Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
válasz
csikosdapro
üzenetére
Azt tudom hogy elvileg minden routerben tudod állítani melyik eszköz mekkora sebességet kapjon, de sose állítottam még így nem tudom pontosan hol is kell ezt beállítani.
-
Marci112233
addikt
válasz
csikosdapro
üzenetére
10/0,5-öshöz egy fapados router is elég, de jövőre való tekintettel AC de inkább AX szabványú wifivel rendelkező routert nézz. Összefoglalóban találsz is néhány példát amire érdemes beruházni. Általában ezeken 4 gigabit port van, ha neked több kell tegyél utána egy gigabit portokkal szerelt switch-et, abból is annyi portosat amennyi neked szükséges. Azért írom ezt mert könnyen lehet hogy egy AX szabványú router + egy 4 portos switch árban kevesebb lesz mint ha egyből több mint 4 portos routert veszel.
-
Marci112233
addikt
válasz
Kapanyél
üzenetére
Szép ára van annak műszernek az nem vitás, de mint köztudott wifi sosem lesz olyan stabil mint a kábeles megoldás, szóval a wifi gyengeségre szerintem egy bolt sem fog neked igazat adni.
A másik az, hogy ha jól néztem utána az az eszköz inkább mesh-re tervezett eszköz, tehát nem csodálom azt amit írtál, hogy magától keresi a hálózatot, és másik eszközt.
-
Marci112233
addikt
NAS-ra való másolásnál a laptopban is tudtommal AX szabványú wifi adapter kell, de akkor sem garantált hogy maxon fog rajta végigmenni a másolás. Kábeles megoldás sokkal stabilabb, és laptop esetén könnyebb is kivitelezni a dolgot tekintve hogy a laptopot akár a router/switch közelébe viszed és összekötöd kábellel. Nekem egy 3 méteres kábellel van összeköttetésben a laptop a routerrel a gigabit kihasználása érdekében. (igaz holnap érkezik az AX20-as routerem, amivel ki fogom próbálni, hogy a laptopom amiben ugyan csak AC szabványú wifi van mennyit tud.)
-
Marci112233
addikt
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
Marci112233
addikt
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Szomszédomnak kéne vennem egy wifi képes routert.
Na most sima levegőben lévő kábelről kap T-Com-os 5 vagy 10 megbites netet. Pontosan nem tudom, de azt hiszem max 10 ami neki van. Na most az sasztali gépe amin eddig netezett továbbra is az új routerből madzagon adja majd át a netet. Sima ADSL modem-el megy neki a net azt hiszem D-link márka.
Na most neki csak arra kell, a wifi, hogy egy okostelefonról rácsatlakozzon a netre rajta keresztül.
Az okostelefonon pedig van valami program ami egy lejátszóval való lejátszás után megmondja adott zene előadóját, címét. Már ha ismeri azt. Viszont ehhez net kell és ugye legolcsóbban okostelefonon wifivel lehet netezni.Én ezt néztem ki neki kapásból, de nem tudom jó választás-e számára. Szerintem igen, de azért kérném a tanácsotokat.: TP-Link TL-WR841ND
-
Marci112233
addikt
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a linket!
Én inkább nem mókolok, a kora végett inkább váltok 1043ND-re. Az 542G antennája meg elvileg az újra is passzol ha valami gabesz lenne vele, de szerintem az a része elnyűhetetlen.(Hacsak nem töri el valaki szándékosan mint egyszer egy nem normális haverom.) -
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A kora okozhatja azt amit kora délelőtt művelt velem? Többször elszállt a net, és csak úgy jött vissza ha resetet nyomtam a routeren. (Pontosabban áram ki pár másodperc úgy hagy majd áram visszaad neki.) Azóta viszont egyszer ne dobta el a netet. Biztos a router szórakozott, mert a beltéri modem lámpái a megszokottan világítottak. Kora meg megvan az biztos. Vagy 10 éve meg van már ha nem több, de arra még most is emlékszem, hogy sajnáltam érte adni azt a 6800-at amibe akkor került, de az idő bebizonyította, hogy megérte.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Én egy TP-Link WR542G routert cserélnék le erre.:TP-Link TL-WR1043ND V4.0
Megéri vagy sem? Jelenleg csak 15Mb/s a netem van így az 542G is lekezeli szerintem, de épülőben a digitális kábelrendszer. Azon már elvileg akár 300Mb/s is lesz, de csak kb 1 év távlatában. Lehetséges hogy akkor 100 vagy 150 Mb/s netem lesz amihez gyanítom a mostani kis jó régi routerem kevéske lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Dr.NX