- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
vargalex #10530 üzenetére
Azért azt te is belátod hogy a két készülék között lényeges különbség van hardverileg?
Mert az 1043ND-ben csak 400MHz-s proci van és lényegesen kevesebb RAM ami ugye USB műveletek esetén igen csak lényeges illetve torrent esetén is, ha valaki alternatív szoftvert használ. -
zsolt501
nagyúr
válasz
jpisti #10525 üzenetére
Ha az USB rész sebessége fontos akkor szerintem felejtős a TP-Link mert baromi lassú rá a másolás és az olvasás olyan USB 1.0-ás sebességgel megy jó esetben.
Én most tervezek venni egy netgear WNDR3700 ez már igen csak gyors másolásban és írásban is, igaz lényegesen drágább de megbízhatóbb is.
Akivel csak beszéltem és ez használ az mind dicsérte sebességét és tudását is. -
zsolt501
nagyúr
Próbálta már valaki feltenni az új vagyis az 1.28-as Tomato RAF-t mert nekem olyan problémám van, hogy a RAR ban trx kiterjesztésű fájl van amit nem emészt a wrt54GL szóval mit csináljak vele hogy rá tudjam rakni?
-
zsolt501
nagyúr
Aki még nem vette észre kijött az új Tomato 1.28-as verzió
[link] -
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
Nézz utána hogy jó drivert használ e a win 7 mert hasonlóval már jártam én is.
Egyébként ezt a hibát mióta produkálja a laptop? Egy olyat kipróbálnák hogy más eszközzel is csinál e ilyet, vagyis szereznék egy másik laptopot egy próbára és azzal is kitesztelném, és ha azzal is ilyen akkor a routerre kell gyanakodni mármint a wifi-s részére, de én elsősorban driver hibára gyanakszom. -
zsolt501
nagyúr
1812
57f672f07aae0d1bd8d3fde0a5003ef5ffb8e5d8 beta_100503_1-28-1812.7z
b78dc135441a47ea3b0ca6e5d2bf5dbecd03fcf1 beta_100503_1-28-1811_ND.7z
428a590d8dd638f36274f24bebfe066a5ed07ea1 beta_100503_1-28-1812_source.tar.bz2* Increase limit for web_printf to avoid problems handling very long variables.
* Update Dnsmasq to 2.52. Changelog.1808
afd7c435c777c603a09ff90c7f2d52e441215b46 beta_100130_1-28-1807_ND.7z
88e4001036485111df58b87a75dd579d2eac63f5 beta_100130_1-28-1808.7z
3340f8f1f7c257d465f94f9c101d8380dda9f819 beta_100130_1-28-1808_source.tar.bz2* Fix a problem with port validation in GUI that broke in 1806.
1806
* More fixes for udhcpc. Thanks to fedor for his help.
* In GUI, prevent '.' in numeric fields, but allow as port set separator.1804
* Change back udhcpc behavior when renewing. May help in problems where initial
request is ok, but not renew.
* Warn if saving an empty Access Restriction since it's the same as blocking
everything.
* Add option in Admin:Access to select which menus are permanently expanded.
* Increase PPPoE username and password length. -
zsolt501
nagyúr
Készül az új Tomato 1.28-as igaz még béta verziós de jól halad.
[link] -
zsolt501
nagyúr
válasz
ittakary #9849 üzenetére
A UPC dologban nem tudok nyilatkozni, mert nálunk tvnetwork van, amit sajnos a Digi felvásárolt. Azt meg ne hidd hogy a diginél minden szép és jó ott is vannak bizony őséggel problémák, most még elsősorban a tv szolgáltatással, de az internet szolgáltatással is vannak már gondok bizonyos területeken.
-
zsolt501
nagyúr
Ezt most sikerült mérnem, a letöltés az kimondottan szép ettől a routertől PPPoE kapcsolat esetén.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
neduddki #9796 üzenetére
Igen ez a legújabb Tomato 1.27
Mellesleg ha valakit érdekel eladóvá vált mert nekem ez is kevés, mivel 50/25-ös a net és ez már nem szereti PPPoE rendszerben, viszont ha valakinek UPC kábel net vagy T-Home kábel net van annak tökéletes mert ott tud többet is, vagyis ahol modem van ott szuper lehet, de nállam mivel nincs modem így egy kicsit kevés már. -
zsolt501
nagyúr
Nekem most ilyen a net Linksys WRT54GL routeren keresztül.
-
-
zsolt501
nagyúr
Az enyém nagyon stabilan tartja terhelten is a 12V-ot és nem mászik el a fesz, a hőmérséklete meg olyan mintha áram alatt se lenne teljesen szoba hőmérsékletű.
Sajna a teljesítmény felvételt nem tudom megmérni, de lehet hogy valahogy ezt is megoldom. -
zsolt501
nagyúr
válasz
outsiheder #9781 üzenetére
Pontosan, az én eredeti tápegységem amit hozzá adtak az terhelt és terheletlen állapotban is 19V-ot adott le a 12V helyett, szóval érdemes odafigyelni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
outsiheder #9754 üzenetére
Nagyon örülnék neki ha igaz lenne és megtörténne.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
outsiheder #9724 üzenetére
Sajnos én is úgy látom hogy befejezték a srácok, nagyon sajnálom.
-
zsolt501
nagyúr
Ahogy nézem teljesen leállt a Tomato RAF fejlesztése, hónapok óta semmi hír és fejlesztés, nagyon sajnálom hogy leállt a csapat.
-
zsolt501
nagyúr
Volna egy kérdésem, lehet hogy ti tudtok rá választ.
Mi van a Vicket által készített firmware frissítésekkel, úgy látom ők is nagyon leálltak, vagy nem tudják hogy jött ki új Tomato mert általában mindig arra alapult és a kiadás után jött a Vicket.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
outsiheder #8990 üzenetére
Szerintem ők sem igazán figyelik már a történéseket a Tomato oldalán.
-
zsolt501
nagyúr
Nem tudom ki hogy vette észre, vagy sem, de a Tomato már az 1.27-es verziónál tart és bizony rengeteg javítás és frissítés van benne.
-
zsolt501
nagyúr
Nem tudja valaki mi lett a wrt54.info oldallal mert nem akar bejönni.
-
zsolt501
nagyúr
Én is a Tomatora szavazok lényegesen stabilabb.
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
Ezek szoktak a leghamarabb lebukni, aztán meg sírnak ha jól elpüfölik őket , és utána meg mutogatnak hogy itt meg ott tanulták a dolgot és ők nem is tehetnek semmiről és ők nem is úgy gondolták. Szóval ezektől a kezdőktől félek a legjobban, mert ezek csinálják a legtöbb kárt és ők járatják le a legjobban az ilyen oldalakat.
Szóval aki tőlem ilyet kér azt már alapból vagy lebeszélem, vagy elküldöm a hűvös oldalon. -
zsolt501
nagyúr
válasz
killershow #7865 üzenetére
Talán nem itt kellene és így ilyet kérni.
-
zsolt501
nagyúr
Érdekesen méri a CPU Load-ot vagyis az 0.92 / 0.69 / 0.35 az első érték nem egyszer felmegy olyan értékre ami nem igazán hihető főleg max terhelésnél, vagyis pontatlanul mér nagy terhelésnél kis terhelésnél hozzávetőleg pontos, de ha a 20/10-es netem maximumon megy akkor elég érdekes a mérése.
Nos a lényeg az hogy néha mér 100% fölötti terhelést is, de ezt nem folyamatosan.
Más hibát idáig nem találtam. -
zsolt501
nagyúr
Új Tomato verzió jelent meg 1.24-es verzióval.
Akit érint a dolog annak érdemes frissíteni. -
zsolt501
nagyúr
Nekem is volna 1 kérdésem, vagyis ma kérdezték tőlem, mégpedig hogy menyire tudja kezelni a Linksys WRT54GL az IPV6-os címeket??
-
zsolt501
nagyúr
Akkor én mindenképpen javaslom a kábelezést (nem hiszem hogy nem lehet megoldani), mert ha kifogsz egy egy ügyeskedő szomszédot akkor egyszer biztos felfog törni, igaz időbe fog neki telni. A másik a panel mivel a panel igen nagy mértékben korlátozza a WLAN által használt frekvenciákat ami azt fogja eredményezni hogy igen szenvedős lesz az internet használat és a kapcsolat is nagymértékben lesz bizonytalan. Igaz léteznek egyéb módszerek amivel lehet javítani az adat átvitelt de ezeknek is megvannak a korlátai.
Én mindenképpen azt javaslom hogy kábelezd be a lakást, 1, nem drága a kábel 2, sokkal gyorsabb és stabilabb.
Azt meg nem értem főleg egy panel lakás esetén hogy miért nem oldható meg a bekábelezés, mert én saját magam kábeleztem be a lakást és még a kábelt is el sikerült rejteni, De te tudod én próbáltam segíteni... -
zsolt501
nagyúr
Arany középút hát olyat én még nem nagyon találtam.
Mindenesetre ha a sebesség és a biztonság is nagyon számít akkor én nem sajnálnám bekábelezni a lakást, mert lényegesen gyorsabb sebességileg és lényegesen jobb a kábelnek a reakcióideje is mint a wifinek főleg ha a játék is lényeg és a torrent is mert mind a két esetben fontos a reakcióidő és ha nagy mennyiségű kapcsolatot kell kezelni akkor bizony a wifi instabilitás nagyon ki fog jönni. Szóval nem szabad sajnálni a pénzt a kábelezésre mivel hosszútávon mindenképpen sok problémát fog megoldani. A wifit meg alkalmi esetekre lehet tartogatni pl. vendég, de amikor nincs használatban akkor mindenképpen érdemes a wifi részt lekapcsolni. -
zsolt501
nagyúr
Igaz nekem csak 20/10-es netem van a tvnetwork tol de nálam a tomato fut a gépen és tökéletesen megy de meg kell jegyeznem hogy volt egy teszt időszak decemberben amikor 30 körüli letöltést is sikerült mérnem vagyis a 25 ös letöltést biztos hogy bírni fogja a Tomatoval.
Ez a szakadozás is megoldható mert nálam nincs ilyen gond.
Mondjuk ez a szakadozás lehet a szolgáltató sara is ezt érdemes volna úgy tesztelned hogy router nélkül is szakadozik e. -
zsolt501
nagyúr
válasz
sevadevil7 #7605 üzenetére
Igen.
-
zsolt501
nagyúr
Csak megjegyzés képen nálam a 20/10-es net teljes sávszélesség mellet 65%-os terhelést csinál PPPoE kapcsolat esetén eredeti Tomatoval, vagyis a nem tuningolttal.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
outsiheder #7394 üzenetére
Amiket te beírtál százalékban 10, 14 és 9 %
-
zsolt501
nagyúr
válasz
outsiheder #7383 üzenetére
Hidd el volt kikapcsolva is de nem oldotta meg a problémát, szóval a gond nem itt van.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
outsiheder #7380 üzenetére
Én is a 8025-öst teszteltem de most nem foglalkozok vele.
A sávszélesség naplózást meg dehogy kapcsolom ki az a lényeg az egészben nekem fontos, a 24 órás naplózás édeskevés, nekem a többi is kellett.
A kűlső helyre naplózás meg azért jó mert nem a routerben tárolja a naplót hanem kűlső gépen és ezzel sem terheli a routert, és vissza is állítható. -
zsolt501
nagyúr
válasz
outsiheder #7377 üzenetére
1.23-as tomato ami tökéletes és nincs vele gond, de amikor a 1.23-as sávszélesség korlátozó tomatot ráteszem egyből felszökik a proci terhelés ugyanolyan beállítás mellett.
Szóval nem a beállítással van gond mert a sima verzióval rendesen működik.
Ezt a 8192 kapcsolatot honnan vetted mert a defult nem annyi hanem csak 4096.
A naplózás is csak a Bandwidth ra van de az is a számítógépre ment CIFS Client segítségével.
Szóval nem az alap tomato a problémám mert az tökéletes hanem a kibővített verzió kavar egy kicsit, de majd kipróbálom egyszer Kommy módszerét is később -
zsolt501
nagyúr
Újra teszteltem a tuningolt Tomatot (a sávszélesség korlátozóst), de a hiba újra összejött kis idő elteltével a proci terhelés 200% körül mozgott de a legkisebb is 180% körül alakult, hiába csináltam a routert hátulján resetet a hiba továbbra is fenn ált.
Hiába néztem mindent át az összes beállítás ugyan az mint az alap Tomato esetén, de ott ilyet nem csinált.
Más nem találkozott ilyen hibával, vagy csak nekem van ilyen szerencsém? -
zsolt501
nagyúr
válasz
lakatosturbo #7339 üzenetére
Kimondottan megbízható (a megfelelő szoftverrel), én is csak javasolni tudom a WRT54 GL-t
-
zsolt501
nagyúr
Ez a sokba kerüléses dolog meg relatív, mert az kerül igazán sokba ami nem megfelelően működik és csak a bosszúságot okozza.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
lakatosturbo #7335 üzenetére
Neked is ajánlom figyelmedbe a www.wrt54.info oldal olvasgatását, ott elég sok kérdésedre fogsz választ kapni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
cellpeti #7332 üzenetére
Mér mondod azt hogy kötekedem?? Én sem sz@rom a pénzt hidd el, és bizony nekem is meg kell gondolnom mire költök mert a jelenlegi rokkant nyugdíj nem sok mindenre elég. A másik én is kipróbáltam már elég sok routert és ez idáig ez vált be, és nem csak azért vettem ezt mert nekem olyan sok pénzem van hanem azért is mert többen is ezt javasolták itt a fórumon azok után hogy több router is kihasalt nálam és vihettem vissza mert nem ment rendesen.
Egyébként a számítógép konfigurációd pont az ellenkezőjét mutatja a pénz sz@rásodrol...A személyeskedést meg bizony felejtsd el mert itt azt senki nem szereti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Napelem
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest