Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabe_t
csendes tag
Sziasztok !
Mobil Wifi Hotspot ot szeretnék venni. Zéró jártasságom van a témában, de SOS be kellene. Fő szempontok :
- Megosztani a netet UPC - s kártyával vagy amit adtak hozzá HUAWEI E3531 USB Stick - el (inkább kártáyval) telefonra illetve az autó gyári navigációjával.Tudnátok ajánlani párat? ( olyan 20.000 Ft ig )
Előre is köszönöm annak aki segít.
-
-
pvil
tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata Tenda routerekkel kapcsolatban, gondolkodom AC9 vásárlásán,
érdemes lehet ezt választani vagy felejtsem el?!
Van ezeken magyar felhasználói felület?Köszönöm: pvil
-
Klara_
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nalam csak a WiFi-vel volt gond a 87U-n. Mediaszerver reszt nem hasznalom, PC-n van Serviio ha arra van szukseg. Olvass bele a forumaba, ha volt vele gond ott valoszinu elojott mar a kerdes!
-
válasz
Klara_
üzenetére
Nem a wifi kliensekkel volt gond, hanem úgy cuzamme mindennel. Sőt, a wifivel még elégedett is voltam
Én is leírtam már ezt korábban, de nem mindenki emlékszik vissza az ezer helyen hagyott kommentjeire és a rá kapott válaszra, te sem és én sem 
A 68U-nak a médiaszervere neked jól működik?
-
Klara_
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Szerintem ezt leirtuk neked anno, hogy a 87U nem minden WiFi klienst szeret, en is megjartam vele, ezert lett lecserelve egy 68U-ra, avval semmi gondom.
Az pedig, hogy mit varsz el es mit kapsz a penzedert, ket teljesen kulon dolog. -
válasz
Klara_
üzenetére
220EUR-ért már elvárjuk a prémium minőséget és tudást. Tökmindegy ki mit mond, ha egy ilyen árú router sz*r (márpedig nekem az volt az AC87U 53E forintért), akkor megette a fene az egészet. És maradjunk meg a otthoni használatnál, az nagyvállalati, üzleti szegmens más téma. Szerintem az AC87U otthoni használatra prémium kategória volt ennek megfelelő áron, de a megbízhatóság és az ígért paraméterek messze nem voltak azok.
-
-
bbmt
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
OK,
Abban valami tapasztalat, hogy sim-es router mennyire tudja hozni egy lte telefon sebességét?
( tehát ahol a telefon le van téve egy pontra és hoz 80Mbit-et ugyan ott a sim-es router is hozná, vagy mindenképpen kevesebb lenne jelentősen.) -
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Ezek a mifi-s cuccok (esetleg konkrétan e5577s LTE vagy ha van ennél jobb) tudják az internet megosztást USB-n PC-re?
Kinek milyen tapasztalata van ebben?
Esetleg másik mifi-vel?
Ebből indul ki a kérdés. -
SkiDev
őstag
válasz
qnadam
üzenetére
Lehet akkor rosszul írtam (mondtam nem értek olyan mértékben hozzá
) A lakásba falból kábelen egy dobozba érkezik, amelyikhez lan kábelt lehet kötni. Úgy gondoltam, hogy ehhez lan kábellel egy switchet kötök,
amelyik tud gigabitet (~4k-s tétel). Ehhez pedig 1-1 kábelen két gépet, valamint egy routert ami ossza a jelet. De ha jól sejtem, akkor csak a kábeleken fog tudni leadni ~300+ sebességet, mivel a router az még mindig a 100-as korlátba ütközik. Viszont WiFi-n az a 100-as elég.
Akkor gondolom rosszul értelmeztem a dolgokat, a switch az ami gyakorlatilag egy antenna nélkül router (ami persze nem szórja a jelet), a modem meg az amelyikben csak egy utp és egy LAN-kábel csatlakozó van.Ha így jó lenne, akkor nem offolnám tovább a topicot.

-
andrasc
csendes tag
válasz
Klara_
üzenetére
A plafon valóban 400 euró de mondjuk Asus RT-AC3200 229 euro, bár csak lelkes amatőr vagyok de szerintem benne van a prémium szegmensben (elnézést ha tévedek) . Jók az asus routerek, családban korábban telepitettem párat. A xiaomi viszont baromi olcsón adja a jó erös középszintet, nekem nagy meglepetés volt. Azóta ismerősök is használják, olcsósága miatt ipari környezetben is, műhelyben (eldobható kategória), ha csak erös 2 normás wifis, és stabil, megbizható router kell, akkor nagyon ajánlott vétel.
-
SkiDev
őstag
válasz
qnadam
üzenetére
Abban az esetben mi történik, ha fogok egy Gigabites modem-et és úgy oldom meg, hogy 2 csatlakozóját + a 2 PC-t összekötöm, a harmadikra meg rádugom a Wifi Routert? Működne? WiFin nem kell szükséges annyira az 500-as net.
Mivel nekünk 12k sok a 1043ND routerre. Viszont a 10/100/1000-es modemek elég korrekt áron ~ 3-4k-ért kaphatóak. -
10k alatt Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND lenne az ajánlott alap eszköz.
Öreg router GYIK -
Pecc
őstag
Sziasztok!
Van e megoldás arra, hogy pár év (2-3) 0-24 üzem után egy tp link 340gd majd utána ugyanigy egy 840nd wifi sávszélessége lecsökken? 60megás net, kábelen megvan, wifin 18-20 5cm-ről is. Ezek új korukban tolták, ami a csövön kifért amennyit csak bírtak, a 840nd 60at stabilan wifin. A jelerősség megmaradt, az rendben van.
A kukán kívül van ilyenkor esetleg valami felélesztő varázsige?
Ha nincs mit ajánlotok atomstabil használatra? 10k-nál többet nem szánnék rá.
1 mobil és egy usb-s tp link wifi vevő használja.Köszi

-
andrasc
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
érdemes rákeresni a xiaomi MI3 tesztekre , mindenütt kiemelik a extrém erős wifit, és a stabilitást. Találtam olyan tesztet ahol a asus valamelyik prémiumkategóriás (csak árára emlékszem 220 euró volt) routeréval mérik össze a wifijét , sebeségben persze legyőzi a xiaomi routert de jel erősségben nem. Nekem elötte egy tp-link AC 1750 routerem volt, xiaomi jel erősségben keményen veri, lakáson belül, sebességben kb egyformát mértem. Eddig az volt a gondom vele hogy 100 as lan miatt lassú volt a másolás a nas és a PC között, illetve ha TV-n FHD filmet néztem a nas-ról vagy PC-ről ,és közben esetleg másoltam volna akkor film beszaggatott , új 3 G verzió már gigabites.
Használok még repeatert külföldön, egy emelettel feljebb van a router (AC wifis), próbáltam "jó áras" 10-20 eurós verziókat, sebesség gond volt mindig. ami bevált nagyon az Netgear EX3800-100PES AC750 Universal WLAN Repeater (kb 42 euro, amazon.de ár), több falon keresztül is jól veszi a jelet (60 megás net böl 50-55 megát mérek a PC-n) és a repeater lan kimenetére van kötve egy Netgear GS105E-200PES 5-Port WeB Managed (Plus) Gigabit Switch (30-35 euro , amazon.de ár), erre van rákötve a PC és egy androidos tv box . Ez így stabilan megy 2 éve, igaz itt nincs torrent (mert büntetik), de a Magyar TV-t streamelve nézem (android box) napi 12-14 órát, gond nélkül. -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ahogy írtam olyan házba kellene ahol több tégla fal is van, de nem gond ha nem megy át mindegyiken mert van két TP-Link erősítőm, de ha az ASUS RT-AC58U router nem indulgat újra akkor szerintem azt fogom megvenni, úgy meg pláne ha a TP-Link Archer C60 router nem ajánlott, meg az Asus-ra 3 év garancia van ami szintén elég jó.
A legfontosabb kritérium számomra, hogy akár egyszerre 8-10 vezeték nélkül rá csatlakozó eszközt is ki tudjon szolgálni, de ebből a szempontból gondolom az ASUS RT-AC58U router a MU-MIMO miatt is jó választás, közben már saját topic-jában is rákérdeztem a tapasztalatokra, de ahogy nézem az nem annyira pörög mint ez a fórum. -
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Igen, azt.
Ezzel nincsen újra indulási gondok.
Nézzél be a saját topikjába. -
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)A TP-Link Archer C60 nem ajánlott a 100-as portjai miatt.
-
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus RT-AC58U routert ajánlod?
Ez a MU-MIMO tényleg jobban ki tud szolgálni egyszerre több rá csatlakozó eszközt mint a sima MU-MIMO nélküli routerek? Újraindulási hoba mint az ASUS RT-AC1200G+ Routernél nincs ezen típusnál? Adásteljesítménye milyen, pár téglafalat még átvisz? -
válasz
bb.bocs
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7 -
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Régi 3 antennás TP-Link routeremet szeretném lecserélni egy újra.
Tavaly az ASUS RT-AC1200G+ Routert néztem, de az egyik ismerősöm idén tavasszal vett magának egyet és állandóan újra indul neki és ahogy ezen termék itteni saját topic-jában olvastam ez nem egyedi eset, szinte kivétel nélkül mindenkinél ezt produkálja.
Mivel 4 vagy több antennás routert szeretnék venni és ha lehet nem szeretnék így járni mint ismerősöm ezért érdeklődnék, hogy max 20.000Ftos árig milyen megbízható routert tudnátok ajánlani?
Egy követelmény lenne csak, hogy legyen benne Guest network a vendégeknek és bírjon el lehetőleg 5-10 egyszerre rácsatlakozó eszközt is. TP-LINK TL-WA850RE erősítővel gondolom már minden új router kompatibilis, mert még ez lett volna egy kritérium mert jelenleg két ilyen extender is van a jelenlegi router mellett mert elég sok tégle fal van a házba ahova kellene.
Találtam egy TP-LINK Archer C60 AC1350 Routert ami 5 antennás és árban is elég jó (11-12e Ft körül van), de fogalmam sincs, hogy mennyire megbízható, vannak itt fórumon vele valakinek tapasztalatai?
Köszönöm előre is a válaszokat. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Zöldpardon
üzenetére
Azért lenne lényeges, hogy szükséges-e hogy az AP knek gigabites kapcsolatuk legyen, valamint még jóü lenne tudni, hogy a kliensek egymással is kommunikálnak, vagy csak a netet érik el ?
-
Zöldpardon
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
t com, de a sebességet nem tudom, így fejböl.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Zöldpardon
üzenetére
Milyen internet elérés van ?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Zöldpardon
üzenetére
Az a vicc kategória szerintem ...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Zöldpardon
üzenetére
Igen nagyjából erre.
Ennél az Asusnál komolyabba van értelme belefeccölni, és ha igen akkor tipp?
Látni kéne, egy alaprajz sokat segítene
Ahogy a kollega is említette kell a vezérléshez a Cloud key nevű eszköz, ezt 26 000 HUF ért láttam az Iponban.
Egy POE switch vagy annyi POE tápfeladó/injektor ahány AP van, meg kell nézni melyik az olcsóbb.
És hát egy router sem ártana, szintén UBIQUITI tól -
krealon
veterán
válasz
Zöldpardon
üzenetére
"Eszközöket keresek wifi hálózat kiépítésére.
A helyszín templom, 400 nm alapterület,"Erre egy ASUS RT-N18U is eleg lenne.
"3 szint, vastag méteres falak."
Fodem fuggvenyeben kb 1 Access Point / szint a minimum, de a vastag falak mindket oldalara illene AP-ket telepiteni, ha
"Stabil hálózatra lenne szükség."
Es eddig csak statikus kliensekrol van szo.
Ha azt is meg kell oldani, hogy a mobiltelefonok VoIP vagy hasonlo streaming atvitele se szakadjon meg, amikor azok a kulonbozo AP-k kozeleben tartozkodik, akkor mar csak az Ubiquiti Unifi rendszer johet szoba mit legolcsobb alternativa.
4-5 AP, hozza egy Power-over-Ethernet switch, hogy aramot ne kelljen kulon huzni az AP-khoz.
Ha nincs egy folyamatosan uzemelo x86-os gep (szerver), akkor a vezerleshez szukseges egy Cloud Key is.Ez kabelekkel (munkadij nelkul) mar meghaladja a 200e Ft-ot.
-
daw460
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, megnézem őket! Panel környezet, 2 fal, és 20+ másik elérhető wifi jelenleg.
-
Zöldpardon
csendes tag
Sziasztok
Eszközöket keresek wifi hálózat kiépítésére.
A helyszín templom, 400 nm alapterület, 3 szint, vastag méteres falak.
Az igény, egyszerre kb. 10 mobil, 3-4 laptop, hálózati nyomtató fityegne a hálózaton.
Stabil hálózatra lenne szükség. -
Core2duo6600
veterán
-
sunpower
tag
Sziasztok!
A Tomato fórumban már próbálkoztam, de sajna nem kaptam választ. Hátha itt esetleg.....
RT-N18 routerem van Tomato-val, amin fut a beépített Transmission kliens (tökéletesen) egy külső HDD társaságában.
Jelenlegi szolgáltatómnál a feltöltés 8 Mbit, ami kb. 30-35%-os terhelést jelent a routernek. 100%-os tehelés mellett ez kb. 24Mbit-et jelent, de ugye nem illik teljesen kiterhelni.
Pár hónap múlva elérhető lesz a Digi is, amit felfelé irányban többet tud.Kérdés lenne, hogy van-e valakinek olyan tapasztalata, hogy:
- Asus router,
- Tomato, beépített Transmissionnal,
- Routerre kötött külső HDD ext3-ra vagy 4-re formázva,milyen sebességeket tud produkálni felfelé irányba.
Lehetőség szerint a preferált routerek RT-AC68U és az RT-AC 3200 lennének (esetleg RT-AC-87U).
Ha esetleg más ASUS routerrel, vagy Merlinnel van tapasztalat, azt is szívesen venném.
Köszi előre is a visszajelzéseket!
-
hunaqua
addikt
Két épület van összekötve.Az egyik épületben lenne a router (Digi 200),ezen lenne 3 Pc és mondjuk 1 nyomtató ( itt nincs gond a wifi ellátja a területet,és még ide is jöhet egy switch ). Ebből menne egy kábel a szomszéd épületbe egy switch-be ,ami hajtana 3 pc-t ,egy szerver gépet ,és 2 nyomtatót.Ide valami wifi megoldás még kell.Nagy sebességek nem kellenek,de viszonylag stabil legyen.
Szerintetek melyik router lenne erre elegendő valamilyen stabil CFW-el ?
-
bb.bocs
őstag

-
powerup2
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
erre
-
-
Lidl
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Igen, ezt értem, csak az anyós faxnis a kábelezéssel, meg, hogy mi látszik.
Elméletileg voltak kábelek falban, a szobákban, de mivel nem tudtunk IP TV-t és kábeles netet beköttetni (a szolgáltatóknak nincs kapacitásuk) ezért maradt a mikrós net és a MindigTV. Ehhez viszont a falból ki kellett húzni a cat5-ös kábeleket és koaxot behúzni
De azért nem reménytelen, és igazából használható volt így ezzel a TENDA routerrel is, csak az sokszor igényelt újraindítást.
Remélem egy "márkásabb" router megbízhatóbb lesz.Valószínűleg a 1043 lesz belőle

Köszi
Lidl -
krealon
veterán
"Ezt hogyan lehet növelni? Nagyobb sávszélesség?"
Igen.
Viszont a wifi atvitel 3 dologtol fugg:
- az Access Point (ami a wifi routerekbe is van epitve) kepessegeitol (szabvany, csatornaszeleseg, antennaszam)
- a kliens (telefon, tablet, notebook, wifi adapter) kepessegeitol (mit 1 -el feljebb)
- es a kornyezettol, amiben mukodnek (zavaro tereptargyak, interferencia, azonos, vagy kozeli csatornan uzemelo egyeb AP-k, mas nem wifi szabvanyu radios atviteli eszkozok).Ha te ebbol csak 1-et valtoztatsz es a masik ketto tenyezo hatarat mar elerted, akkor azt fogod tapasztalni, hogy nincs javulas (vagy csak nagyon kicsi) az eszkozcsere utan.
"Vagy ez a maximuma a routernak?"
A router kepes letrehozni, idealis esetben, 300 Mbps wifi kapcsolatot, amin 100-120 Mbps atvitel elerheto.
De ha a kliens vagy a kornyezet miatt csak 144 vagy 65 Mbps a link-sebesseg, akkor azon mar csak az altalad tapasztalt sebessegertekek a maximumok. -
Imy
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Ezt hogyan lehet növelni? Nagyobb sávszélesség? Vagy ez a maximuma a routernak?
-
woodworm
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Most a gearbesten ~8kHUF kuponnal.
-
Imy
veterán
100/50Mb-os netem van.
Tplink WR842ND-vel maximum 35/50-et mérek (le/fel).
Elhoztam otthonról az ASUS RT N18U routeremet, azzal már jobb a helyzet 55/50-et is tudok mérni wifin. De a probléma, hogy nincs meg a 100/50. Kábelen 95/50-et mérek. -
-
Core2duo6600
veterán
válasz
powerup2
üzenetére
Ahogy megnéztem akár jó is lehet neked.
Webes felületen azt gondolom lehet állítani.(#59542) Lidl
Egy kábellel le kéne jönni a padlásfeljáró használati helyhez legközelebbi részéhez, és oda tenni egy AP -ét.
Az sem gond ha nincs a közelben konnektor, mert erre való a POE.
A 2 fődémen keresztül gond lesz/lehet, mert az egy dolog, hogy az AP átlövi de az eszközöknek vissza is kell beszélni az AP hoz, és ez már korátsem olyan biztos, hogy sikerül.
A legjobb persze a lakásba lemenni kábellel, és arra az AP.Olyan, hogy erős Wifi nem igen van, mivel szabványok határozzák meg a maximális rádió teljesítményt, legfeljebb abban van különbség, hogy melyik típus oldja meg jobban a megadott teljesítményen belül.
-
Lidl
senior tag
válasz
KisApám
üzenetére
Én is nagyon hajlok a 1043-ra, de anyósom fizeti és nem akart ennyire sokat költeni

Lehet, hogy jófej leszek, és egy részét átvállalom. Mégis csak sokat vannak ott a gyerekek, főleg az ő kedvükért kell a wifi
Vagy még láttam aprón v1-es 5-6k-ért. Lehet, hogy azt kéne megvenni nekik (magamnak meg egy v4-et
)Bár a korábbi hozzászólók a Xiaomi routert is istenítették. Itthonra lehet, hogy jó lenne. (hasonló lakás, vasbeton födémek, de nekem a földszinten van a router)
Köszi a segítséget!
Lidl -
KisApám
addikt
Nekem egy 6 éves TP-LINK 1043ND v1-van.
Sosem volt semmi baja, 7/24-ben ment mindig.
Szerintem a v4 megéri a pénzt. Egyszer kell rákölteni csak, egy jóra.De ha tényleg sokba van, én mint amatőr felhasználó, alapon 3 antennás routert keresnék, a jelerősség miatt (ha jól gondolom).
-
Lidl
senior tag
Sziasztok,
anyósom lakásába keresek routert.
A lakás egy tégla építésű, 2 szintes épület, de a routert csak a padláson lehet elhelyezni és a födém vasbeton. Tehát ha a földszinten szeretnénk netezni, akkor 2 födémen kell átmennie a jelnek. Szerencsére a padlásfeljáró közelében van, és az pedig a lépcsőház fölött, tehát tulajdonképpen függőlegesen nincs a jel irányában vasbeton.
A net egy mikrós 7 MBps sebességű minimál net. Tehát nincs szükség nagy sebességre.
A házban csak wifi-vel csatlakoznak a készülékek, egy régi ASUS laptop, egy tablet és pár telefon. De egyik sem 5GHz-es.
Sajnos a közelben nagyon sok 2,4GHz-es hálózat. Kb 20-at számoltam és lefoglalják a csatornákat is.A lényeg az lenne, hogy jó árban, egy erős wifi-s routert vegyek..
Nincs szükség 1000-es LAN/WAN portra, sem USB-re.
Eddig 2 fajta Tenda routerrel próbáltam, de állandóan újra kellett indítgatni őket. (Az egyik éppen tegnap halt be, azért is kezdtem nézegetni most újat)
Egy TP-Link WR841ND-vel is próbáltam, amin custom FW volt, de azzal is sok újraindítási probléma volt. Nem tudom miért mert most otthon nekem ez adja a netet és egy éve nem kellett újraindítanom.Az itteni tanácsok alapján a TP-Link WR1043ND-t néztem. Picit azért drága egy ilyen hálózathoz (12k körül van).
Tudnátok egy megbízható routert ajánlani, aminek elég erős a wifije? És esetleg 10k alatt van?Köszi
Lidl -
arcitec
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
No, meg gondolj arra is, ha LAN csatlakozás is kell, akkor abból csak 2 van!

-
bb.bocs
őstag
szasztok.olyan routert szeretnék venni ami legalább 300Mb es wifivel rendelkezik, de inkább több, tudja az 5GHZ et wifin, gb es portokkal rendelkezik, és vezetékes csatlakozásnál is tudja a gb-es netet biztosítani.
jelenleg egy régebbi 1043nd m van tplink, ott 100 mb ot tol max ha jól emlékszem.
ár érték arányban max 15 25 között kérnék opciókat ha lehet. köszönöm a segítséget. (márka mind1, de ha lehet akkor vagy vlmi cisco szerűség,vagy tp link, de bármit meghallhatok) -
woodworm
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Gondolj a jövőre, ne a sima 3-ast vedd, hanem a 3g-t, az gigabites.
-
-
andrasc
csendes tag
Én 1 éve használok otthon XIAOMI MI 3 routert. Előnye , atom stabil, kb 3 havonta indítom csak ujra , otthoni nas rajta keresztül torrentezik, és külföldről online videózok a nasról. Brutális a wifi teljesitménye (gyanus hogy nem európai szabványú) A router . a harmadik emeleten van , (nem panel hanem tégla) lakástól 50 méterre már felcsatlakozik a wifire a telefonom, ház elötti a parkolóban a kocsiban youtube videózok a lakás wifiről. A router még kinai nyelvű (már angol firmwarrel is árulják) de a androidos MI progi az angol, igy szót értek vele . ajándék áron van, én 23 euróért vettem ingyen postával kinából. kétnormás AC wifi, A hátránya a 100 as lan.....De már megrendeltem a uj MI 3G verziót (42 euro) , aminek már gigabites lanja van. Eddig ez a leg stabilabb router amit valaha használtam...
A jó az hogy online is lehet hozzáférni a routerhez, vagyis külföldről is tudnám resetelni,de eddig 1 x kellett , de kiderült akkor is a modem volt a hunyó. Nem vagyok xiaomi fan, de olcsón jót , és akkor sokat eladunk elvet követik.. -
-
Skynet258
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Túlbonyolítjátok, és garanciát sem kérek senkitől, csak némi segítséget...
De akkor nem írom le újra, csak idézek az ide előzőleg írt hsz-ből:
" Egy helységben van a router és a PC, egymástól 3 méterre kb. A lakás többi része nem lényeges sebesség szempontjából, telefon, tablet meg egyebek most is kapnak netet rendesen, ez minden bizonnyal az új routerrel sem fog változni."
Alaprajz ehhez nem kell. Födém sem. Emelet sem. Akkor így most el lehet indulni?
Túlbonyolítjátok szerintem, nem kell semmi extrára gondolni, csak az érdekel, hogy ~30MB/sec másolást helyi hálón, PC-ről NAS-ra melyik szabvánnyal lehet elérni, ha a két egység egymástól cirka 3 méterre van? Ennél jobban nem tudom leegyszerűsíteni a kérdést... 
Egy Archer C9 (AC1900) 36 ropi. Egy Archer C7 (AC1750) meg 25 ropi. Értelemszerűen nem költenék rá többet, ha hozható elvi síkon a kívánt sebesség. Födémmel, mert tető azért kell az ember feje fölé.

-
Vasy09
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen ismét a felvilágosítást! Akkor szerintem ezek közül lesz valamelyik, vagy lehet, hogy mindegyik fajtából egy!
Meglátjuk hogyan fogom tudni kiépíteni a dolgokat! 
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Skynet258
üzenetére
Példálul egy alaprajz, amin látszik a falak födém stb anyaga is, ha több szint van, akkor annyiról amennyi van, és ezeken bejelölve a végpontok, valamint a modem helye, és megjelölni azokat a helységeket ahol fontos a wifi.
Így talán már el lehet indulni, de 100 % os garanciát így sem ad senki. -
Skynet258
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen infó kellene a környezeti viszonyokról, hogy közelebbi támpontot kapjak? Az elmúlt egy óra böngészése alapján persze én is azt mondom, hogy egy AC1900-assal már hozható lenne a dolog, de ha nem fontos nem költenék annyit, ha megoldható kevesebből is.
Valakinek gyakorlati tapasztalat esetleg konkrét eszközökkel?

-
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
jelenlegi konfig egy TP-Link 3600-as (N600) router, és egy PC, ami gigabites kábelen kapja a netet. Minden jól működik (120/10-es T-home net, semmi extra), a NAS-ra másolás is szuper, 60MB/s.
Viszont a kábel nagyon nem ok a szoba közepén a szőnyeg alatt, ezért a PC-t is bevonnám, hogy wifin kapja a netet.
Viszont jó lenne, ha a NAS-ra másolás maradna legalább olyan 30MB/s sebességnél, szóval ha feleződik a gigabit még azt mondom ok, de ha ez alatt lehet csak kihozni akkor inkább hagyom.Abszolút elvesztem a számok tengerében, amit látok, hogy AC-s Wifi kell nekem, de hogy abból melyik mind router mind vevőegység kellene a PC-be)? Egy helységben van a router és a PC, egymástól 3 méterre kb. A lakás többi része nem lényeges sebesség szempontjából, telefon, tablet meg egyebek most is kapnak netet rendesen, ez minden bizonnyal az új routerrel sem fog változni.
Amit néztem az a TP-Link Archer C7 és a TU4-es USB-s vevő, árban is nagyjából ilyesmi kategória érdekelne. Ezekkel az eszközökkel kihozható az általam áhított ~30MB/s sebesség PC-->NAS irányba? Vagy ha nem akkor mit nézzek? Árban, típusban?
Köszi!

-
válasz
daw460
üzenetére
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott) -
válasz
Vasy09
üzenetére
viszont mi a különbség e kettő között? Asus AC66U B1/AC68U
Az AC66U B1 újabb és még olcsóbb is, az AC68U régebbi, kipróbált eszköz.Illetve a C8/C9-ből is vannak friss modellek? Csak mert egy C9-et néztem az emagon, amire 2013-as modellt írtak?

A megjelenés nem jelent feltétlenül hátrányt, TP-Link-nél a verziózás elég érdekes, nincsen külön jelölve ha újabb jön ki. -
StLui
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megcsináltam a beállításokat, de nem megy. Vezetéken sincs net az "R2" routeren. Egy 1043 V1-et állítottam be oda ideiglenesen, a V2 maradt a fő routernek. Próbáltunk az R2-re wifi-vel is csatlakozni, de jelszót kér, ami nem az ami a fő routeren, nem tudom mi lehet akkor.
A fő routert szerintem nem érem most el a webes felületen, mert a 192.168.0.2-re tudok csak belépni, 0.1-re nemMindkettőn gyári firmware van.
Mi lehet a gond?
-
powerup2
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Szia közbe néztem ezt UBIQUITI AmpliFi AFi-R erről mi a véleményed késöbb lehet bőviteni
kábeleket nem nagyon akarok látni a házba és azért ez jó lenne de sehol nem látok róla rendes tesztet hogy mennyire fed le x nm2 vagy ilyesmi illetve telefonon kivül pc-ről hogyan vezérelhető -
woodworm
veterán
A nem tudja az ac-t-re reagálás lett volna a lényeg. Gyárival valóban nem, mert szándékosan korlátozva van a chipset tudása. A cwf készítőket viszont nem érdekelte az asus piaci pozicionálása, ezért teljes értékű az 5GHz-es sáv.
Nincs ac1200-as nevű tp-link router, ez a sebessége, és a többi hasonló tudású routerénél is ez van kiemelve a címsorban. Amire gondolsz az a (archer) c1200 lenne, de az nem ajánlott eszköz. AC1350-esnek hirtelen két routert találtam náluk, c59, c60. Nem ajánlanám őket a 100-as lan portok miatt, csak ha megfelelően olcsóak és szándékosan keres valaki lassabb hozzáféréshez kimondottan kétsávos routert.
-
Frod
addikt
-
krealon
veterán
"Ezen kívül az AC5 és az AC59-et nézem, de akárhogy hasonlítgatom a specifikációkat, nem látok érdemi különbséget. (USB száma és antenna szám tér el) Árban mégis 14e vs 20e"
C5 --> gigabit Ethernet (kabeles kapcsolat)
C59 --> 100 Mbit EthernetTahat az utobbi, 95 Mbps internetkapcsolatnal gyorsabbat, biztosan nem tud magan atereszteni.
Azert ez eleg nagy kulonbseg.

-
Frod
addikt
válasz
woodworm
üzenetére
Szerintem félreértés lesz, nem azért sajnálom, hogy nem kapni mert akarok rá cfw-t tenni. Van egy, jól működik, de költözés miatt ott hagyom, így most egy méltó utódot keresek.
A többinek sem a sebességosztályát adtam meg, az egyiknek tényleg ez a neve, hogy AC1200.
Ezen kívül az AC5 és az AC59-et nézem, de akárhogy hasonlítgatom a specifikációkat, nem látok érdemi különbséget. (USB száma és antenna szám tér el) Árban mégis 14e vs 20e. -
daw460
csendes tag
Sziasztok! 15-20 ezres kategóriában van olyan ajánlott router ami tudja kezelni az 1gb-os digi netet, persze kábelen? A wifi sebessége nem fontos. Köszi!
-
woodworm
veterán
Nem véletlenül van szinte minden említésénél odaírva, hogy cfw-vel alkalmas. Ennél a routernél a felrakása megegyezik a gyári fw frissítésével, nem kell hozzá extra tudás. A nagyobb hibája, hogy már csak korlátozottan beszerezhető, de egyébként a használt chipsettel a mai napig jönnek ki új routerek.
Az említett tp-link eszközöknek pedig a sebességosztályát adtad meg, ez alapján nem lehet konkrét véleményt adni. Ha az n56u árát nézzük, akkor az archer c5 és a 1043nd v2,v3,v4 (nem dual routerek) ami belefér.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
-
Vasy09
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen ismét!
Mivel még a beköltözés előtt vagyunk, illetve lesz átalakítás is, így nem kizárt, hogy meg tudom oldani, hogy kábeleket húzzak el a falba majd!

Akkor lehet nem ragaszkodok én a 87u-hoz, viszont mi a különbség e kettő között? Asus AC66U B1/AC68U
Illetve a C8/C9-ből is vannak friss modellek? Csak mert egy C9-et néztem az emagon, amire 2013-as modellt írtak?
-
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ohh a fenébe, ezt nem is láttam

A javasolt Asus N56U viszont nem tudja a 802.11ac protokollt, inkább már akkor a legújabbat venném.
Esetleg ezek mennyire bevált típusok?
TP-LINK Archer AC1200 / AC1350Vagy ha ez mégsem szempont és elég a 802n, akkor pedig inkább WR1043ND-t választanám az ára miatt.
-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm átmegyek

(#59507) Intruder2k5
Nem is szükséges. Az a lényeg hogy az asztali gépen legyen internet (ne vezetékes). A router amibe a szolgáltató vezeték be van dugva úgy is sugározza a jelet.
Köszönöm! -
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Én most küldtem vissza egy ASUS AC87U-t több mint egy hét használat után, ezt a típust nem igazán ajánlanám.
Az egy dolog, hogy az USB2 és USB3 portokon lévő HDD-k megosztása instabil volt és gyakorlatilag nem működött (több HDD-vel sem), de maga a router is érdekes dolgokat csinált. Olyan eszközöket "ismert" fel a csatlakoztatott eszközöknél, amik biztosan sosem voltak felcsatlakozva rá. Pl. iPhone a LAN vonalon, közben a LAN-on csak a TV volt rákötve. A Wifin is sokszor hülyeséget írt 4G és 5G felületen is. Ezt szinte minden nap megcsinálta, ami azért elég furcsa. Először megijedtem ki lopja a netemet, de kiderült, hogy a router írt be a logba random eszközöket.
Az Ac87U topicban is írták, hogy gondok vannak, ezért nem hiszem, hogy az én routeremmel volt baj egyedül.
-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor amilyet írtam eszközt jó lenne CFW-vel?
Illetve hol találok hozzá olyat amivel ez működne? -
-
-
válasz
Vasy09
üzenetére
Az Asus AC87U is ajánlott kategóriás eszköz.
Szóba jöhet akkor még az Asus AC66U B1/AC68U és a TP-Link Archer C8/C9 is.Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Battlefield 6
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Minden, ami hőszivattyú
- Milyen TV-t vegyek?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS 2x E5-2650L v2 96GB ECC 2x10Gbit
- Újszerű Samsung Galaxy TAB S9 5G 8GB/128GB - TAB S11 5G 12GB/128GB
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3622, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3855
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Én is leírtam már ezt korábban, de nem mindenki emlékszik vissza az ezer helyen hagyott kommentjeire és a rá kapott válaszra, te sem és én sem

) A lakásba falból kábelen egy dobozba érkezik, amelyikhez lan kábelt lehet kötni. Úgy gondoltam, hogy ehhez lan kábellel egy switchet kötök,

)

Túlbonyolítjátok szerintem, nem kell semmi extrára gondolni, csak az érdekel, hogy ~30MB/sec másolást helyi hálón, PC-ről NAS-ra melyik szabvánnyal lehet elérni, ha a két egység egymástól cirka 3 méterre van? Ennél jobban nem tudom leegyszerűsíteni a kérdést...
Dr.NX