Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• krealon

veterán

válasz libus #40562 üzenetére

"De annak mi köze az NFS sebességéhez, hogy repeater módba megy a router és az egyik antenna helyén van az irányított antenna?"

En arra reflektaltam, hogy " egy irányított antennával vagyok ráállva, ami a 3600 egyik levehető antenna helyére van rácsatlakozva. [...] Meg a wifi sebessége se valami fényes."

A szetvalasztott antennakon a WiFi adapter a ket teljesen eltero jelet fog, a tervezett, kis faziskesesel szinte egyforma jelek helyett (az egyforma antennakon).
    Ezt a WiFi adapter zajkent ertelmezi, vagyis latszolag megno a zaj.
    A jelszint nem novekszik, mert a max erteket nem letphetik tul a szabalyos eszkozok.
    A radiacsatornan atviheto adatmennyiseg aranyos a jel / zaj viszonnyal. ( Shannon–Hartley-tétel )
    Minel tobb a zaj, annal kisebb kapcsolati sebesseg lehetseges.
    Minel kisebb a kapcsolati sebesseg, annal kisebb a hasznos savszelesseg.
    Minel kisebb a WiFi hasznos savszelessege, annal kevesebb adat viheto at egysegyi ido alatt a kulonbozo halozati protokolokon (pl NFS, SMB, HTTP, satobbi) a WiFi halozaton.

Tehat ha szandekosan szabotalod az antennat, ne csodalkozz, ha rosszul mukodik a vezetek nelkuli halozat.

"Meg a Transmissiont is miért kell lekapcsolni ahhoz, ha 3DBD ISO filmet akarok nézni, akadozás mentesen?"

Transmission + 3DBD mar egy kicsit sok egy router-nek.
    Ha sebesseg kell, megfelelo teljesitmenyu celhardvert kell hasznalni (pl NAS, PC szerver), vagy megfeleoen korlatozni a szolgaltatasokat, hogy megferjenek a router hardverenek szukos eroforrasain.

"Mert nekem ez inkább gyenge hardver problémának tűnik.
    Azt még megjegyezném, hogy kábelesen vagyok csatlakozva a géphez.
    "

Maradjunk annyiban, hogy a megfelelo elmenyhez talakoznia kell a hardver teljesitmenyenek es a vele szemben tamasztott elvarasoknak.

(#40565) SztiviVander
    +1 :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés