- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
Ghostface #12899 üzenetére
Persze, gond nélkül megoldható. Igaz, hogy az az adapter csak g-s, de a minimális árkülönbség és a jelentős plusz kakaó miatt (nameg nem kell figyelni a hw verzióra, mint az 542, meg a 642 esetében) azt mondom, hogy a tp-link 741ND jó befektetés lehet (vagy attól felfelé innen).
Az admin felületével itt tudsz ismerkedni, a sávszélesség-kiosztás beállításait a bandwidth control alatt keresd. -
Ghostface
senior tag
Sziasztok!
Router témában teljesen amatőr vagyok, sosem használtam még. Szeretném a segítségeteket kér az alábbi kérdésekben. Jelenleg Inviteles 10/512-es adsl netem van, amit szeretnék megosztani a másik szobában lévő géppel. Ha lehetséges akkor wifin, és kódolva hogy más ne tudjon rá felcsatlakozni, viszont szeretném a sávszélességet a másik gépnél 1Mb/256-ra korlátozni. A másik gépben egy ilyen usb-s adapter van: TP-Link TL-WN422G
Megoldható ez az elképzelésem, és milyen megbízható routert ajánlanátok hozzá?
Előre is köszi a válaszokat! -
freaghill
őstag
Valaki valamit légyszi erről TP-Link TL-R402M router
-
DDE
csendes tag
Sziasztok!
1 hete én is vettem egy 1043ND-t. Mivel nem vagyok sebességhajhász (inkább stabilitás) nem néztem meg, hogy 'mennyit bír'.
Más tapasztalat kapcsán írok.
Sikerült mindent beregisztrálnom (1 desktop, laptop és mobil (E52)) és ment is minden rendben. 1 darabig.
Aztán elkezdte 'lekapcsolgatni' a switch portokat (a WiFi része nem produkálta). Kb. 15-20mp-ig ment, majd kb ugyan ennyi ideig nem.
Új firmware rátölt, újraprogramoz és kb 1 óra múlva megint előjött.
Factory default beállít, újraprogramoz - kb 2 óra múlva fordult elő megint. Nem sok hajam van, de az a pár szál is majdnem kihullott.
Akkor reset gomb megnyom, majd részenként (értsd - DHCP, WiFi, egyéb security) újraprogramoz és közben tesztelés - és azóta legnagyobb megelégedésre minden OK. Terheltem rendesen minden honnan, hogy előjöjjön a problem, de nem jelentkezett azóta. -
Beri
addikt
Nézd, a gépedbe nem ugrik be csak úgy véletlenül egy plusz fogyasztó, viszont a lakásodba a szomszéd wifije simán.
Ha pontosan ugyanaz a router-hálókártya páros másnál gyorsabb, nem lehet a két eszköz a hibás. Kali felajánlotta, hogy megnézheted működés közben. Tanulságos kirándulás lenneEnnyi erővel 100 emberből 99-nél lehet zaj, ill. mondhatod, hogy a zaj miatt kaki nála is a sávszél.
Így van. Lehet akár mind a 100nál is zaj és igen, amiatt kaki a sávszél. Nem azért, mert az eszközök nem képesek többre. Bármennyire is fáj, míg meg nem veszed és ki nem próbálod az adott környezetben, senki nem mondja meg előre, mennyit is fog menni. Leírtam már párszor. -
zack
nagyúr
Ja jó...De nem vágod hogy ezzel megint csak engem igazolsz és nem magadat?
Ennyi erővel 100 emberből 99-nél lehet zaj, ill. mondhatod, hogy a zaj miatt kaki nála is a sávszél. Ez kicsit kezd a "milyen tápot vegyek" topikra hasonlítani.
Ott is ajánlgatnak mindent, hogy nem kell nagy táp, vedd ezt meg azt, aztán ha nem bírja el a rendszer, akkor mindeféléket kitalálnak ill. megmagyarázzák mi a gond, holott ők ajánlották. Ez így eléggé komolytalan.
-
Beri
addikt
Utólag közöltünk sok fontos információt? Utólag leírtunk mindent ezredszerre, maradjunk ennyiben.
A 80-100Mbithez meg nem szerencse kell, hanem interferenciától mentes környezet. Bivalybasznádon a határban megcsinálom neked 10ből 10szer.
És nem, nem esik nehezemre válaszolni, segíteni. Látod, most is itt simizem a kis édi buksi fejedet -
zack
nagyúr
Nem egészen ezt. De úgy, ahogy utólag közöltetek sok fontos információt amit ha előre tudok nem veszem meg, közölhettétek volna választás előtt is.
Erre céloztam.
Feltettem egy egyszerű kérdést, mit vehetek 120/10 nethez. Ahogy válaszoltál arra, hogy mennyi lesz a letöltés (amit most így utólag nevezzünk gyakorlati maximumnak, ami X-ből 1x összejön szerencsével), úgy közölhetted volna a buktatókat, és az árnyoldalát is. Ha pedig az a gond hogy kérdeztem, akkor inkább ne válaszolj, főleg félreértelmezhető, és félinformációkat ne, hanem küldj el a pics@ba, hogy olvassak vissza, mert még ezzel is objektívebb képet kaptam volna mint így.
Ezt csak azért írtam le ennyire részletesen, hogy esetleg másnál ne legyen hasonló gond, és egyből el tudjátok küldeni a pics@ba, hogy olvasson vissza.Engem nem ért kár, csak a benzinköltség, de más járhat szerencsétlenebbül is.
Befejeztem a témát, mindent elmondtam amit akartam. -
zack
nagyúr
"Gyakorlati maximumokról" csak most vétel után esett szó.
Vétel előtt 1-2 elszólás hogy a "80-100Mbit meglesz". Amit én úgy értelmeztem teljesen jogosan hogy kb. nekem is lesz ennyi. De vétel után, pláne, hogy nem volt jó nálam, már a "zajos környezetről" is szó esett.
Itt a bibi. Nem a "biztos" és a "bizonytalan" jelzőkön kell lovagolni mert nem ez a lényege, hanem inkább a vásárlás előtti megfelelő információ a tudatlan júzer felé. Tényleg nem érted mit akarok mondani most már sokadszorra?
-
zack
nagyúr
Tudom hogy arra mondta. Nem is gondoltam másképp. Azért kevertem ide mert a mixeden elért 40Mbit nem sokkal több. Persze. Nem tudhatjátok, kinél mire lehet képes a Wi-Fi, de nekem egyik hozzám intézett mondandótokból sem jött át, hogy 300Mbit/s eszközöknél 40-100Mbit/s várhatok, ami igen nagy szórás.
Nem kell nekem semmit se garantálni, csak nem a maximum értékeket kell hangoztatni ha ajánlani kell új rendszert, hanem a hozzá nem értő júzerral közölni kellene azt is, hogy benne van az is hogy minimumot fogja csak átvinni nála. Így elldöntheti hogy belevág e vagy sem. Mert ha így lett volna tálalva, biztos nem vágok bele az USB-s vevő kérdésbe. Te tetted bele a bogarat a fülembe az általam idézett mondatoddal. Az hogy nekem mi az egyértelmű és mi nem, azt nem tudom, de azzal tisztában vagyok, hogy én tök hülye vagyok a hálózathoz. Ezért is fordultam hozzátok, akik értenek hozzá, így elvárható lenne a megfelelő és valós információ, hogy a hozzám hasonló "hülyék" is dönteni tudjanak. Nagy gondot ez most nem okozott, de ha ilyen téves ill. nem teljes infók miatt bukom az 5k-t akkor morcos lettem volna az biztos.
-
Beri
addikt
Nem nagy az összevisszaság, csak nem olvasod végig a mondatokat és csak arra figyelsz, hogy 80-100. Tökéletes jeszint és nulla zaj mellett megoldható. Olvass vissza, leírtam ezerszer. Ahogyan azt is, hogy senki nem garantálja, hogy a te környezetedben is ugyanannyit megy majd ugyanaz a hálókártya-router páros. Ha sok az interferencia, mit csináljak? Vidd ki a routeredet a hálókártyáddal egy lakatlan szigetre, ahol még a mókusok se walkie-talkie-znak egymás között, aztán egyből benne leszel a 80-100as sávban.
Leírom még egyszer: nem a rendszered tud ennyit, a környezeted zajos.
Jaés kali az óriási gondot a 25megás mérésedre mondta, ne keverd ide. -
a tőlem idézett részt nem kell szépítgetni, mivel ha megnézed, én azt a 25 megabit/sec sebességre írtam, és nem a 62/5,9-re - azért van különbség!
azt is leírtuk, hogy megfelelő környezet, beállítás...stb kell az ideális sebességhez, ha nálad csak 62/6 megy át, arról nem feltétlenül a router és/vagy az usb modul tehet, hanem más környezeti tényezők, elégtelen beállítás...stb!
azt sem írta senki sem, hogy mixed módban hozza a maximálisan elvárt n szabványos sebességet, de a 30 - 40 megabit/sec kevés!
nem kell/nem akarunk utólag semmit sem megmagyarázni, végszükség esetén megmutatom neked a gyakorlatban, hogy adott két eszközzel átviszek 80 megabit/sec feletti sebességet n szabványos wifi hálózaton, hogy a te gépeddel, a te beállításaiddal, és a te környezetedben nem megy annyit, az már más kérdés, akkor ott mindegy, hogy mit ajánlottunk volna, mással sem nagyon lenne jobb... -
zack
nagyúr
Viszont azt se mondta senki, hogy ne vegyek hozzá vevőt, mert a jó minőségűek se fogják megközelíteni. A 80-100 Mbit/s van folyton emlegetve itt a topikban (ha kell megkeresem), nem pedig az, hogy "örülj, és felettébb szerencsés vagy ha 60-70mbit-et elérsz". Mert ha ezt mondjátok, akkor el se megyek megvenni az USB vevőt.
Persze most már lehet így-úgy szépíteni, hogy senki sem ajánlott nekem 120Mbit képes vevőt, de azért is vettem meg, mert a 80-90Mbit/s sebességgel kiegyeztem volna, ami itt többször is elhangzott.És nekem nem 60Mbit volt.
Az hogy "n"-re állítva ennyi volt, az egy dolog. De a telefonok miatt "mixed" módot használtam volna amúgy is. Ott meg max. 30-40Mbit/s mértem. Most te azt mondod hogy ennyit tud a rendszerem, és ha több kell, használjak vezetékest, és a drótnélküli internetmegosztás browse-oláshoz való, arra meg még a te halovány 60 megád is sok. Minden másra ott a kábel." Érdekes módon eddig tök más irányba ment a beszélgetés, kali teljesen másképp gondolja mint te.
Idézem kali-t: "Az ajánlást garantálom, nálad valami óriási gond van".Persze, ajánlgatni lehet dolgokat, és ha rosszul sül el akkor mindent meg lehet magyarázni, csak döntsétek el, kinek mit, és mihez ajánlotok vevőt. Mert ez így kicsit furi nekem, hogy hazahozom, szopok vele, majd jön az hogy nálam valami gond van, mert nem ennyivel kellene mennie, aztán jössz te, és teljesen mást mondasz mint kali.
Kicsit félrevezetve érzem magam, attól függetlenül, hogy segítőkészek vagytok, és csak jót akartatok nekem. Ha az elején tisztázzuk hogy milyen sávszélre számíthatok, és nem az van kiemelve hogy összejött véletlenül egyszer a 80-100Mbit környéke, nem megyek vevőt venni.
Egyébként a 821-es vevőt pont te ajánlottad, és a mostani mondókád után elég furcsán jön le az alábbi mondat:"120+10 megát átvinni wifin esélytelen. Ne gondolkozz ilyesmin. USB-s vevőből a TP-LINK TL-WN821N teljesen rendben van, 80-100Mbit köré jó vagy vele"
Szóval nagy az összevisszaság az ajánlásokat és a magyarázatokat tekintve is.
De ez már a múlt, a vevőt visszavittem, visszakértem a lóvét, és marad az eredetileg vezetékes net.
-
Beri
addikt
120hoz senki nem ajánlgatott neked wifit, olvass vissza bátran. A drótnélküli internetmegosztás browse-oláshoz való, arra meg még a te halovány 60 megád is sok. Minden másra ott a kábel.
Az usb-s fosuk megbaszásához meg csak annyit, hogy hiába vennél bármi másat, bármelyik gyártótól, nem menne többet. Esetleg 5GHz-en, mert valószínűleg ott kevesebb az interferencia nálad. Ahhoz viszont kell egy router kétszer ennyiért (hogy a telefonokat is etetni tudd közben). -
usb csatoláson belül még mindig az egyik legjobbat választottad/kaptad, és ha nálad annyit megy, akkor sajnos ez van... mégmindig lehet gépi probléma is - illesztések...stb -, olyannal kell megnézetni, aki vágja a témát, csak egyszer kell rendesen belőni!
azt már az elején leírtuk, hogy a 120 megabit/sec átvitele necces, és a 80 - 100 megabit/sec is csak megfelelő környezetben lehetséges! a gyártói támogatással, de még a telefonos segítséggel sem sokat fognak tudni segíteni, mert a beállításokat leírhatod ugyan, de esetlegesen látni kellene a környezetet, a rendszer rejtett apró beállításait...stb! néha akár az usb csatolás takarékos beállítása betesz egy ilyen kapcsolatnak - de számtalan hibalehetőség lehet még...
mondjuk nem viccből írnak az n szabványos (600-as) kapcsolatra jellemzően 74 megabit/sec sebességet; link
ettől függetlenül ideális környezetben vittem már át 120 megabit/sec felett is - tl-wr1043nd routerrel -, de nem tartós terhelés alatt, húzós letöltés alatt ~ 90 megabit/sec környékén dolgozott, de az elég jónak számít! -
gurabli
őstag
Ha pár méteres távolságról is ingadozik a jel, akkor az biztos, hogy valami zavarja és ezért nem tudsz elérni nagyobb sebességet, jobb kapcsolatot.
Én a wifi-t nem erőltetném nagy mennyiségű és folyamatos adatátvitelre, arra sokkal jobb a kábeles kapcsolat (esetedben akár gigabites). A wifi meg tökéletes böngészésre, stb, laptopról, telefonról, ilyesmi. Ott meg nem igazán éreznéd, hogy 40-50 vagy 120 Mbit/sec a kapcsolat, különösebben nem számít. Persze ez csak a saját véleményem. -
zack
nagyúr
Átdugtam vezetékesre...mindjár felugrott 125/9-re.
Ez az USB-s Wi-Fi hálózat egy kalap meleg fingot se ér. Persze nem kizárt hogy van ahol 50-60Mbit jobb, de a rendszer ha ennyire függ a környezeti változóktól, akkor a későbbiekben nem célszerű ajánlagatni 120/10 nethez max. a 60/6-hoz. A gépem minden egyes porcikája minőségi. Adatlapomon megtaláljátok. Ennél többet nem tudok tenni, mint amit tettem. Az állítólagosan 08h-tól hívható terméktámogatás elérhetetlen, tehát a TP-LINK-től sem tudtam segítséget kérni.
Bassz@k meg az USB-s fosukat. -
lexxa83
csendes tag
Érdekes ez a TP-link csatározás. Voltam tegnapelőtt a MédiaMarktban... mondom: kellene egy rooter wifihez, de a legolcsóbb, mert meguntam, hogyha netezni akarok az ágyban, akkor kábelt kell fektetnem.
Erre mondja a srác, hogy náluk 10-nél kezdődik (karácsonyi +5k mindenre logikus). Kérdeztem márkáról: TP-link? NEEE AZT NEE! Az nagyon gagyi. Olyat ne vegyek. Ellenben a programozó cimborám TP-linket ajánlott. Hamarosan venni fogod, de nem tudom milyet. HELP!
-
zack
nagyúr
A 822N kapcsolati tulajdonságainál a kapcsolati sebesség folyamatosan változik. Van hogy 270Mbit, van hogy 300, de van hogy magától leesik 100-120-ra is. Tehát baromira ingadozik. Persze gyorsabb nem lett. Azt hiszem én befejeztem a küzdést. Nem látom értelmét annak hogy tovább szenvedjek. Már szinte minden lehetséges dolgot kipróbáltam (összes csatorna), és nem segített.
A 822N megy vissza az eladóhoz, a 1043ND és a gép között pedig marad a kábel.
-
zack
nagyúr
Próbálgatom a csatornákat, de eddig csak rosszabb mint az auto módban...
-
zack
nagyúr
Most keltem. Adom még neki 2-3 órát aztán vissza az eladóhoz.
Napokat nem akarok vele pöcsölni, mert nem ér annyit az egész. Az eddig max. amit csak N módban tudtam elérni kicsivel 60 felett van, mixed módban ez már csak max. 50Mbit eddig. Nagyon úgy tünik hogy ez a vége.
Esetleg kérnék telefonos segítséget ha ráértek.Úgy gyorsabb lenne, mert nem látom milyen beállítástól gyorsulna be még +30-40Mbit/s...
Firm frissítést még az elején megcsináltam. Utána használtam vezetékesen hiba nélkül 120/10 mérve.
A csatornák váltásakor a drasztikus lassuláson kívül eddig nem sokat vettem észre. -
nem kell mind a két eszközön módosítani a csatornát, csak a routeren! mixed módban természetesen lomhább, mint csak n módban, de nem ennyivel!
nekem anno, amikor tesztelgettük az eszközöket, a tl-wr941nd routerrel b/g/n mixed módban maximálisan átvitte a tl-wn822n a 60/6 upc netet!
a gép esetében az illesztések rendben vannak? a routeren a firmware friss? gyári firmware van a routeren? -
zack
nagyúr
Nem olyan karcsú de ez még a beri által említett 80-100Mbit/s is elég messze van. Ráadásul "only n" módban nem fogm használni a telefonok miatt. Ezt csak kipróbáltam.
Átraktam a 2-es csatornára mind a két eszközt. Visszaállítottam a b/g/n beállítást...fos ez úgy ahogy van.
32/8.
-
zack
nagyúr
A vezeték nélküli hálózati kapcsolatoknál, az adapter beállításoknál átállítottam b/g/n-ről csak n-re. Jobb lett, de még mindig karcsú. 62/5,9.
Kábelen minden ok, a kapcsolat rendben van. A többit leellenőrzöm a biztonság kedvéért. 1,5m tettem őket egymástól. -
először is tedd távolabbra, mint 40 cm, mert a jóból is megárt a sok!
kábelen adott a jobb sávszélesség? kizárva ezzel a szolgáltató hibáját...stb!
a router jól beállítva? channel? channel width? max tx rate; 300? transmit power; hihg? az alatta lévő értékek jók? bandwidth control nincs bekapcsolva?
ha van másik elérhető wifi csatorna az elérhető környezetedben, akkor nézd meg, hogy az milyen csatornán forgalmaz, olyat kell magadnak keresni, amelyik szabad - és lehetőség szerint a szomszédos értékei is!
ezzel az alkalmazással felmérheted a környezetedet; link (nem kell telepíteni, csak futtatni!) -
zack
nagyúr
Nálam nincs gipszkarton, a vevő és a router között pedig kb. 40cm van egyelőre, amíg be nem lőjjük valahogy. A jelerősség maximumon van, és 300Mbit/s ír. Valami fatális hiba lesz, ami remélhetőleg egy kattintás lesz. Bízom benne. Mert ha nem, vissza fogom kérni a pénzt. Remélem rájövünk mi a gond, mert a 25Mbit baromi karcsú.
Mit nézzek még meg? -
az ajánlást garantálom, nálad valami óriási gond van (két 300-as eszköz esetén a 25 megabit/sec amúgy is érdekes), mert a tl-wr1043nd - tl-wn822n párost mióta belőttem a havernál, azóta 80 - 90 megabit/sec között teljesít valós terheléssel - igaz, csak néhány méter távolság, és csak egy vékonyka gipszkarton fal, de jobb sebeséget más eszközökkel sem sikerült elérni, pedig próbáltunk néhányat...
milyen kapcsolati sebességet ír az oprendszer? -
a titkosítás ilyen szempont alapján?
titkosítás kell, különben mindenki a te neteden lovagol majd - persze egy pusztában kevésbé számít, ahol csak te használod...
nem tudom, hogy hol és ki modta ezeket, és inkább nem véleményezem...
meg azért a számok is szigorú tények; ha egy 300-as elméleti maximális sebességű eszközön a gyakorlatban alig lehet átpasszírozni valósan a 120 megabit/sec sebességet, akkor egy 150-es eszközön?
de inkább ilyet vegyél, ez lesz a legjobb; link -
zack
nagyúr
Nekem pont az ellenkezőjét mondták.
De hiszek neked.
Illetve vannak egyező pontok, mert kérdezték hogy mekkora területre kell, amire a válaszom az volt hogy "szoba méretű", majd azt mondták akkor vigyem a 7200-at mert erősebb, bár elméleti síkon kevesebbet tud, viszont valósan átviszi a 120Mbit-et.
Valami titkosítási dologról kérdeztek, ha van, akkor nem ajánlják a 7200-at és inkább a 821. -
a jel erőssége jobb az antenna miatt, de a lite-n 150 megabit/sec elméleti maximális sebességű eszköz nem képes valósan átvinni 120 megabit/sec netet, még a 300-as eszköznek is mondhatni extra körülmények kellenek hozzá, sőt...
ha neked az ideális környzetben történő nagyobb sebesség átvitele fontos, akkor a 300-as eszköz kell, ha nagyobb távolság, falak...stb nehezíti az átvitelt, akkor lenne jobb a 150-es eszköz, de akkor nagyobb sebességi korlátod lesz!
ja, és a te routered esetében a mimo is a 300-as eszköz mellett szól, mivel a 150-es eszköz nem mimo képes! -
zack
nagyúr
S.O.S.-be szeretnék választ kapni ha lehet USB-s vevő vételével kapcsolatban:
TP-LINK 821NC vagy 7200 ND?
Azt az infót kaptam hogy a 7200 bár csak 150Mbit/s tud, de erősebb mint a 821 és átviszi a UPC 120Mbit sebességét. Szerintetek? Du. 15h után kell mennem a boltba, mind a kettőt megrendeltem, és valamelyiket el fogm hozni.
-
Lesliegold
tag
Sziasztok! Routert keresek beépített torrent klienssel...Eddig volt egy ASUS WL-500W, egy külső _USB-s winyóval...Jól szolgált 1,5-2 évet, megmozgatott pár terrát, de most továbblépnék...Ismertek olyan routert, amiben mondjuk van beépített winyó és pl torrent kliens is, és "n"-es vez nélküli net?
Köszi:
L. -
zack
nagyúr
Köszi.
A tűzfalat kilőttem, a többi alapban se volt bekapacsolva. A basic security-t ne lőjjem ki?
Az a gondom, hogy az egyik teló (SE X10 Mini) nem tud stabilan csatlakozni mixed módban, le-fel csatlakozik random. Ezt a teló topikjában is megerősíették, hogy fix G módban nincs ilyen. Viszont G módban meg az asztali sávszél. gyengus.
Ezt kellene valahogy megoldanom, hogy stabilan tudjon csatlakozni, és a pc sávszélessége is jó legyen. A Nokia N86 stabil, nem dobálja el a Wi-Fi-t. Nincsenek olyan beállítások amik esetleg az X10-re negatívan hathatnak?
Jól látod...Nekem ez a hack teljesen felesleges, de azért elolvastam.
Feleslegesen meg 1% kockázatot se fogok vállalni.
-
Beri
addikt
A QSS-t a kliensnek is támogatnia kell. A telefonoknál ez nem szokás.
A security-ben lődd le az SPI firewall-t, az advanced security-ben meg a DoS protection-t, meg mindegyik filtering-et. Csak a baj van velük.Lajkó: Olcsóbb routert USB porttal? Ugyan, kérlek... Ha többet szánnál rá, lenne más alternatíva, de így csak a 1043 marad.
Az az írás meg érdekes és tanulságos, csak neki semmi szüksége rá.petyus_: [link]
-
petyus_
senior tag
10-12ezerért milyen routert tudnátok ajánlani? Itthon használnám, egy gép menne kábelről, 3 wifin keresztül.
-
Lajkó
őstag
Ha picit helyre jövök anyagilag, akkor én is ilyet választok!
Feltéve, hogy nem kapok jobb (olcsóbb) tippet a hozzáértőktől! Mivel nekem a Gigabit-es lan, és az N-es wifi fölösleges...
Érdekes, és tanulságos ez a leírás! Ajánlom figyelmedbe! -
zack
nagyúr
-
Lajkó
őstag
Köszi szépen a válaszokat! Gubek-Einste, kali
Viszont még annyival ki szeretném egészíteni a kérdést, hogy: -Mi lenne ha még is szeretnék letölteni kikapcsolt géppel? (Egy a router-re csatlakoztatott külső usb-s adathordozóra!) Akkor mi lenne a legmegfelelőbb választás a régebben említett kritériumokat is figyelembe véve? -
zack
nagyúr
Sziasztok!
Megvettem a TP-LINK 1043ND-t. Következő a gondom. Összedugtam mindent ahogy kell, majd egyből megnéztem a sebességet. A feltöltés az rendben van (10Mbit) viszont a letöltés baromi kevés.
120Mbit helyett 20-30Mbit. Kell valamit állítani ahhoz hogy a full sebességet tudja a router? A PC vezetékesen csatlakozik, egyelőre csak a telefonokat szolgálja ki a Wi-Fi, ezért sem értem a lassúságot.
Előre is köszönöm a segítséget! -
petyus_
senior tag
Most néztem meg, 3 napja járt le a 2 év gari....
. Tudom, hogy ez nem garanciális, de kétlem, hogy észrevették volna. Na mindegy, közben sikerült szerezni egyet kölcsön, tudsz ajánlani egy helyet, ahol ezt meg tudják nézni? Gondolom, ha meg lehet csinálni, akkor csak egy kondi égett le, amit nem egy nagy összeg kicserélni. Ha meg nem, akkor majd veszek újat. De a lényeg, tudsz ajánlani helyet ahol megnézik?
-
membrandj
nagyúr
Ha pár másodpercre meszakad a net, a rouer újra tárcsáz magától? Mert arra gondoltam még, hogy néha-néha megszakad a net 1-1 pillanatra és a router nem tárcsáz újra és emiatt lesz csak jó újraindítás után.
-
membrandj
nagyúr
válasz
Claude Leon #12842 üzenetére
Köszi!
Beri, neked is köszi! -
membrandj
nagyúr
Na, közbe storno ez a 2 antennás dolog. Amúgy a 741ND és a 741 N között van különbség?
-
Beri
addikt
válasz
petyus_ #12832 üzenetére
Egyértelműen kuka. Persze a szerviz meg tudná oldani, csak meg kéne mutatni nekik.
gurabli: Ha ott a HTPC, ne akarj a routerrel torrentezni. A 1043ND árának duplájáért sem kapsz olyat, amivel 40/20Mbittel tudsz torrentezni. A 841 teljesen rendben van, nem lesz gondod vele.
Begi: Fel tudod rá rakni ugyanazt a szoftvert, amit a 160NL-re is szerettél volna (dd-wrt, vagy openwrt), aztán meg azt csinálsz vele, amit akarsz.
membrandj: A több antenna több párhuzamos kapcsolat kialakítására szolgál a router és a kliensgépek között (MIMO = multiple input multiple output). Ha a hálókártyád tudja, akkor több rádiója, így több antennája van. Két egyrádiós hálókártyával nem mész semmire.
Amit bemásoltál, semmit nem mond. Ha szakadás után az admin felület elérhetetlen, az arra enged következtetni, hogy a routereddel van gond.
-
membrandj
nagyúr
válasz
membrandj #12836 üzenetére
Jah, bemásolom ide is, hátha okosabb leszek.
"Üdv! Invitel internetem van Gödöllőn és időközönként megszakad a kapcsolat, van amikor a routeren nem villog semmi, de van amikor minden megy tovább , mintha semmi se történt volna. ( Edimax router br6204wg) A modem ( ZTE zxdsl 831A)-nél nemlátok változást. Többnyire délután szokott megszakadni a kapcsolat, de változó. Router újraindításával kb 1 perc alatt megjavul. Mi lehet az oka? A router logjaiból bemásolom az adatokat:
System log: Dec 16 15:45:31 udhcpd[329]: sending OFFER of 192.168.2.102
Dec 16 15:45:31 udhcpd[329]: sending ACK to 192.168.2.102
Dec 16 15:45:38 udhcpd[329]: sending OFFER of 192.168.2.102
Dec 16 15:45:38 udhcpd[329]: sending ACK to 192.168.2.102
Dec 16 16:07:02 syslog: wlan0: WPA-TKIP PSK authentication in progress...
Dec 16 16:07:03 syslog: wlan0: Open and authenticated
Dec 16 16:07:05 udhcpd[329]: sending OFFER of 192.168.2.100
Dec 16 16:07:14 udhcpd[329]: sending OFFER of 192.168.2.100
Dec 16 16:07:14 udhcpd[329]: sending ACK to 192.168.2.100security log: [2010-12-16 15:44:37]: [SNTP]: connect success!
[2010-12-16 15:44:37]: [SNTP]: set time to 2010-12-16 15:44:37
[2010-12-16 15:44:38]: [FIREWALL]: WAN IP is **** setting firewalPróbáltam már azt is,hogy a modemre kötöm simán a gépet, de az a baj, hogy többnyire lutri,hogy mikor szakad meg éppen a kapcsolat, szóval...( de akkor nem volt gond) Vírus kizárva. invitel 8 megás net.
" Ötlet? Modem vagy a router a hibás? Ha megszakad a kapcsolat, akkor nem tudok belépni a router admin felületébe. -
membrandj
nagyúr
Hali! Ennek a több antennás routereknek van jelentőségük? Pl pc-be hogy oldom meg h szintén 2 vevő antenna legyen? Rakok bele 2 vevőegységet és kész?
-
Begi
senior tag
válasz
morpheus133 #12831 üzenetére
És ezen is lehetséges a 3G-s USB stick használata? (Tré net)
-
gurabli
őstag
válasz
morpheus133 #12831 üzenetére
Sziasztok!
Szerintetek megéri a dupla árat a TL-WR1043ND, vagy hasonlóan jó választás pl. a TL-WR841ND is?
Mintr már írtam előbb, a net DIGI 40/20, folyamatosan futnak a torrentek (jó sok seed), a HTPC (amin a torrent fut) kábelen (CAT6) és egy asztali gép szintén kábelen csatlakozik (ez is CAT6), van egy g-s laptop, egy N-es netbook és egy N-es PDA. A wifi csak sima netezésre van, a mostani g-s router is elegendő, ami a sebességet illeti, a gond inkább az, hogy a torrentek miatt le szokott fagyni, lassulni a D-Link router (ilyenkor áramtalanítás). Szerintem nem tudja/győzi lekezelni a torrenteket.Amiért a WR1043ND a szimpatikusabb, az a gigabites portok, így a belső hálózat is gigabites lenne, ami azért sokat dobna a másolási időn (viszont ritkán kell nagy fájlokat másolnom). A torrentezésnél is érezhető lenne a gigabites hálózat megléte?
Talán még az USB port szólna mellette, ami NAS-ként is és torrentre is használható. Bár gondolom torrentezésnél nem kell csodát várni tőle. Ki tudja használni teljesen a 40/20 netet és seedelni sok-sok torrentet?A WR841ND mellett az ára szólna, kb. 6ezerrel olcsóbban meg tudnám venni. Erről vannak tapasztalatok, mennyire stabil, jó, megbízható, hogy bírja a torrentezést? Igaz, itt nem használhatom ki a gigabites hálózat előnyeit.
Szerintetek?
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Egy Dlink Dir-615 routerem van. Kicsit rakoncátlankodott a net, úgyhogy kihúztam a routert, meg a modemet is, ez általában segíteni szokott (mármint ha utána össze is dugom
. Csakhogy véletlenül a modem tápcsatlakozóját dugtam a routerba, ami 12V-os, míg a router 5. Azóta meg se nyikkan, kicsit amperszaga is van. Az lenne a kérdésem, hogy lehet ezzel kezdeni valamit, vagy kuka?
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok. És teljesen tanácstalan vagyok
.
Eddig volt egy Linksys WRT54GL routerem, amit elajándékoztam. Amúgy teljesen meg voltam vele elégedve, csak gondoltam váltok egy olyan routerre, ami esetleg torrentezni is tud...
Linksys WRT160NL: Ha jól értelmezem erre van moddolt firmware amiben van torrent kliens?
Elég húzós az ára. Esetleg valami alternativa? A lényeg hogy legyen rajta USB, azaz NAS-ként is tudjon funkcionálni, illetve torrentezni is lehessen vele.Válaszokat előre is köszönöm!
-
nrob46
csendes tag
sziasztok!
Digi startNET csomaghoz melyik routert ajánljátok??
TP-Link 543G
vagy
TP-Link 741ND
válaszokat előre is köszönöm!!!
-
-
krealon
veterán
válasz
DavidDay #12805 üzenetére
Routert szeretnék vásárolni a következő setup-hoz:
A legfontosabb a sebesség. Wifi-n legalább 80 - 120 mbit/s - vagy több ha lehet, és ne csak papíron. Kábelen 300/400 mbit/s. Melyik routert ajánlanátok ebben az esetben?
A mai kommersz wifi eszkozokkel az atvitel maximuma 80-120 Mbit/s.
A kabeles (LAN-LAN) atvitel sebesseget pedig csak a csatolo tipusa hatarozza meg (FastEthernet 100Mbit csatorna -> 80Mbit effektiv adatatvitel / GigabitEthernet 1000Mbit csatorna 100Mbit+ effektiv atvitel).
Ha TCP/IP atvitelt hasznalsz, akkor a gyengebb vegpont kapacitasa hatarozza meg az atvitel sebesseget. -
DavidDay
csendes tag
Akkor ha jól értem:
1 kártya a netnek, 1 kártya, amit kiküldök a switchre, arra pedig köthetem a többi gépet.
Plusz egy wifi kártya.Ezekhez a szoftveres dolgokat pedig megtalálom az atom fórumon.
mégegy kérdés - Netgear WNDR3700 - ezzel mi a tapasztalat?
lenne lehetőségem kipróbálni és érdekel a véleményetekD.
-
Beri
addikt
válasz
DavidDay #12820 üzenetére
Többet is tud az a switch, pl. egy 1043ND-vel simán mértem már 900Mbit fölött. Ott nem a hálózat áteresztőképessége volt a gyenge pont.
Drótos, wifi kártya, switch. Persze minden attól függ, milyen slotjaid vannak és mennyi.
Egyébként az atom klub-ban próbálkozz, biztosan találsz embereket, akik segítenek. -
DavidDay
csendes tag
Gubek-Einste, köszi, értem a wifi - re vonatkozó részt. Ami a kábeles kapcsolatot illeti, a routered - WRT320N - tudja a 3-400 Mb/s - t?
Beri, hogy a gépet használjam routernek, milyen drótós és drót nélküli kártyákat javasolnál?
Tudnál mondani egy kb értéket, hogy milyen sebességre számítnahték így kábelen és wifin ?
Tudnál adni egy linket a topichoz?Köszönöm!
D. -
Beri
addikt
válasz
DavidDay #12817 üzenetére
Az USB2 480Mbitet tud egyébként, viszont a 300as n nagyjából 120-130Mbitet jelent hátszéllel laboratóriumi körülmények között.
Én még mindig azt mondom, hogy kell két drótos, meg egy drótnélküli hálókártya abba a gépbe, aztán route-olj azzal. Van ezer és egy megoldás rá, saját topicja is van a dolognak, sőt, használhatod akár ugyanazokat a szoftvereket, amik egy routeren futnak (van mindegyiknek x86-os verziója). Emellett nem lesz olyan soho router, ami a közelébe érne sebességben...Kábelből meg cat5e, de inkább cat6, ami neked való.
-
válasz
DavidDay #12817 üzenetére
Laptophoz csak USB-s adaptert lehet kapni.
Az a 300 Mb/s soha sem lesz meg mivel az tokkal-vonóval értendő, kb 80-130Mb/s lesz az a sebesség ami át tud jönni ténylegesen, a többi elmegy a kapcsolat fenntartására, titkosításra.
Azok az adatok a net felőli sebességet jelölik vagy is ekkor net kapcsolatokat képesek kezelni de mivel lakossági csomagokba nem lehet ekkorákat kapni így ez nem lényeges, ha lenne egy optikai kapcsolatod gigabites sebességgel akkor lenne csak érdemes ilyet venni. Nekem egy 120/10-es netem van és Linksys WRT320N routert használok. A router LAN portjaira/wifi-re kötött gépek között már a gigabites lesz a sebesség mivel azt már nem kell a gépnek NAT-olni, csak a megfelelő csatlakozóra átadnia és ezt nagyon gyorsan képes megcsinálni, ha a gépek támogatják ezt a sebességet. -
DavidDay
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #12811 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a gyors válaszokat, amelyek rögtön felvetettek néhány új kérdést
Ha jól értem, akkor a 150 Mb/s az az 'n lite' - akkor ezt el kell kerülnöm.
Gubek-Einste, a TP-Link 1043ND routerről ezt látom az összegzésben:
TP-Link 1043ND: AR9132 @400MHz (verziószámtól függetlenül) gigabites portokkal, 145-155Mbit közötti átviteli sebességgel és USB porttal, ami csak fájlmegosztásra használható
Ha ez 145-155 Mb/s, akkor nem lenne jobb a EnGenius ESR9850 vagy a Netgear WNDR3700?
szintén az összegzében:
EnGenius ESR9850: Ralink RTL3052 @384MHz, 32MB RAM, 4MB flash, brutális tempó, ~600Mbit, 20ezer forint alatti áron
Netgear WNDR3700: ~400Mbit, AR7161 @680MHz, 64MB memória, USB port, fájlmegosztás, nyomtatószerverLehet, hogy buta kérdés, de ha a TP-LINK TL-WN821N USB -t használom, hogy meglegyen a Wlan 300 Mb/s, ott nem ütközök az USB 2 sebességkorlátba? Úgyértem Tud az USB 2 300 Mb/s - t?
A kábeles kapcsolathoz milyen kábelt javasoltok?
Köszönöm,
D. -
válasz
gurabli #12815 üzenetére
Én még nem használtam TP-Link 1043ND-t de többektől hallottam, hogy bírja a Digi 80/25-öt is így nálad sem lesz gond. Ha N-es eszközzel kapcsolódsz hozzá akkor biztos, hogy gyorsabb lesz és valószínűleg stabilabb is mivel ez egy új eszköz lesz de a mostaniak már elég megbízhatóak.
Minden egyes kötés hordoz magában némi veszteséget de egy gigabites hálózaton már nem lehet azt szignifikánsan észre venni, a sebességet már leginkább a használt eszközök befolyásolják. Szerintem érdemesebb a falban elvezetni a kábeleket és egy csatlakozót tenni a végére mert így a jövőben több lehetőség lesz a fejlesztésre és az esetleges kábelbe botlások is elkerülhetőek lesznek. -
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste #12814 üzenetére
Köszönöm gyors válaszod!
Ha az 1043ND-re váltok, elképzelhető. hogy gyorsabb és stabilabb lesz a hálózatom, mint a mostani D-link routerrel?
Ez a TP-Link nem szokott "lefagyni" ha sok torrent fut egyszerre, seed+letöltés, bírja a terhelést?
Ezek szerint a csatlakozós megoldás (ha jól van kiépítve, akkor is) valamit azért ront a minőségen? -
válasz
gurabli #12812 üzenetére
Mindenképpen ajánlott a TP-Link 1043ND mivel jelenleg az egyik legjobb ár/érték arány router és többen is mondták, hogy nagyon jó a Digi nethez és ha váltasz a 80/25-ös csomagra akkor is bírni fogja.
Valószínűleg nem lesz jelentős sebesség romlás a csatlakozós megoldással. -
válasz
szabi__memo #12808 üzenetére
TP-Link 1043ND vagy INNEN válogass a felső kategóriából.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Azt hiszem elérkezett a router csere ideje. Jelenleg egy kb. 7 éves D-Link DI-624+ routert használok és kezdem úgy érezni, hogy ez a router már nem tud megbirkózni a rázúdított feladatokkal.
A net DIGI 40/20 Mbit/sec. A routerre csatlakozik egy HTPC, amin egyben torrent is fut. Van egy asztali gép is, egy g-s laptop, egy n-es netbook, egy n-es Omnia. A HTPC és az asztali gigabites.
Mivel lakásfelújítás előtt vagyok, most szeretném kiépíteni a vezetékeket a lakásban, ahol lehet (asztali és HTPC), ott mindenképpen kábeleket használok, nem wifi-t. Itt szeretném a gigabites hálózatot kihasználni, ezért a kábelezéshez CAT6-os kábelekre gondoltam (ez kell, ugye?)Jól érzem, hogy egy új routerrel jobban járnék, már csak azért is, mert a mostani nem gigabites és wifi-n mág WPA2-őt sem tud?
És akkor jönne a kérdés, hogy mibe érdemes befektetni, jól járnék a TP-Link TL-WR1043ND-vel? Nem biztos, hogy módosított firmware-t akarok rá rakni, mert gondolom az intenzív torrentezést nem bírná el, ezért maradna a HTPC továbbra is a torrenthez. Esetleg mit ajánlanátok, ami jó vétel lehet még? A lényeg, hogy lazán vigye a netet, gyors legyen és stabil, megbízható!
Köszönöm előre is a tanácsokat, segítségeket!
Még egy kérdés: ha a vezetékeket a lakásban úgy építem ki, hogy a falba a végpontokhoz egy LAN csatlakozót teszek és pl. a HTPC onnan külön kábellel csatlakozik, ez rontja a kábelezés minőségét? (Remélem érhető voltam
-
Magnat
veterán
válasz
DavidDay #12809 üzenetére
Szia,
a lan résszel nem lesz gond (nemrég egy atom procis gép és egy másik között toltam át 450GB adatot és az utólagos számításom alapján 400Mb körül volt a sebesség, pedig csak cat5 kábelekkel volt megoldva a szitu (TP Link 1043ND router)), viszont lite N-es csatolón örülhetsz, ha 40-50 Mb meglesz (wpa2 aes mellett).
-
DavidDay
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #12807 üzenetére
Sziasztok!
Köszi az eddigi segítséget!
Beri, mondanál bővebbet a géppel routeolásról?
Az én alapötletem az volt, hogy a gépet kötöm a routerre, merthogy a gépen csak egy gigabit csatlakozó van és wifi-t nem tud. De ha van rá mód, hogy a gépet használjam routernek, szívesen megfontolom.Gubek-Einste, Igen, a 3-400 Mb/s - t két gép között értem.
"3x3 MIMO Full N-es cucc" - erre mondanál egy példát? Egy terméket, ami ezt tudja és utána tudok olvasni.Most jövök csak rá, hogy nem írtam meg a laptopom paramétereit. itt jön:
Sony Vaio - VPCEB3S1E
Ethernet típusa - 1000BASE-T/100BASE-TX/10BASE-T
Vezetéknélküli LAN típus - IEEE 802.11b/g/n
Vezetéknélküli LAN max. adatsebesség (Mbps) - 150Tehát ehhez a géphez kellene összeállítani a lehető leggyorsabb wifi - s és kábeles kapcsolatot.
Mivel a max adatsebesség 150 Mb/s, lehet, hogy kell egy külön kártya, ami ennél többet tud.
Van egy 34 mm-es express card slotom, ami talán jó kiindulópont.Előre is köszi,
D. -
szabi__memo
nagyúr
Szia! 60Mbites kábelnethez lenne, max 3-4 készülék csatlakozna rá. Laptop, pda biztos hogy wifin. Esetleg még tv hd filmek eléréséhez, de lehet hogy egyelőre csak kábelen, bár előbb utóbb menni fog az wifin is gondolom..
Ilyesmikre kéne, nem tudom mi fontosat hagytam ki. -
válasz
DavidDay #12805 üzenetére
Gondolom a kábeles megosztásnál 2 gép közti sebességre értetted a 3-400 Mb/s-t és nem a internet felől jövőre. Egy gigabites switch-el, ez van a gigibites routerekben, simám meg van ez a sebesség ha gépek is le tudják kezelni.
Wifi-n a 80-120 Mb/s már problémásabb mivel ahhoz 3x3 MIMO Full N-es cucc kell mindkét oldalra és minden körülménynek ideálisnak kell lennie de talán meg lesz.
50k-ből simán kijön egy router és egy Full N-es adapter, emiatt nem kell aggódnod. -
DavidDay
csendes tag
Sziasztok
Routert szeretnék vásárolni a következő setup-hoz:
Összeraktam egy mini itx gépet, amelyben jelenleg 1db 2 TB hdd van és gigabit LAN.
Az oprendszer freenas.
Ezt a gépet csak NASként használom, ezen van minden adat, amit szeretnék hálózaton elérni - kábelen és wifin egyránt.A legfontosabb a sebesség. Wifi-n legalább 80 - 120 mbit/s - vagy több ha lehet, és ne csak papíron. Kábelen 300/400 mbit/s. Melyik routert ajánlanátok ebben az esetben?
Hatótávolságról: 50 négyzetméteres lakásba kell a router, és a laptop ugyanabban a szobában van ahol a router - szóval nincs távolság. Nincsenek vastag falak.
Költségek: 50.000 Ft-ban álljon meg.
A cikkeket olvasva és az általatok készített listák alapján én a következő 2 routert találtam:
EnGenius ESR9850: Ralink RTL3052 @384MHz, 32MB RAM, 4MB flash, brutális tempó, ~600Mbit
Netgear WNDR3700: ~400Mbit, AR7161 @680MHz, 64MB memória, USB port, fájlmegosztás, nyomtatószerver
Ha van bármi amire nem gondoltam, vagy ha plusz infora van szükség, csak szóljatok.
az ötleteket ne tartsátok vissza!
Előre is köszi,Dave
-
pfarkas
csendes tag
Sziasztok!
Olvasva a topic-ot meg mindig nem sikerult dulore jutnom, hogy milyen router-t is kellene vennem ahhoz, hogy megosszam az internetet egy PC es egy PS3 kozott. Mindenkeppen olyan eszkozt keresek, amiben van USB tamogatas nyomtatohoz ill. storage-hoz egyarant.
A harom jelolt:
* Netgear WNDR3700
* Linksys E3000 v. WRT610N v2
* Linksys WRT160NLAz elso ketto mellett szol, hogy beepitett antennajuk van, ami kompaktabba teszi oket.
Ezen felul gondolkodom, hogy ajanlott/erdemes-e dd-wrt firmware-t rakni az uj szerzemenyre?
Tudnatok segiteni? Koszi
-
ficus10
csendes tag
Köszi,remélem a legjobbakat.Azért egy sort írok majd az eredményről.Vagy eredménytelenségről...Ha nem szükséges, a gyári firmware frissítésen kívül nem akarok mást.Azért a kíváncsiság meg van és nagy úr...Azért gondoltam erre a kártyára,mert van egy kihasználatlan helyem,Usb nekem nagyon 'kiáll!'.Szóval,csak esztétikai. Csak működjön!
-
válasz
Norbi46 #12799 üzenetére
országos átlagot vegyünk, vagy budapest...stb?
így aztán elég nehéz lesz, de esetleg vedd alapul ezt; link
a wifi szórásra a vastag falak tekintetében meg pláne nem lehet mit mondani látatlanban, de ott nem csak a router lesz a fő tényező, hanem a környezeti tényezők és az ellenoldal is!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- antivirus szoftverek, licencek, Legion Pro 7 RTX GAMING laptopok (RTX 4090), Dokkolók
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest