- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atapi
senior tag
válasz
gyury1983 #11516 üzenetére
lehet, hogy klónozni kellene annak a gépnek a mac címét a wan portra, ami előzőleg volt a modemre dugva, de ennyi információ alapján ez csak egy lagymatag tipp.
ha ez nem segít, akkor írhatnál bővebben olyanokról, hogy más géppel működik-e a net (akár többel is próbálva), illetve hasonlóan, a router müködik/müködött-e máshol próbálva, valamint hogy pontosan milyen internet szolgáltatásról lenne szó. -
Atapi
senior tag
-
Atapi
senior tag
válasz
mate0314 #11477 üzenetére
1. egy moddolt tomato fw szerepel a videóban, ami lehetőséget biztosít arra, hogy több pppoe betárcsázást is csináljon egy időben az eszköz, így kvázi többször egymás mellett kapcsolódik a szolgáltató hálózatára, nyilván többszörös sebességgel... alap fw ilyet nem tud, és nem tudom neked megmondani, hogy a digi hálózata enged-e ilyen trükközést.
2. a lényeg, hogy az advanced/wireless alatt a Transmit Power 100mW-nál ne legyen több, annyit még elvileg bírnia kell az eszköznek, illetve efölötti teljesítmény engedélyköteles lenne. ha kímélni szeretnéd az eszközt, akkor ezt az értéket olyan alacsonyan tartod, amennyi még a stabil wifi kapcsolatot nem rontja. wifi channelt olyat érdemes beállítani, ami viszonylag tiszta, szóval amin a környéken nem sugároz más eszköz, ha van rá lehetőség, akkor a környező hálózatoktól üres csatornát is érdemes hagyni. tools/wireless surway segít a környezeted wifi csatornáit megvizsgálni.
-
Atapi
senior tag
válasz
mate0314 #11475 üzenetére
1. nem ddr-wrt, hanem dd-wrt. leginkább, hogy kinek melyik tetszik. nekem a tomato kezelőfelülete jobban kézre állt, illetve mintha kicsit gyorsabb is lenne a felülete. ezenkívül elérhető funkciókban is lehet különbség, de ha ilyenre lenne szükséged, nem kérdeznéd, mert tudnád.
2. mindkettő stabil, ha megfelelően állítod be, és az eszköznek sincs baja.
3. egykutya.
4. van, de ha egyszer megszabadulsz a gyári fw-től, nem hiszem, hogy vissza akarsz majd állni.
5. ha arra gondolsz, hogy az eszközt elkúrni, akkor kb két dologra kell csak figyelni. az egyik, hogy fw frissítés közben lehetőleg ne menjen el a delej az eszköz alól, vagyis tápot konnektorból nem kirántani, ha sűrűn van felétek áramszünet, akkor meg bizakodni. (félreflasselt eszköz is javítható, csak macerás). illetve ami kényesebb, hogy ezek az fw-k lehetőséget biztosítanak a wifi adó teljesítményének túlhajtására, ami plusz hűtés nélkül nem ajánlott.
6. el, de azért kitartónak kell hozzá lenned (leszámítva a körültekintés nélküli wifi adóteljesítmény növelést).
7. igen. -
Atapi
senior tag
válasz
mate0314 #11473 üzenetére
a gyári fw elég gagyi, kb arra jó, hogy működjenek az alapfunkciók, nemigen vannak spec opciók.
dd-wrt mellett tomato szerintem még az egyik legjobban használható fw, én is sok éve használom. magyar összefoglalókat google talál neked dögivel, de előfordulhat, hogy ezek kicsit régiek, de maga az eszköz se mai darab...
-
Atapi
senior tag
válasz
<Soulfulfan> #11121 üzenetére
milyen ip cimen próbálsz meg csatlakozni hozzá, és milyen ip címe van a gépnek? ping megtalálja?
az első tippem az, hogy azért nem tudsz csatlakozni a kütyühöz, mert a géped ip címe más alhálózatba esik, mint az eszközé. ha minden igaz, akkor a kütyü default ip címe 192.168.1.245, a géped viszont valamilyen upc-s ip-t kap. szóval először a hálózati kapcsolatoknál a géped ip címét át kell állítanod a 192.168.1.xxx tartományba, pl xxx=2, maszk 255.255.255.0, átjáró 192.168.1.1, dns 192.168.1.1. mást elvileg nem kell állítani majd. ha ez megvan, akkor próbálj meg a böngészőből kapcsolódni az eszközhöz, ha sikerül, állítsd be a titkosítást, majd a hálózati kapcsolatot állítsd vissza dhcp által konfiguráltra. -
Atapi
senior tag
válasz
zsoltip #10867 üzenetére
magam részéről 3k-nál többet nem adnék egy ilyen kivénhedt dögért, amikor 5-6k környékén már lehet olyan eszközt találni újonnan (legalább egy, de sokszor inkább több év garral), ami tudja hozni a szintjét, leszámítva a két antennás konstrukciót.
egyébként maga az eszköz alap internetezgetésre (böngészés, levelezés, msn/skype) elég, de ha torrentezni is akarsz, akkor inkább hanyagold ezt a verziót. hogy egyéb stabilitási probléma akad-e az eszközzel, azt kérdezd meg az ismerősödtől (ha kényelmetlen megkérdezni tőle, vagy nem bízol a válaszban, akkor inkább hagy ki a bizniszt).
persze a fentiek szigorúan szvsz kategóriába tartoznak.
-
Atapi
senior tag
válasz
cole05 #10702 üzenetére
hát, erre nehéz mit mondani. az biztos, hogy a v7-es g egy gyengébb darab, mint a sorozat többi modellje. ki kellene próbálni, hogy az eszközt kímélve is jelentkezik-e a gond. a kímélés leginkább a fájlcserélő programok a próba idejére történő teljes tilalmát jelentené. szóval a kérdés, hogy csak net, instant üzenetküldők és levelezgetés is előhozza-e a problémát. ha így megy rendben, akkor pedig nincs más választás, mint hogy a fájlcserélő programokat korlátozni kell a hálózaton.
persze nem csak ez okozhat gondot, de ez szokott lenni a leggyakoribb. digi topicban volt szó régebben olyanról, hogy egyes helyeken elég gány a hálózat minősége, illetve izgalmas, flood szerű forgalmak is zajlottak a hálózaton, vagyis szolgáltatói oldalról is adódhat probléma. ha ez lenne a gond, sajnos ezzel nem sokat tudtok kezdeni, így először mindenféleképpen azt kellene kizárni, hogy nem nálatok van-e gond. figyeljétek, hogy a szakadást nem tudjátok-e valamihez kötni, hátha... -
Atapi
senior tag
válasz
beller #10698 üzenetére
tracker status-nál mit ír a torrent kliens? ez hasznosabb info lenne, minthogy "piros". net egyébként megy rendesen, csak a torrent rakoncátlankodik? 'advanced'/'conntrack/netfilter' lapon a Maximum Connections értéke mennyi? érdemes ezt 4096-ra állítani, ha nem ennyi, bár elvileg ez a default. illetve érdemes minden fw csere esetén egy teljes resetet csinálni (30/30/30-ast).
-
Atapi
senior tag
válasz
beller #10694 üzenetére
a microt csak régebbi verziójú gyári fw esetén kell feltenni a generic verzió előtt, ennek pedig egyedül az az oka, hogy méretkorlát volt valamelyik gyári fw-ben, ezért nem volt képes az eszköz egyből a nagyobb image-t betölteni. a micro ennek a korlátnak a kijátszására kell. utána már azt raksz rá, amit akarsz.
-
Atapi
senior tag
válasz
cole05 #10687 üzenetére
ez a kapcsolat bontás pontosan hogyan zajlik le? a már meglévő kapcsolatok (le és feltöltések) is meghalnak, vagy csak újat nem tudsz kezdeményezni (pl nem jönnek be a honlapok)? illetve a hálózat összes gépén jelentkezik a probléma? fájlcserélő alkalmazás (pl torrent) fut valamelyik gépen?
-
Atapi
senior tag
válasz
cole05 #10684 üzenetére
jól értem, hogy az alapproblémád az, hogy a kapott cd-vel nem tudod beállítani az eszközödet? mert ez esetben azt javaslom, hogy azt a cd-t használd a továbbiakban söralátétnek, de kapcsolatot beállítani ne próbálj vele, mert kevés esettől eltekintve egy használhatatlan vacak.
ellenben nézz utána, hogy miként lehet a router webes felületén konfigurálni az eszközt. kezdetnek próbálj meg belépni rá. ha össze van kötve a géped a routerrel, indíts egy böngészőt, írd be címnek a router ip ímét, ami default 192.168.1.1 , gyári fw esetén bejelentkezéshez a felhasználónév mezőt hagyd üresen, a jelszó pedig admin lesz. ha sikerült bejelentkezned, barangolj egy kicsit, nézz körül. elvileg közvetlenül bejelentkezés után a setup/basic setup fülön leszel, ahol a felső részen be lehet egyből állítani a kapcsolat tipusát, ami esetedben egy pppoe lesz. kitöltöd a szükséges adatokat (ha véletlenül lenne service name mező, azt hagyd üresen), mentesz egyed, és elvileg működnie is kellene a netednek.
üdv
-
Atapi
senior tag
válasz
aclandiae #10592 üzenetére
gyári fw nem tudja a statikus dhcp-t. viszont többnyire ugyanazt osztja vissza, ha bizonyos időn beül ujra csatlakozik a kliens. ha ez kevés, akkor marad a fix ip beállítása a kliensen, vagy alternatív fw keresése a kütyühöz, már ha van...
btw, mit értesz azon, hogy a virtuális gép a rendes gép ip cimét kapja? azonos tartományból kapják? mert ugyanazt nem lenne szabad kapniuk -
Atapi
senior tag
válasz
aclandiae #10589 üzenetére
gondolom a guest rendszernek akarsz belső hálózatos ip-t. ehhez a virtuális gép hálókártyáját bridge módba kell állítani. ha statikus ip-t is szeretnél, az kacifántosabb, gyári fw-rel nem is lehet. ha nem gyári már a fw, akkor a virtuális gép emulált kártyájának mac cimére tudsz a megfelelő menüben statikus ip-t beállítani.
-
Atapi
senior tag
válasz
eketomy #10542 üzenetére
a net széthalás legtöbbször a half open limit miatt szokott lenni xp esetén, illetve ha a kapcsolati tábla mérete nem lett megfelelő méretűre beállítva. dd-wrt esetén ez a Maximum Ports opció az administration/management fül alatt ha minden igaz, megpróbálhatod növelni a méretét, hátha segít.
gyári fw van a linksys oldalán, csak rossz régióban keresel. valami európai oldalon keresgélj, pl linksys.co.uk, mert a .com az az amcsi oldal, és ha ott nem dobtak piacra ilyen eszközt, akkor támogatás sincs hozzá... elég gyökér ez a megoldása a linksysnek, de hát ez van.
-
Atapi
senior tag
válasz
Barett 50cal #10397 üzenetére
mit jelent az, hogy frissíteni akartad a rendszeredet? operációs rendszerre gondolsz, vagy routerre?
aktív a link, az oké. kapsz-e ip címet a routertől? (futtatás --> cmd --> ipconfig kimenetét másold be)
milyen verziójú a kütyü? (wrt54g vx.y --> x.y=?)@novoszath: milyen nagyobb hatótávolságú antennát szeretnél? egy fix vevőhöz szeretnéd a jelet átlőni, vagy mondjuk a notebookod szeretnéd messzebb, pl a kertben is használni?
-
Atapi
senior tag
válasz
outsiheder #10330 üzenetére
mög nö fázzon a tökföjöd ebben a hidegben
-
Atapi
senior tag
válasz
outsiheder #10327 üzenetére
"Az újabb (N-es) routerek procijai természetesen magasabb órajellel mennek, és értelemszerűen a switch rész is már gigabites ethernet sebességgel megy
Egy szóval korszerűbbek!"ez nem igaz, ezért irtam. ha gondolod citálok tipusokat, de te is találsz n-es 100as eszközöket bármelyik gyártó kinálatában, ha veszed a fáradtságot és utánanézel.
-
Atapi
senior tag
válasz
outsiheder #10325 üzenetére
120as nethez már full gigabites routert illenék ajánlani, az hogy n-es, magában kevéske.
egyébként a max 50mbps-t nem a levegőbe mondtam, sima tcp/ip natnál azt naggyából ki is tudja hajtani alapszolgáltatásokkal. -
Atapi
senior tag
válasz
Atos23 #10165 üzenetére
a gyári fw elég gyér lehetőségeket kínál bármelyik egyéb fw-hez viszonyitva. bizonyos esetekben elegendő lehet, pl ha csak valamelyik lan port forgalmának prioritását kell csökkenteni, de ha jol értettem mit szeretnél, neked ez nem elegendő. szoval én a helyedben valamelyik másik fw-vel próbálkoznék (dd-wrt, tomato, tomato raf nézegetése javallott).
-
Atapi
senior tag
válasz
Atos23 #10159 üzenetére
1. nem tudod csak és kizárólag csak a torrent forgalmat letiltani. azt megteheted, hogy csak bizonyos forgalmakat bonyolitó portokat engedélyezel, igy valoszinüleg a torrent nem fog menni, de sok egyéb más sem. hasonlóan valami alternatív fw segítségével csinálhatsz qos sávszélszabályozást, amivel a torrentet is tudod korlátozni, de más alkalmazások is beleeshetnek a körbe.
2. azt hiszem a victec féle tomato raf gyárilag tud ilyet, de a wrt54 script generator gyakorlatilag olyan scriptet generál neked, amit bármelyik alternatív fw-n tudsz használni.
-
Atapi
senior tag
gyakorlatilag egy univerzális tanács van a kérdésben: a kapcsolatok maximális számát (Maximum Connections) fel kell tornászni ezres nagyságrendbe. az összes egyéb beállítás már csak finomhangolás (pl tcp time out értékek esetleges változtatása), és nem is biztos, hogy csak a routeren kell variálni, a torrent kliens is lehet ludas, avagy maga a torrent.
apropo, azért arra figyelj, hogy aktív legyél. ha engedélyezve van a routeren az upnp, és a torrent kliens is tudja ezt, akkor nem kell semmit tenned, de egyébként a megfelelő portot forwardolnod kell.(még egy szösszenet: elég régi az eszköz, nem valószínű, hogy teljesen ki fogod tudni hajtani a 30/20as netet)
-
Atapi
senior tag
ha nem tudod mekkora táp kell, akkor inkább a nagyobbat vedd, mert a nagyobb tud leadni kevesebbet, de a kisebb nem tud többet... szoval ha 1A terhelhetőséget irnak valahol, akkor vegyél egy legalább ekkora terhelhetőségű tápot. ha kicsit nagyobb a terhelhetőség az nem gond.
-
Atapi
senior tag
válasz
Metex_3860 #10047 üzenetére
legjobb tudomásom szerint a v7.0 semmilyen alternatív fw által nem támogatott, ugyhogy szerintem nem fogsz tudni belőle repeatert faragni
-
Atapi
senior tag
válasz
adalbert1 #10018 üzenetére
egy portot egy ip-hez tudsz beállítani...
szerk: ez a port forward dolog ugy működik, hogy amit beállitasz külső portot forwardolni, azt fixen egy ip-re fogja adni a kütyü. szoval a fenti példádban egy géphez tudod beállítani adott port forwardolását, és ugy fogod elérni azon a porton a gépet, mintha közvetlenül neten logna, vagyis valami.dyndns.org -alatt, de csak a forwardolt porton.
-
Atapi
senior tag
válasz
venember83 #10004 üzenetére
ez a 30-30-30 nagyreset kinulláz minden beállitást és memoriatartalmat. annyit kell csinálni, hogy bekapcsolt állapotban elkezded nyomni a reset gombot, 30másodperc elteltével kihuzod a tápot, miközben nyomod tovább a reset gombot, 30másodperc mulva visszadugod a tápot, de csak 30másodperc mulva engeded el a reset gombot.
tomato pl simán bugozhatott attol, hogy maradtak a memoriájában a gyári fw-ból adatok, amitől hüléyt kaphat. szoval bármilyen fw frissités után érdemes egy ilyen resetet csinálni, biztos ami biztos alapon. -
Atapi
senior tag
válasz
venember83 #10001 üzenetére
pppoe beállítások megflelőek? nem lett véletlenül kitöltve a service name mező? tomato log nem mond valamit? 30-30-30 resetet probáltál?
-
Atapi
senior tag
válasz
ToMmY_hun #9985 üzenetére
europai oldalt nézz, ne amcsit, mert minden régióban csak azokhoz a modellekhez van support, amik ténylegesen elérhetők. szoval keresgélj pl a www.linksys.co.uk oldalon, ott van v7 is.
-
Atapi
senior tag
válasz
lenbazso #9941 üzenetére
a leirásod alapján amit megvalósítottál az nem client-bridge mód, hanem sima client (bár most visszaolvasva egyáltalán nem világos számomra, hogy mit is szeretnél pontosan). vagyis a mostani felállásban a második router sima kliens módban megy, wifi-n kapja az internetet, de a mögöttes hálózatrész routolva van, külön alhálózatot képez (ezért a kliens mögötti gépek nem fogják tudni dhcp szervernek használni az AP-t).
kis adalék, hogy az internet státuszled nem azt jelzi, hogy van-e internet, az a wan porthoz tartozo ethernet státuszled.ha jol értem mit szeretnél, akkor client-bridge mód kell neked. itt találsz hozzá leírást, de ez naggyából megegyezik azzal (ha jol emlékszem), amit korábban már leirtak a topicban
-
Atapi
senior tag
válasz
neduddki #9917 üzenetére
még ugy sincs igaza. gigabites hálón mezei eszközökkel ~45MB/s átvitelhez (samba) volt már szerencsém két xp-s gép között (az egyik egy e7500+g43 alapú rendszer, a másik egy 945-ös 3GHz P4 cucc, mindkettőben még sata1 diszk, és egyébként a kábelezés sima cat5 (igaz, mindössze pár méterről van szó), csak az aktív eszközök lettek gigabitesre cserélve, valami tplink switch-en keresztül csatlakozott a két gép).
-
Atapi
senior tag
válasz
danyizs #9910 üzenetére
tipp: probálj meg ip tartományt váltani, 192.168.1.0/24 helyett mondjuk 192.168.0.0/24-t állíts be. nem tudom segít-e, de egyszer volt itthon egy távoli bejelentkezés probléma, amit tartományegyezés okozott (és a dlink meg a tomato között pont fent áll a default ip tartomány különbözösége).
-
Atapi
senior tag
válasz
ittakary #9805 üzenetére
nem nagyon fogsz többet elérni, a g-nek kb ennyi a vége. az 54mbit az elméleti max, amit kb sosem fogsz tuni elérni. vannak trükközések, amik javithatnak a helyzeten, de azt gyári fw-vel sosem fogod tudni kihasználni. más fw-k támogathatnak speedbooster/afterburner technologiát, ami ha a mindkét oldalon támogatott, akkor kicsit gyorsulhat az átvitel. (de még ez utobbi is inkább csak elvi felvetés, google nem nagyon dob biztato találatokat a dologról)
-
Atapi
senior tag
-
Atapi
senior tag
válasz
Peterhappy #9752 üzenetére
első körben szerintem ha 192.168.1.1 cimen valamennyire elérhető az eszköz (ping megy), probáld meg tftp-vel rányomni a dd-wrt micro-t. ha azzal feléled, már rá fog menni a normál is, és nyert ügyed van. ha nem sikerül, akkor macerásabb...
-
Atapi
senior tag
mivel probálkoztál? ethernet kábellel összekötötted a kütyüt (az expandert) egy géppel, és:
1. van aktív link?
2. próbáltál fix ip-t állítani a gépnek? (manual gyors átfutása után amondo vagyok, hogy szerintem ebben nem van dhcp szerver) szoval gépnek fix ip 192.168.1.0/24 tartományba.
3. ha adtál fix ip-t, akkor tudsz-e a kütyühöz csatlakozni a default 192.168.1.240 ip cimen? ha nem, akkor szerintem első körben probáld meg resetelni a kütyüt.
4. ha csatlakozni tudsz, felhasználónév nincs, default jelszó admin. belép? ha nem, reset, ha igen, akkor örül és konfigurál.hmm?
-
Atapi
senior tag
válasz
Kicsirics77 #9519 üzenetére
kis olvasgatás után megtalálhattad volna a választ is: a v7.0 csak gyári fw futtatására alkalmas, nem rakható rá más fw. ezt nemrégen már meg is irták neked...
-
Atapi
senior tag
válasz
southfields #9009 üzenetére
szomszéd gépén ki van kapcsolva a pppoe tárcsázás? (ha nincs, akkor kapcsold ki.)
-
Atapi
senior tag
válasz
Bandus99 #8792 üzenetére
mindkét antennája leszedhető, és mindkettő tud adni és venni is, de egyszerre csak az egyik, ezért csak korlátozottan van lehetőség arra amire (azthiszem) gondolsz. a témakört And már többször részletesen körbejárta a topicban, keress vissza a hozzászolásaira, érdemes irásait elolvasni.
-
Atapi
senior tag
válasz
nebancsa #8555 üzenetére
lehet probálkozni wrt54 script generatorral: kis info, letöltés.
Másik lehetőség pl Victec-féle moddolt raf tomato fw használata, abba bele van gyurva ilyesmi: ip/mac bw limit, a fw honlapja.
egyik megoldás működőképessége sem garantált, de probálkozni lehet... -
Atapi
senior tag
válasz
Hauptmann #8488 üzenetére
dd-wrt-vel biztosan megoldhato, találsz hozzá neten komplett how-to-t, még magyarul is (google: dd-wrt torrent). ajánlott a kütyü memoriáját bővíteni egy ilyen projekthez, nomeg valami külső tárhely sem árt. ehhez viszont kell valamilyen nas, akkor meg már jobban jársz szvsz, ha veszel egy olyan nas-t, ami önmaga képes torrent kliens futtatására.
-
Atapi
senior tag
nekem akkor szokott ilyet irni, amikor mentene a kütyü, de nincs bekapcsolva a gépem. mondjuk ha nálad perces rendszerességgel jelentkezik, az nem tul egészséges, nálam ilyenkor mentésenként 15ször ráprobálkozik, és jön a hibaüzenet, aztán következő frissitésig kuss van. cifs jol van beállítva? gépen a jogosultságok rendben?
-
Atapi
senior tag
válasz
Dobozossör #8417 üzenetére
nekem nem ilyen netem van, csak a routerem gl nekem is.
amit emlitesz routert itt tesztelgették kicsit, meggyözönek tünik a teljesítménye, de azért kérdezz át a milyen routert vegyek topicba, talán ott többen megfordulnak olyanok, akik ajánlani tudnak neked esetleg mást is. -
Atapi
senior tag
válasz
Dobozossör #8415 üzenetére
tomatoval 50mbit körüli max áteresztőképességet mértem anno, annál többet nem fogsz tudni kipréselni belőle, ennyit tud a cucc.
használhatsz switchet, mert az emlitett csomaghoz 3db piblic ip jár, de igy az asztali gép és a routerre kötött gépek nem közös hálozatra fognak csatlakozni. -
Atapi
senior tag
szerintem a dd-wrt is teljesen stabil. először nekem is az volt fent, aztán kiprobáltam a tomatot, és maradtam is nála. nekem egyszerűen jobban a kezemre állt a tomato. könnyebben/gyorsabban megtaláltam azokat a funkciokat amiket basztatni akartam. igaz az is, hogy megtetszett a forgalom monitorozása, de a fő szempont nálam tényleg a kényelmesebb kezelhetőség volt. ez meg teljesen szubjektív. szeritnem aki még nem döntött, probálja ki mindkettőt, és válassza azt, amelyik jobban tetszik neki (persze ha nincs valamilyen eldugott funkcio valamelyikben, amire szüksége van, és a másik nem tudja).
-
Atapi
senior tag
válasz
outsiheder #8136 üzenetére
egy router jobb esetben nem egy, hanem több gépet szokik kiszolgálni. szoval ezt a "ha nem megy a géped minek megy a router" dolgot szvsz gondold át mégegyszer.
-
Atapi
senior tag
válasz
Attix82 #8113 üzenetére
upnp be van kapcsolva? ha igen, de nem akarod használni, mert kifejezetten forwardolni szeretnél, akkor vagy a routerben, vagy utorrentben tiltsd le, mert összeakadhatnak.
amit irsz, azt nem tudom hol olvastad, de ilyet egészen biztos, hogy nem kell (és szerintem nem is lehet) állítani tomatoban. -
Atapi
senior tag
válasz
Hókusz Pók #8057 üzenetére
levelező kliensben a kiszolgálok vagy levélküldés beállításainál meg tudod nézni hogy milyen port van beállítva. default sima smtp esetén a 25.
egyébként milyen netről, fw-ről, illetve os-ről van szó?
chello esetén a szolgáltato korlátozza a p2p-t, ezért lassu lehet (de elvileg hálozat javitása ezt nem oldaná meg...)
gyári fw esetén gondot okozhat, hogy csak kevés egyidejű kapcsolatot tud kezelni. 3rd party fw-kkel ez a probléma kiküszöbölhető. ez viszont nem kifejezetten a meglévő kapcsolatok lelassulását szokta okozni, hanem az uj kapcsolatok épülnek ki lassan (pl egy uj weblap megnyitása sokáig tart, esetleg be sem jön).
os esetén ha xp-ről van szo, akkor gond lehet a half open kapcsolatok korlátja. ez okozhat lassulást. ezzel tudod ezt orvosolni. -
Atapi
senior tag
a port forwardnak mindegy az alkalmazás. az annyit csinál, hogy adott beállitott portra érkező csomagokat a megjelölt ip-re továbbitja.
az általad linkelt oldalon csak összegyűjtötték a felsorolt alkalmazásokhoz a forwardolandó portokat (illetve hogy miként lehet azokat beállítani). ettől függetlenül természetesen más alkalmazásoknál is lehet alkalmazni, csak neked kell hozzá megtudnod a forwardolando portokat. -
Atapi
senior tag
válasz
nyilasmisi #7963 üzenetére
mert az első mini, a második standard. értelemszerűen a miniben kevesebb az elérhető szolgáltatás (hogy melyik verzio mit tud, mik a különbségek, azt gondolom dd-wrt wikin meg tudod nézni).
-
Atapi
senior tag
válasz
outsiheder #7400 üzenetére
igen, igazad van, ugy illene, feltételeztem hogy ugy van.
-
Atapi
senior tag
nem. linksys-ben a géped ip-jét kell megadni, amire mindent irányitani szeretnél.
egy apro tipp aktiv/passziv dologhoz: ha dmz vagy port forward be van kapcsolva, az upnp-t tiltsd le, mert volt egyszer valahol probléma abbol, hogy bekavartak egymásnak.
amiket szerintem probálj végig:
1. dmz HGW-ben linksys ip-re, linksysben semmi, csak upnp engedélyez. ha kiépiti az upnp portot a utorrent, elvileg bejövö kapcsolatot követően aktiv.
ha nem megy:
2. HGW marad, utorrentben upnp tilt, fix port belő. linksys-ben upnp tilt, a fix portot forwardolni a gép ip-jére.
3. ha az előző nem megy, esetleg meg lehet probálni a linksys-t is dmz-be rakni, a gép ip-jével.
ha igy nem megy, akkor a HGW-ben is megprobálnám a sima port forwardot, vagyis HGW dmz kikapcs, fix portot forwardolni a linksys ip-jére, linksys-ben meg a gép ip-jére.
arra is figyelj, hogy hálozatokat szeparáld el. ne legyen a HGW és a linksys belső hálója is 192.168.1.xxx, az egyik legyen 192.168.2.xxx, vagy bármi más, mert ebből is adódhat bonyodalom.üdv
szerk: elírás
-
Atapi
senior tag
válasz
outsiheder #7394 üzenetére
szerintem az nem % amit beirtál, szorzod 100-zal, az lesz %. szerintem.
-
Atapi
senior tag
válasz
outsiheder #7388 üzenetére
persze, a különbözö szolgáltatásokból és a hálózatkezelésből tevődik össze a cpu terhelése. de ha eléri a terheltség a 100%-ot, akkor ott megáll, mert az azt jelenti, hogy a cpu minden idejében feladatokat végez el. ilyenkor a különböző feladatok/kérések várakozni kényszerülnek, nem valós időben lesz minden feldolgozva, ami egyes feladatok lassulását fogja eredményezni. de 100% fölé akkor sem emelkedhet a terheltség.
-
Atapi
senior tag
válasz
zsolt501 #7384 üzenetére
amikor elvileg 100% felett volt a proc terheltség, akkor lelassult drasztikusan a ketyere? mert ugye alaptézis, hogy processzoridőt nem hoz létre egy fw sem, az fizikailag adva van, szoval 100% feletti proc terheltség elvileg nem léphet fel. ergo az én meglátásom szerint bugos a fw, de a legnagyobb bug-ja ugylátszik az, hogy nem megfelelően jelzi ki valamiért a proc terheltséget. ha nem lassul be a ketyere működés közben, stabilan fut, és teszi a dolgát, akkor szerintem ezzel ne foglalkozz. még ha 100%-on hajtja is a cpu-t, az sem baj, birnia kell, ha meg van oldva a hőelvezetés.
üdv
-
Atapi
senior tag
-
Atapi
senior tag
bevallom őszintén én elég régota tomato kezelőfelületét használom wol-ra (mivel igy remote tudom kényelmesen kezelni a dolgot. otthon nyilván nem ébresztem külső gépről, inkább bekapcsolom direkt), külső programot egyszer ha használtam, innen valamelyiket (a link hasznos olvasmány lehet számodra).
a wol lényege tulajdonképpen az, hogy egy spec broadcast (vagyis a hálózatra kapcsolodo összes gép megkapja) csomagot, un. magic packetet küld, és magában a csomagban van elrejtve a gép mac cime, amit ha érzékel a hozzá tartozo kártya, akkor ébreszti a gépet. neten keresztül nem tudom hogy működik a dolog (gondolom aktiv routolo eszközöz mögötti gépet lehetne ébreszteni), lévén amig nincs bekapcsolva a gép, nem is kapcsolodik ip a géphez, maximum a dhcp szerever adott ideig még nem osztja ki a cimét más gépnek... szoval mindenféle ip-t ebbe nem érdemes belekeverni, mert csak kavarodást okoz.
ami lényeges kérdés, hogy alaplapi, vagy pci lan kártyád van-e. régebbi pci kártyáknál kellett wol kábelt használni az ilyen mutatványokhoz, de ez régi történet, szerintem nem ez lesz nálad a hiba. viszont egy alaplap tipust irhatnál, és akkor manual alapján meg lehet nézni, hogy biosban kellhet-e/lehet-e mást is állitani azon kivül amit irtál.üdv
-
Atapi
senior tag
a belső hálózaton keresztül történő wol-ba biztosan nem szol bele a router, fw-től függetlenül. vagy a program nem megfelelő amit használsz, vagy a gép van rosszul konfigolva.
a fw wol támogatási funkcioja azt jelenti, hogy van-e olyan menüje (funkcioja), hogy router kezelőfelülére belépve, ő maga ki tud-e adni magic packetet. a rajta áthalado csomagokat ez nem befolyásolja. -
Atapi
senior tag
válasz
Krissz22 #6084 üzenetére
wrt54 script generátorral meg lehet probálni a dolgot. itt van egy kis magyar nyelvű szösszenet a dologrol. azt nem tudom mennyire működöképes, még nem probáltam, de ilyen témában ennél használhatobb cuccot még nem találtam. viszont korlátozni nem tud olyan port szerint ahogy te szeretnéd, csak ip/mac/port alapján...
üdv
-
Atapi
senior tag
administration/Admin Access lapon a Remote access értékét kell disabledről átállitani amire akarod, meg megadni hozzá a portszámot. paranoid elemek azt szokják mondani, hogy https ajánlott, valami egyedi porttal. meg mondjuk ha nem fix ip-d van, akkor egy dyndns-t is be kell lőni hozzá.
üdv
-
Atapi
senior tag
ip-nek sok köze szerintem nincs a wol-hoz. nekem csak a gép biosában kellett bekapcsolnom a wol funkciot, és kb ment is. routeren nem kellett állitanom semmit, wol menüben szépen megjelent a gépem mac azonosito alapján, ráböktem, és feléledt... szoval a gép beállitásait nyálazd át, esetleg probáld meg az integrált vezérlővel is, hátha azzal nagyobb szerencséd lesz. végülis mindegy melyiket használod, nem?
-
Atapi
senior tag
válasz
partymaci #3241 üzenetére
kezd el tekerni a kupaknál fogva. nekem olyan erősen bele van cuppanva a műanyagba a fém csati, hogy a műanyagnál fogva simán le lehet tekerni. igaz nekem gl van, de a konstrukcio ugyanaz, csak a belső elkó más. először nekem is nehezen akart megindulni, mert azért rá kell tekerni a gyárban hogy tartson is, de le fog az jönni, hidd el.
pár kép szédszedésről:
BEFW11S4.V2
The Wrt54g Revival Guideüdv
szerk: helyesírás...
szerk2: ha az antenna felől nézed a dolgot, oramutato járásával ellentétes irányba probálkozz, mint egy normál anya/csavar esetében is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest