- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
albert555
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #22198 üzenetére
De nekem az ilyen 20.xxx összegű routerek szóba sem jöhetnek. Maximum 10.000Ft körüli árkategória a megfelelő nekem..
Hali! Igen olvastam, írtam is, hogy ezek 6-7 ropival drágábbak, X2000-ret már lehet 17e-ért is lőni, azmég talán nem a 20.xxx kategória. de ha sz is sok akkor javaslom a használt megoldást. Inkább egy használt Linksys mint egy új tplink... (mondjuk függ attól ki használta, arról elötte bizonyosodj meg, hogy nincs szanaszét rootolva meg hackelve a cucc).
-
krealon
veterán
Okolszabaly tudatlanoknak:
Egy AccessPointra (WiFi router) max 10 eszkozt szabad raengedni szimultan, hogy ne legyen hasznalhatatlanul lassu.Ennek az az oka, hogy idoben osztott kozos mediumot hasznalnak, igy az adott atviteli kapacitas a csatlakozott eszkozok szamanak arnyaban csokken.
Lehet probalkozni tobb kliens kiszolgalasaval, de a fizika ugyis erosebb.
-
válasz
albert555 #22197 üzenetére
Engem nem kell győzködnöd, személy szerint szintén nem szeretem a TP-LINK-et (sőt, szerintem nálam jobban senki nem utálja itt), de ha már idézgetünk, akkor olvasd el ezt is, én ugyanis erre válaszoltam!
Én nem vennék magamnak TP-LINK-et, de ha Te tudsz neki ajánlani 10k árban Gbit-es Linksys-t, ám hajrá!
-
albert555
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #22162 üzenetére
"1042ND, szintén Gbit-es, 11000HUF körül már kapható... Ettől olcsóbban csak használtan kapsz Gbit-es vasat! "
ez igaz, azonban ennyire lefele nem érdemes magunkat poziciónálni...hamár gigabites akkor nem árt ha vmi minőságet is képvisel az a vas. Sztem nézz rá a Linksys X2000 vagy E3000-re. ezek mondjuk +6-7 ezerrel drágábbak, azonban jóval magasabb minőségű routerek. csak azért szólok , mert tplinkel már én is megszívtam párszor...
-
ubid
senior tag
Szisztok!
Picit lehet hogy OFF a téma, elnézést kérek tőletek érte előre is.
Arra lennék kíváncsi hogy a TP-Link WR541G-s router képes e online streamelésre.
Azért kérdezem mert van egy NAS-om amit próbálok rábírni erre. A NAS képes rá ez biztos.
Twonky media server van rajta.
dydns cím:portszám-ra át van forwardolva a twonky. idáig rendben is van. A videókat kilistázza szépen. Viszont hogyha egyet meg szereztnék nyitni akkor elkezd tölteni majd egy szép hibaüzenetet ad hogy ő bizony ezt nem találja.
Valószínüleg rossz helyen is keresi, mert az IPCÍM:portszámot írja ki a hibaüzenetbe. -
válasz
pugi11 #22194 üzenetére
Szia!
A fő különbség az, hogy az RT-N15U egy létező darab, az RT-N12U pedig nem az! Olyan van, hogy DSL-N12U, de az egy modem + router kombó, amire én (és általában mások is) azt mondom, hogy lehetőség szerint kerülendő! Nem mintha valami baj lenne vele, szimplán csak mert kombó eszköz... USB nélkül létezik RT-N12, ami természetesen maximálisan elég Neked, de ha már ASUS, akkor az RT-N10, és az RT-N10U is!
Egyébként az U jelzésűek USB porttal vannak felszerelve, amire köthetsz nyomtatót, vagy HDD-t, és ezeket megoszthatod a hálózaton, illetve távolról is elérheted mint FTP szervert, esetleg torrent klienst futtathatsz rajta, ami kikapcsolt PC esetén is töltöget tovább, bár ezen funkciók leginkább moddolt fw-vel használhatók ki legjobban...
-
pugi11
csendes tag
Sziasztok.
Lenne pár kérdésem
1. Mi a különbség a asus rtn15u és 12u között (kb dupla az ára a n15u-nak).
Otthonra kellene 3Mbites nethez + kis otthoni hálózat. 2 asztali gép és 2 tábla gép lenne rákötve. Ehhez elegendő lehet a n12u is?
2. Egy ostoba kérdés.A wifi és a 4db lan csatlakozó a routereknél egyszerre működik ugye? Tehát nem kell választani, hogy vagy csak kábel v. csak wifi?
Olvasom a topikot és sok jó dolog van itt, de mire végzek a 22ezer hozzászólással megőszülök, azért kérdezném. köszönöm előre is. -
Csaabi
tag
válasz
Csaabi #22185 üzenetére
Ismét ugyan azon kérdéssel fordulok hozzátok. fontos lenne h vki tudjon segiteni, plz!
kellene nekem egy eszköz arra a célra hogy a házba, szobába minden eszközhöz tudjon csatlakozni egy adott hálózathoz(internethez). Pontosan 2 laptopról egy tvről meg egy xboxról lenne a szó. mindegyik wifis kikéve a tv. az internetet meg ami szolgáltatja egy samsung S3 wifi hotspot ként. ehhez kellene nekem megoldás és pontos eszköz tipus is h mit kellene tennem és h mit kellene vennem?! Elöre is köszönöm a segitséget!
-
Jocozolg
tag
válasz
Gubek-Einste #22190 üzenetére
Köszi,
már nézem is. -
válasz
Jocozolg #22189 üzenetére
UTP-n összekötöd a modemet a router-rel majd a szintén UTP-n a gépet a router-rel és kész, majd ha meg lesz a laptop akkor azt is összehozod a router-rel.
AZ USB-s összeköttetést felejtsd el mert csak a 50 feletti nethez adnak több publikus IP címet így ha egyszerre szeretnéd a jövőben használni az asztali és mobil gépet akkor nem fog menni mivel egyszerre csak egy eszköz fog IP címet kapni.
Router-ből pedig bármelyik megfelelő lesz amelyet az első hozzászólásban és az elmúlt néhány oldalon talál mint ajánlott kategóriás, ha tervben van esetleg nagyobb netre váltás vagy nagy lenne a belső adatforgalom a gépek között akkor érdemes lehet gigabites portokkal rendelkező típust venni.A neted alapján elég lenne egy TP-Link 74x is vagy ezzel tudásban egyenértékű, szigorúan nem árban mert sok helyen a régi modelleket drágábban adják mint az újabb szériásokat.
-
Jocozolg
tag
válasz
Intruder2k5 #22164 üzenetére
Kösz az infót.
Az USB -> PC estére kipróbálom. Ekkor kell valamit állítani a hállózati beállításokon?
PC-t jobban szeretném a kábel végén tudni egyrészt nem "tudja" a wlan-os dolgokat, másrészt olyan dolgokat csinálok amihez kell a stabil kapcsolat.
Milyen router ajánlasz/ajánlotok?Üdv
Jocó -
lupu500
tag
Sziasztok! Tp-link 841nd routerem van és észrevettem az utobbi időben jelentősen lelessult a net. Már vagy 1 éve megy és nem is nyúltam hozzá de most úgy néz ki újra kellene konfigurálni. tu valaki segíteni mit kell a beállításokban pontosan megnézni? Nem vagyok szakértője.Üdv
-
Csaabi
tag
Sziasztok. Kellene egy kis segitség nem tom jó helyre irok e!?. kellene nekem egy eszköz arra a célra hogy a házba, szobába minden eszközhöz tudjon csatlakozni egy adott hálózathoz(internethez). Pontosan 2 laptopról egy tvről meg egy xboxról lenne a szó. az internetet meg ami szolgáltatja egy samsung S3 wifi hotspot ként. ehhez kellene nekem megoldás és pontos eszköz tipus is h mit kellene tennem és h mit kellene vennem?! Elöre is köszönöm a segitséget!
-
vargalex
félisten
Hi!
Ne felejtsd el, hogy a TL-WDR4300 gyári firmware-val hardware-os NAT-ot tud (switch támogatja), tehát bőven a WNDR3700-as throughput-ja fölött tud!
Illetve korábbi hozzászólásod kapcsán azt is érdemes megjegyezni, hogy OpenWrt-vel az 1043ND-t nem fogja megakasztani a 70/70 net párhuzamos le/feltöltés esetén sem.
-
JoinR
őstag
válasz
Intruder2k5 #22182 üzenetére
Kb. 10 ember eszköze lehet rákötve, szal max 10 torrentezik
a reális szám amúgy szerintem 2-3 egyszerre.
-
-
JoinR
őstag
Hello!
Tudna valaki ajánlani egy olyan router-t, aminek gyakorlatban sem okoz problémát az internet szétosztása 20-25 eszközre?
Jelenleg egy congstar komplett box, szolgáltató (német) által adott router van, de a jelenlegi 18 készüléknél random módon jönnek a packet loss-ok, szakadások, pedig még 802.11n a szabványa elvileg.
A távolság amin dolgoznia kell nem túl nagy, 20m sugárban 2-3 szinten, elég vékony falakkal.
Egy 50 Mbit-es net lenne egyébként hozzá, a sebességgel nincs is baj, meg a pinggel se, amikor éppen működik.
Túl sok wifi sincs a környéken ami indokolná ezt a mértékű szenvedést... -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #22179 üzenetére
Szomorú. De első a bíznisz. Kár, hogy már nem kifizetődő megbízható márkának lenni. Veszek egy routert. Kiderül, hogy tök gyorsan ír NTFS -re. Nyilván ajánlom a típust annak, akinek fontos ez a tulajdonság. Aztán persze az én .nyámat. Mert pont ilyen "apróságok" szoktak változni egy chipset váltástól. Én biztos nem vásárolok többet attól a gyártótól. Viszont ha a többi is ugyanilyen kutyaütő, akkor kialakul az élet egészséges körforgása. Király!
-
válasz
#79335424 #22178 üzenetére
Több gyártónál is előfordul, hogy a különböző modellekben ugyanaz a CPU más órajelen van hajtva, ennek tehát még lehet is magyarázata! Ezzel esetleg meg tudnak spórolni egy hűtőbordát...
A verziók közti különbség bár valóban sokszor drasztikus és cseppet sem elhanyagolható, de sajnos a router piacon nem elterjedt dolog a HW részleteinek ilyen mértékű közlése, egy gyártónál sem! Sőt, semmilyen mértékű közlése sem, mert gyártói oldalon SOHO kategóriában sehol sem található meg a CPU, a RAM, a flash, és semmi egyéb paraméter! Ugyanígy van ez az ASUS-nál is, például az RT-N12 esetén, ahol szintén Chipset váltás volt, ott sem jelzi ezt a gyártó! Úgy látszik az ő szemszögükből csak az a fontos, hogy Gbit-es, 300Mbps-es, USB-s, stb..., a vevőt meg ne érdekelje, hogy mi van a dobozban!
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #22176 üzenetére
Biztos úgy van, ahogy írod. Azt vettem észre, hogy más oldal=más frekvencia. Furán változnak a fizika törvényei a weben
. Persze igazad van, fontosak a pontos adatok. De a lényegen sajnos ez nem változtat. Nem tartom fairnek, hogy egy jól bevezetett névvel/típusszámmal eladnak egy másik terméket. Mindössze egy pici feliratban biggyesztik oda, hogy v3. Ennél azért egy kicsit komolyabb változtatás történt.
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #22173 üzenetére
Jelölik, viszont sajnos, régóta van v3. Egyébként nem is értem, hogy lehet ugyanaz a nevük. A v2 és a v3 köszönő viszonyban sincs egymással. V2= Atheros AR7161, 16MB flash, CPU 600 Mhz. V3= Broadcom BCM4718A1, 8MB flash,i CPU 480 Mhz. Na, így válasszon az ember okosan routert!
-
ubid
senior tag
válasz
Gubek-Einste #22172 üzenetére
Köszi !
-
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #22169 üzenetére
Köszönöm! Így már csak egy kérdés maradt. Hogy tudom kideríteni, hogy a rendelendő (deszépszó
) darab v2 -es? Mert úgy tűnik, hogy 3rd party firmware körökben a v3 már nem támogatott. Melyik netes bót bírhat ilyen infóval?
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna ajánlani nekem egy olcsó gigabites routert ?Gyártó kb mind1, csak megbízható legyen ez a lényeg. na meg wifi legyen rajta
-
-
törölt tag
Ismét sziasztok! Iránymutatásotok alapján végigböngésztem n+1 adatlapot és tesztet. Miután fájó szívvel kiejtettem az EA3500 -at, két versenyző közül kéne választanom. Netgear WNDR3700, vagy Asus RT - N56U. Fontos szempont több teló párhuzamos kiszolgálása, valamint DLNA videóstream egy Zyxel NSA310-ről. A tesztekből úgy tűnt ebben az Asus jobb. Viszont két dolgot nem sikerült kiderítenem. Tudna-e kezelni USB-n 3G, vagy 4G modemet, valamint, hogy tudnék-e vele külső hálózatból PC-t indítani. Ha a gyári firmware -rel ezek nem mennek, akkor marad az okosítás. Viszont az Asus ilyen irányú támogatottsága korlátozott. Ebben viszont a Netgear v2 -es szériája tuti nyerő. Szerintetek melyiket válasszam?
-
gabipaci
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni egy IP kamera rendszerhez.
Adott egy adsl vonal van rajta egy szolgáltatós modem/router
Ez mindenképp kuka, mert állandóan megszakad a kapcsolat. Nem net probléma, az enyém is ezt csinálta.
Szóval kellene egy adsl router, legyen wifi rajta mindenképp. Adatátvitelben nem kell nagy szám, a net csak 7/0,5-ös.
Legyen rajta 4 ethernet port, nagyjából ennyi a követelmény.
Kellene még egy switch vagy nem tudom mi a neve. Ez kb 80 méterrel arrébb lévő műhelybe menne. Ebbe menne az egyik ethernet kábel a routerből. A switch is legyen wifis, ha ez megoldható.
Tehát adott egy ház és egy műhely.
A házban van egy adsl vonal, és oda csatlakozna 3 ip kamera. A negyedik port elmegy a műhelybe, egy switch-hez, ahol még 2 kamera csatlakozna, illetve egy számítógép is. És mindenképp jó lenne wifi kapcsolat a műhelybe is.
A legegyszerűbb megoldás kellene, ha a switch csak access point-al képes wifire, az sem baj.
5-6 ezer forint különbség nem dominál.Segítséget előre is köszönöm.
-
k.soma
senior tag
válasz
Intruder2k5 #22162 üzenetére
Hát jó. Értettem.
Routerek terén nem vagyok annyira otthon.
Még egyszer köszönöm nektek a segítséget.
-
zsolt1129
addikt
Bocsi nem ide akartam
-
-
Jocozolg
tag
Üdv
Remélem jó helyre írok.
Szóval adott egy UPC kábelnet, Scientific Atlanta modem (ezt adta a UPC).
Jelenleg az ethernet kábel végére az asztali PC van rádugva.
Ezt szeretném ha továbbra is így maradna.
Namost laptop vásárlás után szeretnék a lakásba valami vezetéknélküli hálózatot barkácsolni.
(A modemen van USB port is, ha ez segít valamit.)
Mit vegyek/tegyek hogy ez megvalósuljon?Köszi
Jocó -
-
k.soma
senior tag
Illetve azt gondoltam, hogy egy (csak) vezetékes router olcsóbb mint egy wifis. De nekem az ilyen 20.xxx összegű routerek szóba sem jöhetnek. Maximum 10.000Ft körüli árkategória a megfelelő nekem.. 1043ND-nek nincs valami olcsóbb wifi nélküli testvére?
-
k.soma
senior tag
válasz
Gubek-Einste #22158 üzenetére
Válaszoltál is a kérdésemre.
Köszönet.
-
válasz
k.soma #22157 üzenetére
Felejtsd el, hogy 80-as Digi net alá egy TP-Link R460 vegyél, hamat gyenge az a router, ilyen nethez már gigabites portokkal szerelt típus vétele/használata erősen ajánlott.
Az ajánlott típusok ITT(842ND-t kivéve), ITT és ITT vannak leírva, természetesen a kísérő szöveg nagy része nem fontos a számodra. -
k.soma
senior tag
Sziasztok. Még a nyáron elromlott a D-Link DIR-100-as routerem, azóta egy D-Link DI-524-es routert használok (előtte mind a kettőt használtam egyszerre), ami wifis de a portjai ha jól tudom csak 54Mbit-esek. Nekem 80/25-ös netem van, így amióta ezt a routert használom, kb a harmadát kapom csak meg a letöltési sebességemnek.
Az 1. hsz-ben TP-Link R460-as router ha minden igaz, akkor papíron kielégíti az igényeimet, de érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak minőség, stabilitás terén ezt a routert illetően? Esetleg megéri kicsit többet költeni rá? Ha igen akkor milyen gyártót érdemes választani? -
soldierboy
tag
Sziasztok!
Előre is leszögezném, hogy nem értek én az ilyen hálózati dolgokhoz, ezért kérem a segítségeteket. Van egy fekete doboz, amibe egy vastag kábel megy bele ami a falból jön ki, ebből megy egy kábel a telefonba és egy a routerbe. Sokszor elmegy az internet, ilyenkor azt csinálom, hogy kihúzom a kettő tábkábelt és 10 másodperc múlva visszadugom.
Most úgy érzem, hogy eljött a váltás ideje, mivel a router már nagyon régi. Le szeretném cserélni a routert és, ha van rá lehetőség és szükséges a fekete dobozt (ez furán hangzik.. haha) is.
Tudnátok valamilyen jó routert ajánlani?
Lehetőleg ne több tízezer forintba kerüljön. Öt eszközt kéne vezérelnie, közülük 3-4 kábelen menne!
Előre is köszönöm!
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #22150 üzenetére
Állítólag 2x meg kell szorozni a 4300-asét hogy olyan legyen, mint a 3700-as, eszerint 200-nak kéne lenni a 4300-asnak, és a 3700-as +5e-ért 400.
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #22150 üzenetére
Ilyesmire gondolsz?
-
Dragon27
senior tag
1. nanostation loco m5 hogy lehetne belépni ,. jelszót nem tudom .... Reset nem lehet mert azokat a beállításokat sose láttam ... csak a letöltési korlátot akarom kiszedni
internet szolgáltató biztos örülni fogDe gondolom ezt nem lehet megoldani
2. UBNT termékkel loco m5 egy másik szolgáltató felmérte a terepet ... de fa takarás végett 600m távolságba lévő adót -91 dBm vételt biztosított ... ezt hogy lehetne felerősíteni
magasabbra már nem lehet tenni .... ez pont a fa közepe ...érdemes ezzel foglalkozni ? 2. ( UBNT termékkel ) a szolgáltató 1 emberért nemfog + átjátszót telepíteni ami megoldaná a problémát ....
valami ötlet tanács kéne ..
-
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #22145 üzenetére
-
JoHnni
senior tag
Üdv!
Szeretném lecserélni dlink di-524-es routeremet, kinéztem két típust, Linksys E900 vagy Asus RT-N12e
Melyiket lenne érdemes megvenni? Mindkettő ugyanabban az árban van. -
spacer
aktív tag
D-link dir-615-ös routeremet szeretném nyugdíjazni egy TL-WR2543ND személyében, de megijedtem az előző oldalakon olvasott digikabel-es problémákra. Neten keresgélve semmilyen konkrét dolgot nem találtam TP LInk vs. Diginet ügyben.
Kérdésem, hogy megmerjem venni, vagy vegyek drágább routert? Mindenképp gigabites csati kellene NAS futtatás miatt. -
válasz
gyulank #22144 üzenetére
W-L az a WAN to LAN, vagy is, hogy egy router mennyit képes letöltési irányban NAT-olni azaz mekkora netet képes lekezelni, router vásárlás előtt az egyik legfontosabb adat mivel a gigabites portokkal rendelkező típusoknál ez az érték nagyon szélsőséges tartományban mozog, az a legjobb ha minél nagyobb.
Néhány típusnak az értékeit ITT meg tudod nézni. -
Töki bácsi
aktív tag
Beszereztem az általatok ajánlott Linksys E900as routert, és azt kell hogy mondjam, eddig tökéletes. Stabilan adja a jelet wifin, és az előző routeremhez képest elég nagy sebességnövekedést tapasztaltam. Nagyon egyszerű volt beállítani. Tehát nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
-
Beri
addikt
válasz
gyulank #22139 üzenetére
Ezt nem értem. A Tl-wdr-4300 20e, a WNDR3700 25e.
Ennyi elég is. Ötezerért szorozd meg a 4300 W-L throughputját kettővel. Na, az a 3700.Nem tudom, mi az átcimkézett változata, de ha csak annyival jobb, hogy 30e, akkor az nem elég csábító számomra.
Semmi különbség nincs. Ha visszaolvasol, volt róla szó, hogy mely routerek jönnek még ugyanezzel a béllel. -
Beri
addikt
válasz
Bluerainbow #22134 üzenetére
Akkor vegyél 1043ND-t, de tudd, hogy elméletben képes lehetsz megakasztani.
gyulank: Túl drága a 4300, akkor már inkább WNDR3700, vagy az épp aktuális átcímkézett változata egy ötössel többért.
-
gyulank
addikt
válasz
Bluerainbow #22134 üzenetére
Ha csak 2 gépről van szó, lehet, hogy olcsóbb lenne, ha vennél egy hálókártyát. Azt hiszem, akkor az egyiken bemenne a NET a gépedbe, és a másikon meg lehetne osztani a laptoppal. És akkor talán a gép Processzorát használná, és nem is lassulna. Bár ez sem a legjobb, mert így vagy ki kell húzni az asztaliból, ha az ki van kapcsolva, hogy lehessen netezni a laptopon, vagy be kell kapcsolni hozzá az asztali gépet is.
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Nem akarom teljesen kicsavarni , most nem is megy pl csak 60/45 el. Én inkább a letőltési részt használom. Nem nagyon torrentezek , feltöltés pedig oda kell ugy tudom.
Most pl ahogy irtam direktben 60/45 a speed , routeren keresztül 9/12
A youtube alig megy 480 p-be.
Több pénzt nem igazán fektetnék bele , nem kell nekem maxon mennie a le feltöltésnek , csak a mostanitól azért legyen jobb. Ne okozzon már problémát ha videózok a youtube-on meg bekapcsolja a párom a netet böngészésre a laptopon.
-
gyulank
addikt
A TL-WDR4300-as mondjuk megéri sebességileg? Erről nem találtam adatot az 1. hozzászólásban.
-
Beri
addikt
válasz
gyulank #22130 üzenetére
Ha a routerben 100-as switch van, akkor azokon a portokon át is megy annyi (természetesen teoretikus sebességről van szó, de 90+Mbitps megvan), viszont ha route-olnia kell, akkor ott már nem a port lesz a szűk keresztmetszet, hanem a processzor. Jelen helyzetben egyetlen SOHO router sem tud 1G/1G-vel route-olni, mindegy, mennyi pénzt adsz ki érte. A frissebb 100-asokban van olyan bél, hogy elég legyen egy irányban 100Mbps-re, de régebben ez sem volt így, még a drágább eszközök nagy része is megakadt 20-30 körül.
Bluerainbow
Az első hozzászólásban találsz mérési eredményeket minden router mellett, annyival bírnak route-olni azok a darabok ÖSSZESEN. Tehát tegyük fel, hogy az adott router tud 80Mbps-et, az egyik irányba (mondjuk lefelé) töltesz 70-nel, majd meglódítasz egy feltöltést (ami ugye megintcsak lehet 70 körül, hiszen kapsz akkora sávszélességet a szolgáltatódtól), az eszköz nem fogja bírni processzorral. A 1043ND vége ilyen 140-150Mbps körül van. Ha azt a 70/77-et, amit mértél, ki szeretnéd csavarni koppig, az már nagyon erősen a határon van ennél a modellnél. Érdemes lenne egy árkategóriával följebbről válogatni. -
gyulank
addikt
válasz
Alex91 #22127 üzenetére
Akkor a port sebessége. Ha a port sebessége 100Mb/s, akkor annyi. Ha a router nem képes 100Mp/s-ra akkor nem lehet rajta 100Mb/s-os port. De ha a 100Mb/s-os port nem igazi az övén, akkor honnan tudja, hogy melyiken igazi? Értem én, hogy ha már 1000Mb/s-os, akkor biztos képes 100-ra is, de ha már ráfizet, akkor már az 1000Mb/s-os portnak is igazinak kéne lennie.
-
Beri
addikt
válasz
Bluerainbow #22128 üzenetére
Ha rendszeresen mérsz ilyen 70+/70+-okat és egyszerre meghajtod mind a két irányban, kevés tud lenni az is.
-
Alex91
félisten
válasz
Bluerainbow #22124 üzenetére
Valami gigabitest, szerintem. Es inkabb 3 antennasat, ha mar cserelni kell...
-
Alex91
félisten
válasz
Bluerainbow #22121 üzenetére
Mert a routered xar. Egyszeruen keves benne a kraft. A lassabb netekhez anno jo volt, a mai gyors eleresekre ez mar keves. Venni kell egy erosebb, ujabb routert. Ennyi.
-
gyulank
addikt
válasz
Bluerainbow #22121 üzenetére
Én nem vagyok router szakértő, de azt tudom, hogy ha a router nagyobb sebességre képes, mint a net, akkor nem akadályozhatja a net sebességét, csak fordítva. Legalábbis nem emiatt lassabb. Ha több gép van rajta, mint anélkül, akkor szétosztódik a sávszélesség, ezért lesz lassabb. Ha nincs rajta más, akkor lehet nem ismeri fel automatikusan, hogy 100Mb/s-os hálókártyán van, vagy lehet, hogy a kábel, amivel rá van kötve, nem képes a 100Mb/s-ra, vagy valami egyéb beállítás, amiben én nem tudok segíteni.
-
gyulank
addikt
válasz
Bluerainbow #22119 üzenetére
Ha a net 50Mb/s akkor a router hiába 100Mb/s-os, a neted nem lesz gyorsabb. Szóval, ha a router 100Mb/s a neted 50Mb/s akkor a router fele sebességét használja csak ki. Ha már 100Mb/s lenne a net, vagy gyorsabb, akkor kéne 1000Mb/s-os router. De ha nem csak a net a szempont akkor alapból jobb a Gigabites, mert még az is csak 125MB/s a 100Mb/s pedig 100/8=12,5MB/s szóval fájlmegosztásra, vagy HD videó lejátszására hálózaton át jobb a Gigabites. De az 50Mb/s-os netet a 100Mb/s-os router biztos kiszolgálja.
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Romániai vagyok. Itt az Rcs-Rds nevü társaság (nálatok talán Digi néven fut) biztositja a netet. Nekiek tulajdonképpen 2 fibernet csomagjuk van otthoni feljasználásra. Az egyiket ugy nevezik 50 megás , a másikat 100 megás. Na ez az 50-es csomag. Kb 18000 ft és tartalmazza a netet , meg ingyen mobil és vezetékes telefont.
Viszont , milyen routert vegyek ? Olvastam valahol a gigabites routerekről , az kell nekem ?
-
gyulank
addikt
Mi az a MIMO 3x3? Konkrétan a 3x3? Úgy vettem észre a 2 antennásak 2x2 a 3 antennásak 3x3-asak. De a 2 antennásokban antennánként 2 MIMO, a 3 antennásokban antennánként 3 MIMO van?
-
Beri
addikt
válasz
Bluerainbow #22116 üzenetére
Rosszul kezeli szegény router, ha a teljesítménye határán járatják. Igen, illene másikat venned. Ez milyen csomag egyébként, hogy ilyen 70/76-okat mérsz?
SHiZUOKA
Reset (igen, a gombbal), aztán configold be újra. Ha még mindig ugyanez van, lehet próbálkozni másik szoftverrel (nem gyárival), vagy jöhet a váltás. -
Bluerainbow
Közösségépítő
Sziasztok
Router probléma:
A gond a következő. Sokszor szakadozik a net , gyenge a letöltési sebességem , nem megy a youtube , ha bekapcsolom a laptopot is , lehal minden. Végig azt hittem a szolgáltató a ludas. A mai napig. Történt ugyanis hogy volt egy kis áramkimaradás. Nem akart a net visszajönni. Resetáltam a router legalább 10x , semmi. Aztán kipróbáltam direkt-be (pppoe) egyből ment. De a meglepetés csak most kezdődött. 10 x csatlakoztam ujra direkt-be , mind a 10x egyből csatlakozott. Aztán elkezdtem méregetni és tesztelni először router nélkül , majd azzal.
Direkt (pppoe)
Routeren keresztül
Direktben steam letöltés melett hd video ment a youtube-on semmi gond nélkül + ment a laptop is. Routerrel steam melett még a 480p-s video is lassan tölt be , laptop , le is fagyasztja a netet percekre. (mikor a laptopot csatlakoztatom , leáll minden az asztali pc-n steam , böngésző stb)
A kérdésem: létezik olyan hogy a router levágja az internet sebességet (nem találtam menüjében efféle korlátozási lehetőséget) ? Vegyek uj routert , és ha igen milyet tanácsoltok , mire figyeljek.
Koszonom szépen -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
vargalex #22114 üzenetére
Sziasztok!
A napokban merült fel némi probléma a Linksys WRT54G-vel kapcsolatban. Két gép van kábelen rákötve, illetve védett wifi hálózaton egy laptop. Ha a két vezetékes gépen megy a Battlefield, csatlakozásnál mindig ledobja az egyiket. Korábban erre nem volt példa és a játék biztosan nem a probléma forrása. A wifi-s rész szintén problémás itt a három gépet szimpla netezéssel képtelen kiszolgálni, pedig a laptop nincs messze a forrástól és a sávszélesség is megfelelő.
Ezeket a problémákat orvosolhatja egy firmware frissítés vagy nézzek inkább egy új modell után? Előre is köszi a segítséget. -
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste #22113 üzenetére
Hi!
Valamint a TP-LINK TL-WDR3600, illetve minimálisan felette a TL-WDR4300.
-
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Nagy hatótávolságú nagy sebességet bíró kiváló minőségű routerre lenne szükségem!
Van itthon Xbox Laptop meg 2 iphone meg TV is amit ki kellene szolgálni szó nélkül N szabvány fontos lenne!
Milyen routert ajánlottok úgy 20k-ig?? Net sebessége 120MB
Megosztás is fontos lehet nem kellene másolgatnom a TV--hez a filmek lejátszására!
Ezt néztem ki ...[link] -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #22104 üzenetére
Köszönöm! Kiindulásnak elég. A többi infót összecsipegetem. A 3,4G tudom, hogy zűrös, de katasztrófális itthon a net, viszont a mobil hálózatokat gyorsabban fejlesztik, mint a Matáv (vagynemtommosthogyhíjják) a kábelt Óbudán. Vicc, de ez van.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #22101 üzenetére
Illetve nem BroadCom vonalon a TP-Linkeken kívül ebbe az árkategóriába belefér még a D-Link DIR-825, illetve a Netgear WNDR3700 is.
-
Pitu
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #22102 üzenetére
1043ND-ről itt-ott olvastam hogy nem túl stabil (openwrt-vel sem), igaz ez? A megbízhatóság elsődleges szempont lenne.
-
válasz
#79335424 #22103 üzenetére
A 3G modem támogatás elég bajos, nagyon kevés router támogatja alapból és mivel egy 741ND-t kell leváltani így csak 3rd party firmware telepítése jöhet szóba mint lehetőség.
Ami neked kell az mindenképpen gigabites portokkal szerelt típus, az ajánlottak az előtted levő 2 hozzászólásban említettek + Linksys E3xxx/E4xxx/EA3xxx/EA4xxx, Asus N6x, Netgear 3500-tól felfelé bármelyik. Azt nem néztem meg, hogy melyikre milyen 3rd party firmware van és hogy melyik támogatja a 3G modem használatát de valószínűleg találsz olyat amelyben van ilyen jellegű funkció is. -
törölt tag
Sziasztok! Kinőtte a család a 741ND -t. Szeretnék egy komolyabbat és ebben kérnék tanácsot. Az igények: tudjon fogadni USB -n háttértárat és 3G modemet. Komoly Wifi, Nasról médiastreamhez. Tudjam a kliensek között szabályozni a sávszélességet. Gyors adatmásolás belső, lan hálózaton, PC -k és NAS között. Stabil működés intenzív wifi használat és letöltés mellett is. Webes menüben Wake On Lan (esetleg mod firmware -rel). Kb. ennyi. Tudom, hogy ebből felső kategória lesz, de létezik egyáltalán ezeket a feltételeket teljesítő router? Még egy kérdés és egy kérés. A kérdés, hogy van valakinek tapasztalata FritzBox -szal? Jók? A kérés, hogy ha tud vki olcsón, regelhető Fonera routert, akkor dobjon meg egy privivel! Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- QuantaPlex T42S-2U
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 3 UHD, Érintőkijelző, i7-10875H, 32GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- Lenovo ThinkPad L490 FHD, TOUCH, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad T490 FHD, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- 2020 M1 macbook pro 8/256GB elado/cserelheto
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest