Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• kiir

tag

válasz newwektor #84367 üzenetére

Véletlenül ez a két típus dolgozik nálam, a Mercusys egy bő hónapja, az Asus egy hete.

Objektíve ez az Asus ismert, ajánlott szerkezet. A Mercusys egyfajta TP-Link leágazás, a belseje gyakorlatilag egy kifutott kínai belpiacos TP-Link, csak más körülötte a műanyag doboz. RAM--ban és SOC-ban az Asus valamivel erősebb, tán modernebb is. Továbbá az Asus 4 LAN-portot és USB-t ad, a másik meg csupán 3 LAN-portot. Menüben a Mercusys nagyon fapados, például a WPS-gomb kikapcsolhatatlan, és noha elvileg van benne valami tűzfal is, semmi beállítás vagy infó nincs rá. Na, az emberek 95%-ának az igényeit azért kielégíti (IPv6, ipTV és port forwarding van benne).

Szubjektíve az Asus egy határozott, jól összerakott valami, míg a másik egy nagy, könnyű, üres műanyag doboz. A körülményeket és az árat ismerve felötlik a kérdés az emberben, hogy vajon a Mercusys minőségbiztosítása, időállósága és hibaszázaléka vajon milyen lehet. Nálam eddig egyik sem rendetlenkedett, amire beállítottam, azt megbízhatóan hozták. Megjegyzem, nagy kihívások elé nem állítom a routereket, 5 wifi és 2 vezetékes kliens van, de nem egyszerre működnek; játszani nem játszom, szóval az ingadozások nem jönnek ki nálam; a sávszélem pedig 300 Mbps, de ezt is összevissza két kliens képes egyáltalán fölvenni madzagon vagy wifin. Ugyanott elhelyezve és ugyanúgy beállítva az Asus észrevehetően nagyobb sávszélességet ad, és a lakásban egy picit messzebb ér a jele -- mondjuk egyik sem wifi-erőgép.

Orosz fórumokon azt írják, hogy ez a Mercusys kis háztartási igényeket kiszolgál, de nagyobb igénybevételre melegszik, elfogy az ereje, szaggat és ledobál. Se megerősíteni, se cáfolni nem tudom, de elhiszem. Itt a fórumon is írta valaki, hogy AP-nak évekig jól elketyeg. Éppen ezért nálam az Asus a fő router, a Mercusys pedig AP jelenleg.

Nem tudom, hogyan döntöttél, de a Mercusyst én inkább csak AP-nak venném, max. 10 kliensre és jóval gigabit alatti sávszélre.

Új hozzászólás Aktív témák