- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
scourge
csendes tag
válasz
lumpen_stex #9799 üzenetére
Szerintem nem. Legalább is a hivatalos oldalon nem írja a támogatottak között. De próbálkozz, nem vesztes semmit, max 1 routert
Szóval ez veszélyes dolog, saját tapasztalatomból mondom. Én gajra vágtam egy asus wl520g-t.
Még a támogatottakra is azt írják, hogy vigyázzz, csak saját felelősségre.
-
lumpen_stex
aktív tag
WRT54GH-EU tudja valaki, hogy erre a erre a routerre fel lehet rakni a ddwrt-t?
-
zsolt501
nagyúr
Ezt most sikerült mérnem, a letöltés az kimondottan szép ettől a routertől PPPoE kapcsolat esetén.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
neduddki #9796 üzenetére
Igen ez a legújabb Tomato 1.27
Mellesleg ha valakit érdekel eladóvá vált mert nekem ez is kevés, mivel 50/25-ös a net és ez már nem szereti PPPoE rendszerben, viszont ha valakinek UPC kábel net vagy T-Home kábel net van annak tökéletes mert ott tud többet is, vagyis ahol modem van ott szuper lehet, de nállam mivel nincs modem így egy kicsit kevés már. -
zsolt501
nagyúr
Nekem most ilyen a net Linksys WRT54GL routeren keresztül.
-
Palika87
csendes tag
Köszönöm ma is tanultam valamit!
Igen a noti azért jóval nagyobb távolságig bírja. Sőt még ott is tud csatlakozni ahol használni szeretném, de igen lassan...
Szóval ha megnövelem a teljesítményt akkor elképzelhető h a pl a noti felé küldött jel erősebb lesz de az adás az állandó marad, tehát elég valószínű h valamilyen antennás megoldás lesz a vége csak még nem tudom, hogy hogyan meg miként ezt még ki kell találnom...
Am milyen antennát ajánlanál irányított és nem irányított megoldás is érdekel!
Köszönöm a segítséget!!!! -
And
veterán
válasz
Palika87 #9792 üzenetére
Fw-cserével egyetlen dolgot tudsz befolyásolni, és az a router kimenőteljesítménye. Ez javíthat valamelyest a klienseken mérhető térerőn, de ez visszafelé sajnos nem igaz, vagyis a router vétele ettől nem javul. Magyarul: egy jó helyre telepített, nagyobb nyereségű antennára cseréléssel az előbbi módszer közelítőleg sem ér fel.
"Több helyen olvastam már h pl tomato-val meg lehet adni h melyik antenna adjon vagy vegyen. Ennek gyakorlatban milyen szerepe van?"
Számunkra gyakorlatilag semmilyen, mert a diversity-működéshez úgyis automatikus kiválasztáson kell hagyni ezt a beállítást, ha meg külső (kültéri) antennát csatlakoztatunk hozzá, amelyből csupán egy darabnak van értelme, akkor nincs haszna a kézi aljzatválasztásnak, mert stabil jelnél a router nem vált antennát. Ennek a lehetőségnek kísérleti jelentősége van. Például abban az esetben lehet értelme, ha olyan adóerősítőt használunk, amely nem támogatja a vételhez a visszafelé irányt, és külön antennákat kell alkalmaznunk az adásra és a vételre.
Hát, ha a telefonod már a kültérre helyezett routert sám látja néhányszor tíz méterről, akkor azzal tényleg nem sok mindent lehet kezdeni. Valószínűleg az a helyzet, hogy a telefon wifi-modulja és/vagy a belső wifi-antennája elég gyenge teljesítőképességű, sajnos ez nem túl ritka eset. Gondolom, hogy a notebook-od azért nem ennyire érzéketlen. -
Palika87
csendes tag
Huh ez elég korrekt válasz volt!
am egy WRT54GL-el rendelkezem gyári fw fut rajta, egy fw-cserével a teljesítményben vagy a lefedettségen lehet valamilyen változás mert ezzel most rettentően stabil(nem is reseteltem vagy 3,4 hónapja).
Lenne még pár kérdésem, ha teljesítményt növelem (természetesen nem a gyári fw-n) akkor a lefedettség nem nő csak a lefedett területen a sebesség? Ha Több helyen olvastam már h pl tomato-val meg lehet adni h melyik antenna adjon vagy vegyen. Ennek gyakorlatban milyen szerepe van?
Jah és még most kipróbáltam h kiraktam a routert a kertbe és a telefonom már viszonylag kis távolságban (25-35m) meg sem találta a router. Ez így általános a mobil eszközöknél vagy csak az én telóm gagyi esetleg a routeren lehetne még csiszolni. -
And
veterán
válasz
Palika87 #9790 üzenetére
Két reális lehetőséget látok: 1.) Kültéri antenna (lehet körsugárzó) kihelyezése a tetőre vagy a padléstérbe, a router saját antennáinak eltávolítása után. A csatlakozást meg kell oldani csatlakozó-átmenettel vagy rövid pigtail-kábellel. Megfelelő kivitelben egyik sem okoz észrevehető pluszcsillapítást. 2.) Újabb AP (vagy AP-ként alkalmazott router) telepítése a kültéri lefedettséghez, olyan helyre téve, amelyből a kert jól lefedhető (pl. a már említett padlástér), esetleg az előző javaslathoz hasonlóan külső antennát csatlakoztatva hozzá. Mindkét módszernek van előnye és hátránya: az elsőnél a beltéri jelerősség csökkenhet (de jó esetben mégis megmarad a lefedettség), a második módszer pedig ugyan korrektebb, de nem a legolcsóbb.
Az említett antennacserével is próbálkozhatsz, de én ahhoz (a routert a jelenlegi helyén hagyva) nem sok reményt fűznék, ráadásul a diversity-képesség megmaradásához mindkét antennát le kellene cserélned, ha olyan routered van. -
-
Palika87
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy itt a jó idő és szeretném a kertben is kihasználni a wifi nyújtotta lehetőséget úgy a notebookomon mint a telefonomon. Annyi a gond h ahol használni szeretném minimális már a jel a laptopon a telefonom pedig nem is érzékeli, h lenne wifi.
Szerintetek mit tegyek? Antennát cseréljek vagy vegyek még egy routert esetleg más ötlet? -
zsolt501
nagyúr
Az enyém nagyon stabilan tartja terhelten is a 12V-ot és nem mászik el a fesz, a hőmérséklete meg olyan mintha áram alatt se lenne teljesen szoba hőmérsékletű.
Sajna a teljesítmény felvételt nem tudom megmérni, de lehet hogy valahogy ezt is megoldom. -
And
veterán
válasz
zsolt501 #9784 üzenetére
A mérésnél szépen megvártam, míg teljesen feléledt. Nincs minden LAN-port használva (nem hinném, hogy ez jelentős mínuszt jelentene), ellenben a wifi teljesítménye a default érték több, mint kétszerese. Az várható, hogy a táp terhelhetőségének csak a töredéke legyen kihasználva, ilyen kütyük adapterét azért nem szokták határra tervezni. A táp üresjárási feszültsége különben 16,2V-os.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
outsiheder #9781 üzenetére
Pontosan, az én eredeti tápegységem amit hozzá adtak az terhelt és terheletlen állapotban is 19V-ot adott le a 12V helyett, szóval érdemes odafigyelni.
-
And
veterán
válasz
zsolt501 #9780 üzenetére
Na, hogy ne haljak meg tudatlanul, kimértem a GL v1.1-esem fogyasztását a gyári adapterével: átlag negyed amper, csúcsban (Tx-pwr: 70mW) pedig 0,28..0,29A. Gyakorlatilag évek óta folyamatosan működik, a 0,5A terhelhetőségű tápja pedig legfeljebb 40°C hőmérsékletű lehet, kb. kézmeleg.
Mod. #9781: azért azt a 12V-os tápot biztosan stabilizátorok alakítják tovább a belső áramkörök számára, tehát plusz-mínusz pár volt különbség nem hiszem, hogy számítana. Ha viszont 19V-ig elmegy, az meg már erősen nem normális kategória. Az előbb említett 0,25A-es terhelésnél az én adapteremen (a router tápcsatlakozóján) 13,65V körüli feszültség mérhető. -
outsiheder
tag
Csak óvatosan az átkapcsolható feszültségű tápokkal, mert a névleges terhelésen sem biztos, hogy kellően pontos a ráírt feszültség, illetve terheletlenül jóval nagyobb lehet a kimenet, mint amire éppen be van állítva. pl. 12 helyett lehet akát 18-19 volt is! A kihúzom, várok, visszadugom műveletsor káros lehet a router (és az Őn) egészségére.
Ha lehet próbáljátok leellenőrizni, ha van műszer és műterhelés, (pl. izzó) kéznél. -
outsiheder
tag
válasz
Peterhappy #9773 üzenetére
A 30/30/30 reset gyakorlatilag kötelező használatával rengeteg időt, bosszankodást meg lehet takarítani. Minden fórumon és firmware oldalon nyomatékosan felhívják a figyelmet a műveletek sorrendiségére, még azonos firmware változat verzió váltásakor is előfordulhat, hogy az NVRAM korábbi tartalma megbolondítja, összekutyulja a frissített verzió működését. Más firmware-re váltáskor pedig szinte biztos, hogy nem azonos helyen tárolja a saját hibátlan működéséhez szükséges rendszerváltozó értékeket.
-
válasz
Peterhappy #9772 üzenetére
Működik minden, már a dd-wrt-t konfigurálom, valóba a flash-t kellett kipucolni, az Atapi által leírt megoldás segített, csak más verziójú tftp-re volt szükségem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, kellemes hétvégét kívánok!
Peti -
válasz
Peter Kiss #9771 üzenetére
Nem jött össze. Próbáltam 30/30/30 resetet is, az sem járt sikerrel, megállás nélkül villog (nagyon gyorsan) a power led. Talán a flash memóriája sérült, de nem tudtam visszaállítani, most még az után kutakodom, hátha valahogy ki lehet pucolni...
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Peterhappy #9769 üzenetére
Ilyesmit kellene megpróbálni:
Áramtalanítod a routert (vezetékes összeköttetés megmarad);
Adsz a gépednek egy IP-t: 192.168.1.120;
Elindítod a parancssort;
Beírod: ping 192.168.1.1 -t
Áramot adsz a routernek;Ha nem jön egyáltalán válasz, akkor nem fog menni a tftp. Ha jön, akkor ugyanezt kellene eljátszani, csak a pinges rész helyére beilleszted a tftp-s feltöltést. (Előfordulhat, hogy boot közben nyomva kellene tartani valamilyen gombot a routeren (reseten kívül).)
Megelőztél.
-
válasz
Peterhappy #9769 üzenetére
ha a TCP/IP protokoll tulajdonságainál megadom pl. a 192.168.1.111-t IP-címnek és az átjárót a 192.168.1.1-nek, pingelni már tudom cmd-ben a routert és a csomagok célba is érnek, azonban webesen még mindig nem érem el a routert és a tftp sem talál célba. Egy különböző hibaüzenetet sikerült kinyernem belőle, a flash memóriát kevesellte. Itt lehet a hiba?
-
válasz
Peter Kiss #9768 üzenetére
Szia!
Futtattam a Tftp-t, megadtam az elérési útvonalat (192.168.1.1), a router jelszavát és a fájl nevét.
Adtam host nevet, esetleg azt kell beírni a 192... helyett? Mondjuk pingelni cmd-ben egyébként sem tudtam, de még erre tudok gondolni, hátha így menne.(File-nak a DD-WRT micro-ját tallóztam be)
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Peterhappy #9767 üzenetére
Pontosan hogyan estél neki?
-
-
scourge
csendes tag
Hali!
Kössz a tippet.
Már forrasztottam, hozzáteszem sikeresen mert jtag 100%-ban jó volt. Rátettem már jtaggal is a cfe+dd-wrt-t, illetve a gyárit is próbáltam bsp-vel. És a menüben mindig újraindul a a masina... Gondoltam arra h elszállt az adapter és túl nagy feszt ad le, valahol már ezt a problémát is olvastam. Megpróbáltam egy másikkal de azzal is ugyan az a helyzet. Most már kezdem azt hinni h behalt a proci... -
And
veterán
válasz
scourge #9763 üzenetére
Ha már ennyit szívtál vele, én a jtag-kábeles megoldást próbálnám a helyedben. Persze ahhoz forrasztgatni kell, de tapasztalatom szerint nem háklis a CFE fajtájára (már ha tudjuk a bootloader default IP-jét), és jóval biztosabb módszer, mint a küzdelem a TFTP-vel. Próbáltam már GL-en ill. G v5-ön, és ugyanazzal a CFE-vel (ami eredetileg talán WAP54-es access point-hoz tartozott) mindkettőn sikerült a művelet. A WRT54G v5 pedig tényleg VxWorks-szel jött gyárilag, de akkoriban még nem létezett a VxWorks killer, ezért csak jtag-gel lehetett DD-WRT-t rávarázsolni.
-
scourge
csendes tag
válasz
Peterhappy #9752 üzenetére
Hali!
Írtad a leveledben, hogy csak egy pillanatra tudod pingelni a 192.168.1.1 -et. Valszeg azért mert utána megpróbál felállni a router és hát nem jön össze neki. Ha nem tudod feltenni a microt ahogy az előttem hozzászóló mondta neked, csináld azt h tftp-vel vagy a vxworkskiller (ha dd-wrt akarsz felrakni) v vxworkrevert (ha gyári FW-t akarsz felrakni) rakod fel először mert azoknak kicsi a mérete és az felmegy annyi idő alatt. Persze a routerednek megfelelőt rakjad. Felrakás után várj 1-2 percet majd táp ki-be majd várj megint 1-2 percet aztán táp megint ki-be. Én így szoktam. És ezután már hosszan fog válaszolni a routered és mehet fel a kiválasztott FW.
üdv -
Atapi
senior tag
-
flash-
veterán
linksys wrt54g routerem van ddwrt firmware van rajta.
vissza akarom tenni az eredetit,mert ha torrentezek bont a net,és mi mástól mint a routertől lenne ez.ver 7.2 van a router aljára irva.
melyik a legujabb stabil fw amit rá lehet tenni a routeremre?itt mér nincs a 7.2?:
http://homesupport.cisco.com/en-us/wireless/lbc/WRT54G?referrer=www.linksysbycisco.com -
-
zsolt501
nagyúr
válasz
outsiheder #9754 üzenetére
Nagyon örülnék neki ha igaz lenne és megtörténne.
-
outsiheder
tag
válasz
zsolt501 #9725 üzenetére
Életjel:
Victek jelentkezett -
Atapi
senior tag
válasz
Peterhappy #9752 üzenetére
első körben szerintem ha 192.168.1.1 cimen valamennyire elérhető az eszköz (ping megy), probáld meg tftp-vel rányomni a dd-wrt micro-t. ha azzal feléled, már rá fog menni a normál is, és nyert ügyed van. ha nem sikerül, akkor macerásabb...
-
Sziasztok!
Tegnapi nappal vettem egy GL v1.1-es routert. Ma este megpróbáltam üzembe helyezni. Előbb a gyári firmwaret frissítettem majd reseteltem a routert, ezt követően a DD-WRT recommened verzióját (standard generic) töltöttem le és próbáltam feltelepíteni. Na ez már nem jött össze. A firmware frissítése féltávnál közölte, hogy nem sikerült a telepítés, ezt követően "elment az adás". A frissített gyári szoftvert sikerült ugyan a backupból visszanyernem (a ddwrt install előtt mentettem), azonban érdemben ez nem sokat ért. A gép azóta nem látja a routert, félperces resetek és újraindítások (plusz tápkábel ki-be) után be tudok lépni a 192.168.1.1-re, de nagyon gyorsan szakad a kapcsolat és onnantól kezdve megint meg vagyok lőve. Se az alap firmwaret nem tudom visszaállítani így (azt is mentettem), sem újra megpróbálni a dd-wrt-t felrakni, pl. a micro verziót. És a teljesség igénye kedvéért a telepítő CD sem látja a routert, a tutorial végén lévő telepítő hibaüzenettel megszakad.
Van esetleg valakinek valamilyen ötlete, mit tudok csinálni és hol szúrtam el? Sajnos az angol tudásom elég hiányos, korábban egy SMC 7004 VBR routerem volt (illetve most is), persze ez nem jelent semmit, sajnos nem vagyok egy hálózatgéniusz (sem).
Köszönettel,
Peti -
Atos23
senior tag
-
Atapi
senior tag
mivel probálkoztál? ethernet kábellel összekötötted a kütyüt (az expandert) egy géppel, és:
1. van aktív link?
2. próbáltál fix ip-t állítani a gépnek? (manual gyors átfutása után amondo vagyok, hogy szerintem ebben nem van dhcp szerver) szoval gépnek fix ip 192.168.1.0/24 tartományba.
3. ha adtál fix ip-t, akkor tudsz-e a kütyühöz csatlakozni a default 192.168.1.240 ip cimen? ha nem, akkor szerintem első körben probáld meg resetelni a kütyüt.
4. ha csatlakozni tudsz, felhasználónév nincs, default jelszó admin. belép? ha nem, reset, ha igen, akkor örül és konfigurál.hmm?
-
Atos23
senior tag
Remélem jó helyre írok, egy kis segítség kellene egy számomra új dologban.
Kaptam ügyfelemtől rövid időn belül 2 db Linksys WRE54G Wireless range expandert. Mivel nem akartam hülyének mutatni magam, gondoltam (és mondtam) simán letesztelem őket.
Nagyjából az okés, hogy ezek kiterjesztik a Linksys Wifi routerek hatótávolságát, plusz még van egy LAN csati is rajtuk, amin gondolom netet lehet venni vezetékes gépeknek is, tehát Wifi kártyaként is lehet használni.
Hazahoztam, és itthon szembesültem azzal, hogy gőzöm sincs ehez a cucchoz
WRT54GL-em van itthon.
Hallottam arról, hogy ha megnyomom az auto config gombot egyszerre a router és a Range Expander elején, akkor ezek összepárosodnak automatice, és minden működik szépen.Na ezek reset után, autoconfig gomb nyomására nem csinálnak semmit. Önálló, Linksys nevű Wifi AP-ként látom őket, csatlakozni tudok rájuk, de a vezetékes részükön nem jön le internet
Nekem elég lenne az a funkció, hogy ezen a motyón keresztül fel tudjak vezetékes hálókártyával csatlakozni a WRT54GL-ekre.
Hogy tudom ezt kivitelezni?
-
UCNLM
tag
Hali!
Sajnos valóban nem lehet másik firmware-t tenni a routeremre, viszont sikerült a wake on lan. Hálistennek nem kellett hozzá spéci router, annyit csináltam rosszul, hogy a broadcast címre kellett portot forwardolni, valamint a packet küldésénél 255.255.255.255 subnet maskra kellett küldeni, így már tökéletesen megy.
Köszönöm szépen a segítségeket! -
neduddki
nagyúr
válasz
Peter Kiss #9741 üzenetére
HI!
mazzag...
udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
HI!
ma erdeksl hirekt kaptam: upc 120as csomag + wrt320n ddwrt-vel max 27Mb/sec mi a frasz???
udv
neduddki
-
Finwe
őstag
Hali!
Van egy gl-es routerem v1.1 az eredeti firmware-el.
A héten elkezdett lassulgatni a net és sokszor nem töltötte be az odlalakat. Most ott tartok, hogy ha a routert újraindítom akkor kb 2 percig pattognak az oldalak majd újra csak tölt, csak tölt és így tovább. Nehéz elérni a routert is magát, újra indítás után szintán 2 prcig jó.
Az msn, skype működik rendesen, ha p2p-s letöltést indítok az is hasít mindig. Felfele is. Van, hogy a routert nehéz elérni de az oldalak viszonylag gyorsan betöltenek de vagy legalább betöltenek. Az ssh csak ritkán akad be. Tehát a html elérés az mindenképpen borzalmas.Mi a fene történhetett a routerrel és hogyan lehetne megjavítani minél előbb?
Finwe
-
scourge
csendes tag
Hi!
Nincs valakinek 1 wholeflash mentése wrt54gs v7.0 CGNB (rev 2) Linksys 7.5-s FW-ről vagy 1 dd-wrt-s wholeflashe ugyanehhez a készülékhez?
-
Myers
senior tag
Helló!
Wrt 54G (ver 3.1) bírná a 15 megás ADSL-t?
-
UCNLM
tag
Keresem, keresem, de nem találom: simán lehet, hogy valamit félreolvastam, vagy rosszul emlékszem (több órát keresgéltem a megoldást a problémámra az elmúlt napokban
.
Amúgy meg ha valami hackelős módszerrel rá lehetne húzni, akkor sem próbálnám meg, mert elrontani nem akarom. Tény, hogy sok helyen említik amit ti is, hogy kicsi a memóriája egy 3rd party firmwarehez. Mindegy, ha nem megy rá a firmware, anélkül kell megoldanom. -
And
veterán
A WRT54GC nem igazán barátja az alternatív fw-eknek. 1 MB-os flash-tárral szerelt, szinte esélytelen. Én még a gyári firmware-t sem tudtam visszatenni egy olyan példányra, amely mellett frissítés közben lehalt a PC (jtag-port sincs rajta, vagy ha mégis, arról nulla infó található a neten). A Wiki is csak olyan sikeres módosítást említ, amelyben nem konkrétan a GC érintett, hanem egy ugyanolyan chipsettel (Marvell ARM914) szerelt másik, nem Linksys routertípus.
Mod: ".. mivel ez a G-nek valami egyszerűsített változata."
Ilyen alapon az egész WRT54-család sem más, mint az alap WRT54G módosított (felturbózott vagy épp lebutított) változata. Pedig a GC-nek sajnos nem sok köze van a G-hez: teljesen más lapkakészlet, a végletekig kiherélve, minimális RAM-mal és a v2-es hardvertől kezdve egyetlen, fixen szerelt antennával. -
UCNLM
tag
válasz
DeusHun #9730 üzenetére
Köszönöm a választ!
El tudom képzelni, hogy a gyári fimware nem támogtja, ahogy olvasgtom mit tud, nagyon is jó lenne Tomato-t tenni rá, csaupán egyetlen kérdésem van: felmegy ez a GC routerre? A hivatalos oldalon nincs benne a listában, és a neten kutatkodva is inkább negatív válaszokra leltem, bár egy lelkes blogbejegyzés szerint meg működik, mivel ez a G-nek valami egyszerűsített változata. Szóval szerinted megkockástassam a frissítést? -
DeusHun
őstag
Hallo,
mintha anno egy kollegam mondta volna, hogy a WakeOnLAN kivulrol valo hasznalatahoz Tomato firmware-t hasznalt mert a gyari erre nem ad lehetoseget. Szerintem nezz szet a firmware-ek kozt, hogy melyiket lehet a routeredre tenni es melyik ad ilyen lehetoseget (mastnem bessh-zol es onnet tudod feleleszteni a gepet).
-
Menotti
aktív tag
válasz
oliver7777 #9716 üzenetére
A wrt320n gigabites és n-es más elvileg nincs,én most cseréltem le pont ilyenre a régi routeremet
-
UCNLM
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet: szóval Wake On Lan-t szeretnék, amihez mindnféle jóság be is van állítva, belső hálózatról működik is rendesen, de kívülről sehogy sem tudom célba juttatni a magic pocket-et. A router foghatja meg valahol, ezért érdekelne, hogy hol, milyen beállítást kellen keresnem ezzel kapcsolatban, vagy ha egy portra lenne szükségem amit forwardolni kellene, akkor melyik az? A router WRT54GC frissített gyári firmware-rel.
Előre is köszönöm a segítséget, ha esetleg kellene még valami adat/infó az eddigi beállításokról, akkor kérlek írjátok meg. -
scourge
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám egy wrt54gs v7.0 CGNB (rev 2)-el. Sajnos a router teljesen üres a jóvoltomból és nincs is backup mert kezdőként sikeresen legyalultam
Közben olvasgattam számos külföldi oldalt,de a problémámra nem találtam semmit. Eljutok odáig, hogy felrakom a cfe-t (SAMSUNG K8D1716UBC flash van benne). A masina reagál is utána a pingre illetve az a lan led is reagál amelyikbe dugtam az utp-t. Majd jön a TFTP mutatvány persze kikapcsolt tüzfal meg minden. 192.168.1.100 statikus ip beállítva TFTP-n pedig a 192.168.1.1 a server. Fel is megy a gs v7.0-hoz való "dd-wrt.v24_micro_generic.bin" . Kezdetben kivártam azt a 2 percet amit írtak, majd ebből fél nap lett, de semmi. Ezek után power ki-be és szintén semmi. Próbaképpen legyalultam megint majd cfe/bsp ismét fel. Cfe esetén kapott TFTP-n egy vxworksrevertgs7.bin -t aztán web felületen MGM mód és a Linksys FW. Masina elindul válaszol pingre. Web is bejön(ne), de újraindul tőle a masina. Volt hogy egy-két változtatást engedett, de az csak nagyon ritkán. Folyamatosan újraindul ha webfelületre akarok belépni illetve konfigolni. Próbáltam webfelületen feltenni a LINKSYS FW-t és sokadszori próbálkozásra volt hogy felment, de akkor is csak újraindulgatott. Megpróbáltam ubuntu alól floodolni, hogy az újraindítja-e, hát nem. 5 órát floodoltam és működött. Egyenlőre csak switchnek tudom használni statikus ipvel. Jó vásár volt. Sajnos kipróbáltam rengeteg CFE-t ami a gs v7.0-hoz van (128, 195, 256 kb-osakat) illetve már a gv8 hoz valóval is próbáltam de a dd-wrt valahogy nem indul el. Ehhez tud valaki mondani valami hasznosat? Illetve még egy kérdésem lenne az ESMT M12L128168A-7T AZG2P71ZW 0743 milyen chip a routeren?
üdv -
zsolt501
nagyúr
válasz
outsiheder #9724 üzenetére
Sajnos én is úgy látom hogy befejezték a srácok, nagyon sajnálom.
-
outsiheder
tag
válasz
zsolt501 #9717 üzenetére
Sajnos, nagyon eltűnt Victek, legalább jelezné a Linksysinfo-n, hogy ne várjunk rá.
Az ottani utolsó info szerint az a RAF verzióhoz az 1.27 nem igazán passzolt, emiatt inkább az 1.28 vmelyik akkori béta alapon folytatja a fejlesztést, de ez még dec/jan körüli info.
Azóta csak a türelmetlen/csalódott hozzászólások vannak. Azt azért be lehetne írni, hogy bocs srácok, nem tudok vele foglalkozni, ne várjatok újabb verzióra! -
neduddki
nagyúr
HI!
wrt54gl tomato 1.27:
fogyasztas: 6w; mero Voltcraft 4000
udv
neduddki
mod: fw kimaratt
-
SyneT87
tag
Helló!
router: wrt54gs v4.0
Nekem olyan problémám lenne hogy a wifi az néha ledobál meg néha max a jel néha meg csak 1-esen jön és hogy ezzle mit lehet csinálni?
fw-t már frissítettem most vmi 2008-as fw van rajta elvileg az a legujabb linksys oldaláról lett leszedve de még mindig ugyanezt csinájja.
ha esetleg hw hiba akkor hova érdemes vinni javíttatni?
üdv és köszi előre is
-
zsolt501
nagyúr
Ahogy nézem teljesen leállt a Tomato RAF fejlesztése, hónapok óta semmi hír és fejlesztés, nagyon sajnálom hogy leállt a csapat.
-
oliver7777
tag
Sziasztok!
A Linksys wrt54gl ill a Linksys wrt320n router között van vmilyen lényeges különbség azon kívül, hogy mekkora sávszélességet tud kezelni?
Illetve Linksys wrt54g ver. 7-hez létezik vmilyen firmware amivel többet ki lehet belőle hozni, vagy abszolút buta ez a verzió?Köszi!
-
NaGa88
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy igen komoly problémám,sikeresen elb*sztam a routeremet(Linksys WRT54G2) firmware frissités közben és most meg se nyikan próbltam rápingelni,telnetel,tftp-vel,de semi.
Már többször lett updatelve és eddig mindig stabilan és jól müködött,mái napig.
Meg még annyit,hogy 4 Lan LED és Wifi LED -je folyamatosan világit mikor bedugom.
Milyen modszerrel tudnám orvosolni ezt a hibát vagy végleg kuka az egész?
Hallottam,hogy JTAG vagy flash chip tartalmának törlése(lábak összeérintése) megoldhatná ezt a hibát,de mennyire célszerű ez? Kérlek segítsetek,nagyon szépen megköszönöm előre is. -
tejeskifly
aktív tag
válasz
djapor96 #9712 üzenetére
Nekem olyan problémám van dd-wrt-vel+wrt54g v5-el, hogy ha qos-t használok, akkor lekorlátozódik a net, de nem a sávszélesség, hanem a kapcsoltaok száma. Szóval neten megy a játék, de mozilla már nem nyit meg egy oldalt sem. Vagy msn-re be vagyok jelentkezve, elbaszódik, akk msn-en be maradok jelentkezve, meg irogatni is tudok, de ha elbaszódik, akkor utána már nem tudok belépni. Ez általában játék közben szokott előjönni. qos-t pedig pont játék miatt állítottam be, hogyha tesóm másik szobába yt vidiket néz vagy valami hasonló, az ne zavarjon be a játékba. Erre van valami beállítás?
Packet Scheduler most átállítottam HFSC-re
-
djapor96
senior tag
Két új (1 évnél fiatalabb) laptop csatlakozik a GL routeremre. Ezek jelenleg adatot másolnak egyik laptopról a másikra. Mindkét gép wifi-n csatlakozik. Mi az oka, hogy a maximális adatátvitel 950 kb/s? Holott a router valami 54 Mb-et ír. Vagy ez csak LAN kábelen megy? Gyorsabb lenne ha mindkét gép vezetékkel csatlakozna?
-
ReFleXx
addikt
Digis modemes netem van és mostanában elég sürün csinálta azt hogy belassult.
30%-os packet lossok és tetü net.
Wrt54gl routeren keresztül kapcsolodok a netre, amin ddwrt van perpil.
Ha ujrainditom aroutert akkor egy rövid ideig jó utánna kezd el rosszalkodni.Most kiiktattam a routert és direktbe csatlakozok a modemre.
A problema megszünt gyors minden és nincs packet loss.
Ergo a routerrel van valami.
Routeren egyébként nem szoktam állítgatni semmit, már így van évek óta, csak néha jön elő eza dolog a de most a reboot nem segített rajta.Tipp?
-
eastsider
nagyúr
adott egy Linksys WRT54GL jelenleg DD-WRT-vel. volt Tomato is..
a DD-WRT komolyabb használatnál fullra terheli a CPU-t.. s egy idő után restartol a router...
hogy tudnám visszaflashelni az eredeti FW-t? -
flash-
veterán
Sziasztok
van nekem felesleges zalman chip hűtőborda
szerintetek érdemes rátenni a wrt54g chipjeire?
-
St3venson
tag
Köszönöm szépen a segítségeteket. Akkor körbenézek ezek között.
Régebben volt több féle routerem is, de mióta megvan a 54 GL, azóta már ugy gondolom, hogy ebben a márkában nem csalódok (remélem, kopp, kopp)
Énis többek szerint márkahű vagyok, még a szám.ház is Asus, dehát eddig nem csalódtam benne, pont igy vagyok a linksysszel is a routerek terén. És persze már azt is megtanultam , hogy nem mindig az olcso az olcso.. Mégegyszer köszönöm a tanácsokat
-
And
veterán
válasz
tejeskifly #9704 üzenetére
Nagyjából teljesen mindegy. A WRT54GL összesen kétféle verziót ért meg, és nincs igazán különbség a hardveres adottságaik ill. a firmware-támogatottságuk között. Egyébként csodálnám, ha új beszerzése esetén v1.0-s kiadásba botlanál..
-
h_143570
addikt
válasz
tejeskifly #9702 üzenetére
Ha nem akarsz trukozni akkor GL. A G es GS eseten a V7 kerulendo, mivel azok hardver szinten sem komaptibilisek. GS eseten talan a 7.2 is. G illetve GS eseten V5 tol felfel csak a mikro rakhato fel.
-
tejeskifly
aktív tag
linksys wrt54g/gl/gs melyiket és melyik verziót érdemes venni? DD-wrtt tennék rá, úgyhogy olyat mondjatok ami azzal kompatibilis, és a legjobb választás
Vagy van esetleg más típus, ami nem aranyáron van, felmegy rá a dd-wrt és jó?
bazz 2-t kelett volna visszaolvasnom sry, epic fail
Mondjuk lehet hogy 20-at nem akarok rákölteni
Úgyhogy mit vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- LG 50QNED87T3B 50 colos LG AI QNED87 4K Smart 120hz Gaming TV
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3350
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3349
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest