- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandy13
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23499 üzenetére
Igen én is gondoltam másik routerre, ami erősebben tudja sugározni a jelet.
Azt gondoltam, hogy az emeletre venni egy olyan routert ami fogadja a bejövő jelet és sugározza is ezáltal az egész földszint és emelet jel alatt lenne ... de az emeletre olyan feles erősséggel megy(ahol lenne a vásárolt router).
A jel megfelelő gyorsaságú lesz az emeleten ? -
válasz
bandy13 #23498 üzenetére
5 méter UTP kábellel!
Na jó, viccet félretéve, egy jobb minőségű, de legalább 2 vagy több antennás, illetve nagyobb antennás router esetleg segíthet! Ha olcsó kategóriában gondolkodsz, akkor TP-LINK 841ND, ha többet is tudsz rá áldozni, akkor ASUS RT-N12 C1! De azt ne felejtsd el, hogy az első hozzászólás ide vonatkozó része alapján a WiFi jel erősségére soha, senki, semmilyen garanciát nem fog, és nem is tud vállalni, mert ez előre totálisan kiszámíthatatlan!
-
bandy13
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23497 üzenetére
kösz a gyors választ !
Hogy tudnám felvinni legolcsóbban a netet ? megfelelő erős jelerősséggel .. ! -
-
bandy13
aktív tag
Hali
Segítséget kérnék. Jelenleg egy smcwbr14s-n4 routerem van.
Az lenne a probléma hogy alig megy fel az emeletre a jel mindig megszakad (alig találja meg .. (de néha ugyan ott, tűrhetően viszi)).
Azt szeretném, hogy valahogy erősíteni a jelet. Megköszönném a tanácsokat ..
Megoldaná a problémát illetve használható-e hozzá OpenWrt vagy DD-Wrt ?Várom a válaszokat/tanácsokat !!
-
Ne nézd sok helyen, csak a hivatalos oldalt!
-
krealon
veterán
A Repeater egy olyan AccessPoint (AP), ami kepes egy masik AP jelet megismetelni, igy kvazi az adokorzetevel megnovelni az eredeti AP elerhetoseget.
Az osztott medium felhasznalas miatt viszont minden adatt ketszer kerul a "levegobe", igy a hasznos savszelesseg gyakorlatilag felezodik. -
Treff
aktív tag
-
Treff
aktív tag
válasz
arnyekxxx #23464 üzenetére
Ah, köszönöm.
Kérdéseim akkor ezzel kapcsolatban:
1. Ez csak 150M-es, elég az? 300M-es van esetleg? UPC 30 megás a netem. (Érdekes, hogy a leírás szerint a 843ND már NEM tudja a repeater módot..furi!
2. Egy TL-WA730RE, ami egy 150M-es extender, kb. egy ezressel olcsóbb, mint a 743ND. Elméletileg akkor ez is jó megoldás tudna lenni, nem? Vagy egy WA830RE extender, ami már 300M-es.
3. Miután az installációs szoftverrel beállítottam Repeater módba egy számítógép segítségével, akkor már csak a második helyszínen leteszem valahova a 743ND-t, be a villanyáram konnektorba és kész?Kezdek belegabalyodni
Különösen nehéz ez úgy, hogy zöld vagyok a témában.
-
Treff
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #23458 üzenetére
köszi, elindulok ebbe az irányba
-
dolfium
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #23476 üzenetére
Köszi a segítséget! Akkor tulajdonképpen bármilyen új modemmel menni fog, mert az a baj, hogy így 6 évesen már kezd kiszenvedni a modem?
-
TIT
veterán
válasz
Intruder2k5 #23480 üzenetére
Köszi tényleg
de sok helyen 300Mbitesnek írják a wifit,nem 450-nek.
-
tucsok.
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23482 üzenetére
köszke
-
-
tucsok.
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23480 üzenetére
Szia! lenne még egy kérdésem, mint mezei user hosszú távon hátrányos lehet ha olyan routert veszek amely nem tudja az 5ghz-t?
Illetve a nem gigabites router hibája, hogy csak 2Mbs-el másolok noti és nas között?
-
-
TIT
veterán
válasz
Intruder2k5 #23478 üzenetére
Köszi szépen ilyet kerestem,rendi és gyors voltál
Toshiba 660d-12T laptophoz lenne,annak nem írja a wifijét milyen gyors de mind1,ha gyorsabb (450)az nem baj és a dupla ram se árt.Ennyi meg biztos elég. -
-
TIT
veterán
TP-Link TL-WR2543ND és a 1043nd között hardveresen van különbség?
-
válasz
dolfium #23475 üzenetére
Ez már sokszor volt téma a router gondok topikban is! A helyzet az, hogy amikor a D-LINK modemek elkezdenek haldoklani, azt a TP-LINK routerek nem képesek tolerálni! Ilyenkor egy ideig még számítógéppel, és sok más router típussal is a modem használható, egészen amíg végleg megadja magát! Ez lehet egy hónap, de lehet egy év is!
-
dolfium
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #23470 üzenetére
Nem lehet, hogy mindkettő tökéletesen működik, csak egymást nem szeretik?
Pontosan (szóról szóra!) ez a problémám nekem is : http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__3476218-d-link-dsl-360r-b3-vs-tp-link-tl-wr740n-nem-vagyok-noob-van-olyan-hogy-egy-ro -
Jackal2
senior tag
-
palu
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Tplink 841ND routert használok. Különböző okok miatt a gépen VPN klienst futtatok, azon keresztül megy a net. Viszont igy jelentős a sávszélesség csökkenés. Olyan megoldást keresek, ahol a VPN kliens a routerben fut, és a routolás csak bizonyos portokat zavar át rajta / fogad róla még a normál web felhasználás, barátnőm gépe élvezheti a teljes sávszélességet.Érdekel létezik-e ilyen feladatra router, esetleg a meglévő router FW cseréjével képessé tehető ilyesmire?
De akár SW-es megoldás is érdekelne (nem szeretném hogy a utorrent a VPN kliens hálozati kimaradás utáni vissza nem csatlakozása miatt titkosított kommunikáció nélkül osszon meg dolgokat)
Minden ötletet / felvetést szívesen látok
-
thepityu
csendes tag
Üdvözletem!
Nos, új vagyok még a hálozatok kiépítése terén és lenne egy kérdésem amire ha válaszolnátok nagyon sokat segítenétek.
A kérdésem a következő:
most kaptam laptopt és van mellé még egy asztali gép is. Nos szeretném rákötni egy wireless router segítségével az internetet a laptopra oly módon, hogy a 8 megás netből az asztali kapjon mondjuk 7 megát, míg a laptop csak 1 megát maximum (soha ne tudja túllépni az 1 megát). Meg lehetne ezt valahogyan oldani?Segítőkész válaszotokat előre is köszönöm.
-
-
-
Geresics
addikt
Hali!
Az 1. hsz. kicsit kezd elévülni asszem, szóval inkább kérdezek.
Kinéztem magamnak egy Linksys E2500 routert. Tudtok alternatívát ajánlani? -
dolfium
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #23467 üzenetére
Az előző router meghalt, de egyik modem sem működik a szolgáltató által küldött új routerrel. A TP-Link viszont teljesen új (max 1 hetes), a modem viszont 6 éves és nem működik a legjobban. A legtöbb fórumon azt olvastam, hogy ezeket a modemeket szinte lehetetlen együttműködésre bírni újabb routerekkel...
-
-
dolfium
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni nekem! Van egy TP-Link 941ND router és egy D-Link 360R típusú modem (a régebbi szürke és az újabb fekete verzió is), de nem hajlandóak együttműködni. Már a létező összes megoldás verziót kipróbáltam, úgyhogy nem is az a kérdésem, hogyan tudnám őket mégis együtt használni, hanem, hogy :
Tudtok esetleg mondani egy olyan modemet, ami működne egy TP-Link 941ND routerrel? Nagyon hálás lennék bármilyen visszajelzésért. Előre is köszönöm
-
Jackal2
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23454 üzenetére
Ezt a TP-LINK-et az áteresztőképesség miatt: [link]
Meglátjuk milyen lesz...
-
arnyekxxx
veterán
Ezek szerint a céllakásban van olyan ahol jó a jel, de ahol kéne ott már nem. Akkor a két eszköz mindenképp kell. Drót nélkül is meg tudod csinálni, a 841 marad a forráslakásban, egy 743ND a céllakásban ahol még jo a jel és beállitod repeater módba. Nálam ez a páros megy igy belőve, zökkenömentesen jön fel vele a net a tetőtérbe (nyáron meg a medencéhez a kertbe)
-
Magnat
veterán
válasz
freaghill #23461 üzenetére
Hi,
a kimenő jelszint elvileg szabványos, de 3rt party firmware-rel elég durván fel lehet nyomni. (Mellesleg nem túl legális megoldás.) Meg ha cserélhető antennás a cucc, nagyobb antennával is lehet nyerni vmit. Viszont nem szabad elfelejteni, h attól még h az egyik oldalon erősen ad egy eszköz, nem lesz jobb a kapcsolat ha az aki beszélgetni akar vele (kliens), nem tud neki visszakiabálni.
-
Magnat
veterán
Szia,
ha van olyan pont a terítendő lakásban ahol tökéletes a jel, akkor oda le kell tenni egy másik routert ami tud működni repeater módban és az majd továbbszórja a jelet és kész is. Ne felejtsd el, h ha később tabletet vagy telefpnt akarnak használni, azon lehet, h gyengébb lesz a jel mint a notival, plusz ha pl járkálnak a folyosón, v bármi mozgás van a jel útjában, az szintén gyengítheti... még nagyon régen amikor wepes b-s szabványú routere is alig volt vkinek, találkoztam olyan esettel, h 2 helységgel arrébb volt lerakva a routertől egy pc a földre aminek volt wifi vevője. Annak pl minden alkalommal szakadt a kapcsolata, ha a lábamat odatettem a gép hátuljához.
-
freaghill
őstag
Sráácok!
Melyik külső wifi a legerősebb?
Úgy tudom TP-LINK 722-es a legjobb. Olyan kell ami legmesszebbről legtisztább jelet hozza.
Várom a tippeketMár feltettem a kérdést az Azonnali órák kérdésében, csak ott nem kaptam választ, azért is fordultam most hozzátok.
-
válasz
attilav2 #23452 üzenetére
Nem kell feltétlenül állítva használni, a dobozban sincsen rajta a talp.
Pontosan mit értesz DigiKábel kompatibilitás alatt? Ha azt, hogy lehet használni ilyen nettel is akkor a válasz igen.
Ami még hasonló tudású az a TP-Link 4300, Linksys E4200/EA4500, Asus N66U, azt nem tudom, hogy melyiken van dedikált wifi kapcsoló (se kedven, se időm nincsen ezt kibogarászni) de ha van rajtuk WDS/WSS/stb gomb azt 3rd party firmware alatt be lehet állítani wifi kapcsolónak is. -
válasz
neilyoif #23455 üzenetére
Először inkább egy reset + teljes újra beállítással kellene próbálkozni hátha csak valami összekutyulodott a router-en.
Nem biztos, hogy jobb lenne a helyzet ha váltanál az Asus-ra/Linksys-re, ha van a hálózatban 300-as adapter akkor jelenthet előny, egyéb esetben nem valószínű.
Azt, hogy egy adott router mekkora területet tud lefedni és mekkora sebességgel azt csak a konkrét helyszínen fog kiderülni, előre megmondani lehetetlenség. A beépített antennás router-ekről azt tartják, hogy rosszabbak ilyen szempontból de többeknek is (köztük nekem is) ezzel ellentétes tapasztalatom van. Ha fontos a nagy lefedettség és a sebesség akkor lehetőség szerint válasszál egy külső antennákkal szerelt típust. -
Nem jelent feltétlenül előnyt a 94x/104x használata, ha a használt adapter 3x3 MIMO akkor jelenthet de ez alatti képességű adapter esetén nem igazán lehetne kihasználni a +1 antenna nyújtotta lehetőséget. Hasznosabb lehetne egy Range Extender/Repeater beállítása egy olyan helyre ahol még jó a jel és ezzel lefedni a második helyszínt.
-
Treff
aktív tag
válasz
arnyekxxx #23408 üzenetére
Na kérem, túl vagyok az első teszten.
A terep ismert, előző hsz-ekben írtam. 1-2-3-as lakások, egymás mellett, 2es előtt egy folyosó, aminek a végén az 1-es és 3as lakás van. Sajna csak TL-WR841ND routert tudtam kérni, zsír újat.
Az eredmény:
* A jel bivalyerős a 3-as lakásban mindenhol (2 normál méretű szoba, folyosó, konyha, fürdő és wc a felszereltség), ahol az upc modeme van.
* 2-es lakás előtt a folyosó szintén tökéletes.
* 1-es lakásba belépünk, folyosó, amitól balra eső szobában - ami közelebb van a 3as lakáshoz - még mindig tökéletes a jel. Itt már 3 db vasbeton falon keresztül jön a jel, mert közben van még egy külön tároló helység.
A belépés utáni folyosóról jobbra eső szobában viszont már szétesik a hálózat és bont, ugyanis légvonalban beleesik a 2-es lakás, ami ugye plusz vasbeton falakat jelent.
Az lakás folyosóján viszont a jel tökéletes.
A folyosóról balra eső szoba után, a 3-as lakástól legtávolabb esően van a konyha, itt viszont már megint nincs jel, mert ekkor már a 4. vasbeton falon kéne átlőnie, ami már abszolút megfogja.Vélemények?
A gondom az, hogy pont annyira kéne erős jel, hogy a konyhából lehesen laptopon, az asztal mellett netezni.
Vajon a 9-es és/vagy 1000-es sorozatú TP linkes modemekkel jó lenne már a konyhában is az eredmény? -
Treff
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #23421 üzenetére
köszi!
-
neilyoif
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy TP-LINK 741ND-m különösebb probléma nincs vele, de néha úgy érzem, hogy megnő a ping és nehezen akarnak tőlteni az oldalak. Aztán mikor újra indítom jó egy darabig, megszakadás meg wifi problémák nem nagyon vannak. Kérdés ha kicserélném egy Asus N10,12-re vagy Linksys e900-ra érzékelni lehet minősigi különbséget? Linksysnél a belső antennáknak nincs gyengébb jele, mint teszem azt ennek a TP-LINK-nek?
Köszi.
-
-
Jackal2
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23448 üzenetére
Köszönöm, két nap múlva kiderül
-
attilav2
őstag
A netgear WNDR4000 talán megfelelő is lenne nekem, de drágállom, igaz ezért már nyújt némi komfortot, pl külön gombbal ki/be kapcsolható wifi ami nekem nagyon jó mert csak akkor tartanám bekapcsolva amikor a telefonnak kell, ehhez a mostani routeremben be kell jelentkezni és mászni a menübe, és a gigabites ethernet portok amelyek ha netán bd50-est játszanék hálózaton keresztül a tv-re akkor még hasznos lehet. Az állított kivitel is tetszik mert így jobb a szellőzése, viszont fellökni is könnyebb. Fektetve is lehet használni, vagy ez a tartó lábazat nem operálható le?
És végül a legfontosabb kérdés kompatibilis e a digikábel pppoe rendszerével?
Van ennek a routernek olcsóbb alternatívája, amin dedikált wifi ki/be kapcsoló gomb található? -
válasz
szakalinho #23450 üzenetére
nincs!
-
válasz
szakalinho #23446 üzenetére
előbbi gigabit képes portokkal rendelkezik, utóbbi viszont csak 100-as!
-
-
Jackal2
senior tag
Sziasztok, az alábbi problémára keresek routert:
Két különböző címtartomány között szeretnék NAT-olni forgalmat 100Mbps-es hálózaton és egy olyan routert szeretnék, amely ezt a 100Mpbs-t átengedi NAT-on keresztül tűzfalszabályok beállítása mellett. Ez nem elsősorban SOHO kategória, de nem is szeretnék rá költeni több száz ezer forintot. Titkosítani nem akarok.
Előre is köszi.
-
szakalinho
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy TP-Link TL-WR1043ND és TL-WR941ND között van érdemi különbség, ha nincs szükség USB-re ? (honlapjukon specipikációnál nem találok) Köszönöm -
vargalex
félisten
válasz
fabika #23443 üzenetére
Szia!
Az ott elég drága, ráadásul nem is igaz, hogy a TL-WDR3600 450Mbps-t tudna. Mindkét csatornán 300 Mbps-t tud.
-
fabika
tag
Sziasztok!
Melyik routert ajánlanátok jobban?
tp-link 3600 vagy Asus RT-N15U.
Árban nagyjából ugyan ott vannak, az asus picit olcsóbb, de a tp-linkre 3 év garit adnak .
Fontos szempont hogy melyiknek lesz erősebb a jele két téglafallal arrébb.A válaszokat előre is köszönöm.
-
fricc_
tag
Köszönöm.
Rá gogliztam a "Spatial Diversity" kifejezésre, nehogy azt mondjátok, hogy önerőből nem próbálkozom, de mindegyik tele volt képlettel, bár találtam pár számomra érthető dolgot is.
Megnéztem a MIMO-t is :-)
Mivel a hely ahol elkívánom helyezni többszintes, gondolom nem árt tudnom, hogy az eszköz alatt és fölött mekkora beszóratlan területtel számoljak.
Egyébként szépen alakul a dolog a fejemben, Azt már elvetettem a kiviről nagy erővel besugározunk mindent felvetést, marad a több AP, illetve van olyan épület ahol a javasolt Unfi akár tökéletes is lehet, ha sikerül pár apróságot még tisztázni :-) -
Kai60
csendes tag
Sziasztok!
Próbálta már valaki a ZyXel NBG4615 típust? A jelenlegi routert ilyenre cserélném. Elsődlegesen a kábeles gigabit portok és az USB csatlakoztatási lehetőség miatt érdekel (csak fájlmegosztásra). A vezeték nélküli részt jelenleg is csak az esetek kb 1-5%-ban használom, így az nem mérvadó.
Olcsóbb gigabiteset USB-vel (ráadásul kettővel) nem igazán találtam még...
Köszönöm! -
válasz
sharkshock #23437 üzenetére
Na így annyira már nem is feltűnő, de azért még tudjuk ki vagy!
-
sharkshock
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #23363 üzenetére
"Asus N66U, TP-Link 3600/4300, Netgear 4000/4500, Linksys E4200V1/EA4500"
Smart tvre streameléshez már teljesen jó a Linksys EA4500, de a legtutibb az EA6500 ha az ember megengedheti magának
Linksys után Asus, harmadik nálam a Netgear, és természetesen egy jó tplink a végére.
-
sharkshock
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #23409 üzenetére
TP-Link 74x/84x/94x, Asus N10/N12, Linksys E900/E1x00.
Hát ezek közül leghamarabb a Linksys E900-at venném meg( esetleg EA2700, nem sokkal drágább), utána asus, és a legvégén a tplink. szerintem.
-
jNk
senior tag
válasz
fricc_ #23434 üzenetére
Az alap beltéri modell (UAP) "2 Integrated (Supports 2x2 MIMO with Spatial Diversity)" antennával rendelkezik. A kültéri wifi rendszereknél én lineáris (horizontális és/vagy vertikális) polarizált irányított antennákat használtam, de kétlem hogy neked beltéren erre kéne összpontosítanod.
...Ha mégis, akkor majd jön And és megmondja a tutit
-
fricc_
tag
-
nofi
addikt
válasz
Gubek-Einste #23432 üzenetére
Köszönöm a választ!
Egyelőre a TP-Link 3600-assal szemezek legjobban -
-
jNk
senior tag
válasz
fricc_ #23429 üzenetére
Van célhardver egész korrekt áron, amivel ~30-35 átlagos kliens kiszolgálható problémák nélkül.
Vagy veszel 2db dualband routert (ami 4 AP-nak felel meg) így ki tudod használni az 5GHz-es kliensekben rejlő lehetőséget. -
krealon
veterán
válasz
fricc_ #23429 üzenetére
Alkudozni lehet, de akkor ne legyenek elvarasaid, valamint keszulj fel az alacsony felhasznaloi elmenyre es az abbol adodo extra support koltsegekre.
Ha megnezed a jellemzo WiFi sebesseg oszlopot, akkor egyertelmu lesz a matek, hiszen ezt kell meg x (a kliensek szama) -fele osztani (radasul az osztott mediumon keletkezo utkozesek miatt meg ez az ertek is csak ritkan teljesul).Alapesetben lehet kiserletezni 1 db AP-val es ha nagyon kevesnek bizonyul, akkor ujabbakat csatarendbe allitani. A kerdes csupan az, hogy az ezzel jaro macera megeri-e neked.
-
fricc_
tag
válasz
krealon #23427 üzenetére
Esetleg van valami "cél-hardware" ami több klienst bír kiszolgálni és nem aranyárba mérik kilóját? :-)
A jelenlegi cél az lenne, hogy menjen a Net, az nem baj ha kicsivel többet kell várni...
Elégedett lennék mondjuk 20-25-el és mindjárt nem 4-et kell venni, hanem talán elég lesz a három is, ha felül méretezzük a dolgot...Ennek a telepítésnek a fő célja a webes böngészés lenne, nem arra fog szolgálni hogy nagyobb file-okat töltögessenek le rajta.
-
fricc_
tag
Köszi, az sejtettem hogy egy router nem lesz elég, sőt inkább AP-ben gondolkozom és ha jól sejtem ott sem egy darabba, viszont nem találtam arról infót hogy mondjuk egy "átlagos" Tplink AP" mennyi klienst bír kiszolgálni, mielőtt totál belebonyolódik a csomagkezelésbe. :-)
Ja most olvasom krealon válaszát, erről az ökölszabályról még nem hallottam, de megszívlelem.
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan eszközt (Router/Acces Point) ami kiszolgál gond nélkül mondjuk 50 klienst pl. egy munkahelyen, és persze folyamatos üzemben. Persze lennének időszakok amikor csak 1-2 lógnának rajta, és lennének időszakok amikor meg akár 50-en is.
Van olyan ami ezt bírja?
Azt tudom, hogy a sebesség a felcsatlakozott kilensek számának növekedésével csökken, és nem egyenes arányban :-) -
nofi
addikt
Sziasztok!
4 év után elérkezettnek látom az időt a megboldogult TP-Link WN741ND-s routerem cseréjére. Voltak szebb napjaink, jelenleg már a resetelést sem nagyon akarja elvégezni.
UPC FiberPower 25-ös netcsomagom van, otthon PC, TV, médialejátszó, Xbox és még 2 telefon is állandóan rajta lóg. Későbbiekben szeretnék egy NAS-t kiépíteni, ezért a gigabites hálózati opció erősen megfontolandó. Olvasgattam a topicot, látom van USB-s filemegosztás, már-már egy otthoni hálózatként funkcionálva, de mivel a router tudtommal torrentezésre nem nagyon való, ha igen akkor is komoly megkötésekkel, így ezt a funkciót reményeim szerint majd a NAS fogja annak idején ellátni. 20k a max. amit rá tudnék szánni a routercserére, várnám a javaslataitokat -
A külső antenna ajánlottabb, elvileg de bizonyos belső antennás modellekkel sincsen ilyen szempontból baj.
100-ast vagy gigabitest azt neked kell eldöntened, a 30-as net mellé nem kell feltétlenül gigabites de a jövőre tervezés és/vagy nagy belső adatforgalom miatt ajánlatos lenne gigabitest venni. -
Treff
aktív tag
Még egy dolog:
A bewifizendő lakásba 10/100 routert vagy 10/100/1000 routert ajánlotok? Belső vagy külső antennásat? 150-est vagy 300ast? (upc-s 30mbites a net) -
tucsok.
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23416 üzenetére
Nem láthattad, mert priviben írta nekem a tapasztalatot én most megosztottam....
-
-
tucsok.
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23414 üzenetére
Rhino666 kolléga használja az általad linkelt firmwaret az Asus RT-N56U routerrel idézek tőle:
"Szerencsére van alternatíva, ezzel már lassan egy hónapja megy gond nélkül, így már teljes értékű a vas (110MB/s másolás hálózaton belül). De azt hallottam, hogy pl. Tomato-t is lehet rá rakni, csak nem volt mostanában időm az ilyesmire (sem), örültem hogy egyszer belőttem és azóta teszi a dolgát ahogy kell."
Ő ezt válaszolta a kérdésemre, illetve azt írta hogy gyári firmwarerel nem használható stabilan a Asus RT-N56U.
-
tucsok.
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23412 üzenetére
Gondolom a RT-N15U-ra több firmware-t tudok tenni ugye?
-
-
tucsok.
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23405 üzenetére
Szia!
E-kettő közül melyik a jobb vétel: Asus RT-N15U 300Mbps Wireless router és Asus RT-N56U Black Diamond wireless router
Ár-érték arányban, és tudásban melyik lenne a jobb vétel hosszú távra?
Köszi a választ előre is.
-
Magnat
veterán
Logikailag igaza van a boltosnak, h access point is jó a végére, de a gyakorlatban ez csak akkor opció, ha van kéznél egy, mert boltban venni nem érdemes. Egy router olcsóbb és többet is tud. Ahogy már el is hangzott, ha meg lehet oldani, h kábelt húzzatok át a másik lakásba, akkor úgy kell megoldani, a végére egy olcsó wifis router és kész.
-
-
arnyekxxx
veterán
a direkt wifinek szerintem sok lenne annyi fal. Ettől még persze a puding próbája, csak nem kell sok reményt fűzni hozzá. Ami tényleg garantáltan működik, egy router (nem kell wifis ha a modemes lakásban nincs wifire szükség, sacc/kb 3e Ft) a modem mellé, egyik tyúkbél az asztali gépbe, a másik ki a folyosóra a másik lakásba, ott rá egy wifis akármi és van mindenhol net. 10e-ből megvan az egész
-
Treff
aktív tag
válasz
arnyekxxx #23404 üzenetére
Szia!
Hát lehet, hogy az a módszer lesz, ma kérdeztem meg egy számtech boltban.
1. lehetőségként azt ajánlotta, szerezzek egy routert és teszteljük le, látható-e a jel és milyen.
2. variációnak azt mondta, hogy a 3-as lakásba, ahol a modem van, oda egy netelosztó vagy routert kell (???), kábellel átvinni a lépcsőházban a netet, és a végére megint egy router vagy access pont.Lövésem sincs, mi az az access pont és hogy ez a variáció jó lenne-e?
Vélemény?
Javaslatok többiektől is?
Köszi!
-
válasz
tucsok. #23403 üzenetére
Szia!
ASUS RT-N16
CPU 480MHz
RAM 128MB
Flash 32MB
2 USB
külső cserélhető antennákASUS RT-N15U
CPU 500MHz
RAM 64MB
Flash 8MB
1USB
belső antennákEttől eltekintve az RT-N15U jóval gyorsabb net routeolására képes, 3-400Mbps közt, még a régebbi RT-N16-nak sajnos 140-150Mbps körül vége van! Mindkettő BroadCom alapú, könnyen moddolható darab...
-
tucsok.
senior tag
Srácok!
A kettő között mi a különbség és melyik a jobb vétel: Asus RT-N15U 300Mbps Wireless router és Asus RT-N16 WLAN router, printer és média szerver
Köszönöm előre is a válaszokat
-
Magnat
veterán
Szia,
Sok mindentől függ, falvastagság, arról sem írtál, h a lakások egymás mellett vagy egymással szemben vannak, de látatlanban azt mondanám, h 4-5 vasbeton falat nem lehet üzembiztosan atlőni egy wifi routerrel. Persze lehet, h pl ha van mellettetek másik ház és annak a faláról az ablakon át visszaverődik a jel v ilyesmi, de ha fogadom kéne, arra tennék h nem fog működni.
-
Schizoka
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23400 üzenetére
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- LED világítás a lakásban
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest