- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Ha belenyúltál, ráadásul wholeflash-törlést is végeztél (feltéve, hogy valóban sikerült), akkor már tényleg nincs más, csak a jtag. Kicsit macerás, én is sok éve csináltam ilyet, aztán két hete újból műteni kellett egy WRT54GL v1.1-est, mert a villogó power-led és az összes LAN-led világít szimptómát produkálta. A megoldás nagyjából ez volt: [link]. A lényeg, hogy nem csupán CFE-írásból, majd tftp-n feltöltésből állt a dolog, hanem akadt még pár másik lényeges apróság. Ezekre kellett figyelni:
- a Skynet Repair kit-tel először egy v1.0-áshoz való CFE-t kellett generálni (vagy ha van korábbi mentésed, az is jó, de anélkül a gyári, matricára felírt MAC-address visszaállításához kényelmesebb a Skynet kit használata),
- szükség volt egy 'üres' nvram-image fájlra is (az útmutatón ott a link hozzá),
- utána kellett ráküldeni az v1.1-hez való CFE-t (hogy miért így, azt pontosan nem tudom),
- a firmware-image fájlok eltérőek lehetnek attól függően, hogy webfelületen vagy épp tftp-n való feltöltésre szánják azokat. Pl. a DD-WRT-nél biztosan ez a helyzet, a "generic" nevűek kellenek a webes módszerhez, de jtag-hez először a "mini_wrt54g" kell, egyébként a tftp-s próbálkozás hibaüzenettel jár.
Nekem a leírt módszerrel sikerült rendbehozni a routert, pedig előtte szintén töröltem már a wholeflash-t. Már kezdtem gyanakodni, hogy nem is biztos, hogy csak szoftverhibás a cucc, de szerencsére az volt (nem az enyém volt, állítólag menet közben hibásodott meg egy viharban). -
Router
őstag
Igen erről olvastam már de akkor nem tudom, hogy milyen módon lehetne elérni az admin felületet. Még a flash chip lábainak zárásán gondolkodtam mert ha jól tudom akkor ez végképp reseteli a gépet csak ahogy láttam ez típusonként eltérő lábnál működik. Nincsen erről egy táblázat vagy leírás, hogy melyik típusnál mit kell összezárni?
Egyébként egyszer annyit elértem, hogy a 192.168.1.1-re a böngészőben bejött a wlan modemem admin felülete, úgyhogy még azt is el tudnám képzelni, hogy repeater bridge-ként voltak konfigolva és ezért nem tudom elérni sehogyan sem az admint. Valamint DD-WRT alatt láttam a reset gomb szoftveres tiltására vonatkozóan egy állítási lehetőséget de ettől még a 30/30/30-nak működni kellene.
-
Tonyk
veterán
-
Router
őstag
Sziasztok!
Szert tettem pár darab WRT54G/GL típusú routerre amiket fel kellene élesztenem. Volt már dolgom ilyen gépekkel de ezek olyan dolgot produkálnak amit még nem láttam. Eddig elflashelt routereket élesztettem JTAG kábellel tehát valamennyire jártas vagyok a témában.
A helyzet a következő: A szerkezeteket gépre dugva jön az üzenet, hogy a kapcsolat korlátozott. Tulajdonságoknál a következő IP fogad: 169.254.113.xxx Ezt beállítom átjárónak, a gép ip-je is 169.254.xxx.yyy maszk pedig 255.255.0.0 Így már csatlakozik és pingelni is lehet a routerre de az admin felületet nem lehet elérni. Wlan oldalról OpenWRT nyílt hálónak mutatja magát és természetesen innen sem lehet az admin felületre eljutni. Resetelni már milliószor próbáltam a a 30/30/30-as módszerrel de meg se kottyan neki. Ugyanúgy megy tovább.
Jtag-gal kezdtem először a CFE újraírással majd ez mikor nem jött be, töröltem a wholeflasht. pingelni sem lehet rá, így már a tftp is ki van lőve.
Van olyan darab még amihez nem nyúltam hozzá. Van valakinek egyéb ötlete esetleg?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Tonyk
veterán
Alapból mennie kellene, a szögletes gombbal (2 másodpercig kell nyomni). Így van beállítva??
-
_BM_
senior tag
Halihó!
Beléptem én is a gl-klubba, megy frankón minden, egyből kapott tomatót, de nem érem fel iq-val ezt a ses/aoss gombot. Wlan toggle-ra használnám, de egyelőre az sem világos, hogy a szögletes gombot kell-e nyomni, vagy a tőle jobbra lévő kerek bizbaszt. Hiába állítom a tomatóban, nem csinál semmit.
-
Atapi
senior tag
válasz
ToMmY_hun #9985 üzenetére
europai oldalt nézz, ne amcsit, mert minden régióban csak azokhoz a modellekhez van support, amik ténylegesen elérhetők. szoval keresgélj pl a www.linksys.co.uk oldalon, ott van v7 is.
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Ma hozzájutottam egy Linksys WRT54G ver 7-es routerhez. Viszont van vele egy kis probléma... német nyelvű a kezelőfelülete, én pedig angolhoz vagoyk szokva. Az lenne a kérdésem, hogy valahol találok-e hozzá angol nyelvű FW-t?
(gyári oldalt néztem, ott a 7-es verzióhoz nincs fenn fw)
Köszi előre is! -
_BM_
senior tag
Sziasztok!
Készülök venni egy 54GL-t, és szeretném tudni, hogy lehet-e (függőlegesen) lefelé hajlítani az antennáit. Asztal alatti polcra akarom tenni, ahol szűk a hely (10 cm magas), viszont a polc szélétől lefelé van bőven hely. Azt már láttam videón, hogy vízszintesen ki lehet teríteni, gondolom, ez falra szerelésnél előnyös, de nekem lefelé kéne állnia
-
Smoothy
tag
Hy!
WRT54G/GL/GS routeremhez keresek egy adaptert, esetleg valakinek nincs feleslegbe
???
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
WRT54GC routeremre szeretném feltenni a legfrissebb gyári firmware-t.
Betallózom, update gomb lenyomása utána annyit ír, hogy nem ez a megfelelő firmware ehhez a routerhez... Pedig jót töltöttem le. Mi lehet a probléma? -
And
veterán
"Szereztem egy wrt54g AP-t"
Véletlenül nem WAP54g-re gondoltál? Mert a WRT54G nem csak AP, hanem router, és gyárilag nincs repeater-módja, olyan meg főleg, amelynél AP MAC-addresst kell megadni. A WAP54-et meg épp így kell beállítani, de a manualja szerint csak ugyanilyen AP-vel vagy WRT54G-vel párban működik (utóbbit lehet, hogy csak akkor támogatja, ha azon gyári fw van?). Ha ez lenne a helyzet, és tényleg WAP54-esed van, akkor tolj rá DD-WRT-t - a WAP54g mindegyik hw-verziója támogatott -, azzal meni fog a repeater-mód (virtuális AP-vel). -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Van egy wrt54gl wifi routerem tomato fw-vel és a wifi-je 25 m körül már teljesen elgyengül. Szereztem egy wrt54g AP-t és azt repeater módba szeretném beállítani de nem akar menni a szerencsétlen. Lehet én állítottam be valamit rosszul nem tudom. Ami jelenleg be van lőve, hogy az AP-t átraktam repeater módba és a router wifi mac address-ét állítottam be. Valamit kifelejtettem? Köszi előre is segítséget!
-
zsokagi
tag
Sziasztok
Van egy 3 éves Linksys WRT54GS a problémám az hogy a Power led csak villog , és a cisco systems se világít, néha mintha próbálna felállni de net az nincs.
Előre mondom nem vagyok egy szaki , csak összeraktam és idáig tökéletesen működött.
Lehet hogy itt a vég?? -
eastsider
nagyúr
1 éves a GL-em
ma azonban végleg meghalt
össze-vissza világítanak a ledjei, villog a power led. és érdekes szagot áraszt.. jah gépek nem ismerik fel...
már régóta dobálta el a kapcsolatot... (eredeti táp, fw)mi ez?:S
írtam az iPonnak....
-
Jag
senior tag
Sziasztok!
Megcsináltam az SD modot egy GL-re. Tomato formware-ben tökéletesen látom a cuccost.
Hogyan tovább?
Nem nagyon értek a linuxhoz.Egy tök egyszerű webservert szeretnék rá rárakni.
Köszi,
-
KaLeun
senior tag
Találkozott valaki már a wrt54gh változattal? Vélemény?
Igen baráti ára van 6k, de ha jól tudom nem megy rá semmilyen fw. -
outsiheder
tag
A korábban belinkelt kép hivatkozása a tutorial azonos szócikkének szöveges részéből van kimásolva.
A szócikkben részletesen, lépésről lépésre le van írva a beállítás folyamata. -
outsiheder
tag
válasz
lenbazso #9964 üzenetére
Azért linkeltem be, mert az átlagos otthoni megosztásra (haverral, szomszéddal, esetleg kisebb cégeknél) ez tökéletesen megfelel.
A dd-wrt -nek nagyon jó WiKi-je van, mindenkinek ajánlom!
Itt a kezdő oldala
Ajánlott a tutorialt-t (is) böngészni, mielőtt belefutna az ember vmilyen (úgy utólag pitiáner), hibába, amivel napokat lehet torkos-borz állapotban tölteni. -
lenbazso
csendes tag
válasz
outsiheder #9959 üzenetére
Nem is figyeltem, hogy van wiki-je a dd-wrt oldalnak. A képen látható leírás szerint sikerült megcsinálnom a két router közti kapcsolatot. Igaz délelőtt még nem volt net, de délután újra összedugva már lett. Nem értem, de mind1, lényeg hogy rendesen mükszik.
-
looser
addikt
válasz
jimlaj66 #9962 üzenetére
Sajnos nincsen hozzá, legalábbis tudomásom szerint. A funkció viszont, amit kerestél, elérhető a gyári firmware-ben is. A manual 26. oldalán van, The Access Restrictions Tab - Internet Access Policy címen.
Nézz körül a letöltések között, ott az angol leírás és a legutolsó firmware is. -
jimlaj66
csendes tag
Bocsi de korábban pontatlan voltam a pontos típus linksys wrt54gr., erre létezik valami jobb alternativ firmware mint a gyári?
-
looser
addikt
válasz
outsiheder #9957 üzenetére
A böngésző egyik beélpülőjével volt gond, de sajnos nem emlékszem, melyik letiltása után javult meg; a hasraütés nevű tudományos módszerrel helyrejött a dolog. Emlékeim szerint két dolgot tiltottam le, ebből az egyik egy dotnetes plugin volt.
átraktam offba
-
outsiheder
tag
A dd-wrt -s link a
Repeater Bridge beállítása
Kiegészítés: Ha más típusú/gyártmányú rotert (is), és/vagy más-más firmware-t (is) használunk, akkor nem garantált a wireless módnál az összes (elméletileg használható) titkosítási mód hibátlan működése. -
outsiheder
tag
Off
Http 200
Ez inkább az adott oldal hibája
On -
outsiheder
tag
A lista alapján rendben van, én is kb így csinálom/állítom be.
(a NET keretrendszer a kritikus elem, mert rengetegen használják a szolgáltatásait)
Frissen installált gépen más-más flash player modul kellett (de azonos verzió számú) az IE-nek, és a Firefox-nak.
Próbáld meg az operával. -
looser
addikt
válasz
jimlaj66 #9952 üzenetére
Szia! Az eredeti firmware-ben is szinte biztos, hogy van, de a tomato nevű firmware viszont tuti tartalmaz ilyet, Acces Restriction a neve (most néztem meg
), s íly módon konfigurálhatod.
-
looser
addikt
válasz
outsiheder #9954 üzenetére
Az összes javítást telepítem, be is van állítva automatikusra a frissítések letöltése (kérésre telepít). Egyedül a rosszindulatú szoftverek eltávolítója nevű cuccot nem szoktam telepíteni. FF 3.6.3 a flash playert most telepítettem, de az is elméletileg friss volt. Átmegyek a firefox topicba, nem szeretnék itt offolni. A tippet pedig újfent köszönöm!
UP: ezek az MS kapcsolódású stuffok vannak telepítve.
-
outsiheder
tag
Az IE-t a próba erejéig nyugodtan használhatod, hibakeresésnél a szeretem/nem szeretem nem számít!
Használhatsz akár Operát is.
Természetesen az XP fel van frissítve, mind a NET keretrendszer klf verziójának az összes szervízpackja (amit sorrendben elfogad) fel van telepítve, a biztonsági frissítések (természetesen) fel vannak telepítve, a Firefox sem túl régi verzió, és a flash-player plugin is
új/hibátlan. -
jimlaj66
csendes tag
Sziasztok!
Tájékotatást szeretnék kérni WRT54G ről. Nekem arra lenne szükségem, hogy vezetékes hálózaton van három számítógép és azokon időben korlátozni a netet. Ezt meg lehet oldani a fent említett routerrel? -
looser
addikt
Sziasztok, lehet, hogy rossz helyen érdeklődök, de felvetődött bennem, hátha kapcsolódik ide is. Szóval egy WRT54GL boldog tulaja vagyok, Tomato 1.25 fw van a drágán és egyelőre működik
Szóval okozhatja-e a router, vagy szolgáltató, os (wxp), adott website hibája, hogy időnként hibára fut; youtube esetén: HTTP/1.1 200 OK-val kezdődő hibaüzenet majd hosszan mindenféle egzotikus karakterek, vagy bedobja a letöltését egy 'watch' nevű állománynak, ami gondolom a videot indítaná adott oldalon. Más esetben egy-egy oldal gyors kattintgatásnál hibára fut, de frissítésnél bejön a kért oldal. Belefutottatok ilyemibe? Diginetet használok, a router keep alive-ban van. -
lenbazso
csendes tag
Kérdésedre a válasz:
A pc is olyan ip-t kap, ami a kliens routernak van, ebből adódik hogy nem az ap osztja.Nem tűnik el a dhcp-felület, setup-basic setup-nál minden ott van. Tudom változtatni a módot(server, forwarder) meg a ki-be kapcsolósát meg egyebet (Network Address Server Settings (DHCP)).éssztja a címeket. ipconfig-al a pc-n mindig az ip olyan, mint a kliens routernál. pl: 192.168.2.x Érdekesség, hogy a gateway a kliens routerban 192.168.1.1 de a pc-n már 192.168.2.1. A dns a pc-n 192.168.1.1
Mindig bridged-en van a beállítás.
Addig értem hogy,
-manuálisan külön beállítottátok a gateway-t a két routeron, tehát csatlakozáskor nem a kliens router híva be magának a szükséges beállításokat. Miért volt fontos, hogy a két kliens ip-je mac-hez rendelt legyen és ezáltal mindig ugyanazt a wan ip-t kapja az ap-től?A 0.0.0.0 alapból az? Sima kliensként a pc is persze a szolgáltatóét kapja.
Ezt az ssh-t nem értem mi ez, meg hogy jött ide?
Lehet az volna jó, ha nyomnák egy teljes resetet, és lennél olyan rendes, hogy leírod lépésről lépésre melyik oldalon mit mire állítsak, hogy ugyan megvalósuljon, mint nálatok.
Megnéztem az ap beállítását:
setup-advenced routing:
mód gateway-en van minden más kitöltetlen, mondhatni 0.0.0.0. Ez az alapbeállítás. -
And
veterán
Ez mitől lenne a internet megosztás korlátozása? A belső hálózaton lógó (vagyis a LAN-portokra kötött) PC-k közötti fájlmegosztásnak semmi köze a router 'tűzfalához', NAT-hoz vagy routoláshoz. Pont azért, mert onnan nézve a router csak egy switch. Éppen lehet köze a jelenségnek firmware-hez, bár én sosem tapasztaltam ilyet, és nem kellett semmit 'engedélyezni' dd-wrt-nél a helyi fájlmegosztáshoz. De ha az internetet mindegyik kliensgépről eléred, akkor a netmegosztás nincs korlátozva..
-
flash-
veterán
Üdv emberek!
A DD-Wrt alapból korlátozza az internet megosztást?Ugyanis adott egy asztali,és két laptop.
két laptoppal csodásan meg tudtam jeleníteni az asztali gép tartalmát.
Majd egy idő után nem volt hajlando.(nincs hozzáférése hibauzenet volt mindig ha a laptopokkal akartam megnézni a pc-t)
Próbálkoztam mindennel.
Még a microsofttól is kértem segitséget(mind3 gépen winxp sp3 van)
hiába.amikor a linksys wrt54g v7.2 es routeremen még a gyári fw-volt ment a megosztás.
majd feltettem a dd-wrt-t azóta nem müködött.
Pár hete visszatettem a gyárit,és most látom megint meg tudom nyitni a megosztott dolgokat.
Most már 100% hogy a ddwrtben van valami alapból korlátozva.de vajon mi lehettett az a beállítás ami ezt megakadályozta?
(biztos nem ddwrt tüzfal beállitása,mert azt annak idején kikapcsoltam,mégsem működött)
szoval ötlet? -
And
veterán
válasz
lenbazso #9945 üzenetére
Mivel a sima kliens DD-WRT esetén - ahogy Atapi is utalt rá - címfordítást végez, ezért egy másik alhálózatból te hiába kérsz IP-t , a gateway-router (AP) nem is tud címeket adni. Vagy csak maga a kliens-router van a 192.168.2.x tartományban, a rajta lógó gépek nem? A kliens-routernél pedig eleve eltűnik a DHCP-szerver felület, mivel vezetéknélküli kliensként nem tud címeket osztani. Amúgy ha kliens-híddal próbálkozol, a Wireless / Basic Settings oldalon a 'Network configuration' ugye 'bridged'-re van állítva nálad, és nem 'unbridged'-re?
Nálunk van egy gateway-router (AP-módban), DHCP-szerverként, 192.168.0.1 LAN-címmel. Ehhez kapcsolódik két kliens router (pontosabban az egyik kliens-híd, a másik repeater-híd beállítással), azok is fix 192.168.0.x címeket kaptak, a DHCP-tartomány (x: 2..13) felett. A gateway-cím mindkét kliens-routeren 192.168.0.1-ra van állítva (magán a gateway-en 'üres', 0.0.0.0), a Local DNS meg mindenhol 0.0.0.0. Mégis bármelyik kliensre csatlakozik vezetéken, vagy a repeaterre vezeték nélkül egy PC, a gateway-től kap IP-t (mindig ugyanazt, mivel a kiosztás MAC-címhez rendelt), DNS-ként pedig egyből a szolgáltatóét kapják.
#9905 (ha még aktuális): Az SSH-hoz először engedélyezni kell a 'Secure Shell' / 'SSHd' beállítást a Services / Services oldalon. Ha ezt nem teszed meg, az adminisztrációs oldalon az 'SSH management' menüpont szürke marad, így nem tudod bekapcsolni. -
lenbazso
csendes tag
Most én nem értelek.
Hálózat lekeresése után a talált hálózatoknál ott a csatlakozás gomb, amelyikre kattintasz, arra fog csatlakozni automatán úgy, hogy elődobja a wireless beállítások oldalát átállítva a kívánt hálózati ssid-et erre, meg a módot AP-ről kliens-re, és nyomni kell egy jóváhagyást. Én ezt neveztem automatának.
Persze lehet manuálisan is átírni az ssid-et meg a módot, de azért választottam ezt, hogy gondolva saját magát beállítja hogy jó legyen, mert eddig ugye nekem nem sikerült.
Átettem kliens-hídra. Net akkor van, ha a router ip-je nem 192.168.1.x. Jelenleg 192.168.2.1-en van, de nem az AP osztja az ip-ket.
Próbáltam már kliens módban, hogy a dhcp-t kikapcsolom a kliensnél, de az Ap nem adott ip-ket. Lehet hogy kliens-hídban adna? -
And
veterán
válasz
lenbazso #9943 üzenetére
"mert automatán a kliens módot állítja be"
Ezért írtam, hogy nem szoktam nyomkodni a 'connect' gombot, már ha ezt érted automata beállítás alatt. Egy perc alatt be lehet anélkül is állítani, és utána nem fog érdekelni, hogy mit csinált 'automatán'. Ha egyszer célszerűbb neked a kliens-híd (azzal ugyanúgy használhatod az összes LAN-portot, akár a WAN-t is ötödiknek), akkor válaszd azt, és ne törődj vele, hogy magától nem úgy konfigurálja be a routert. Márpedig ha az AP, amelyre csatlakozol, már végez címfordítást (mert az a router / gateway), akkor mégegyszer felesleges ugyanezt a kliens-eszköznél is eljátszani. -
lenbazso
csendes tag
Nem kliens-bridge, mert automatán a kliens módot állítja be a csatlakozni kívánt router kiválasztásakor.
Annyit szerettem volna, hogy legyen netem a másik routerről kliens routeron keresztül, mert több egységnek kell net. Idáig egy usb-s hálókártyán keresztül jött, aminek levehető antennája van, így van rákötve egy panel antenna.
Persze szeretnék azonos tartományban lenni, ezért megnézem mit csinál kliens-bridge módban is. Úgy néz ki idáig, hogy a beállítások utáni áramtalanítás hiánya miatt nem jött létre megfelelő kapcsolat.
Kösz az infot a led-ről, meg a link-et megkukkantom.
-
Atapi
senior tag
válasz
lenbazso #9941 üzenetére
a leirásod alapján amit megvalósítottál az nem client-bridge mód, hanem sima client (bár most visszaolvasva egyáltalán nem világos számomra, hogy mit is szeretnél pontosan). vagyis a mostani felállásban a második router sima kliens módban megy, wifi-n kapja az internetet, de a mögöttes hálózatrész routolva van, külön alhálózatot képez (ezért a kliens mögötti gépek nem fogják tudni dhcp szervernek használni az AP-t).
kis adalék, hogy az internet státuszled nem azt jelzi, hogy van-e internet, az a wan porthoz tartozo ethernet státuszled.ha jol értem mit szeretnél, akkor client-bridge mód kell neked. itt találsz hozzá leírást, de ez naggyából megegyezik azzal (ha jol emlékszem), amit korábban már leirtak a topicban
-
lenbazso
csendes tag
válasz
FABRICIUSZ #9940 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segíteni próbálást.
Megoldódott a probléma, van most már net a pc-n, hogy az lan-on kapcsolódik a kliens routerra, ami wireless-en a netet adó routerra.
A megoldást Fábriciusz kollégánk adta. A változtatások mentése után szükséges a kliens router áramtalanítása, mert nem áll át az agya, és az egyetlen dolog, ami kell a kliens módhoz, hogy át kell írni a kliens router ip-jét 192.168.1.1-ről 192.168.x(0 is jó lehet, de azt még nem próbáltam, de szerintem mindegy mire, 2-vel és 5-el is jó).x-re. Ezután a státusz-wireless-nél alul hálózat keresése, kívántra csatlakozás megnyomása, ezután oldalt vált a wireless beállításra, ahol már a módot áttette automatán kliensre, és átírta az ssid-et a csatlakozni kívánt router ssid-jére, itt mentés, majd áramtalanítás. A kapcsolat létrejöttéhez szinén kell Fábriciusz szerinti fél perc türelem. Érdekesség a dologban az, hogy gondoltam mivel van net, akkor majd a kliens router elején lévő "Internet" zöld led világítani fog, de nem, de ez nem zavar. Fura az is, hogy a router szerint 100-tól indul az ip osztás, és mindig a 192.168.x.123-al kezdi.
A 192.168.1.x abszolút nem jó, akkor nincs net, pedig a státusz szerint minden paraméter úgyanúgy helyes.
Most 192.168.2.1 a kliens router ip-je. Átállítottam, hogy a dhcp típusa server-ről forward-ra, de akkor sem az AP-s router osztotta az ip-t. Ha kikapcsoltam a kliens routeron a dhcp-t, akkor sem kaptam ip-t az AP-s router-ról.Erre valami megoldás jó lenne, nem tudom mit kellene átállítani a dd-wrt-ben.
-
FABRICIUSZ
tag
válasz
lenbazso #9935 üzenetére
Szerintem írd árt a kliens router ip cimét 192.168.5.25 -re
Igen drasztikus , de utána vedd el az áramot a routert -töl és a kliens töl is .
Majd ellőszőr a routert , majd majd egy perc múlva a kliens routert helyezd áram alá .
A 192.168.5.25 el belépve a kliens ruterbe , amin ugye DD-WRT van a WLAN keresésnél megkeresed a GC rutered SSID -ét csatlakozásra kattintasz , és elvileg átlép egy másik oldalra a DD-WRT - kezelőfelületén ahol már beállította neked a kliens módot és beírta neked a ssidet . Már csak az ALKALMAZ -ra kell kattintanod és várni fél percet .
Ha így sem megy a net akkor alap helyzetbe kell állítani a DD-WRT-s rutert és megismételni a fent leírtakat .
Bocs ha nem volt benne szakmaiság , de segítő szándék maximálisan . -
lenbazso
csendes tag
Ha a csatlakozás gombot nem nyomod meg, akkor az ssid-et írod át kézzel a kliens mód váltásnál az Ap ssid-je, hogy tudja mire kell kapcsolódni, mert kliens módra váltáskor marad a dd-wrt ssid, gondolom ilyen megnevezésű Ap-ra akarna ilyenkor csatlakozni. Valamit csinálni kell, mert magától nem fogja tudni. A gateway cím megegyezik mindkét routernál 192.168.1.1, de ugye ez alapbeállítás.
-
And
veterán
válasz
lenbazso #9929 üzenetére
Nem tudom, én sosem szenvedtem vele, még a csatlakozás gombot sem szoktam nyomogatni (minek?), úgyis megtalálják egymást. A kliens-router gateway-címe az a megosztó AP, a kliensgépek DHCP-kéréseit is az szolgálja ki.
#9931: "Az lehet probléma, hogy az Ap router 192.168.1.100-tól kezdi adni az ip-ket, a kliens routernak meg 192.168.1.2 lett megadva?"
Ez egyáltalán nem baj, sőt: kifejezetten rendben van így. -
lenbazso
csendes tag
Ping-et még nem probáltam, mert ugye valamiféle kapcsolat létrejött, kiírja az átjárót meg ilyesmit a sztátusznál, de a dd-wrt kezelőfelületén felül jobb oldal állandóan is látni, hogy van kapcsolat értékkel, vagy mindenhol o-át ír, és a logo nem világít sárgán.
Mi az a címfeloldási probléma?
Az lehet probléma, hogy az Ap router 192.168.1.100-tól kezdi adni az ip-ket, a kliens routernak meg 192.168.1.2 lett megadva? A gépem 192.168.1.123-ast kapta. -
lenbazso
csendes tag
válasz
kutyuska #9926 üzenetére
Még ne örülj annyira, én 1 éve szenvedek vele, hogy sikerüljön routert kliens módba rakni és másik routerra csatlakozzon, idáig még nincs siker (kapcsolat van, de net nem jön), igaz én Linksys WRT54GC routerra akarok csatlakozni, de ez vagy számít, vagy nem.
Ha neked sikerül, akkor igen, mert úgy néz ki, hogy az ip cím átíráson kivül(192.168.1.1-ről, hogy ne ütközzön a másik routerral), a kliens mód kiválasztával és a csatlakozás gomb megnyomásán kivül elvileg mást nem kell csinálni. -
lenbazso
csendes tag
Átírtam 192.168.1.1-ről 192.168.1.2-re a második router ip-jét. de változatlan a helyzet.
A router kliensként csatlakozik a AP-s routerra, minden csatlakozási adat ott van a státusznál, de a böngészőben nincs továbbra sincs net. A státusznál kiírja a gépem ip-jét is, minden rendben, hálozati kapcsolat van, net nincs.
-
Tonyk
veterán
válasz
pityeszka #9918 üzenetére
mindenképp: pl: www.polarcloud.com/tomato. A letöltött csomagból ezt: WRT54G_WRT54GL.bin
-
And
veterán
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok!
WRT54G-hez szeretnék client mode-ban kapcsolódni másik routerrel. A WRT54GH megfelel erre a célra? Vagy ajánljatok helyette másik típust, valami pofásabb kivitelt. A nappaliban nem tudom eldugni
-
Atapi
senior tag
válasz
neduddki #9917 üzenetére
még ugy sincs igaza. gigabites hálón mezei eszközökkel ~45MB/s átvitelhez (samba) volt már szerencsém két xp-s gép között (az egyik egy e7500+g43 alapú rendszer, a másik egy 945-ös 3GHz P4 cucc, mindkettőben még sata1 diszk, és egyébként a kábelezés sima cat5 (igaz, mindössze pár méterről van szó), csak az aktív eszközök lettek gigabitesre cserélve, valami tplink switch-en keresztül csatlakozott a két gép).
-
pityeszka
őstag
Sziasztok!
Nemrég beszereztem egy WRT54GL Linux routert.Tegnap ahogyan turkáltam a beállításokban észrevettem, hogy 2006-s FW van rajta.Érdemes frissíteni valami jobbra?Ha igen honnan tudom leszedni hozzá a dolgokat, illetve hogyan kezdjek neki?Nem szeretném elrontani mert drága volt.
üdv.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
danyizs #9910 üzenetére
MS féle VPN-hez kell a 1723 TCP és a GRE (47, de nem TCP és nem is UDP) port nyitva és forwardolva legyen a megfelelő belső címre.
Tomato alatt a portforwardban így nem tudod kinyitni a GRE-t (legalábbis grafikus felületen nem), de az Advanced - Conntrack / Netfilter, alatt pipáld ki a Tracking / NAT Helpers-nél a GRE / PPTP -t. Így menni fog. -
Atapi
senior tag
válasz
danyizs #9910 üzenetére
tipp: probálj meg ip tartományt váltani, 192.168.1.0/24 helyett mondjuk 192.168.0.0/24-t állíts be. nem tudom segít-e, de egyszer volt itthon egy távoli bejelentkezés probléma, amit tartományegyezés okozott (és a dlink meg a tomato között pont fent áll a default ip tartomány különbözösége).
-
danyizs
csendes tag
Sziasztok
Tud-e valaki segíteni a következő problémában:
WRT54GL tomato 1.27 firm. WinXP VPN bejövő kapcsolatok engedélyezése. VPN kapcsolat elkezd felépülni, de 733-as hibakóddal midig leáll. Az előző routeren (dlink) keresztül simán működött, tehát vlmi a jelenlegiben van elb@xarintva. 1723-as portot beforvardoltam az adott gépre, sőt ezt a gépet betettem DMZ-be is.
Hátha vanvalakinek ötlete...Előre is köszi
-
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki #9906 üzenetére
HI!
van ma meg tovabb is nagyeszu sundesznocskan a speedtest.net-en nagy buszken bebizonyitotta hogy nem gyorsabb a net mint a 29Mb/sec, annyora de annyr asajnalom hogy esz tnem nekem probalta elmagyarazni mert akkor surgosen mekkerdesztem volna hogy az a kek loF az vajjon mi a peet keres ott az szarvacskaival oszt annak vajjon mi is a savszelessege:- (((
udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
HI!
ma is tanulta vmit: az xp csak 20-30Mbit/sec /bit!!!!/ halozatis ebessegre keeps!
sotri: esmerosnel bekotik a 60M-es upc-t /minek ezt meg meg akarom kerdezni tole, de nem erem el/ es ekkor meselte el enkem az ember hogy a xp az csak a fenn emlitettre kepes /bezzseg a pista/7 az ma tobbre/, monsom, hogy ruter van, az nem szamit, mosnom en hogy ekkora baromsagto meg nem hallotam, ha lenet mennyen a gep kzolebol mert elB vamit ost csinahatom, na ezzel al is koszontun egymastol, msot mehetkoda is megnezni hogy mit csesztek el:- (((udv
neduddki
-
TomyLeeBoy
tag
Üdv!
WRT54GL-re tettem fel dd-wrt v24 std_generic verzióját. Gondoltam ha már ugyis linux, ezt-azt nem ártana telepíteni. Találok is sok leírást a neten ilyen témában.
Viszont 1-2 probléma akadt.
dd-wrt adminisztrációs felületén nem engedi az ssh-t bekapcsolni.
Telnettel be tudok lépni, akkor viszont minden apt-re vagy ipkg-re "not found"-ot ír. -
And
veterán
válasz
lenbazso #9899 üzenetére
Nem, akkor neked nem kell a NAT, mivel azt a távoli router elvégzi, és te szeretnél egy címtartományban (192.168.1.x) maradni a többi eszközzel, ezért kell a client-bridge.
Meg kellene nézned, hogy az első router milyen tartományban oszt címeket (erre való a DHCP-szerver), de a te routered IP-jét - ahogy írtuk már - ne ebbe a szegmensbe konfiguráld. Ha pl. a DHCP-szerver a 192.168.1.100 - 200-as tartományban oszthat, akkor a te routered ne itt legyen, hanem 192.168.0.x-ben, ahol x<100, és persze a többi fix címtől különbözik. A routered gateway-címe pedig legyen a másik routeré, 192.168.1.1-es.
"A pc automatán van. A gateway az első router ip-je, ezt is kiírja a státusznál."
Mármint a routered írja ezt, vagy a PC-d? A PC gateway- és DNS-címei micsodák?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest