Új hozzászólás Aktív témák

• DNReNTi

őstag

Szevasztok,

Szeretnek javitani kicsit a wifi sebessegen itthon, igy hogy divat lett a home office. :U

A jelenlegi setup:
    100Mbit-es kabelnet, cisco modem
    TP WR1043nd router a hazban
    TP WR743nd (talan) router a mellekepuletben, mint wifi AP

A hazban sebesseg 50-95Mbit kozott van, amit turhetonek mondanek, viszont a mellekepuletben, ahol most az "irodam" van, csak 10-20Mbit marad, ha felmegyek VPN-re, akkor ezt nyugodtan el lehet osztani meg kettovel, ha pedig teszem azt a jo nejem raomlik valami stream szolgaltatasra amig a gyerek alszik, akkor az en meetingjeimet le lehet huzni a wc-n... :DDD

Szoval jo lenne ha mondjuk egy stabil 40-50Mbit elerheto lenne a mellekepuletben is, de egyelore nem tudom ezt, hogyan kellene a legegyszerubben megoldani. A fo router es a mellekepulet kozott kb 10 meter lehet, viszont vagy 3 fal is elvalasztja oket egymastol.

Tud e valaki valami koltseghatekony (max 25-30k) bika (tereroben bika, 100Mbit-tol ugysem kell tobb) routert, amit betehetnek a 1043nd helyere, aztan hasznalhatnam azt mint wifi AP, ha mar bent ugysem kell. Ennek van egyaltalan ertelme?

Tudom, a szep megoldas az lenne ha kivinnem a netet UTP-n, de az eleg sok furas faragassal jarna. Sajnos barom voltam, es anno, mikor az aramot kihuztam, nem vittem mellette UTP-t a mellekepuletbe... Pedig most jol jonne, de hat a fene gondolta, hogy egyszer onnan kell majd dolgozni.

Koszi!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés