- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papix
tag
Kifutottam a szerkesztési időből.
Még egy kérdés. Milyen routert ajánlanátok egy ilyen 100/100 nethez? -
Papix
tag
Sziasztok!
Digi 100/100 netem van amit egy tl-wr720 router oszt meg, már ha kedve van. A bajom az vele, hogy a router időnként nem adja tovább a netet. Ha újra indítom vagy a net kábelt kihúzom és visszateszem megint megy egy darabig. Mi lehet a gond?
-
Multibit
nagyúr
válasz
steve1021 #60891 üzenetére
Mivel wifi-ről van szó, semmi sem biztos! Veszel valamit és majd otthon kiderül, hogy mennyire gyors, mennyire stabil. D-Link DIR-860L B1 (csak CFW-vel), TP-Link Archer C7, Asus RT-AC58U - általában ezeket szokták ajánlani. Ezek az ajánlható, legolcsóbb AC-s ruterek. Persze az ár emelkedésével bővül a választék.
-
Saccco
nagyúr
Nem vesztett vajon a C5 V2 a hatótávolságból a 3+3 helyett 2db antennával? Bár akad pár hangzatos kifejezés.
"2 db kétsávos, cserélhető antenna, amit magasabb antennatechnológiával kombináltunk, maximális, többirányú, hihetetlen vezeték nélküli lefedettséget biztosit nagyobb távolságokra is mindenhol az Ön otthonában vagy irodájában."
TP-LINK Archer C5 v1
○ Qualcomm Atheros QCA9558 @ 720MHz, 128MB RAM
○ Dual Band AC WiFi szimultán 2.4GHz - 300Mbps & 5GHz - 867Mbps, 3x3:3 MIMO
○ 3db belső antenna 2.4GHz részére, 3db külső antenna 5GHz részére
○ 2db USB2.0 port fájl vagy nyomtató megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra
○ Akár 800Mbps sávszélességű internetkapcsolat melléTP-LINK Archer C5 v2
○ Broadcom BCM47081A0 @ 800 MHz 128 MB RAM
○ Dual Band AC WiFi szimultán 2.4GHz - 300Mbps & 5GHz - 867Mbps, 2x2:2 MIMO
○ 2db külső antenna
○ 2db USB2.0 port fájl vagy nyomtató megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra
○ Akár 800Mbps sávszélességű internetkapcsolat melléÉs mindezt megkaphatom akár 16+postáért is?!
-
steve1021
csendes tag
válasz
Multibit #60890 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
Még egy kérdés milyen routert ajánlanál hozzá,hogy wifin is feljebb tornásszam a sebességet?
Én jelen pillanatban D-Link DIR-842 AC1200 nézegetem elég jó árban van kérdés,hogy tudásban megéri ez az árát?Gondolom többet tud mint az én WDR3600-om mivel ez már ac router. -
kovacsdavid8
csendes tag
sziasztok szakik!
telenor korlátlan 4g mobilnethez milyen routert ajánlanátok, ami kihozza a maximumot a sávszélből, jó a hatótáv, és 300Mbit donwloadot is tud?
jelenleg huawei b525 van nálam, ezen a sávszél rohadt jó, úgy osztja a 4g-t mint mikor a sim a telóban van. 17MB-tal jön a torrent. ezt a szintet szeretném megtartani. viszont ezzel meg az a bajom, hogy ezért az árért (38k) vinnie kéne az 1 gigás ethernet vonalat is ac-n. digi 500-zal próbáltuk, de valamiért csak 130 megát visz. beszéltem telenorral: beszéljek digivel vagy huawei-jel, ők nem tudnak ebben segíteni. beszéltem digivel: ők routerben nem tudnak segíteni. huawei: hívjam telenort, ők ebben nem tudnak segíteni... már csak azt nem értem, h ha rá van írva a routerre nagy betűkkel, hogy huawei, akkor miért nem tudnak ők segíteni? mindegy, hívtam a telenor hivatalos szervízt is, budaörsi gsm nemtudommilyen cég, ki se csöng a telefon, gugliba beírva csak negatív leúzós vélemények róluk. ez így nem pálya, kell valami alternatív megoldás, ahol a support is jó.
tehát két opció van: lehet 40-50k környékén 4g router+ethernet, ami viszi a 300 megát+1 gigás ethernet ami szintén viszi gyakorlatban is az 1 gigát. vagy legyen nagyon olcsó és akkor csak simán tudjon 300mbit 4g-t ethernet nélkül. az is érdekel, hogy szerintetek melyik kombó a praktikusabb?
köszi előre is a segítséget!
-
mpo
veterán
válasz
t_godfather #60882 üzenetére
Ezt most mértem 500/200 csomagnál, UTP-n, AVG mellett.
[kép] -
steve1021
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.Most váltottam digi 500-as netre és van egy TL-WDR3600 routerem ami 5 Ghzen nem hajlandó 120 megnál többet kiadni magából,úgy hogy a routertől 1.5méteren belül vagyok egy légtrben a routerral.Jól gondolom,hogy a router kevés kiszolgálni az 500-as netet? -
t_godfather
csendes tag
Üdv!
Én is most váltottam fel Digi-s gigabitre.
1041 v1 most váltom le egy C5-re (még nem jött meg).
Pc-ről betárcsázva max 400 megabitet mértem. Megnéztem a proci terhelést (i3) 25% firefox, 25% avast, 25 % egyéb.
Ha kilövöm az avastot akkor jön 840 megabittel.
Ha nem a PC bajlódik a csomagokkal hanem a C5 akkor lehet, hogy a PC-n is lesz 800 körüli sebesség?
-
MeSKA
aktív tag
Sziasztok! Gondolom 1000 ilyen kérdést tettek már fel nektek, de sajnos nem találok egyértelmű infót. Melyik routert ajánljátok fájl megosztásra/torrentre és amivel viszonylag egyszerűen lehet firmware-t moddolni? Az ár max 20000Ft lenne amit rá tudnék szánni. Gari vesztése miatt gondolom használtban is gondolkozhatok, ugye?
-
Mentát
csendes tag
DIGI Gigabites nettel használta már valaki a TP-Link Archer C7-et?
Milyen sebességet sikerült elérni (Speedtest/torrent)?
Előre is köszi!
-
válasz
dragon1993 #60877 üzenetére
Az a másik lehetőség de ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor az Asus jobb választás.
Nem kell a garancia vesztéstől tartani, vagy vissza lehet rakni a gyárit, vagy annyi megrottyan az eszköz, hogy nem lehet tudni, hogy mi is volt rajta. -
dragon1993
őstag
válasz
Gubek-Einste #60866 üzenetére
N18U helyett nem lenne jobb vétel a D-Link 860L B1 CFW-el?
Egy árban van a kettő.
CFW garancia vesztős? -
adobodo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #60866 üzenetére
Köszönöm, megnézzük!
-
Optika01
tag
válasz
Gubek-Einste #60872 üzenetére
Köszönöm, ez szimpatikusnak tűnik elsőre.
-
-
-
Cyberbeni
addikt
Sziasztok,
most egy TP-Link WR842ND routerem van(openwrt-vel), de szeretném lecserélni egyrészt, mert digi1000-es netem lesz, másrészt meg van, hogy a MacBook-jaim állandóan lecsatlakoznak róla (mármint még mindig csatlakozva vannak, de terminal-on kívül sehol nincs még local hálózat se, de van hogy 1-2 hétig teljesen jó a kapcsolat). Más routerrel ilyet még nem tapasztaltam.Wifi nem muszáj a teljes gigabitet kihasználnia, az adatforgalom nagyrésze kábelen lesz, inkább az a fontos, hogy a hatótáv ne legyen kissebb a mostaninál illetve ilyen kompatibilitási gondok se legyenek Mac-el, meg a ping is alacsony legyen.
Az összefoglaló alapján ezt néztem ki: ASUS RT-N18U
Ti mit ajánlotok? -
Optika01
tag
válasz
Gubek-Einste #60868 üzenetére
Jogos a kérdés, nekem kb 30 ezer a fájdalom küszöb itt. De kütyü bolond vagyok
, és nyitott a tecnikai dolgokra. Tehát érvekkel feljebb is tolható a határ.
-
-
válasz
dragon1993 #60862 üzenetére
Ha nincsen igény az 5 GHz-s wifi-re akkor N18U.
-
-
mpo
veterán
válasz
Optika01 #60863 üzenetére
Nekem TP-LINK Archer C2 AC750 lett az 500/200 csomaghoz, de itt nem tanácsolják.
Csak a tablet, tv, mobilok WIFI-znek, a többi UTP. Az USB-t még nem próbáltam.
Itt regisztrálsz és mérési pontokat (LAN, WIFI is) csinálsz és néha mérsz és másnál is kipróbálhatod.
Chrome ajánlott a flash miatt.
[link] -
mpo
veterán
-
Optika01
tag
Sziasztok.
Most váltottam digi 500-ra.
Eddig egy wdr3600 tökéletesen kiszolgalt. Most szeretném, ha lenne egy router, amire rakok egy külső vinyot, és torrent működne, majd minden féle másolás nélkül tableten, laptopon, mobilon tudnám róla nézni a filmeket.
Olvastam, hogy elméletileg a wdr3600-on is lehetne próbálkozni, de amikor elkezdtem olvasni utána, akkor az rendesen elijesztett. Kérdésem, hogy ésszerű anyagi keretek között megoldható-e ez egyszerűbben, úgy hogy az 500-as netet is ki tudjam használni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv. -
dragon1993
őstag
válasz
Gubek-Einste #60608 üzenetére
Emeletes családi ház padlásán található a jelenlegi TL-WR1043ND V1 routerünk, ami sajnos hetente fagyogat és macerás felmászni hozzá.
A telefonokon kívül jelenleg nincs 5Ghz-es eszköz.
Az Asus N56U sajnos kifutott pedig nagyon szimpatikus volt, a volt munkahelyemre Asus RT-N18U lett véve az tetszett viszont nem tudok dönteni ,hogy maradjon RT-N18U vagy pedig a terméktámogatás miatt legyen RT-AC58U mivel az újabb modell. Szerintetek?
-
Norby-007
tag
Jelentem minden kész :-)
Digi 500-ról 1000-re olcsóbb is lett :-)
Bridge-be állítva a Digi Router :-)
Publikus IP címet adtak :-)Már csak egy jó Router kell!
Én valószínű a Tenda AC18-at veszem meg, bármennyire nem ajánlott csak jó teszteket olvastam róla a neten és a youtubon, tudja egyszerre a 2.4 és 5 Ghz-es wifit, erős jel, gyors, usb kapcsolat és még a háztól mérve kint is van wifi. 32 k-ért szerintem elég jó vétel.
Persze beszéljetek le ha van érv és esetleg valaki felsült ilyen cuccal.
Most egy wifi nélküli padlásról lehozott ezer éves TPlink routerrel harcolok ez is tud 40 Mbit-et le és fel :-)Köszönöm itt mindenkinek a segítséget!
-
adobodo
csendes tag
Sziasztok!
Wifi routert szeretnénk vásárolni az iskolánkba, a következő felhasználási paraméterekkel:
- csak 1 tantermen belül kellene jelet szórnia, az elv az, hogy a kolléga viszi magával minden órára az eszközt
- WDS jó lenne, mert a meglévő, jelszavazott wifiről kellene neki jelet levenni, és nyitottan tovább szórni, ameddig az óra tart
- maximum 30 felhasználó lenne rajta egyszerre (ez a bajomjelenleg használunk tp-link wr810n routereket, de ez csak 12-13 felhasználót tud egyszerre kezelni, az meg egy teljes osztályhoz kevés.
a feladat többségében statikus weblapok, kahoot oldal megnézése, böngészés, szóval elvileg nem kell nagy mennyiségű adatot átvinni.Köszönöm a segítséget!
Üdv,
adobodo -
válasz
Gubek-Einste #60858 üzenetére
Azt nem is vitatom
Dyn-dns, no-ip, ilyesmikre gondolok
-
válasz
Balázs0916 #60857 üzenetére
Csak a UPC hálózatán használható.
-
A UPC connectboxal lehet csatlakozni vmelyik free fix IP szolgáltatohoz?
Vagy ehhez mindenkepp be kell tegyek egy masik routert?Köszi
-
válasz
#42308056 #60854 üzenetére
Láttam nem ajánljátok az Asus RT-AC52U B1 wifi routerét, mi az oka? Megbízhatatlan?
Az Asus AC52U ahogyan az összes AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik, valamint CFW ellátottságuk sem gyakori.Hasonló tudású darabot keresnék amúgy nem túl drágán: legyen rajta legalább egy USB port, amire külső merevlemezt dughatok, legalább 4 gigabites LAN kimenet, és úgy általában megbízható darab legyen. Plusz ha már váltok, legyen benne AC Wifi, de azért menjenek a régebbi szabványok is (kőkori a notim).
D-Link 860L B1 CFW-vel jó lehet.Kérdés: a mostani TP Link cuccom is switch-ként van konfigurálva, mert különben szenvednek az online gaming szolgáltatások (tehát az egyik LAN portba van dugva a bejövő netkábel is). Ha így van konfigurálva egy router, akkor a rádugott USB meghajtó ugyanúgy használható kvázi NAS-ként, vagy a kettő üti egymást?
Nem zárja ki egymást a kettő. -
válasz
SPeti1984 #60853 üzenetére
A saját topikjában kérdezzél rá erre.
-
törölt tag
Sziasztok!
Láttam nem ajánljátok az Asus RT-AC52U B1 wifi routerét, mi az oka? Megbízhatatlan?
Hasonló tudású darabot keresnék amúgy nem túl drágán: legyen rajta legalább egy USB port, amire külső merevlemezt dughatok, legalább 4 gigabites LAN kimenet, és úgy általában megbízható darab legyen. Plusz ha már váltok, legyen benne AC Wifi, de azért menjenek a régebbi szabványok is (kőkori a notim).
Kérdés: a mostani TP Link cuccom is switch-ként van konfigurálva, mert különben szenvednek az online gaming szolgáltatások (tehát az egyik LAN portba van dugva a bejövő netkábel is). Ha így van konfigurálva egy router, akkor a rádugott USB meghajtó ugyanúgy használható kvázi NAS-ként, vagy a kettő üti egymást?
-
SPeti1984
senior tag
Arra van lehetőség szerintetek hogy ha van egy sagem telekomos eszköz plusz egy Dlink DIR-842 AC1200-as router, hogy azt mint jeltovábbító vagy erősítő access point valahova beüzemeljem a házba (csak bedugom a konnektorba) hogy máshol is legyen jel?
-
hunaqua
addikt
Nagyon sok rendelés van a Xiaomi 3G routerre Kínából.Mégis olyan mint a Colombo felesége,mindenki hallott róla ,de senki nem látta! Senki nem osztott meg gyakorlati tapasztalatot róla. Senki nem használja Padavan vagy Lede cuccal? Milyen a CFW a gyakorlatban? Melyiket érdemes felrakni,mit lehet kihozni abból?
-
mpo
veterán
válasz
Gubek-Einste #60835 üzenetére
Légy szíves ezt nézd meg, mint topikgazda hátha tudsz segíteni.
[link] -
mpo
veterán
válasz
SPeti1984 #60843 üzenetére
Ami a választóvonal, van a 10/100 és utána a 10/100/1000 vagyis gigabites router, de ez a hálózati kábellel (UTP) elérhető sebesség. A kábel is fontos, a Cat5e kell a gigabiteshez.
Ha 100 Mbit/s fölötti csomagot választasz, akkor drágább router és másik kábel kell(het).
A régi routerem 10/100-as és 300 Mbit WIFI volt a 100-as előfizetéshez.A mostani az 500-as csomaghoz (ami jó lenne az 1000-eshez is) 10/100/1000 és dual-band 300+450 Mbit WIFI, de a meglévő eszközök ugyanannyit tudnak WIFI-n mint régen, ráadásul mind 2,4 GHz-es. A dual-band-et a jövő eszközei miatt van választottam.
A WIFI az más tészta. Itt már írtam a problémáimról, ha értenék hozzá, el is magyaráznám.
[link] -
krealon
veterán
válasz
SPeti1984 #60843 üzenetére
"ha vennénk egy 1200 Mbit/s-es routert aminek a lan és a wan portja is csak 10/100-as akkor max nem csak 100 megával menne a net wifin keresztül, hiába van mondjuk 500-as net?"
Pontosan, mert a net kabelen erkezik, igy a kabeles kapcsolat is lehet szuk keresztmetszet.
"nagyon sok ilyen eszköznél nincs még gigás port, akkor viszont mi értelme hogy mondjuk tud az 5ghz-es része 900mbit-et?"
Az ilyen eszkoznek akkor van "ertelme", ha mondjuk csak ADSL sebessegu az interneteleres, mellete kicsi a besugarzando ter, es minden eszkoz Wifi-n csatlakozik.
Az 5 GHz-en 1 stream-es (1x1:1, 433 Mbps kapcsolatra kepes, AC750 es AC900) eszkozoknek sincs tul sok ertelme, amikor nemsokkal dragabban kaphatoak 866 Mbps kepes (2x2:2, AC1200 es folotte) eszkozok, amik az AC szabvanyban megengedett beamforming segitsegevel joval nagyobb sugaru es stabilabb lefedettseget kepesek elerni.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Citroware #60841 üzenetére
más chipset, proci, márkanév, szogáltatások ( pl. lacp, vpn), support, kisker haszon eltérés ha nem ugyanott nézed.. lehet pár oka.
Csak azért, mert papíron azonos a lan port sebesség, lehetnek eltérések, pl. több kliens esetén.Melyik 2 konkrét termékről is van szó?
Speti: semmi. Mi érteleme a több giga ramos low VGA-knak? Becsapni a buta vevőt.
-
SPeti1984
senior tag
Router vásárlás előtt állunk, de nem igazán tudjuk, ha vennénk egy 1200 Mbit/s-es routert aminek a lan és a wan portja is csak 10/100-as akkor max nem csak 100 megával menne a net wifin keresztül, hiába van mondjuk 500-as net? Vagy ez hogyan van, mert nagyon sok ilyen eszköznél nincs még gigás port, akkor viszont mi értelme hogy mondjuk tud az 5ghz-es része 900mbit-et?.
-
Üdv. Valaki fel tudna világosítani, hogy két router közül, amelyeknek egyforma adatátviteli sebessége van, mi jelenti a különbséget árban, minőségben? Mi az, amivel többet tud a másik, ami miatt drágább?
-
MrCsiT
addikt
"Egy laptopnál, (ha nem cserélsz benne alkatrészt) lehet-e csodarouterrel sebességet növelni?" - nem. Ha a laptop wifi/lan modulja X sebességet tud, az nem lesz 2X semmilyen routertől.
Amit megtehetsz, hogy veszel egy USB-s AC-s wifi sticket, ami már képes lehet megfelelő körülmények között (pl. nem 7 falon át) magasabb sebességet hozni, mint a laptop saját hardvere.
Jó példák erre a pár éves, ám mégis 10/100-as hálózati csatolóval szerelt laptopok, amiknél egy AC-s usb wifi adapterrel - pl. egy ilyennel - gyorsabb lesz a másolás. -
Csabi1984
addikt
Hú ezt jó volt olvasnom. Hiába vennék egy jobb routert a letöltési sebesség nem lesz nagyobb mint 40-50 Mbit.
Kiderítettem mivel be van téve a konnektorba egy Jelfrissitó Tplink 850Re az visszafog a sávszélességből még akkor is ha nem arra vagyok csatlakozva. Amin kihúztam 30-33 MBit helyett 45 Mbit is ment -
mpo
veterán
válasz
360xbox360 #60830 üzenetére
Nekem 500/200-as van, de a routerekben a 100 a határ, a fölött nem jó a régi, ami nekem is volt TL-WR841ND.
A mobilra töltsd le a WIFI Analyzer és a Net Analyzer appokat és ezekkel nézd meg mi van a környezetedben.A mobilom 802.11 b/g/n csak 2,4 GHz, ezzel max. 50 Mbit sebesség jött össze, amire azt mondták jó..
A laptopon 80 Mbit volt a max WIFI-n, most UTP-vel 485 Mbit úgy mint a desktopon, ami nem WIFI-s.A új gigabites routerem WIFI jellemzői 300 Mbit + 450 Mbit =750 Mbit, naiv vásárló meg koppan, amikor a fenti mérési eredményei jönnek ki.
Itt már felvilágosítottak, hogy a 300 Mbit elméleti sebesség és soha a közelébe nem lehet jutni.
Azt kell még kiderítenem (tanulás), hogy mit jelent a mobilon a b/g/n-ből az n, ha ennyire képes, egyesek szerint egy antenna van benne.
Miután megvettem a TP-LINK Archer C2 AC750-t, jöttem ide, fordított sorrendet javasoltak.
Egy laptopnál, (ha nem cserélsz benne alkatrészt) lehet-e csodarouterrel sebességet növelni? -
-
Tika6
tag
válasz
Gubek-Einste #60601 üzenetére
Hozzászólások között olvasgattam, és ezt találtam: "Mind 2,4 mind 5 Ghz kiválóan működik annyi hogy a két sávot egy SSID nevű hálózatra kell állítani és akkor a router válogat hogy melyik a megfelelő az adott eszköznek amelyik csatlakozik rá." (pcx)
Ezt a C5 is tudja?
C5 és C7 között vacilálok; mivel tud többet a drágább? A sebességet látom, akkorára azért nincs szükség. Extra felhasználása sem jellemző. -
válasz
360xbox360 #60830 üzenetére
Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7 -
360xbox360
tag
Sziasztok!
Digi 1000/200-as csomaghoz lenne szükségem egy új routerre. Árban max 20-25k de ha van 15ért is az nembaj2asztali gép kábelen, 3laptop-3 telefon wifin. Beton panel, router sugarában jó lenne egy 8-10 méteren belül még fogható lenne a jel(két fal), jelenlegivel (tplink 841nd) 5méter után már el-el vesztik az eszközök a wifi jelet.
-
-
-
Risard
aktív tag
Ajánlott routerek lehetnének frisebbek is mert némely már be sem szerezhető újonnan.
-
Norby-007
tag
válasz
Gubek-Einste #60824 üzenetére
Köszönöm. És lehet láma kérdés, de honnan tudom meg, hogy NAT-olt címen vagyok?
-
-
válasz
Norby-007 #60816 üzenetére
Mindenképpen saját router használata lenne az ideális, a szolgáltatói eszköz bridge módba állítása mellett, természetesen a NAT-olt címről levétel is kellene még ha esetleg azon vagy.
Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7 -
h_eduka
tag
Sziasztok!
1,5 szobás panelba szeretnék routert venni. 10-15 ezer környékéig. A router a nagy szobába lenne és a kis szobába lenne egy asztali gép amiben van egy TP-Link TL-WN881ND fogadó egység. Milyen routert tanácsoltok? (Diginet 100 a díjcsomag).
-
Kal-El
senior tag
Azt minden routerrel meg lehet oldani, hogy vezetékkel egy másikkal összekötni egy fő routert, majd a 100Mbit/s-es netet a fő router teljesen ki tudná használni, viszont a másodlagos routernél (vagy a fő routernél az egyik lan portra) beállítani, hogy csak max 50Mbit/s-ig lehessen le/feltölteni?
-
Papix
tag
Gubek-Einste!
Írtam neked privátot. Nézd meg légyszi. -
bnorci71
addikt
válasz
Gubek-Einste #60813 üzenetére
köszi
az ASUS RT-N56U ha nem rakok rá CFW-t attól még jó készülék gondolom, egyenlőre nem nagyon van otthon AC-s eszköz ami igényelné
találtam egyet 8500-ért le is csapok rája újonnan már nem beszerezhető
-
Norby-007
tag
Sziasztok,
Kérném a segítségeteket.
Családi házban lakom, ez enyémen kívül összesen két wifi jelet fogok a házban a szomszédok felől (az egyik az ikerszomszédomé :-) Digi 500/200-as csomagom van, de lassan feltolom 1000-re.
Adott hozzá amit adtak Huawei hg8247h router/modem. Erről egy lan kábellel van összekötve az asztali PC-m és wifivel kapcsolódik hozzá 2 telefon, néha 1-2 laptop, elvétve egy tablet és két tv (ezek nem jellemzőek).
A huawei-rők megy a kábel tv-is, van telefon előfizum is hozzá, de nem használom, nincs telefon rákötve.
Eddig minden szépen és rendben működött, meg voltam elégedve a cuccal.
Azonban most okosítani szeretném a házat és felszerelném néhány érzékelővel, egy esetleg kettő gateway-el, egy Raspberry Pi3-al és az egészet egy még el nem döntött home automatizáló szoftverrel (Domoticz, Home Assistant...) fognám össze. Egy wifis kapcsoló (sonoff) lenne kültérben a háztól kb 8 méterre. Nekem most még ott van wifi jelem, mert a router a garázsba van felszerelve és a hörmann kapun kell csak átverekedni a jelnek magát és onnan kb 15 méterre lenne sonoff kapcsoló.
Mivel lennének esetleg eszközök (IP kamera, stb) amihez kell távoli elérés és e miatt esetleg egy vagy több port átirányítása szükséges lehet, illetve akár fix ip címmel kell ellátni valamilyen eszközt.
Nos ekkor szerettem volna ebbe a csoda Huawei router lelkivilágába beletekinteni, de nem lehet (ezt már a Digi topicban jól körbejártam, egyelőre nincs megoldás, vagy senki sem tudja), nem lehet semmilyen account/jelszó párossal belépni rá és a topicban mindenki saját routert javasol.
Ezek után szeretném kérdezni itt tőletek, hogy mindenképpen szükséges nekem új router, vagy valahogy meg lehet oldani a digis cuccal amire szükségem van? Vagy kell új router és a digiset állíttassam híd módba? Ha ez a megoldás akkor milyen routert vegyek ehhez a fentiekhez? Wifin eddig nem volt szükséges a gyorsaság, de most lehet majd a HD IP kamerák képe miatt az lesz? A PC-n futtatom a torrentet, azon csinálok mindent, így nekem nem szükséges, hogy a router ilyen nyalánkságokat tudjon.
Mit javasoltok a fentiek alapján, mi a legoptimálisabb megoldás a számomra?
Köszönöm. -
Multibit
nagyúr
Ezt a szolgáltatóknak is el kell fogadniuk (NMHH).
A Digi csak a saját mérőoldalán mért értékeket fogadja el (ezért is linkeltem).300Mbit + 450 Mbit az 750 Mbit két antennával a reklámban
De sokszor előjött ez... Szóval, amiket Te idézel azok a maximálisan elérhető linksebességek. Amit viszont effektív sebességként elérsz, használsz, az ettől messze van.Úgy tudom nincs olyan mobil, ami egyszerre a két csatornát használná.
Apple eszközök tudnak ilyet (laptop, telefon).Mi a maximum egy ilyen telefonnal?
Túl sok a bizonytalanság. Azaz, milyen routerrel, milyen beállításokkal, milyen környezetben, milyen használati körülmények között? -
válasz
Csabi1984 #60809 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Általánosságban a csak 2,4 GHz képes eszközöknek jobb a hatótávja mint a dual band-eknek.
-
válasz
bnorci71 #60807 üzenetére
az hogy AC750 csak a sebesség miatt gond?
Hardverből is elég gyengét szoktak alárakni.volt alap Tenda routerem 5 évig amíg a tápja nem halt azt se tudtam milyen a kezelőfelülete. Ez a maiakra már nem jellemző?
A Tenda nagyon olcsó, viszont rossz is, hardver gyenge, firmware is.
Van 1-2 típus amelynek a hardvere jó így CFW-vel használható lenne. -
mpo
veterán
válasz
Multibit #60811 üzenetére
Minden kötözködés nélkül:
Nem ismerem az összes szaktopikot de nem vettem volna 116e Ft-os routert.
Sok helyen lehet flash nélkül is, de nem ott ahol én mérek. Ezt a szolgáltatóknak is el kell fogadniuk (NMHH)."Sebességet mindig kábellel mérünk! A szolgáltató is csak azt fogadja el."
A mobillal WIFI-t akartam mérni, pont a mobil és a router képességei miatt, eszembe se jutna ezzel a szolgáltatót csesztetni, ráadásul a DIGI nem a garantáltat adja, hanem közel a 100%-ot.
Nyilván nem értek hozzá, ezért kellene egy link a tudáshoz, hogy a 300Mbit + 450 Mbit az 750 Mbit két antennával a reklámban, a mobil b/g/n és 50 Mbit-et tud egy antennával 2,4 GHz-en.
Úgy tudom nincs olyan mobil, ami egyszerre a két csatornát használná.
Mi a maximum egy ilyen telefonnal?
Csak azért lett dual-band, mert nem tudhatom mikor lesz 5 GHz-es készülékem, a régi 100-as meg nem jó, fölötte meg 1000 a következő határ. -
Multibit
nagyúr
Mivel itt nem jártam, TP-Link C2 AC750-et vettem
Máskor a szaktopikot látogasd meg előszörChrome-ban mert a Firefoxban (a gépen) nincs már flash.
Flash nélkül is lehet mérni FF-ben (is): [link]A mobillal 50 Mbit a max, pedig b/g/n, de csak 2,4 GHZ-et tud, a többi eszközöm se 5 GHz-es.
Sebességet mindig kábellel mérünk! A szolgáltató is csak azt fogadja el. -
mpo
veterán
válasz
gurabli #60752 üzenetére
Most már minden szolgáltatóra (mobil, kábel) vonatkozik a jogszabály (letelt a türelmi idő).
A régi ügyfél nem szenvedhet hátrányt az újjal szemben!
Alapesetben csak egy év lehet a hűségidő.
Október 24-től a DIGI is átállt, sajnos a weboldal nem jól működött, az ügyfélszolgálati irodában azt mondta a hölgy, hogy a 100Pro megszűnt, arra nem tudok hűséget kötni. Lefelé nem akartam, lett 500-as (router, switch csere).
Hiba volt, mert a 100pro-ból lett a diginet100 és az is elég lett volna.
Mivel itt nem jártam, TP-Link C2 AC750-et vettem.
A régi TP-Link WR841ND v8 volt, most fölösleg lett.UTP-n 500/500 lett a mérés, regisztráltam régebben és ismerősöknél is itt mérek: [link]
Chrome-ban mert a Firefoxban (a gépen) nincs már flash.A mobillal 50 Mbit a max, pedig b/g/n, de csak 2,4 GHZ-et tud, a többi eszközöm se 5 GHz-es.
Tud valaki egy linket adni, hogy kiképezzem magam jobban router ügyben, mert csak az alapokat tudom?
De a MAC Address filtert, address reservation-t, védelmet beállítottam. -
Csabi1984
addikt
válasz
Gubek-Einste #60789 üzenetére
A tplink c5/c7 mennyit tud átadni Wifin? Erősebb mint a 1043 v2?
-
bnorci71
addikt
válasz
Gubek-Einste #60793 üzenetére
az hogy AC750 csak a sebesség miatt gond?
Zyxel NBG6515 - AC750-esvolt alap Tenda routerem 5 évig amíg a tápja nem halt azt se tudtam milyen a kezelőfelülete. Ez a maiakra már nem jellemző?
Tenda AC6 - Tenda mint gyártó nem ajánlott -
korion
senior tag
sziasztok!
17-20 ezer környékén van szükségem routerre!
egyenlőre elég,ha a 600-800Mb tudja,csak erős legyen az antenna és stabil!előre is köszi!
jah és az A4Team kell választanom (garanciális levásárlás)
-
-
-
Mentát
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #60792 üzenetére
Köszi, értem.
Az ajánlott eszközöknél mi alapján került oda hogy akár 800 Mbps vagy akár 1000 Mbps ?
Pl az ASUS RT-N56U B1-nél az van, hogy akár 1000 Mbps, az ASUS RT-N65U-nál pedig akár 800 Mbps.
Ez szerint https://www.smallnetbuilder.com/old-tools/charts/router/bar/74-wan-to-lan meg az N56U 778 Mbps-t, az N65U pedig 898 Mbps-t tud WAN-LAN viszonylatban.
Tudtok valamilyen más benchmarkról is, ami ettől eltérő sebességet mutat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged