Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1301) Bazs87 válasza layerke (#1298) üzenetére


Bazs87
tag

szia

köszönöm a válaszod!
A forgatási lehetőséget megnézem. Az asztal 60 fokos. Próbáltam üveg, üveg+hajlakk, blue tape, bluetape + hajlakk kombót. CSak a legutolsón tud megtapadni nálam valamiért bármi is. Mondjuk ezen rendesen, de ide is kell a 60 fokos asztal és a 210-es fejhőmérséklet, különben csak szenvedés.
Te milyen paramétereket ajánlanál első próbálkozásra?
Optimalizálni próbálok már az első daraboknál, de úgy fest az úton nem lehet ugrándozni, mindent végig kell járni:)

(#1302) ProfBako válasza Bazs87 (#1301) üzenetére


ProfBako
tag

Próbálgasd a rétegvastagságokat mert nekem pl 0.27mm-feletti rétegvastagságot már nem jól nyomtatta, próbálgatás alapján kijött hogy általános minőségre 0.2mm rétegvastagság jó, de ha szépet akarok akkor 0.16mm-kell.
Az asztal hőmérsékletet meg érdemes konkrétan megmérni az üveg felületén mert lehet hogy a hőmérő csal vagy a hőátadás nem jó a fűtőlap és az üveg között.Úgy hogy esetleg próbáld meg magasabb hőfokon hátha úgy jobban tapad.

(#1303) Bazs87 válasza ProfBako (#1302) üzenetére


Bazs87
tag

infrás hőmérővel mérem, úgy 55 fok körül szokott lenni.
A 0.2-es rétegvastagsággal is megnézem mit mutat.

(#1304) layerke válasza Bazs87 (#1301) üzenetére


layerke
aktív tag

Általam használt és ajánlott kezdő paraméterek herz pla-hoz:

- fúvóka átmérő: 0,5 mm
- rétegvastagság: 0,3 vagy 0,25 mm
- fejhő: 202-208 (208 fölé csak akkor menj , ha mér jól megy a nyomtatás, 215 körül szépen csillog majd a pla)
- asztalhő: 60-65 (újabban a 65ön látom, hogy nagyon bevált)
- asztal: tükörtiszta legyen, szerintem le fog tapadni rá, ha a kezdő réteged sebessége és vastagsága megfelelő
- kezdő réteg: sebessége fele legyen a többi rétegének, az se baj, ha kicsit melegebb is, pl ha a többi réteg 202, akkor a kezdő lehet 205-208
- sebesség: 30-40 mm/s között
- egyszerűbb modell használata kezdéshez, ajánlom a 2 cm élhosszú tesztkockát. néhány réteget megvársz hogy milyen lesz, aztán kill. nem pazarlod az anyagot és simn látod rajta hogy jó-e vagy sem.

Továbbá: nem tudom mennyi anyagot adagolsz. Biztos jó a mennyiség? Nem számoltad el sehol? Nem szorul sehol? Bowdenben vagy a fejben esetleg, fúvóka tiszta biztosan?

(#1305) adatfalo válasza layerke (#1304) üzenetére


adatfalo
senior tag

Csak egyet érteni tudok, szinte minden paraméter megegyezik nálam is (vagy legalábbis beleesik az intervallumba). Annyi, hogy a rétegvastagságom :0,2 mm és a fejhő 220 de van, hogy 225 Celsius. Általában a beállításaimmal nem is szoktak problémák lenni, amondó vagyok, hogy inkább csinálja hosszabb ideig mint, hogy kezdjem újból a rossz minőség miatt.

Itt van pl egy 4 részből álló: 4x25 órát!!! nyomtatott tárgy. 25%-os density-vel és 5-5 top/bottom layerrel, mivel hőprés szerszámoknak készültek így jól kell bírniuk a terhelést. :DDD

[ Szerkesztve ]

www.adatfalodesign.hu

(#1306) layerke válasza adatfalo (#1305) üzenetére


layerke
aktív tag

Köszönöm, remélem tudtam a kollégának segíteni, hátha jó nyomata lesz végre. Nagyon rossz amikor nem sikerül, rendesen el tudj venni az ember kedvét az egésztől.

Nagyon pazar nyomatok, szuperek lettek. :C Nekem 7,5 óra volt eddig a maximum,biztos bírna többet is, de nem volt még igény rá.

Jelenleg már nem ezeket az értékeket használom, többnyire a hőmérsékleteknél igen, de a fúvókám 0,4 mm-es és a rétegvastagságom pedig 0,3 mm-től 0,05 mm-ig terjed. Utóbbit nem erőltetem mert kegyetlen hosszú idő még egy 1 köbcentis kockát is kinyomtatni. :D

[ Szerkesztve ]

(#1307) Bazs87


Bazs87
tag

Sziasztok!

A fúvókám teljesen eltömődött. Amikor ki próbáltam venni "szerencsésen" beleszakadt a menete az alu blokkba. Ellenkező oldalon egy elvileg azonos menetű cső van, benne egy pfte csővel a belsejében.
A tervem...valahogy kiizzadom a polírozott csövet ellenkező oldalról és a bennszakadt menetdarabot az ellenkező oldalról kitolom egy csavar behajtásával. (vásárolt gép...sikeresen szétberheltem most az extrúdert az utolsó hernyócsavarig) viszont a cső nem jön ki akárhogy fogom meg, mindig elforog. Nem tudom mi a neve, nem tudom hogyan tudnám után rendelni ha még ez is beadná az unalmast. A többet erővel mint ésszel dolog meg nem az én utam. (nincs nagy satum + valami böszme csőkulcsom itthon:D)

Nincs valakinek ötlete erre?
Mi a neve ennek a fém megvezető csőnek angolul/németül? A fűtőblokkban a düse/nozzle és a motoros beadagoló közti fém cső érdekelne.
Milyen hőszigeteléssel tudom a blokkot bevonni? Ha jól látom kapton van rajta és némi szivacsos anyag alatta.

[link]
ilyesmi lenne a cső, de csak az alja menetes, a a tetején viszont nincs menet (egy hernyócsavar fogja meg)

Netán előmelegítve kb 200 fokra kellett volna a cserét elvégezni a tűrések áthidalása miatt?

Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#1308) PNP válasza Bazs87 (#1307) üzenetére


PNP
őstag

Szerintem, ha heat break néven rákeresel, fogsz találni. Nem biztos, hogy ugyanez a méret, de van pár darabom belőle.

(#1309) Bazs87 válasza PNP (#1308) üzenetére


Bazs87
tag

esetleg a beleszakadt menetet kibányászni nem tudom vhogy?

A gond, hogy a kockáknak amit vehetek készen nem ugyanaz a furatképe, mint az enyémnek, ill az én heat break-emnek sima a felülete és hernyócsavarral van megfogatva, egy eseteges módosítás után nem tudom kizárni egy darabütközés lehetőségét (nem tudom, hogy elfér-e még egy anya az adagoló alá)

sajnos pont ugyanilyet nem találtam

(#1311) layerke válasza Bazs87 (#1307) üzenetére


layerke
aktív tag

A fúvóka ha eltömődik (ami szerencsére ritkán következik be), akkor én bekapcsolom a nyomtatót, odatolom neki 200 fokra, és ha már ott van, akkor szedem szét kesztyűvel meg fogókkal. Nekem is volt, hogy beleszakadt a menet, mert hidegen szedtem szét. Azóta ilyet nem csinálok.

Olyan heatbreak elemet, aminek a teteje sima még nem láttam, nem is tudom milyen fejed van neked, hogy ilyet raktak bele és miért nem volt jó a menetes megoldás. Nem tudom hogyan pótolhatnád, max csináltatni kell. Saválló legyen, mert annak rosszabb a hővezetése, ami fontos szempont.

(#1312) Bazs87 válasza layerke (#1311) üzenetére


Bazs87
tag

köszi a tippet. Próbáltam "kifújatni" 260 fokig felnyomtam, de nem sok minden változott. Asszem én is megtanultam a leckét :)
már rendeltem menetes elemet, aztán valahogyan kompatibilissé teszem, átmérő jó, hossz rendben, pfte cső benne van, már csak a megfogatás lesz kérdéses, de lehet hogy a hernyócsavar a menetes elemet is megfogja kis szerencsével.
A gépről meg...olcsó húsnak híg a leve. Ha én építem is kijött volna ennyiből valszeg, csak az időráfordítással akartam spórolni. Meg többet tudtam meg az extrúderről egy ilyen berheléssel, mint 1000 youtube videóval:)
Még áll a dolog, hogy ki szeretném szedni a bennszakadt menetet. Nincs valakinek ötlete? Én ma mára elég kárt csináltam. Legrosszabb esetben beviszem a melóhelyre és mechanikusok kezébe adom, aztán vagy kijön vagy az egész tropára megy:p

(#1313) ProfBako válasza Bazs87 (#1312) üzenetére


ProfBako
tag

Ilyen beszakadt csavarokat én úgy szoktam kivenni hogy fúróval kifúrod amekkorára csak lehet hogy még épp ne vigye el a külső tárgy menetét és utána már a vékony réteget egy vékony hegyes szerszámmal össze lehet szakítani és kipiszkálni.

(#1314) Andrew_31 válasza tothmaxy182 (#1299) üzenetére


Andrew_31
Modder

Ezzel én is így vagyok.
Elektronika nekem se erősségem.
Szeretek mindent magam csinálni.
Bár én csak egy túlképzett szakmunkás vagyok.
De lassan lesz időm elkezdeni az építést.
Ennél azért kicsit egyszerűbb lesz.:
CNC gépem

[ Szerkesztve ]

(#1315) PNP


PNP
őstag

Belefutottam egy olyan problémába, hogy teljesen más struktúrájú supportot nyomtat, mint amit Slicerben mutat, és el is rontja (gondolom az eltérő modell miatt sehova nem kapcsolódó szálakat rossz helyre tapasztja, kb szőrös legy egy-két helyen a print). Miért?

(#1316) DrojDtroll


DrojDtroll
addikt

Sziasztok!

Van olyan program ami gcode-ot úgy jelenít meg hogy lehet követni az extruder útját?

(#1317) 426os


426os
őstag

Sziasztok! Jajj, de jó, hogy van ilyen topic is.
Egyetemen üzemeltünk be Hephestos Prusa i3-mas nyomtatót. Próbatesteket szeretnénk nyomtatni különböző beállításokkal, ezeket egyelőre PLA-ból. A probléma az, hogy egy-két kivételtől eltekintve többnyire a nyomtatás vége felé felborulnak vagy felkapja őket a fej, aztán vagy összefossa magát műanyaggal vagy egyéb nonfiguratív mintákat nyomtat ki, ha épp nincs ott senki, aki lekapcsolja. Alapvető probléma, hogy a kinyomtatott objektum nem tapad le a lapra.
A tárgyasztal úgy néz ki, hogy egy üveglap van rá felrögzítve, hogy a melegítéssel járó vetemedést elkerüljük (csak ABS-nél melegítünk) ami maszkolószalaggal van borítva. Normál alakzatokat sokszor úgy kell levakarni, de ezek a hengeres valamik nem tapadnak le eléggé.
Szeletelő programnak Cura-t használunk. Milyen beállításokat/módosításokat javasoltok, hogy ezek a kb 100mm magas, 15mm átmérőjű testek ne boruljanak fel, ne kapja fel őket a fej? Most legutóbb próbáltam Platform supportot (raft) rakni alá, de megint elcsesződött az egész. Egyszerre többet is szeretnénk nyomtatni.
A végeredmény legtöbb esetben.

[ Szerkesztve ]

.

(#1318) consono válasza 426os (#1317) üzenetére


consono
nagyúr

Én csak belepofázok, de mi lenne, ha nem állítva, hanem fektetve nyomtatnátok a próbatestet?

"In God we trust. All others must bring data"

(#1319) DrojDtroll válasza consono (#1318) üzenetére


DrojDtroll
addikt

állítva szerintem logikusabb hengeres testet nyomtatni mert nem kell support

(#1320) consono válasza DrojDtroll (#1319) üzenetére


consono
nagyúr

Logikusabb, de sokkal instabilabb is a dolog, én ebből indultam ki. De én tényleg csak beleugatok, még nem nyomtatok.

"In God we trust. All others must bring data"

(#1321) GÁgpstpn válasza DrojDtroll (#1316) üzenetére


GÁgpstpn
tag

Nem tudom azóta megkaptad-e a választ, de a Repetier host képes erre.

(#1322) GÁgpstpn válasza 426os (#1317) üzenetére


GÁgpstpn
tag

Próbáld meg azt, hogy az első réteget jóval nagyobb hőmérsékleten, esetleg picit jobban odanyomva nyomtatod; denaturált szesszel áttörlöd a blue tape-es asztalt; esetleg hajlakkot is fújsz a tape-re. És persze ezeket kombinálva.

[ Szerkesztve ]

(#1323) 426os válasza consono (#1320) üzenetére


426os
őstag

Ahogy írják előttem, a support miatt nem lesz olyan szabályos a hengeressége. Eddig kétszer sikerült már nyomtatni, egyszer egyet magában, máskor meg 4et egyszerre, mindkétszer probléma nélkül. Máskor ugyanolyan beállításokkal meg nem tapad le. Szintezés is oké.

GÁgpstpn: Köszi a tippeket.
Az első réteget nagyobb hőmérsékleten nyomtatást hogy érted? 210-20 körül szoktunk nyomtatni, ennél nagyon feljebb nem hiszem, hogy tudnánk menni. Illetve nem látok olyan beállítást sehol, amivel az a különböző rétegek hőmérsékletét tudnám állítani, mindegyiket ugyanazzal nyomtatja.

[ Szerkesztve ]

.

(#1324) ProfBako válasza 426os (#1317) üzenetére


ProfBako
tag

PLA-nál is melegítsd fel az asztalt kb 60 fokra, akkor jobban ragad.

(#1325) Zsolt74 válasza 426os (#1317) üzenetére


Zsolt74
senior tag

Rakjál neki a CURA-ban jó nagy Brim-et(szoknyát) 15-öt ,hogy nagy legyen a tapadási felülete az asztalhoz, és állítsd be a Z-hop-ot mondjuk 0,3-0,5mm-re, így nehezebben akad bele a fej a nyomatba.

Zsolt

(#1326) GÁgpstpn válasza 426os (#1323) üzenetére


GÁgpstpn
tag

A nyomtatási hőmérsékletnél 5-10 fokkal melegebb legyen, de ne menj 220 fölé.

(#1327) Ribi válasza 426os (#1323) üzenetére


Ribi
nagyúr

A sok hengert tedd pontosan egymás mellé, esetleg 1-2mm széles kötéssel kösd egymsához, így egymást is támasztják.

(#1328) DrojDtroll válasza GÁgpstpn (#1321) üzenetére


DrojDtroll
addikt

Nem kaptam még meg.

Köszönöm szépen :)

(#1329) 426os


426os
őstag

Köszönöm az ötleteket, holnap tovább kísérletezek. :R

.

(#1330) 426os válasza 426os (#1329) üzenetére


426os
őstag

Megvan az optimális beállítás: Maszkolószalag, arra egy kis ragasztóstift (de igazából ez elhagyható), brim support, illetve a Z Hop-ot is felvettem 0,3mm-re (alapból 0,075-ön volt). Atom stabilan állnak a próbatestek.
Még egyszer köszi :R

.

(#1331) kekigyu


kekigyu
aktív tag

Sziasztok! Van köztetek valaki, aki segítene nekem? Ezt szeretném elkészíttetni, kértem rá árajánlatot de irgalmatlan árat mondtak. Nem vagyok jártas a témában, 12.000 forintért akarták csinálni ami nekem túlzásnak tűnt. Ha valaki bevállalná olcsóbban keressen privátban. Köszönöm!

(#1332) Zsolt74 válasza kekigyu (#1331) üzenetére


Zsolt74
senior tag

Nevetséges 12000Ft-ért
Még drága anyaggal is max 500Ft az anyagköltsége.

Zsolt

(#1333) layerke válasza kekigyu (#1331) üzenetére


layerke
aktív tag

Ha egy normális komoly gépen nyomtatják ki ennyiért, akkor annak annyi az ára. Egy hobbigépen, mint ami nekünk is van, nyilván csak fele vagy negyede az ára készen, de az nem is 15 mikronos pontosságú (mint amilyen egy rendes gyári nagy 3d nyomtató). Én nem sokallom az árát, ha ezt figyelembe vesszük.

Amúgy a poén kedvéért, tényleg egy hobbinyomtatónál 500 forintból kijön, de nincs értelme annyiért adni, mert akkor mi marad annak, aki kinyomtatja? Az öröm, hogy kinyomtathatta?

(#1334) beis-compo válasza layerke (#1333) üzenetére


beis-compo
tag

Ebben igazad van. Én azért nyomtattam fórumtársnak alkatrészt ingyen, hogy örüljön hogy elindulhat a gépe. Ha termelô gép alkatrészét nyomtatnám, pénzért nyomtatnám, de egy hobbi alkatrészt egy hobbistának csak kereskedô adja pénzért.

(#1335) beis-compo válasza Zsolt74 (#1332) üzenetére


beis-compo
tag

Úgy fest végül az a pici item-profil kerül a X sínem alá, amit adtál a sínhez (de egy másik sín). Ingyen. :DDD

(#1336) layerke válasza beis-compo (#1334) üzenetére


layerke
aktív tag

Köszönöm a véleményed, én sajnos vagy nem sajnos mindenbe az üzleti lehetőséget keresem, ezért rosszul esik, amikor valaki anyagáron megcsinál bárkinek bármit is, mert az mindenkinek rossz. Nem gondolnak bele, de nem baj. Én is nyomtattam már ingyen és anyagáron, de meg is szívtam ezekkel a dolgokkal többször is. Én úgy gondolom üzletként kell tekinteni a 3d nyomtatásra, még ha csak hobbigépe is van az embernek. Jöhet bármikor bárki, akinek termelő gép alkatrészre van szüksége és akkor nem nyomtathatod ki ingyen vagy anyagáron. Akkor bizony kérni kell a pénzt és a fent említett 12ezer onnantól nemhogy baromira sok, hanem igencsak kevés lesz.

peace

(#1337) beis-compo válasza layerke (#1336) üzenetére


beis-compo
tag

Nem mondtam hogy nem hozta vissza a nyomtatóm az árát. De nem (a nyomatok) eladásból hozta vissza, hanem olyan dolgokat nyomtatott a számunkra, ami szinte pótolhatatlan volt a munkánkban. Szóval a hozzáadott érték nem csak az eladáskor történhet meg.
Mondok egy példát (ami nem saját, hanem fiktív): Készítesz egy berendezést, amit eladásra szánsz, ennek a berendezésnek a szerkezeti elemeit, burkolatát nyomtatod, de maga a berendezés a piacon újdonság, akkor az mellett hogy sikerül eladnod a terméket jó haszonnal, még ráadásul az alkatrészek egy részét is magad gyártottad, ezzel gyártási költségeken faragsz nagyot, ez is plusz haszon.

[ Szerkesztve ]

(#1338) HUfantom


HUfantom
őstag

Helló!

Nagyon új emberke vagyok a témában segítséget/tanácsot szeretnék kérni....
Egy baráti társaság 6-7 ember vett egy 3D nyomtatót és rám maradt a feladat, hogy működjön....

A választásuk a Colido 3D DIY nyomtatóra esett.
Megjött összeraktam, jó útmutató alapján kalibrálni is sikerült. szép megy tök jó.
Kitalálgattam a beállításokat és szépen nyomtatott....

Itt kéne lennie egy Happy endnek.............. :(

Azonban eljött az idő és elromlott a tálcát borító kék "valami" -- Kapton tape ???
Két fél koponyát nyomtatott a gép és összeállítás utána 6 mm hézag volt....
Szóval ki kell cserélni ezt a kék valamit.
Jöttek az ötletek, hogy üvegel nyomtatnak a profik, meg cukros víz, hajlakkal fújuk le, vegyünk még ilyen kék szalagot, de nem tudom mit kéne csinálni...

--Fogtam egy 20*20 as üveglapot, de nemigazán működött a nyomtatás a fej egyfolytában felvette a lenyomtatott anyagot :(
--Felcsiszoltam 400-as papírral, hogy érdekesebb legyen, jobb lett de ekkor meg a minta egyik széle elengedett nyomtatás közben, így ott a tetején csak maszatolt a gép.
--lekentem cukros vízzel, de az sem vált be most ugyanannak a mintának a másik oldala engedte el magát és ugyanaz a végeredmény....
--Próbáltam sima maszkoló szalagot, de semmi tapadás ott sem :(

Én minden youtube videóban azt látom mindenki gond nélkül nyomtat sima üvegre én meg 2 napja nem tudtam egy sikeres nyomtatás produkálni....

Tanácsot szeretnék kérni, hogy kellene ezt csinálni ????

Adatok:
PLA-val nyomtatnánk 195 fokon a kék "izén" gyönyörű volt és 195-205-ön próbáltam az üvegen.

A tálca nem fűtött, lehet ez lenne a probléma ?
A nyákon átbogarászva, rajta vannak a kivezetései a fűtésnek...

Előre is köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat. :)

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

(#1339) beis-compo válasza HUfantom (#1338) üzenetére


beis-compo
tag

Nem tudjuk innen, hogy nem fûthetô, vagy csak nem fûtöd az asztalt (jön az asztalból ki vezeték?).
Az a kék szalag pótolható sima festékbolti maszkolószalaggal (az olyan sárgás kreppapír szerû).
Fontos hogy ne fogdosd össze felragasztáskor (gumikesztyût húzol) és nyomtatás utáni feszegetéskor se.
Az üvegre nyomtatáshoz egyrészt nagyon tisztának (alkohollal/oldószerrel lemosott üveglap) kell legyen, másrészt nem árt ha fûtve van az üveglap legalább 60-fokra, és a nagyon pontosan beállított fejmagasság is fontos.
(A kapton szalag az barna és olyan fényes mint a cellux, nem kék.)

(#1340) HUfantom válasza beis-compo (#1339) üzenetére


HUfantom
őstag

Szia beis-compo! Éjjeli baglyok előnyben :D

Az asztal egy sima műanyag izé semmi fűtés nincs benne, de a nyák tudná szerintem. Rajta vannak a bazinagy csonkos kivezetések és van BED TEMP hőmérő bemenet.

A hozzá adott gyári szoftver gyári beállításokkal úgy generálja a G-code-ot, hogy fűtse fel 70 fokra a tálcát.
Ezt volt az első akadály számomra... Alig 3 óra keresgélés és "Mi a F@@@om" után meglett miért nem akar nyomtatni egyetlen modellt sem, ami nem a tesztGcode .............

Rövidtávú cél:
Az a kék szalag pótolható sima festékbolti maszkolószalaggal (az olyan sárgás kreppapír szerû).
Ilyennel próbáltam ki és levált róla a minta első nyomtatáskor :(
Igaz nem húztam gumikesztyűt és még a műanyag tálcához is alig tapadt oda.
A kék az szuper volt 10+ nyomtatást kibírt pedig levételkor összefogdostam :(
Többé nem teszem....
Olyan "kéket" hol tudnék venni Budapesten ?

Végcél:
Az üvegre nyomtatáshoz egyrészt nagyon tisztának (alkohollal/oldószerrel lemosott üveglap) kell legyen, másrészt nem árt ha fûtve van az üveglap legalább 60-fokra, és a nagyon pontosan beállított fejmagasság is fontos.
Hosszú távú cél az lenne, hogy akkor valamivel fűteni kéne a tálcát és üvegre nyomtatni.
Ahhoz mit kéne venni ?

[ Szerkesztve ]

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

(#1341) ProfBako válasza HUfantom (#1340) üzenetére


ProfBako
tag

Ha a tápod bírja a plusz kb 150W teljesítményt 12v-on akkor egy heat bed kell neked pl egy ilyen:[link]

Valaki írta fentebb hogy ő a maszkoló szalagot még lefújja hajlakkal is.
Ja és vedd körül a gépet valamivel hogy ne legyen huzat mert a hirtelen hőváltozástól is leválhat.

[ Szerkesztve ]

(#1342) kekigyu válasza layerke (#1336) üzenetére


kekigyu
aktív tag

Sziasztok megint. Elolvastam a véleményeteket és tiszteletben tartom. Amit én szeretnék elkészíttetni az egy pénztárca, poénból szeretnék egy ilyet. Nekem 4000 forintot megérne. Ha valaki ennyiért bevállalná kérem keressen meg. Köszönöm!

(#1343) HUfantom válasza ProfBako (#1341) üzenetére


HUfantom
őstag

Köszönöm a segítséget!
beis-compo -nak is!

Vettem Külső UV álló kék maszkoló szalagot, és gumikesztyűben felragasztottam.
Már az első nyomtatás úgy tapadt, hogy mikor felszedtem itt-ott feltépte a szalagot.

Viszont a nyomtatás minősége erősen csökkent.
Sajnos a műanyag tálca pár tized millimétert deformálódott amikor levettem a régi szalagot.
Így sajnos nem lehet tökéletesen kalibrálni, mert az egyik sarkon pont jó a következőnél már a fej viszi magával a tesztlapot, a harmadiknál meg hézag van a fej és a tálca között... :(

Most azon gondolkodtam két legyen ütök és beszerzek egy olyan PCB cuccot és akkor a négy sarkát leszorítóval máris állítható a tálca...

ProfBako
Megnéztem sajnos csak 60W így egy PC-t tápot kell majd üzembe állítani...
Bár neten olvastam Xbox360nak jó tápja van de majd amit tudunk szerezni az lesz... :D

[ Szerkesztve ]

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

(#1344) Zsolt74 válasza HUfantom (#1343) üzenetére


Zsolt74
senior tag

Vegyél inkább 230V-os szilikon fűtőlapot, és egy szilárdtest relével kössed be.
Így nem kell hozzá nagyobb tápegység.
[link]

Zsolt

(#1345) HUfantom válasza Zsolt74 (#1344) üzenetére


HUfantom
őstag

Érdekes ötlet!
Csakhogy egyről beszélünk-e ??
Veszek egy ilyent és hozzá kerítek egy KB 1A 220V tápot így a fűtés külön van.
A szilárdtest relével belekötöm a nyák megfelelő aljzatába így amikor a szoftver utasítja akkor a relén keresztül kapcsolja rá a delejt...
Ha elég forró akkor a hőmérős visszajelzőn már tudja kapcsolgatni ki-be......

Kérdésem az lenne, hogy mi az a sok vezeték ami kijön a cuccból ?
Talán hőmérő az egyik ??

Illetve, mire kell ezt rárakni ?
Mert ahogy látom ez inkább szőnyeg mint kemény lap ?

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

(#1346) beis-compo válasza HUfantom (#1345) üzenetére


beis-compo
tag

Ez mi? " KB 1A 220V táp"... A konnektorból jövô 230V neked nem jó, akarsz másikat? :))

Nem sok vezeték jön ki belôle, csak a táp (230V) és a termisztor. Ez két vastagabb, és két vékonyabb vezeték. A vékonyabb érpár megy az Arduinora (bed temp), a vastagabb pedig a szilárdtest-relére, a 230V-al sorba. A relé meghajtása pedig szintén az Arduinora, a csavaros sorkapocsra (általában D8) polaritáshelyesen.

Ráteszel a tetejére egy üveglapot. Ha nagyon fanatikus vagy akkor a egy ALU lapot, és arra az üveget. Vagy csak az ALU lapot, és arra nyomtatsz.

(#1347) Zsolt74 válasza HUfantom (#1345) üzenetére


Zsolt74
senior tag

Én egy 4mm-es alu lapra ragasztottam rá alulról,(öntapadós amúgy ez a szilikon lap) és ráraktam az alu lapra egy 3mm vastag tükröt.
Nekem sokkal jobban bevált mint a 12-24V-os asztal fűtés,és legalább nem terheli a RAMPS-ot.
Ugyanolyan pontosan tudja szabályozni az asztal hőmérsékletét mint a PCB fűtőlap.
Van belőle 12-24 V-os is de sokkal egyszerűbb ha simán hálózatról megy, mint ha egy nagy tápegységről.

Zsolt

(#1348) HUfantom


HUfantom
őstag

Meggyőztetek :) :R

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

(#1349) GÁgpstpn


GÁgpstpn
tag

Hát nekem valahogy nincsen szerencsém a 3D nyomtatással. Most, hogy már minden jól kellene, hogy működjön, előjött egy újabb hiba. Elindítom a nyomtatást, 205° van beállítva. Fel is fűt a nyomatót, elindul a nyomtatás, majd a hőmérséklet elkezd zuhanni, és 195° körül mozog az egész nyomtatás alatt. Ha magasabbra állítom, akkor felfűti többre is (220° -> 205°). Egyszerűen nem értem mi lehet a gond. Valaki járt már hasonlóan?

SZERK: Az kimaradt, hogy ha nyomok egy Pause-t, akkor felfűti, és akkor képes tartani a hőmérsékletet végig.

[ Szerkesztve ]

(#1350) PNP válasza GÁgpstpn (#1349) üzenetére


PNP
őstag

Slic3r, de gondolom a többi is beírja a gcode-ba az első layer, illetve a többi réteg hőmérsékletét. Plusz a nyomtató firmware is tárol egy default hőmérsékletet, ez így 3 különböző érték lehet, nem ezek között váltogat?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.