- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Rathrol #54896 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U -
pajszer91
tag
válasz
viperabácsi #54897 üzenetére
Köszi, végül ma megrendeltem Asus RT-AC58U AC1300
Egyúttal megrendeltem a Diginet1000 internethozzáférést is mert csak 500 Ft-tal kerül többe havonta, mint a jelenlegi 500as előfizetés. Cat6-os UTP kábel megfelel ehhez a sávszélességhez? -
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
DIGINet200 nett csomagom van, ugye a digi szolgáltató ilyen router adott Huawei Echolife HG8247H és erre szeretnék vásárolni routert amihez hozzá csatlakoztatnám, milyen routert ajánlanátok max.: 18 ezer ft-ig?
-
krealon
veterán
válasz
pajszer91 #54892 üzenetére
Itt talalhatsz tulajdonosokat, akik nyilatkozni tudnak: ASUS RT-AC1200G+ topik
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #54888 üzenetére
hát vegyes vélemények vannak még
azt hiszem jó nekem jövőre is az AC-s router
addig még jobb procikat adnak ki meg fejlődik mindenmondjuk a Qualcomm 4magos procija tetszik az biztos elég bika lehet
-
pajszer91
tag
válasz
pajszer91 #54890 üzenetére
ASUS RT-AC1200G+ Router nem ajánlott?
-
pajszer91
tag
válasz
Gubek-Einste #54880 üzenetére
Köszi a választ!
Kertes ház, tégla falak, 1 pc, 1 notebook és 2 okostelefon lennének a fő "fogyasztók" ezen kívül még 1 okostelefon meg egy tablet csatlakozna rá néha, smart tv (ritkán). Érdemes 802.11ac szabványt tudó routert venni?
Beszerzésre 20k körül gondoltam. -
pixelmester.
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #54882 üzenetére
Koszi!
De pont igy van, h a routeren ki van kapcsolva a dhcp, es ugy van osszekotve, ahogy te is irtad. -
válasz
TeeJay #54884 üzenetére
Nézz be a saját topikjába.
-
válasz
Core2duo6600 #54882 üzenetére
Azok elég drágák erre készülj fel.
Tapasztalat sincsen nagyon ilyen eszközökkel.
Ajánlható eszközök: TP-Link TL-MR6400/Archer MR200, Asus 4G-N12/4G-AC55U, D-Link DWR-921 -
válasz
pixelmester. #54881 üzenetére
ITT tedd fel a kérdésedet.
-
TeeJay
félisten
Asus AC58U kinél mennyire stabil?
wifi 2,4 és 5GHz-en eldobja?
1000-es DIGI alatt 930-940megabitet tud hozni? -
pixelmester.
aktív tag
válasz
pixelmester. #54881 üzenetére
vagy ha esetleg valami jelerősítő megoldaná a problémát? (mert a modem wifijén keresztül működik a varázslat, csak annak meg gyenge a jele. és akkor a router helyett bekötnék egy jelerősítőt...)
nem lehet, h ott felmerülne ugyanaz a probléma, ami a routernél is? -
Core2duo6600
veterán
válasz
Gubek-Einste #54878 üzenetére
Sim kártyás, gondolom azok stabilabbak, aztán ha ezen felül van rajta usb bemenet is, az nem baj.
(#54881) pixelmester.
Nincs elálítva semmi, másik alhálózat van a router mögött, ezért nem megy.
Amit kipróbálhatsz, hogy a routerben kikapcsolod a dhcp kiszolgálót, és a szolgáltató eszközébe nem a wan portjával, hanem az egyik lan csatlakozóval kötöd össze.
Ekkor már csak egy alhálozat lesz az egész, és így elviileg mennie kell a telonak és a tv nek is tudnak kommunikálni. -
pixelmester.
aktív tag
Sziasztok!
egy kis segítségre lenne szükségem. nem nagyon vagyok hálózat szakértő, csak annyit tudok, hogy hol kell belépni a router és a modem beállításaihoz.
vettem egy LG okostv-t, ami tud a routerhez csatlakozni, és tud netezni. viszont a mobil eszközök nem látják a tv-t a helyi hálózaton keresztül. (így nem tudom a tv-s alkalmazást használni a mobileszközeimről)
Viszont kipróbáltam azt, hogy a modem-en is bekapcsoltam a wifi funkciót, és erre csatlakozva viszont sikerült a fent leírt funkció, az itthoni eszközök látták egymást. Viszont a modemnek borzalmas gyenge a jele, így ez kb használhatatlan. (kábelezésre nincs lehetőség)
mi lehet a routeren elállítva, ami miatt a tv nem látható a többi eszköz számára?
ha esetleg új routert vennék, mire kell figyelni, hogy a fent leírt probléma ne forduljon elő?
köszönöm! -
válasz
pajszer91 #54876 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?A teljes sebesség csak kábelen lesz meg.
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U
20k felett: Asus AC55U/AC58U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9 -
-
válasz
Core2duo6600 #54873 üzenetére
Milyen kellene, SIM kártyás vagy jó a sima USB stick támogatású?
-
A telefonkimenet nagyon nem routeres szolgáltatás, gyakorlatilag egy beépített ATA-egységet jelent. Volt régen ilyenem Linksysből (még az Ephone árulta), de szabad piacon még nem láttam, könnyen lehet, hogy nincs is ilyen készülék -- tehát egy routerrel szemben ne támassz ilyen követelményt, ez a szolgáltatók és HGW-ik felségterülete!
A megoldás egy külső ATA egység (mondjuk PAP2T használtan olcsón) vagy egy VoIP-központ lehet. A Gigaset A540IP 20e Ft alatt megkapható, 6 SIPés egy PSTN vonalat támogat.
MaCS
-
pajszer91
tag
Sziasztok!
Diginet 500 (Maximális sávszélesség: 500 / 200 Mbit/s) Internet hozzáférésem van, melyik router ajánlott ehhez az előfizetéshez, hogy a maximális sávszélességet ki tudjam használni?
Jelenleg egy Tp link 1043nd v1 router használok.
Sebességmérés kép. -
Core2duo6600
veterán
Hello,
Milyen routert ajánlotok mobilnethez ?
Jelenleg telenor a szolgáltató.Természetes 4 G képes legyen vagy akár 4G+
Jó lenne, a mobil antennája külön választható lenne, és akkor fel tudom ragasztani az ablakra ahol a legjobba térerő.
-
A vályogon át nemigen fogsz stabil wifit működtetni, még emelt teljesítménnyel sem.
Ha a telefont modemként akarod használni, arra az N18 USB-n keresztül alkalmas (Androiddal és nem minden telefonnal), de de messze nem tökéletes a rendszer. Az új firmware-ben a hírek szerint javították az USB-drivert, de használati tapasztalatok az újjal még nincsenek.
Szerintem egyébként nincs reális alternatívája ennyiért -- feltéve, hogy nem kell az 5 GHz, ami vályog falak között igencsak valószínű.
MaCS
-
cotag
senior tag
Asus RT-N18U.... van neki alternatívája 20.000Ft-ért??
Vályogfalak vannak 60cm vastagok.
Vagy ezt megvehetem?
Most Cisco router van, telefon abba van dugva, ebben hová dugnám? Nem láttam telefonnak bementet sehol....
Cisco beépíttet antennái gyengék. -
-
-
Gavcsi
újonc
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat. Sajnos nincs most 20-25 ezer forintom routerre. Kérdés itt gondolom akkor azt hogy mit kell elengedni és itt nyilván a dual band lesz a nyerő. Szóval a kérdés hogy megéri dual band nélkül venni panelba is? Például ez a router megéri? TP-LINK TL-WR1043ND V3.
Ne haragudjatok tudatlanságomért sokat keresgéltem de mégis jobb ez így. Köszönöm előre is a válaszokat. -
Darwen
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #54864 üzenetére
Köszi!
Az N56-on belül van számunkra érdemi különbség a típusokon belül? Egy B1-est találtam, az Asus honlapján R és U jelzésűt találtam. -
-
krealon
veterán
válasz
sutyesz96 #54860 üzenetére
"Eddig ez úgy volt megoldva hogy folyamatosan ráncigálva volt a LAN-kábel -látszik is rajta-, na ehhez szeretnék valami életszerűbb megoldást találni."
Ezek szerint neked egy switch-re van szukseged.
Az egyszeru, nem menedzselhetok, mar nehany ezer forintert kaphatok.
100 Mbps portokkal olcsobb, de a gigabites (1000 Mbps) switch-ek sem dragak.
Erdemes tultervezni, mert arban nincs jelentos kulonbseg egy 5 es egy 8 portos eszkoz kozott. -
sutyesz96
őstag
válasz
krealon #54859 üzenetére
Akkor leírom mi a probléma forrása..
2 szintes házban lent van a router (máshova semmiképp nem lehet helyezni), és a fenti szinten van 3 eszköz amihez szükség lenne vezetékes hálózatra (wifi nem elég megbízható, illetve elég vastag téglafalak vannak). Eddig ez úgy volt megoldva hogy folyamatosan ráncigálva volt a LAN-kábel -látszik is rajta-, na ehhez szeretnék valami életszerűbb megoldást találni.
-
krealon
veterán
válasz
sutyesz96 #54858 üzenetére
"Milyen routert vegyek, ha nem wifire akarom használni, csak lan kábelt továbbosztani?"
Ha csak az a gond, hogy keves a router LAN ajzata, akkor egy egyszeru switch-el oldhato meg a problema.
Ha ezen felul az is szukseges, hogy elkulonult alhalozatot hozz letre, hogy a "kulso" halozat gepei ne tudjak elerni a "belso" halozat gepeit, akkor vezetekes router-re van szukseged.
Vezetekes router-t gazdasagosan ugy lehet eloallitani, hogy egy olcso wifi router-en letiltod a wifi-t.
A wifi nelkuli router-ekre kisebb az igeny (es a kereskedelmi forgalmuk is nyilvanvaloan), ezert ezek sokkal dragabbak mint a wifi router-ek. -
sutyesz96
őstag
Milyen routert vegyek, ha nem wifire akarom használni, csak lan kábelt továbbosztani?
-
Darwen
csendes tag
Sziasztok!
Eddig a szolgáltató által adott Routert használtunk, amit szeretnénk lecserélni.
Pest belvárosában egy századfordulós társasházban lakunk, a lakás 34m2, egy szoba, a konyha és a fürdő 20cm-es fallal van elválasztva (a nappali+hálótól)
A 2.4 GHz-es frekvenciák teli vannak, de a párom gépe nem viszi az 5 GH-ez, ezért mindenképp dual-bandban gondolkodunk.
Az eszközparkunk: 2 latop, 2 tablet, 2 smartphone és 1 TV, ez várhatóan nem fog bővülni.Olvastam az összefoglalót, de a legtöbb ajánlott készülék nem kapható jelenleg.
A tervezett keret 20k, de amennyiben sokkal jobb ajánlat van felette, a keret bővíthető.Az előfizetésünk 120 megás, így gigabites routert keresünk.
Mit ajánlotok?Köszi!
-
Motoxxx
tag
válasz
Gubek-Einste #54735 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot. Végülis az Asus RT-N18U mellett döntöttem. Bekötötték a Gigabites netet is és szépen zavarmentesen teszi a dolgát. Pár nap alatt semmi gond nem volt. És simán hozza az adott értékeket is.
Big THX!
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #54854 üzenetére
Köszönöm.
-
válasz
sziada5925 #54853 üzenetére
Nem, csak a D1 CFW kompatibilis.
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
Asus RT-N12 Plus routerre feltehető valamelyik tomato firmware?
-
maxima
tag
válasz
bluemirage #54849 üzenetére
Hali!
A DIR-842 témához én annyit tennék hozzá, hogy nálam hozza
amit ígér, 50 nm-es panelt tökéletesen lefed 2,4 GHz-en pedig van
zsúfotság rendesen, a telefon két emelettel lejjebb szakad le róla.
Az 5 GHz milyenségét eszköz híján nem tudom megítélni,
talán majd más.Az pedig, hogy 3 óra kellett a beállításhoz, nem a router hibája.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
bluemirage #54850 üzenetére
Az hogy cserélhető, persze plusz pont, de nem képesség hanem lehetőség, nem ugyan az, de beállítási lehetőség is sokkal több van a netgearben mint a tp-linkben...meghát a tp-link alul méretezi nagyon a processzor hűtését...főleg a 741nél, nekem 2hét alatt megsűlt a processzor
cserélték gariban, az 1hónapig bírta, gyári fw-vel...szóval...ja...az a jó router ami a max terhelés mellett sem forrósodik fel, sajnos a tp-link-ek hajlamosak rá...
Az antenna bőven jó, 47m2es panel lakást lefedjelerősség mindenhol ok
-
válasz
st3v3np3t3r #54848 üzenetére
A szerkesztési idő lejárt, nem voltam biztos benne és utána akartam nézni:
"képességei messzemenően jobbak és többek mint a TP-LINK TL-WR841ND család"
Az említett TL-WR841ND-nek cserélhető! 2x5 dbi antennái vannak, így akár 8dbi-i antennákkal is lehet használni, ha a helyzet megkívánja.
Nem védeni akarom, hiszen sosem volt, de a túlzásokba ne essünk -
válasz
Gavcsi #54846 üzenetére
Igaz, hogy még csak néhány hsz, de az sem biztató. DIR-842
Nagy az esélye, hogy egy gigabites TP-Link eszközzel kevesebb gondod lenne. Ha AC-s eszközbe futsz bele, akkor az legalább AC1200-as minősítésű legyen.
Főleg a Dual Band és Gigabit nagyon megdobja az árat
Itt beállítottam neked egy szűrőt (TP-Link, Asus //középkategóriás márkák// + Gigabit + dual //
Ha ebből kizárod az AC750-es eszközöket, továbbá van még egy viszonylag új, így kicsit lutri tp-link ac1200-es, akkor látható, hogy a már számtalanszor leírt C5 és N56U-nál kezdődik a dual band-es, gigabites otthoni belépő szint...
Ha beikszeled a Dlink-et is, akkor láthatod, hogy csábítóan olcsóak, de az nagyon necces döntés. Persze szerencséd is lehet vele. A Te pénzed és így Te is fizeted meg az árát minden értelemben.@st3v3np3t3r (Netgear)
- még jó, hogy nincs benne WEP. Régi, elavult... Ma már nagyon könnyen feltörhető kódolás. A WPA2 ma már az alap.
- az legnagyobb hátránya az Netgear W614-es eszközödnek a 2 x 3 dbi antennája, ami bizonyos esetekben kevés lehet egyeseknél (falak stb...) Az 5 dbi-s eszközök ezért drágábbak. De ha nálad pl. ez nem gond, mert mindenhol megvan a megfelelő jel, akkor OK és nem foglalkozz vele... de a többieknek ezt tudniuk kell. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Nos kellemes csalódás ez a Netgear router, ami 6500Ft a Médiában
Megosztanám veletek a tapasztalataim a routerrel kapcsolatban
- Elvileg tud magyar nyelven is
- Max. 3 Vendéghálózatot tud kezelni akár titkosítással is!
- Max. 300Mbit/s-es 2.4Ghz-es Wifi
- Nincs WEP titkosítás, csak WPA/WPA2
- Képes weboldal szűrésre is
- Szolgáltatás tiltás funkciója is van(bár erre még nem jöttem rá mire jó)
- Online frissítés ellenőrzés
- Nagyon felhasználóbarát beállítás felület Basic(Alap)/Advanced(Bővített)
- DoS elleni védelem, NAT funkció, Port Forwarding/Triggering funkció
- Bár nem tartom biztonságosnak, de andridra és ios-re van alkalmazás hozzá
- elfelejtett jelszó visszaállítás lehetőség teljes visszaállítás nélkül!
- Visszaállító CD is a csomag tartalma
- WPS/WDS/Repeter
- 2 külső antenna
- 12+12hó garancia(elvileg)
és még sok másÉn funkcionalitásban és ár/tudás arányában mint 10.000Ft alatti router kategóriában 5csillagot adnék, képességei messzemenően jobbak és többek mint a TP-LINK TL-WR841ND család. Ez a router egy Dlinkgo GO-RT-N300-at váltott, ami 1éve 5500Ft volt és tudásban eléggé gyér, de akinek nem fontos otthon a biztonságos internetezés annak nagyon jó vagy esetleg alhálózat kialakításban. Az ASUS RT-N12 D1 routerről kevés infót találtam, de leírások alapján a Netgear többet tud az ASUS RT-N12 D1-nél is.
Aki olcsó és jó routert akar venni, annak én ezt ajánlanám
Ha a topik gazda gondolja, beteheti az összefoglalóba
-
-
Gavcsi
újonc
Sziasztok!
Erről a routerről mi a véleményetek? Esetleg van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban?
D-Link DIR-842 Dual Band AC1200
Sajnos szükség van a dual band-re és a gigás LAN/WAN-ra de nincs igazán szükség az usb és ehhez hasonló dolgokra és próbálom megúszni olcsón a dolgot ezért kérdezek
A segítségeteket előre is köszönöm! -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #54844 üzenetére
Annyival járnék jobban hogy a netgearben van erősebb netoldali védelem, a dlinkgo-ban meg nincs
-
válasz
st3v3np3t3r #54843 üzenetére
Nem járnál nagyon jobban a cserével, esetleg egy Asus N12 D1 ami már dedikáltan AP és repeater képes eszköz.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Üdv, van egy dlinkgo go-rt-n300-as routerem, ezt cserélném le erre [link],véleményt szeretnék kérni
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #54825 üzenetére
köszönöm
akkor egy 1antennás okostelefon 180-200megabit körül karcolhat 433mbit linken -
-
válasz
Gubek-Einste #54836 üzenetére
Hálás köszönet érte!
Már eleve egy minden igényt kielégítő, nagyon profi módon és lelkiismeretesen összeállított összefoglaló volt, de most már a finomhangolás finomhangolása is remek képet mutat!
Minden elismerésem érte!
MaCS
-
viperabácsi
addikt
válasz
Gubek-Einste #54836 üzenetére
Én védeni akartalak mert nekem sokat segítettél
-
MaCS_70 és viperabácsi
Pontosítottam a megfogalmazást a felvetett kritika miatt.
-
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Az miért van hogy gigabites LAN kábellel összekötött PC és Asus RT-N18U router között a router-hez USB 3.0-n csatlakoztatott USB 3.0 HDD-re a file másolásnál az átvitel max. 250 MBit/sec?
Valahol itt a fórumon írta valaki hogy van gigabites LAN-on valamilyen technikai korlát de nem emlékszem micsoda, mert nem ezzel kapcsolatosan kerestem, csak felkeltette a figyelmemet az a hozzászólás. Persze már nem tudom, hogy hol láttam...
Valaki tudja, mi ez?
-
válasz
viperabácsi #54832 üzenetére
Alapvetően szemantikai a probléma.
A magyar nyelv ebben a fordulatban nem tud különbséget tenni a "nem ajánlott" és a "nemajánlott" között. (Ez utóbbi persze helytelen, de talán elég kifejező.Teljes mondatban már jobbak a lehetőségek:
Ezt a routert nem ajánlhatom -- mert nem ismerem.
Ezt a routert nem ajánlom -- mert ismerem.Lehet, hogy érdemes lenne egy kicsit finomhangolni az összefoglalót.
MaCS
-
viperabácsi
addikt
válasz
MaCS_70 #54831 üzenetére
Szerintem a helyes megfogalmazás a következő: Az ajánlottak között , csak az van amvel csak jó tapasztalat van a forumokon. A nem ajánlott az ami kimondottan rossz tapasztalatok vannak.Ami nincs az ajánlottak / nem ajánlottak között sem Azzal kapcsolatban még nincsenek tapasztalatok .
Én így értelmezem , és szerintem még sokan mások is hozzám hasonlóan !
-
válasz
Gubek-Einste #54749 üzenetére
Ez a jelek szerint egy nyelvtani probléma.
Hiszen ha valamit nem ismerünk, azt nem ajánlhatjuk, de ellene sem beszélhetünk, azaz nem "nemajánlhatjuk".Mondjuk tehát azt, hogy a "nem ajánlott" az csak annyit jelent, hogy pl. tapasztalat hiányában nem vállalható fel az ajánlása, ami nem azonos azzal, mintha "ellenjavallott" lenne.
MaCS
-
Multibit
nagyúr
válasz
viperabácsi #54823 üzenetére
Ajánlott 5 GHz-en kisebb csatornaszámot választani! Számítógépnek mindegy, de vannak olyan mobil eszközök, amelyek csak alacsonyabb csatornákon kapcsolódnak.
-
Ha most kábelneted van akkor egy ideig biztosan nem lesz ott optika.
A router-t nem rejtjük szekrénybe mert csak feleslegesen árnyékolja a wifi-t így aztán a kezdetnek a router-t a szekrényből kerüljön ki, mondjuk a tetejére mondjuk 1,5-2 méter magasba.TP-LINK RE580D AC1900 Dual Band Wireless Range Extender
Ilyesmiket nézegettem, nem tudom, hogy ez mennyire a helyes irány.
Az ilyen külső antennás típusok rendben vannak. -
scr
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy perpill 120/10-es Telekom internet, ami fel lesz upgradelve 1000/200-ra. Jelenleg egy D-Link DCM-704 (amiből D-LINK DIR-842 AC1200 lesz, ha jól sejtem az upgraddel) és egy Linksys EA6200 bridgelve. Ez jól el van rejtve esztétikai okokból egy szekrénybe, nagyjából egy 150m2-es házikó közepén. Innen kéne valami megoldással wifit szórni amennyire messzire csak lehet (főleg a kertbe, sacc egy 20 méter lehet). Jelenleg egy 7ezres tplink repeater van odarakva a routerektől egy 2 méterre, ami nyilván nem ér kb semmit. Milyen megoldást javasolnátok, ami nagy valószínűséggel működőképes? Tudom, hogy ez így most kicsit ezoterikus kérdés, de most nem nagyon tudok ott egyéb méréseket végezni, anélkül kéne egy legalább elméletben működő megoldással előállni. Az ár nem igazán korlátozó tényező. Leginkább vezetéknélküli megoldásokra lennék vevő, szintén az esztétikai szempontok miatt. Nem kizárt, hogy a jövőben wifis IP-kamerák is kerülnének felszerelésre, ez is egy szempont.
TP-LINK RE580D AC1900 Dual Band Wireless Range Extender
Ilyesmiket nézegettem, nem tudom, hogy ez mennyire a helyes irány. -
Brogyi
őstag
válasz
viperabácsi #54821 üzenetére
Ahol kiírja, hogy "2,4GHz" bökd meg az ujaddal.
Bal felső sarok a képen. Alaphelyzetben nem ír ki semmit. No, persze ha teló nem tudja a sávot akkor ba...
-
válasz
TeeJay #54819 üzenetére
Még akár jóval többet is. RT-AC56U topikjában mérte anno valaki, 370-380Mbps ment át WiFi-n.
szerk.: Egy példa.
De volt ~380Mbps mérés is, csak most nem találom. ~200Mbps sebesség átmehet n szabványon is 5GHz-en, RT-N18U-val 2.4GHz-en is volt stabil 160Mbps mérés, de a topikjában ott is írta valaki, hogy 200 közelében megy neki stabilan. Mondjuk ehhez már minimum a világűrbe kell költözni, de 450Mbps linken elképzelhető.
-
Egon
nagyúr
válasz
viperabácsi #54821 üzenetére
Én az InSSIDer-t használom, az tutira kijelzi.
Illetve az 5 GHz-en lényegesen több csatorna van (többszöröse a 2.4 GHz-nek), és lényegesen kevesebben használják, így nem nagyon szokott lenni ütközés. -
viperabácsi
addikt
válasz
Gubek-Einste #54806 üzenetére
WiFi Analyzer programot használva a 2,4 ghz-n 11 es csatornára tettem az Asus rt AC55u- t mert az üres volt.A gondom , hogy nem tudom az 5ghz milyen , mert nem tudom hol tudom a programban ( WiFi Analyzer) hol tudom átállítani , hogy lássa azt is.Ehhez kellene kis segítség.
-
-
TeeJay
félisten
amúgy lehet tudni hogy normális router és eszköz közt 433mbit és 866mbit-es AC esetén milyen valós max sebességre lehet számítani?
433-as AC-t tudtam múlt héten tesztelni egy T-home ED3.0 (sagem) eszközön és ott csutkán átvitte a 120/10megabites netet, többre nem tudtam nézni telefonnal866mbit-es link hoz legalább 200megabitet vagy kb. mi a maximum tökéletes vétel esetén?
-
Llew
senior tag
válasz
Gubek-Einste #54813 üzenetére
A d-link még belefér a költség keretbe, de nem ajánlgatjátok.
-
gg72
veterán
Sziasztok! Van egy régebbi dlink 321b adsl modemem, ami nem működik. Ma szellőztettünk kb 5 percig, a modem az ablak közelében van es utána mar nem működött. Lehetséges az, hogy a hirtelen hidegtől valami tönkrement benne? A ledek vilagitanak rajta, de nem tudok kapcsolódni, 651-es hibát dob ki a windows...
-
-
Llew
senior tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalókat, megnézegettem a környékbeli boltok kínálatát, de nem jutottam közelebb a döntéshez.
Társasházi környezetben, tégla falas lakásban van egy DIGI 100-as net, ami jelenleg csak simán kábellel van a gépre kötve. Egyelőre egy mobilhoz kéne csak a wifi, időnként laptophoz. 12-13 hálózatot látok.
Kérdés, hogy érdemes-e a jelen körülményeken túlnézve, előretervezve egy gigabites, dual bandes routert keresni ~15e-ig, vagy vegyek egy jó, de olcsó valamit, aztán ha nagyobb net, több eszköz lesz akkor csere?
A TP-LINK TL-WR1043ND-t nézegettem, de az meg nem dual band. Nem tudom van-e 15-e alatt olyan amit érdemes is megvenni.
A telefon egy 4 éves készülék, de hamarosan csere lesz, ez nem tudom a dual band esetén számít-e. -
TeeJay
félisten
válasz
Losicica #54800 üzenetére
nekem 1043ND V2 van másfél éve és betonstabil a 2,4GHz wifi igaz én 13-as csatornán nyomom fix 20MHz módban WPA2-PSK-AES titkosítással és így semmi baja
amiért én cserélném hogy van két LG G4 okostelefonunk és 5GHz AC jobb lenne oda
de egyelőre kivárok mert szerintem még lesznek olcsóbbak is az AC-s routerek
illetve a 1043ND V2 már bizonyított, 1,5éve tolom neki 1000/200-as DIGI-t de még le nem tudtam fagyasztani
1laptop 2PC 1TV LAN-on tehát tele van
wifin meg 6okostelefon és a wifit sem sikerült még kiakasztanibestbuy 2,4GHz-re
remélem találok ilyen routert 5GHz AC-hoz is
kár hogy az Archer C7 V.2 még mindig a gagyi ósdi TP-Link webes felületet futtatja -
-
Brogyi
őstag
Nem akarom elkiabálni, de nálam mintha beválna a C5 V2. Igazából azért bizonytalan a kijelentésem, mert a wifi nálam teljesen háttérbe szorul, és nem pppoe-zik a router (DHCP megy az ISP miatt). A wifi-jéről nem tudok pontosat mondani. Az 5Ghz-es sáv itt teljesen üres. Ez nekem elég.
-
-
válasz
viperabácsi #54793 üzenetére
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról.
-
-
válasz
viperabácsi #54785 üzenetére
Ez is az, többféle is van de nem az összes típushoz mint a TP-Link-nél.
-
zex
aktív tag
válasz
Brogyi #54802 üzenetére
Köszi az infót. Valóban valami ilyesmi lesz a dologban, mert mint a korábbi bejegyzésemben írtam, nálam is újraindulás jelentkezik. Sajnos nem igazán volt más alternatívám a cserére, ugyan is egy garanciális csere kapcsán került hozzám ez a router. És hát vagy ennél rosszabbat kínáltak, vagy ami ennél jobb az meg már zsebbe nyúlós történet lett volna. Mindenesetre, ha nagyon sokat szaraxik akkor gariban megreklamálom...
-
Brogyi
őstag
- PPPoE-s kapcsolatot naponta többször eldobja, majd újracsatlakozik új IP-vel.
Ezért írtam, hogy ua. mint az Asus RT-AC1200G+. Nem is lehet más hiszen ua a hardware.
Bár más gyártó firmware fut rajta, de bugos az a chip.
Igaz az Asus-ra újraindulást mondanak, de ez a felhasználónak teljesen azonos kiesés. Nem értem miért próbálkoznak vele. Itt most a vásárlókra értem ezt. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged