Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atapi
senior tag
válasz
Hauptmann
üzenetére
dd-wrt-vel biztosan megoldhato, találsz hozzá neten komplett how-to-t, még magyarul is (google: dd-wrt torrent). ajánlott a kütyü memoriáját bővíteni egy ilyen projekthez, nomeg valami külső tárhely sem árt. ehhez viszont kell valamilyen nas, akkor meg már jobban jársz szvsz, ha veszel egy olyan nas-t, ami önmaga képes torrent kliens futtatására.
-
sbazsi
veterán
bemegyek az administration/services-be.
ott nézem a static leaset
nyomok, hogy add, kitöltöm, nyomok save.
és sehol nem látom amit beadtam.
nyomok megint add, megint kitöltöm, egy másikkal, semmi.
ezek után ismét kitöltöm, a korábban már kitöltöttel, és azt írja, hogy már a listában van. ennek ellenére a nyomtató más ip címet kap.ideiglenesen a nyomtatónak fix ip címet adtam meg. no de mi lesz, ha a router oda oszt egy gépet.

-
And
veterán
Ugyan már jóideje v24 sp1-es van fent, de a v23-assal is pontosan így ment: MAC-adress (a hexa byte-ok kettősponttal elválasztva), hostnév (akármi lehet) és IP-address. Soha nem volt vele semmi gond, persze érdemes az itt lefixált IP-ket a DHCP-szerver által osztható tartományon belül beállítani. Mégis mit jelent az, hogy 'mintha nem menne megfelelően'?
-
oliba
őstag
Sziasztok!
Linkeled ide egy másik topikban feltett kérdésem. Ez lenne a problémám. Köszi előre is a segítséget.
-
sbazsi
veterán
Linksys WRT54gl
Firmware: DD-WRT v23 SP2megtaláltam, hogyan lehet dhcp alatt beírni, hogy adott gépnek milyen fix ip címet adjunk.
de valamiért mintha nem menne megfelelően.
van erről egy lista, hogy kinek mi van beállítva?
-
eziskamu
addikt
válasz
Bobby G.
üzenetére
Légy határozott! Vidd vissza az eladóhoz mindkét cuccot, és prezentálja neked a működést, vagy adja vissza a pénzed.
Azért az asztalt ne verd, légy udvarias, de határozott. Felkészülésnek ajánlom a Számtech boltosok memoárjait, mit nem szeretnek az eladók és mikor készségesek
[link] -
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy az 54GL valamelyik firmware-rel alkalmas számítógép nélküli torrent kliens futtatásra? Ha igen, akkor milyen kiegészítők kellenek hozzá?
-
Bobby G.
senior tag
Üdv mindenkinek!
Ma vettem egy Wireless-G Router for 3G/UMTS Broadband WRT54G3GV2-VF routert. A cél az voolt, hogy a vodafone mobilnetemet elosszam a PC és a notebbok között. Összepakoltam a cuccot, elindítottam a telepítőt, ahol egy varázsló vezetett végig a telepítéséen. Azonban a végén hibát ír ki, és nem megy tovább. Mit lehet tenni? Webes felületre nem tudok felmenni, hogy manuálisan állítsam be a dolgokat. Az a gyanúm, hogy nem támogatja a netes USB-t. Kérlek a ha van ötletetek osszátok meg, mert nem volt olcsó a ketyere és az eladó azt mondta menni kell neki...
Touter nélkül megy a net, ha direkt a PC-be dugom. -
eziskamu
addikt
Van valakinek ötlete, hogy a Tomatoban levő dnsmasq niért alkad ki, ha enable-tftp paraméterrel bővjtem a konfigját a webes felületen és újraindítom. A JFFS fájlrendszerre pakoltam fel egy kis 256k-s image állományt és azt szeretném használni a hálózaton lévő gépek bootolására.
A lényeg, hogy teljesen lehal a dnsmasq, se a DHCP szerver, sem a DNS cache nem müxik, amíg a tftp szerver rész engedélyezett. Direkt felraktam a Tomato RAF-ot, mert abban már frissebb a dnsmasq, de semmi javulás. -
eziskamu
addikt
válasz
TheProb
üzenetére
Van ilyen. Nem passzolnak. Vagy firmware-t frissítsél, vagy a teló szoftverét, vagy mindkettőt hátha. Ha Tomato-t használsz, akkor meg lehet próbálni a Tomato ND felpakolását, abban újjak a Wifi driverek, de az meg más kártyákkal nem biztos, hogy együtt működik, (márha ezzel fog).
-
akaido
addikt
válasz
outsiheder
üzenetére
Mindkét asztali gép dhcp-n és nem műxik a net rajtuk.
-
TheProb
veterán
Még lenne 1 olyan kérdésem, hogy (elvileg jól) be lett beállítva a wi-fi. De a telómmal (nokia n82) próbálgattam és nem sikerült, pedigbeállítások jók a telefonban. próbáltam wi-fi védelem nélkül úgy sem ment, viszont ható körön bellül másik nem védett router-re minden gond nélkül csatlakozni tudtam. Amúgy WPA2-es titkosítást használok. Ha vkinek van vmi ötlete kérem írja meg.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Fricu
tag
-
TheProb
veterán
Helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy vettem ez WRT54G2-es router-t és ami hozzá van Network Magic Pro progi az alapból csak 7 napos trial, hiába vettem meg a router-t, akkor is külön meg kéne vegyem vagy vhol lehet aktiválási kódot szerezni? -
And
veterán
"A dlink DHCP tartománya 192.168.0.100-199. Vagyis maradhat a linksysnek a 192.168.1.1 gyári ip cím?"
Ne maradjon, feltéve, hogy a továbbiakban is el szeretnéd érni a webfelületét. Az alhálózati maszk gondolom 255.255.255.0, ezért minden eszköznek (routernek, PC-nek) illene a 192.168.0.x tartományban lenni. Amelyik DHCP-n kér magának címet, annál ez automatikusan teljesül, de a fix IP-vel ellátott Linksys routert is ide illene tenni, csak annál az x értéke ne 100 és 199 közé essen.
"Engem az kavar meg, hogy a routernek is van MAC és IP címe, meg a hozzá kapcsolt pc-nek is"
Továbbá minden egyes LAN és wifi eszköznek is van, legyen az PCI-os adapter, alaplapi integrált LAN, kábelmodem, notebook wifi-kártya, vagy épp wifi-s mobiltelefon, ebben semmi furcsa nincs.
#8470: A kliens PC-n nyomhatnál a vezetékes hálózati kapcsolaton egy 'javítást' (DHCP újrakérést), és megnézhetnéd, hogy ezután milyen IP-, maszk-, DNS- és átjáró-címeket kap a gép a DHCP-szervertől (hálüzati csatoló / állapot / támogatás fül, vagy parancssor: ipconfig /all). -
Fricu
tag
A dlink DHCP tartománya 192.168.0.100-199. Vagyis maradhat a linksysnek a 192.168.1.1 gyári ip cím?
A dlink dhcp oldalán megjelent a linksys MAC címével a dinamikus DHCP kliensek között 192.168.0.103 címre kiosztott ip-vel egy "unknown" gép, a címet pingelni lehet, de netezni nem lehet.
Azt írod, olyan ez, mint egy laptopwifi adaptere. Engem az kavar meg, hogy a routernek is van MAC és IP címe, meg a hozzá kapcsolt pc-nek is, (most erről konfigurálnám)
nem világos mikor melyiket hol kell beállítani -
And
veterán
Sorry, a Tomato-nál az AP-vel azonos alhálózatba tartozó (nem címfordítós) kliens-módot wireless ethernet bridge-nek hívják. A DD-WRT-nél ez a client bridge.
Szóval azt állítsd be, akkor a WAN-beállítás nem is elérhető. Lásd: Wireless Ethernet bridge mode. -
Fricu
tag
köszi
addig ok, hogy wifi wireless client mód, B/G mód mixed (hátha lesz mindkét típus), SSID:dlink, és save. DHCP szerver kilőve, save. Ha a "wieless client"módot választom a wifi beállításoknál, nem engedi a "WAN/Internet" fülön a disabled-et, tárolásnál vinnyog hogy "Wireless Client mode requires a valid WAN setting (usually DHCP). -
And
veterán
Sima kliens mód kell hozzá, amelyben a routered úgy működik, mint pl. egy notebook wifi-adaptere, vagy egy PCI-os / USB-s kliens.
Wireless módnál (basic / network / wireless mode) beállítod a wireless client station-t, b/g-módnál kiválasztod a neked szükségest (ha csak 802.11g-s eszközökből épül fel a hálózat, akkor G-only), az SSID-nél (hálózatnév) meg ugyanazt a nevet adod meg, amit a D-link-nél konfiguráltál. Ehhez hasonlóan (vagyis a megosztó routerednek megfelelően) belövöd a biztonsági beállításokat: security, encryption, shared key. Egyebek: Linksys IP-címének beállítása a hálózatodnak megfelelően, lehetőleg a DHCP-tartományon kívül, DHCP-szerver kikapcsolása (ha már a D-link a DHCP-szerver a hálózatban), WAN-port tiltása. Hirtelen ennyi jut eszembe. -
Fricu
tag
Most, hogy sikerült a vasat (WRT54GL) feléleszteni (#8368 hsz.), szeretnék továbblépni.
Az elérendő cél: a meglévő D-Link 524UP-al létrehozott hozott wifis hálózathoz kell a WRT54GL-vel antennával csatlokozni (kb.20m), a netet vezetéken tovább adni egy, esetleg két pc-nek.
Visszaolvasva a topicot azt vettem le, hogy az eredetifw-vel ez nem megy (ezt megerősítette e linksys pesti ügyfélszolgálata is), ezért Tomato 1.25.1720 fw ment fel rá.
Abban viszont eltévedtem rendesen.
Aki ismeri, próbálta ezt a fajta beállítást kérem segítsen.
köszi -
outsiheder
tag
Igazad van, ezt jól benéztem!
Nincs ilyen beállítási lehetőség a WRT54G2 gyári firmware-ben. De könnyü megszokni az alternatív firmware adta további lehetőségeket.
Megnéztem a virtuális firmware-t a Linksys oldalán, abban csak a wireless kliens eszközökre volt ez a lehetőség.
Akkor első próba minden asztali gép dhcp-re állítva, és megnézni, hogy milyen címeket kapnak. -
-
And
veterán
válasz
Balázs0916
üzenetére
"és ennek a 10Mb/s WAN portja van csak."
(Azért párszor már le lett írva ebben a topikban, hogy ez nem igaz. A WAN éppen olyan 100Mbps-es port, mint a LAN-ok, az más kérdés, hogy a netkapcsolat típusától és firmware-től függően mennyi fér át rajta, általában olyan 30-40Mbps körül.) -
Sziasztok!
Szerintetek lesz utódja (vagy van már?) a WRT54GL-nek?
Semmi bajom vele, de jön a 20Mb/s netem, és ennek a 10Mb/s WAN portja van csak.Köszi az infókat!
Üdv.
Gábor -
igor-hu
tag
Sziasztok!
Végül nem a wrt54gl-t vettem meg hanem a wrt120n-t itthonra ez is bőven elég viszont lenne vele kapcsolatban egy kérdésem: van itthon 2 gép 2laptop meg 1 wifis telefon.Ezek közül a 2 gép(sisco kártyával) és a telefon simán felment a routerre.A 2 laptoppal volt kisebb probléma.Az egyiket sikerült megoldanom egyszerűen azt irta a gép(csak ha titkosítva volt a router) h a hálókártyám nem felel meg a router követelményeinek(beirtam manuálisan a kódot és azóta az megy).
A másik laptop viszont semmit nem ír ki.Látja a hálózatot de egyszerűen nem csatlakozik rá.
Beíirtam neki a wep-kulcsot és nem csinál semmit csak a fut a csík keresztbe egyszer csak eltűnik és semmi hibaüzenet.A gépet már újrahúztam, fél napot szenvedtem a különböző beállításokkal,fix IP,a hálókártya(Intel® PRO/Wireless 2200BG Network Connection a hálúkártya típusa) buzerálása...és semmi....kábelen természeten megy...Valaki esetleg tudna segíteni ebben? előre is köszönöm. -
akaido
addikt
válasz
outsiheder
üzenetére
Köcce a tanácsot!
Arra gondolsz, hogy a router Basic Setupjában az Automatic Configuration-DHCP(ez van most beállítva) menüjében a Static DHCP-t válasszam ki? Mert külön gépekre vonatkoztatva nem találok opciót. -
Fricu
tag
-
Fricu
tag
válasz
outsiheder
üzenetére
Igazad van általánosságban, én azonban kellő óvatossággal jártam el.
A kütyü áramtalanítva, sztatikus fesz ellen földelt csuklópánt (ez talán túlzás, de bizti ami bizti) 26 ezres (anno!, vagy 10 éve) spéci digit-műszer, még HT gyártmány (címkézés..) (extra kis fesszel-áramgenerátorosan méri az elelnállást), elsőként a csatlakozó és az ellenállás közti szakaszt, majd csatlakozó és az ellenállás túlvége (IC oldal) közti szakaszt (ami szakadásnak mutatkozott), vagyis a csatlakozótól csak az SMD-n át kerülhet vezérlés az IC-re. Ez hangsúlyozom, csak a legfelső (RH7) csatl. pontra vonatkozik, a többit már beforrasztottam, azokra nem mértem rá, nem lett volna értelme. -
And
veterán
"Visszaolvastam ezt az oldalt, nekem az jött le, hogy nem tudja alapból, sőt a Linksys drót is ezt mondta nekem."
Hát, azért nem találod a gyári fw-ben, mert az minden router alapmódja wifinél. És mivel a címbéli routerek gyárilag nem multifunkciósak, nem is tudod módosítani. Minden wireless router alapesetben egy wired router + egy wireless AP egyetlen dobozban. Ha LAN-os AP-ként szeretnéd használni (mert pl. nem kell a router-funkció, nincs nethozzáférés, vagy van már egy másik megosztó router a hálóban), akkor annyi a dolgod, hogy a netkapcsolat típusát letiltod (disabled-re állítod), és az egyik LAN-portra csatlakozol a meglévő hálózatod felől. Ekkor a router pont úgy működik, mint egy egyetlen LAN-porttal szerelt szimpla AP. A hivatalos supportot meg inkább nem kommentálom, elsősorban azért, mert nem ismerem. -
outsiheder
tag
A két asztali gépet is állítsd dhcp-re,
nem kell fix ip rájuk, de célszerű a static dhcp beállítás (már mint a router setupjában) ezekre (és természetesen a wifi-n csatlakozó) gépekre, vagyis az összes gép a hálózati kártya mac address címe alapján állandóan u.azt az ip címet kapja meg. -
outsiheder
tag
Ez a most rámértem nagyon bátor/botor dolog,
Egy felelőtlen méréssel elég hamar tönkre lehet tenni egy jól müködő kütyüt.
Lehet olyan kifejezetten SMD mérésre való RC(L) digitális műszert, ami a "normál" analóg és digit multimétereknél jóval kisebb vizsgáló feszültséggel mér, hogy a félvezetők ne károsodjanak, illetve ne zavarjanak bele a mért eredménybe.
Kb 6 eFt-ről indul az áruk, de a normálisabbak már bőven ötjegyű árral bírnak, azok tudnak induktivítást is mérni, és a pontosságuk is jobb. -
Fricu
tag
a klón MAC adresz neked nem kell, ha a wifin csatlakozó laptopok tudnak netezni.
arra akkor van szükség, ha a szolgáltató a MAC címmel azonosítja be az előfizetőt, és nem akarsz velük kínlódni. (néhány nap-óra alatt frissítik az új pc vagy, mint most a router MAC címét, de kell néhány telefon, mire megcsinálják). ilyenkor (a klónozásnál) a router nem a saját MAC címével jelentkezik be, hanem a klónozott pc MAC címén, vagyis a szolgáltató annak látja.
a többin elgondolkodom, aztán írok -
Fricu
tag
Hát két kimenetet rövidrezárni elég necces, ha nincs megfeleleő védelem belül, én nem mertem-merem.
A lapot nem volt kedvem visszafejtegetni, meg lehet, hogy többrétegű is, szóval lehet, hogy ment volna a 4,7 KOhm nélkül is, nem tudom. A legfelső hely üres, arra most rámértem, ott tuti sorba kerül az ellenállás, a többit nem tudom, én le nem szedem az SMD-ket, alig hittem, hogy rákerüljenek
Az AP módot én nem találom a gyári fw-ben, ha tudod merre keressem, megköszönném az infót, akkor nem tennék rá mást, nem tervezek variálást.
Visszaolvastam ezt az oldalt, nekem az jött le, hogy nem tudja alapból, sőt a Linksys drót is ezt mondta nekem.
Üdv -
akaido
addikt
Üdv!
Nőtt egy kérdés: Linksys wrt54G2 router egy fibernet kábelmodemtől kapja az áldást, majd továbbítaná két asztali pc felé UTP-n, és egy noti felé WLAN-on. Az ACER notin műxik is a vezeték nélküli net elérés, de a vezetékkel csatlakozó gépeken nem.
Amit próbáltam:
- ipconfig mindkét gépen Egyik gép 192.168.1.100-as címet kap a másik 192.168.1.X másikat(nem emléxem, bocsi) [ipconfig megújítás release és renew is volt]
- pingelni a routert tökéletesen lehet, admin bejelntkezés is műxik a router setup felületére.
- router setup menüjét végignézve (DHCP enabled-re állítva) a clone mac adress (kérdésem kell-é vagy sem? kifejezetten a fenti esetre vonatkozólag)
- Nem tudom, hogy a routernek a gateway vagy router mód felel meg jobban?
Amennyiben gateway, akkor a Dynamic routing menüben LAN & Wireless vagy WAN (internet) legyen beállítva?
Válaszokat előre is köszöntem!
-
And
veterán
A 'lábösszezárós' módszer elvileg nem más, mint a processzor átverése azáltal, hogy a boot-olás előtti ellenőrzést (checksum számítás) a flash-memória címvezetékeinek összezárásával direkt elrontjuk, így a proc failsafe-módba megy, amelyben lehetőség van a tftp-s feltöltésre. Csakhogy a módszer erősen függ a flash fajtájától, a meglévő bootloader-től, tököres flash például biztosan nem hozható így rendbe, meg aztán elég meredek beavatkozás.
A jtag sokkal biztosabb módszer, mindenféle szoftverhibára megoldást jelenthet. Tudomásom szerint a 4,7kΩ-os ellenállásokat nem kell felforrasztani a PCB-re (azok egyébként is 'felhúzók' nem sorban vannak a jelvezetékekkel), az én -GL v1.1-esemen sincs ott, pedig már kezelgettem jtag-gel. A 100Ω-ok pedig eredetileg a pufferelt jtag-kábelek tartozékai, de bizonyára azért sem gond a meglétük, mert az LPT-port TTL-szintű jelekkel dolgozik, a WRT-routerek processzorai és flash-tárai pedig 3,3V-os I/O-szintekkel vannak megáldva.
AP-módot a gyári fw is tud (ha nem multifunkciós, akkor mást nem is ismer
), hisz az minden router wifi-alapmódja. Ha nem lehetne AP, az adapterek nem tudnának hozzá csatlakozni infrastructured kliensként.Mod.: más: tud-e valaki okosságot egy elrontott (frissítés közben a feltöltő gép fagyott) WRT54GC rendbehozására? Semmilyen infót, j-tag pinoutot nem leltem róla, így meg agyhalott (5-portos switch-ként működik
). Nem az enyém, de érdekel, hogy GC-re van-e valami csodaszer, vagy az már úgy marad.. -
Fricu
tag
válasz
nebancsa
üzenetére
nem romlott el.
részletesen:8368-as hozzászólásbanröviden:
szolgáltató töltötte fel valami saját fw-vel, hogy AP-nek használhassa, minden egyebet letiltott, valami fix ip-vel lehetett volna elérni, de azt nem tudtuk, a cég meg bezárt.Sakk-matt. Ahhoz, hogy visszategyem a gyári fw-t, kellett volna az elérés, legalább ping szinten. Csak a JTag-es kábeles megoldás segíthetett, hogy felmenjen az alap CFE, onnan már fix ip-vel elérhető, működik a tftpd-s feltöltés
ennyi
repeater mire jó? bocs a láma kérdésért
üdv -
nebancsa
senior tag
Igen tudja mind a kettő, a DD-WRT-ben több a beállítási lehetség, a tomato-ban nincs repeater...
Megkérdezhetem, mitől romlott el a kütyű.
Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy egy gl 1.1-est fogtam ki, rádaásul elsőre sikerült a frissítés, még nem mélyedtem bele a verziószámokba... -
Fricu
tag
válasz
h_143570
üzenetére
Köszi, bár én csak szívós voltam, a tudást ti segítettetek összeszedni.
Apropó, van egy jó, részletes leírás a
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/linksys_wrt54g_firmware_frissites.html
címen, (bocs, nem tudom, hogy kell rendesen linkelni)
Hasznos, olvassátok el, aki nem ismeri, jóA Tomato és a DD-WRT is tudja az AP-t?
-
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
folyt:
A JTag-es kábellel elsőként lementettem a router teljes tartalmát, majd a három összetevő fájlt egyenként (WHOLE.., NVRAM, KERNEL, CFE)
Ezekután feltettem volna a generált CFE fájlt, de lányos zavaromban elfelejtettem begépelni a "NOEMW" opciót, törlés közben le is fagyott a pgm.
Hiába ismételtem meg, a power led villogni kezdett, pedig addig nem tette, és többé nem is hagyta abba...
Visszatöltöttem a mentést, de a villogás maradt, szívás...
A vége (sok kínlódás kimarad, akit érdekel priviben részletezem):
Teljes törlés, generált CFE feltöltés a JTag-el, router pingelés után kernel feltöltés a windows tftpd programjával, a törlés tiltása mellett, és láss csodát ÉLETRE kelt.
Most jöhet még az alternatív FW feltöltése, hogy használhassam akár AP-nek is.És akkor zárásul egy kérdés: melyiket tegyem rá (AP is kell) Tomato, vagy a DDW-(vagy mi) ?
Mégegyszer köszi mindenkinek, Fabriciusznak külön is a felajánlásért.
-
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
Üdv uraim,
ígértem, hogy beszámolok a pingelhetetlen WRT54GL újraélesztéséről:
Elsőként köszönet mindenkinek a támogatásért1. a láb-rövidrezárós módszert nem mertem bevetni, az én Intel IC-en (Intel-JS28F320C3BD70) a 15-16-os láb két kimenet, azok rövidrezárása necces, én nem mertem, és kétlem, hogy segített volna. A mellékelt linken nem derül ki az milyen IC volt, neki mehetett tőlem.
2. ezután maradt a JTAG-os módszer. Annyi gond volt elsőre, hogy hiányoztak a panelen az SMD ellenállások, 472 rajtuk a felirat, tehát 4,7 KOhm. Megpróbáltam 0,1 W-os fémrétegellenállásokkal pótolni,de már az első kiszakadt a legkisebb érintésre, (ezért etőől óvakodjon mindenki), SMD ellenállást meg csak Pesten lehet beszerezni, hiába filléres cikk, vagy épp azért..tehát két kiselejtezett régi panelről forrasztottam le, bár kicsit nagyobbak
, ezért csak állva (!) tudtam beforrasztani a legkisebb Wellerpáka heggyel, hát nem könnyű menet.
A 100 Ohmos ellenállás szerepe sem világos, mert sorban van a 4,7 KOhm-al, de azért betettem, ezen ne múljon..
Csatlakozóm se volt, beforrasztottam közvetlenül a panelre:
Nem szép, de működött.
folyt köv a köv hozzászólásban
-
nebancsa
senior tag
Értem, akkor nem rendelek csatlakozó átalakítót...
Csak fellelkesültem a kezdeti sikerektől, ilyet még nem csináltam
Mindenesetre van egy bridge-em, azzal meg tudom oldani könnyen, hogy a külső adót behozzam a házba. Mindenesetre így is szuperül működik. Lehet így hagyom, hadd dolgozzon csak egyedül a linksys. Esetleg tudsz ajánlani eszközt amibe két rádió egység van beépítve? -
And
veterán
válasz
nebancsa
üzenetére
Ismét: az átkapcsolás a processzor feladata diversity esetén. Akkor vált antennát, amikor az éppen kiválasztottról vett adatfolyam bithibaaránya egy adott szintnél rosszabb. Amíg ez nem áll fenn, addig nincs átkapcsolás, vagyis nem tudod azt megtenni, hogy egyidőben kint és bent is normálisan működjön (mivel a bekapcsolt ág leválasztása nem tökéletes, valamekkora csillapítással arról is jön jel, de az már egy kültéri linknél nem az igazi). Vagyis ha beltéren használod a notebook-ot, és a térerő jó, a router az életben nem fog átváltani a külső antennára. Erről szól az antenna diversity. A DD-WRT-ben ugyan van lehetőség az antennaátkapcsolás letiltására (sőt, az adás-vétel irányok külön aljzatra való irányítására), de az meg végképp fix antennakiválasztást jelent. Így ugyan kissé körülményesen, de azt meg tudod tenni, hogy az otthoni notebook-ot használod (router wifije AP-módban), vagy antennaváltással mondjuk kliensként csatlakozol egy külső hotspotra, de egyszerre ez nem megy, hiába a virtuális AP lehetősége. Csak annyival leszel előrébb, hogy nem kell külső 'hardveres' átcsatlakozással antennát váltani, ezt megteheted a webfelületen is.
Az meg végképp kizárt, hogy a VAP forgalmát irányítod az egyik, a fizikai wlan-interfészt meg a másik antennára, mert a WRT54GL-ben továbbra is csak egy rádió van, ami ráadásul félduplex (mint minden más wifi-eszköznél). -
-
Atapi
senior tag
nekem akkor szokott ilyet irni, amikor mentene a kütyü, de nincs bekapcsolva a gépem. mondjuk ha nálad perces rendszerességgel jelentkezik, az nem tul egészséges, nálam ilyenkor mentésenként 15ször ráprobálkozik, és jön a hibaüzenet, aztán következő frissitésig kuss van. cifs jol van beállítva? gépen a jogosultságok rendben?
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
A router logjában folyamatosan ilyen hibával találkozok:
Sep 2 21:50:35 ? user.err kernel: CIFS VFS: Error 0xffffff6d or on cifs_get_inode_info in lookup
Ezzel az üzenettel van tele a log percenkénti rendszerességgel. Be van állítva a CIFS kliens, hogy a PC-n egy megosztott könyvtárba tárolja az adatforgalmat. Mik ezek a hibák? Már február óta így van beállítva, de csak most tűnt fel a hiba.
-
And
veterán
válasz
nebancsa
üzenetére
"Az meg még külön bonus lenne ha az egyik antennát házon kivül kivezetve egy irányított antennával tudnám venni a jelet, a másikkal meg szolgáltatni a virtuális SSID-t."
Sokszor le lett írva már, hogy ez nem fog menni. Ennek nincs köze a szoftverhez, ez a hardver adottsága: a két antenna egyetlen rádiómodulban végződik. Kizárólag átkapcsolni lehet közöttük, adott időpillanatban a kettőt működtetni lehetetlen és értelmetlen, mivel a céljuk az antenna diversity megvalósítása, és nem két különálló terület ellátása. -
nebancsa
senior tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
Én is köszönöm, ez a kérésem egyik felére válasz nekem is. A másik hogy ezt a funkciót ki lehet hozni belőle?
-
nebancsa
senior tag
Ma hozzájutottam egy Linksys wrt54gl v.1.1 router-hez. Hát a gyári fw igencsak ledöbbentem, egy edimax-on nagyságrendel többet lehet állítani.
Na mindegy a lényeg az hogy a repeater funkciót szeretném használni, és pedig úgy hogy még legyen egy virtuális SSID-ém is. Az meg még külön bonus lenne ha az egyik antennát házon kivül kivezetve egy irányított antennával tudnám venni a jelet, a másikkal meg szolgáltatni a virtuális SSID-t. A tomato 1.25-öt felraktam rá, de ilyen opciót nem ismer. Probáltam a DD-WRT felrakni a routerra, de nem találom a honlapjukon az én tipusomhoz melyik verzió lenne jó.
Ebbe kérnék segítséget. Vagy felejtsem el, ilyen funkciót nem tudok kicsiholni ebből a routerből? -
petir
senior tag
Erre nem tud valaki valami okosat valaszolni?
-
igor-hu
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
Isten vagy!
Ezzel menni fog

Melyiket ajánljátok? egyszerű otthoni hálózatra annyi védelmmel hogy a szomszéd ne férjen hozzá

-
And
veterán
válasz
igor-hu
üzenetére
"Mennyi az esélye annak hogy elrontom esetleg a router használhatatlan lesz utána?"
Minimális, ha a géped nem fagyogatós, ill. a táp nem óránként megszakadós
. Semmi különleges eszköz nem kell hozzá, simán betallózod a megfelelő binárist, mintha csak alap gyári fw-t szeretnél frissíteni (annak is van kábé ugyanekkora veszélye). Az 'elflashelt' GL-ek is helyrehozhatók egyébként, na ahhoz már kell némi extra (jtag-) kábel is, de alapban erre nincs szükség. A különféle 3rd-party firmware-ekkel kapcsolatban lásd az #1-es hozzászólást, ott megtalálod az elérhetőségüket, azokon meg a letöltéseket és az angol nyelvű leírásokat. De a topikban is érdemes keresni, mert a legnépszerűbb külső fw-ek (Tomato, DD-WRT) már eléggé bőségesen ki lettek tárgyalva. -
igor-hu
tag
Köszönöm szépen!
Ha meg lesz a router lehet megpróbálkozok a flasheléssel. Mennyi az esélye annak hogy elrontom esetleg a router használhatatlan lesz utána?
Még egy kérésem lenne.Egy linket tudnál küldeni ahol megtalálom a szükséges leírást(lehetőleg magyarul vagy angolul) és a szükséges fájlokat.
A flasheléshez szükség van vmi spéci kábelre vagy egy egyszerű hálózati(lan) kábel megfelelő?Válaszodat előre is köszönöm!
Benedek
-
And
veterán
válasz
igor-hu
üzenetére
"Szóval a mac filtering-nek miért nincsen haszna?"
Erre három indok: 1.) Egy csomó kliens eszköz MAC-címét úgy konfigurálod, ahogy akarod, egy klónozni kívánt MAC pedig a wifi-forgalomból simán megtudható. 2.) Egyéb kulcsolás mellet (WEP, WPA, WPA2) marhára mindegy, hogy van-e szűrve, hiszen aki nem tudja a kulcsot, az úgysem tud csatlakozni. Beállításkor meg jószerével csak magát szívatja vele az ember. 3.) Hamis biztonságérzetet ad.
A GL-re a leírások szerint simán visszaflash-elhető az amúgy is Linux-alapú gyári firmware. Ha beüzemelés után hibátlannak bizonyul a router, és a felhasználó azután kipróbál rajta bármilyen 'külső' fw-t, általában nincs igénye arra, hogy visszatérjen a gyárira
. -
igor-hu
tag
Köszönöm a gyors választ

Az az igazság h nem igen értek ehhez DE érdekel
Szóval a mac filtering-nek miért nincsen haszna?
A flashelést nem szivesen csinálnám mert jobb szeretném ha a gari meg maradna
A jelenlegi routerem sem tudja dhcp-alapján osztani az IP-t szóval majd csak tól élem valahogy
-
And
veterán
válasz
igor-hu
üzenetére
5Mbps-es hasznos sebességet egy 802.11b-s router is (majdnem) tud, egy g-s már biztos. Ha nem túl vastag, a téglafal nem nagy akadály, de majd úgyis kiderül
.
MAC-filteringet (bár haszna a nullához közelít) meg WEP-et minden mai router tudja, ill. már évekkel ezelőtt is tudta. A GL-ek és társaik a WPA/WPA2-t is ismerik. Statikus (MAC alapján kiosztott) DHCP-t viszont gyárilag nem támogat, úgyhogy mégis flashelned kell valamilyen 3rd-party firmware-t, ha nagyod szükséged lenne rá. Különben attól nem kell megijedni, nagyon egyszerű művelet egy GL-esetén. -
igor-hu
tag
Sziasztok!Elég amatőr vagytok a témában...Szeretnék venni egy wrt54gl routert. Egyszerű netezésre lenne használva...
kérdéseim: 5Mbit-es netet gond nélkül viszi?
1 téglafal lenne a router és a legtávolabbi készülék között ez mennyire akadály?
Nem szeretném flashelni a firmware-t de alapvetően tud mac-filteringet,wep titkosítást és mac cím alapján ip-t osztani(az első 2 nagyon fontos lenne,ha ezeket nem tudja akkor mi az ami tudja,linksys,és ajánljátok?)Előre is köszi
Benedek -
Atapi
senior tag
válasz
Dobozossör
üzenetére
nekem nem ilyen netem van, csak a routerem gl nekem is.
amit emlitesz routert itt tesztelgették kicsit, meggyözönek tünik a teljesítménye, de azért kérdezz át a milyen routert vegyek topicba, talán ott többen megfordulnak olyanok, akik ajánlani tudnak neked esetleg mást is. -
Atapi
senior tag
válasz
Dobozossör
üzenetére
tomatoval 50mbit körüli max áteresztőképességet mértem anno, annál többet nem fogsz tudni kipréselni belőle, ennyit tud a cucc.
használhatsz switchet, mert az emlitett csomaghoz 3db piblic ip jár, de igy az asztali gép és a routerre kötött gépek nem közös hálozatra fognak csatlakozni. -
Dobozossör
tag
Nekem is bekötöttek egy 120-as Fibert. Van egy Linksys WRT54GL routerem, amin max 40Mbitet értem el. Az, hogy nem jön a max, az egyértelmű, de ez azért nekem nagyon kevésnek tűnik. Esetleg lehetne valami állítani a routeren, hogy kicsit megnőljön a sebesség, kb a duplájára? Azzal már elégedett lennék, mégiscsak a 100Mbit-es cucc. Eredeti firmware van benne, nem Tomato. Szerintetek megoldható egy gigabites switchel, hogy arra menne a net, abból menne egy kábel az asztali gépbe és egy a routerbe? Asztaliban gigabites lan van, a routerre meg két lapotop menne, amiben úgyis csak 54-es wlan van. Ja és ezt a switchet néztem ki a dologhoz: TP LINK TL-SG1005D.
-
Wukiwo
senior tag
sikerült belépnem a telnetbe de mikor beírom a mouth_rott-ot akkor azt írja az eszköz vagy erőforrás elfoglalt

Aztán beírom a passwd-t és akkor meg tudok adni új jelszót de sajna továbbra sem enged be a webes felületre a megadott pass-al -
petir
senior tag
Sajnos nem oldodik meg a problemam , nem tudok bongeszni tovabbra se, a TCP/UDP timeout mar 15sec-en van de igy se megy.
ugyhogy ugy dontottem visszateszem a gyari fw-t csak most segiseget szeretnek kerni ujfent a guruktol.
Talaltam egy tok jo leirast hatha masnak jo lesz, meg ebbol kerdeznek en is
Leiras kozepe fele olvashatunk a visszaallitasrol
Le kell toltenem a gyari fw-t na most tok jo mert a linksys oldalan v5.1-re nincs fw csak 5.0-ra Nekem az is jo lesz?
Aztan futtatnom kell egy VxWorksRevert a leiras szerint ilyet hol talalok a v5.1-es routeremhez?
És egyebkent ugy eggyaltalan nekem ez a leiras jo kovethetem ezt vagy mashogy kell visszaallitanom mert youtubon pl volt egy video errol hogy a linksysnek vanv alami gyari progija amit csak siman futtatok es teszi a dolgat.
Légyszives segitsetek guruk
Köszi -
And
veterán
Az OpenWRT elég trükkös. Nálam is járt nemrég egy -GL, amit használtan szereztem, hát elég érdekes volt róla levakarni
. Az OpenWRT-nél ugyanis telepítés vagy teljes nvram törlés után nincs alapértelmezett jelszó. Viszont addig nem lehet a webfelületre belépni, míg telnet alatt be nem állítsz valamilyen pass-t. Ez úgy néz ki, hogy a routert failsafe-módban kell indítani, majd telnettel bejelentkezni (ekkor nem kér jelszót), és az új jelszót megadni. Ezután egyébként a telnet szolgáltatás biztonsági okokból már nem elérhető, SSH használható helyette. Egyéb leírás a failsafe-módról, meg az abba való belépésről (nem mindig egyértelmű mutatvány): [link], [link]. -
Wukiwo
senior tag
Sziasztok!
Ma kaptam egy linksys wrt54g routert és ha bepötyögöm a 192.168.1.1-t akkor ez a felület jelenik meg és nem tudok belépni
[link]probáltam admin-al illetve root-admin-al de semmi
Resetelni sem tudom
valaki tud okosat? -
FABRICIUSZ
tag
válasz
outsiheder
üzenetére
Beillesztem a helyére a nagyító segítségével a tű-t és utána lerakom a nagyítót , majd bedugom a tápot .
De feltételezem felnőtt ember , és nem kell fogni a kezét. -
petir
senior tag
Nahat ujra itt
A hibajelensegem valtozatlan
tcp udp timeoutok atallitva max ip connection 2048-ra allitva es bongeszni tovabbra se tudok normalisan pedig msn megy torrent megy bongeszes nem megy...Mar frissitettem egy firmet is
Firmware Version DD-WRT v24-sp2 (07/21/09) micro - build 12533Létezik hogy hardverugyileg keves lenne a router?? Mert mar nem tudok mast elkepzelni...
Ketyere tovabbra is WRT54G v5.1
-
outsiheder
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
Eddig rendben van, de már/még kell egy nagyító is.. (na ez a harmadik kéz)
időben meg tudsz majd mindent
-
FABRICIUSZ
tag
válasz
outsiheder
üzenetére
Ruter lesúlyozva könyvel , bal kézben a tű beillesztve a megfelelő lábak közé a hegye.
Jobb kézzel bedugja a tápot .Ennyi.
-
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
kipróbálom, bár van egy kis aggályom:
a szitázás és az ic-n lévő 1-es láb jelölés (kis fekete pötty, bemélyedés) ellentétes oldalt jelöl!köszönöm uraim a segítséget, de mára be kell fejeznem, megyek babát fürdetni
holnap beszámolok az állásról -
h_143570
addikt
Ha egyedi a szoftver akkor botorsag feltetelezni, hogy van grafikus felulete, engedlyezve van rajata ping valasz. Sot akar meg az is lehet hogy DHCP szerver sincsen rajta, mert a pl csak sima halozati hidkent volt hasznalva es minden a szolgaltato oldali reszen volt.
Akar meg a TFTP szervert is kilohettek illetve kikapcsolhatak a boot delayt is. Ez esetben a jtag-on kivul nincsen mas eselyed.
Ettol fuggetlenul megprobalam egy fix ip cimes, gatway beallitas, nelkuli tftp-vel felkuldeni ra a Tomatot a a router ujrainditasa utan. Hatha sikerul.
-
Fricu
tag
válasz
outsiheder
üzenetére
az sem kap címet sajna, a helyzet ugyan az.
a d-link webes konfig oldalát elérem, azt én telepítettem, gyári új volt.
a linksys nem az enyémegy szolgáltató hozta ki a barátomnak, szerintem saját fw-t tett rá.
ezt kéne lecserélni akár az erdetire
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Goddess of Victory:Nikke
- Dacia topic
- EAFC 26
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
- További aktív témák...
- Akció! Csere-Beszámítás! LG UltraGear 45GS95QE OLED Monitor! 240HZ 0.03MS , hajlított!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Bontatlan! Glsswrks Hana
- Bontatlan! Tekkusai Phantom
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 Pro 3400G 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1070 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 6GB THERMALTAKE VERSAH17 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 95% Akkumulátor
- LG 42LX330C 42" LED-backlit LCD TV - Full HD
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
TAláltam a lemezen egy pdf-et, amiben benne vannak a támogatottak. Naná, hogy az enyém nincs ott..... 

) Bocs, nem néztem hogy nem GL, G-kkel és G2-vel nem is találkoztam még.
), hisz az minden router wifi-alapmódja. Ha nem lehetne AP, az adapterek nem tudnának hozzá csatlakozni infrastructured kliensként.
). Nem az enyém, de érdekel, hogy GC-re van-e valami csodaszer, vagy az már úgy marad..
, ezért csak állva (!) tudtam beforrasztani a legkisebb Wellerpáka heggyel, hát nem könnyű menet.