Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt74
senior tag
válasz ProfBako #1049 üzenetére
Ezt találtam az SLA és a DPL nyomtatókról.
Amíg ugyanis egy elérhető árú FDM-es 3D nyomtatóval működő, funkcionális műanyagalkatrészeket gyárthatunk magunknak viszonylag olcsón, akár ABS 3D nyomtató filamentből, addig a fotopolimeres eljárással készült 3D nyomtatott tárgyak általában ridegek, törékenyek, és nem funkcionálisak. Ráadásul maga a technológia sem családbarát: az elkészült nyomatokat vegyszeres oldattal kell lemosni, az ilyen laboratóriumi körülmények pedig nem a családi otthonok nappalijaira jellemzőek. Valószínűleg tehát az otthonokba nem fognak betörni a nagyfelbontású viszanyomtatók, viszont a tárgyalkotásban, iparművészetben, digitális fogászatban és ékszerészetben egyre többen kezdik majd el alkalmazni a megfizethetővé vált fotopolimeres 3D nyomtatókat.
Zsolt
-
adatfalo
senior tag
válasz Zsolt74 #1050 üzenetére
Én a Varinex-nél kézben fogtam SLS-el és PolyJet-es nyomatokat is, mind kettő rugalmas és strapabíró nyomat volt. Szoktak is szóróajándékot adni, amit SLS-el nyomtatnak gömbben gömb abban pedig egy még kisebb és a legnagyobb gömb pedig egy rugós lábon áll. Ergó elég rugalmas, a PolyJet-ből meg épp egy szintén rugalmas névjegykártyát nyomtattak.
www.adatfalodesign.hu
-
WiZARD
addikt
Sziasztok!
Elnézést az offért, de a téma DIY jellege, és hasonlósága miatt remélem nem gond.
Lézeres vágó/gravírozó gép tuningolásában/feljavításában kellene kis segítség. (mind elektronika, mind software oldalról, szereléssel együtt, neten akad irodalma, de az én képességeimet meghaladja)
(kínai 40wattos co2 lézeres - k40 néven fut)Nem akarok itt tovább offolni, így pls dobjon egy privátot, aki tud ilyenben segíteni.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
GÁgpstpn
tag
Beszereztem egy tekercset a 3Dee-féle Standard PLA-ból. Az lenne a kérdésem, hogy aki használt már ilyen anyagot, milyen hőmérsékleten érte el a legjobb minőséget?
-
WiZARD
addikt
válasz ProfBako #1059 üzenetére
Ilyesmi, vezérlő csere leginkább, 1-2 apró upgrade - air assist. De sok különböző vezérlőt írnak, változó árakkal, stb.
Nekem semmi tapasztalatom ebben.
Az se biztos még, hogy szükségem lesz rá, csak szeretnék felkészülni, és jó lenne úgy belevágni, hogy ha mégis csere kell, akkor van akihez fordulhatok, aki x pénzért elvállalja. Kisméretű (1 személyes) vállalkozáshoz kell, csak egy célszerszám lenne, de fontos, hogy működjön.
(nylon heveder vágása, lyukasztása)[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
sz.balazs.95
veterán
válasz layerke #1062 üzenetére
Minden ilyen kép után elkap a vágy, hogy legyen egy 3D nyomtatóm nekem is. Csak sajnos nem az én pénztárcámhoz méretezték ezt. - na majd pár év múlva talán lesz nekem is.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
layerke
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #1063 üzenetére
Nem kerül olyan sokba, mint gondolod. Az én nyomtatóm motorjai pl ősrégi kidobásra váró leselejtezett mátrixnyomtatókból lettek kiszerelve és tökéletesen teszik a dolgukat. Az alkatrészek többsége kínából van, némelyik nehéz darab, mint a köszörült rudak vagy a nyomtató vázát adó MDF lapok, helyben lettek vágatva.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz layerke #1064 üzenetére
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy előre összerakott nyomtatóban gondolkodom.
Valami olyasmi kéne, aminél a végeredménynek a lehető legsimább a felülete.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
layerke
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #1065 üzenetére
Előre összerakott biztos, hogy sokkal többe kerül, mintha az ember magának megépíti az elképzelését. Azt meg hogy annél simább felületű legyen a késztermék, mint az enyémnél.. hát nem is tudom. Lehet még ezen is finomítani, csak akkor istenuntig nyomtatja. Még én se próbáltam ki ennél kisebb fúvókát és rágetvastagságot, tervbe van ugyan, de nem jutottam még el odáig, egyelőre ez most annyira jól működik, hogy nincs szivem berhelgetni.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz layerke #1066 üzenetére
Amúgy valahol még a neten olvastam egy tök jó írást a 3D nyomtatókról - azóta se találom - ahol többek között részletezi a 3D nyomtatók főbb típusait.
És elvileg létezik olyan nyomtató is, ami nem egy fonallal rajzolja ki a 3D elemet, hanem ilyen porszerű anyagból áll össze.
Gondolom annál nem lenne ez a vonalkázott felület.
Csak fogalmam sincs, hogy azoknak a típusoknak mi a nevük.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
lord.lakli
őstag
válasz sz.balazs.95 #1067 üzenetére
Azoknál nincs ilyen gond, de azt te nem fogod kifizetni. Millió - tízmillió forint egy olyan.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz lord.lakli #1068 üzenetére
akkor az felejtős...
akkor maradt a házilagösszerakós, vonalhuzigálós típus, már ha reális keretek között maradunk.
Van valami frankó kis step-by-step útmutató, hogy milyen alkatrészekből és hogyan érdemes 3D nyomtatót összerakni?
[ Szerkesztve ]
-
lord.lakli
őstag
válasz sz.balazs.95 #1069 üzenetére
Egy drágább, "jobb" FFF nyomtató is több ezer dollár. Egy ilyen meg több tízezer dollár is van.
-
layerke
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #1069 üzenetére
Kismillió leírás, blog, szedett-vedett útmutató van akár step by step, hogy mit és hogyan kell egy olcsó diy 3d nyomtatóhoz elkövetni, nem sok idő alatt rengeteget találhatsz a guglin keresgélve. Én is így indultam ezzel. Megtetszett, nem is tudom mi volt, ami miatt végül nekiestem, de jól tettem, mert sikerült jól megalkotni a saját tervezésű és kivitelezésű nyomtatómat.
Egy vasárnapi ebéd után leültem pár pepírral és megterveztem a vázat, kiszűmoltam mekkor elemek kellenek hozzá, majd mint kiderült a vágatásnál, egyetlen egy helyen számoltam el, ott is csak az mdf lap vastagságát nem számoltam bele egy méretbe.
Szerintem elhatározás kérdése és persze műszaki felkészültségé is, mert nem tökhülyén ültem neki, hanem sokat olvastam magyar és angol fórumokat és leírásokat, hogy mit hogyan csináljak és mit hogy ne csináljak. Ezen nagyon nagy hangsúly van, mert még most is látok olyan nyomtató terveket vagy kivitelezést pl a hobbycnc fórumon, amik nem fognak jól működni a szuper anyagok és rengeteg pénz ráköltése ellenére sem, mert van benne 1-2 olyan mechanikai hiba, ami tönkrevágja az egészet. Én meg nem fogok beleokoskodni, mert senkinek semmi szüksége rá, hogy kérdés nélkül megmondjam mi a jó és mi nem. -
sz.balazs.95
veterán
válasz layerke #1071 üzenetére
Na, akkor mindjárt az első kérdésem az lenne, hogy milyen felszereltség kell még mielőtt bármibe is belekezdenék?
Mi az, amivel mindenképpen rendelkeznem kell, és mi az, ami előny, ha van?[ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #1072 üzenetére
Először is az elhatározás és a kitartás, mert rengeteg nyűggel fog járni és sokszor elgondolkozol majd, hogy kellett-e ez neked és azt kell mondanod, hogy igen, különben nem lesz kész soha
Csavarhúzók, villáskulcsok, anyagismeret, mechanikai ismeretek, fúrógép, ezek használatáshoz megfelelő védőeszközök és felkészültség.
Gondold ki mekkora nyomtatót akarsz, ahoz a mérethez tervezd meg az anyagszükségletet, miből mennyi kell. A legegyszerűbb nyomtatóknál 8as köszörült rudak vannak és lineáris csapágyak, én azzal kezdtem, hogy 12esből csináltam, mert az sokkal erősebb. Ilyen és ehez hasonló egyszerű elgondolásokat kell követned, de masszív, erős vázad legyen, de ne legyen túl nehéz, mert akkor lassú lesz vagy a motorok nem bírják.
A legtöbb mechanikai alkatrészt az országon belül meg tudod szerezni, némelyeket a súlyuk miatt ajánlott itthon beszerezni, némelyeket azért, mert könnyebb cserélni vagy másikat venni ha mégse jó, mint távolkeletről hetekig várni a szállítmányt.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz layerke #1073 üzenetére
olyan 15*15*15 cm-nél nagyobbat nem hiszem, hogy akarnék nyomtatni.
Egyébként az nagy hátrány, ha én inkább elektro beállítottságú vagyok, és kevésbé gépészes?
-
Zsolt74
senior tag
válasz sz.balazs.95 #1074 üzenetére
Régebben úgy gondoltam hogy felesleges a nagyobb méretű nyomtató, ez részben igaz is, de nagyon idegesítő tud lenni ha egy kicsivel kéne csak nagyobbat nyomtatnod mint amit a nyomtatód tud.
Én most egy kb 300x300x300mm-es nyomtatási méretűt csinálok.
Valószínüleg ritkán lesz szűkségem ekkorára, de tervbe van véve egy lézer gravírozó fej, aminél jól jöhet ez a méret.Zsolt
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Zsolt74 #1075 üzenetére
Már többször belegondoltam, miket nyomtatnéki ki: inkább apróságokat.
A legnagyobb amit nyomtatnék, az szerintem egy mobil tok vagy egy Raspberry Pi ház.Annál nagyobb kiterjedésű dolgokat nem nagyon nyomtatnék
-
layerke
aktív tag
válasz lord.lakli #1078 üzenetére
Köszi PLA 0,5 fúvóka 0,25 réteg
-
papptacsi
tag
válasz layerke #1071 üzenetére
Szia! Tényleg szépen nyomtat a géped! Gratulálok hozzá! A gépről nem raknál fel néhány képet?
Írtad, hogy hobbicnc fórumon láttál néhány nem túl jó megoldást illetve kivitelezést. Én is olvasom azt a forumot is és nemrég megmutattam ott a gépen. Nem vagyok teljesen kész vele, de kb egy hete volt meg az első nyomtatásom és elsőre sztem elég jól is sikerült. Volt persze néhány hiba, de azt paraméterekkel és beállításokkal nagyrészt orvosoltam. Illetve kíváncsi lennék, hogy mik azok a megoldások amik szted nem jók. Netán ha az én gépemben is lenne ilyen, akkor én örömmel fogadom az építő kritikát. Ha itt nem szívesen írnád meg, akkor privátban. Küldök képeket a gépről ha gondolod...de ha a nagyközönség is kíváncsi rá, akkor ide is szívesen rakok fel képeket. -
layerke
aktív tag
válasz papptacsi #1080 üzenetére
Köszi, raktam már fel szerintem képet, de rakhatok éppen, így néz ki összecsukva:
És kinyitva (apróbb változások már lettek eszközölve, van már tárgyhűtő, rendezettebbek a kábelek és most nyomtatom a kábellánc szemeit, hogy szép legyen tényleg és rendezett, ne ilyen katyvasz:Egyelőre ennyit töltök fel, a lényeg látszik (jelesül - nem tudok rendesen festeni tisztára mint valami jamaikai gép), majd kifejtjük a többit holnap, ha érdekel valakit. Viszont a géped nem tudom melyik vagy hogy milyen néven vagy a másik fórumon, szóval ebbe segíts.
[ Szerkesztve ]
-
papptacsi
tag
válasz lord.lakli #1081 üzenetére
Akkor megmutatom a vasat. Első tervezett és épített gépem és 3D nyomtatóm. A váz 40x40-es (alsó keret 80x40-es) aluprofilokból van. Horonyanyákkal és derékszögelemekkel lett mindenhol rögzítve. 12-es edzett rudakat és a hozzájuk tartozó lineáris csapágyakat használtam. Z tengely 4 db rúdon van megvezetve és az asztal két végén TR12x3-as trapézmenetes orsókkal van mozgatva (1-1 motorral). Az XY hajtása CoreXY elven lett megcsinálva. A végére a nyomtatási terület 255x270x295 lett (bár ezt a 200x300-as fűthető asztal korlátozza). A nyomtatófej egy E3D V5 (erre még nem került fel a hűtés és tárgyhűtő is még ezután megy fel, de ezeknek már nyomtattam tartót ill. fanduck-ot). Az extruder is full metal illetve az egész mechanikát úgy csináltam meg, hogy ne legyen benne semmi nyomtatott vagy műanyag alkatrész. Kicsit talán túlhatározottnak tűnhet a gép, de ez direkt van. Egyrészt szeretem kicsit felül méretezni a dolgokat, másrészt később lézerfejet vagy esetleg egy pici gravírozó fejet is tervezek a gépre rakni, és ezeknél már nem árt ha masszív a gép. Talán ez miatt a nyomtatásnál a sebesség kárára ment a dolog, de egyenlőre tesztelgetem még a gépet, de így is jó kis sebességre képes. Az elektronika a szokásos Arduino mega 2560 + Ramps 1.4. Jelenleg DRV8825-ös motorvezérlőkkel és Nema17-es motorokkal.
Annyit még hozzá tennék, hogy tervezem később az XY lineáris rudakat és csapágyakat sínekre cserélni, de egyenlőre ez a megoldás volt a költséghatékonyabb, és úgy tűnik, hogy ezzel is jó minőségben lehet nyomtatni.
Szerencsére egy jó kapcsolatnak hála az aluprofilokat és az egyedi lézervágatott alkatrészek jó árban sikerült megcsináltatnom, így nem volt horror a végösszeg amiből kijött a gép.
A fűtött asztalom még sajnos nem fűt, mert a napokban jött meg hozzá egy SMD termisztor és még nem volt időm beszerelni.
Egyenlőre még csak PLA-val tesztelgetek, de amint lesz fűtött asztalom és már jól sikerült belőni mindent, akkor próbálom az ABS-t is.
A gép még nincs teljesen kész, mert az említett fűtött asztalt még meg kell csinálni illetve a ventiket még fel kell szerelni az E3D-hez is meg tárgyhűtésnek is. Illetve a kábelek még hátrafelé lógnak, nincsenek elvezetve és az elektronika is kap majd szép nyomtatott dobozt és fel lesz szerelve a gépre. Persze ezután sem lesz kész...soha...mert mindig lesz mit csinálni rajta...de egyenlőre itt tart a kicsike. Sztem nem sikerült rosszul elsőre. Persze van benn olyan megoldás amit már máshogy csinálnék meg, mint például az x és y kocsik és azok rögzítése, de később ha a rudak helyett sínek lesznek, akkor ez is cserélődik.
Képet nem raktam még fel ide soha, szóval remélem sikerül.
És akkor jöhetnek majd a vélemények, kritikák és ami eszetekbe jut. Sértődni nem fogok, szóval csak nyugodtan! -
layerke
aktív tag
válasz papptacsi #1085 üzenetére
Most néztem meg a gépedet, én ebben kivetni valót nem találok, szerintem igen dekoratív lett, gyönyörködteti a szemet. Jók a műszaki megoldások, egyedül a lineáris csapágyak befogásával én nem vagyok megbékélve az X szánon, de biztos működik így is csak nem kell agyonhúzni a csavarokat, mert akkor elvetemedik a csapágy háza. Szerintem nagyon jó a géped, az enyém ehhez képest szedett-vedett vacak, bár a végkifejlet (a nyomtatott tárgyak minősége) mindkettőnk gépénél hasonlóan jó.
Ilyesmi határozott aluprofilos gépet akartam én is az elején még építeni, csak nem volt forrásom ezekhez a drága anyagokhoz emberi áron hozzájutni, meg itt Szegeden lézervágó céget se ismerek, aki tudna tervekből alumíniumot vágni (szintén emberi áron) így én más megoldást választottam.
Tényleg szép, gratulálok hozzá
Reggel ez a látvány fogadott a nyomtatón (PLA, 0,25 rétegvastagsággal):
1 lánszem 15,8 mm széles és 9 mm magas[ Szerkesztve ]
-
Heimdallr75
őstag
nézem itt ezeket a diy géeket
azthiszem ez lesz az írány
néhány kérdés mielőtt egyáltalán komolyabban elgondolkodok rajta.
- megvalósítható 40*40*40 nyomtatási képesség? (maradjunk reális ár keretek közt azért)
ha jól tippelek a méret növelése egyértelműen anyagvastagság növekedést igényel, ha jól gondolom akkor a pontosság csökken a mérettel. Gondolom a tömeg növekedésével nő a tehetetlenség stb.الغريبة في هذا الكوكب
-
layerke
aktív tag
válasz Heimdallr75 #1089 üzenetére
néhány kérdés mielőtt egyáltalán komolyabban elgondolkodok rajta.
- megvalósítható 40*40*40 nyomtatási képesség? (maradjunk reális ár keretek közt azért)Miért ne? Akármekkorát lehet építeni, ez a méret amit írtál reális lehet nem túl drága szerintem.
ha jól tippelek a méret növelése egyértelműen anyagvastagság növekedést igényel,
Nyilván, hiszen erősnek, merevnek kell lennie
ha jól gondolom akkor a pontosság csökken a mérettel.
Nem jól gondolod, jól megtervezett gépnél nincs ilyen összefüggés, sőt. Szerintem nehezebb egy 5x5x5 centis gépet megcsinálni pontosra, mint egy 5x5x5 méterest.
Gondolom a tömeg növekedésével nő a tehetetlenség stb.
Nyilván, tehát nagyobb géphez nagyobb motorok, erősebb meghajtás, erősebb mechnika, több áram, komolyabb elektronika, stb kell.
[ Szerkesztve ]
-
papptacsi
tag
válasz layerke #1086 üzenetére
Köszönöm!
Az az érdekes, hogy én is féltem ettől a csapágy megfogási módszertől, de végülis működik szépen és bevállt! Ettől függetlenül lehet, hogy újra nem így csinálnám.
Viszont nem ezzel volt a legnagyobb problémám...
Elkövettem egy nagy hibát... Az Y és Z tengelyek edzett rúdjaunak megfogását illetve a végeinek pozícióját lehet állítani, így lehet egymáshoz képest finomhangolni.
Ezt a lehetőséget az X tengely rúdjainál nem hagytam meg és bíztam abban, hogy a lézervágatott alkatrészek lesznek olyan pontosak, hogy minden klappolni fog és úgy lesz mint rajzon... Fixre hagytem ezeknek a befogóját.
Lett is a két rúdban egymáshoz képest 0,2 mm pintatlanság, ami elé volt ahhoz, hogy szoruljon az X tengely. Ezt keserves reszelgetéssel tudtam kiszedni belőle... Végül sikerült, de jól megsz.pattam magam vele...
Mint mondtam nekem is az volt a szerencsém, higy egy jó kapcsoltanak hátal a profilokat és a lézervágatott cuccokat nagyon jó árban meg tudtam csináltatni.
Még egyszer köszönöm az elismerést! -
papptacsi
tag
válasz beis-compo #1087 üzenetére
Köszönöm!
-
papptacsi
tag
Az anyagköltséget pedig nem tudom megmondani pontosan, mert ahogy írtam is, az aluprofilok és a lézervágatott alkatrészek nekem egy jó kapcsolaton keresztül jöttek, és ez nem elhanyagolható része a projektnek!
Azt meg tudom mondani, hogy ezeken kívül kb 160k-t költöttem. De ebben minden benne van! Még a kapton szalag meg az összes csavar meg alátét meg minden! -
papptacsi
tag
válasz layerke #1090 üzenetére
A nyomtatási területhez hozzá tenném, hogy Z-ben el lehet menni kb akármeddig, csak a váz masszivitásán múlik kb.
Viszont X és Y-ban már erősen játszik az a tényező, hogy asztalfűtés nélkül nem érdemes gépet építeni. A kapható heatbed-ek pedig korlátozott méretben kaphatók. Persze lehet otthon is ilyen asztalokat készíteni (hobbicnc fórumon több példa is fellelhető), de azt sem szabad elfelejteni, hogy ezeket mennyire gazdaságos felfűteni!
Illetve az x y tengelyeken bizonyos méreten felül a belógással is számolni kell. Persze lehet vastagabb és vastagabb rudakat használni, de ez pedig plusz súllyal jár...ami pedig a sebesség kárára fog menni...
Szóval itt meg kell találni a jó kompromisszumot![ Szerkesztve ]
-
Zsolt74
senior tag
Asztal fűtésére legegyszerűbb a szilikon fűtőlap.
Én 230V-os 300mmX300mm-est vettem 7000Ft-ért az aliexpress-ről.
Ez jobb mint ha 12V-os al csinálnád mert nem kell hozzá brutális tápegység, és a kapcsolását egy egyszerű szilárdtest relével meg lehet oldani.
Van nagyobb méretben is, max 200fokig tud fűteni és az egyik oldala öntapadós, azaz egyszerűen, fel kell csak ragasztani egy alu lapra.Zsolt
-
ProfBako
tag
válasz Heimdallr75 #1089 üzenetére
Heimdallr75
Ha visszább görgetsz láthatod az én gépemet az kb50*50*80 nyomtatási területű úgy hogy megoldható.papptacsi
A lineáris csapágyakat én ilyen házas csapágyakkal oldottam meg direkt hogy ne keljen ilyen nagy tartókat készíteni és hogy nehogy eldeformálódjon.
Amúgy tetszik a géped.
Gondolkodtam én is ezen a corexy megoldáson de akkor nem volt szimpatikus, most már lehet én is így csinálnám a kisebb mozgó súly miatt. -
papptacsi
tag
válasz ProfBako #1098 üzenetére
Igen, én is pontosan ilyenekkel csinálnám meg, ha ezzel a tapasztalattal most kezdeném újra...
De végül is happyend lett a dologból, mert tényleg szépen működik és sztem súlyban is egészen jó lett...bár fogalmam sincs pontosan mennyi lehet a mozgatott tömegem, mert nem mértem meg összerakás előtt
És köszönöm!
Én örülök, hogy a corexy mellett döntöttem. Talán később egy jobb minőségű szíjra befizetek, de sztem jól megálmodott hajtás ez erre a célra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- TCL LCD és LED TV-k
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- DUNE médialejátszók topicja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux Mint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest