleg bekapcsolva, akkor kapcsold be a dhcp-t. A kapcsolat típusa, ha adls neted van akkor, pppoe + név/jelszó, ha kábel neted van akkor DHCP. A tűzfalat nem kell kikapcsolni.
De ha így egy másik gép automatikusan kap ip címet, de a box nem, akkor máshol keresném a problémát. Próbáltad a már a gép kábelével?
Tényleg rettenet egyszerű a folyamat, nincs szükség semmi extra beállításra, tehát esélyes, h vmi annyira nyilvánvaló dolog miatt nem megy, h nem is jut az eszünkbe.
-
DuracL
tag
Nincs, te az xbox netes beállításaid automaticon hagytad? Esetleg portot kéne megnyitni neki, csak nem tudtam megcsinálni
. pppoe-re van állítva a kapcsolat, tűzfalat is kapcsolgattam , 2-es portba van kötve egy másik számítógép, azon egyből ment a net, és router nélkül is megy az xbox live .
-
KicsiPo
csendes tag
Köszönöm a választ. Sikerült nagy nehezen összelőnöm. Ami bezavart neki az az volt, hogy ha a routeren WEP2 titkosítást állítok mondjuk be, akkor már nem hajlandó beengedni az AP-t. Ha arra is lenne ötleted hogy hogyan állíthatnám be mind a kettőn, hogy legyen titkosítás is megköszönném
Csak mert a repeater módnál összesen MAC címet kér, és nem lehet megadni neki hogy a másik eszközhöz miként tud csatlakozni. Marad nekem a MAC address szűrés? Csak akkor minden haverom gépénél mobiljánál be kell lőni
-
g@bo
nagyúr
üdv
linksys wrt54gl re meik dd wrt firmet érdemes felküldeni?
Micro Generic dd-wrt.v24_micro_generic.bin 2009-07-22 1,68 MB
Micro Generic dd-wrt.v24_micro_olsrd_generic.bin 2009-07-22 1,66 MB
Mini Generic dd-wrt.v24_mini_generic.bin 2009-07-22 2,91 MB
Xbox no-kaid Generic dd-wrt.v24_nokaid_generic.bin 2009-07-22 3,47 MB
Standard Generic dd-wrt.v24_std_generic.bin 2009-07-22 3,50 MB
Standard Generic dd-wrt.v24_usb_generic.bin 2009-07-22 3,00 MB
VoIP Generic dd-wrt.v24_voip_generic.bin 2009-07-22 3,54 MB
VPN Generic dd-wrt.v24_vpn_generic.bin 2009-07-22 3,53 MB
Mini-Build required for inital flashing via TFTP dd-wrt.v24_mini_wrt54g.bin 2009-07-22 2,91 MB
Mini-Build required for inital flashing via WEB dd-wrt.v24_mini_generic.bin 2009-07-22 2,91 MB -
And
veterán
válasz
KicsiPo #8758 üzenetére
Gondolom a wireless repeater-módot kiválasztottad
. A manual mindenesetre azt írja a WAP54G repeater-ről: "This feature only works with the Linksys Wireless-G Router (model number: WRT54G) or another Wireless-G Access Point (model number: WAP54G)."
Remélhetően azért nem kizárólag WRT54G-vel működik.. Ha végképp nem megy, és hajlandó vagy rá, telepíthetsz rá 3rd-party firmware-t (pl. DD-WRT-vel kompatibilis), azzal eszközfüggetlenül képes lesz repeaterként működni. -
Hulk24
senior tag
csak nem megy annyin a sebesség a torrentben úgy hogy router van. kipróbáltam az 1.9 és a 2.0 utorrent max sebesség 55kb/s volt, de inkább 30kb.
nem kell valamit beállítani a routerben? -
DuracL
tag
üdv WRT54GL routeremhez szeretnék xboxot kötni, valaki segítsen, ott tartok hogy összekötöttem egy utp patchel a kettőt
, (adsl net, és gyári firmware a routeren)
-
KicsiPo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy WRTL54GL V1.1 routerem és egy WAP54G V3.1-es Wireless G access pointom. Szeretném úgy megoldani a rendszert, hogy a router csatlakozik az adsl-el modemhez, és az AP mint repeater működjön. Leírások szerint ehhez elég lenne az AP-nál beállítanom a router MAC címét, de sehogy sem akar sikerülni az adatátvitel. Hogy tudnám megoldani, hogy a kettő lássa egymást, és a net is átjöjjön az AP-n keresztül? Ugyan azon a csatornán, ugyan azon az SSID-n vannak. Segítségetek előre is köszönöm.
-
jonnyk
csendes tag
And, segíts pls! (vagy bárki aki szakértő
)
Lenne egy kér/d/ésem:
Vettem egy Linksys WRT54G routert, ami nem nagyon műxik...
Probléma: nem enged be a 192.168.1.1-en az "admin" jelszóval (se felhasználóval, kombinálva - reset után sem)
Win 7 van a PCn, amiről konfigolnám... ez okozhat problémát? Ha nem, mi lehet a gond, és hogy lehet megoldani?Előre is köszi a segítséged/segítségetek, üdv: Jonnyk
-
vargalex
félisten
Hi!
Ezt nem kell kibontani, ez maga a firmware. Nem tudom, hogy a webes felületről fel lehet-e tölteni (a headert ellenőrizheti a felület), de tftp-vel biztosan. Itt le van írva, hogy hogyan kell tftp-vel. Nyilván a firmware image nevét helyettesíteni kell az általad letöltöttel.
-
Hulk24
senior tag
válasz
vargalex #8746 üzenetére
1.8.2 utorrentet használok, de van igazság abban amit mondasz, mert öcsém meg az 1.9 alfával domborított nagyot!
aztán most szerintem fény derült a hibára, fix IP-sek lettek a gépek és rosszul töltöttem ki valamit a router setupjában...holnap javítani fogom és remélem megoldódik a sebesség gond!
meg a utorrentet is frissíteni fogom!
THX a helpet -
veze
őstag
jol irtad be a le/fel sebességek értékét?
egyszer ugy jártam hogy KB/s-ben irtam be az up-ot és nem figyeltem arra hogy a router kbps-ben kéri megadni, igy aztan 100-at irtam be (KB/s -re gondolva) és 100kbps-nek vette, aszerint is engedte...
mod: NAT/QoS fülön találod a helyét ahol meg kell adni (ddwrt v.24sp2) -
Hulk24
senior tag
Pár napja válltottam Digiről UPC (nem volt más választás, költöztem
) elég sokat kinlódtam a routerrel még két gépre szétbombáztam a netet, de végül a 4.30 gyári firmware oldotta meg a problémámat!
a router: Linksys WRT54GL rev.1.1
Lenne egy fura kérdésem...
Tegnap csináltuk meg, hogy mind a két gépen aktívak legyünk torrentezés közben és azt vettem észre, ha a tesóm gépe be sincs kapcsolva akkor is max 20k a feltöltésem... holott router nélkül öcsémnek megvolt a 200-210k is... a net hivatalosan egy 1.5mbps sebességű felfelé!
mi lehet a gond? a router valahol elvesz 180k sebességet a gépemtől... -
outsiheder
tag
válasz
OptimusPrime #8736 üzenetére
Firmware frissítés előtt mindenképpen fel kellene éleszteni a routert, amíg nem müxik a gyárival alap működéssel, addig botorság firmware-t cserélni.
Tehát mint már más is írta, előbb aprólékosan végig kell nézni, ellenőrizni mindent, és ráadásul nem szabad elfelejtkezni egy-egy dugdosás után újraindítani a cuccokat
(a kábel/adsl modemet, a routert, a szgépeket is!) -
klambi
addikt
szevasztok!
keresek valami nem hagyományos rendszert, (értem linux, vagy valami hasonló) 1 linksys wrt54gr-routerhez...
Van valakinek valami tippe, lehet-e 1általán, és ha igen hogy kivitelezhető? -
macskajancsi
aktív tag
válasz
tutira ugyanazt a kapcsolattípust állítottad be a routeren is mint az asztali gépeken?
kétszer is leellenőriztél mindent?
a routeren volt reset, majd újra bekonfigurálás?
maga a router nem kap ip-t, vagy a sz.gép?
ezek segíthetnek ha még nem voltak... -
dr.bubo
őstag
válasz
-
OptimusPrime
csendes tag
Ennyire azért nem vagyok menő, hogy firmware-t frissítenék.Vagy egyszerű???
A kérdés persze az, hogy az biztos megoldja-e a problémámat? A tomato-ról jókat hallottam.
Hogy megy egy firmware frissítés?
Ha az eredeti problémámhoz van valakinek még egyszerűbb válasza, üvöltsön!!!
-
dr.bubo
őstag
válasz
OptimusPrime #8734 üzenetére
Tegyél fel másik fw-t a routerre dd-wrt-t vagy tomatot.
-
OptimusPrime
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek!! Van egy GL routerem. A Vidanetnél akartam vele a netet megosztani, de a modem nem oszt a routernek IP címet. Ha nem a routert hanem bármely számítógépet dugok rá, akkor megy a net (megpróbáltam már vagy 3 géppel és mindegyikkel ment, ebből mondjuk ki is derült, hogy MAC címet nem kell regisztrálni)
Chello-t simán osztottam a routerrel, és ez meg nem megy. Bármely ötletet szívesen fogadok.
Egy másik topikban is feltettem ezeket a kérdéseket, de talán itt többen járnak.
-
eagleye
csendes tag
-
vargalex
félisten
válasz
eagleye #8729 üzenetére
Hi!
Most akkor, ha a routerre kábellel csatlakozol, akkor megvan a 30-40Mbps? Vagy a routert kiiktatva van csak meg?
Az általad bemásolt leírásban az írják, hogy 10Mbps-es WAN portja van. Ekkor ugye UTP-n sem kellene nagyobb sebességnek lenni. Bár a router leírásában ezt írja: Internet: One 10/100 RJ-45 Port.
Szóval, ha az általad írt specifikáció az igaz, akkor természetesen érthető a 10 Mbps.
Ebben az esetben ugye a net felé 10Mbps-t tud, persze attól WIFI-n még 54Mbps-es kapcsolata van (amit ugye helyi hálón tudnál kihasználni a gyakorlati határig). -
eagleye
csendes tag
Itt vannak a főbb jellemzők: jellemzők:
* Az IEEE802.3 10Base-T és az IEEE802.3u 100Base-TX működés automatikus felismerése
* Kompatibilis az IEEE802.3 10Base-T és az IEEE802.3u 100Base-TX, az IEEE802.11b és az IEEE802.11g (vezeték nélküli) szabványokkal
* 10 Mbps sebességű kapcsolat a modem felé (WAN port)
* 10/100 Mbps sebességű, 4 portos switch a belső hálózat felé, 1 uplink porttal (LAN portok)
* 54 Mbps sebességű kapcsolat a rádiós hálózaton
* Támogatja a full-duplex működést 200 Mbps adatátvitelig
* webböngészőn keresztül konfigurálható
(minimum Internet Explorer 4.0 vagy Netscape 4.0 szükséges)Na ott van a 10mbps. Csak azt nem értem hogy miért ez dominál wifinél, kábelnál pedig nem. Nem lehet ezt kikerülni. Komolyan nem értem hogy a többi pl:54mbps adatnak mi a franc szerepe van akkor. Úgy is wifire használja az ember nem? Csupán emiatt lebutul a netem 10mbps-re?
Nem értem nem értem nem értem
-
eagleye
csendes tag
válasz
h_143570 #8722 üzenetére
Köszi a segítséget!
Bár kissé lehangol a dolog. Lehet hogy kénytelen leszek gyűjtögetni majd egy komolyabb routerre.
Csak azt nem értem még azért hogy ha a hálózati beállításoknál rámegyek az internetátjárónál az int.kapcsolatra akkor miért pont 10mbps-ot ír ki. Ezt biztos hogy maga gép állítja be így és nem értem miért és hogyan.
-
Osiris
őstag
válasz
macskajancsi #8720 üzenetére
Ha jól látom (sajnos) nem derült ki mi volt a baj, de a digivel ez szokott lenni (lehet, hogy alapból valami meg volt adva névnek pl.).
-
-
djbazsi
csendes tag
Üdv!
Nemtudom jó helyre írok-e, de lenne egy problémám:
Feltettem a legdfrissebb gyári FW-t (4.30.13), és felhasználónevet és jelszót kér a cucc. Ez nem egyezik sem az eddig használt, sem a gyári jelszóval. Minden tökéletesen múködik, de így sajnos nemtudok belépni, és semmit beállítani.
-
h_143570
addikt
válasz
eagleye #8721 üzenetére
Vezetek nekuli modban az 54Mbps a brutto atviteli sebeseg ertek a gyakorlati neto 10-20 kozott szerepel. A GC egy viszonylag kis kapacitasu router.
Probald meg frissiteni a vezetek nelkuli halozati kartya driveret a gyarto holapjarol, illetve csokkenteni a kapcsolat tikosittast.
-
eagleye
csendes tag
Segítsetek nekem please!
Megvan az új fiber power upc-és net. A garantált 20mbit. Kábelen keresztül jön 30-40mbit ami tökéletes is volna. Ilyenkor az internet kapcsolat (int. átjáró) 100mbit-es lehetőséget mutat ugye bár.
Viszont amint csak a Linksys WRT54GC Routeren vagyok(kábel nélkül) az átjáró sebessége már csak 10mbit-et mutat és a sebességem is lecsökken ennyire, pedig ha az ikonon nézem ott 54mbps-et mutatHa tudja valaki hogy lehetne ezt a 10mbit-es átjárós problémát megoldani nagyon örülnék neki ha megírná.
-
Osiris
őstag
válasz
macskajancsi #8700 üzenetére
..nem szabad Service Name-et beállítani diginek..
-
M3oH
addikt
Sziasztok!
Kis problemam megoldasahoz kernek segitseget. Alapbol 8megas neten van, ami kb 7megat tud is. De ugy masfel hete (legalabbis akkor vettem eszre) a letoltese sebessegem visszaesett stabilan 3-3,5megara. Persze kapasbol a szolgaltatomat gyanusitottam, hogy ott a bibi. De ok kozoltok hogy sztuk minden rendben. Am legyen, fogtam es direktben, a routert kihagyva kiprobaltam a netet. Es a sebesseg 1bol rendben is volt. Szoval ugy tunik, hogy a router fogja meg, es felezi a savszelem. Akkor beotlot, hogy szeptember elejen frissitettem a tomato drivert 1,21rol 1,25re. Esetleg ott ronthattam el vmit? Vagy routernek lehet baja? A router wrt54gl, mint irtam 1,26tomato fw, 2gepet van rakotve, 1 asztali kabellal es 1 laptop wifin( aminek a letoltese szinten csak 4M kornyeken van, bar elotte nem tudom mennyi volt mert sosem neztem). Szoval ezzel kapcsolatban szeretnek segitseget kerni. thx -
macskajancsi
aktív tag
válasz
macskajancsi #8706 üzenetére
végül is megoldódott a bibi.
dd-wrt-nek hívják a peccset.full ugyanazokkal a beállításokkal ment, mint amivel gyári firm nem.
hihetetlen.csak gondoltam leírom okulásul az utókornak.
üdv!
-
Trionin
tag
Kössz srácok, sikerült
-
Trionin
tag
Nagy nehezen kiderítettem, hogy 172.24.1.4 címen lehet elérni a routert, ha a net kábel nincs bedugva. Egy hard reset után már a 192.168.1.1 címen érhető el a router. Most hogy az egyik Lan porton keresztül jön a net, mert az WAN porton keresztül valamiért nem akar, így az ipconfig /all parancsra ip-nek egy 91.147.198.1 címet, amivel nem lehet elérni a routert, DNS-nek a 212.24.188.131 címet adja, de azzal meg a szolgáltató weboldala jön be.Szóval net kapcsolattal továbbra se tudom elérni a routert. Valószínű hogy WAN porton kereszül működne, mert ha oda kötöm a netet, akkor 192.168.1.1 címen elérhető, de azon keresztül nem jön a net.
-
Tonyk
veterán
válasz
Balázs0916 #8709 üzenetére
ez tökéletesen így van
-
Sziasztok!
Szerintem nem a router VLAN-jában van most a gép, hanem a netszolgáltató adja gépnek DHCP-n az IP-t, a router jelenleg csak "switch" módban megy, ezért nem tudja elérni!
Mivel nincs netje, ha a modemet a router WAN portjába dugja, most a modeme is LAN portban van.Szerintem.
Üdv.
-
Tonyk
veterán
válasz
Trionin #8707 üzenetére
A routert ugye a 192.168.1.1-en próbálod elérni!!!
Ha ezen sem jönne be , nézd már meg az ip címét. start menü - futtatás-ba írd be hogy cmd majd enter. Bejön a parancssor ide írd be a következőt: ipconfig /all . Itt az átjáró és a dns címe lesz a router címe. Ezt a címet írd be a böngészőbe.
-
Trionin
tag
Hali.
Következő lenne a problémám. Megadta magát router, de sebaj, van másik. Az előző net szolgáltatótól van 1 pót routerünk, ami egy Linksys WRT54G. A net full "automata", a modem egy kb 25 cm-es kábellel volt összekötve az előző routerrel, és a gépeken nem kellett semmit beállítani, semmi jelszó nemkellett, elindult a windows és egyből volt net. Na most ha a pót routernek az Enthernet portjába dugom a modemből jövő kábelt, nincs net. Ha a 4 Lan port közül bármelyikbe kötöm, akkor van. Ez nem is lenne baj, de így valamiért nem tudok a routerbe belépni. A böngésző nem nyitja meg az admin felületet. Előző routerrel ment. Szükségem lenne rá, mert wifis router ugyebár, és akarom azt állítgatni, mert van laptop és kéne rá net, meg nem tudom hogy alapból hogy van beállítva, lehet hogy nyugodtan tudják lopni a netet, és azt nem akarom. Másrészt, Virtual Servert is akarok állítani. Szóval a fő kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne a routerbe belépni mert a 192.168... ip címmel nem működik. Másodlagos, ami annyira nemfontos, hogy meglehet oldani, hogy az Enthernet porton keresztül is működjön a net? -
Tonyk
veterán
válasz
csak....mondjuk azért hogy a dhcp bugzásnak is kizárjuk a lehetőségét.
Majdnem megkérdeztem, hogy kötözködés képp kérdeztél vissza, vagy nem mered kipróbálni? De inkább nem kérdeztem meg...
-
Üdv! Tudom használni a WRT54G2 routerem mint access point? Olyasmit olvastam neten (csak sajnos külföldin), hogy a DHCP-t kell kikapcsolnom és dugjam össze egy routerrel. No de, ha wifi-vel szeretném a két routert összekötni? Megoldható, hogy vegye a jelet ez a Linksys?
-
Hulk24
senior tag
válasz
én se tudtam tavaly összelőni gyári firmware-rel a digi netet...nekem is WRT54GL routerem van, de ajánlottak egy DD-WRT 2.41 sp1 firmwaret és azzal hibátlanul ment...
-
dr.bubo
őstag
válasz
Változtad meg a routered ip-jét. pl. 192.168.2.1-re (utána ezen a ip-n éred el a router menüjét), hátha a digi valamelyik cucca nem szereti az eredeti ip-det.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest