Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
akkor, ha jól értem ez ajánlott és ez pedig nem?
-
hunaqua
addikt
Digi 1000 Net mellé vettem egy Xiaomi 3G routert. Került is rá egy Padavan szoftver.A problémám a következő,1000 helyett csak olyan 200-250 körülit mérek.Mi lehet a gond,vagy mit állítok be rosszul?
-
noxon
őstag
Sziasztok!
A 4 éves tp-link routerem valószínűleg kezd meghalni, mert mindig elmegy a net, pedig az internet szolgáltatással nincs gond...
Milyen routert érdemes venni ami ár érték arányban megfelelő? Olyat szeretnék ami vagy 6 eszközt is gond nélkül ki tud szolgálni.
-
válasz
tothjozsi96
üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is. -
-
Sziasztok!
TP-LINK 841N és WR1043ND között hatótávban van különbség?Egy Telekomos 50mbit-es nethez kellene, és két falon kellene átküldenie a jelet, de úgy hogy ez az 50mbit-es net annyira ne fogyjon el..

1043ND V2-es verzióm van odahaza, de annak a hatótávja nem a legjobb sajnos..
-
pixta78
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezen mit értesz?
Kb 30 éves ház, 3 külön fázissal. Alu vezetékekkel. -
emmm
őstag
Jelentem, a Synology RT1900AC router megérkezett, egy ASUS PCE-88 kártyával együtt.
Az eddigi max 16 MB/s-es másolásból lett egy 75-80 MB/s-es sebesség.

-
eisento
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
wifire egy android tv box csatlakozik a masik szobaban. Ezen kivul 2-3 telefon (oneplus 5 nexus 5x oneplus 3)
most nezem a tplink honlapjat c7 emulatort, de ott se latom a "PPPoE Session: Share with IPv4" ami elvileg kell a digis ipv6-hoz. Ha nem igy van javitsatok ki

mostanaban nem akarok uj routert venni szoval idotallo kell legyen

-
eisento
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
-
eisento
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Joreggelt.
Uj felallas. 25000ft-ig
1000-es diginethez
digi-s ipv6
dual wifiasus tplink marka johet szoba
-
eisento
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom, akkor meg varok hatha lesz vmi jo ajanlat kesobb. Addig meg marad az ipv4.
-
-
Axess
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi az infot! CFW-t úgysem használtam ki a régi routeremmel sem. Akkor marad ez, remélem egy jó 5 évet kibír.
-
eisento
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
MEg annyi kerdesem lenne, most ugye a 4300-as uzemel panelban lakom egy fal valasztja el a routert az android tvboxtol, jelenleg az 5ghz-esre van rakapcsolodva a kis tvbox gond nelkul mennek a filmek sorozatok wifin keresztul original minosegben (kodi plex addonnal) ha esetleg beruhaznek az asusra a 2.4Ghz-s wifinel se lenne gond a sebesseggel? tehat semmi akadas es buffer?
Vegulis meg vagyok most elegedve a 4300-assal csak mivel ipv6 support nincs hozza legalabbis olyan ami menne a digi internetjevel (kiveve ha felrakok egy neten talalt beta verzioval de az meg nem annyira stabil... netszakadas stb) csak nem akarom azt hogy az ipv6 hianya miatt ujabb weboldalak nem jelennek meg stb.
Vagy hagyjam a francba es ne izgassam magam ipv6 miatt?
Jobban belegondolva lehet a dual band se kellene hanem hogy a digi 1000 net a leheto legjobban muzsikaljon meg az android tv box se toltogessen film kozben, a tobbi eszkoz azok mobilok egy tv meg egy ps4 es egy pc de ezek meg itt vannak a router kozeleben kabellel.
-
-
pixta78
senior tag
Érdemes foglalkozni áramköri jeltovábbítóval? Tp-link c2 mellé kellene.
-
-
Axess
tag
Sziasztok!
Vettem gigabites DIGI nethez egy TP-Link Archer C8-at. Nézem, hogy v2 hardververziót kaptam. Szerintetek érdemes visszavinni és bepróbálkozni máshol a v4-ért? Igazság szerint meg vagyok elégedve a teljesítményével: spedtest eredmény. Csak bennem van ez, hogy 2017-ben ne a 2015-ös hardververziót kapjam már.
Nem tudjátok, mi a különbség a verziók között? -
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
anyós akar routert 100/50-es digi nethez és "boltból" akarja megvenni (MM, edigital, stb). viszont mindegyik helyen más van (840/841/842)
felhasználás: 1-2 mobil lógna rajta wifin.
ár: minél olcsóbb, de azért 2-3 év gari jó lenne
bármelyik megfelelő? -
-
eisento
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor dualband de ac nelkul? Bgn only
1043 tplink van kicserelem az enyemet a muterek routerere max... -
-
eisento
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Esetleg tplink vagy asusba?
-
-
eisento
addikt
Sziasztok!
A mostani tplink wdr4300-as routeremet szeretnem lecserelni egy ujra.
Diginet 1000-hez.
Ipv6-ot alapbol tudja ne csak beta szoftal tudja...
18000ft a max.Koszi!
-
válasz
CactuS
üzenetére
Bővebb tapasztalatok a router saját topikjában.
-
-
válasz
MaCS_70
üzenetére
Nálam Digi 100-as net van, nem NATolt IP címmel. Nem egyből jelentkezett a lassulás (első 1-2 napban nem vettem észre), de elég bosszantó, ha ez valami firmware bug. Pont azért vettem Asust-t, mert a kis RT-N56UB1 tökéletesen muzsikál, nem úgy, mint az eddigi TPlinkek.

-
Tocika
aktív tag
Megérkezett az emag os blackfriday akciós asus ac66u router.
B1-est küldtek 🙂 -
Lala6
addikt
válasz
rocketry23
üzenetére
Asus N18U , ha elég a 2,4GHz-es WiFi.
Nekünk is ilyen van az irodában, a VPN is stabilan megy róla. Vendég wifi-t is használjuk. Soha nem volt gondunk a stabilitással, 100/100-as bérelt vonalas net van beledugva. -
Sziasztok!
Nemrég lett beüzemelve egy ASUS RT-AC68U router. Nagyon ajánlgatta az Aiprotection-t, így végül bekapcsoltam. ~1,5 nappal később vettem észre, hogy a 100 Mbit-es net valahogy visszaesett 10 Mbit-esre, kikapcsoltam az aiprotectiont, ismét 100 Mbit-es, visszakapcsolva megint 100 Mbit-es. Szimpatikusnak tűnik a szolgáltatás (bár nem hiszem, hogy okvetlenül szükségem lenne rá), de ilyen áron inkább nem kell. Ilyen lassulások előfordulhatnak?
-
rocketry23
tag
Sziasztok!
Irodába kéne egy megbízható, stabil router. Gigabites kéne, vpn menne.
Mit ajánlanátok? -
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Másodlagos eszköz akkor kéne ha érdekelne a + kábelezés.
De a mostani router leváltásába belemennék ha nem túl drága, de ezt az USB-s dolgot a Asus N18U torrentel nemigazán értem amit az Ipon.hu oldalán a kommentekben olvastam, eddig torrenthez mindig gép kellett, router + HDD-t nemigazán tudok elképzelni
...báár nem is értek igazán hozzá 
-
hobizoli
nagyúr
válasz
krealon
üzenetére
igazabol nem is baj, ha arnyekolt felem a monitor, mert az antennának csak tolem tavoldova kellett sugároznia, mert pont arra van a masik szoba a lakas vizesblokkja tuloldalan innen nézve 4 betonfal mogott
mogottem mar a szomszed van, oda nem lenne fontoshovedo uvegezes azert a '90-s evekben nem volt vmi altalanos dolog
amikor nem volt meg minden meteren fasza terero a lakott teruleteken kivul az autopalyak es orszagutak menten, a szolgaltatok is azt javasoltak, hogy aki utazas kozben telefonal az mindenképpen a kihangositoval csinalja, mert akkor a nagyobb nyeresegu tetoantenna lesz a vevo meg az ado is, es nem a mobileszkoz kis sajatja
ki is probaltuk egy ceges Iveco TurboDaily-ben egy Nokia6310-l, kézben tartva alig volt ertheto a beszed, torzult es dadogott a hang, a tartoban a kulso antennával meg folyamatos beszedkapcsolat volt
úgyhogy nem volt hujeseg a kulso nagyobb antenna mar akkor sem ilyen helyzetbenamúgy azóta mar nem ez a TP-Link 741-s routerem van, mert az megkukult

egy ideig egy TP-Link C2 AC750 volt, most meg egy TP-Link C7 AC1750 vanmasik szobában egy TP-Link AC750 RE200-s Range Extender is, de 5GHz-n neha piros a LED-je, csak 2.4GHz-t viszi at ez az C7 1750-s egyseg is a gyari kis 5dBi-s antennaival
lehet azt AC750 RE200-t ki is veszem onnan es a masik PC elott van egy TP-Link Gigabites switch mert át van vezetve a Cat5E kabelen a net a PC-nek meg a Smart BluRay lejatszonak amugy is, es arra teszek egy rendesebb TP-Link WA901ND Access Point-t a mobiloknak.......oszthe'

-
bnorci71
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
tudom, de ennyit még sose mértem
-
krealon
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
"amikor autoba hasznaltad a kihangositot meg a kulso GSM antennát az auto teton, akkor azzal novelted az adoteljesitmenyet is a mobil eszköznek vagy csak az antenna nyereseget?
mert az is mukodott annyitol"Ha az auto hovedo uvegekkel van ellatva, az azt jelenti, hogy fem van felgozolve az uveg feluletere, igy a belterbe nagyon keves radiohullam kepes bejutni.
Ezen termeszetesen sokat segit, ha egy kulso antennahoz van csatlakozva a kocsiban hasznalt radios egyseg."ez egy LED monitor mogott allt mar 5-6 eve is, annak azert nem hiszem nagy interferenciaja lenne"
A LED monitor igy mukodik, hogy a keppontok elektromos impulzusok hatasara elsotetulnek, kivilagosulnak, ezaltal valtoztatjak az allando hattervilagitasbol erkezo feny intenzitasat.
Az elekromos impulzusokat vekony es atecco femhuzlok (felgozolt femcsikok) szallitjak a keppontokhoz, tahat a kijelzo a radio hullamok szamara tulajdonkeppen egy fem racs, ami nem ereszti at a radiohullamokat.
Ha valami nem ereszti at a radiohullamokat, az arnyekolo hatasunak hivjuk.
Ha az antenna egy monitor vagy TV mogott van, akkor a radiojelek csak oldaliranyba tudnak terjedni tobszoros visszaverodes aran, amivel jelentos interferencia alapu zaj is letrejon.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
krealon
üzenetére
az antenna kulon volt egy TP-Link-s kis talpon egy rovid kabellel
de mind1 is, mert a gyari antennával masik szobában nem volt normalis terero
ezzel meg mar voltúgyhogy hiaba megy a duma a teljesitmenyrol, igy a Viber siman mukodott mar, es nem szakadozott le 6-8sec-kent
vmit biztos ert igy is, mert jobban vette a mobil jelet az is, meg a mobil is azt a nagyobb antennát
nyilvan nem lesz 3x rahazudott nyereseg adattal aranyosan 3x a hatotav, mert ez negyzetesen csokken, de ha mar a 1.5x-t tudja hatotavban es/vagy stablizalodiik a terero is, akkor vegulis mukodikmasik meg, hogy a gyari 5dBi-s antannaval a ~3. emeleten jarva kapcsolodott a mobil a routerre, a naggyal meg akarmekkora is volt az valojaban a haz eltott megallva is meg volt a kapcsolat mar, tehat a telefon fogta a Wifi jelet messzebbrol is
es nem kellett ehhez hacker FW se a routerbe, meg allitgatni benne akármit, csak letekertem a gyari ki antennat, meg arra talpra fel a nagyobbat
amikor autoba hasznaltad a kihangositot meg a kulso GSM antennát az auto teton, akkor azzal novelted az adoteljesitmenyet is a mobil eszköznek vagy csak az antenna nyereseget?
mert az is mukodott annyitolez egy LED monitor mogott allt mar 5-6 eve is, annak azert nem hiszem nagy interferenciaja lenne
2cm-re volt a monitor szeletol, es 2cm-re a monitor mogott -
krealon
veterán
válasz
bluemirage
üzenetére
Had javitsam ki a targyi tevedeseket.
"A széleken ez szinte semmit sem segít, hiszen attól még a jóval kisebb és akkumulátorról működő kliensek adott dbi-it tudó antennái (jellemzően h@ngya f@sznyi beépített játékszerek) még nem lesz jobbak és nem fogják jobban elérni a routert."
Az antennanyereseg (tekintve, hogy az antenna passziv eszkoz) mindket iranyba (adas es vetel) is ervenyesul.
"Azt tudni kell, hogy az antennát nem elég lecserélni, hanem nagyobb erővel is kell meghajtani ha adni szeretnél vele."
Tevedes.
A nagyobb nyeresegu antennak fokuszaljak (nyalaboljak) a radiohullamokat, igy ugyanannyi betaplalat energiat a ter egy kisebb reszere koncentraljak. Igy jon letre a nyereseg a nem fokuszalt allapothoz kepest.Persze ez egyutt jar azzal, hogy a nem fokuszalt iranyokba kisebb a sugarzas / gyengebb a vetel.
-
-
-
-
-
bnorci71
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
makoss
veterán
válasz
bluemirage
üzenetére
Ettől nem lettem boldogabb, mindenféleképp olyan router kellene aminek a wi-fije erőssebb, messzebre kinyúlik

2 darab router meg azért nem jó mert ahhoz is kábel kell, az meg már van bőven itthon
-
Sanyi.mTs
addikt
van lényegi különbség a tplink tl-wr840/841/842 között?
-
válasz
makoss
üzenetére
"Érdeklődnék, hogy egy Tp Link TL WR 841 ND router hatótávolságát másik router beiktatása nélkül hogyan lehetne megnövelni?
Értem ezalatt, hogy a rászerelt 2 antenna megnagyobbítása vagy más amit helyől is meg lehet oldani"
Az eredeti kérdésedre meg volt sajnos a válasz, hogy pl. egy ajánlható 1043ND v4, vagy akár egy Asus N18U nagyobb sebességet nyújthat elviekben, több kliens tud kiszolgálni... Azaz stabilabb és erősebb, de nem abban az értelemben... mert a hatótávja nem lesz sokkal nagyobb, mint a mostani. Jobb esetben egy kicsivel nő a hatótáv..., hogy ez észrevehető lesz-e nálad azt nem tudom.
Kell a plusz eszköz, ha nagyon nincs jelszinted a széleken.Az antennákra már kaptál több választ, hogy bizonytalan megoldás egy öreg lassú eszközre meg feleslegesnek is gondoljuk. Amit elköltenél antennákra, azt fektesd az előbb említett routerekbe, a mostani 841 ND pedig lehetne egy vezetékkel összekötött AP, amíg életben van....
-
-
-
válasz
makoss
üzenetére
Én is cseréltem régebbi eszközön 5dbi-s TP-link antennát 8dbi-re.
Írtam is itt már korábban többször.
A széleken ez szinte semmit sem segít, hiszen attól még a jóval kisebb és akkumulátorról működő kliensek adott dbi-it tudó antennái (jellemzően h@ngya f@sznyi beépített játékszerek) még nem lesz jobbak és nem fogják jobban elérni a routert. Egy email küldés emiatt le is állhat, de még a sima böngészés is bizonytalan lehet.
A belső területeken javulhat a sebesség is akár... néhány fehér folt eltűnhet.
De bizonyos esetekben lehetnek olyan helyek, akkor a visszaverődés, vagy más rádiós okok miatt rosszabb lesz a WiFi, mint korábban.
Szerintem a 16dbi meg nettó hülyeség. De ez mindegy...Azt tudni kell, hogy az antennát nem elég lecserélni, hanem nagyobb erővel is kell meghajtani ha adni szeretnél vele... A vételi érzékenysége persze elvileg alapba nagyobb lesz... Viszont a sugárzáshoz honnan tudná egy alapvetően 5dbi-re és a hatóság által rögzített előírásokra tervezett eszköz, hogy nagyobb pálca van rajta?

Emiatt sem érdemes antennázni, egy régi veteránon meg pláne nem. 100x-el le lett írva, hogy másodlagos eszköz kell lehetőleg vezetékkel összekötve a fő routerral.
-
makoss
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Konkrét típusok érdekelnének, lehetőleg itthoni boltból, újonnan 
(#61732) Gubek-Einste: Az új eszközön mit értel?
(#61736) Dr.NX: Cserélhető, már csak onnan tudom, hogy takarításkor mindig utánna kell húzzam mert kilazul. Ha cserélem is akkor mind a kettőt, ergonómia miatt...
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
makoss
üzenetére
Úgy tudom a 841-nek nem cserélhető az antennája.
De kár ilyenekkel bohóckodni, 3000 Ft egy másik használt 841 vagy 5 dollár egy Xiaomi Wifi range extender. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
hat 3x akkora volt majdnem, mint a gyari 5dBi-se annak a routernek
de pl vastagabb is volt vmivela monitor mogott allt, eppen csak nem logott tul rajta
16-snak vettem

de amúgy egybol megoldotta a wifi nyuglodeset, nekem meg ez volt a lenyegha megalltam a haz elott a kocsival mar akkor felmaszott a Wifi-re a telefon ezzel, elotte meg a gyari antennával a 2.-3. emeletnel kezdett erzekelni csak jelet, meg ha felertem a 3-4. kozott a lepcsoforduloban vagy teljesen a 4.-re, akkor kapcsolodott
szoval igazabol mukodott, amire kellett
-
-
-
-
glaci
őstag
Sziasztok!
2 router megvásárlására van most lehetőségem:
- Asus RT-N66U (14k - használt, nem garis)
- Tenda AC15 (15k - új, bontatlan, garis)A rendelkezésre álló szűkös anyagi keretek között szeretném a lehető leg időt állóbb routert megvásárolni.
Szerintetek melyikbe érdemesebb befektetnem azt a nem túlzottan sokat, ami van rá, ha ezután jó pár évig nem szeretnék majd költeni rá?
(Esetleg van más típus, ami nem kerül többe ezeknél viszont még ezeknél is jobban megérné azt megvásárolni?)
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
Üdv.:
Laci -
hobizoli
nagyúr
válasz
makoss
üzenetére
antennát lehet cserelni nagyobbra, azzal lehet nyerni annyit, hogy ha eppen vhol hataron van a jel, akkor erosebb lesz a terero mar
hardverapron szoktak arulni nagyobb antennakat, 1.5-2k/db aron
nekem a 741-shez volt egy 16dBi-s onnan, azzal mar "jo" lett a jel a masik szobaban is 2 betonfal mogott, elotte a gyari 5dBi-ssel hol volt terero, hol nem eldobalta a wifi-t a mobiltelo, de azon amúgy is csak 1 antenna vanmasik lehetoseg egy Range Extender oda, ahol mar gyenge/gyengul a jel, es akkor onnan az felerosit
de abbol is nem az ujan 5-6k-ert arultak azok, amire szukseged lennevagy veszel egy karajabb teljesitmenyu ujabb routert, ami eleve jobban sugaroz

-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy egy Tp Link TL WR 841 ND router hatótávolságát másik router beiktatása nélkül hogyan lehetne megnövelni?
Értem ezalatt, hogy a rászerelt 2 antenna megnagyobbítása vagy más amit helyől is meg lehet oldani.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
PcForCe
üzenetére
Én most vettem Black Friday során. Eredetileg egy TPLINK C7 volt betervezve, de ez volt jó áron, így ez lett. Egy DIR-655 -öt váltott nálam, ami betonstabil volt beüzemelése óta, szóval eddig is elégedett DLINK használó voltam. A vásárlás célja az volt, hogy egy routerrel beteríthessem stabilan a házat és ha már veszek, legyen AC-s (minimum 1200-es) lehetőleg. Tegnap este épp csak egy kis időm volt, hogy beüzemeljen, de röviden csak annyi, hogy nagyon bevált. Ott ahol az elődje már csak ingadozva volt elérhető, ez nagyon stabil jelet ad régi 1 antennás 2.4GHz-es eszközökön is, illetve a szolgáltatói router 5GHz-es hálózatát oda-vissza veri.
Nincs se gigabites netem, se nem torrentezek, szóval nincs extrém használatban. A setup-ja mintha kevésbé lenne experteknek való, de még nem volt időm elmélyedni benne.
Szóval röviden: kellemesen nagy hatósugár vasbeton födémen, padlófűtés rácson, több falon keresztül is. Egy nemzetközi tesztben olvastam, hogy a mind 4 antennája 2 sávos, de közülük 1 csak vételre van használva. Bár jó lenne ha kikapcsolhatnám azt az egy fehér LED-et ami rajta van, de egyrészt nem is túl erős, másrészt nem villog, harmadrészt teszek rá fekete szigszalagot. (amúgy sem dísztárgy, nincs látható helyen)
-
Al Capone
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ok, köszi. Nem is gondoltam, hogy van, bocsi.
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
Lehet nem jó helyen teszem fel a kérdést.
De kaptam egy Sisco routert ami eddig UTP kábelen kapta az áram ellátását,
és nincs hozzá meg a gyári AC adaptere, ami 48 voltos, és 1 amper erősséget adott neki.
Kis utána olvasás után kiderítettem, hogy UTP kábelen 12 volton kapott 1 ampert a router.
Na most mi lenne akkor, ha egy 12 voltos AC adapterrel adnám meg neki az 1 amper áramot?
Az működhetne úgy, vagy vegyek egy gyári 48 volt 1 amperes AC adaptert? -
válasz
Al Capone
üzenetére
Nézz be a router saját topikjában.
-
-
-
válasz
brembo
üzenetére
Az ajánlott eszközök megfelelőek lesznek.
Dual band: 2,4 és 5 GHz-s sávot is használó eszköz.
2,4 vs 5 GHz -
Al Capone
tag
Urak! Erre tudtok mondani valamit? Nem türelmetlen akarok lenni, csak használnom kéne a netet. 3.0.0.4.380_4208-as fw van rajta, így jött. Villog a sárga felkiáltójel, hogy van új frissítés, de még nem tettem meg, gondoltam először megkérdem.

-
válasz
tothjozsi96
üzenetére
A 800-as és 900-as szériának csak 10/100 Mbps sebességű WAN és LAN portjai vannak.
A wifi más téma, a routerre vezeték nélkül csatlakozó eszközök tud(hat)nak 300 vagy 450 Mbps kapcsolati sebességet, így akár két wifi eszköz egymás között is a routeren keresztül, de kábelen 100 Mbps alatt korlátozódik minden irányban a sebesség. -
-
-
válasz
HTomee
üzenetére
Mind a kettőben 32 MB a RAM, a Flash lehet verzió függvényében 4 vagy 8 MB.
tothjozsi96: Szia, a RAM mind a kettőben azonos, viszont prociban van/lehet eltérés, de ez sajnos csak a pontos verzió függvényében derül ki, amihez legalább a router dobozát látni kellene.
A TL-WR940N ha v1, akkor inkább a TL-WR841N, ellenkező esetben a 900-as széria.
A 2 vagy 3 antenna nem ad jelentős eltérést, hacsak nincs 3*3 MIMO képes eszköz is használatban, mert akkor utóbbi a jobb, nem csak a sebesség, hanem a kapcsolat minősége tekintetében is.
Van egy kakukktojás a TL-WR841N esetén, 64 MB RAM, viszont MediaTek, nem tudom, hogy ez kapható nálunk, vagy sem. -
HTomee
tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Szia.
A 940-esnek 32Mb ramja van a 841-nek 8Mb. A több RAM miatt a 940 tűnik jobb választásnak.
-
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok, azonban erősen gondolkodom hogy két kiszemelt közül melyiket vegyem.
Igazából az albérletembe szeretnék routert venni, 50mbit-es internethez.Igazából az számít hogy a hatótávja jó legyen, az internet csomag később se lesz nagyobbra váltva, itt ez a maximális sebesség sajnos. :/
TP-LINK TL-WR841N
TP-LINK TL-WR940NE kettő közül melyik a jobb választás?
Árban 1790 forint a különbség.Felhasználás szempontjából torrentezésre is használnánk, de nem 0-24-ről van szó.

3-an lakunk a lakásban, jó lenne ha jól kiszolgálna minket, nem lassulna a router, vagy nem akadozna stb..Válaszaitokat előre is köszönöm!

-
válasz
HTomee
üzenetére
Így igaz, nagyjából azonos (ár)kategóriában nincs legjobb, mindegyiknek van előnye és hátránya a másikkal szemben, ezért a felhasználói szokások és elvárások függvénye is a dolog, hogy kinek mi a fontosabb.
Értem ezt persze úgy, hogy az amúgy ajánlott típusok kerülnek összehasonlításra. -
HTomee
tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Call of Duty: Black Ops 7
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- Suzuki topik
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- EK Quantum Kinetic D-RGB D5 Pump Viztartály - pumpa kombó! 360MM
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest