- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
matyi19 #11999 üzenetére
A tftp aktív a gépeden? Win7 esetén, ha jól tudom (én XP-t használok) külön aktiválni kell a tftp-t, mielőtt használni szeretnéd! Ha indítasz egy ping-et, majd ezután helyezed áram alá a routert, akkor valamikor érkezik válasz, mondjuk 1-2 percen belül?
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11995 üzenetére
Nem hiszem el, valamit elrontok
1. letöltöttem a hivatalos oldalról a fw-t
2. ezt átmásoltam a C:\ meghajtóra és átneveztem firmware.bin -re
3. átírtam az IP-t és a Masc-ot
4. összekötöttem a routert és a laptopot, egy kábellel
5. cmd.exe
6. cd c:\ majd Enter
7. tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.bin
8. bedugtam a power kábelt a routerbe
9. vártam, nem történt semmi majd itt is nyomtam egy Enter-t, de így semSzóval én ez alapján csináltam, hol a hiba?
Köszönöm!!
holnap egyetem után meglesz a programom -
Nincs mit! Itt van egy másik leírás is!
-
matyi19
őstag
válasz
Talán megvan hol kell átírni, remélem sikerül...
-
matyi19
őstag
válasz
Köszönöm a részletes leírást
Nem hiszem el, nem találom hol tudom átírni az IP-t és a maszkot
(angol win8 )
-
válasz
matyi19 #11994 üzenetére
A letöltött firmware-t másol mondjuk a C:\ meghajtóra, és nevezd el firmware.bin névre! A PC-nek állítsd be a fentebb írt fix IP értékeket...
IP: 192.168.1.10
Maszk: 255.255.255.0A router és a gép kábellel legyen összekötve! Ezután Windows parancssorba írd be a következőket...
cd c:\
tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.binEzután pedig dugd be a routert, és várj amíg feltölti a firmware-t... Ezt ki fogja írni!
Ezután várni kell még egy kicsit, és újra fog indulni!
http://itcafe.hu/tema/mindent_a_linksys_wrt54g_gl_gs_routerrol/hsz_11825-11825.html
A parancssorozás esetleg kiváltható ezzel a programmal...
http://users.atw.hu/intruder2k5/apps/portable_tftp_upgrade_firmware.zip
http://dotnetworkaholic.com/2008/04/28/dd-wrt-on-linksys-wrt54g-v8/
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11993 üzenetére
nem igazan ertem mit kell tennem...
Gondolom net kabelre nem lessz szugsegem...
1. bakapcsolom a routert (egyetlen LED a power villog)
2. ??? -
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11991 üzenetére
Ebben az esetben mit lehet tenni?
Mert mikor megvettem, es elosszor proaltam, csak a power kabelt dugtam be es megtalalta a laptop meg telefon is, de most semmi sem latja.Igen ertem, de ha a gepen bealitom a fix IP cimet akkor mitol lessz az jo a routternek...vagy hogy fogom igy osszekapcsolni a laptoppal?
-
válasz
matyi19 #11990 üzenetére
Ezek szerint recovery módban van a router...
tftp -i 192.168.1.1 PUT firmwarefajlneve.bin
Ehhez persze be kell állítanod fix ip címet a gépen!
IP: 192.168.1.10
maszk: 255.255.255.0
Más egyéb nem szükséges! -
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11989 üzenetére
Igen, aram alatt...
Az a baj, hogy mikor bekapcsolom, net kabel nelkul (csak aram), nem vilagit a WLAN folotti led, csak a power villog. -
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11987 üzenetére
Nem tudom, mit tortent a routerrel...
Gondoltam kikapcsolom, utanna ujra be es akkor hatha felmegy a tomato...
De miutan bekapcsoltam, mar nem talalja meg a laptop, mintha nem is lenne bekapcsolva. Ezert gomdoltam resetelem, de igynsem megy. Hogy lehetne valahogy kapcsolatot teremteni a laptop es router kozott? -
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11984 üzenetére
Ezekről a DD-WRT fw mi a véleményed?
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11984 üzenetére
Igen, még ez az első, utána sem olvastam még.
Köszönöm a segítséget!Szerk:
Csak nem jó valami Upgrade are failed! -
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11982 üzenetére
Valami nem jó, hibás ír...
Így csináltam: http://192.168.1.1--Administration--Firmware Upgrade, majd betallóztam az általad linkelt fájlt majd Upgrade
-
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11971 üzenetére
WRT54G-V3.1
-
And
veterán
Ha AP-ként alkalmazod a WRT54G-t, vagyis a WAN-portot nem kötöd be, akkor teljesen mindegy, mire állítod a nethozzáférés típusát, mivel a router ilyen esetben 'nem fér' a nethez a WAN-felől. Ezért írtam, hogy akár le is tilthatod. Helyi hálózatban mindent lehet 'egyenes' bekötésű LAN-kábellel kötni.
-
vodi
csendes tag
Köszi a gyors fejtágítást. Upgradeltem a router firmware-t, most gyári 4.20.* mert eredetileg nem volt letiltható a nethozzáférés típusa, és ez nem változott most sem. Melyikre állítsam ezek közül?
Automatic Configuration DHCP
Static IP
PPPoE
PPTP
L2TP
Telstra CableA két router összekötése sima hálózati kábellel történik mint a pc-router között? T-home csoda lan portjáról a linksys valamelyik lan portjára. Közben elkezdtem kicsit mélyebben visszaolvasni
-
And
veterán
Na, azért jónéhányszor említve volt, hogy hogyan kell router helyett egyszerű AP-ként használni
: először is, a WAN-portot úgy ahogy van, felejtsd el, a meglévő belső hálózatodra mostantól az egyik LAN-portja felől kell csatlakoznod. A netet a WRT54G-nek már nem kell 'megosztani', mivel azt az új router már megteszi. Innentől a funkciója csak switch + AP lesz. A WRT54G LAN IP-címét alhálózaton belülre állítod (ha az új megosztó router pl. 192.168.0.1, akkor a WRT is legyen 192.168.0.x, lehetőleg a DHCP által kiosztható tartományon kívül).
A nethozzáférés típusát akár le is tilthatod A WRT54G-n, ha a gyári firmware-ben van erre lehetőség. Ugyanitt kikapcsolod a DHCP-szervert, mivel gondolom az új routerben ez már aktív. A wireless beállításokat (vagyis a WRT54GL belső access point-ját) pedig ízlés szerint beállítod: SSID, csatorna, kódolás. -
vodi
csendes tag
Sziasztok !
T-home-ék rábeszéltek a voip-s vonalra és adtak egy routert. Sikerült beüzemelni minden szép és jó de több az eszköz és a Linksys WRT54G-t nem nagyon tudom rávenni hogy az eddigi "felmegyek a netre, osztomhurrá" üzemmódból egyszerű "elosztó" üzemmódba menjen de wifi-vel együtt. Visszaolvastam sokat de konkrét ilyesmit nem találtam.
Hogy kell összekötnöm a t-home-os csodával hogy őkelme is ossza a netet wifin és a lanon is. Gyári a cucc semmi mahinálás nem volt rajt. Jelenleg PPPoE felhasználó-jelszó üzemmódban működik egyébként teljesen jól. Mit állítsak a szerkentyűben, segítsetek
Más, milyen decibeles külső körsugárzót érdemes rátenni és van-e olyan mód hogy erre a routerre erősebb antennát biggyesszünk. -
bagyesz70
csendes tag
Hello,
Szerintetek hány eszközt kezel biztonságosan a wrt54gl? Nálam fut rajta 4 db PC + PS3(HD streem) + HD-s SAT beltéri sorral + laptop és két mobil wifi-n. Mostanában lesz rajta még egy okos tv is. A problémám, hogy naponta kb. 10-20-szor fagy a router és csak az áramtalanítás vagy az újra konnektálás segít rajta. A legzavaróbb, hogy a HD-s beltéri nem veszi a sorokat, ezért akad a TV adás. Ha van valamilyen beállítás (QoS) ennek kiküszöbölésére segítsetek pls. Ha kevés ennyi eszközre ez a router akkor kérnék ajánlatot másikra. Tomato van rajta (Shibby).
Köszi
-
válasz
Lacuss20 #11972 üzenetére
Teljesen elszigetelni egymástól a klienseket sosem fog sikerülni, a pingben mindig kimutatható lesz, ha más is használja a netet! Persze egy jó QoS beállítás, priorizálás némileg elfedi ezt! Nem szeretem túlzottan a DD-WRT firmware-t, így nem is követem a változásait...
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11971 üzenetére
Szia hát az nekem itthoni netnél bőségesen elég lenne. Így is a nagyobb játék vagy progi 15Gb pl egy este alatt lejön, de azért sokszor jó lenne, ha nem kellene annyit várni bármi legyen is az. Illetve az van még, hogy valaki codozik egy másik gépen meg megnyitunk egy tartalmasabb weblapot, ami nincs gyorsítótárazva és akkor bizony egy kis időre kemény lagg van. Gondolom ez már beállítás kérdése. Érdemes amúgy frissíteni 13064 firmwaret?
-
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
Linksys WRT54G/GL/GS
Firmware-verzió DD-WRT v24-sp2 (10/10/09) vpn - build 13064Erről a ketyeréről lenne szó 5MB/s a netem jelenleg. Max 650 Kb/s el tudok szedni. Közeljövőbe cserélnénk 10Mb/s re, de egy ismerős azt mondta, hogy ez a router max 8 Mb ig tudja kezelni. Ahogy nézem van ára a mai napig jóval 10 ezer felett és sok helyen látom pl egyetemen is. Tehát azt szeretném megtudni, hogy tényleg nem bírná e el? 3 gép megy róla, most a max letöltés mellett, 650kb 39% kihasználtságot ír a procira. ( 200Mhz )
Köszi előre is!
-
orbo
tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy van egy WRT 54GL routerem, aminek szeretném a jeladási erősségét növelni. A szomszéddal közösen használjuk, és a wifi jel elég gyenge nála, így erősebb antennára gondoltunk, csak fogalmunk sincs, hogy lehet e, és ha igen pontosan milyet érdemes?
Ha tudtok segíteni nagyon szépen megköszönném.
Üdv: Tibi -
Yany
addikt
válasz
Intruder2k5 #11967 üzenetére
Akkor picit másképp kérdezem: ha repeater-es megoldásnál maradunk, akkor melyik gyártó melyik készülékét ajánlanátok hozzá a leginkább? És ha nem repeater, akkor mi jöhet még szóba? (irányított antenna nem megoldás, mert mindkét épületben kell a vétel, nem csak a túloldalon).
És nagyon köszönöm a segítőkészségeteket.
-
-
Yany
addikt
válasz
Intruder2k5 #11963 üzenetére
Mondom én, hogy nem értek hozzá.
Szóval azt mondod, hogy ez a WRT54GL-lel szépen együttműködik?
-
flash-
veterán
sziasztok
van egy wrt54g routerem.
mostanában azt csinálja hogy gyengül a jelerősség -45 ről -75 re,és nem is tölt be semmi odlal.
ki kell kapcsolnom a routert és vissza.ez annak a jele hogy haldoklik a router?
-
-
Yany
addikt
Nyúlfaroknak nehezen mondható, kb. 35-40 cm hosszú anál intrúder. Mondjuk a jelzajt rosszul írtam, mert 18-as, nem 16-os (elvileg): ezt vettem.
szerk.: 3-4x hosszabb mindegyik említett router gyári antennájánál.
-
And
veterán
"Sziasztok, WRT54GL-hez milyen repeatert ajánlanátok?"
Ez nem függ össze azzal, hogy az eredeti router milyen típusú. Ha tudja a repeater-módot, és menni fog. Lehet akár egy újabb WRT54GL + DD-WRT.
"Egy másik kérdésem is lenne: vettem 2db 16 dBi-s rp-sma antennát."
Ja, azokra a pite nyúlfark-antennákra gondolsz, amelyeket a Vaterán meg itt a hardveraprón árulnak? Ha azok 16 dBi nyereségűek, akkor én vagyok a télapó. Ne csodálkozz, hogy nincs észrevehető javító hatásuk. Nem mellesleg valós 16 dBi-s körsugárzó már nem is nagyon létezik 2,4 GHz-re. Nagyjából 15 dBi a teteje, kültéri kivitelben, 130..150 cm hosszú sugárzók, nem is fillérekért adják azokat.
-
Yany
addikt
Sziasztok, WRT54GL-hez milyen repeatert ajánlanátok? Egy másik épületben kéne a jelet felerősíteni és ugyan van még térerő, de a kütyük (iphone, macbook) már folyton eldobják a jelet.
Egy másik kérdésem is lenne: vettem 2db 16 dBi-s rp-sma antennát. Eddig egy D-Link DIR655 és TP-LINK 1043ND routeren néztem meg, hogy mit befolyásol, de gyakorlatilag nulla hatása van, kb. akkora térerőt szolgáltat, mint a gyáriak (előbbinél picit gyengébb, utóbbinál picit javít) . Nyilván nem értek hozzá, mert gondolom valami más is kell még antennán kívül, hogy a jel erősebb legyen, de mi?
-
Domike
tag
Sziasztok,
Bocsássatok meg, hogy kicsit offtopic, mert annyi köze van a wrt54g-hez, hogy azzal kezdődött a történet, viszont linksys, és egyrészt úgy látom vannak itt igazi guruk, másrészt meg jól pörög ez a topic.
Egész röviden a kérdés annyi, hogy jól látom-e, hogy a linksys ea2700 router guest wifi módja nem kompatibilis a WRE54G jelismétlővel, ill. az RE1000 jelismétlő megfelelő lenne-e erre a célra.
Eredetileg wrt54gl volt a router, de lecserélték az ea2700-ra, mert az gigabites, n-es, és van wifi guest módja, ami azért lényeges, mert egy cégről van szó, és így könnyen kizárhatóak a vendégek a céges hálózatból.
Nem tudták, hogy ez custom firmware-rel is megoldható a wrt54g-vel.
A régi router már nincs meg, és a fenti gondok adottak (csak az egy gombos quick setuppal tudtam együttműködésre bírni a routert és az extendereket, de úgy látom, hogy egy idő után eldobálják a kapcsolatot).
Minden info, tipp, 5let, tanács érdekel, a cél, hogy 3 szinten legyen stabil vendég wifi elérés akár az adott (1 db ea2700, 3db wre54g) eszközökkel, akár valami mással. Cat5 kábelezés nem igazán megoldható, wireless extenderben kell gondolkodnunk.
Köszi előre is.
Dömike -
Garfield92
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, Így már garantált a vétel.
-
And
veterán
válasz
Garfield92 #11952 üzenetére
(Minden wifi-router egy AP, gyári szoftverrel a WRT54GL nem is lehet más, csak access point. Egyszerűen a LAN-portok felől kell használnod. DD-WRT-vel vagy más 3rd-party fw-rel persze egyéb extrákra is képes, pl. a WAN-port is a LAN részévé tehető.)
-
vargalex
félisten
válasz
Garfield92 #11954 üzenetére
Hi!
A DD-Wrt tudja.
-
Garfield92
csendes tag
DD-WRT firmware van a kütyün amit vennék.
-
vargalex
félisten
válasz
Garfield92 #11952 üzenetére
Hi!
Gyári firmware-t nem ismerem, de alternatívval mindenképpen.
-
Garfield92
csendes tag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a linksys wrt54gl használható-e úgy mint egy Access Point. Jelenleg egy WAP54G-vel rendelkezem, viszont ugye ezen csak 1 port van, és nem is túl erős. Switchel való bajlódás helyett 2 legyet ütnék egy csapásra, de fontos tudnom, hogy használhatom e Így. -
Üdv!
Ha valaki Tomato firmware-t használ, és szeretne segíteni Shibby-nek egy kis adatbázis összeállításában, akkor az SSH-n futtassa a következő néhány parancsot...
cd /tmp
wget http://update.groov.pl/TomatoAnon.sh
chmod +x /tmp/TomatoAnon.sh
/tmp/TomatoAnon.shEzzel felkerül ebbe a táblázatba, amivel segíthet a későbbiekben a többi felhasználónak eligazodni a firmware választásban! Fontos megjegyezni, hogy a script semmi olyan adatot nem küld el, ami alapján a küldő forrás azonosítható lenne!
-
Mogcaa
aktív tag
Új fejlemények
smc wbr14-g2-m van frissítettem firmwaret és megjavulta linksys meg v5-ös
az smc-t nem lehet hackelni?
-
válasz
Mogcaa #11947 üzenetére
Ehhez először is tudni kell, hogy milyen verziójú pontosan a routered, mert a Tomato csak v1-v4 közt használható, ezen felül DD-WRT, de az sem mindegyiken! Valamint fontos tudni, hogy csodát ettől ne várj! Némi javulás talán hozható vele, de ettől nem fog hirtelen kétszer olyan messzire szórni...
-
Mogcaa
aktív tag
hatótávot szeretnék növelni meg állítani
azt hogy lehet milyen firmware kell hozzá és hogy tudom rátenni?ha leöntöm vízzel nem szárad ki a kondi? XDXD
-
válasz
Mogcaa #11945 üzenetére
Szia!
1. Nem igazán hiszem, hogy ez fw gond lenne, inkább valami hardver elöregedés jellegű a dolog, kiszáradt kondik, stb...
2. Lehet moddolni, például Tomato, vagy DD-WRT firmware-el is, de alapesetben ha kielégíti az igényeidet, és főleg ha nem is értesz hozzá, akkor nem szükséges!
-
Mogcaa
aktív tag
sziasztok ma szereztem egy wrt54g rootert
2 kérdésem van
- az elõzõ rooterem egy smc nem tudom most pontosan mi de az a lényeg hogy folyamatosan megszakítja a netet pl letöltök gépen egy 600 megás filet es kb 15-50 stb megánál megáll a letöltés ês hålózati hibát ír ezt a gondot firmwarrel vagy valami hackeléssel meg lehet oldani?
-ezt a wrt54g rootert meg lehet hackelni ugy tudom a lényeg, hogy stabil legyen gyors meg nagy hatótávúnem értek nagyon a témához szòval ha legeh szájbarágósan mondjátok el
-
-
Tomate
veterán
Így sem jó...
-
-
Tomate
veterán
Segítsetek kérlek.
Van egy linksys wrtl54GL routerem és ha lekódolom a routert az iPhonom képernyőfeloldás után nem csatlakozik fel magától a hálózatra, úgy kell megetetnem vele a jelszót minden egyes alkalommal... Elég idegesítő. A többi eszköz, laptop, androidos telefon gond nélkül csatlakozik miután egyszer megadom a hálózati kulcsot. Ha nincs lekódolva a router akkor tökéletesen csatlakozik az iphone is képernyőfeloldás után is automatikusan. Miért lehet??
v4.30.7, Jun. 20, 2006
elég réginek tűnik... Melyik a legújabb? Hogy kel frissíteni?
Köszi!
-
-
And
veterán
válasz
Intruder2k5 #11937 üzenetére
(DD-WRT-nél a vintage / newd másfajta kategorizálást jelent: éppen a wireless chipset verziójától függ, hogy e kettő közül melyiket ajánlott telepíteni egy adott hardverre, mivel annak kezelésében van köztük különbség. A micro, mini, standard és egyéb specializált verziók a beépített feature-ökben különböznek, és utóbbiak közül a régebbi hardverekre létezik vintage- és newd-verzió is. A nagyon régiekre egyenesen csak a vintage wireless-driverrel ellátott verziók tehetők.)
-
-
And
veterán
válasz
Intruder2k5 #11935 üzenetére
A Tomato-ról igazából nem írtam, mivel azzal abszolút nincs tapasztalatom. Viszont amit a v2.2-es hardververziójú WRT54G-ről említettem a #11714-ben, azt fenntartom, mivel kipróbáltam: hozzá tudtam adni VAP-ot, el is tudtam menteni, nem tűnt el mentés után, és működött is, mivel sugározta az SSID-jét és tudtam hozzá csatlakozni (vintage build dd-wrt esetén).
-
Szia!
Nincs jelentősége, mert igazából nem vagyok érintett a témában, csak próbálkoztam tegnap egy kicsit, és gondoltam leírom Neked, mert Te is belefolytál a múltkor... A Wireless repeater dologról van szó, gondolom rémlik még, hogy bizonyos típusokhoz nem lehet virtuális interface-t hozzáadni! Nos akkor utánajártál, hogy kiderítetted, hogy mégiscsak van HW különbség a különböző verziókban, de mondtad, hogy DD-WRT-ben simán hozzáadható a virtuális interface, szemben a Tomato-val! Tegnap unatkoztam, és kipróbáltam a dolgot, és azt tapasztaltam, hogy lehetőség valóban van rá, de amint megpróbálom elmenteni a beállításokat, a virtuális interface eltűnik az admin felületen, és utána már a hozzáadás lehetősége sem jelenik meg! Vagyis olyan, mintha a firmware ekkor venné észre, hogy ez bizony nem fog menni, és kikapcsolja a funkciót! Vagyis azon a verziókon, ahol Tomato alatt erre nincs lehetőség, ott egyértelműen DD-WRT alatt sincs!
-
And
veterán
válasz
ssppiikkee #11931 üzenetére
Bizony, ezért kár volt 'kétantennás' routert venni. A két antenna feladata sosem az, hogy külön helyszíneket fedjen le. Vagy az egyik működik, vagy a másik, a kettő egyidőben sohasem, ez fizikai képtelenség. Ugyanis egy (természetesen nagyon gyors működésű, félvezetős) váltókapcsolóra vannak kötve. Ha az egyiken forgalmaz a router, és a kliens felől vett jel szintje azon az antennán számára megfelelő, akkor a másikat egyszerűen nem fogja kiválasztani. Ezért szakad meg a szomszédnál, ha te a telefonodat használod.
Az ilyenfajta szomszéd-netre egyszerűen rá kell áldozni egy külön eszközt, amelynek csak ez a távoli kapcsolattartás dolga. Ha kétantennás (és csak b/g-szabványú), és ilyen feladatra szánod külső-, pl. tetőantennával, akkor a másik antennát egyszerűen el kell távolítani róla, és csak az egyik aljzatot szabad használni. A kétantennás (diversity-) működésnek csak zárt térben, mozgó klienseknél van értelme, kültéri pont-pont kapcsolatnál haszontalan. -
válasz
ssppiikkee #11931 üzenetére
Szia!
Tudtommal a több antennás routerek antennái sem választhatóak el egymástól, ez sajnos nem így működik! De ha már így raktad össze, próbálj meg esetleg emelni egy kicsit a TX Power értékén, hátha jobb lesz!
-
ssppiikkee
tag
Üdv!
Kérdésem lenne! Eddig volt egy TP-Link router-em amivel 3 házzal arrébbi szomszédnak küldtem wifin a netet, és ő stabilan 2-es erősséggel fogta nem is volt gond, de elromlott a router, és vettem egy ilyen WRT54GL-es routert viszont ugyan azokkal az antennákkal, ezzel a routerral nagyon minimális net jut el a szomszédig... ha hazajövök és wifin csatlakozok a telefonommal, akkor meg nála meg is szakad... Pedig direkt azért vettem ilyen router-t mert 2 antennás, és akkor a padláson lévő wifi antennával megy a szomszédnak a jel, meg a házba a szobába marad a másik belső antenna, de csak a gond van...
Mikor vettem akkor ddwrt szoftver volt rajta, azzal nagyon rossz volt, szinte használhatatlan, tettem rá tomato-t a legujabbat, ezzel jobb már egy kicsit, de igy se nagyon van jel a szomszédba...
Mostmár tanácstalan vagyok, valami tipp? -
-
argos1987
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11928 üzenetére
Hát ez nem jött össze.Kiirtam hogy update failed és most semmilyen beállitást nem tudok elmenteni mert minden mentésnél ledob a routerröl és nem tudom elérni a routert.Vissza, vissza tudok lépni tudok benne matatni de beállitásokat nem tudok állitani és menteni.Most mitévö legyek?
-
válasz
argos1987 #11927 üzenetére
Akkor tedd fel a Tomato-t, az a tuti...
Én mentem aludni, mert 6 előtt csörög a vekker... Jóéjt!
Ha tényleg felteszed, akkor első indítás után a menüben...
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
Ezzel visszaáll minden alapra, törli a "szemetet" az NVRAM-ból!
-
argos1987
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11926 üzenetére
-
válasz
argos1987 #11925 üzenetére
2005-ös? Szerintem 2012.02.24. Download
De ha gondolod, én ezt a Tomato-t javaslom rá!
http://tomato.groov.pl/download/K24/build5x-101-EN/tomato-ND-1.28.5x-101-VPN.trx
Ezt lehetséges, hogy át kell nevezned bin kiterjesztésűre, mert így nem fogja megenni! Ahogy azt a gyári végén is látod...
-
argos1987
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11924 üzenetére
Tudnál nekem ajánlani egyet mert a hivatalos oldalon a frissités 2005-ös
-
válasz
argos1987 #11923 üzenetére
Azért jó, mert abba belekerülnek az esetleges hibák javításai, amikre a kiadás óta derült fény, illetve esetenként új funkciók is! A gyári fw frissítését természetesen a Linksys hivatalos oldalról tudod letölteni, de ehhez a verzióhoz léteznek alternatív firmware-ek is, amivel lényegesen okosabbá tehető a vas, csak kérdés, hogy szükséged van-e rá...?!
-
argos1987
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11922 üzenetére
Rendben köszönöm a hasznos és érthetö informáciot már csak egy kérdésem maradt , miért jo ha a firmware-t frissitem és hol találok esetlegesen megbizhato frissitést hozzá? wrt54g v3.1
-
válasz
argos1987 #11921 üzenetére
A helyzet az, hogy ott is kicsit téves a megfogalmazás, mert kellően kis távolság, és zavarmentes környezet esetén megvalósulhat közel 54Mbps sebesség, csak az a baj, hogy ennek jó, ha a fele hasznos adat lesz, a másik fele elmegy a kapcsolat fenntartására! Itt ez kicsit másképp van mint kábelen...
-
argos1987
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11920 üzenetére
Na igen én az 54 böl indultam ki nem pedig a 19-böl! max sebességet néztem nem jellemzöt ....
-
válasz
argos1987 #11919 üzenetére
Akkor az teljesen jó! Tenni sajnos nem tudsz ellene, a G szabványú WiFi-nek ennyi a vége!
http://hu.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi#Legelterjedtebb_szabv.C3.A1nyok
-
argos1987
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11918 üzenetére
40mbit/s és most wifin kb 22-24 mbit
-
-
argos1987
csendes tag
Még egy kérdés a sávszélesség korlátozodott wifin keresztül.Milyen modon lehetne ezt megoldani?
-
And
veterán
válasz
argos1987 #11913 üzenetére
Ne a WAN-portra csatlakozz a WRT54G-n, hanem az egyik LAN-ra, mivel van már egy routered!
Továbbiak: WRT-n a DHCP-szerver letiltod, fix LAN-oldali IP-címnek pedig olyat választasz hozzá, amely nincs átfedésben a DHCP-tartománnyal. A wifi-beállításokat pedig ízlés szerint elvégzed (SSID/hálózatnév, titkosítási algoritmus és kulcs, csatorna).
"és mielött bárki kérdezné miért nem hagyom csak a wifis routert üzemben (Mert a család azt mondta!)"
Ok, de azért az megkérdezném, hogy miért mondta a család ezt.. -
argos1987
csendes tag
Sikerült szereznem egy Linksys WRT54G routert ami egy tp-link routerhez kapcsolodik.Összekötöttem a Tp-link 1. Lan portját a wrt wan portjával.Innentöl kérnék egy kis segitséget hogy milyen beállitásokkal hogyan tudnám az internetet rávarázsolni erre a routerre és wifin továbbitani.DHCP engedélyezve van a routeren(tp-link) és mielött bárki kérdezné miért nem hagyom csak a wifis routert üzemben (Mert a család azt mondta!).Ugyhogy ezért szeretném igy üzembe helyezni.Remélem tudtok segiteni router beállitásokba nem vagyok toppon....! Segitséget elöre is köszönöm
-
-
Reibek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11910 üzenetére
Na most már minden ok
Tutira lopta vki mert helyre állt minden mióta levédtem jelszóval a net azért nem ment mert véletlenül kihúztam a gépből a kábelt
Köszi a segítséget -
-
Reibek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11908 üzenetére
Idokozben megoldottam a jelszot de mostmeg a gepen nem akar menni a net
-
-
Reibek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11906 üzenetére
Láma kérdés
Ezt honnan tudom letölteni mert nekem nincs ilyen -
-
Reibek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11904 üzenetére
wifin teljesen jó...
valószínű, hogy nyúlják
Hogy lehet jelszót megadni? -
-
Reibek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11902 üzenetére
gépek közt?
-
-
Reibek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11900 üzenetére
1,5mb\s most is van ennyi csak így random úgy gondolja h semennyi
pl youtube videó betölt a feléig és csá aztán gondol egyet és tölti tovább
ha letöltök is hasonló egyszer full sebesség aztán ilyen 50-60kb\s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Leállítás, Alvó mód és Újraindítás: mit csinál a Windows?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED monitor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Topping DX5 (no lite)
- 14900k-hoz keresek delid kittet vagy valakit BP-en akinek van és használhatnám a sajátját!
- AMD AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BT/Win11)
- Exclusive ajánlat! Eladó Dobozos 14" colos LG GRAM 14 i7-1165G7/16gb ram/512SSD nincs 1kg!
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo FMC RC2 drón új állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2227
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest