- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #21299 üzenetére
Na, akkor ismét tanultam, mert nem tudtam, hogy ilyen is van (AP).
Ezután felmerül a kérdés bennem, hogy g elég, vagy n szabványú legyen, valamint jobb-e saját márkát (D-Link) hozzácsatlakoztatni vagy mindegy?
-
-
törölt tag
Hali!
Előrebocsátanám a kérdésem feltevése előtt, hogy a Wifihez rettenetes sötét vagyok, úgyhogy ne várjátok, hogy értelmes lesz a kérdés feltevésem.
Van egy D-Link DVG-1402S vezetékes routerem, melyhez azért ragaszkodom, mert a VoiP-os telefonunk erről működik. A közeljövőben szeretném részben wifire átterelni az infók áramlását. Ezért arra gondoltam, hogy vennék egy középszintű Wifis routert, amit a D-link egyik LAN-jához csatlakoztatnám, vagy esetleg fordítva: az új routerhez a régit.
Lehetséges ez? Ha igen, hogyan oldhatnám meg, és melyik vagy milyen routert vegyek? (Jelenleg a panel lakásunkban egy printer és egy laptop wifi-képes. Ez utóbbinál már jó lenne, ha nem kötne a vezeték, de tervezem más wifis cuccok vételét is - fokozatosan.)Köszi előre is, ha segítetek.
-
VGYke
addikt
válasz
Intruder2k5 #21295 üzenetére
Köszönöm
Csak ne lenne ilyen sötét, és ne kellene holnap dolgozni és ne izgulnék ennyire...
-
-
VGYke
addikt
Nos megjött az Asus RT-66U, amit D-Link Dir655 leváltására szántam.
Most üzemelgetem be, jegyzeteket, fotókat készítek eme műveletekről, hát ha valakinek valamikor jó lesz
10 perc állítgatás után, egyet nem értek:
Asztali PC WiFi "vevőm" adott (PCI-slotban van, Win szerint Atheros)
Dir-655-el WiFin a Win Feladatkezelő 300 Mbpp-t írt, most meg:
Ez jelent valamit -
Beri
addikt
válasz
Allien #21291 üzenetére
Azt mondták a kollegák, hogy mivel sokat játszok on-line, és fontos ugye a PING érték, ezért a gigabites routerre lenne szükségem, jobb, mint egy belépő szintű. Wifi sebesség nem érdekel. Mennyire van igazuk, és akkor hol kezdődik egy ilyen router?
Semennyire nincs igazuk. -
Allien
veterán
Azt mondták a kollegák, hogy mivel sokat játszok on-line, és fontos ugye a PING érték, ezért a gigabites routerre lenne szükségem, jobb, mint egy belépő szintű. Wifi sebesség nem érdekel. Mennyire van igazuk, és akkor hol kezdődik egy ilyen router?
(pl 1 hsz, TP-Link 1043ND lenne az, amire sajnálnám a pénzt, de ha TÉNYLEG jobb a ping értéke esetleg, akkor rá szánom a lét. Net optika LESZ, 25, vagy 50-s)
Vagy, nincsen értelme, és elégséges pl a belépő szint pl TP-Link 741ND? -
-
nofi
addikt
Közvetlenül modemre kötve nem produkálja a hibát, így csak a router maradt
Gyári állapot visszaállítása megvolt. Első lépésben kipróbálom még ezt a DD-WRT-t, hátha...; vásárlás előtt pedig elhozom szüleimtől az ottani WR741ND-t és még kipróbálom azzal is produkálja e a hibát, csak ez utóbbi elég nagy macera.
Új routerre 10-15 ezernél többet nem szánnék, mégis csak egy lakásban használom, mondhatni általános célra. -
gondolom a hiba leszűkítve a router szinjéig, tehát szolgáltatós vagy más hiba nem lehet!?!?
az az érdekes, hogy az ára és a belépős kategória ellenére nem annyira gyenge az a router hardveresen, tehát nagyot kell ugrani, ha erősebbet akarsz!
kipróbálható a dd-wrt és társai, de ha hardveres a hiba - akár kimondottan hiba, akár gyengeség -, akkor nem jelent majd megoldát.
az utolsó firmware frissítés után megtörtént a gyári állapot visszaállítása az újrakonfig előtt?
mennyit szánsz majd egy esetleges új router beszerzésére? -
válasz
Lengyi #21278 üzenetére
akkor adott árkategóriában én ezekkel próbálnám meg; tl-wr941nd, tl-wr1043nd - de a vasbeton födém milyensége, és egyéb környezeti tényezők függvényében sajnos nem garantált, hogy mindenhol maximálisan elégedett leszel a wifi szórással...
esetleg lehet tenni nagyobb antennákat a routrerre, picit dob a szóráson; link
vagy akár egy extender is rásegíthet - valahol félúton - a hálózat kiterjesztésére, ha a födém mögött még elfogadható a jel, és onnan kiterjeszthető oda, ahol a router által már nem elég! -
nofi
addikt
- UPC 25 megás net
- Főleg torrent, de előfordult már, hogy iTunes huzamosabb letöltésénél bontott (előbbinél uPnP és manuális port forward esetében, valamint korlátozásokkal is megszakadt - próbálva: uTorrent: 1.9; uTorrent 3.x és Vuze)
- Változó időközönként
- A DHCP beállításoknál maximumra van állítva
- Kábeles és Wi-fi kapcsolatnál is bont
- Netbontásnál nem elég a router reset, hanem a modemet is mindig resetelnem kell -
vargalex
félisten
válasz
KaiotEch #21276 üzenetére
Hi!
Van fekete TP-Link, csak kicsit drágább.
-
válasz
KaiotEch #21276 üzenetére
Mondjuk ha tutira akarsz menni, akkor a 24GB-s Avatar 3D 1080p streameléséhez használj inkább kábelt!
Vannak jónak mondható WiFi-k belső antennás kivitelben is, mint például az ASUS RT-N13U is! De alapvető szabály minden WiFi-nél, hogy soha sehol nem lesz két olyan helyszín, ahol egyformán fog teljesíteni ugyanazon eszköz! Mindenhol mások a körülmények, amik a WiFi-t jelentősen befolyásolják!
-
válasz
Intruder2k5 #21272 üzenetére
Most olvasom ezt a tesztet, vagyis az első hasábját és hát akkor ez így is elszomorító. Most 1-2MB/s-el másolok wifin keresztül ezzel meg 4-5 lesz? Az lóf@sz.
Nem annyira lényeges az USB, bár nyomtatónak jó lenne, de az a ház másik felében van kb. Belső antennásokról mindenki inkább lebeszél. Ha TP-Linkből lenne fekete azonnal venném.
Ja és álló kivitel jobb lenne kis helyen van így is 45°-ban a mostani.
-
válasz
KaiotEch #21271 üzenetére
Vagy ha nem fontos az USB (ezt talán nem is írtad?), és maradnál márka hű, akkor vegyél egy Linksys E2000-et, ami szintén Gbit-es, 300-as WiFi-s, és Tomato képes! Linksys-ből az USB-s sajnos már húzósabb...
-
-
nofi
addikt
Hello!
TP-Link WR741ND (Rev1.0) routerem van jelenleg, friss firmwire-rel, de hosszabb távú letöltéseknél bontja a netet. Átolvastam egy-két tutorialt, de szerintem minden jól van beállítva rajta...
Lehet nem elég a "belépőszint"?Routerrel folyamatos kapcsolatban van:
2 gép, 2 okostelefon, TV, médialejátszó és egy konzol.Még megpróbálkozom egy DD-WRT firmwire-rel, de ha minden kötél szakad akkor szerintem új router után néznék. Javaslatok?
-
-
válasz
Lengyi #21267 üzenetére
a mimo csak a 300-as - vagy feletti - jelölésű n szabványos eszközöknél adott, de a 2 vagy 3 antenna többlete csak akkor jön ki, ha mind a két oldalon mimo képes eszköz dolgozik! ezért írtam, hogy amennyiben neked olyan n szabványos eszközeid vannak (a 150-es lite-n és társai nem játszik, ott nincs 2 vagy 3 antennás mimo), akkor pláne érdemes 300-as, 2 vagy 3 antennás mimo képes routert venni!
persze 300-as ellenoldalak hiányában is vehetsz 2 vagy 3 antennás mimo képes routert, csak úgy az ellenoldal és a kapcsolat szempontjából teljesen mindegy, hogy 1, 2 vagy 3 antennás routert veszel! -
Lengyi
aktív tag
-
Beri
addikt
Egy wrt54gl-től bármelyik router sokkal gyorsabb az első hozzászólásból. A te kapcsolatodhoz bármelyiket választhatod. QoS-t is tud mindegyik (legalábbis be tudsz állítani min/max sebességet minden LAN IP-hez, SOHO kategóriában ez a szokás).
KaiotEch: Ha rákeresel, találsz egy másik logoutos írást kész binárisokkal 1043ND-re (is), amit csak fel kell flashelni és használni, ha már openwrt-t akarsz.
-
-
Üdv. A segítségeteket szeretném kérni újra abban, hogy megtaláljam a szeretett Linksys WRT54GL routerem méltó utódját. Jó lenne, ha ismét olyant tudnék venni, ami programozható, főzött firmware-t rá lehet tenni és jó is, gigabites lan, N-es wifi. Ja és kinézetre se legyen egy ronda. Köszi
Ja árban azért ne a csillagos ég legyen, legyen a plafon 15e.
-
hunace
tag
Szia, egy döglődö edimax routert cseréltem erre miután 50/5 -ös netem lett (upc) a kis edi nem bírta már a tempót és egyébként is dobálta a kapcsolatot.
Valamennyire azért már van tapasztalatom a router konfigban de amikor ezt hazahoztam épp nem volt kedvem semmit sem állítgatni így rábíztam magam a router auto-konfigjára ami felismeri az általad használt netet és beállítja magát. Ezután egyből ment az asztali gép (kábel) és a noti is (wifi) madj még két telefon wifije is pöccre megtalálta és használta.
A 2 x 5 Dbi-s antenna érezhetően jobban tolja a jelet (bár ez nem is meglepő).
Viszonyítás képpen 2 téglafal + olyan 15-20 méterre még fogom a wifit a kerti padomból és wifizek (bár ott már persze alacsony a wifi jelerősség).Azóta egy port forwardot álítottam még az utorrentnek amit gyorsan abszolvált (és ami itt tetszett hogy nem kellett várni a beállításra és újraindítani sem) míg a korábbi routernél egy 30 sec-es restart után működött csak. 5év garit adnak rá és az Ipontól rendeltem Pickpack-ra.
Szólj ha még érdekel vmi.
-
Roll_91
csendes tag
Sziasztok!
Linksys EA 4500 -ról van valakinek véleménye?
Vagy esetleg egy Asus RT-n66u jobb választás lehet?
Válaszokat köszi!!!
-
yxcv
tag
Sziasztok!
Routervásárlás előtt állok, de szeretném kikérni a tanácsotokat.
A jelenlegivel sajna sokszor megszakad a net, napi szinten többször. Máshol több éves tapasztalatom van egy Linksys WRT54GL-essel, amivel semmi probléma évek óta, vastag fal és távolság sem akadály. Gondoltam, hogy ezt kéne ide is beszerezni, viszont furcsa, hogy az évek során (mi anno 15 ezerért vettük) semennyit nem csökkent az ára, sok helyen 18-20000-ért árulják.Ha azt nézzük, nem is mostani modell, és fura, hogy az évek során ennyire tartotta az árát, sőt még drágult is.
Ennyi pénzért, gondolom, egy újabb és jobbat is tudnék venni. Csak éppen nem tudom, melyik lenne a legjobb. Elvárás az, hogy ne szakadjon, stabilitása nagyon fontos, jó jelerőssége legyen (egyik gép kb 10 méterre van a router-től). A sebesség nem olyan mérvadó, nincs gigászi sebességű netünk (10 Mbit/s), és ha gyorsabbat fogunk kérni, akkor sem lesz drasztikusan gyorsabb. Olvastam valami QoS-ről is, gondolom, nem rossz, ha ezt is tudja.Mit tudnátok ajánlani?
Köszi a válaszokat!
-
FRENK1988
veterán
válasz
Intruder2k5 #21253 üzenetére
nem figyeltem ez igaz
-
-
válasz
Lengyi #21249 üzenetére
számít, pont annyit, hogy látatlanban máris nem mondja meg senki sem, hogy okés lesz vagy sem...
hozzávetőleges tippet lehet csak adni, de azt is inkább csak akkor, ha ismert, hogy az ellenoldalak milyen szabványosak, n szabvány esetén esetleg 2 * 2 vagy 3 * 3 mimo képesek?!?! mert az javíthat a wifi kapcsolaton, ha két mimo képes eszköz csatlakozik, de máris semmi jelentősége a mimo képességnek, ha csak az egyik oldalon adott az!
a 20 megabit/sec hardveresen nem akadály már mostanság egyik - n szabványos - routernek sem, ha wan -> lan/wlan átvitelről beszélünk, hogy wifi útján mennyit kap majd az ellenoldal, az majd a környezeti tényezők, és ellenoldal függvénye lesz...
az is lehet, hogy húzós esetben nem ér majd el mindenhová a wifi a vasbeton födém alá...
én kezdésnek inkább egy külső antennás routert tippelnék kipróbálni, az ellenoldalak milyenségének ismeretében majd konkrét tippek is érkeznek, bár megjelölhetnéd az árkategóriát is, mert nem mindegy, hogy 5 e ft, 10 e ft, 20 e ft, vagy 50 e ft, amit rászánsz?!?! -
Lengyi
aktív tag
Ha fent lesz a router akkor a lenti részleg issza a levét, ha meg lent akkor fordítva. Esetleg egy köztes megoldás nem létezik? Az első hsz-ben ajánlott routerek mai darabok? Érdemes e valamit kerülnöm, tapasztalatok, hasonló cipőben jár e valaki, meddig menjek el árban ? Köszönöm
kali: nagyjából 10-15e Ft környékéig nyújtózkodnék
-
Lengyi
aktív tag
Sziasztok !
Router vásárlás előtt állok, 20as netet szórna szét úgy 20m-es sugárban, lenne rajta TV, 2-3 laptop meg egy asztali. Utóbbi kivételével ugye minden wifin szeretné elérni. Milyen routert ajánlanátok ami stabilan, gond nélkül kiszolgál? Jah igen és a helye családi ház emeletén lenne ( vasbeton födém felett ) ha ez számít valamit. Előre is köszi -
FRENK1988
veterán
válasz
Intruder2k5 #21241 üzenetére
Müködik
De ezt miért nem említik?
-
válasz
jonasbrother #21242 üzenetére
+1
-
Directors
senior tag
válasz
A Belkin tesómé. Ő csak kapta ingyen mert ki akarták dobni ha jól tudom.
-
válasz
nem feltétlenül zárja ki! más kérdés, hogy a belkin pont kérdéses...
nem mindig a drágább a jobb, ez is sokszor bebizonyosodott már - bár router esetében ritkábban jellemző a gyártó neve miatti túlárazás, persze néhány kivétel azért akad így is! -
jonasbrother
csendes tag
válasz
Directors #21229 üzenetére
Evvel csak az a probléma, hogy a kettő általában kizárja egymást
mármint az olcsóság, és a megbízhatóság. Ahogy látom, az olcsóságot már sikerült a saját börödön tapasztalnod a remek Belkineddel, javaslom probáld ki a megbízhatóságot is. Én pl netgearol váltottam Linksys e900-ra, teljesen elérhető árú kis cucc, és ténylegesen zongorázik a különbség.Amióta megvan, egyszer se dobott le a wifi! én ezt javasolnám, olvass utána kicsit.
-
válasz
FRENK1988 #21240 üzenetére
Próbáld a http://192.168.0.1 címen...
-
FRENK1988
veterán
Lehet nem jó topikban kérek segítséget de hátha
Adott egy TP_Link TL-WR841ND WiFi-s router. Az utóbbi idők viharos időjárása miatt vagy nem tudom elkezdett köhögni a net megosztása. Tehát bekapcsolásig kb 10 percig okés volt a net utána darabos. Közvetlenül a net a gépen flottul ment. Tehát a routerben volt a baj. A szolgáltató embere FW frissitést javasolt. Gondoltam megcsinálom. Mindent leirás szerint tettem de amint megvolt a frissítés már nem engedett be a jól megszokott 192.168.1.1 bepötyögése után. Volt már reset meg anyámkinja de semmi nem tudta életre kelteni. -
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Olyan routerre van szükségem, amibe közvetlenül köthetem a telefonkábelt. Szeretném a különálló modemet kihagyni.
Magyar Telekom szolgáltatási területre kell, nem Kábelnet, hanem ADSL2+.
TP-Linkben gondolkodom, az 5 év garancia miatt.
Ennek a listának a felső sorából a középső és a jobb szélső közül melyikkel járok jobban?Ennyi a különbség: "Annex M doubles the upstream data rate" a középső javára.
-
karicsek
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #21237 üzenetére
Köszi a segítséget, ez ráadásul olcsóbb is.
Üdv -
-
karicsek
aktív tag
Sziasztok.
Nekem most egy Edimax BR6574n router-m van. Az a gondom vele, hogy elég sűrűn megáll, ha kicsit dolgozni kell neki. Olyankor áramtalanítani kell és újraindít.
Hárman használjuk a családban, többnyire egyszerre. Ketten kábelről, egy wi-fi-ről.
Digi net van 80/25.
Szeretnék egy olyan routert ami nem áll le ha teljesíteni kell neki.
Árban olyan 15-20 ezer ft-ig.
TP link TL-WDR4300-ra gondoltam, igaz ez drágább kicsit, de ha van ennél olcsóbb, ami szintén jó, akkor elfogadom az ötletet.
Köszi -
HeavyToys
senior tag
Egy router esetén, mennyi az a max távolság, amit még át lehet hidalni kábellel?
-
Lemgo
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbiakban tudna valaki segíteni?
Lakás és iroda közötti távolság ca max légvonalban 400 m. Fizikai rálátás nincs. Hogy lehetne megoldani legegyszerűbben és legköltséghatékonyabban, hogy a lakásban lévő tl-wr1043nd jelét eljutassam az irodába, ahol két gépet szeretnék üzemeltetni. Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
-
Directors
senior tag
Az olcsóság számít. Ezen felül a megbízhatóság. Ne kapcsoljon csak úgy ki mint ami pl most van.
Most egy Belkin F5D7230-4 van de hát ez soha nem jó. Néha működik néha meg nem. Kábelen keresztül normálisan működik de a wifi néha lekapcsol. Ez meguntam. Na meg azt is,hogy egy hosszú vezeték fut át tesómhoz mert ő is netezne.De azért köszi.
-
cashback
őstag
Sziasztok.
UPC-s netem van... 25 / 1,5 Mbit/s
Egy ilyen routerrel osztom meg jelenleg: TP-Link WR340G
1gép vezetéken (fő gép), 2wifin keresztül (+-1-2telefon)Olvastam pár helyen hogy van olyan router ami usb-n keresztül képes külső meghajtót kezelni. Le/fel töltés céljából lenne ideális a dolog (feleslegesen ne menjen állandóan a gépem)
Nem szeretnék 15-20ezret költeni a dologra, de béna dolgot sem kellene venni.
(valószínűleg helyi kiskerben veszem meg 2-3részletre)Szóval úgy 10ezerig mi lenne a legjobb választás?
Ami fontos lenne hogy egy 100-200Gb-os vinyót elviseljen.Valamint... nem tudom kivitelezhető-e az hogy meghatározott sebességeket ossza ki egyes gépekre. (FPS játék közben nagyon jól tud esni ha valaki bele torrentezik
)
-
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Erre a netre jó ez a roter ugye? [link]
Egyik gépre vezetékkel menne a net a másik gépre wifivel,ezen kívül még egy telefon is menne róla. Napi 18 órát menne a router.(töltögetés) -
-
-
VGYke
addikt
válasz
Intruder2k5 #21217 üzenetére
Köszönöm válaszod! Honnan lehet megtudni, hogy melyik routerbe van még "bootloader-be épített recovery mód".
Hajlok az N66U roter felé is, de kezdetben nincs magyar felülete, és nem Atheros.... -
"Bár ha abból indulok ki, hogy a fenti célokra megfelelő routert tanulóként úgy is szétcseszem az alternatív szoftver telepítésekkel, lehet nem a legkomolyabbat kellene barteleznem...
"
Kizárt dolog, hogy mondjuk egy ASUS RT-N66U-t sikerülne szétcseszni Tomato telepítéssel! Mivel a bootloader-be épített recovery mód van benne, így még akkor is tudsz korrigálni utólag, ha előtte mondjuk kedvenc mp3-adat flash-elted rá véletlenül!
-
EmThor
addikt
Köszi,
egyszerre 1 vonalon töltök le mondjuk ps3-al max sebességgel. Több eszközzel nem hajtom, wifi nem szempont, csak "legyen", úgy értem használom, de a sebesség sosem számított, mert vezetékes kapcsolataim vannak, csak tablettel tartalomfogyasztásra kell a wifi.
Ez a 1043-as piszok drága
-
VGYke
addikt
válasz
Coolmat #21208 üzenetére
Köszönöm válaszod! Nagyon sokan adtatok tanácsot amit nagyon köszönök, éppen ezért nagyon dühös vagyok magamra, hogy nem tudok dönteni, pedig a vásárlás kvázi bartelba menne, tehát kb. 40eFt-ig "ingyen" lenne, amennyivel drágább mellett döntök, azt kell kifizetni
Lakásban nincs drót (RJ45), marad a WiFi, ami 2,4-en eteti a PC-t (stb), 5GHz-en a TV médiát(stb). Valahogy a fejembe vettem, hogy nem olcsóbb (2,4-5) router + olcsóbb NAS-t szeretnék, hanem mindent az egyben. Ráadásul az ez irányú (angol, Linux, OpenWrt, Tomato, stb.) tapasztalatom zéró alatti.
Bár ha abból indulok ki, hogy a fenti célokra megfelelő routert tanulóként úgy is szétcseszem az alternatív szoftver telepítésekkel, lehet nem a legkomolyabbat kellene barteleznem... -
válasz
EmThor #21212 üzenetére
tökéletesen működik digi net alatt adott router, csak 100-as lévén, pont határeset 80/25 pppoe net alá, ha rendesen terheled, akkor nem sok tartalék marad benne...
sokan használnak még 700-as szériás tp-link routert (kábelen azonos hardver, mint a 800-as széria, csak a wifi más, az jobb az utóbbi javára) is 80/25 alá, mérésileg át is megy rajta a maximális sebesség, de tényleg számíthat az, ha húzósan terheled a routert, akkor nagyon a skála végén mozog a kapacitás!
80/25 pppoe alá gigabit képes router az ajánlott, olcsóbb verzióban például a tl-wr1043nd, ami már bőven kiszolgálja adott sebességet! -
EmThor
addikt
Sziasztok,
80/25-ös Digi netem van.
Szükségem volna egy új router-re, mert a régi bedöglött.Ez a TP-Link 841N, N-es wifi-vel ki tudná szolgálni ezt a sebességet, úgy értem, a 80mbit-et le tudná adni a gép fele?
Erről lenne szó: edigital tp link 841n
bár ez csak sima n. 841nd-hez képest mi a különbség? egyiken az antenna levehető, másikon pedig nem talán... (detachable)
Mert most a tartalék vezetékes router-em, ami jó régi, max 10 megát ad le és fel is
Az 5 év gari szimpatikus, nem kell semmi extra ficsőr, csak valahol írták, hogy a Digi-s nettel nem megy jól ez a masina, remélem nem igaz. Köszönöm!
u.i.: elolvastam az első post-ot, árban ez a 841-es jónak tűnik, és sürgős is lenne
Köszönöm! -
Coolmat
őstag
Nem az az évi párszáz Ft döntene nyomorba ha 10W helyett mondjuk 15W-ot fogyasztana
WNDR4500 teszt, ebben nem írnak semmilyen ventiről, szóval nincs benne.
Amúgy ha kifejezetten csak szimultán dual-bandes routert keresel akkor szerintem egy Linksys E3000-el vagy egy TP-Link TL-WDR4300-al járnál a legjobban. Előbbi "csak" 300Mbps-es wifi rádiókkal rendelkezik, utóbbi 450Mbps-et tud 5GHz-en, annyival pedig nem jobb szerintem a WNDR4500 vagy az Asus RT-N66U hogy kétszer annyit fizess értük.Szerk: Melegedés téma: ezekben is azért a proci 5-6W-ot biztos megzabál, tehát nem csoda ha melegszik, de nem kell túlragozni ezt a témát sem. Pl. most kézrátételes hőmérsékletmérést végeztem a 1043ND-n és éppen csak langyos.
-
szp1
addikt
Üdv mindenkinek!
Erre a kínomra szeretnék tanácsot kapni egy hozzáértőtől.
Esetleg konkrét ajánlással....
Köszönöm!
-
VGYke
addikt
-
Beri
addikt
válasz
laxika0428 #21199 üzenetére
Ugyanaz a vas, más szoftver. Ha range extenderre van szükséged, vedd azt. Árban ugyanott vagy.
VGYke: Felmelegítsek neked két wattal valamit 40 fokra? Simán megoldható.
Tudod mi a megoldás? Nem kell vele foglalkozni.hunace:
ha gondolod majd megírom mekkora távot lő át
Nálad. Ez a kulcsszó. -
hunace
tag
válasz
laxika0428 #21199 üzenetére
-
VGYke
addikt
Coolmat, Beri köszönöm a válaszaitokat!
Igazából azt nem értem, hogy ASUS RT-N66U -val kapcsolatban itt azt írják hogy korábbi képeken még volt rajta ventilátor, de a véglegesen nincs, de a router alaposan melegedett, burkolata elérte a 40 °C-ot. A Netgear WNDR4500 roouterről meg azt olvastam valahol, hogy van benne ventilátor (fujjjj! zaj nem kell).
Szóval ha csak 10W körül vagyunk, akkor nem hinném hogy 40 fokra kellene melegedni, meg hogy a másikba kellene ventilátor!
Mi lehet az igazság?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- EA Sports WRC '23
- Házi hangfal építés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest