Új hozzászólás Aktív témák

• bvdub

csendes tag

Sziasztok!

Adott egy 158nm2-es kétszintes családi ház, ahova a Telekom kábeles net (1000Mbit) tetőn keresztül jön be, a HGW pedig a padlástérben lett elhelyezve (még nem költöztünk be). A csövezés úgy lett megoldva, hogy a set top box-okhoz (kivéve 1 szobát, ott tervek szerint PowerLine adapterrel oldanánk meg), illetve az én dolgozószobámba az asztali gépemhez elmennek az UTP kábelek. A jelenlegi terv az, hogy a HGW-hez UTP-n keresztül csatlakoznak az STB-k, az én asztali gépem, plusz egy NAS (egy switch-et beiktatnék, mert nem lesz elég szabad port). Az emeleten az eddigi mérések alapján számunkra elégséges mértékben szórja a netet a padlástérben elhelyezett HGW, viszont értelemszerűen a földszintet már nem. A jelenlegi elképzelés az (de nyugodtan ajánljatok más kialakítást, mert teljesen amatőr vagyok a témában :)), hogy mivel egy szabad cső lemegy a padlástérből az alsó szintre a garázsba, így ott elhelyeznék egy AP-t, ami pedig lefedné reményeim szerint az alsó szintet. A kérdés az, hogy:
    1. Egyáltalán jó-e az elképzelés?
    2. Ha igen, milyen AP-t ajánlanátok, amely elbírná az alsó szintet (2 laptop, plusz talán Netflix az egyik TV-n), és potenciálisan a kertet? A kertben már nyilván nem szükséges az izmos sávszél, de egy böngészésre alkalmas net jó lenne
    3. Ha a kertet már nem bírná el, akkor oda milyen megoldást ajánlanátok (oda UTP-t már sajnos nem fogok tudni kihúzni)

Elnézést, ha amatőr a kérdés/megfogalmazás és előre is köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés