- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Felraktam a wrt54gl-emre a dd-wrt legújabb verzióját. Tomato-t cseréltem le. Szomszédom az én netem használja, eddig problémamentesen ment, simán átlőtte a jelet. Most viszont valamiért nem stimmel. Pedig a trasmit power ugyanannyira van állítva (79 mW). Szerintetek milyen beállítást lehetne még eszközölni hatékonyság növelése érdekében?
(nem szívesen raknám vissza a tomato-t, mert a dd-wrt sokkal többrétűnek és használhatóbbnak bizonyult eddig).
Előre is köszönöm a tippeket.
-
quby
őstag
Valaki nem tudja mi a dyndns updater csomag neve a dd-wrt-ben? Már egyszer telepitettem linux szerveren de most nem jut eszembe mi volt a neve....
-
nyilasmisi
tag
DD-WRT-s szakiktól kérdeznék:
Mitől van az, hogy távoli elérés esetén ha valami beállítást változtatok, akkor ha simán SAVE-elem, akkor minden ok, de ha APPLY SAVE-et nyomok, akkor a router webinterface-e onnatól kezdve nem érhető el, és oda kell menni és áramtalanítani, hogy ismét elérhető legyen???
Érdekes módon, ha ezt LAN felöl csinálom, akkor utána is tökéletesen elérhető
GL-es és a legújabb SP2-es firmware-ről van szó.
5let????
-
rii
nagyúr
linksys wouter-nem nem lehet az SSID -hez jelszót is adni?
csak a MAC Filterekkel lehet játsznai?
-
rii
nagyúr
hello
azt szeretném megkérdzeni, hogy hol lehet beállítani a WLAN-hoz jelszót?
előre is köszi!
-
Tonyk
veterán
illetve nézd meg telnettel, válaszol -e a router az 53-as porton:
telnet 192.168.1.1 53ha ez után elsötétül a parancssor és tök fekete lesz, az jó
, mert válaszol, ha sikertelen csatlakozás az cumi.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Ott ahol nincs internet, ott ugye mindent automatikusra kell tenni?!
igen vagy fix ip, de mivel jó adatokat kapott a dhcp-től ezért nem kéne, hogy gond legyen.
próbáld már ki egy ubuntu live cd-vel, hogy azon lesz-e net. Másra már nem tudok gondolni, csak, hogy a winben van a hiba.
-
neooen
aktív tag
Bekavarhat-e az, hogy ott ahol nincs net, már volt rajta négy különbző internet. 3 vezeték nélküli: Voda, Pannon, T-Mobile és a T-mobile-os Adsl is, és azóta nem volt gépújrarakás!
-
Tonyk
veterán
Ha reseteled, akkor elvileg minden visszaáll alapra, és bekapcsolódik a DHCP (ismétlem elvileg!).
Na most egy reset után vagy beálligatsz mindent elölről, vagy fogod bekapcsolod a dhcp-t. Start menü futtatásba beírod, hogy cmd és ütsz egy entert. (parancssor). Ide bepötyögöd, hogy ipconfig /all. Amenniyben megy a dhcp, akkor kap egy, a routert ip tartományából való ip címet, valamint látni fogsz egy olyan sort, hogy dhcp engedélyezve : igen, és valami olyat, hogy bérleti idő vége (dátum).De még mindig az lenne a legtisztább, hogy az esetleges dhcp bugzást kizárjuk, hogy kézzel beírod a már említett fix -ip címet. (ott , ahol már mondtad, hogy automatikusra van téve). Így ha nem megy, akkor fizikai hiba van, ha megy, akkor a dhcp környékén bugzik valami.
-
neooen
aktív tag
Reseteltem a routert. Most már tudom pingelni az ominózus gépről a routert és látja ezt a gépet is amiről írok, viszont még mindig nincs internet. Ötlet?
Szerk.: Kell valamit csinálnom,hogy osszon IP-t a másik gépnek is a router? Vagy elég ha ez a DHCP cucc be van kapcsolva?
-
neooen
aktív tag
Valamit nagyon félreértettél, de azért mert félreérthetően fogalmaztam. Nem megmagyarázni akartam, hanem válaszolni a kérdésedre. Ha beteszek egy vesszőt és leveszem a felkiáltójelet... mindegy. Kérdezted, hogy tudom-e pingelni. Válaszoltam, hogy nem. Nem akartam kioktatóan fogalmazni.
Azért mondtam, hogy ne menjünk bele, mert mint észrevetted, eléggé hiányos a tudásom a témakörben. A resetelést azért mondtam, mert számomra valami egyszerű dolognak tűnik a hiba, és hogy kizárhasd, hogy nem-e én állítottam el valamit. Arra gondolok, hogy valamit nem állítottam be a routerben. A kábeleket már kizártam és a wifi sincs kikapcsolva(nem értek hozzá, de nem vagyok teljesen idióta
).
-
Tonyk
veterán
A reset az a nagyágyú?
Ahhoz képest hogy, pár hozzászólással előbb megmagyarázod, hogy "Pingelni nem tudom a routert ott ahol nincs net!", most meg már "nem menjünk bele".... Portforwardnak ehhez semmi köze.
Lehet rossz kábel és kikapcsolt wifi vezérlő.
ipconfig /all mint mond? -
Tonyk
veterán
Ha a routerben nem megy a dhcp, akkor hogyan várod el, hogy a gép ip-t kapjon rajta keresztül?
Vagy bekapcsolod a dhcp-t és megnézed nincs-e static dhcp belőve rossz MAC címre.
Vagy fix ip-t állítasz be (én ezt tenném) . Ha a router 192.168.1.1 , akkor a gép ip címe legyen mondjuk 192.168.1.10 alhálózati maszk: 255.255.255.0 átjáró: 192.168.1.1 dns: 192.168.1.1Az utorrentes portforward miatt nem megy a DHCP, de nekem már mindegy csak menjen valahogy!
Erre a statikus dhcp a megoldás. Vagy a fix ip cím.
-
neooen
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen GL-es routerem.
Digigs PPPoE-s netem van, ezt szeretném ezzel a routerrel 2 gépre szétosztani, 1-t kábelesen, 1-t wifivel. Portforward volt csinálva a torrent miatt és itt működik is minden. A másik gépen viszont sem vezetékkel sem pedig wifivel nincs net. Mit kellene beállítani a routerben, hogy legyen?
Firmware Version: v4.30.7 , ha ez számít!
-
Tonyk
veterán
válasz
Flexy90 #9358 üzenetére
nyomod a reset gombot táppal 30 másodpercig, nyomva tartod tovább és kihúzod a tápot, nyomod 30 másodpercig , majd nyomvatartod még mindig és visszadugod a tápot, és még nyomod 30 másodpercig. Azaz folyamatosan 90 valahány másodpercig nyomod a resetet, közben 30 másodpercenként táp ki-be.
-
Tonyk
veterán
-
Sziasztok! Szeretnék kérni egy kis segítséget! Van egy WRT54G2 routerem. Szereztem hozzá egy Patriot NAS-t! A probléma a következő:
Torrent betölt, majd szépen el is kezdi tölteni. Ám csak max 200-250kb/s sebeséggel. A netem 8Mbit, tehát lenne még sávszél. Megnéztem a torrentinformációkban és 3000 seed ill. 700 leech van.
A kütyü pedig csak ezt írja ki: Numer of peers: 97, Unconnect peers: 194 Ez összesen a töredéke a létező peereknek. Miért nem tud csatlakozni ill. még ha csatlakozni nem is miért nem lát több peert? (a desktop gépemen szakít lefele a file maximummal)
Egy portot megnyitottam neki! Ennek ellenére valami beállítás para lehet? Így nem sok értelme van ha senkinek sem seedeli vissza, mert nem látja őket!Pls segítsetek, mit nézzek még meg?
Köszi!
-
KaLeun
senior tag
Üdv!
Keresgéltem és arra jutottam, hogy újonnan a gc vátozat a legolcsóbb. Érdemes-e ezt megvenni és QoS lehet-e okosítani bele? Esetleg használtan vagy újan vegyek valami más változatot?
-
Tonyk
veterán
Folytatom, ha a kollégák megengedik
Adott a t-home ip-je pl 192.168.1.1
Adott a linksys ip-je ami szintén 192.168.1.1
WAN-ra kap egy pl: 192.168.1.100-at.A számítógép a linksystől DHCP-n egy 192.168.1.101-es ipt, valamint egy hibás 192.168.1.1 -es GW -t és DNS-t (ami ugye ütközik a t-home-al.)
-
Tonyk
veterán
válasz
vargalex #9338 üzenetére
ajánlom figyelmedbe ezt a fél mondatot:
"akkor próbáld meg egy tartományba hozni őket" - Különös tekintettel a "próbáld meg"-re.
Érted ugye?!
Az meg hogy a DHCP- nem megy. Az már az ő baja, mondjuk ezzel kellet volna kezdeni. H meg nem megy benne, a fentivel a hiba is kiküszöbölhető.
-
Tonyk
veterán
válasz
Martinez91 #9336 üzenetére
A router és a t-home-os kütyű egy ip tartományba esik? Ha igen, nincs véletlen u.a az ip-címen?
Értem én ez alatt, hogy a T-home-os router ip cme: 192.168.1.1 és a Linksys is ezen a címen érhető el? Ha igen akkor legyen a linksys 192.168.1.2 legyenAmennyiben a két ip tartomány van linksys: 192.168.1.1 és mondjuk a thome: 192.168.0.1, akkor próbáld meg egy tartományba hozni őket: A t-home-ot hagy ahogy van, a linksyst tedd a t-home-os tartományba, úgy hogy az ip-címe 1-el nagyobb legyen (a a t-home: 192.168.0.1, akkor a linksys 192.168.0.2 legyen)
-
Martinez91
csendes tag
Az internet az automatic dhcp-n van. (Mármint azt mondták, h azon legyen.)
Aztán a linksys kábelét egyik a wanba, másik vég a t-home lanba( bár, az nem számít ugye h a kékkel próbáltam, vagy mégis?! ), mondjuk elméletben a kapcsolat megvan a linksys és a másik gép között, csak net nem jön rajta. Nem tudom h kell e ezzel még vmit állítgatni, ilyen h lease time állítgatás a t-home-oson, ez nem tudom h mennyit szól bele. Nincs ötletem h miért nem műxik. -
Tonyk
veterán
válasz
Martinez91 #9332 üzenetére
A linksysen automatic dhcp
A WAN van ezen ugye (és nem fix vagy PPPoE)?
-
Tonyk
veterán
-
Martinez91
csendes tag
Hi. Bocsi h közbeszólok, de még mindig ugyanaz a problémám. Vmiért kiszút velem a t-home-os ruti. A linksysen automatic dhcp a t-home-on dhcp server enabled, a linksys wan portja összekötve a t-home lan portjával és nem akar működni. Amin kéne a vezeték nélküli net azon látja a linksyst, jó az erősség, elvileg összekapcsolódik, erre megnyitom a böngészőt, és nem talál semmit. Már télleg nem tudom, miért nem jó, ennyit még nem szórakoztam rutival.
Lécci, valaki segítsen!
-
Tonyk
veterán
válasz
KaiotEch #9327 üzenetére
A legegyszerűbben a Tomato Victek féle modjával. Ebben Ip-re lehet alsó és felső sebességkorlátozást beállítani. Az ügyfélgépnek adsz egy fix i-t (hogy dhcp-vel még véletlenül se tudja kijátszani, routerben is kapcsold ki a dhcp-t). És erre a fix ip-re a routerben belősz egy plafon értéket.
-
tool
tag
Sziasztok!
Van egy WRT 54G ver. 7 routerem. A gépemmel közvetlen összeköttetésben van, de másik két gép WIFI-t használ. Szinte teljesen be van állva a net. Nagy ritkán működik fél napig, de legtöbbször még a router menüjébe sem tudok belépni. A WIFIs gépek is látják, térerő is megfelelő, még sincs adatátvitel. Természetesen a net jó, közvetlenül modemmel összekötve hibátlan. Elromlott, gariztassam vagy megoldható a probléma.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Hali. Nekem olyan "problémám" lenne, hogy szeretném az internetet megosztani vkivel, de úgy, hogy ő csak egy töredékét kapja a meglévő sebességből. Ezt hogyan oldhatnám meg WRT54GL + tomato 1.25-el?
Köszönöm
-
Hunter2
addikt
Ezek a routerek tudnak priorizálni?kicsit idegesítő mikor a torrent miatt nem lehet netrádiót hallgatni meg lassan jönnek be az oldalak.
-
Pribi
senior tag
válasz
FABRICIUSZ #9322 üzenetére
Köszönöm mindekinek a gyors választ. Mellesleg a szerelés amiatt kellett, mert a net nem akart menni. Pingelni se nagyon tudott a cucc, az internet felé. Aztán kapott hütőbordát, és remélem jó lesz.
Szóval köszi mndenkinek mégegyszer: Pribi
-
Qkta
csendes tag
-
And
veterán
Eggyel is működik, de úgy a router diversity-képessége elvész. Annak a hiánya pedig valamelyest ronthat a beltéri lefedettségen, főleg ha pl. sokat mozogsz egy mobil kliensgéppel. De lehet, hogy észre se vennéd a különbséget.
Mellesleg a hardveraprón is látni olyan hirdetést, amelyben valaki routerekről, wifi-kártyákról származó alapantennákat árul. Bár a leírása csak RP-SMA csatlakozós példányokról szól, a WRT54G-sorozat cserélhető antennás verzióin meg RP-TNC-k vannak, talán érdemes megpróbálni.. -
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy első hallásra rendkívül furcsa kérdésem. Nincs egészen véletlenül valakinek, egy gyári Linksys antennája, ami eladó, és ocsó pénzért megvehetném? Az enyémnek lába kelt egy szerelés után, és nem ártana pótólni, bár ha meggyőztök róla, hogy 1 antenna is elég, akkor annyira nem is fontos.
Köszi: Pribi
-
N-vidi-A
őstag
sziasztok!
Linksys WRT54G v5.0
mit érhet egy ilyen router? ajánljátok, frankó?
Lehet benevezek egyre!
-
Tonyk
veterán
válasz
hackeeeee #9315 üzenetére
Kolyamatosan nyomod a reset gombot!!! először 30 másodpercig táp alatt, majd kihúzod a tápot és tovább nyomod 30 másodpercig, majd visszadugod a tápot és még tovább nyomod 30 másodpercig. A 3 akció közben egyszer sem engeded el a reset gombot!!!! Azaz, bruttó 90 valahány másodpercig nyomod folyamatosan.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az 54GL-t hogy kell hardreset-elni? Ugyanúgy félpercig reset gomb bekapcsolt állapotban?
Egyszer már csináltam, csak az elég régen volt.
-
Tonyk
veterán
axel91:
)
"Csak annyit szólnék hozzá a témához, hogy ha dobtok rá 1 új firmware-t "4 évet késtél ezzel a megállapítással, de köszönjük. Évek óta erről beszélgetünk itt....
"A másik pedig: utána néztem, hogy hogy is működik a WPA törés....de ha az emberünknek pl az a jelszava h kutya, akkor tutira nem lesz benne az adatfile-ban amihez hasonlít.... szóval még várni kell a töréssel"
Akkor nézz utána még 1x.
-
axel91
csendes tag
Hi! Csak annyit szólnék hozzá a témához, hogy ha dobtok rá 1 új firmware-t ( DD-WRT), akkor sokkal jobb lesz az egész cucc
Sokkal áttekinthetőbb lesz a rendszer, nem kell fél napot várni amíg lekéri az ip-t az ISP-től, és lesz Bridge funkciója
(Ami ugye nemárt, hogyha már törtünk hálózatot
).
A másik pedig: utána néztem, hogy hogy is működik a WPA törés.... a vidiben annyi volt a lényeg h linux alatt v.mi kód összehasonlítgatást csinált.... namármost.... ez szép és jó, de ha az emberünknek pl az a jelszava h kutya, akkor tutira nem lesz benne az adatfile-ban amihez hasonlít.... szóval még várni kell a töréssel -
vargalex
félisten
válasz
Martinez91 #9310 üzenetére
Hi!
A WRT54GL-ben DHCP-re kell állítani a kapcsolatot. A WAN portját a T-Home router egyik LAN portjára kell csatlakoztatni. Illetve a T-Home routeren engedélyezni kell a DHCP servert, amennyiben nem lenne.
-
Martinez91
csendes tag
Helló. Kérnék egy kis segítséget. Van egy wrt54gl rutim, előzőekben nagyon szépen működött. De most netet váltottunk és a magentás nethez, adtak egy olyan modemet, ami egyben ruti is. Nah az a bajom h nem tudom hogy kell a linksysen beállítani hogy ha ezt dugom rá a magentásra akkor működjön rendesen, próbáltam de vmiért nem akar működni. Viszont nem akarok odarakni egy sima modemet, mert ebbe a kütyübe van dugva a telefon is. Szval csak ennyit akarnék kérdezni. Tudom, lehet hogy ez egyszerű, de a tudásom ezzel kapcsolatban úgy tűnik nem elég. Köszi.
-
vargalex
félisten
válasz
csabszli11 #9306 üzenetére
Telnet, ssh? Ha egy OpenWrt van rajta, az simán lehet akár webes felület nélkül is.
-
vargalex
félisten
válasz
csabszli11 #9304 üzenetére
Akkor a router valóban a 192.168.1.1-es IP-n van. Csak azért írtam az előzőt, mert azt írtad, hogy egyedül úgy válaszol, ha az IP-t is 192.168.1.1-re állítod.
-
vargalex
félisten
válasz
csabszli11 #9301 üzenetére
Ha a pc-d IP-jét állítottad 192.168.1.1-re, akkor önmaga válaszol.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! HP ZBook 17 G2 - i7-4710MQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 17,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest