- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
veber0937 #59695 üzenetére
Az Asus folyamatos újra indulós gondokkal küzd ezért nem is ajánlott, bár a legutóbbi béta firmware-rel mind ha már elviselhető lenne.
A TP-Link ismert és kipróbált eszköz ezért is ajánlott kategóriás.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
-
válasz
rayoliviero #59689 üzenetére
Nincsen olyan, hogy nem kompatibilis, minden router-rel együtt kellene működnie a szolgáltatói eszköznek.
Ez a router esetleg? Vagy a használhatatlan kategória? Mert ez Coop kuponnal csak 5500 Ft lenne.
Inkább kerülni kellene ha lehet, nem a legjobb eszköz, ezért sem ajánlott kategóriás. -
Más kérdés:
A 1043-ak van 3db 5 dBi-s antennája. Nekem van 2db 9 dBi-s antennám. Fel lehet szerelni azokat valahogy, hogy erősebb legyen a jel?
Milyen párosításban vannam az antennák a routeren?
Minden antennának azonosnak kell lennie és azonos helyen is kell lenniük vagyis ne használd ez a megoldást. -
tobal155
újonc
Sziasztok!
Meglepő módon egy új router-t szeretnék venni.
Két típus nézek most asus ac68U és tp-link archer C9.
Mi a véleményetek ezekről? Melyiket érdemes választani?
pro/kontra, ahogy az előttem lévő kolléga kérte.
Vagy esetleg ebben a kategóriában mást?
Köszi!
-
veber0937
tag
Hi kettő közül melyiket:
pro/kontraASUS RT-AC1200G Plus Dual-band wireless-AC1200 router
TP-LINK TL-WR1043ND 450 Mbps Vezeték nélküli N-es Gigabites router
-
Carvus
senior tag
Sziasztok,
kollegámék routert keresenk olyan max 20k-ért:
120-as UPC net
2 Chromecast (egy régi, egy új) ezek egyszerre mennek általában
1 laptop
3 mobil
1 tabletNormális Dual bandet kapni ennyiért szerintetek ilyen felhasználási igények mellett? Egyáltalán szükség lehet rá?
Ajánlóba ezt találtam: TP-LINK TL-WDR4300 illetve ASUS RT-N56U de ezt már nem igen kapni..van még esetleg valami másik best buy?
köszi a válaszokat!
-
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste #59486 üzenetére
Úgy alakult, hogy nem kell újat beszereznem, mert elhozom a régi, bevált WDR 4300-ast. És mivel szerintem a gari időn már túl van a készülék, így amint a költözés engedi, rá is csapom egyből a cfw-t ha azt mondjátok azzal csak még erősebb lesz.
Ehhez a típushoz melyik cfw ajánlott, és tudtok dobni linket hozzá?
Köszi! -
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #59689 üzenetére
Ez a router esetleg? Vagy a használhatatlan kategória? Mert ez Coop kuponnal csak 5500 Ft lenne.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste #59668 üzenetére
Ha vesz egy 2,4 GHz-es Asus routert, az "kompatibilis" a Upc Ubee modemével? Mert valahol azt olvastam, hogy az Ubee és Asus nem szeretik egymást.
-
Lidl
senior tag
válasz
krealon #59683 üzenetére
Aha. Ez már ismerős. Ha az emeleti Tenda router wifijét is bekapcsoltam, akkor elég akadozó volt. De azt gondoltam, hogy annak rossz a wifije. Ezért került ki napi használatból. De akkor inkább emiatt lehetett.
Oké, akkor viszont marad a 1043nd, mint AP, azzal most nem akadozik semmi.Más kérdés:
A 1043-ak van 3db 5 dBi-s antennája. Nekem van 2db 9 dBi-s antennám. Fel lehet szerelni azokat valahogy, hogy erősebb legyen a jel?
Milyen párosításban vannam az antennák a routeren?Köszi
Lidl -
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
qnadam #59684 üzenetére
Eh eh. Na igen igazad van...de megiscsak, szerintem maradjunk az epito kritikanal, hatha abbol tanul mindenki.
Szoval igen, alapvetoen legyszives mindenki a leheto legegyertelmubben valaszoljon kerdesekre, 'mintha anyukadnak magyaraznal' kb, liyesmi modon kene mindenkinek gondolkodni mielott ir hozzaszolast:Mielott leirsz valamit, legalabb egy 3 masodpercre gondolj bele hogy a masik fel is nagy valoszinuseggel birtokaban van-e annak a hattertudasnak/tapasztalatnak (sztorinak..), amit epp leirni keszulsz, szoval hogy meg fogja-e erteni.
Ha ezek utan is leirod, akkor tenyleg csak menozesbol vagy kisebb esellyel tudatlansag leplezese miatt irsz (bar akkor minek irnal egyaltalan, ha nem ismered a temat). Nyilvan mindenki tud melyviz-jellegu dumakkal dobalozni a sajat szakteruleten, de ertelme nem sok van.Szoval @k.feri80 koszi a hozzaszolast, es vedd ezt epito jellegu kritikanak; rohadtul hasznos tudas az eletben ha az ember erthetoen el tud magyarazni bonyolult dolgokat is, akar a temaban nem jartasaknak
NA DE visszaterve a temara: nekem, abbol amit eddig osszeszedtem tudast es amennyire probalom elkepzelni a felmerulo helyzeteket amik elo fognak jonni a wifi halozataim tervezese soran, elegge afele hajlik a dolog hogy a wireless mesh a megfelelo a szamomra. Ami varhato:
- gyorsan fel kell szerelni az AP-ket (esemenyek elott par oraval), konkretan felakasztgatni oket aztan bekonfigolni
- nem fix halozat, esemeny utan le is lesznek szerelve, majd a kovetkezo helyszinen fel
- kabelezes lehet hogy neha lehetseges, de valoszinubb hogy nem, igy maradnek a wireless osszekottetesnel
- minel kevesebb cuccot kelljen cipelni, igy is van eleg, masok is
- sok klienssel kell tartani a kapcsolatot, de nem lesz hatalmas adatforgalom, sot egyelore WAN sem (max egy kapcsolodo szerver gep mehet ki az internetre talan, kicsit kesobb)Ezek alapjan van ami miatt valaki megis a mesh ellen lenne? Es tovabbra is varom a marka otleteket, bar en elegge az Unifi mesh fele hajlok.
ES az utolso kerdes egyelore: A mesh AP-k melle (Legyen az Unifi mondjuk), kell-e valami vezerlo, es ha igen micsoda (es miert?)? Router vagy switch, es van-e valami kovetelmeny vele szemben?
Koszi mindenkinek aki valaszol!
-
krealon
veterán
"Ez biztos? Mármint hiszek neked, de honnan lehet tudni, hogy egy eszköz tudja-e az igmp snooping-ot?"
Aaaaaaa.
Ezt jol elszurtam.
Helyesen:
"Az IPTV ulteti le a WIFI halozatot, ha olyan eszkoz is van benne, ami nem tudja az IGMP snooping-ot."A kabeles halozatnak nem okoz tul nagy terhelest az UDP broadcast.
-
törölt tag
válasz
Radeon_5 #59675 üzenetére
jaj dehogy nem 3p az a kis kocka.
Egyébként azért nem raknám ki frontra, mert vezetékes fronton elég vicces megoldásaik vannak. Semmi képen nem mondanám rossznak, de rengeteg olyan biztonsági funkció hiányzik belőle, amit azért illene bele tenni. Mesh hálózat tekintetében, nem tudok nyilatkozni, mert nincs benne tapasztalatom. Ami összefogja az egészet azt úgy hívják cloud key. Vagy kinevezel egy dzsunga PC ráírod hogy kontoller, telepítesz rá egy ubuntu szervert, és arra már lehet telepíteni a kontoler szoftvert. CLI max set-inform http://kontollerip8080:/info de a help pontosan ki írja. Nem nagy cucc összekalapálni. a 8 portos switchek 40.000Ft körűl vannak. azok mehetnek akár egy nagy 24 portosra is, a kontroller összefogja az egészet, és szépen be lehet állítani, lehet létre hozni VLAN-okat, mi mit láthat, mi nem. A DPI mindent logol, mikor, mennyi időt, mennyi forgalmat, hova mihez csatlakoznak eszközök. Elég faxa cuc, de nem frontra. csak háttérbe.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Radeon_5 #59676 üzenetére
az 5GHz nyilvan jobban fog "arnyekolodni", de ha nem akarod hogy menjen, akkor siman kikapcsolod a routerben, aztán akkor nem fog valtogatni a mobil eszkoz a ketto kozott
vagy azt is lehet, hogy a lecsatizos antenna helyere feltolsz egy-egy 10-16dBi-st, aztán akkor van powernekem igy a TPlink741-l, nem csak lakasban, de meg az utcan is fullos terero volt a 4-5 emelettel lejjebb 2 beton falon at a mobilon
megalltam a haz elott a kocsival akar at utca tuloldalan is, es mar fel is csatizott a mobil a routerre -
hobizoli
nagyúr
válasz
Heylel #59677 üzenetére
nekem egy TPlink Archer AC750 C2 van, ez vmi 12k koruli fizetotallerba faj perpill, nem most vettem, hanem meg masfel eve, amikor a TPlink 741-s megkukult kb 8 ev utan
de QoS-t nemtom tud-e ez, mert azt nem hasznalnam amúgy se100Mpbs Digi-s netet siman viszi, 3 mobil, 1 medialejatszo, 1 BlueRay, 2 desktop es egy notebook kapcsolódik hozza, a mobilokon kivul minden Gigabiten megy kabelen egy TPlink Gigabit switch-n tovabb osztva
a mobilok 108-150Mbps-n kapcsolodnak hozza
szoval szerintem jo, nyilvan ezek azert nem egyszerre forgalmaznak megabiteket, de ha vmelyik mobil elkezd frissiteni a Play izebol, akkor se szokott nyug lennimondjuk azt sosem neztem hogy youtube lejatszas kozben mennyit változik a ping SC2 kozben, de szokott menni az is a háttérben, masik gepen meg letoltikezes szaladgat
mindenesetre nem szaggat be miatta -
Radeon_5
aktív tag
Egyebkent szerintem a wifi setupok tekinteteben sok tudnivalo van, ami esetleg valaki hozzaerto betolhatna az osszefoglaloba, nem talaltam ott ezekrol infokat, igy kerdezek itt
Szoval meg par plusz kerdes, altalanosak, mire kellhet figyelni ilyen sok kliens eseten, ahol valoszinuleg egy csomo kulonbozo kepessegu eszkoz letezhet?
1) 2,4ghz es 5ghz valtasok, es AP-k kozotti ugralasokat tekintve, mi a jo setup? Nem vagyok nagyon jartas a temaban, de pl megoldhato az, hogy az 5ghz es 2,4ghz halozatoknak ugyanaz legyen az ssid-je (kliensek csak egyet lassanak), es az eszkozuk donti el hogy mire csatlakoznak? Plusz nem tudom egy kliens tud atvaltani kozottuk,, ha mondjuk a 5ghz jel gyenge valamiert?
2) G/N/AC szabvanyok temakoreben a sebesseg hogy alakul? Az eszkozok kulon-kulon kezelik az egyes kapcsolatokat, es igy az atviteli esbessegeket is? Pl. a G-n kapcsolodo kliensek ki tudjak hasznalni az 54mbit sebesseget, amig az N-en kapcsolodok ettol fuggetlenul +300 mbit-en osztoznak?
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
#19482368 #59672 üzenetére
Koszi!
A 3p-t nem latom a jelenlegi kinalatban. Miert nem vinne Unifi-t frontra es mi ez hogy a Cisco-k jobbak?Pliz magyarazd el, ezt igy csak te erted
Amit meg elfelejtetten a konkret setupommal kapcsolatban kerdezni: a (egyelore korlatolt, most olvasok sokat) tudasom alapjan ugy tunik hogy nekunk egy mesh setup lenne a megfelelo, erre van esetleg valami szabaly, hogy mesh vagy nem mesh? Egy mesh halozat az AP-k kapcsolodasi metodusatol eltekintve ugyanolyan tulajdonsagokkal rendelkezik mint egy 'sima' AP-k bol allo csillag halozat?
A szitu az, hogy egy ilyen esemenyen nem feltetlenul tudok kabeleket vezetgetni minden AP-tol egy kozponti switchbe, szoval a foolproof megoldas az, amit minden helyen tudok alkalmazni, hogy wireless modon kapcsolodnak az AP-k, ami (ha jol ertem) === (wireless) mesh.
Latom az Unifi is kinal mesh megoldast, esetleg valaki probalta?Meg sosem installaltam ilyet, de gondolom van egy kozponti egyseg, amire aztan tetszoleges plusz AP-t lehet kotni (marmint wifin kapcsolodni) plug n play modon, a kiszolgalni kivant kliensek szamatol fuggoen.
Ez nekem ilyen modon elegge jol kiszolgalna a celjaimat, ha eleg sebesseget is tud biztositani. Sok nem kell, mondjuk max 0,5 mbyte/s /user, inkabb sok usert kell hogy kiszolgaljon egyszerre 'idle' modban, egyszerre csak keves fele megy majd ez a fel meganyi adat. Ha pedig kevesnek tunik a delej, bele lehet tolni plusz egy mesh AP-t a rendszerbe gyorsan, ha jol gondolom. -
Heylel
csendes tag
Kedves fórumozók!
Miután az ősrégi D-link 4300-as routerem ma beadta a kulcsot, szükségem volna egy új routerre.
Sajnos jelenleg az anyagi lehetőségeim nagyon bekorlátozódtak, jó lenne minél olcsóbban megúszni, lehetőleg nem 10.000 forint fölé menni, de ha muszáj talán 15 ezerig el tudok menni.
- Jelenleg 20 Mbites netem van, hamarosan tudok váltani 50 Mbitesre, szóval nem kell kerítésszaggató sávsélességet tudnia.
- Nem kell a túl erős wifi se, 5 Ghz meg aztán végképp nem, mivel konkrétan egy másik wifit látok néha-néha az utca túl oldaláról. Családi házban lakok, a T-com által adott ZTE kütyü is könnyedén belövi.
- Ami viszont kéne, az a QoS mivel a sávszélességet jó lenne ha a LAN kábelen csatlakozó PC kapná meg prioritásban a játékokhoz a párom youtube hallgatása helyett. (Jelenleg ha zenét hallgat dupla lesz a ping). Gondolom a Game Fuel szintűre esélyem sincs ezen az árszinten, de hátha tudtok valamit javasolni. Esetleg használtan mit lehet kapni?Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
Radeon_5 #59671 üzenetére
unifi alaklmas rá, Layer 3 router, ebből 2db termékük van, a 3P és a pro ami már gépterem. a switch van kicsi 8 portos, amiből 3 fajta van. azokra lehet rakni Poe AP-ket, simán kezeli. Alapvetően jó eszközök,és megbízható több nagyvállalat használja. Én frontra nem tenném ki, arra még mindig a cisco eszközök a legjobbak.
Előnyük, egyszerű, átlátható kezelő felület, van az oldalukon demo lehetőség ott meg tudod nézni milyen opciók állnak rendelkezésre, és reálisan tudsz dönteni, megfelel az elvárásaitoknak, vagy nem. -
Radeon_5
aktív tag
Hello nepek!
Milyen megoldast ajanlanatok a kovetkezo setupra?Kb 200 ember kiszolgalasa esemenyeken (kulonbozo helyszinek), de 'jo' alaku termek, nem zegzug/labirintus, hanem normal teglalap(kozeli) alaprajzu, kb. esemeny/koncerthelyszin, nem sok zavaro targy, talan par oszlop meg asztal, de a routert persze minel magasabbra tesszuk majd ahogy csak tudjuk.
Egyelore csak LAN kell, WAN-ra (azaz internetre) nem lesz(nek) rakotve a router(ek).
Csatlakozaskor minden kliens letolt vagy 2-3 megabyte-nyi adatot, de utana nincs kep vagy video adatfogralom.
Amikor viszont adatforgalom van egy kliens es a szerver kozott, az 'realtime' data, de csak textualis mennyisegu csomagok, nem video stream, olyan MAX 0,5 mbyte/sec korul.
Egyszerre mondjuk ugy tippre 1-20 klienssel lenne ilyen adatkapcsolat.Ha jol szamolom, akkor ez pl. egy G szabvanyos wifi eseten, aminek a gyakorlati maximuma 2,5 mbyte/sec korul van, ez egyszerre 5 klienst jelent maximum amivel fenn lehet tartani a kapcsoaltot rendesen, vagy rossz a matekom?
Ugyanitt: Van tapasztalata valakinek az Unifi routereivel/masfele termekeivel, es ha igen, ajanlana azokat ilyesfele felhasznalasra? Szivesen meghallgatok pontos tipust is, melyik es miert jo.
Hatha masnak is hasznosak lesznek ezek az infok.Koszonom minden valaszolonak!
-
bignor
tag
válasz
Gubek-Einste #59669 üzenetére
Köszi! Megnézem ezeket a cuccokat és megpróbálok választani.
-
-
válasz
rayoliviero #59665 üzenetére
Nem lehet megmondani, ideálisabb lenne egy csak 2,4 GHz-s eszköz, annak jobb a lefedettsége.
-
válasz
bottecchiabp #59651 üzenetére
idegen eszközt nem is fog engedni, viszont kérhetsz tőlük wifis modemet.
más kérdés, hogy egyáltalán hogy lehet legálisan hozzájutni, mert a cb elvileg csak a upc-nek készül, és nem árulják külön, de nem is öreg ahhoz, hogy selejtezzék. a cisco epc3212-t már nem kell visszaadni, ha másik modemre cserélik, de az nem is mai darab... -
bignor
tag
Sziasztok!
4g/lte sim kártyás routerre lenne szükségem otthoni mobilnethez. Olyan eszközre lenne szükségem ami megbízhatóan teszi a dolgát, nem gond neki egy családiházat (földszint+tetőtér) kiszolgálni, egyszerre max 4-5 eszköz lógna rajta. Felhasználás böngészés, Ytube, skipe, egy kis online játék. Mit ajánlanátok?
-
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste #59663 üzenetére
Most is írta, hogy sajnos sehogy nem tudja áthelyezni.
Ezek közül melyik adja a legerosebb WiFi jelet?
-
Tomdriver
őstag
válasz
Gubek-Einste #59653 üzenetére
THX!
-
válasz
rayoliviero #59662 üzenetére
Pedig az optimálisabb elhelyezés lenne a legfontosabb.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste #59661 üzenetére
Az eszközt ott akarja hagyni, ahol van. Olyan megoldást szeretne, a WiFi-t is csak mellé tudja tenni.
-
válasz
rayoliviero #59660 üzenetére
Ideálisabb helyet kellene keresni az eszköznek, pl a nappali másik oldalán kellene kezdetnek próbálkozni.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste #59656 üzenetére
A hálóban nem működik.
Az iPhone 7 Plus telefonjával akarja használni. Lehetőleg 5 GHz-en. Tégla a fal (2 darab), szomszéd messzebb van, családi ház. Pénze van rá, a lényeg, hogy a hálóban is tudja fogni a WiFi-t.
A max sebesség nem fontos, elég neki 60 körüli is, ha annyit össze tud hozni a telefonján a hálóban wifin. -
-
válasz
Tothgera30 #59649 üzenetére
Az már eléggé felső kategória, olcsóbban:
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7
30k felett: Asus AC66U B1/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C8/C9 -
-
válasz
rayoliviero #59645 üzenetére
Garancia nincsen, hogy az új eszközzel jobb lesz a helyzet.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7 -
-
-
-
törölt tag
válasz
bottecchiabp #59651 üzenetére
Nem tudsz más eszközt beüzemelni a saját eszközükön kívül. Csak utána tudod kötni.
Ha modem módban van, max 3db eszköz csatlakoztatható rá, és működni is fog, külön külső IP címekkel.
Modem módban a 192.168.100.1 címen éred el, ha vissza akarod kapcsolni. Router módban már van lehetőséged a tartományt megváltoztatni tehát akár lehet 192.168.254.1 is a geatway elérése. -
bottecchiabp
csendes tag
UPC Connectboxnak van alternatívája? Egyben kábel modem és router és működik is a UPC hálózatán?
Uis szereztem egy ilyen eszközt egyben kábelmodem és router, de van egy komoly gond: a UPC nem engedi feljelentkezni az eszközt a kábelhálózatra.....
egyéb tipp? Olyan 2:1 eszköz ami fel is jut a UPC hálózatára?
-
veber0937
tag
Hi
Erről vélemény:
TP-LINK TL-WR940N 450 Mbps N-es vezeték nélküli router? -
válasz
bluemirage #59646 üzenetére
Ezek közül egyik sem nyeri el a tetszésemet. Esetleg kilógó antennásak közül ilyen D-Link AC3200-as nagyon elborult ötlet lenne?
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #59645 üzenetére
240-es a net, most mondta.
-
Lidl
senior tag
válasz
krealon #59643 üzenetére
Ez biztos? Mármint hiszek neked, de honnan lehet tudni, hogy egy eszköz tudja-e az igmp snooping-ot?
Jelenleg a hálózatomban a következő eszközök vannak:- Telekom-os Speedport router/modem (ez biztos, mivel ez adja az IPTV-t.
- TP-Link WR1043ND v4, ez adja a wifi-t, AP ként, tehát a WAN portjára nincs dugva semmi.
- Egy Asus 8 portots 10/100 -as switch. Valami egyszerű, pontos típust nem tudok
- Egy Tenda (talán F300) router, ami switch-ként működik (Wifi off, WAN portban semmi)Az egyik box as Asus switched keresztül van rádugva a Speedport routerre, a másik pedig a Tenda routeren keresztül.
És jelenleg teljesen jól megy minden a hálózaton. Nem akad az IPTV, nem lassul be a net, stb)Néztem a 1043ND specifikációit, de ott sem látom, hogy lenne IGMP feltüntetve.
Az Asus switch sem egy mai darab és nem is komoly.Szóval elképzelhető, hogy ezek a régi eszközök támogatják az IGMP-t, de a Xiaomi router nem?
Még nem nyomtam rá a vásárlás gombra az Ali-n de akkor még várok is vele, nem akarok rosszul járni
Köszi
Lidl -
válasz
Tothgera30 #59639 üzenetére
Antenna nélküli dual band-es router, melyek gigabites internet mellé is jók.
Asus N56U (kifutó... de jó eszköz. CFW-vel helyett tudja az AC-t is, de a gyári firmware is stabil)
Dlink 860L B1 (ez csak CFW-vel használható, de azzal jó) -
rayoliviero
veterán
Egy haverom keres routert a UPC netjéhez, mert családi házban azt mondta, hogy az egyik szobában nincs jel soha a UPC Ubee modemmel.
A net 60-120-as lehet, azt nem tudom. Távolság 12 méter légvonalban a szoba, ahol nincs jel.
De erősebb kell a biztonság kedvéért. Tudtok ajánlani valamit? -
Radomer
aktív tag
Hali!
Archer C7 V1 helyett V4 érdemes váltani? Néhanap eldobja az 5ghz a mostani.
Szerk: Gyári firm-el volt eddig használva a V1.
-
krealon
veterán
"Ez az igmp, ugye csak akkor számít, ha ezen a routeren keresztül megy ki az IPTV?
Tehát a a Xiaomi router csak benne van a hálózatban, mint egy AP, akkor nem okoz gondot az IPTV-nek?"Forditva.
Az IPTV ulteti le a halozatot, ha olyan eszkoz is van benne, ami nem tudja az IGMP snooping-ot.
Sajnos ez tapasztalat. -
Vérboci
addikt
Sziasztok,
van egy Asus RT-n12+ routerem, ami az utóbbi időben csiga lassan engedi csatlakozni a klienseket, illetve eléggé hullámzó a wifi sebessége ugyanazon a pontján a lakásnak (préri közepe családi ház, nincs zavarás). Időnként meg is szakad a net. Azazhogy a telefon vagy a laptop csatlakozva marad, de internet nincs.
Gyanítom, hogy a routerrel van baj, (ezt esetleg kérem cáfolni), így vennék egy újat.
Mi lenne a legjobb vétel max 3 kliens egyidőbeli csatlakozásához (2 telefon és egy tv box), 100-as nethez, kisebb házikóban. Különösebb tudásra nincs szükség, hasítson a böngészés meg a tv-boxon az online film.Amit néztem, az asus RT-N18U, de kicsit drágállom. Van olyan ami olcsóbb és ugyanilyen jó?
Köszi! -
Lidl
senior tag
válasz
woodworm #59638 üzenetére
Ez az igmp, ugye csak akkor számít, ha ezen a routeren keresztül megy ki az IPTV?
Tehát a a Xiaomi router csak benne van a hálózatban, mint egy AP, akkor nem okoz gondot az IPTV-nek?
Jelenleg egy Speedport Entry .... router van, amit a szolgáltató adott, és e mellé néztem a Xiaomi-t, mint AP (ezért nem jelent gondot, hogy csak 2 LAN port van rajta)
Köszi
Lidl -
Sziasztok.
Adott egy családi ház, ahol 100/100mbp/s-el rendelkező internet hálózat van bekötve, Cat5e-Cat6 kábelezéssel. Mivel esélyes hogy később nagyobb sebességű hálózat lesz kiépítve, ezért olyan router-t keresek amit nem kell egyhamar lecserélnem. Illetve 5Ghz-s hálózatnak is örülnék, legyen inkább kritériumok közzé sorolva, a jövőre nézve.
Lan - 2 db eszköz.
Wifi - 4db eszköz.Felhasználása 24/7-ben.
Örülnék ha olyan eszköz lenne amiből nem lóg ki antenna, és a hűtése kellőképp megfelelő, tehát nem throtting-ol.
Várom az ajánlatokat.
-
Zolás
addikt
válasz
Gubek-Einste #59619 üzenetére
Mi wifi 3 3g, igazából a 3g részét nem használnám. Családi házas környezetben lesz, 1 gép kábelen, 4 telefon, és 2 laptop lesz rajta, ez a maximális eszköz szám, ami lesz rajta.
-
Lidl
senior tag
válasz
Gubek-Einste #59617 üzenetére
Igazából azért gondolkodtam rajta, mert a router-ek többségében a gyári szoftverrel nem lehet kikapcsolni a WAN kapcsolatot.
És akkor hiába van csak a LAN-on csatlakoztatva a hálózathoz, azok az eszközök, amik erre vannak kapcsolódva (a wifi kapcsolaton keresztül) meg próbálnak kommunikálni a WAN porton keresztül, és ez akadást, késést okoz. (benne is van a routing táblában, hogy a WAN porton keresztül menjen az útvonal a 0.0.0.0 hálózatra)
Ez okozott korábban gondot az Telekom-os IPTV-nél. Ott percenként akadozott a kép, ha így volt benne egy router a hálózatban.
Egy 841ND volt így, de miután feltettem egy CFW-t rá, ki lehetett kapcsolni a WAN portot, és csak mint egy AP viselkedett. Így jó volt, de most kicsit fellángoltam, hogy lecseréljem, mert gyenge a jele az emeleten.
De most kipróbáltam a 1043nd V4-et és ezzel (bár nem lehet kikapcsolni a WAN portot és nem is lehet AP módba kapcsolni a gyári szoftverrel) nem csinálja az akadást. Elképzelhető, hogy jó lesz egy sima router is.Köszi a segítséget, egyenlőre tesztelem otthon a 1043nd-t és ha megfelelő, akkor lehet, hogy ilyen lesz.
Köszi
Lidl -
.Ishi.
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #59626 üzenetére
Köszi, máris tartok arra.
-
Doky1988
senior tag
válasz
Intruder2k5 #59632 üzenetére
Igen mindenhol ezt olvastam, hogy RT-N18U Tomatoval nem egy rossz választás
No akkor lehetséges, hogy adok 1 esélyt neki
-
-
Doky1988
senior tag
válasz
Intruder2k5 #59630 üzenetére
Fúh most látom tényleg bocsi
Ettől függetlenül te mit ajánlanátol Intru?Mi a best buy most?
-
válasz
Doky1988 #59628 üzenetére
Amire válaszoltál, az egy 2011-es hozzászólás volt.
A hiba amit említett a fórumtárs, a WL-500gP sorozat tápjának típushibája, ha valaki ért hozzá, akkor 100Ft-ból javítható, egyéb esetben 1000Ft-ért lehet venni másik tápot.
-
Doky1988
senior tag
Egyébként mi most a "best buy" router? Nekem itthonra, igazából 2 telefont, 1 TV-t, 1 NAS-t kellene kiszolgálnia, illetve egy 2db asztali PC-t, meg egy Notit. Na már most DLNA-val NASról nézzük a filmeket, tehát olyan router kellene ami birja mindezt, nem akadozik... 1043ND V2.1 -em simán vitt mindent patikául, de lehalt sajna..
Per pillanat vagy egy 1043ND V4 -en gondolkodom, vagy egy ASUS RT-N18U -n.. De ha van valami abszolút best buy router akkor várom a javaslatotokat
-
Tomdriver
őstag
válasz
Gubek-Einste #59623 üzenetére
Köszi, nem kell LAN port és dual band wifi sem, úgyhogy az ajánlottak közül lesz valamelyik.
Azt viszont elfelejtettem megírni, hogy a szolgáltatói routerhez csatlakozik a vezetékes telefon kábele, ilyen csatlakozási lehetőség azonban az ajánlott routereken nincs.
Akkor ha jól sejtem, a szolgáltatói eszközt nem lehet kihagyni a folyamatból - ez eddig nem volt tiszta.Kérdésem még, hogy a két routert a WAN csatlakozási felületükön kell összekötni, majd a saját routeren elvégezni a szükséges beállításokat?
-
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég egy ismerősömmel beszéltük, hogy amint bekötik hozzájuk a netet, választunk majd egy jó routert. Már rendeltük volna meg az összefoglaló alapján, viszont a szolgáltató vitt magával egy modem/routert (pontos típusa: ZTE ZHXN F668), a baj viszont az vele, hogy állítólag a wireless jele valami iszonyat gyenge: elmondása szerint még ugyanannak a szobának a távolabbik sarkából is szinte nem volt jel.
Kicsit utánanéztem a routernek, de csak nem lehet ennyire gáz, nem? Valami beállítási gondra tippelek, de bármilyen tanácsot elfogadok.
-
-
d3tox1c
senior tag
válasz
Gubek-Einste #59620 üzenetére
Köszönöm
Megneztem, ott is az utolsó kérdés az enyém -
Tomdriver
őstag
válasz
Tomdriver #59607 üzenetére
Szia, köszönöm a visszajelzést, válaszokat beírtam!
Milyen szolgáltatói eszköz van használatban?
ZTE ZXDSL931VIIMilyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Falak száma 2 (esetleg 3, de nem opció most) anyaga terméskö, vastagsága 70cm, távolság max. 20m (persze jó ha több), szomszédok a vaddisznók (erdőben lakom.)
Egy PC és két okos TV vezetéken (két utóbbi esetleg wifin), egy PC mobil wifi adapteren, két mobil teló, egy tablet, egy laptop. De együtt ritkán használom őket.Mennyi lenne a beszerzésre?
Amennyiből egy stabil hálózat létrejön, de nem szeretnék külön AP eszközöket telepíteni (ha jól írtam, tök laikus vagyok).Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Semmi egyéb.Köszönöm a tanácsod, segítséged előre is!
-
-
-
Ha nem valami speciális körülmény indokolja akkor nem éri meg AP-t venni, árban kb annyi mint egy sima wifi router és a különböző üzemmódokon kivül nem is tud többet mint egy sima wifi router amely később még más célra is használható, főleg CFW-vel.
Ehhez a sebességhez elég lenne egy Asus N12 D1 (dedikált AP és repeater mód gyári firmware-rel) vagy TP-Link 841ND is.
USB port csak az gigabites portokkal rendelkező típusokon van az ajánlott eszközök közül:
Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott) -
Újabb kérdés, magasabb ársávban mik azok a márkák, típusok, amik biztosan beváltak, és nagyobb a hatótávjuk az új ~10k kategóriától ?
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is. -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok. Router beallitasokban tudna valaki segiteni, idot szanni ram? Mar irtam par helyre, eredmenytelenul. Sajnos,nagyon nem ertek hozza....
-
Zolás
addikt
Üdv.
Xiaomi wifi router mennyire ajánlott? 9k alatt jutnék hozzá egyhez, annyiért megéri? -
SkiDev
őstag
válasz
qnadam #59611 üzenetére
Nem titkolom, semmit.
Azért ilyen olcsóak, mert magadnak kell kiépíteni a környezetet.Kaptuk össz-vissz egy kis kábelt a falból meg azon van egy kis kocka, amin két darab LAN port.De ebből csak az egyik megy.
Jelenleg van egy WiFi-router összesen ezen LAN helyre bedugva, ami szórni 54 Mbps-dal szór, kábelen pedig 10/100-as.
Ezt kéne úgy megoldani, hogy ne kelljen 12k-t elverni a 1043ND-re. Ezért gondoltam a switcherre (mivel ~4k a switch ami gigabites), azt bedugni a falba, ahhoz meg hozzákötjük a wifit, illetve 2 darab LAN kábelt a két gépbe, mert két gép és egy laptop van a mobil eszközök mellett. -
Sefter
veterán
Sziasztok!
Asus RT-AC88U routernek van olcsóbb alternatívája?
Ami kellene:
- 8db gigabites port
- AC wifi
- gigabites nethez
Szeretem az asus hálózati cuccokat, mert eddig mind bevált (ellenben dlink-el rossz tapasztalataim vannak).
Switcheim most netgear és tplink-ek, ezekkel sincs bajom, csak szeretném kiváltani legalább az egyiket. -
válasz
SkiDev #59587 üzenetére
amit router néven lehet kapni soho használatra, az valójában egy egyszerű router, egy switch és egy vezetéknélküli access point összeépítve. ebből a forgalmat a router irányítja, az access point értelemszerű, és a switch köti össze ezeket, meg a kábelen kapcsolódó gépeket. a rádió nélküli router az a vezetékes router.
hogy innentől mit tudsz csinálni, az továbbra is attól függ, hogy a digi milyen eszközt adott neked, ezt azóta is titkolod... ha routert, akkor mögé tudsz lógatni egy switchet, arra mehet egy ap meg a vezetékes kliensek. ha nem routert, akkor valami kell, ami irányít, egy switch nem elég, mert nem lesz, ami felépíti a pppoe kapcsolatot. vagyis lesz, de egyszerre csak egy lehet, te meg ugye több gépet akarsz használni... tehát milyen eszközt adott a szolgáltató?
-
Lidl
senior tag
Sziasztok,
egy AP-t szeretnék venni a meglévő wifi-s router helyére.
Egy 45+45 m2-es házba kellene, a földszinten van a router és egy vasbeton födémet kell átvinnie.
Szombaton vettem egy 1043nd-t v4 (anyósomnak terveztem) és elég jól megoldja a dolgot. (de ez hamarosan átkerül a mamához)
De telekom-os IP-tv-m van és volt olyan probléma korábban, hogy ha a telekomos router-en kívül más router van a hálózatban, akkor akadozott a tévé adás.
Ez a router csak a wifi-t biztosítja, tehát nem is kellene router elég lenne egy AP is.A kérdésem az, hogy milyen AP-k ajánlottak, amik hasonló teljesítményt nyújtanak, mint a TP-Link 1043ND?
5 GHz-re nincs igazán szükségem. Semmilyen eszközöm sem támogatja, ezért elég lenne a sima 2,4 GHz-es. De ha hasonló árban olyan van, ami mind a kettőt tudja, akkor nem zárkózom el tőle.A net 20/5 MBps-es, aszóval nem kell nagy sebesség. Esetleg, ha lenne az AP-n USB (nyomtató szerver, média szerver) akkor az előny lenne.
Előre is köszönöm!
Lidl -
Pecc
őstag
válasz
qnadam #59581 üzenetére
Köszi a választ
Kondik nem púposak, tápja jó, másikkal is ugyanezt produkálja egy idő után. A nap bármely szakában egyforma, felénk nem észrevehető jelentősen a leterheltség. Mintha elfáradna, kb féléve dugtam vissza a 340GD-t a pihenésből, a lecsökkent 18mega helyett tudott produkálni 45körül. Tegnap újra kicseréltem, most a 841ND V.8 van bekötve, a 18 helyett 45körül tud az is éppen. De egy pár hét után mintha elfogyna belőlük valami. Melohelyen asus RT N12+, az egy 741ND-t váltott, gyengébb a jel a tp linktől, ugyanonnan, ugyanazzal a nettel.Gubek-Einste
Köszi a választ. Elírtam, 841ND v 8-am van, és a leváltandó eszköz.
Melohelyen asus RT N12+, az egy 741ND-t váltott, gyengébb a jel a tp linktől, tehát kisebb a hatótávolsága, ugyanonnan, ugyanazzal a nettel. Marad az 1043ND ezekszerint.Újabb kérdés, magasabb ársávban mik azok a márkák, típusok, amik biztosan beváltak, és nagyobb a hatótávjuk az új ~10k kategóriától ?
-
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok,
szolgáltatói (Telekom) router helyett keresek jobb minőségűt, főleg a wifi oldal érdekelne, mert ezen 2 szobával arrébb már alig érezhető a jel.
20 Mblt/s netem van és a hálózat többet nem is bír el (1,5 Km QV kábelen jön a házamhoz), tehát nem lenne szükség nagy teljesítményre és a jelenlegi ki is szolgálna, de a wifi az halál...Antenna teljesítményre ezt találtam az egyik legerősebbnek, kérdésem hogy ez megfelelő lehet e, illetve képes e helyettesíteni a szolgáltatói routert? (szoftveres, hardveres kompatibilitásra gondolok elsősorban)
-
-
Doky1988
senior tag
válasz
Gubek-Einste #59603 üzenetére
ASUS N18U miben jobb a V4 1043nd nél?
-
válasz
Doky1988 #59602 üzenetére
Panel/társas házi környezetben előnyösebb tud lenni a dual band eszköz, feltéve, hogy van megfelelő kliens eszköz. Ebben az esetben: Asus N56U (CFW-vel AC-s)/AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C5/C7 lenne ajánlott.
A csak 2,4 GHz-s wifi-vel az Asus N18U jobb mint a TP-Link 1043ND. -
Doky1988
senior tag
Üdv! 1043ND V2.1 helyett milyen routert ajánlanátok ami stabilabb, jobb, gyorsabb stb? Azaz jelenlegi ár/érték arányban mi a best buy? Vagy mi az ami stabil tényleg? Olvastam itt ASUStól kezdve mindent
Panel lakásba kellene, tehát jelerősség sem hátrány
Azaz ASUS RT-N18U vagy egy 1043ND V4?
-
pvil
tag
válasz
Gubek-Einste #59599 üzenetére
Köszönet, akkor hanyagolom...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Lexus, Toyota topik
- OpenWRT topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Corsair Dominator DDR5 32GB 6000mHz
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-23 napos-garanciás
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest