- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- The DJ: Kínai fake videókártyák hardveres BIOS módosítása (gyári állapotra)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
üdv
router csere előtt állok de tanácstalan vagyok a segítségeteket szeretném kérni
Jelenleg van egy 8/1 Mbit-es a netem amit (3 notebook és 2 asztali gép) ezekből max 3 gép lenne egy időben bekapcsolva!! (2 notebook wifin 3 utp kábelen) A netsebesség a későbbiekben nőhet!
Egy tetőtér beépítéses családi házban lakom (vasbeton födém van)
A 2-es főút mellett lakom! -->ezeket azért írom le h tudjátok milyen "zavaró" körülmények vannak! A routerre szánt max keret az 20e FT!Kábel internet (Kábeltévével együtt) Arris CM550b tipusú kábel modemem van szóval ehez kellene a router
[link]Egy megbízható jó ár/érték arányú routerre szükségem. (Tőzsdézés torrentezés és átlag felhasználás mellett.)
THX és remélem lesz aki/akik segítenek nekem! Remélem minden fontos dolgot leírtam -
ecaddict
senior tag
válasz
vargalex #10196 üzenetére
A proci típusát lenne értelme odaírni, nem azt, hogy mivel gyorsabb vagy nem.
A teszben szándékosan ki van kapcsolva a fordító optimalizációja ill. ennek kapcsán olyan funkciók (amit régebbi fordító esetleg nem is tud) amik (részben) kihozzák ezt a sebesség növekedést.
Arról vsz. teljesen értelmetlen lenne vitát nyitni, hogy a MIPS74K kb. annyival gyorsabb a MIPS24K-nál mint írtam, mivelhogy érzésem szerint ezt egyikünk sem tudja jól mérni; én biztosan nem, viszont profik ezt már megtették. Link.
Gondolom komolyabb módszerekkel mint a mi általunk használt benchmark kódja.A teljes rendszerchip (SoC) egy más történet (vsz. az Atheros architekturája jobb), viszont azt meg azért nehéz összehasonlítani, mert a Broadcom bináris driverek miatt a MIPS74Ks routerek egy régebbi Linux kernelt kénytelen használni amiből néhány mostani javítás hiányzik.
Azaz a kisebb throughput simán összejöhet ebből is. Viszont, ha ez így van akkor ez még javulhat.
De tényleg csak a típust van értelme odaírni. Nem is volt szándékom mást kérni.
Szerk: Elírtam 20-30%, nem 25-30%
-
vargalex
félisten
válasz
ecaddict #10191 üzenetére
Hi!
Igen, oda lehet írni a típust is. Amit viszont nem látok, az az, hogy hol érezhető, hogy a MIPS74K 25-30%-al gyorsabb a MIPS24K-nál? Mert ha tisztán az órajeleket nézzük, akkor a te CPU tesztednek hasonló, vagy jobb eredményt kellett volna elérnie 533 MHz-en (533*1.25=666,25; 533*1.3=692,9), mint a D-Link DIR-825-nek 680 MHz-en. De azért látjuk, hogy nem így történt (bemásoltam az általad, illetve általam mért eredményeket):
RT-N16@533MHz|| 2010-05-13 || ''Author'' || 2.3s || 5.9s || 5.1s || 2.4s || v0.6
DIR-825@680MHz||2010-05-13 || ''Author'' || 1.8s || 4.8s || 4.7s || 0.3s || v0.6Persze mondhatjuk, hogy ez a teszt nem használja ki MIPS74K új funkcióit (illetve természetesen más a gyártó is). De akkor valahol érezhetőnek kellene lennie. Ennek ellenére semmi (ftp, samba, nfs, throughput) nem gyorsabb az RT-N16-on. Akkor mégis nem az lenne inkább megtévesztő, ha odaírnánk, hogy a MIPS74K 25-30%-al gyorsabb? Persze továbbra is azt mondom, hogy a típus odaírható, aztán mindenki mérlegel.
-
semetka
őstag
Abban kellene még segítség hogy azt a TP-Linknél hol kell illetve hogyan kell beállítani hogy csak az a gép lássa a wifi hálózatot amelyiknek én engedélyezem?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #10190 üzenetére
Szerk.: Mindkét gépen gigabites hálókártya van.
-
ecaddict
senior tag
válasz
vargalex #10188 üzenetére
A proci adatok mellé viszont még oda lehetne írni a proci tipusát is (MIPS74K: RT-N16/WRT610Nv2, MIPS24K: minden más) ugyanis így az órajel megtévesztő.
A MIPS74K ugyanazon az órajelen kb. 25-30%-al gyorsabb mint a MIPS24K köszönhető a külön aritmetikai ill. címkezelő pipeline-nak ill. a soron kívüli utasítás végrehajtási képességnek (ami hosszú ideig csak a deszktop procik kiváltsága volt).
-
WonderCSabo
félisten
Végülis igazad van, erre konkrétan nem kérdeztem rá, nem tudtam, hogy mindenki 100% os jelszinteket csinál, és nem csak a lakás távolabbi pontjaiba (5 méter) akar netet küldeni.
A routert áthelyeztem egy 3. helyre, most végre jónak tűnik, tehát átviszi simán a 30 Mbpst akár feltöltés közben is. 2 furcsa dolgon azonban fennakadt a szemem:
- az előző elhelyezéskor mindig 3, de sokszor négy csík volt a jelszint, most csak 2. Akkor mégse jött át elég sávszél.
- a LANon a routerről wifin átküldött fájl lassabban ér oda (5 MB/s), mintha a wifin küldöm a routerre, és onnan a LANon a gépre 9 MB/s). Na ez mitől lehet?
-
titus26
tag
Sziasztok!
szeretnék tanácsot kérni, routert kéne vegyek, de nem tudom milyet? 20/10-es digis netem van, ezt szeretném megosztani egy asztali gép, és egy WD mybook world között.
Kösz titus26
-
vargalex
félisten
Hi!
A D-Link DIR-825-nél kihagytad a proci adatokat, ami ugyan az, mint a Netgear WNDR3700 esetében (AR7161@680MHz), valamint a RAM méretet, ami szintén egyezik (64 MB). Illetve az OpenWRT fórum szerint gyári firmware-val is inkább 350Mbps körüli throughput-ot mértek B1-el (sajna én nem tudom kipróbálni, mert a notimban csak 100Mpbs-es hálókártya van).
-
Hauptmann
veterán
Akkor egy picit pontosítanék a jövendőbeli routeremmel kapcsolatban. Szóval a 80/25-öt dróton kellene tudnia, a wifi-s részből viszont nem kell n, mert a telefonom és s pda-m is csak g-s. Ebben az esetben mit érdemes venni, ha dd-wrt-t, is szeretnék rányomni?
-
Beri
addikt
válasz
WonderCSabo #10183 üzenetére
Azt senki nem garantálja, hogy x%-os jelszint mellett y mbitps átfér wifin. Ha kérdeztél volna, kaptál volna választ is.
Alex91: Remélem nagyon hamar lecserélted a gyári szoftvert
-
Alex91
félisten
válasz
WonderCSabo #10179 üzenetére
Akkor azt korlatozni kellene, mert valoban, valami miatt ezt mintha nem szeretne...
-
Beri
addikt
válasz
WonderCSabo #10179 üzenetére
Természetesen mindenki 100%-os jelszint mellett mér (azt hittem az elején, hogy nálad is megvan). Ha nem sikerül ezt biztosítani, ne várj csodát.
-
Beri
addikt
válasz
WonderCSabo #10176 üzenetére
Segít valamin, ha itt téped a szádat? Nem. Mégis mit vártál egy beépített antennás routertől? Kevés a jelszint? Tedd közelebb a "szervert".
-
Alex91
félisten
válasz
WonderCSabo #10174 üzenetére
Mivel toltesz felfele? Torrent?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Brogyi #10175 üzenetére
Aha. A lakásban nincs lehetőség drótozni.
Amit leírtál, már a múlté. Amint írtam, az előző routerem is simán vitte a 30 Mbpst-, miközben 3-al töltöttem fel rá. Simán. Nem, nem dőltem be a 300 Mbps-nek, tudom, hogy már a fele is jó eredmény. A linksysnek azért vmennyire "bedőltem", a suliban mind ilyen eszközök vannak, tök jól mennek. Ezt a konkrét típust is többen ajánlották.
30 Mbps ma már wifin egyáltalán nem nagy cuccc, és működnie is kéne, ahogy az előző routeremmel, de vmiért ezen nem megy.
-
Brogyi
őstag
válasz
WonderCSabo #10174 üzenetére
Bocsi ,de hulye otlet wifin szerverkedni. Droton, az az igazi. A wifi browser, e-mail ,es kesz.
Biztos te is a 300Mbps-nek doltel be.Plusz egy kis "linksys az az igazi" dumanak.
Tudom marha kenyelmes drot nelkul, de jatek, es torrent felejtos. Ez van.Eloszor sajat magaddal kell letisztazni mit is akarsz.Ezutan megkerdezni az oregeket jo-e az amit elgondoltal. A melohelyen is ,mindig tepem a pofam, hogy kerdezni.Itt sajnos kellene egy topik nyito, mert kepesek megkerdezni ua. 1 oran belul.Csak 1-2 hozzaszolast kellene visszaolvasni. -
Alex91
félisten
válasz
WonderCSabo #10171 üzenetére
Azt ertem, de en azert kiprobalnam... Azt tan lehet, nem?
-
Alex91
félisten
válasz
WonderCSabo #10165 üzenetére
Nem tudom
. Mondjuk szedd le a titkositast, kapcsold ki a QoS-t, a WMM-et elso korben...
-
Alex91
félisten
válasz
WonderCSabo #10163 üzenetére
Jol van beallitva? Nem lehet, hogy valami beallitas nem jo? A jelerosseg milyen?
-
Beri
addikt
válasz
JarrekStar #10159 üzenetére
Az az alapvető probléma, hogy a 100as etherneten nem fér át 100Mbit ténylegesen. A hálózat egyébként full duplex, tehát akár mind a két irányba mehet egyszerre "100Mbit", nem probléma. A gond ott kezdődik, hogy minimális hálózati forgalom is azt eredményezné, hogy már nem férne át az a 80. A 941ND az, ami megbirkózna ezzel (a procija legalábbis), az meg már csak egy picivel olcsóbb a 1043ND-nél.
A linksysed meg... hát, én úgy tippelem, hogy olyan 6Mbit körül átcsavar majd, ha nem hal bele azonnal a kétségbeesésbe -
JarrekStar
tag
Ja oké...bocsi én azt hittem, hogy a kombinált fel és letöltésnek kell 100 megabit alatt lennie és akkor még jó a nem gigabites router. Most már ezt is tudom és sorry, hogy ilyen értetlen voltam
..
Szóval akkor 80 megás nethez feltöltéstől függetlenül mindenképp minimum egy 1043ND kell, ugye?Csak kiváncsiságból: A mostani Linksys BEFSR81 vajon mit fog tudni vele kezdeni, ha esetleg a bekötésig nem tudok beszerezni egy 1043ND-t?
-
Beri
addikt
válasz
JarrekStar #10157 üzenetére
A 80 a kulcsszó.
-
Beri
addikt
válasz
JarrekStar #10155 üzenetére
Valami gond lehet a keresővel ezek szerint. 80/25-höz a 1043ND a minimum.
-
Beri
addikt
válasz
semetka #10151 üzenetére
Feltételezem, hogy a gyári szoftverrel használod a routert. Kikapcsolt (ami csak áramtalanított állapotot jelenthet, mivel nincs ki/bekapcsoló gombja az eszköznek) állapotban természetesen semmi nem történik, bármelyik gombját is nyomogatod. A QSS használatáról bővebb információt a kezelési útmutatóban találsz.
-
semetka
őstag
Tudtok abban segíteni hogy a router ha be van kapcsolva a wifi meg tiltva van, akkor ha megnyomom rajta a qss gombot akkor bekapcsolja a wifit? Illetve a router bekapcsolt állapotban szereti ha ezt a gombot nyomogatom? TP-Link a roueter
-
Truman
senior tag
A "connect on demand" -nál kérésre csatlakozik. Van még a "Max Idle Time" paraméter, ami azt jelenti hány perc tétlenség után bontsa a kapcsolatot. Szerintem valami a hálókártya irányából történő kérésekkel van, lehetséges hogy nem érzékeli őket a router.
Esetleg megpróbálhatod frissíteni a hálózati adapterek driver-ét, vagy aminek mégtöbb értelme van az a router-en egy firmware frissítés.
Egyébként használhatod nyugodtan automata módban is. -
fcc
aktív tag
Miért van az, hogy connect on demand módban vagy nem tud csatlakozni, vagy ha igen de megszakad, mert nincs forgalom, akkor újra csatlakozni nem tud a router (tp-link 941). Az autommatikus csatlakozással simán müxik, még ha áramtalanítom, majd bármikor vissza dugom a konektorba akkor is.
-
Beri
addikt
válasz
Brogyi #10147 üzenetére
Ésszerű beállításokkal bármelyik eltorrentezget vígan a felsoroltak közül. Akinek az írás szól, valószínűleg értelmezni sem tudná az adatot (ugye pl. 1000 beállított max kapcsolat a torrentkliensben nem csak 1000 valós nyitott kapcsolatot eredményez), csöppet ködösek az információk is ilyen téren (az igazi az lenne, ha mindegyiket letesztelném), meg eltérések lehetnek az egyes fw verziók között is. Fontos adat, de az egységsugarú felhasználót célozza a lista. Mindenesetre elkezdek adatot gyűjteni, aztán az érdekesebbeket közzéteszem majd.
-
Hauptmann
veterán
WRT320N, vagy inkább 1043ND? Azt látom, hogy utóbbinak hagyományos antennái vannak, ez mindenképp előny. A RAM mindkettőben 32 Mb, a processzor órajel 357 MHz-400 MHz (igaz más procik), egyéb különbség, ami főleg használatban mutatkozik?
-
ecaddict
senior tag
A WRT320N-ban BCM4717 van, az 53115 az a switch. Link
Ami gond lehet ennél a beépített antennás routereknél, hogy mivel nincs antenna amit el lehetne fordítani, azaz magát a routert kell...
Ami meg furcsa a smallnetbuilderes performance chart-on (gondolom ahonnan az adatok is jönnek), hogy a WRT320N egy picivel gyorsabbnak tűnik mint az RT-N16.
A WRT320N-ben 4717-van (ami az RT-N16 ill. WRT610Nv2/E3000-ben lévő 4718 kisebb testvére) 354 MHz-en megy 480 MHz helyett (alacsonyabb frekvenián megy jobban tuningolható, de nem hiszem hogy a smallnetbuilder ilyett tett volna). Architekturálisan vsz. ugyanaz a két proci.
Hogyan lehet az, hogy mégis gyorsabbnak mérte a smallnetbuilder?
A Broadcom bináris driverek miatt a Linux kernel verziója sem lehet nagyon más.
Kivágtak néhány funkciót? Elmért valamit a smallnetbuilder? Link
Egyébként hozzá lehetne adni a táblázathoz a WRT610Nv2/E3000-et, a DIR-825 A1-nél megjegyezni, hogy jobb, ha mindenki elfelejti. Nincs hozzá alternatív firmware a gyáriról meg a fórumokban mindent elmondtak már amit el lehetett.
-
Beri
addikt
válasz
JarrekStar #10140 üzenetére
Válaszoltam már: [link]
-
JarrekStar
tag
válasz
JarrekStar #10117 üzenetére
Valaki a #10117-re?
-
Beri
addikt
válasz
Hauptmann #10137 üzenetére
Az, hogy a gyárival tudja-e, rejtény (elég szűszkavú a linksys.com), dd-wrt-vel természetesen gond nélkül megoldható. Ugyanannyi kakaót kapsz egy 1043ND-től is egyébként,
g@bo: A 160NL egy 10/100as portokkal szerelt cucc, a 1043ND-nek gigabites portjai vannak és több mint másfélszer akkora tempóra képes wan to lan (~150Mbit). A 825 pedig hadver verziótól függően 210 vagy 300Mbitet is átteker. A kis csenevész 160NL labdába sem rúghat mellettük. Ha te csak a gyártó nevéig látsz, az egyéni probléma.
-
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
A Linksys WRT320N tudja a WDS-t akár alternatív fw-el? Vagy olyan routert tudtok mondani, ami bírja a DIGI 80/25-jét, WDS-t támogat, valamint mehet rá dd-wrt, vagy valami hasonló cucc?
-
Beri
addikt
Akkor már inkább 1043ND, vagy D-Link DIR-825. A kezelőfelület úgyis ugyanaz, mivel a gyári szoftver helyett egy másikat flashelsz fel, torrentkliensek közül meg válogathatsz. A stabilitás sem kérdés, mivel csak a vasat használod mind a két esetben, hardveresen rossz felépítésű megoldást meg azért egyik gyártó sem dob piacra.
WonderCSabo: Nem túl szerencsés felépítésű a 320N, maradjunk ennyiben.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #10133 üzenetére
Nah, most mértem egy sebességet a 2 gép között, a laptopot kábellel kötöttem rá. Ha elveszem a szekrény elől 1 méterre a routert, 8,5 MB/s, ha visszarakom a felső polcra, 4,5 MB/s. Remélem a szekrény tetején már elég jó lesz a sebesség. Nagyon durván lefogja a jelet a szekrény. Az előző routereim erősebbek voltak.
-
WonderCSabo
félisten
SMCWUSBS-N2 USB Wifi adapter van a végén. De ezzel ninsc gond, mert az előző routerrel, meg egy másikkal is hozta 30 Mbpst. Egyébként úgy látom, hogy a Linksysnek az a baja, hogy nagyon le van nálam árnyékolva. A Hifi polcon van, 2 Hifi cucc között, gondolom a sok fém erősen lefogja a jeleket. Csak akkor a másik rúter miért vitte át? Feljebb raktam egy polccal az új routert, most már hozza a 30Mbpst. Most veszek egy hosszabb UTP kábelt, aztán felrakom a szekrény tetejére.
Egyébként jó kis rúter ez, mert nagyon stabil, jó a kezelőfelülete, és elég sok mindent tud, de ez a sebesség szörnyű.
(Van egy olyan érzésem, hogy a Linksysnek az a baja, hogy beépített antennái vannak. A másik két rúternek szép nagy antennái voltak, talán sokkal jobban szét tudták szórni a jelet a Hifik közül. Csak mindkettő totál instabil volt, ez a Linksys meg nagyon stabil, csak döglassú)
Látom, a listádon (amiért köszönet
) is ott van ez a csoda. Lehet, hogy csak az én körülményeim nem jók neki?
-
g@bo
nagyúr
üdv urak
manapság meik rúter alkalmas torrentezéste? / külső hdd, torrent kliens /
régebben talán az asus 500 as... de már nem vagyok képben. / mutyi firmware vel /
-
Beri
addikt
Összedobtam egy kezdetleges listát, lehet véleményezni [link]
-
Beri
addikt
válasz
WonderCSabo #10124 üzenetére
Megkérdezhetem milyen az ellenoldal? 30Mbit elég karcsú full n mellett, a duplájára is elhúznám a számat (igazából még az n lite is 40-50 körül szokott menni). A 320N nem volt egy bajnok wifi sebességben, de ezt nem vártam volna tőle (pláne hogy többen mértek már vele jóval nagyobb számokat is).
Koszta: Ha a 15 megás ADSL-ről nem váltanátok sokkal nagyobb csomagra, egy 741ND is bőven elég a célra. A 1043ND természetesen sokkal többet nyújt, de ugye az a soho csúcs a gyártótól.
lancy: Egy router sem kínál minden szolgáltatást alapból, amire szükséged van. Viszont egy asus n16 indokolt a te esetedben a 128MB memóriája miatt. Esetleg egy D-Link DIR-825, mivel úgyis moddolnod kell.
Viszont nekem nem szimpatikusak az ilyen jellegű megoldások (hogy finom legyek). Erre a célra nagyságrendekkel jobb megoldás egy tisztességes hálózati szervert építeni, meg nem is egetrengető összeg.Geree: Összedobok egy személyes bejegyzést a logoutra mostanában, aztán majd ha mindenki jónak látja a leírtakat, mehet első hozzászólásnak is.
-
Geree
senior tag
szerintem többen is a TP-Link 1043ND-t ajánlanák, (~13k) bár azt nem írtad mennyit szánsz rá. Valamint a 1043-as, gyári FW-rel nem tud mindent amit leírtál, viszont DD-WRT-vel a torrenten kívül viszonylag egyszerűen megoldható és nagyon sok leírás van már hozzá. Torrentet is meg lehet oldani, azt inkább már OpenWRT-vel bár a memória kevés lesz mindegyik feladathoz, így marad a külső vinyóra telepítés, további gányolás, valamint szerintem a router nem torrentre való.. De azonkívül minimális hozzáértéssel a többi megoldható vele.
-
lancy
tag
nem nagyon vagyok otthon router temaban ezrt kellene a segitsegetek, 4 fos kis irodai kozosseg hasznalna:
- 2db asztali gep
- 2 db laptop
- 2-3 telo wifin
- 3 szobas helyiseg max egy falon kell atmennie a jelnek (tegla)
- hp lezernyomtatot kene usben radugni (ha lehet) es osztani a gepek kozott
- usb winyo menne ra ami ftp eleresre kell (belsore es kulsore)
- adsl modemebol menne bele a net
- torrent kepes legyen (persze nem feltetlen)nem akarok egy asztali gepet szervernek remelem ezt 1 routerrel is meg lehet oldani
koszonok minden segitseget
L
-
Koszta
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy SMC típusú routerem van. Előtte kb 2 évig volt egy Liksys WRT54GC tipusú routerem, amit a T-home adott a nethez. Ez 2 év után tönkrement, ekkor ismerős adott kölcsön egy SMC-t (régebbi típus, pontos típust ha nem baj nem néznék). Igazán a netszakadás a letöltések alkalmával már a WRT-nél is megvolt, így nem lepődtem meg annyira ennél a kütyünél sem. Viszont mostanában már igen sokszor szakad meg, a WIFI-je néha elállítódik... Így elérkezettnek láttam az időt, hogy egy új routert vásároljak. Igazából mint a modem, mind a router egy szekrényben van, így a melegedés is szerepet játszhatsz (bár a modemnek semmi baja). Visszaolvasva a fórumban a TP-LINK TL-WR1043ND típust láttam, hogy ajánlottátok. Megéri ezt megvenni? Bírja letöltés, illetve az esetleges melegedést is? Esetleg más olcsóbb készülék?
2 gép menne róla kábelesen, és egy WIFI-n. 15 megás T-home net.
Köszi a válaszokat!
-
WonderCSabo
félisten
Nah, megvettem ezt a Linksys WRT320N nevű csodát, és iszonyat csalódás volt. Az 5 méterre lévő router képtelen 30 Mbps-t átvinni wifin. Az előző Edimaxom ezt simán megtette. Most egy polcon van, ha kiveszem róla és leteszem elé a padlóra, akkor vmivel jobb a helyzet. Azon gondolkozom, hogy felrakjam-e a szekrény legtetejére. De ez szánalmas, az Edimax ugyanezen a helyen simán hozta a 30 Mbpst...Sírnom kell, megvettem 24K-ért ezt a csodát, és egy kalap szar.
30Mbps nettel.
-
Beri
addikt
válasz
beneszilo #10122 üzenetére
A megbízhatóságnak egy szint felett nem szabad, hogy fokozatai legyenek. Ha mondjuk négy évvel ezelőtt kerestél volna routert, azt mondtam volna, hogy OK, vedd a wrt54gl-t. De 2010-et írunk, a 1043ND-nek gigabites LAN-ja, meg n-es (300as) wifije van. A netgear wnr2000 100as LAN-nal szerelt.
-
beneszilo
tag
Sziasztok!
Meghalt a 1.5 éves linksys wrt54GL routerem. A boltban a Netgear wireless-N 300(wnr200)-t ajánlották(12k) és elhoztam. Mik a tapasztalatok erről a routerről? Ha tudnátok jobbat ilyen kategóriában, akkor vissza tudom vinni.
Digi-s 30/20 Mbit/s netem van, amit 2 pc-ről, 2 laptopról, és iphone-ról használunk. Ami fontos ,az a jó wifi, hogy legyen stabil, és megbízható, valamint a torrenttel se legyenek gondok.
köszi a segítséget -
Beri
addikt
válasz
JarrekStar #10117 üzenetére
Most rákerestem, én egyedül hányszor válaszoltam ebben a topicban erre a kérdésre. Ki akartam neked szépen válogatni és belinkelni a hsz-eket egyesével, de a harmincadik után feladtam. Használd a keresőt, nem harap.
-
JarrekStar
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Linksys BEFSR81-es router van 4 megás ADSL-en. Most fogják bekötni a 80 megás kábelnetet. Gondolom a mostani router nem nagyon fogja tudni teljes sebességgel kiszolgálni a hálózatot (5 gép van a routerre kötve + 1 Wireless AP). Milyen routert tudtok ajánlani helyette?
-
deter
aktív tag
Szia
12 Mb/s LE , 512 Kb/s FEL . Kerestem wifi nélküli routert, de nem találtam olyat, ami tudja a QoS-t. Mondjuk egy USB port nem lenne hátrány, de nem szükséges
Ezen is ASUS RX3141 gondolkoztam, ezen nincs wifi. Bár 20K, ha azért kerül ennyibe mert stabil, akkor inkább ezt választanám.
PS:
Nem ragaszkodom a Netgearhez, jó nekem minden megbízhatóbb márka is, D-link, Linksys, TP-link, Asus.
Két gép között kellene megosztani a netet egy szobában, úgy hogy priorizálva van a forgalom protokoll szerint.
üdv_
deter -
deter
aktív tag
Sziasztok!
Mi a tapasztalat a Netgear routerjeivel kapcsolatban? Konkrétan ez a NETGEAR WIRELESS-N 300 típus. Alternatív megoldás is érdekelne, ami funkcionalitásban hasonló. A WIFI kihasználtan lesz. És nem hiszem, hogy valaha is szükségem lesz rá.
üdv_
deter -
Truman
senior tag
Ebben az árkategóriában a TP-Link TL-WR1043ND az egyetlen ami számításba jöhet.
-
rolko
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan routerre ami tud letölteni (1TB-os külső vinyóra), wifis és normálisan oszt. Szóval ha mennek a letöltések akkor lehessen normálisan netezni. Mert a mostani noname rúter ezt nem tudja, és ha töltök valamelyik gépen, akkor a többi gépen használhatatlan lesz a net.
Milyet ajánlatok, 15k körül szánnék rá. -
fcc
aktív tag
Itt a system mit jelent?
[link] -
killerno
csendes tag
Sziazstok!köszi a segitséget feltelepitettem az openwrt-t a tp-link wr841nd routeremre minden ment is frankón de amikor belőttem Client AP-nak a LAN-on dhcp-t hagytam és nem tudok semmit csinálni a kütyüvel.nem érem el sehogy sem.van valami megoldás factrory resetet csinálni?
1. Áramtalanítsuk a routert.
2. Húzzunk ki minden ethernet kábelt,csak az legyen rádugva amire a gépünk csatlakozik.
3. Állítsunk be a gépen statikus ip-t (ezt minden rendszernél máshol kell beállítani).
Az ip legyen 192.168.1.2, maszk 255.255.255.0, átjáró 192.168.1.1 .
4. Dugjuk vissza a táp kábelt a routerre.
5. Amikor indul a rendszer nyomjuk egy kis ideig a qss gombot, amikor gyorsabban villog a sys gomb telneten tudunk rá csatlakozni, majd újra kezdhetjünk az egész rendszer konfigurálni.2 parancs van amit ekkor használni kell:
mount_root
firstbootwzt próbáltam de nem megy
dobhatom a kukába a cuccot?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest