- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pet1985
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #23599 üzenetére
A DSL-360R modemem fekete színű.
Nekem csak az a lényeg, hogy olyan wi-fis routerem legyen ami megbízható, nem kapcsol állandóan szét, netbookhoz és ps3-hoz használnám.
Te melyiket ajánlanád 10-15e körül? -
válasz
Gubek-Einste #23597 üzenetére
Elnézve a képeket, azt nem értem, hogy egy kávéfőzőre minek USB port?
Pet1985
Totálisan mindegy, ilyen megkötés nincs! Nekem jelenleg CISCO modemem van ASUS routerrel, de amíg DSL-em volt, addig használtam szintén ASUS routert, az általad is említett D-LINK modem 360R T1E típusával! Semmi gondom nem volt velük!Azért azt hozzáteszem, hogy ha régi típusú, szürke-kék színű DSL 360R modemed van, és netán már fáradnak benne a kondik - amit PC-vel használva lehet észre sem veszel - akkor TP-LINK routerrel akadhatnak gondok! A tapasztalatok szerint ez a márka nagyon nem szereti, amikor az említett modem haláltusáját vívja, és lehetetlen a csatlakozás a netre, az adott párossal! Persze ez csak ideig-óráig tart, mert aztán végleg bekrepál a modem, és akkor már más eszközzel sem fog csatlakozni!
-
Pet1985
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #23597 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azért gondolkodtam D-Linke routerben, mert a modemem is az. De ezek szerint mind1, hogy milyen router márkát választok.
-
-
Túl nagy különbség nincsen a 842ND és a 941ND között. A 941ND-ben 3x3 MIMO van de kevés olyan eszköz van amely ki is tudja használni ezt a képességet, a legtöbb ma kapható adapter vagy 1x1 vagy 2x2 így nem is lenne kihasználva a plusz képesség de ennek ellenére nyugodtan meg lehet venni. Az USB viszont sok mindenre jó lehet a jövőben főleg OpenWRT-vel karöltve.
Azt, hogy egy adott router mekkora területet tud lefedni és mekkora sebességgel azt csak a konkrét helyszínen fog kiderülni, előre megmondani lehetetlenség. A beépített antennás router-ekről azt tartják, hogy rosszabbak ilyen szempontból de többeknek is (köztük nekem is) ezzel ellentétes tapasztalatom van. Ha fontos a nagy lefedettség és a sebesség akkor lehetőség szerint válasszál egy külső antennákkal szerelt típust. -
Treff
aktív tag
Egy keresztkérdés mindenkihez:
ha egy tőlem távoli székhelyú cégtől weben rendelek tp-link routert, amire 5 év garancia van, és ne adj Isten elromlik, akkor ilyenkor hogyan lehet a garanciális igényt érvényesíteni, mi annak a menete??? -
válasz
coolpet #23592 üzenetére
Linksys E3200, és így hirtelen ezen kívül szerintem csak TP-LINK ami ebbe belefér! Abból WDR3600!
-
coolpet
senior tag
Hali megint!
Valtozott a szitu, nottek az igenyeim.
20k felso hatarig mondjatok 3-4 wifi dualband usb routert, ami nagyon josagosan konfiguralhato.Megbizhatosag a legfobb szempont!
Koszi!
-
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Kb mennyibe kerül mostanság egy olyan router, amire lehet 1 háttértárat kötni?Iletve, ugye ezekhez csak úgy lehet hozzáférni, ha felcsatlakozunk a routerre, szóval szomszéd nem fog véletlen turkálni a képeim között?!
-
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23588 üzenetére
Köszönöm Mester!
-
válasz
lolchief70 #23586 üzenetére
Szia!
Én javaslom, hogy használd a legújabb buildet, a 104-est, abból is a Big-VPN, vagy BT-VPN verziót! Flashelni EZEN útmutató alapján tudod, további kérdésekkel pedig IDE fordulhatsz, vagy regisztráció után az általad linkelt oldalon is felteheted azokat!
-
Pet1985
csendes tag
Régi ruteremet szeretném lecserélni.
T-home-nál van netem, nem nagy 20 megás. A modemem D-link DSL-360R-es, a ruter amit kinéztem D-link DIR-645!Mi a véleményetek a D-link DIR-645-ről??
Szerintetek jó választás lenne? -
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-NT10U routerem. Szeretném Tomato firmware-el okosabbá tenni.
Ezen az oldalon levő:
tomato-K26-1.28.9052RAF-EN-MIPSR2-031H-Std.zip
Firmware jó hozzá?Nem találok U végűt sehol.
Illetve az ott lévő leírást használjam vagy van esetleg máshol is leírás?Köszi előre is!
-
Treff
aktív tag
Srácok, ezt ismeritek? Valaki próbálta már?
Napi tipp: erősítsük Wi-Fi jelünket sörös- és üdítősdobozzal:
katt ide -
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #23582 üzenetére
openWRT-t és DDWRT-t tud a 941-es is. az usb port tényleg jó dolog, de nem lenne használva.
magasan az elsődleges szempont, hogy erős legyen a wifi része meg hogy stabil legyen.
ebben is inkább a 842ND?
-
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #23575 üzenetére
25 mbites nethez kellene, és a következő pár évben biztosan nem fog kelleni a gigabites router.
ami fontos, hogy tényleg erősen tudjon jelet adni, mert a mostani (külső antennás linksys) harmatgyenge. ott valószínű a routerrel lehet a gond, nekem is linksys van, de belül kicsit más, és nekem az teljesen jó.
a legfontosabb tényleg az, hogy stabil legyen, ne dobálja a kapcsolatokat, ne lassuljon be, és megbízhatóan működjön.
a felsoroltak közül a linksys antenna nélküli, kilőve, az asus routereket meg nem ismerem.
TP-LINK TL-WR941ND
ez a router stabil, megbízható? az ipon fórumában dícsérik az erejét. nem mai darab, kijavították már a gyerekbetegségeit?
-
Colka79
tag
válasz
Gubek-Einste #23579 üzenetére
THX!!
Akkor ezek közül fogok választani!!
Még 1x köszönöm a gyors választ!!
-
-
xigris
őstag
válasz
Gubek-Einste #23572 üzenetére
Köszi szépen
-
coolpet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #23576 üzenetére
Koszi!
-
-
Azt, hogy egy adott router mekkora területet tud lefedni és mekkora sebességgel azt csak a konkrét helyszínen fog kiderülni, előre megmondani lehetetlenség. A beépített antennás router-ekről azt tartják, hogy rosszabbak ilyen szempontból de többeknek is (köztük nekem is) ezzel ellentétes tapasztalatom van. Ha fontos a nagy lefedettség és a sebesség akkor lehetőség szerint válasszál egy külső antennákkal szerelt típust.
10k-ért gigabites router újonnan nem fogsz kapni így maradnak a 100-as porttal rendelkezőek. Itt stabil eszközöket szoktunk ajánlani így stabilitással nem valószínű, hogy lesz gondod de semmi sincsen kizárva.
Ajánlott kategóriás eszközök: TP-Link 74x/84x/94x, Asus N10/N12, Linksys E900/E1x00.
Azt nem írtad mekkora net mellé kellene a router de a fent említett típusokkal nagyjából 60-as netig lehet elmenni biztossággal, efelett már gigabites típusok ajánlottak és akkor ki kell tolni a költség keretet 20k-ig. -
Colka79
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a Routeremet ami egy "SMCWBR14-G2"!!!!
UPC 50 megás netem van,a két router közül melyiket ajánljátok:1. TP-LINK TL-WR740N
2. D-link GO-RT-N150Egy wifis laptop + 2 Számitógép és egy Xbox360 lenne rágdugva!
Más ajánlatokat is várok hasonló árfekvésig!!!
Előre is köszönöm!!!
-
coolpet
senior tag
Egyebkent ez mennyire javallott? 10k-s kategoriaban van a cucc, es nem is tunik rossznak.
Meg a link is kene
[link]
-
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5 #23565 üzenetére
Szia!
Közben megtaláltam ezt [link] gondolom ez jó a touterben kiválasztom majd upload de hibát ír ki az mitől lehet -
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5 #23565 üzenetére
Szia! a wl500-w hez tudnál egy jó tomato linket dobni amivel megy meg ezek már normál módon tudja a bandwitch managmentet.
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Adott egy problema: [link].Ha beszamitasos csere jonne szoba mit ajanlanatok? Az ar max 14, es ha van rajta USB file sharing akkor az nem lenne rossz. Legyen stabil, normalis a fw, es birja el a sok tobbszalu kapcsolatot, ne az legyen ha wifin raakasztok 3 gepet, emg egy lanon megy a torrent 100 szalon, akkor megfekszik.
Koszi!
-
Tin
veterán
sziasztok!
családi házba egy wifis routert, mert a régijének harmatgyenge az erőssége.
mit ajánlanátok?
követelmények:
- legyen stabil, ne fagyogasson le
- internet felé elég a 100 mbites port (nem tudom, a belső portjai ezeknek gigabitesek-e)
- legyen bikaerős az adója, hogy normális legyen a netkapcsolat 2 falon keresztül is
- egyen meg mindenféle eszközt (asztali gép, laptop, tablet)
- n-es legyen a wifijeárban 10e körül, ha van picit drágábban sokkal jobb vétel, jöhet.
köszi előre is!
-
-
Sziasztok
Egy 60mbit-es nethez elég egy TP-Link 841ND vagy 842ND?
-
xigris
őstag
Sziasztok erre valaki? [link]
-
krealon
veterán
válasz
batagy #23559 üzenetére
"A kolléga családi házas környezetben lakik, és kérdezi, hogy a Wifi elérhető lesz-e a kertből? A kert pont a ház másik oldalán van, mint ahol a router, tehát a jel útjában előfordul 1-2 szoba és kb 10-20 méter kert rész."
A sajat tapasztalatom:
A router TL-MR3420 (WiFi szempontbol megegyezik a TL-WR842ND-vel), ami egy 100 negyzetmeter alapteruletu 2 szintes csaladi haz utcafrontja feloli oldalon, az emeleten volt elhelyezve. A haz mogotti kertben mar notebokkal (aminek sokkal jobb veteli kepessege van, mint pl egy telefonnak) sem jott ossze a stabil kapcsolat.
Ezutan elelyeztem egy TL-WA901ND-t repeater modban (mert a router athelyezese nem volt lehetseges) a kertre nezo alak kozeleben. A kertben azutan tokeletesse valt a lefedettseg. -
arnyekxxx
veterán
válasz
littlemole #23555 üzenetére
tp-link 743ND tudja, ha kell tudsz rá erősebb antennát tenni és 6e alatt megvan.
-
batagy
őstag
válasz
krealon #23545 üzenetére
Gubek-Einste, és krealon, köszönöm a válaszokat!
Kollégával beszéltem, így most már 100% hogy nem veszünk egybekütyüt, teljesen egyértelmű, hogy jobb a külön router!
Azonban hogy melyiket.... Ami biztosan kell, Wifi ki-be kapcsoló gomb mindenképpen legyen rajta (natív firmware-rel is), és USB2.0 portot is szeretnénk a megosztáshoz.
Amiben nem vagyunk biztosak, hogy 2 vagy 3 antennás kell-e. Nekem speciel TL-WR842ND van, ezt ajánlottam neki, de én nagyon kis távolságon használom csak, panellakáson belül. A kolléga családi házas környezetben lakik, és kérdezi, hogy a Wifi elérhető lesz-e a kertből? A kert pont a ház másik oldalán van, mint ahol a router, tehát a jel útjában előfordul 1-2 szoba és kb 10-20 méter kert rész.
Nyilvánvaló, hogy hullámterjedésnél a jelszint csökkenésével az adatsebesség csökken, de hogy körvonalazzuk a hatótávolságot, a 300 Mbites Wifi kb milyen távolságig használható, mondjuk a WR842ND-vel? Durván.
Kösz!
-
válasz
szacsee #23557 üzenetére
Egybe eszköz nem éppen jó megoldás amit ITT ki is fejtek.
Mivel írtad, hogy cserélhető antennás kell így alapból csak olyat írtam.
Érdemesebb lenne elgondolkodni egy két antennás modellen mivel stabilabb jel lenne főleg a WDS miatt is.
Egy antennásból TP-Link 74x, Asus N10. -
szacsee
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #23551 üzenetére
Köszi, viszont 1 antennás kellene, mivel egy nagyobb antennával van megoldva a jó jelátvitel.
TP-Linknél még abban sem vagyok biztos, hogy levehető antennás.
Egybeeszközöknél ez mennyire "gagyinak" számít: TD-W8951NB illetve ND végű.
NB-s tuti Annex B-s ND-nél nem tudni.
Elvileg Annex-B területen vagyunk, de holnap megnézem (Invitel ezért nem tuti). -
Magnat
veterán
válasz
littlemole #23555 üzenetére
Repeater módban tudod megoldani, a 3rd party firmware képes routerek általában tudják custom firmmel, de pár eszköz gyári állapotban is (bár utóbbit még sosem próbáltam).
-
littlemole
őstag
Tudnátok mondani egy olyan routert vagy valami más hasonlót amivel wifi re tudnék rácsatlakozni aminek gyenge a jele ahol vagyok, és remélhetőleg így továbbosztva a wifit tabletre, okostelefonra nem szakadozna olyan gyakran az internet.
Egy ilyenre gondoltam. D-Link DIR-505 Ennek van háromfajta módja is. Router/AP , repeater, Wifi hotspot .
A gyenge wifi hálózat beállításaihoz nincs lehetőségem hozzáférni. A munkahelyi wifihez tartozik, de tőlem sajna messze van a jel, így elég gyengusz.
-
válasz
csokoládé13 #23553 üzenetére
szi,
kiszolgálja, de a belső antenna miatt ne nagyon számíts ütős szórásra, amennyiben falakkal elválasztva is szeretnéd használni, úgy inkább külső antennás típust vegyél; tl-wr740n, tl-wr741nd
-
csokoládé13
tag
Sziasztok!
A tabletemhez szeretnék routert. 8 megás netem van, elsősorban a jó ár-érték arány lenne fontos.
Ezt néztem ki: TP-Link TL-WR720N Igazából csak azt kérném, hogyha szerintetek ez kiszolgálna, akkor bólintsatok rá!Előre is köszi a segítséget!
-
-
-
xigris
őstag
Sziasztok tudnátok olyan routert ajánlani ami tudja alapból a wol funkciót?
a tervem az lenne kivülről belépek a routerba és onnan indítani az ébresztést előre is köszönöm. -
TKey7
csendes tag
Rendben!
Köszönöm szépen!
Pont most fejeztem be a mimo leírásának olvasását, és szerintem nem lesz rá szükség.Akkor viszont a 800as széria mellett fogok kikötni
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!Esetleg még ez milyen lenne? Most már a nevekből kiindulva megnéztem újra a dolgot, ez routernek tűnik számomra.
-
megbirkózik vele, azzal nem lesz gond, ha megfelelően beállításra kerül!
a mimo lényege; link
amennyiben 300-as n szabványos modulok vannak a notiban, azok már biztosan mimo képesek, az már csak részletkérdés, hogy 2 vagy 3 antennásak, és milyen mimo képesek, de elég lesz a 800-as széria is! -
a wa típusú access point, utóbbi kettő (wr) router!
a tl-wr842nd 2 * 5 dBi, a tl-wr941nd pedig 3 * 3 dBi, amennyiben olyan eszköz is adott, ami kihasználja utóbbi képességet, úgy lehet a 900-as szériás, minden más esetben a 800-as széria, mert a nem 3 * 3 mimo képes eszközök többet profitálnak a két ütősebb antenna erejéből! -
krealon
veterán
válasz
batagy #23541 üzenetére
"ha netén mégis egybe eszközt választunk, akkor az együttműködik a T-Home ADSL-lel? Kell speciális beállítás a T-Home ADSL profilhoz, vagy szabványos?"
Szabvanyos Annex B-t hasznal a T-home a halozatan.
A TP-Link TD-W8968 nem lesz jo sajnos.(#23544) TKey7
A TL-WA kezdetu eszkozok AccessPoint-ok, amik osszesen 1 db RJ45 (UTP) csatlakozoval rendelkeznek, router funkcionalitasuk erosen limitalt.
A TL-WR84ND es TL-WR942ND kozul az en szivemhez a 842 all kozelebb, tekintve hogy van rajta USB , WiFi kapcsolo gomb es vargalex OpenWRT tamogatott eszkoz. -
TKey7
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.
Van egy öreg routerem, ami nincs éppen jóállapotban, és le szeretném cserélni.A gond az, hogy 6 eszközt gond nélkül ki kéne tudnia szolgálni wifivel. A következő típusokat néztem:
(TP-Link TL-WA801ND)
(TP-Link TL-WA901ND)
(TP-Link TL-WR842ND)
(TP-Link TL-WR941ND)Mint írtam, 6 eszköz használná a wifit, és kifejezetten örültem annak, hogy ezek között vannak megnövelt hatótávolságú eszközök is, mert az is jól jönne.
Tudnátok segíteni, illetve ajánlani közülük?
Vagy, ha szerintetek valami más jobb lenne, arra is kíváncsi vagyok.
Előre is köszönöm! -
Pr3no
tag
válasz
Gubek-Einste #23533 üzenetére
DIGI mellé, hogy pontosan milyen van nekik azt nem tudom, de ha már DIGI akkor nem lassú, viszont sosem használják ki, ha nem bír 50 Mbit-et az még nem gáz, ha cserébe olcsóbb.
És viszonylag kis helyen lenne használva, szóval nem kell nagy hatótávolságú sem. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
ADSL modem mögé keresnék routert, ami:
-Stabil és könnyen testreszabható, esetleg kiforrott DDWRT nem hátrány
-Levehető antenna, mivel egy nagyobbacska antenna lenne rácsatlakoztatva.
-WDS-t tudjon (bár nem tudom, hogy a WDS-be kötött Asussal működni fog-e ami DDWRT-s)ADSL modem lenne rákötve, valamint kábelen 2-3PC és egy NAS, Wifin 1 PC és egy lapos csatlakozna rá és közben telók, tabletek. Kisirodai felhasználás, ahol nem nagy az adatforgalom, de annak stabilnak kell lennie.
Iroda mögött műhely van, viszont kábelezés nem megoldható a járművek mozgása miatt.
Ezért kellene WDS-be kapcsolni egy WL-520G-vel.
NAS már megvan, azon pedig mailprogi mentett levelezései és tervrajzok, fotók lennének megosztva.Mit ajánlatok erre a célra?
Egyberouter is szóba jöhet, ha működik a WDS és levehető az antennája.... és stabil.
Válaszokat előre is köszönöm! -
batagy
őstag
válasz
Gubek-Einste #23539 üzenetére
Szia!
OK, köszönöm a választ.
Érthető indokok.
Mondjuk esetünkben 3rd party firmware nem igény, de a másik három indok jogos.
Ha csak routert vesz, az még sokkal olcsóbb is. Egyetlen hátránya a külön készüléknek, hogy több helyet foglal és két táp kell neki.Most már én is a külön routert fogom neki javasolni, de mégis arra a kérdésre is szeretnék választ kapni, ha netén mégis egybe eszközt választunk, akkor az együttműködik a T-Home ADSL-lel? Kell speciális beállítás a T-Home ADSL profilhoz, vagy szabványos?
Kösz!
-
Geresics
addikt
válasz
Intruder2k5 #23531 üzenetére
A 20eFt-os ár valóban nagyon jó! Vissza is mondtam az eredeti megrendelésem, és ezt rendeltem helyette!
Hálás köszönet! -
válasz
batagy #23536 üzenetére
Itt mindig azt mondjuk, hogy nem érdemes egybe eszköz használni mivel
1; ha elromlik két eszköz esik ki
2; ha lecserélésre kerül a xDSL net más típusúra akkor nem vagy csak korlátozásokkal használható
3; 3rd party firmware támogatás nincs vagy csak részleges
4; hiba elhárítást bonyolitjaAmit ajánlunk xDSL net esetén: D-Link 360R T1 vagy 321B modem lehetőség szerint dchard fórumtárs által készített firmware-rel felokosítva és valamilyen N-es router igény szerint, ajánlott 3rd party firmware támogatott.
-
-
Motoxxx
tag
válasz
Gubek-Einste #23535 üzenetére
egy 10/2 es invitel netem van. Köszi a választ.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
T-Home ADSL-es internethez kellene kollégámnak Wifi-s router.
A T-Home topikban már feltettem a kérdésemet, de úgy tűnik ott nem nagyon kapok választ.Pár kérdés (Elnézést ha láma kérdések):
1) Érdemes-e egybeépített ADSL modem + Wifi routert venni, vagy pedig csak sima Wifi router és használja a T-Home által biztosított ADSL modemet?
Én azt ajánlottam neki, hogy érdemesebb egybeépítettet venni, hogy ne legyen két kütyü. Így kisebb a táp okozta zajszennyezés, sípolás is.2) Én TP-Link TD-W8968 routert néztem ki neki, mert 300 Mbites, van rajta Wifi lekapcsoló gomb és USB2.0 port is. Ez a router együttműködik a T-Home ADSL-lel? Kell valamit állítani az ADSL csatlakozás profiljában a usernév és jelszón kívül , vagy valami speciális csatlakozási beállítások is kellenek? Esetleg más javaslat, ajánlat?
Köszönet!
-
-
Motoxxx
tag
Üdv. Sajnos rég megszokott Asus vezetékes routerem le kell cserélnem wifisre. Mivel a régi éveken kersztül hiba nélkül szolgált, szintén asus tipusúra gondolok. A router családi házba kellene és két szintet is kéne neki vinnie. Az asztali gépeket vezetéken szeretném rákötni mint a régin volt. De a mobilok és a laptop az másik szinten van mint ahol a router lenne. Szoval mit tudnátok ajánlani kb 10-20k forint között. Előre is köszi a válaszokat.
-
-
válasz
Geresics #23530 üzenetére
Ja, az jó ár, az árgép is csak egy helyet dob olcsóbban, de azért ha van rá még 2500HUF, azért a 20k is nagyon jó a 3200-ra, főleg az utána következő árakhoz képest! Na persze nekem teljesen mindegy, csak "hangosan gondolkodtam"...
-
Geresics
addikt
válasz
Intruder2k5 #23529 üzenetére
Bruttó 17.500.-
-
-
DiVaD
senior tag
Sziasztok,
Milyen 3G-s routert tudnátok ajánlani? Stick az van, mert gondolom anélkül drágább jóval. Nem kell mobilnak lennie. Működjön, de nem kell semmi extra. Csak sima netezesre kell, néha YouTube... -
Pr3no
tag
Hello!
Egyik ismerősömnek kéne egy wifi, minél olcsóbban, a lényeg, hogy működjön rendesen.
Első hsz-t elolvastam, az alapján egy TP-Link 741ND jó lenne, ezen kívül más szóba jöhet? -
Geresics
addikt
válasz
Intruder2k5 #23525 üzenetére
Igazából nyomtatóm sincs, azt "majd egyszer" akarok venni!
Legfeljebb megosztom a legtöbbet futó gépen, és csókolom... -
válasz
Geresics #23524 üzenetére
Hmmm.... Hát akkor miért nem vettél mondjuk Netgear WNR3500L-t, egy ezressel kerül többe, és azon van USB port! Ezen kívül a v2 verzióban - szerintem már csak kizárólagosan ilyet lehet kapni - van 128MB RAM, és 480MHz-es CPU! Szintén BroadCom alapú, így ezt is lehet Tomato-val moddolni, akárcsak a Linksys-t! Vagy Linksys E3200-at, ebben az 5GHz, és az USB is megvan, valamint Gbit-es is!
-
Geresics
addikt
válasz
Intruder2k5 #23521 üzenetére
Attól függetlenül, hogy mindenkinek a 741ND-t, vagy a 1043ND-t ajánlom (attól függően, hogy kell-e neki gigabit LAN), magamnak megrendeltem a Linksys E2500-at
Most egy ócska 340GD-t használok, amit 2 éve raktam be ideiglenesen 2 hétre, csak úgymaradt!
Kíváncsi vagyok, észreveszek-e majd különbséget a beállításokon kívül!
(Csak azt sajnálom, hogy nincs rajta USB port nyomtatómegosztáshoz...) -
siwok1
tag
Sziasztok.
Csináltam pár wifi antenna moddot. Az a kérdésem, hogy az miért van ha a pci-e s wifi cardon
üzem alatt letekerem az antennát akkor BSOD 124-gyel kidob a windózer.A gyárival nem csinálja, uh nem élet halál kérdés, meg ha nem piszkálom akkor is stabil, plusz 80M-en lévő hálozatoz 65dbi-vel csatlakozik jelerősség pedig 85%+ 5 falon keresztül.
-
válasz
Geresics #23520 üzenetére
Az ASUS majdnem ugyanaz, a CPU azonos, Broadcom BCM5358U 300MHz, a flash szintén mindkettőben 8MB, a RAM az, ami az ASUS-ban 32MB, a Linksys-ben 64MB! Bár a TP-LINK egy erősebb vas, 560MHz, 128MB RAM, ennek ellenére én nem szeretem, de aki bízik a márkában, annak jó választás, mert olcsó! Ja, és az Atheros platformra épül...
-
Geresics
addikt
válasz
Intruder2k5 #23471 üzenetére
Köszi, rájuk nézek!
...és ezek vannak olyan jók / minőségiek, mint a Linksys? -
arnyekxxx
veterán
a 3.-hoz tudok hozzászólni, a főrouteren semmit nem kell állitani, a 743-ban be kell lőni a repeter módot (ekkor ugyanaz lesz az SSID mindkét routeren) vagy a bridge-t és akkor két külön wifihálózatod lesz külön csatornán külön SSID-vel, itt le kell tiltani a 743-ban a dhcp-t és be kell állítani gatewaynek az adó router ipcimét
-
Integrator
aktív tag
válasz
Integrator #23514 üzenetére
Nevermind, megoldódott.
-
bandy13
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23516 üzenetére
Hát igen még 2 éve vettem akkor még nem annyira értettem hozzá csak hogy felmenjen a net (a másik géphez) és annyira kelet. Most már telefonhoz is kellene de nem megy el az én szobámig a jel ezért kellene valami jel erősséget növelni valami módon folyván.
-
-
bandy13
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23503 üzenetére
Kösz a választ ezt már én teszteltem n900 telefonnal ez linux oprendszerű így az airodump-ng vel látok minden hálózatot amibefut a ház körül ...
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Valószínűleg nem jó topic, de biztos tudtok segíteni. Adott a DIGI 80/20-as nete. Ha direktben kábellel rádugodm a digibox-ra (Valószínűleg nem ez a neve, Ők ezt hozták, ezért neveztem el így), amiből jön ki minden (TV, telefon, net), akkor 110/110-es netet mérek egyaránt. Ha ezt a jelet átlövöm egy D-Link DIR-825-ös routerbe (Tehát maga a router gigabites), akkor a routerből már csak 20/0.5-ös net megy tovább, mindegy, hogy kábel, vagy WiFi. Ötletek? Minden UTP kábel CAT6-os. Aki megoldja a problémám, annak átutalok 3.000 Ft-ot.
Köszi,
Dani -
Nem érdemes csak a wifi miatt 450-es router-t venni mert nagyon kevés adaptert lehet kapni ami támogatja is a 450-es sebességet.
A 450-es wifi ráadásul felső kategóriában tartozik router-ek tulajdonsága, sok eszköz csak a 5 GHz sávot tudja a 450-es sebességet, a 2,4 GHz sávban is 450-es pedig szinte kizárólag a gyártók legdrágább/legfejlettebb típusai sajátjai, kivételt csak az 1-2 AC-s router képvisel amit viszont tényleg felesleges megvenni. -
palu
tag
Üdv,
Valaki erre? http://logout.hu/tema/milyen_routert/hsz_23473-23473.html
Esetleg milyen topikban próbálkozzak a kérdésemmel?Köszi
-
krealon
veterán
Mert a 1043-nal butabb CPU van benne es fele RAM van a 3600-os kepest, holott az utobbival egy aron megy.
Itt vannak a linkek a kulonbozo tipusok osszehasonlitasahoz.
-
TIT
veterán
válasz
Intruder2k5 #23507 üzenetére
Igen azt tudom,végülis jobb a 3600 hardveresen is,most,hogy 300 vagy 450 Mbit nem nagy különbség,főleg ha a laptop nem is ismeri.
-
-
TIT
veterán
válasz
Intruder2k5 #23495 üzenetére
Sajnos ott is 300-at ír,nehogy már gyengébb mint a 2543-as?
Hacsak nem összeadódik a 2db 300 és lesz belőle 600.
Kérdés a laptop veszi-e az 5ghz-et? -
válasz
bandy13 #23502 üzenetére
Nincs mit! Én azért megpróbálnám a csatornaváltást, mert ez az "időnként teljesen jó" arra utal, hogy esetleg a szomszéddal egy csatornára van állítva a routeretek, és amikor az hazajön, bekapcsolja, akkor interferencia lesz, és onnantól gyengül el a jel! Vagy valami hasonló... Az AUTO beállítás nem jó, azt ne használd, mindenképpen válassz fix csatornát! Az AUTO többnyire a környezettől függetlenül vagy a 6-os, vagy az 1-es, vagy a 11-es csatornát használja, típustól függően! Vannak programok amikkel tudsz egy szabad tartományt keresni, ha van még ilyen az éterben! Ilyen például az inSSIDer2! Ezzel láthatóvá válnak a környéken lévő hálózatok, és az általuk használt csatorna, ebből pedig már tudhatod, hogy hova ne állítsd a sajátod!
-
bandy13
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23501 üzenetére
Okés kösz a gyors válaszokat !
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BestBuy topik
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- Milyen videókártyát?
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Mobil flották
- Autós kamerák
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest