- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
h_143570
addikt
válasz
outsiheder #8995 üzenetére
Termeszetesen a hivatalos oldalon.
[link] -
zsolt501
nagyúr
válasz
outsiheder #8990 üzenetére
Szerintem ők sem igazán figyelik már a történéseket a Tomato oldalán.
-
h_143570
addikt
válasz
outsiheder #8990 üzenetére
Eleg sok mindent fejlesztettek rajta.
-
outsiheder
tag
válasz
GS_Laja #8983 üzenetére
Nagyon haragszol vmiért a routeredre!
Csak azért, hogy ne legyen egyszerű: fentebb írtam, hogy szombat de kb 2 óráig nem volt netem, amikor észrevettem, kb 10 perc után újra lett indítva a kábelmodem, de nem jött vissza, csak kb 2 óra múlva, de anélkül, hogy bármi mást csináltam/próbáltam volna.
A routerhez hozzá sem nyúltam!!!
Most a státusz oldalon ezt látom:
Status Connected
Connection Uptime 4 days, 01:58:07
Remaining Lease Time 0 days, 22:32:30
-----------------------
Hogy a kábelmodemet nem tudod ellenőrizni, de igen, de csak közvetett módon: az első válaszomban azt írtam, hogy ha nincs neted hívd fel a szolgáltatót, hogy látják-e?
Azt mondod megtetted, azt mondták, hogy ők látják, és szerintük jó. Halottad már azt a mondást, hogy nem vak az a ló, hanem csak bátor!
Tehát arra kérd meg őket, hogy indítsák újra a kábelmodemedet, ha tényleg jónak tűnik náluk, akkor ezt meg tudják tenni, a ledeken látszik, ha újraindul, és meg fogsz lepődni újra lesz neted, anélkül, hogy a routerhez hozzányúlnál/újraindítanád
De ettől még korán sem biztos, hogy rossz lenne a kábelmodem. -
zsolt501
nagyúr
Nem tudom ki hogy vette észre, vagy sem, de a Tomato már az 1.27-es verziónál tart és bizony rengeteg javítás és frissítés van benne.
-
Söri
tag
Sziasztok!
Valaki leírná hogy, hogy kell pontosan egy WRT54G2 V1-es típusú routerre feltenni a DD-WRT firmware-t?
Itt le van írva angolul,de ahogy kivettem ebből könnyen el lehet rontani.
[link] -
GS_Laja
csendes tag
válasz
outsiheder #8980 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy amikor nálam nincsen net, akkor a modemen úgy látszik a ledek alapján, hogy van.
Amikor felhívtam a szolgáltatót, akkor ők azt mondták, hogy náluk minden rendben.
Ezt viszont én nem tudom leellenőrizni, de hiszek nekik így csak nálam lehet valami gubanc.
24 órán át megy a modem is és a router is, lehet hogy a modem ezt nem bírja -
And
veterán
válasz
GS_Laja #8978 üzenetére
Még annyit megtehetsz, hogy megpróbálod elérni a kábelmodemed webfelületét (ez mondjuk korábban is eszembe juthatott volna), ha olyan típus, és tudod az IP-jét. A szimpla ping is árulkodó lehet. Mivel a modem a routered WAN-portjához közvetlenül kapcsolódik, ha eléred, hivatkozhatsz arra, hogy a routerrel nem lehet gond. A LAN-oldalon gondolom nincs probléma, és a többi gép / eszköz a helyi hálózatban akkor is elérhető, amikor nincs neted.
#8980: Ebből épp az következne, hogy korántsem biztos, hogy a router a ludas. Nálam is széttárta a karját az ISP, hogy náluk 'minden rendben', csakhogy a netszakadás routertől és firmware-től függetlenül jelentkezett. -
outsiheder
tag
válasz
GS_Laja #8978 üzenetére
Ebből nem következik, hogy bármi gond lenne a WRT54G-nek. A szolgáltatónál is lehet gond, ha viszonteladók vagy továbbértékesítők, akkor lehet, hogy már ők is úgy kapják.
Ma de 10 óra körül elment a netem, bejelentettem a 1412-n, délben már újra lett, később felhívott egy "szerelő", és a köszönés után az első kérdése az volt, hogy ugye 11 óra után javult meg a net kapcsolat. (Tehát) Náluk volt valami hiba/kiesés/kütyü csere.
Baromira nem uralják a Docsics 3.0 technológiát, ezt már nem lehet folyamatos taknyolgatással, gányolással üzemeltetni hibák nélkül, egyszerűen képtelenek egy (1) hetes hibátlan elérést biztosítani.
Próbáld meg végignézni, a router és a géped beállításait.
azt írtad: A router webes felületéről pingeltem meg a szolgáltató gateway-ét.
5 csomag ment el és egysem jött vissza. - ebből hogyan következik az, hogy baja van a routernek? Közben még van több berendezés, kábelezés, mindegyik egy-egy hibalehetőség, hibaforrás. -
GS_Laja
csendes tag
válasz
GS_Laja #8939 üzenetére
Naszóval, idáig bírta a router azt, hogy ne szakadjon meg a net.
Nagyjából 5 nap.
Frissítettem a Tomatot, de a gond nem oldódott megMi a fene baja lehet?
Ja megcsináltam a szakadáskor az ajánlott pingelest.
A router webes felületéről pingeltem meg a szolgáltató gateway-ét.
5 csomag ment el és egysem jött vissza.Utána renewe-t nyomtam és minden ment tovább, azaz volt újra net.
Most már kíváncsi lennék, de nagyon hogy miért csinálja ezt?
-
IzI
senior tag
válasz
outsiheder #8975 üzenetére
Akkor úgy kérdem hogy azzal a többlet lehetőséggel amit update-el eltudnék érni azzal stabilabbá tudnám tenni-e a pingemet? Mert jelenleg másik gépen ahol neteznek up le van korlátozva de még így is egy kicsit bezavar.Kérdés tudnék-e még ezen javítani.
-
kobak99
csendes tag
Üdv mindenkinek
lenne 1 problémám
eddig csak olvasgattam ,de nem találtam meg amit kerestem
van 1 linksys 54GS és egy külsö 14 dbi antenna 14 méter hosszú kábellel összekötve
és a 2 pont közt 1 cserepes tető
a routert nem tudom közelebb tenni az antennához az antennát nem tudom máshová áthelyezni és nem tudom kikerülni a tetőt sem
valakinek lenne valami ötlete ?
köszönöm előre is -
outsiheder
tag
Bocsánat, egy kicsit /OFF
Nekem azért "egyértelmű" (így idézőjelben), mert olvasom ezt a topikot (is), és rengeteget tanulok a segítőkész társainktól, és ha tudok, én is próbálok válaszolni a feltett kérdésekre.
Az azonban mindig bosszant, ha azt látom, hogy a kérdező még arra is lusta, hogy legalább az aktuális oldal tartalmát/válaszait végigolvassa, az előző oldalakról (legalább néhányat megnézne) már nem is beszélve! -
IzI
senior tag
Hi
Szerintetek valamit javíthat a pingen ha felrakom a tomatot? Mert ahogy elnéztem elég sok variácós lehetőség van wikis leírás szerint. Ha nagyon keveset már megérné nekem
Ja és GL router -
paca5
tag
Sziasztok van egy kb 2-3 hetes wrt54gl routerem. 5 megás adsl netem volt, de a T-t kidobtam és lett egy digis top netem 80 megás nettel... Sajna a routert használva a net ha max 40-60m -t tud, router nélkül meg néha még 90 felé is felmegy.. Ja és a routert lanba használom. Kérdés ha az eredeti firmware-t dobom és teszek rá másikat pld tomatot gyorsabb lesz a netem???? Metroban vettem 16e, max 1 hónapja....
-
válasz
outsiheder #8969 üzenetére
neked magától értődhet, nekem is, másoknak is, de nem mindenkinek! hiába van leírva rengetegszer, mégis félreértik, meg újra és újra megkérdezik - jobb konkrétan fogalmazni, és direktben leírni a mindent!
-
válasz
outsiheder #8967 üzenetére
legalább is vezetéken, wifi esetében már nem garantált, sőt...
bizonyos ellenoldalak esetén jó, ha a 20 - 22 mbit/s elérhető! -
Mostantól elbúcsúzom a topiktól, eladtam a WRT54GL routert. Kb. 2 éves szolgálatot tett meg megállíthatatlanul, hát most már nincs nálam. Nem fog hiányozni, hiszen most Linksys WRT320N tovább dobog a WAN kábelszívén!
Mégegyszer, piros pontot a Linksysnek!
-
tökkky
csendes tag
hali,
egy gyors kérdés.
a wrt54gl támogatja az adsl2+-t?? (25/5-ös netről lenne szó)
fontos lenne!!
köszi -
néha nagyon is sokat számít, hogy milyen ip címről mérsz - persze csak áttételesen értem, mert az okát nem tudom -, gyakran találkozok olyannal, hogy néhány bizonyos ip cím esetében az általad linkelt speedtest és a upc holland oldalán lévő spedtest is csak 5 - 10 megabit/s között mér (a netem 30/3), viszont ennek ellenére a valós letöltésem rendben van, ha megfelelő helyről töltök akkor 3.5 - 3.7 megabyte/s környékén húzom lefelé a dolgokat! aztán ip címet cserélek, és már nem csak a valós letöltésem stimmel, hanem a két speedtest mérése szerint is 30 - 31 megabit/s sebességem van! és visszatérően csak néhány bizonyos ip cím mellett igazak a fent leírtak!
-
Faby
senior tag
válasz
vargalex #8957 üzenetére
Na, úgylátszik, kezd helyre állni a dolog.
Nemrég mértem, bekapcsolt, változatlan QoS-sel, wlanon keresztül laptopon:
Majd rögtön utána ezt:Kikapcsolt Qos:
és:
Röviden, fogalmam sincs, mi lehetett a gond.
Egy változást látok:A problémás időszakban a UPC 213.222.168.xxx IP-t osztott ki, azóta visszaállt a korábban megszokott 80.98.xx.xx jellegű ipre. Hogy ez mit befolyásolt, vagy mit nem, nem értem, egyelőre örülök, hogy rendben van a dolog, azt kapom (nagyjából) amit fizetek.
+1: a problémás időszakban az üfsz annyit mondott még, hogy úgy látja, a router wan portja half üzemmódban van. Ami azért furcsa, mert mindig is, most is auto-ra van állítva.
Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
And
veterán
"Ez rendesen kezeli a Tvnerwork (25/10) md5 chap?"
A vonatkozó topik szerint igen, ebben a kérdésben h_143570 kolléga a szakértő. Egyébként egy rakás fajta 3rd-party firmware-rel kompatibilis. Megnézni? Hát, mondjuk működik-e, esetleg kérj rá egy nap próbát. AP-ként pedig minden wifi-router használható, konkrétan attól wifi-s, hogy tartalmaz egy AP-t is.
-
pane
tag
Sziasztok.
Egy kicsi segítség kéne. Mostani SMC vbr7004vbr helyett vennék egy 1,5évet használt LINKSYS WRT54GL v 1.1 , mivel szükségem van wlan-a . Ez rendesen kezeli a Tvnerwork (25/10) md5 chap? Erre felmegy más FW is? vétel előtt mit kell megnézni még rajta? És utoljára, használható AP-ként is? -
And
veterán
Igen, a wigwam-os port teszt is épp a NAT miatt nem működik, ha nincs beállított port-forward, DMZ vagy UPNP. A Skype meg külön világ, nem feltétlenül állandó porto(ka)t használ (a rendszergazdák kedvence, elég körülményes tiltani, az én munkahelyemen sem sikerült teljesen
).
-
válasz
h_143570 #8956 üzenetére
játék és torrent nálam nem létezik, amire szükségem van (például skype - bár annál sem az alap 80-as és a 443-as porton engedem a forgalmat) , az meg több router óta is tökéletesen működik bekapcsolt tűzfal mellett is, szóval nincs vele problémám.
bár van normális - és megfelelően konfigurált - szoftveres tűzfalam, de azért megnyugtat a tudat, hogy - legalább is látszatra - csinál valamit a router tűzfala is, például; link -
h_143570
addikt
Az az alapot fuggo csomag figyeles, mindosze arra jo hogy vizsaglja, hogy a csomagok megfelelnek-e a protokol szabvanyainak. Sajnos a felhasznaloi programok jelentos resze nem tartja be ezeket a szabvanyokat. Igy erdemes kikapcsolni.
A router "tuzfala" a NAT, vagyis a cimforditas, korlatjai miat letezik. Csak bejovo kapcsolatok eseten. Egyedi fw-kel lehet szorakozni az iptables beallitasaival, hogy kimeno forgalmat is limitaljon, a bejovot visszont nem tudja megszuntetni, altalanossan.
Mivel 1 kulso es sok belso ip cim kozott kell megfeleltetni. Ezt a NAT automatikusan el tudja vegezni kimeno iranyba, viszont bejovo iranyban nem. Mivel sehonnet sem tudhatja, hogy a kerdeses bejovo kapcsolatot melyik belso halos ip cimhez kellene iranyitania.
Ezt a port forward es tarsaival reszlegesen meg lehet kerulni.A DMZ pl egy gepet kepes ugy latttatni, mitha nem lenne tuzfal mogott, azzaltal hogy az osszes bejovo kapcsolatot odairanyitja.
Feltetelezve hogy az erededti kerdes arra vontakozott, hogy nem akar port forwardokat definialni, hogy a belso halos gepek kepesek legyenek bejovo kapcsolatokat fogadni.
-
Faby
senior tag
Az ellenoldal egy Lenovo 3000 N100 beépített wifije, elvileg inteles a/b/g képes vevő.
A tűzfalat megpróbálom átbogarászni, bár elsőre nekem is úgy rémlik, nem lehet kikapcsolni.
Mik azok a beállítások, amik ehhez bekavarhatnak? Elég jól elvagyok vele, de annyira azért nem vágom.
+1 kérdés ettől az egésztől függetlenül: netes leírások, itteni segítség alapján belőttem a QoS-t, szabályokkal, osztályozással stb, de néha, mint pl most is, az osztályozatlan, "Unclassified" kapcsolatok aránya a 20-30%-ot is eléri! Miért lehet ez?
Esetleg a csomagütemező lassíthatja ennyire a sebességet?
Kösz.
-
djapor96
senior tag
üdv!
Ti segítettetek egy pár napja összehozni egy linksys wrt54gl (dd-wrt) routert és egy TP-link wa501g reapetert. Tökéletesen működik, ugyan WEP titkosítással, de mivel családi házban lakom így nem félek, hogy meghackelik a hálót.A szomszéd srácnak (nálam van a router, nála a reapeter) az egyik laptopja Macintosh. A gép felcsatlakozik a reapeter látja, de net nincs rajta mi lehet a baja? Próbáltam titkosítás nélkül is, tehát nem az a hiba!
Bent a munkahelyén van rajta net.
-
vezetéken tudnia kellene a 30 mbit/s sebességet, és wifi kapcsolat mellett - megfelelő ellenoldal esetében - is ~ 20 mbit/s sebesség illene!
esetleg próbáld ki a router kikapcsolt tűzfala mellett is - feltéve, ha használod egyáltalán a tűzfalat...
továbbá nézd még át azokat a funkciókat, amik esetleg bekavarhatnak a routerben! -
Faby
senior tag
Hali!
Rég jártam erre, szerencsére nem volt gond.
Most viszont olyat tapasztaltam, amit nem értek.
Mióta a UPC megemelte a sávszélemet (a Silver csomagról erre a fibernet 30/3 ra) azóta valahogy nem az igazi a sebesség. WRT54GL router van, a legfrissebb Tomato (1.25) van rajta, és nem akar rajta átjönni az istennek sem lefelé 12 - 13 Mbit-nél több, felfelé megvan a 2,8-2,9 Mbit. A problémák miatt frissítettem, előtte gond nélkül ment sokáig a 1.23.
Asztali gép vezetéken, noti wifin kapcsolódik, mindkettővel ez a helyzet. Illetve kipróbáltam a notit vezetékkel a routerre kötve, de az sem hozott értékelhető változást.Először azt gondoltam, hogy a UPC kavart el valamit a sávszél emelésnél (volt már rá példa), fel is hívtam őket, elvileg amit ők látnak a modem oldaláról, rendben van. Kipróbáltam a tanácsukra router nélkül, direkt a notiba, és érdekes módon ott megvolt a lefelé 25-27 Mbit is. Elkezdtem cserélgetni a kábeleket, (gyári, illetve helyben szerelt, asszem mind egyenes bekötésű) de hiába, nem igazán lett jobb.
Tisztában vagyok vele, hogy a WLAN gyakorlati maximumát közelíti ez a névleg 30 Mbit, de ennél azért több kellene, hogy legyen, nem? Főleg vezetéken.
Illetve, mivel router nélkül majdnem megvan, így a szolgáltatót sem csesztethetem.Ötlet, tipp, megoldási javaslat? Nem szeretném lecserélni a routert, eddig nagyon meg voltam elégedve vele, ment a QoS is, torrent is rendesen.
-
zero0506
csendes tag
sziasztok
nekem olyan problémám lenne egy Linksys WRT54G routerrel hogy elfelejtettem a jelszót, ilyenkor mit tudok vele csinálni? -
jercsi
tag
Valaki flash elte már ezt a típusű routert ?
-
a sima g szabványos router névleges 54 mbit/s esetén jó, ha ~ 20 mbit/s átvisz valósan; link ettől többet g szabvány esetén csak különböző kiterjesztésekkel 108/125 mbit/s (super-g és társai), de ezt is csak akkor, ha az ellenoldal is támogatja! 28 mbit/s a maximum, amit egy 125m super-g képes router, egy szintén super-g képes wifi modul mellett bír - húzott router, módosított firmware esetén talán 30 mbit/s...
-
KTTech
veterán
WLAN-on keresztül érdekes ez az érték... főleg, mert 54Mbit/s a maximuma (abszolút csúcsban ez 6.75MB/s, de ez bruttó érték, ebből azért jócskán le kell jönnie, jó esetben 6MB/s elérhető)...
Nálam a csúcs, amit el lehetett érni a WRT54GL-el (overclock nélkül) az 30Mbit/s volt, sajnos. Ha Gold a csomagod, akkor 30Mbit/s le, és 3Mbit fel... utóbbi érték kb. stimmel is a képen (2,54Mbit/s).
-
coqito
tag
Időközben megoldódott a gond, kerestem hozzá egy kis ingyenes wlan progit ( nem a sajátja, azzal sem működött) és kipróbáltam win7 alatt is. Win 7 alatt nemprodukált ilyen hibát, csak xp alatt. Amin csodálkoztam az ez volt (wlanon keresztük az említett wrt54gl ruteren keresztül):
Egyébként ellenőriztem az UPC oldalán, a dijcsomagom jelenleg Gold, amit nem tudom hogy változtattak -e már vagy nem, de ez jelenik meg az adminisztrációs oldalon. Jelenleg hibamentesen megy a rendszer, és előfordulhat hogy az edimax EW7318usg wlan eszköz okozta a hibát :/
-
GS_Laja
csendes tag
válasz
outsiheder #8938 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, de én ezt otthon nem tudom leellenőrizni.
Így elhittem a szolgáltatómnak, hogy náluk minden rendben. Én egy viszonylag kis helyi szolgáltatónál vagyok, ezidáig nem volt gondom velük. Ha bármi hiba volt azonnal, még aznap jöttek és megcsinálták, sőt volt olyan, hogy ők hívtak, mert hibát észleltek.
Ezek alapján nincs okom kételkedni a szavukban.Nálam nem lassult a net, egyszerűen megszakadt, és ez valahol a modem és a router között jött létre.
Bár még nem próbáltam ki simán csak a modem - PC kapcsolatot. -
outsiheder
tag
válasz
GS_Laja #8937 üzenetére
A ledek állapota/jelzése önmagában sajnos nem bizonyítják a teljes szolgáltatói rendszer hibátlan állapotát.
Nálam T-s kábelneten a megemelt sávszélességen a több héten keresztül el-eltünt és nevetségesen lassú volt/lett az elérés, (most jó) és a ledek többnyire hibátlan műküdést jeleztek. -
GS_Laja
csendes tag
válasz
outsiheder #8936 üzenetére
Koszonom, kozben mar megtalaltam
Felhivtam oket amikor nalam nem ment a net.
A modemmel minden rendben volt, ok lattak, hogy van kapcsolat es a modemen a LEDek is ezt mutattak.Tegnapelőtt frissítettem a tomatot a routeren, azota nem szakadt meg a net ( kop, kop).
Pedig mar nagyon vartam a szakadast, hogy megcsinalhassam a Pingelest -
djapor96
senior tag
Hali, wrt54gl routeren dd-wrt firmwera-al van lehetőség adott MAC azonosító forgalmát loggolni? Nem, hogy merre járt, hanem, hogy mennyi adatforgalmat bonyolít.
-
GS_Laja
csendes tag
Ez erdekes, nekem szorol szora ezt jatszotta el az elozo routerem, azutan tonkre ment.
A mostani kb 3 honapos es 2 honapig nem csinalta, azonban most ez is csinalja, mint irtam lentebb.Egyszeruen nem tudom elhinni, hogy ket kulonbozo gyarto termeke ugyan azt a hibat generalja nalam.
A Linksysemen most a tomato van fenn, de en nem talalom, hogy hol van bene a MAC klonozas menupont
Ha legkozelebb megszakad a net, es utanna bemasolom ide a logot, akkor van itt valaki aki kitud belole silabizálni valamit?
-
And
veterán
válasz
GS_Laja #8932 üzenetére
Engem az Axelero / T szívatott éveken keresztül hasonló jelenséggel. Ugyanígy kellett egy 'renew' gombot nyomni, és helyrejött, csakhogy nem 18 óránként, hanem rosszabb napokon 5-10 percenként, de volt, hogy 'csak' pár óránként, néha pedig napokig ment szakadás nélkül. Ezt három különféle gyármányú és típusú routerrel, mindenféle firmware-rel eljátszotta. A műszakiak sosem értették, miért panaszkodom, mert szerintük a kapcsolat 'hetek óta', folyamatosan élt. Egyszer még kábelmodemet is cseréltek, de eredménytelenül. Aztán egyszer kikapcsoltam a MAC-klónozást (ami T-nél sem kell), és láss csodát: a szakadások megszűntek. A tényleges okot azóta is homály fedi, gondolom az ISP is csak nézne ki a fejéből, ha megtudná, mi volt a megoldás.. Mindenesetre már a legelső gateway sem válaszolt a ping-re, amikor kimaradt a net.
-
GS_Laja
csendes tag
A net-tv.hu a szolgaltatom.
A pingelest meg nem probaltam, de egyre erősebben gyanakszom a szolgaltato modemjere, lehet, hogy az kezd bedogleni?
miutan evek ota ugyanaz az IP cimem igy lehet hogy nem frissiti a szolgaltatom automatikusan, mikor lejar a routeren?
hiszen, mint azt mar irtam az elobb ha renew-t nyomok akkor is marad az IP cimem ugyan az ami elotte, de megjon a net
a ruter viszont vegig connect allapotban van es kap is IP-t a szolgaltatotol
a linksys elott egy Asus wl500 routerem volt annal is elojott ez a hiba ugy 2 ev utan, azutan sikerult tonkretennemnem ertem ezt az egeszet, de mar rettentoen idegesit a dolog.
igy a torrentek sem futnak rendesen, mert megszakad a net
megneztem a router logjaban 18 orankent megszakad a net mostmar 3 napja rendszeresenNem hasznalok MAC klonozast, mert nem kell, kozvetlen PC modem kapcsolatot nem probaltam, de majd holnap kiprobalom
-
And
veterán
válasz
GS_Laja #8930 üzenetére
Amikor így elmegy a neted (ill. később is érdekes, amikor rendbe jön), meg tudod pingelni a szolgáltatód első gateway-ének IP-jét, amit WAN-oldalon kapsz? Használsz a WAN felé MAC-klónozást? Ki az ISP, a T-online? Egyáltalán: router nélkül, közvetlen PC-modem kapcsolatnál is előjön ez a hiba, vagy csak routerrel?
-
GS_Laja
csendes tag
igen, probaltam ujrainditani
minden alkalommal csak ez segitett, de az elmult 1 honapban egyre surubben fordul elo a dolog, es nem ertem miert.
a szolgaltato szerint nala minden rendben, ez latszik is a modemen, mert a visszajelzőfények rendben vilagitanak.
a router kap ip cimet, zarojelben jegyzem meg, hogy ez kb 1 eve ugyan az az IP cim
a PC ig meg sem jut el a net, csak ha ujra inditom a routert
es nem ertem, hogy mi a baj -
And
veterán
válasz
GS_Laja #8927 üzenetére
Próbáltad újraindítani a routert?
A lease time meg ugye kétértelmű dolog: az egyik, hogy a szolgáltató mennyi időre adja neked a címeket, ha azokat DHCP-n kapod tőle. Namost erre gyakorlatilag nulla ráhatásod van, legfeljebb mutathatja a router, hogy mennyi még az újításig hátralévő idő, ill. újra tudod kérni, ahogy írtad. A másik a saját belsőhálózatod DHCP-szervere a routeren, ha azt engedélyezted, és a gép(ek) automatikus címkérésre van(nak) állítva. Ez viszont nem nagyon szokott gondot okozni, mert ha lejár, a kliensek egyszerűen újra kérnek maguknak címet, és kész. Statikus (MAC-addresshez fixen kötött) DHCP-nél ráadásul mindig ugyanazt kapják, így az nem lehet probléma. -
GS_Laja
csendes tag
Sziasztok!
A gondom a kovetkezo lenne, van egy wrt54GL routerem rajta a Tomato.
Kabeles netem van, de kb 1 honapja minden kulonosebb elojel nelkul megszakad a net, es csak a router ujra inditasaval jon vissza. Illetve ha a webes konfigfeluleten raklikkelek a Renew gombra.
Elotte ilyet nem csinalt a router, az igaz azonban, hogy 24 oraban megy a router, gyakorlatilag 3 honapja nem volt kikapcsolvaValahol a lease time-nel gyanitom a hibat , igy amatorkent.
De nem birok rajonni a hiba okara.Van valami otletetek?
A dhcp resznel a lease time-t a maximumra alliottam, de igy is kb 6 orankent megszakad a net.Elore is kosz a segitseget.
-
mgabi
senior tag
probléma megoldva.
Fix IP címre volt beállítva a tomato, ami fél évig nem változott ezért nem jelentett problémát.
köszi
-
mgabi
senior tag
Szisztok!
Segítségetekre lenne szükségem! WRT54GL (tomato v1.25) routerem van + Digi lan netem itt Pesten a füredi utcai lakótelepen. Eddig mindig gond nélkül tudtam csatlakozni a netre PPPoE keresztül. Egyik reggel sztán már sehogy se tudtam felcsatlakozni. Probáltam az ügyfélszolgálatot, resetet, áramtalanítás, újraflashelés, DD-WRT v24 preSP2 fw-t és semmi. tomato ezt a logot adja. nem értek hozzá:
Tudnátok segíteni!
Előre is köszi!
Dec 31 16:00:07 unknown cron.err crond[85]: crond (busybox 1.14.0) started, log level 9
Dec 31 16:00:07 unknown user.info init[1]: Tomato 1.25.1720
Dec 31 16:00:07 unknown user.info init[1]: Linksys WRT54G/GS/GL
Dec 31 16:00:07 unknown daemon.notice miniupnpd[92]: HTTP listening on port 5000
Dec 31 16:02:28 unknown user.warn kernel: nvram_commit(): init
Dec 31 16:02:29 unknown user.warn kernel: nvram_commit(): end
Dec 31 16:02:32 unknown daemon.warn dnsmasq[81]: no servers found in /etc/resolv.dnsmasq, will retry
Dec 31 16:02:32 unknown daemon.notice miniupnpd[92]: received signal 15, good-bye
Dec 31 16:02:32 unknown daemon.err miniupnpd[92]: chain upnp not found
Dec 31 16:02:32 unknown daemon.info dnsmasq[81]: exiting on receipt of SIGTERM
Dec 31 16:02:32 unknown syslog.info syslogd exiting
Dec 31 16:02:36 unknown syslog.info syslogd started: BusyBox v1.14.0
Dec 31 16:02:36 unknown user.notice kernel: klogd started: BusyBox v1.14.0 (2009-05-25 16:08:27 PDT)
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: vlan1: del 01:00:5e:00:00:01 mcast address from master interface
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: vlan1: del 01:00:5e:00:00:01 mcast address from vlan interface
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: br0: port 2(eth1) entering disabled state
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: br0: port 1(vlan0) entering disabled state
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: br0: port 1(vlan0) entering disabled state
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: device vlan0 left promiscuous mode
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: br0: port 2(eth1) entering disabled state
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: device eth1 left promiscuous mode
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: device eth1 entered promiscuous mode
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: br0: port 2(eth1) entering learning state
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: br0: port 1(vlan0) entering learning state
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: br0: port 2(eth1) entering forwarding state
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: br0: topology change detected, propagating
Dec 31 16:02:36 unknown user.warn kernel: vlan1: Setting MAC address to 00 22 6b 4d<6>br0: port 1(vlan0) entering forwarding state
Dec 31 16:02:36 unknown user.info kernel: br0: topology change detected, propagating
Dec 31 16:02:36 unknown user.warn kernel: 6d 2a.
Dec 31 16:02:37 unknown daemon.info dnsmasq[235]: started, version 2.47 cachesize 150
Dec 31 16:02:37 unknown daemon.info dnsmasq[235]: compile time options: no-IPv6 GNU-getopt no-RTC no-DBus no-I18N no-TFTP
Dec 31 16:02:37 unknown daemon.info dnsmasq[235]: DHCP, IP range 192.168.1.100 -- 192.168.1.149, lease time 1d
Dec 31 16:02:37 unknown daemon.warn dnsmasq[235]: no servers found in /etc/resolv.dnsmasq, will retry
Dec 31 16:02:37 unknown daemon.info dnsmasq[235]: read /etc/hosts - 0 addresses
Dec 31 16:02:37 unknown daemon.info dnsmasq[235]: read /etc/hosts.dnsmasq - 1 addresses
Dec 31 16:02:37 unknown cron.err crond[240]: crond (busybox 1.14.0) started, log level 9
Dec 31 16:02:37 unknown user.info init[1]: Linksys WRT54G/GS/GL
Dec 31 16:02:37 unknown daemon.notice miniupnpd[246]: HTTP listening on port 5000
Dec 31 16:03:16 unknown user.info redial[217]: WAN down. Reconnecting...
Dec 31 16:03:16 unknown daemon.info dnsmasq[235]: exiting on receipt of SIGTERM
Dec 31 16:03:16 unknown daemon.info dnsmasq[269]: started, version 2.47 cachesize 150
Dec 31 16:03:16 unknown daemon.info dnsmasq[269]: compile time options: no-IPv6 GNU-getopt no-RTC no-DBus no-I18N no-TFTP
Dec 31 16:03:16 unknown daemon.info dnsmasq[269]: DHCP, IP range 192.168.1.100 -- 192.168.1.149, lease time 1d
Dec 31 16:03:16 unknown daemon.warn dnsmasq[269]: no servers found in /etc/resolv.dnsmasq, will retry
Dec 31 16:03:16 unknown daemon.info dnsmasq[269]: read /etc/hosts - 0 addresses
Dec 31 16:03:16 unknown daemon.info dnsmasq[269]: read /etc/hosts.dnsmasq - 1 addresses
Dec 31 16:03:23 unknown user.info redial[273]: Started. Time: 30
Dec 31 16:04:03 unknown user.info redial[273]: WAN down. Reconnecting...
Dec 31 16:04:03 unknown daemon.info dnsmasq[269]: exiting on receipt of SIGTERM -
And
veterán
Akkor vagy kihagytad a teljes nvram-törlést, vagy hardveres nyűgje van. Több alkalommal is tettem fel már DD-WRT micro-t v5.0-ás hardverre, és sosem volt vele baj, évek óta működik egy kollégámnál. (Azért többször, merthogy néha önerőből sikerült összekuszálnom, és gyorsabbnak bizonyult úgy rendbehozni.) Igaz, a kor lehetőségeinek megfelelően még jtag-kábellel telepítettem, és akkoriban v23-as verzió volt az aktuális.
-
h_and
tag
Sziasztok,
ADSL-em van dinamikus IP-vel, WRT54GL routert hogyan kell beállítani, hogy működjön a torrent? Előző routeremmel default működött, most azt írja, hogy tűzfal/router korlátoz.
Köszönöm! -
Cobra.
őstag
Nekem WRT54G V5-m van és a DD-WRT micro felrakása után szeremcsére még annyira működött, hogy vissza tudtam rakni a gyári fw-t, de az internetet vagy másik gépet már nem tudtam vele elérni és pár perc után már a kezelőfelületét sem. Szóval csak óvatosan a DD fw-vel.
-
válasz
outsiheder #8914 üzenetére
v1.8.3 build 15772
(#8918) Tel Elek: Ilyen a gyári FW, gyorsan cseréld le míg nem késő, különben örökre elérhetetlen lesz az admin oldal.
Nekem kis híján az utolsó pillanatban sikerült flasheltem évekkel ezelőtt!
Tomato FW évek óta bejövős dolog vót, hát most már másik routerem van. Azok a régi szép idők voltak, mikor első routert tanulmányoztam. Olyan mint a kerékpározás, elsőre bonyolultnak tűnik.
Na cserélj FW-t most.
Sajnos nekem is idegen a DD-WRT.
Másvalakinek: Akinek érdekel a GL Tomato FW-es routerem, írj pü-t. Nem sürgős.
-
törölt tag
És mégegy kérdés:
Miért van az, hogy időnként (kb 2 hetente) valami elállítódik a routeren, és nem lehet elérni a konfiguráló oldalt, és bizonyos gépeken nem is megy a net, vagy korlátozott a hozzáférés?
Ekkor pedig csak restart és újrakonfigolás segít. -
törölt tag
Üdv!
Létezik valahol egy MAGYAR nyelvű leírás WRT54GS flasheléséről és dd-wrt telepítéséről?
Nagyon megköszönéém! -
coqito
tag
Sziasztok!
Van nékem egy UPC 120mbit -es netem. Na most ezt egy WRT54GL osztaná szét! Csakhogy, játék közben körülbelül 2 percenként tapasztalok olyat hogy pár másodpercre (2-3) megfagy a netem. Lehetséges ez azért mert nemkezeli a ruter a 120 mbit-et? Illetve ismer rá valaki megoldást? Jelenleg Tomato firmware van rajta, de az eredeti firmwerel is ezvolt a gond.
A net a gépbe wlanon jön, de ki volt próbálva lanon keresztül is dettó ugyanez a helyzet. Ha a rutert kikötöm a képből, akkor megszünik ez a gond.
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm!
-CoQito-
-
Balázs0916
senior tag
Sziasztok!
A WRT54GL tudja a tomato firmwareval az IPV6-os kapcsolatot? (Asszem PPOPE-PT nek hívják)Köszönöm
-
-
Ez furcsa, de nézesd meg a HD Sentinel programban, hogy nem véletlenül túl van-e terhelve a winyó(i)d a torrentezés során. Valamint az oprendszer is beleszólhat (XP esetén kell a TCIP valami izé patch, Vistán semmit és önmagából jó), esetleg állítsd be több érték(ek)re az utorrentben a kapcsolatok mennyiséget stb., ha van ilyened. Esetleg a proci terhelést, memória kihasználtságot is néha meg kell nézetni. A fórumozók tapasztalata szerint a legújabb utorrent verzió nem megbízható, főleg seedelési teljesítményben.
-
And
veterán
válasz
Atom Maki #8910 üzenetére
Természetesen nem. Szép is lenne, ha a kulcs a forgalomban lenne
. Úgy képzeld el, mint mondjuk egy jelszóval védett zip- vagy rar-fájlt: a kulcs ahhoz kell, hogy a rejtjelezett adat a titkosított fájlból kihámozható legyen. Enkódoláskor megadták a kulcsot, és a kicsomagoláshoz is kell, de ettől fizikailag még semmilyen formában nincs benne a fájlban. A kulcsot az en/dekódoló algoritmus használja, amely anélkül képtelen az eredeti bitmintát (vagyis adatot) visszanyerni. (A WEP utáni /WPA, WPA2/ wifi-kulcsoló eljárások ráadásul a tényleges titkosítókulcsot időnként változtatják, ezt az időtartamot lehet beállítani a routeren a pár hsz-szel korábban említett key renewal interval paraméterrel. Vagyis a tényleges titkosítás nem az általunk megadott előre megosztott kulccsal történik.)
#8909: Ennek nem lehet az az oka, hogy azokon a gépeken a kapcsolódási profil valamilyen formában el lett mentve? Egyes kliensekhez olyan wifi-kezelőrogramot adnak, ami akkor is mutatja a (már korábban beállított, tehát ismert) hálózatot, amikor az rejtett. A Windows-ét nem ismerem, mert sose használtam. A kliensekhez általában sokkal értelmesebb szoftvereket adnak, mint a Win beépített verziója, így inkább azokra szoktam bízni a wifi-hálózatkezelést. Tehát: a wifi-router időnként lead egy broadcast-csomagot, ez a beacon. Ez minden routerre és AP-re igaz, default ismétlési periódusa 100ms. Ez tartalmazza az SSID-t is, ha az nincs tiltva. De ha tiltva is van, a csomagban akkor is van még egy csomó hasznos adat: [link]. Mint minden 802.11 adatcsomagban, ebben is benne van a küldő állomás (a router) MAC-addresse. Vagyis ha a kliens ezt veszi, és a kezelőszoftverben el van mentve az ismert kapcsolatok profilja, akkor könnyen össze tudja társítani a profilban tárolt SSID-t a már korábbról is ismert MAC-címmel. Én így képzelem.. Ha egy olyan gépről keresel wifi-hálózatokat, amely 'tiszta', korábban nem volt beállítva benne ez a kapcsolat, akkor nem találja meg (vagy megtalálja ugyan, de SSID-t nem mutat, csak MAC-címet, ilyen például az Intel-gyártmányú belső wifi-kártyákhoz adott kezelőszoftver is). Tehát lehet, hogy az SSID-szórás ténylegesen tiltott, és nem is történik meg, de a szofver kicsit 'átver' téged. -
Blans
csendes tag
"Tehát azt mondod, hogy a szomszéd gépéről (?) lekérve az elérhető hálózatok listáját, azon rajta van a te hálózatod neve is (vagyis az SSID-d)? Mert a számítógépek nem lehetnek ám rajta, fogalmilag sem. Ha ez a helyzet, akkor tiltsd le az SSID-broadcast funkciót, és ne felejtsd el elmenteni utána a beállításokat a router webfelületén."
Innen indultunk csak jól össze kutyultam amit kérdezni akartam
Az SSID-broadcast funkció le van tiltva és el is lett mentve.
Amikor mind a 3 gép be van kapcsolva az én gépemen az elérhető hálózatok listájában nem szerepel az SSID. Ez így normális, mert le van tiltva.
De! a másik két gépen miért látható ott az SSID az elérhető hálózatok listájában, amikor le lett tiltva?
-
And
veterán
Tehát azt mondod, hogy a szomszéd gépéről (?) lekérve az elérhető hálózatok listáját, azon rajta van a te hálózatod neve is (vagyis az SSID-d)? Mert a számítógépek nem lehetnek ám rajta, fogalmilag sem. Ha ez a helyzet, akkor tiltsd le az SSID-broadcast funkciót, és ne felejtsd el elmenteni utána a beállításokat a router webfelületén.
"De ha csak én tudom akkor más biztos nem fog kapcsolódni."
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Oké, egy szimpla felhasználó nem fogja kihalászni a forgalomból, de ehhez nem kell túl nagy önképzés, és simán megtehető. Méghozzá kódolatlanul, hiszen az SSID az alkalmazott kulcsolástól függetlenül mindig sima szövegként rohangál az éterben pl. akkor, amikor a kliensek felkapcsolódnak a rejtett SSID-jű routerre.
Mindegy, mert mint írtam, az SSID elrejtése meg a MAC-szűrés egyszerűen bohóckodás, ha a hálózatunkat védeni akarjuk. Kulcsold le (na jó, ne WEP-pel), és utána akár világgá is kürtölheted az SSID-t..
#8903: Ilyeneket ne. Igenis, van védelem a 'profik' ellen, mint említettem. A mai legerősebb titkosítási eljárások megtörése (hosszú kulcs esetén) nem profizmus kérdése, hanem lehetetlenség.
"Hiába van kikapcsolva az SSID broadcast, a router és gépek közötti forgalomból is el lehet lopni a jelszót, sajnos."
Ez meg simán nem igaz. A jelszó természetesen 'nincs benne' a rádiós forgalomban. Addig rendben, hogy a WEP törése nem túl bonyolult, de azért az sem 'vérpistikés' szintet takar ám, és én sem a WEP-ről írtam azt, amit.
Mod. #8906:
"Nekem a WPA-PSK van beállítva hálózat hitelesítésnek és TKIP adattitkosításnak."
Ha a TKIP kulcsolást AES-re cseréled, és baromi hosszú a kulcsod, ma még biztonságban érezheted magad. A TKIP már sebezhető (persze ez sem csak úgy hipp-hopp, hogy lefuttatom a cracktkip.exe-t, és löki a kulcsot, ahhoz azért kicsit több kell), de az AES nem.
-
Blans
csendes tag
"Mod. #8900-ra:"
Most már kezdem tisztán látni a dolgokat, abból amit utólag hozzáfűztél.
Nekem a WPA-PSK van beállítva hálózat hitelesítésnek és TKIP adattitkosításnak.
Ezt pár napja csináltam meg, és azóta még nem volt gond a sebességgel.
Nagyon köszönöm a segítséged, sok minden most vált világossá elöttem
-
Blans
csendes tag
A szomszédomnak is wi-fi hálózata van.
Erről van szó itt jelenik meg az SSID név pedig le van tiltva."Az SSID-szórás tiltása mellesleg egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem lehet kapcsolódni, hiszen rejtett SSID-jű routerre vagy AP-re is fel lehet csatlakozni, ha egyébként tudjuk az SSID-t"
De ha csak én tudom akkor más biztos nem fog kapcsolódni.
-
g0ly0
csendes tag
-
Atom Maki
tag
Szia.
Sok mindent nem tudsz tenni profik ellen, de nem valószínű, hogy azok vesznek körül. Hiába van kikapcsolva az SSID broadcast, a router és gépek közötti forgalomból is el lehet lopni a jelszót, sajnos. A mac cím szűrés egy jó dolog, de a legjobb, ha kikapcsolod a wifit, amikor nincs rá szükség. -
And
veterán
Még mindig nem tiszta: gép (PC) = kliens. Tehát az SSID-szórás letiltásával nem a wifi-kliens számítógépet rejted el a többi gép elől, hanem a routert (vagyis a router rádiós hozzáférését), éppen a kliensek elől.
"Laikus nyelvre lefordítva: átmentem a szomszédhoz és ott a saját gépem nem volt látható, viszont a két öcsémé igen, tehát a szomszéd némi rosszindulattal akár kapcsolódni is tudott volna."
Fogalmi keveredés áll fenn: milyen eszközről volt "látható" a két öcséd gépe? Egy újabb wifi-kliensről, a router menüjéből, vagy a windows-os fájlmegosztással tudtad tallózni a két gép megosztott mappáit? Nagyon nem világos, de abban továbbra is biztos lehetsz, hogy ennek semmi köze az SSID-broadcast engedélyezéséhez vagy tiltásához.
A MAC-szűrés pedig nem azt jelenti, amit az a bizonyos 'hozzáértő' valaki mondott neked. Annak az a lényege, hogy a routeren beállítható, hogy csak bizonyos kliensek tudjanak vezeték nélkül kapcsolódni, mégpedig azok, amelyeknek ismert a MAC-címe (mivel a MAC-cím elvileg, minden hálózati csatolónál, wifi-kliensnél egyedi).
Az SSID-szórás tiltása mellesleg egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem lehet kapcsolódni, hiszen rejtett SSID-jű routerre vagy AP-re is fel lehet csatlakozni, ha egyébként tudjuk az SSID-t, vagy azt a kliens szoftverében már egyszer be lett állítva (és azzal el lett tárolva), pl. valamilyen ismert hálózat profiljában. A MAC-szűrés pedig véd ugyan valamelyest az illetéktelen használat ellen, de megfelelő eszközzel (hardverrel és szoftverrel) nagyon egyszerűen kijátszható.
(Amúgy meg gyógyulást!)
Mod. #8900-ra: Ha az "új jelszó" alatt új előre megosztott kulcsot értesz, amelyet a routeren kívül a klienseken is mindig újra beállítasz a kapcsolathoz, arra azt mondom: felesleges. Egyszer kell beállítani egy jó (értsd: kellően hosszú és kitalálhatatlan, az sem baj, ha fejben földi halandó számára megjegyezhetetlen) megosztott kulcsot a routeren és a wifi-kliensgépeken, hozzá egy valamirevaló kódolási algoritmust választani, minimum WPA(PSK)-AES-t (vagy WPA2-PSK-t), és meg van oldva. Itt a PSK jelenti a megosztott kulcsú titkosítást, vagyis azt, hogy általában kézzel kell bepötyögni a kulcsot minden érintett állomáson, a routeren és a PC-ken is. Innentől kezdve teljesen mindegy, hogy mi az SSID-d, azt változtatgatni is felesleges, hiszen az önmagában nem jelent kulcsot a vezetéknélküli hálózatodhoz, csak annak az elnevezését jelenti. A MAC-szűrés pedig a fent említett kódolási eljárásokat változtatva szinte teljesen értelmét veszti. Csak az tud kapcsolódni, aki ismeri a megosztott kulcsot, teljesen mindegy, hogy tudja-e az SSID-t, vagy alkalmazol-e MAC-szűrést. Egy hosszú és értelmetlen kulcs ma még WPA-AES és WPA2 esetén gyakorlatilag törhetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- TCL LCD és LED TV-k
- EAFC 25
- PlayStation 5
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D CAD Software - Dassault Systèmes - CATIA V5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Új, csak kipróbált Philips 41,5" / 105.5cm 4K OLED 138Hz 98% DCI-P3 0.1ms
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest