Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dergander
addikt
Sziasztok,
Segítséget kérnék router vásárlás ügybe. Nos először is egyenlőre Telekom 20 netem van 2 eres azaz DSL csatlakozás. Legyen rajta legalább 1 de inkább 2 usb nyomtató miatt. A lakásba most 2 gép van aminek kellene a nagy sávszélesség,tehát gigabites legyen.
Amit várok az az hogy ár/érték bajnok legyen.
Köszi előre is az ajánlatokat. -
vhw
addikt
Tudnátok ajánlani egy olcsó problémamentes, legalább 3-4 wlan portos routert?
(lehet wifi-s is, de kis lakásról van szó, mobil eszköz is max 1-2 csatlakozna rá néha) -
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
Sajnos nem is sikerült belőnöm
Hiába ASUS mindkét eszköz. 
-
carr
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azaz!
azt nagyon lájkoltam. és oleg is volt. bár egy pen drive-ot megformáztam vele, hogy utána semmivel sem sikerült látni.
még oleggel sem. xD
woodworm: azt hiszem v2 de lehet v 1. holnap meglesem.
-
-
-
carr
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
rtn18u val szemeztem vagy 3 éve, most valamiért periférián kívül esett...
de szóbajöhet.
Már az első (még a fiókban heverő ) legendás 54mbps asus routeren is valami mókolt gyári szoftver futott.
A 1043ND-n is gargoyle megy. szóval csipázom a 3rd party mókolásokat. jobbak, mint a gyáriak majdnem mindig. -
Jelenleg 2 ASUS routerem van, RT-N18U és RT-N12 D1. Az első most épp 66, a másik 397 napja megy folyamatosan, és a kapcsolat sem szakad. Azt nem tudom a floodolás alatt mit értesz. UPC 120 netem van, az N18U-n torrent is folyamatosan megy, bár fontos tudni, hogy ez csak kompromisszumokkal. Letöltésben körülbelül 6-8MB/sec a vége, de illik korlátozni mondjuk ennek a felére, különben meglehetősen belassul a router. Felfelé talán valamivel több lehet, de a netem sebessége miatt ezt kipróbálni sosem tudtam. Most nincs, de régebben volt rajta nyomtató, egy régi HP LaserJet 6L, USB -> LPT átalakító kábellel, és mellette a HDD is rajta volt. Ami még fontos lehet, bár a képeken is látható, hogy én mindkettőt Tomato fw-vel használom, a fentebbiek tehát erre vonatkoznak.
-
carr
őstag
Hát skacok... Szakadok. hogy meg, vagy szét azt még nem döntöttem el.

1043ND-t tervezem lecserélni, de siralmas amiket olvasok. 20k körül nincs egy normális router, ami használható, s nem floodol, vagy szakad meg hetente?

Asus... vélemények. pl árgépen vagy hol. hullazsák.
TP link archer... okádhatnékom támadt. 10:9 arányban mindenki lehúzta.
Nincs nagy igényem.
100/50 vagy 200/100 digi net mellé lenne. gbps wan...
A mostani, ha elindítom a firefoxot, lehal. mintha szűk lenne a 100M-s wan.
help!
Egy nyomtató van, USB-n, de jó lenne mellé egy külső vinyó, torrenttel.
leginkább szimultán használatra.
mellette némi wot, vagy online játék.
jó lenne ha ki tudnám kapcsolni a wattszörnyet.... és menne gép nélkül a torrent.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megoldom máshogy, köszi!
Csodálkozom ezeket nem tudják alapból a router-ek, egy mezei 5-7 éves Wifi PCI-E adapter is képes továbbosztani a Wifi-n kapott jelet vezeték nélkül.

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És a WDS?
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A B1 gyári firmware-rel csak AP módot tud, az A1 tudott repeater és kliens/media Bridge-t.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Kliens módnak hívják, gyári firmware-rel kevés eszköz ismeri így valószínűleg CFW-t kell használnod ehhez.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszönöm
, Átmegyek a router saját topikjába, hogy ne offoljak tovább 
-
ArthurShelby
addikt
válasz
layerke
üzenetére
Örülök neki, hogy bevált, használd egészséggel!

Az n18u-t gyakran szokták javasolni, mivel erős benne a hardver, és az asus szoftveresen is elég jó (ráadásul az n18u népszerű, így a cfw támogatottsága is jó). Pluszban az asus-oknak van pár szolgáltatása (ddns, aicloud..). Az n18u-nak az egyetlen "hibája", hogy csak 2.4GHz-es wifi-t tud (ezért akinek nem kell az 5GHz-es wifi, és erősebb/megbízhatőbb router kell neki/van rá kerete, annak mind ezt ajánljuk) -
zoltanz
nagyúr
Egy wifi router-hez szeretnék vezeték nélkül egy másik routert hozzákapcsolni ami switch modban működne, (miről utp kábelen egy PC-n menne így az internet). Milyen router vegyek ami tudja ezt swich modban?

-
-
Nemt0m12
tag
Sziasztok.
Routert keresek olyan 25-26 ezer forintig.
A lényeg, hogy legyen benne AC és ha mondjuk 20-30 kliens csatlakozik rá akkor azt ki tudja szolgálni és ne fagyjon le vagy induljon újra.
A jelenlegi kiszemelt egy TP-Link Archer C7 AC1750 kérdésem, hogy ez a típus ajánlott kategóriába tartózik vagy sem.
Az asusról olvastam, hogy újraindulgat(1200G).
Köszönöm előre is. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
N56U B1 verzió CFW-el tud repeater üzemmódban működni? -
-
-
Travelos
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Le tudnád írni nekem, hogy mire jó egy 5GHz-es router? Ez a dual-band?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ha már ennyi pénzt áldozok rá, akkor legyen dual band. Tudnál valamit ajánlani?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
a D-Link-re milyen custom firmware ajánlott?
többször olvasom, hogy "csak CFW-vel ajánlott" de nincs leírás, hogy mit hogyan. -
kmarci25
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Szerintem most passzolok. Egy nyomorult WOL nem ér meg most nekem ennyit... 
-
-
-
layerke
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az Asus rt-n18u megérkezett, beüzemeltem, remekül működik az általam kiépített rendszerben. Jelenleg az optikai net az Asusba érkezik, ami szétosztja egy unmanaged switchnek, nasnak, tvnek, erősítőnek, asztali gépnek, médialejátszónak és 3-4 telefonnak, továbbá egy alhálózatot és csináltam egy másik routerrel, amin olyan gépek kapnak korlátozott hozzáférést, amiknek elég az is. Továbbá jó hír számomra, hogy a vpn is megfelelően működik, nagyon gyorsan csatlakozik és szép sebességgel is működik.
Köszönöm a segítséget a választáshoz

-
Travelos
őstag
Sziasztok, elolvastam a bevezetőt, és egy 10-20 eFt közötti routert szeretnék venni. Elég nehéz eldöntenem, hogy melyik legyen. Tudnátok javasolni egyet?
Asztali géppel lenne összekötve modemen keresztül kábellel, ahol egy 200Mbites diginet van, és valószínű, hogy a közeljövőben nem lesz 1000Mbites úgysem. Itt elég komolyan lenne terhelve, torrent stb., de ez nem wifivel nyilván.
Továbbá néhány mobileszköz (telefon, laptop, TV) wireless csatlakozna hozzá, de ezeken semmi komoly nem folyik, csak egy kis internetezés lightosan.
Családi ház, téglafal, 2 emelet, előzőleg egy Netgear WNR3500Lv2-es routerem volt, az ment gond nélkül, még az udvaron is.Köszönöm!
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő
Az N12 D1 elég ahhoz, hogy a munkahelyemet VPN-nel elérjem (főleg SAP-ot meg office-t használnék a kapcsolaton keresztül)?
A jövőben 3-4 telefont/tabletet kiszolgálni elegendő lesz?
Szerk.: mondjuk ahogy nézem vezetékes routernek a jövőben nem nagyon lesz elegendő a 100 mbites portjai miatt
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ

Ha kábelt kihúznék, akkor letennék a használati hely közvetlen közelében egy routert és kész. De nem szeretnék kábelezni, mert kb. heti egyszer, vagy ritkábban kellene használni a hálózatot azon a helyen és elegendő lenne kb. 20 mbps-es kapcsolat stabilan.
CWF-ezni sem szeretnék, mert valami olyan megoldást keresek, amit bekapcsolok, ha szükség van rá és működik, és elrakom a fiókba, amikor nem kell.
Aztán lehet, hogy veszek egy N12 D1-et, elég jó áron van 1-2 helyen.
-
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.
Drágábban Asus N18U ami még gyári firmware-rel repater képes eszköz.
Dual band-ben az Asus N56U A1 ami repeater képes gyárival, a B1 sajnos már nem.
Használtam TP-Link 3600/4300 + CFW ami szóba jöhetne. -
Sziasztok!
Repeaterre lenne szükségem. Tudnátok ajánlani megbízható, jó minőségű terméket, ami azért nem aranyárban van?
Router is megfelelő lenne, ha tudja ezt a funkciót. Elsősorban Dual Band-es érdekelne, de ha az nagyon leszűkíti a lehetséges eszközök számát, akkor megelégszem a 2.4-essel.
Használt is szóba jöhet, külföldi rendeléstől sem zárkózom el.Előre is köszönöm a segítséget

-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
üzenetére
Kendek kollégánál kérdezz rá, neki most synology 2600-a van, előtte asus ac87u-ja volt. Egyébként nekem is ac87u-m van. Erős, jó router, nagyon tud melegedni, szóval jól szellőző helyre kell tenni. Az asus javára írható, hogy az egyik legjobb, legátláthatóbb a firmware-je, már régóta jelen van (kiforrottabb, a synology meg most kezdi a routeresdit). A asus ellen szól ugye a melegedés, és a qantenna problémák (nem nagyon lényeges szerintem).
-
kmarci25
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A netem 120/10 Mbit/s. LAN kábellel: tv, médiabox és NAS csatlakozik. Wifin pedig PS, mobilok, laptopok.
-
válasz
üzenetére
Nézz be a a router-ek saját topikjába is:
Synology routerek
Asus RT-AC87U -
törölt tag
válasz
bibliator
üzenetére
Sziasztok,
Kicsit régebbi posztot találtam, amivel most én is küzdök és kb ugyanazokra szűkítettem a kört mint bibliator a lenti postban.
Synology RT1900AC (szolgáltatások miatt), ASUS RT-AC68U (sokat emlegetett, erősen ajánlott v2-v3-v4) és a Netgear R7000 (legjobb mérési értékek) között vacillálok (illetve még a RT-AC87U, bár pl az 5G uplink-je rosszabbnak jött ki a teszekben mint a RT-AC68U).
Feltételek, amik ésszerűség mentén változni fognak:
- Folyamatosan frissített szoftver/firmware.
- Megbízhatóság, folyamatos rendelkezésre állás, stabil wifi.
- 60-at már kicsit sokallom azért a tudásért amit nem tudnak lekezelni, de legyen irányadó.- Szeretném ha bírná a gigabit internetet, azaz elvárás (lenne), hogy 900Mbps körül legyen legalább a WAN-LAN sebesség.
Többször körbejártam a dolgot a napokban, a smallnetbuilder.com szerint a 68U-nak a leghitványabb a WAN-LAN sebessége (WAN->LAN / LAN->WAN [mbps]: 754.5/824.6), követi a másik kettő RT-AC87U 787/807 és RT1900AC 816/786, a Netgear 931/941.
Javultak ezek az értékek? gigás nettel rendelkezők esetleg megírnátok mennyit sikerül egy speedtest-tel kihozni ha a fenti routerrel rendelkeztek?- A synology DSM után a synology-ra fájt a fogam (meg is van rendelve, átvételre vár, de nagyon elbizonytalanodtam, mert 2015-2016os forumbejegyzések alapján gyenge a wifi lefedettsége, elfelejt internetre csatlakozni stb. nem tudom ezek szoftver gyerek betegségek voltak-e, mert érdemi választ nem találtam rá, így...) Boldog lennék ha RT1900AC tulajok megírnák a tapasztalatokat, hogy ezek a félelmek alaptalanok és nyugodtan vegyem át, mert jó lesz... vagy ne mert nem jó.
A durva verzió az az RT2600AC lenne ami majdnem minden tekintetben odaver sebességben, de nyolcvan valamennyit nem hiszem hogy megérné.... ha mégis akkor megvárom amíg elfogadható áron lesz.
- Amennyiben mégis nagyon ergya a syno a tapasztalaitok alapján, és legyen ASUS, akkor abból marad a 68U vagy a 87U-t érdemesebb? (itt szintén zenész a 88U ami már 100e-s kategória és számomra nem éri meg). A 87U-nál panaszkodtak valahol a Quantenna-ra, de nem tudom ez javult-é.
Szóval a segítségetek kellene pro-kontra...
Synology RT1900AC
Synology RT2600AC
ASUS RT-AC68U
ASUS RT-AC87U
Netgear R7000Köszönöm előre is a kollektiv tudatnak.

-
-
-
kmarci25
veterán
Még csak a gondolkodás fázisában vagyok... 67 nm-es lakásba keresek routert. Most a szolgáltató által adott Cisco EPC3925-öt használom, de erősen gondolkodom egy másik beszerzésén, mert ebben nincs WOL funkció, ami viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy kéne. (Más gondom nincs vele, wifi jelet megfelelő erősségű a lakásban mindenütt, amit kellett, be tudtam állítani rajta.) Van külön NAS, tehát nem kötnék a routerre adathordozót, a követelmény annyi, hogy legyen legalább 3 LAN portja, szórja legalább úgy a wifit, ahogy a mostani Cisco. Sebességben kb mindegy, mert a mediabox max. 100Mbit/s sebességű LAN portján így is átmegy minden anyag akadás nélkül.
A kérdés, hogy az ajánlottak közül - akár a max 10 ezres kategóriából - bármelyik jó lehet? -
szmore
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Semmi extra. Legyen megbízható, stabil, ne kelljen újra indítgatni, legyen gyors a WiFi, használható legyen a 2.4GHz rádió is, gigabit lan.
Egy 70nm-es(3 szoba, egymás mellet)lakóparki lakást fedjen le jól.
Köszi. -
layerke
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszönöm a választ, az Asus mellett döntöttem egyelőre, remélem bírni fogja sokáig.
-
-
válasz
mkriszadmin
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
Dual band wifivel: Asus N56U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7 -
válasz
szmore
üzenetére
Amit első körben kinéztem, az az Archer C1200, de úgy látom hogy az nem ajánlott. Mi vele a probléma?
Kezdetnek az, hogy ugyan arra a SoC-ra épül mint az Asus AC1200G+ is de a tapasztalatok sem jók vele.Ha ez nem, akkor Tp-Link Archer C7 vagy Asus RT-AC58u. Ezek nagyjából egy árban vannak, melyik a jobb vásár?
Mik az igényeid? -
mkriszadmin
tag
Sziasztok!
Erős gyors megbízható wifi routert szeretnék venni. Jelenlegi felállás Diginet 1000. ONT sajnos a garázsban van a routerrel együtt ezért a lakás(2 szintes) 3/4 részén nincs wifi. Lakásba bejön 2 asztali géphez a kábel. Egyik pont a lakás közepén van az emeleten. Ide szeretnék betenni egy routert. 4-5db telefon 2-3 laptop lenne max rajta. Mit ajánlanátok hozzá?
Üdv!
-
krealon
veterán
válasz
pintertom
üzenetére
"10 Mbit-es nethez keresnék routert, a ház kb. 100 m2 50 cm-es vályogfalakkal."
A valyogfalon gyakorlatilag nem tud athatolni a wifi jel. A kulonbozo "loreseken" (ajto, ablak, fodem) at tud terjedni a radiojel, ezert ilyen kornyezetben egy Access Point (ami a wifi routerk reszet kepezi) tipikusan csak az azonos legterben levo eszkozokkel eleheto. Ez 5 GHz-es eszkozokre fokozottan ervenyes.
Ha sikerul ugy elhelyezni, hogy a nyilaszarok kozeleben legyen, akkor a nyilaszaro ket oldalan levo helyisegben lehet ertelmes wifi lefedettsegre szamitani.
En egy ASUS RT-N12 D1 router beszerzeset javasolnam, mint wifi szempontjabol jol teljesito eszkozt.
"Előny lenne ha mobilos szoftvere lenne."
Mi az a mobilos szoftver?

Ha valamilyen Cloud-os tamogatassal rendelkezo eszkoz a cel, akkor ebben nem tudok tanacsot adni. -
krealon
veterán
válasz
Pistu77
üzenetére
"Van keznel egy TP-WDR3600-as routerunk. Lehet ezzel es a lenti T-s routerrel valami fent is ertelmesen mukodo halozatot letrehozni? Egy UTP kabelt valoszinuleg fel tudok valahogy vinni az emeletre viszont fent ez el kellene osztani minimum 2 fele ha lehet akkor kabellel."
Ha a kabelezes megoldhato a T-s router es a TP-link kozott, akkor a legstabilabb / leggyorsabb megoldas az AP / switch mod. Utmutato lepesrol-lepesre.
-
Siriusb
veterán
válasz
bluemirage
üzenetére
Kösz a megerősítést!
-
pintertom
csendes újonc
10 Mbit-es nethez keresnék routert, a ház kb. 100 m2 50 cm-es vályogfalakkal.
Előny lenne ha mobilos szoftvere lenne.
Mit ajánlotok? -
Pistu77
csendes tag
Sziasztok,
Koltozes elott allok es mivel a T-s router az uj hazban viszonylag fix es a "dolgozo" szoba pont a legmeszebb levo helyen van kellene valami, hogy fent is lehessen hasznalni rendesen es foleg stabilan a netet. Mind2en parommal olyan melot csinalunk amihez elengedhetetlen a gyors es stabil net. Van keznel egy TP-WDR3600-as routerunk. Lehet ezzel es a lenti T-s routerrel valami fent is ertelmesen mukodo halozatot letrehozni? Egy UTP kabelt valoszinuleg fel tudok valahogy vinni az emeletre viszont fent ez el kellene osztani minimum 2 fele ha lehet akkor kabellel.
elore is koszi az otleteket
-
-
szmore
csendes tag
Sziasztok,
Korábban egy asus rt-ac56u routerem volt. Nagyjából elégedett is voltam vele, de a 2,4Ghz-s rádiója nagyon gyenge volt. Néha használhatatlan, néha csak lassú.
Egy áramszünet után elfüstölt, így most kényelen vagyok újat venni.
Amit első körben kinéztem, az az Archer C1200, de úgy látom hogy az nem ajánlott. Mi vele a probléma?
Ha ez nem, akkor Tp-Link Archer C7 vagy Asus RT-AC58u. Ezek nagyjából egy árban vannak, melyik a jobb vásár?köszi,
-
Siriusb
veterán
Családi házban az Asus RT-N18U jobb, mint a D-Link DIR-860L? AC-re nincs igény jelenleg, viszont a jó jelerősség kellene (tégla falak). Egy tp-link 1043 v1- is valamennyire elboldogul, csak kezdi megadni magát, gondolom ehhez képest mindkettő nagy előrelépés.
-
layerke
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék választásban, sajnos az ősrégi v1 tplink 1043-asom kezdi nagyon megadni magát és megérett a cserére.
Amit szeretnék, hogy tudjon kezelni az új router:
- VPN szerverként funkcionálni
- maximum 150Mbps/50Mbps internetet kezelni
- házban maximum 5 wifis eszköz (nem kell az 5GHz, nincs másik wifi a közelben csak 1)
- maximum 7 vezetékes eszköz (ennek egy része tv, erősítő, raspberry, ezeket rákötöm egy unmanaged switchre)Amit tudok:
- nem ijedek meg egy ddwrt beállításától, linux kezelését parancssorból is meg tudom oldaniAmit nem tudok:
- célszerű-e egy egyszerűbb megoldás a gyors beállíthatóság végett: Asus rt-n18u
- javasolt egy komolyabb megoldás esetleg, amit nem olyan könnyű beállítani, de ha sikerül, akkor állítólag remek: Mikrotik 951g-2hndKöszönök minden segítséget a választáshoz

-
-
-
szabeska
addikt
válasz
bluemirage
üzenetére
sorry, 1 percem volt írni, nem találtam meg a topicot 
-
topjoyy
tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy hova tegyem fel így rákérdeznék itt, hogy mennyit ér ez a router?
[link]Kukába találtam és gondolom ér valamennyit.

Köszönöm!
-
válasz
szabeska
üzenetére
Egy közepes minőségű vagy egy jobb CAT5 kábel rövidebb távolságon (néhány méter) CAT5e-ként tud viselkedni, azaz teljesítheti akár 1000-es tempót is, így elvileg két közeli eszközt ha jó CAT5-el kötsz össze, akkor akár 1000 Mbit-re is összeállhatnak és így az 500-as tempó is meglehet.
A CAT5e a CAT5 továbbfejlesztett változata... csak egy kicsit szebben sodorják, meg jobb anyagból van, hogy tuti bírja az 1 Gbit-et nagyobb távolságon is.
A Cat6 már teljesen más tészta. Az valós és tartós 1Gbit nagyobb távolságon.
De az ilyenek a hálózatos topikban kellene kérdezni.

-
szabeska
addikt
Halk kérdés 1043 v3-as routerhez digi 500-as nettel:
Ha bekötik az 500-as netet, és Speedtest felmegy ameddig kell, akkor biztos, hogy CAT5e vagy magasabb számú kábelem van? Úgy értem, a CAT5 és alattiak tuti nem préselnek ki magukból 100Mbit-nél többet?

-
Dreddy32
tag
Sziasztok!
Melyik javaltabb? AZ Asus RT-AC58U, vagy az Asus RT-AC66U?
De ha van árban jobb alternatívátok, szívesen fogadom. -
psg5
veterán
válasz
inf3rno
üzenetére
Köszi!
Ki fog derülni, mert a biztosító úgyis elvisz minden alkatrészt, eszközt ami hibás és bevizsgálja. Minden más eszközömnél egyértelmű a villámkár, ennél nem tudni, azt javasolta a biztosító, hogy vegyem bele és max visszaküldik, ha nem hibás. (bár kíváncsi leszek hogy vizsgálják be szétszedés nélkül, ha meg szétszedik, hogy teszik össze...)
-
inf3rno
nagyúr
Közben egy kicsit utánajártam: [link]. Itt azt írják, hogyha szétment a védelem, akkor is üzemel tovább sima elosztóként, de kialszik egy led rajta. Lehet, hogy a te aljzatod is ilyen, és jelzi, ha újat kéne venni. Olvass utána! Azt írták egyébként, hogyha nagyobb feszültséget kap, mint amire tervezték, akkor megy tönkre, tehát nem számít, hogy hányszor kap kisebbet az élettartama alatt, azok nem degradálják a túlfesz védelmet. Én koax-ra nézek most villám védőket, vannak galvanikus leválasztók néhány ezresért. Telefonkábelre is létezik ilyesmi, de azok úgy tudom jóval drágábbak, és nem érik meg.
-
ZsoZso126
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Uhh köszönöm szépen

-
ZsoZso126
tag
Üdv mindenki!
Egy olyan kérdésem lenne hogy nekem van egy t-home által biztosított zte routerem és egy asus rt-n12d1 routerem ami erősíti jelet. Szeretnék most egy új laptopot ami 802.11 ac vel van ellátva d a többi laptop vagy más egyéb 802.11 b/g/n es . A kérdés működne a wifi ugyan úgy az új gépen is?
Köszi előre is.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez igen hasznos info, nagy köszönet érte

Elkezdek firmware-ket keresni
-
-
-
Nojbee
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
AC66U-ból és AC68U-ból nagyon szép a fehér

Ez így lehet el is dönti a kérdést, ha azt mondod elég nekem egy ilyen eszköz.
Jól látom, hogy csak az AC68U-nál kapcsolahtó ki a led? -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi a választ

Családi ház, 1-2 fal max, a kertben wifizést már megoldottam egy repeterrelMilyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Jelenleg 40/20-as netünk van.Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
2TV, 2PC, 2 laptop, 3 telefon, meg néhány rasberry, de abból a java kábelen.Mennyi lenne a beszerzésre?
Nincs határ persze az ésszerűség határain belül
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Csak openwrt kell. Semmi más. Van pár progi, amit írtam a mostanira is, és szeretném ha működnek továbbra is, csak stabilabban mint a jelenlegi(TP-Link 1043ND-ból igen jó árban találtam itt az aprón használtan is. Érdemes azzal próbálkozni?)
-
Nojbee
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Most Fiber Power 120 van, lehet váltok 240-re.
Legyen mondjuk ~60k először.
Más igény nincs. Talán annyi, hogy legyen Asus.Pont a kábeleket akarom elkerülni, mert most ez az új mániám, hogy legyen vezeték nélküli a rendszer....
Ha nem jön be, majd eladom.
Az AC68U árából már az általam említettek is kijönnek.
-
válasz
Nojbee
üzenetére
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Amit lehet azt kábellel kössed a router-re.
Alapvetően ide elég lenne egy olcsóbb típus is mivel a képességei nem igazán lennének kihasználva.
Ajánlott típusok: Asus AC58U/AC66 B1/AC68U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott) -
válasz
Pulsar
üzenetére
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Alapvetően már gigabites portokkal rendelkező típust lenne érdemes venni.
OpenWRT-s eszközök: TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)/Archer C7, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
Egyéb CFW kompatibilis típusok: Asus N18U (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)/N56U
Nem CFW kompatibilis eszközök: Asus AC58U, TP-Link Archer C5
Mind 30k alatt vannak. -
Nojbee
tag
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok. Sajnos egyáltalán nem értek hozzá, nem is volt még ilyen eszközöm soha.
Kis keresgélés után két Asus-t néztem ki: RT-AC3200 és RT-AC87U, mert most kb egy árban vannak amazonon.
Amire használnám:
1db PC: az alaplapom tud wifi-hez csatlakozni (2x2 802.11ac MU-MIMO Wi-Fi).
Böngészés, youtube, játék - de ott csak a mentések steam felhővel való szinkronizálása számít, semmi multi.1db NAS: torrent menne rajta, de a letöltés kb annyit, hogy hetente 2-3 újat indítok maximum. Menni fog 0-24, de nem érdekel a feltöltési sebesség.
1db TV: erre szolgálná ki a NAS wifin keresztül a 4k tartalmat.
A távolság nem nagy, és nincsenek falak az eszközök között. Nem fontos, hogy tudjak le/feltölteni miközben filmezek, úgyhogy ilyenkor minden erőforrás irányulhat a 4k streaming-re.
Melyik lenne a jobb választás ezek alapján? Esetleg más alternatíva?
Köszi

UI: Bejön még ez az új Asus, csak sokallom az árát azért amire nekem kell. De ha muszáj...
-
psg5
veterán
Letezik hogy mivel ez rovid idon belul a 3. Routetb hogy a szolgaltatonak nem volt ideje uj ip cimet kiosztani? (villamcsapott router utan egy regi beallitva az szepen mukodott, most megjott az uj es azzal van ez a firmware gond)
Laptoppal megneztem kozvetlenul nem jon a modembol most net...
-
psg5
veterán
Sziasztok!Asus rt n18u routert uzemelnem, feldobja hogy frissitem e a firmwaret ranegyek hogy igen es a felenel megall hogy ellenorizzem hogy jol van e bedugva a router es a modem. Resetnél is. Hogy léphetek tovabb? Szolgaltato Tarr.
Osszedugtam ujra es mindig a middle_upgrade.htm oldal indul.
Kerlek segitsetek)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3624
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mert, ha az alatt sem működik, akkor t*k*n szúrom magam 
Sajnos nem is sikerült belőnöm
azt nagyon lájkoltam. és oleg is volt. bár egy pen drive-ot megformáztam vele, hogy utána semmivel sem sikerült látni.
még oleggel sem. xD

Dr.NX