- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badb0y
addikt
Melyik a legolcsóbb router, ami rendelkezik USB-vel (nyomtatómegosztáshoz)
-
Beri
addikt
válasz
gprspeter #11991 üzenetére
Én még próbálnám reszelgetni a már meglévőt. Újabb driver, kis guglizás, stb. Mennie kéne 300at is.
Egyébként mért annyira kevés ez a 30Mbit? Böngészni bőven jó, másat meg úgyis kábelen csinálsz (remélem). 120Mbitet úgysem tekersz át wifin... esetleg egy szálon, tökéletes jelszint mellett, nulla zajjal, egy tüske erejéig... -
Beri
addikt
válasz
gprspeter #11986 üzenetére
150es kapcsolaton az a ~30Mbit nem olyan gagyi, viszont lehetne több is (40-50 közé fel lehet tuszkolni). Ha a hálókártyád nem csatlakozik fel 300-on, vehetsz akármilyen routert, nem nyersz vele semmit. A dualband meg annyit jelent, hogy tud 5GHz-es sávon is kommunikálni az eszköz, sebességnövekedéshez nem vezet (kivéve, ha annyira tele van interferenciával a 2.4-es sáv, hogy gyakorlatilag használhatatlanná válik).
membrandj: Nem próbál valaki véletlenül betárcsázni LAN-on belülről?
-
membrandj
nagyúr
Üdv! Olyan kérdésem lenne,hogy mi lehet a probléma, ha a wifi rouer kb 8-10 percenként megáll. Ilyenkor nem érem el még http://192.168.2.1/index.asp ezen keresztül sem. Utána megnézem a leírását és egy olyan van legalul,hogy dns restart... Mi lehet a baj? Edimax Br 620 4wg.
-
gprspeter
senior tag
Na, megvettem a TP-Link-1043ND routert.
Wifin használom, ezzel a kártyával:
4965 WLAN PCI Express Mini-Card
Mind kettő elméletileg 300Mbps-re képes, nekem azonban csak 150Mbps-en megy...
A 120/10 UPC netből a gépen ennyi lesz:
Kipróbáltam 3db egyforma 5dBi antennával, az RSII pont semmit nem változott.
Lehet ezt a sebességet feljebb tornászni?
Egy Netgear 3700-el lehetne gyorsabb?
Mitől jobb ha DualBand?
Köszönöm a segítséget! -
abirtha
csendes tag
Nemrég cseréltem a régi Edimax routeremet, mert nagy forgalomnál állandóan dobta a kapcsolatot. Vettem helyette egy TP-Link TL-WR741ND-t. Igen ám, csakhogy míg az Edimax esetében az ADSL teszt elérte a szolgáltató által írt 1,5Mbps maximumot, addig a TP-Link csak 9,4Mbps-t produkál. Egymás után többször teszteltem mindkettővel, úgyhogy nem az ADSL aktuális terheltsége a szűk keresztmetszet. A router-PC LAN kapcsolat 100 megabites, azt is ellenőriztem. Toltam Firmware frissítést is, de nem segített. Néztem a router beállításaiban a "Bandwith Control" részt, oda is beírtam a szolgáltató által megadott adatokat, de semmi. Létezik, hogy a TP-Link nem képes többre?
-
ikiviki
aktív tag
válasz
Sh@dowMAN007 #11964 üzenetére
Legjobb most U.S.Roboticks router..
-
fullhause
csendes tag
-
krealon
veterán
Működési beálíitástól függhet.
Ha a router adott portja Full Duplex módban megy, akkor elvileg mindket iránnyba képes a teljes sebesség átvitelére (100Mb adás, 100 megabit vétel).
Ha a port Half Duplex módban működik, akkor egyszerre csak egy irányba áralik az adat egy időben, tehát a két irányú forgalom összege nem lehet több 100Mb -nél (ha mindkét irányba megy adat, akkor elvileg 50/50Mb is lehetséges).Az internet és a helyi hálózat (WAN-LAN) átvitel sebességéhez hozzátartozik a router processzorának sebessége is, hiszen cimfordítást (NAT) kell végeznie. Gyakorlatilag az adatcsomagok forrás- vagy célcímét kel átírnia a kapcsolati táblázat alapján.
-
válasz
fullhause #11967 üzenetére
az g szabvány 54-es jelölésű eszközei ~ 20 megabit/sec sebesség környékén visznek át valósan, tehát a gyakorlati maximális sebesség környékén leszel, de attól még esetlegesen elég lehet a router - ami milyen is? mert az sem teljesen mindegy...
a 150-es jelölésű wifi eszközök azok már nem g, hanem n (lite-n) szabványosak, jóval gyorsabb átvitelt tesznek lehetővé - ha a neted sebessége jelenleg nem is igényli/használja ki ezt, azért a két munkaállomás között nem mindegy, hogy mennyi az átviteli sebesség, ha direkt hálózatban vannak! arról nem is beszélve, hogy például már a tp-link tl-wr740n/tl-wr741nd 150-es jelölésű routerek az olcsóságuk ellenére is erősebb hardveres kiépítésűek, mint például a tl-wr3xxx(x)/tl-wr5xxx(x) szériás routerek, így nem csak gyorsabb átviteli sebeeségre képesek megfelelő ellenoldal esetén, de a terhelést is jobban bírják, és nagyobb stabilitás várható! -
fullhause
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Most T-hom-nál vagyok 4Megás nettel ,asztali gép vezetéken laptop wifin Tp-Link 54m-es routerrel.
Sok problem nem volt néha dob a router,de nem zavaró.
Átállok Digire 20Megás –ra úgy kell megoldanom ,hogy az asztali is wifin legyen.
Szerintetek elég vennem egy 54M-es usb-s adaptert az asztali gépbe és akkor ez a router kiszolgálja mindkét gépet vagy ,érdemes fejleszteni egy új 150M-es routerbe és egy ugyanilyen 150M adapterbe?
Jobb ,gyorsabb,stabilabb lesz?
Köszönöm! -
Beri
addikt
válasz
Sh@dowMAN007 #11964 üzenetére
Az utolsóra szavazok. A legtöbb szolgáltatás egységnyi pénzért.
-
Sh@dowMAN007
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy N-es wifi routert a digi netemhez.
Ami számomra fontos: 1:megbízhatóság
2:sebesség korlátozás (legalább a wifire)
3:torrentet bírjaAmire gondoltam:
[linksys-wrt160n]
[asus-rt-n12]
[asus-rt-n13]
TP-Link TL-WR1043NDVéleményeket, hozzászólásokat várok.
üdv: Shadow
-
Zirowe
nagyúr
Kösz, nagyon úgy látszik, hogy fel teszem most a dd-wrt-t, mert tegnap éjjel ugyanazt a hülye hibát tapasztaltam, ami miatt lecseréltem a régi vezetékes asus routeremet: bizonyos időközönként (1-2naponta, de van, hogy naponta többször is) megszakad a net (modem tesztelve lett, nem azzal van a gond, ha csak modemre vagyok dugva, akkor napokig nem szakad meg), és csak az áramtalanítás segít.
Tegnap éjjel azt írta a log, hogy elvesztette az ip-t, és a szolgáltatótól nem kapott újat..
Áramtalanítás--> megy megint.
Nem tudom felfogni, hogy ez mitől lehet.
Remélem az új fw megoldja a problémát, de nagyon gyanús, hogy már két router is ugyanazt a hibát hozza elő. -
Beri
addikt
válasz
Gyúrma #11951 üzenetére
Ha a router nem akarja az igazságot, venni kell egy tiszességeset, nincs más megoldás. A listámban bármelyik megoldja, amire szükséged van.
Edenyke: 520gC = 520GC
Épp most értem haza, build 15437 up and runningUgyanazt a portot több IP-hez nem tudod megadni (vagy hát meg tudod - meg is tetted - csak nem érsz el vele semmit). Ha mindenáron ugyanazon a porton akarsz mind a két kapcsolattal látszani kívülről, engedélyezd az upnp-t, aztán kérjen az alkalmazás magának portot (ha tud).
A lease time meg nem számít, ha úgyis le vannak fixálva az IP-k.
wagi: A jelenleg piacon lévő 100as routerek portjai full-duplexek, tehát a teoretikus 100Mbit mind a két irányba mehet egyszerre. De WAN-LAN és LAN-WAN irányban úgysem a port lesz a szűk keresztmetszet.
need: Igen, "van itt külömbségek". A 1043 és a 160NL hasonlóságairól nemrég volt szó, a 320N meg benne van a listámban. Olvasgass kedvedre.
II-Adi: Igen.
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Valahol már lehet olvastam, de nem emlékszem. UPC 120-as netre a TP-LINK TL-WR1043ND router jó, igaz? -
need
addikt
sziasztok...
Szeretnénk magamnak egy jó kis routert viszont nem nagyon ismerem ezeket!
80/25 digis netem van! Maga a routert egyenlőre csak vezetéken akarom megosztani
a multis lejátszómmal és a tévémmel!
Két m.társamnak is TP-Link TL-WR1043ND van és azt mondják jó választás!
Erröl már itt korábban érdeklödtem!Ma viszont az egyik fórum társam Linksys Wireless-N WRT320N [link] ajánlotta a figyelmembe!
Furcsa módon nem látom benne a PPOE ami nekem van a Diginél!Mi erről nektek a véleményetek?
-
wagi
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem,hogy egy 100 megabites router le és fel írányba is tudja hozni a sebességet egyidőben vagy ilyenkor feleződik a sebesség 50/50-re?
-
Zirowe
nagyúr
Na, ma megjött a cucc, és ahogy nézem ez a növelt sebességű (most az a GC vagy a gC?),mert 125mbps van ráírva.
Szépen beállítottam, de kb a bekapcsolás után már magától ment minden (érdekes, hogy nem kérte a mac címet amit klónozni kéne upc nethez, hanem megy minden anélkül is, míg ha beírtam a rendes mac címet a megfelelő helyre, akkor elment a net, de nem fontos, mert nélküle viszont megy, de érdekes).
A kérdésem a portforwardolással lenne kapcsolatos, mivel neten a modellre vonatkozóan hiányos leírásokat találtam, és picit eltér a régi asus routeremtől, ha tudnál segíteni.
Így állítottam be.
A két fix ip ugyanazt a gépet takarja, csak az egyik a lan, a másik a wifi kártya, így nem kell mindig állítgatni, a gépeknek meg ki van osztva rendesen a fix ip.
Jó ez a portforwardolós beállítás?
Mert a netes ellenőrző szerint nincs megnyitva az a port.
Nat menüponton belül mást nem állítottam be.Esetleg a többi beállítás, hátha rendben vagyok velük:
radio powerre beraktam egy 9est a 18ból, ne küldje teljes erővel, közel vagyok, és ezzel kb az egész lakást lefedem max sebességgel, kíváló vétellel, akkor ez jó, nem?
A másik, hogy lease time-nál (ip configon belül, dhcp servernél) a max, amit be lehet állítani az 86400 (bár nem tudom mi az egysége), míg az előző routerban volt olyan opció, hogy forever, tehát fixen maradjon az az ip kiosztva.
Itt ezzel nem lesz gond, hogy csak 86400ra lehet állítani?Előre is köszi!
-
Gyúrma
tag
-
Gyúrma
tag
válasz
Brogyi #11946 üzenetére
Akkor pontosítanék: van egy progi az X-Lite, amivel szeretnék VOIP (vagy lehet h H323 használ, nem tudom) telefonálni!
A mostani routeremmel ez nem működik, de ahogy direktbe dugom a gépem a netre, úgy megy, ill. próbáltam egy másik progival is (Ekiga) ott kiírta h a router nem támogatja a H323 és a VOIP technológiát!
Port forward sem megy, mert a mostani routeremen (eléggé noname) nem lehet tartományokat forwardolni, csak egyesével lehet a portokat, és 50-nél többet így sem lehet, márpedig ennek a szoftvernek megkéne 100 portot nyitnom!
Illetve, nekem nem kell h wireless legyen!A VOIP Gateway-eket néztem de azok 10k-tól kezdődnek, és ennyit nem szeretnék rá lehetőleg költeni, elég lenne 1 router ami ezt tudja, és remélhetőleg olcsóbb....
-
Brogyi
őstag
válasz
Gyúrma #11934 üzenetére
Az ESR9850-ben benne van, de az neked noname. Azert okosits ki legyszi minek kell mind a ket szabvany? Ugye a H323 regi, a SIP az uj amivel talalkozik az ember fia. Ezenkivul semmi elonyt nem erzel egy kozonseges routerhez kepest. Ha mar VOIP-ozni akarsz akkor cel hardware-t vegyel. Mint korabban mar emlitettem neked is a Fritz a csucsok csucsa. Rossz helyen tetted fel a kerdesed. Letezik egy VOIP topik. Ott kerdezz.
-
Mazsika
őstag
helló! milyen routert ajánlanátok ide: 20/10 digi net, 4-5 laptop mind wifin, torrent szokott menni 1-2 gépen plusz netezés mindenhol, most egy alap tp link van de néha szakad a net, és nem tudom miért?! egy linksys wrt160n vagy nl-t néztem ki, ez már bőven jó lenne és még lehet az nl-re a nyomtatót is rá tudnám kötni! szerintetek? vagy tudnátok valami mást ajánlani?
-
Beri
addikt
válasz
runner 125 #11937 üzenetére
Kevesebb pénzért kapsz 741ND-t 150-es n wifivel, sokkal gyorsabb processzorral, kétszer annyi memóriával...
-
Beri
addikt
válasz
Gyúrma #11934 üzenetére
Mit értesz "támogatja" alatt? Ha van egy VOIP-telefonod, abból UTP jön ki, aztán mindegy mire dugod. Internet kell neki, azt' kész. Ha nincs, akkor VOIP gateway-re van szükséged, nem routerre.
runner 125: Ha mindenképpen a kettő közül kell választani, akkor az asus-ra szavazok.
-
Gyúrma
tag
Hello!
Tudnátok ajánlani nekem 1 SOHO routert, ami támogatja a SIP és a H.323 protokollokat, más "extrára" nincs szükségem, csak minél olcsóbb legyen, de azért megbízható, ne valami noname?
Kösz előre is!
Üdv,
Gyúrma -
-
válasz
solfilo #11930 üzenetére
az n szabvány annyira nem marketing, hogy az 54-es jelölésű g szabványon nem is lehet valósan átvinni 30 megabit/sec sebességű netet, ~ 20 - 22 megabit/sec körül vége a mókának! a tl-wr841nd jó router, de 30 megabit/sec alá akár az olcsóbb tl-wr740n / tl-wr741nd is elég lehet! ha a notikban esetlegesen csak g szabványos wifi modul van, akkor egyik router mellett sem fog átmenni 30 megabit/sec, maximálisan csak a fent említett bő 20 megabit/sec!
i are robot; igen, látatlanban sajnos nem nagyon lehet előre megmondani, hogy mi a megfelelő, majd a gyakorlatban fog kiderülni! sajnos nem csak a távolság és a falak száma befolyásolja a dolgot, hanem más - környzeti - tényezők is!
-
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne 20-30 megabites körüli netet megosztani. Két laptoppal használnák, wifi-n keresztül. Segítenék neki választani, de nagyon láma vagyok ilyen ügyben.
Nem nagyon tudom, hogy mire kell figyelni vásárláskor. Annyit azért tudok, hogy érdemesebb n-es szabványt támogatót nézni, bár lehet csak a marketing etetett meg.
Ezt néztem ki nekik, nem tudom jó lesz e. TL-WR841N
Annyit mondtak rá, hogy ha lehet, olcsóbban szeretnének routert. Nem tudom, hogy van e ennél olcsóbban olyan, ami nyugodt szívvel ajánlható.
Tudtok ajánlani valami tutit? -
i are robot
senior tag
Köszönöm a kimerítő választ! Azt hiszem akkor vagy a 8-as széria 2×2-es mimo-val, vagy a 9-es széria a 3×3-assal lesz. Lehet hogy megkockáztatom az olcsóbb megoldást, azzal is vagy 5-6e Ft-ot meg lehetne spórolni, végülis csak lakáson belül, nem túl nagy távolságra kéne szórni a jelet. Ez viszont attól tartok amúgyis csak a gyakorlatban derülne ki, úgyhogy próba cseresznye. Köszi mégegyszer.
-
válasz
easy...rider #11924 üzenetére
akkor csak router kell neked, nem? mert a tl-wa701nd az access point, a tl-wa730re az wireless range extender, a tl-wr741nd az router, a tl-wr743nd pedig ap/client router! sima megosztásra a tl-wr741nd kell, az alap, hogy jelszóval levédhető - különböző titkosítási módokkal - a wifi, továbbá a forgalom "korlátozására" is képes! 40/20 megabit/sec pppoe átvitele kábelen sima ügy - bőven többre is képes -, de megfelelő - n szabványos - wifi ellenoldal esetén wifi útján is átmegy!
i are robot; most nézem, hogy a neked írt hozzászólásom utolsó mondata esetén kimaradt egy szó, így helyes; ...nem képes több/kevesebb ellenoldalt kiszolgálni...
-
válasz
i are robot #11922 üzenetére
a 30/3 megabit/sec sebességű fp 30 esetén n szabványos átvitel kell, mivel a g szabvány nem képes a gyakorlatban valósan átvinni adott sebességet! ebből kiindulva már egy tl-wr740n vagy tl-wr741nd router is elég lehet, mivel bár ezek csak lite-n funkciósak (elméleti maximális 150 megabit/sec), de - megfelelő ellenoldal esetén - bőven 30 megabit/sec felett tudnak a gyakorlatban! viszon annyi hátránya van az említett kétrouternek, hogy csak egy antennájuk van, és nem mimo képesek! ha az ellenoldal nem mimo képes, akkor nincs is jeletősége, de ha tl-wn851n vagy tl-wn951n - előbbi 2 * 2 mimo, utóbbi 3 * 3 mimo - lesz az ellenoldal, akkor már ajánlottabb egy tl-wr841n / tl-wr841nd vagy egy tl-wr940n / tl-wr941nd router - előbbi 2 * 2 mimo, utóbbi pedig 3 * 3 mimo! a jobb mimo képesség némileg javítja a hatótávot és a jelerősséget! a d jelölés a típus végén a leszerelhető/cserélhető antenná(ka)t jelöli, ha esetlegesen jobb antenná(ka)t szeretnél, ami(k) némi toldással is bír(nak), hogy távolabb és jobb helyzetben elhelyezhető(k) legyen(ek)! 30/3 megabit/sec net esetén ha csak a wifi - hatótáv és jelerősség - a szempont, akkor felesleges a gigabit képes tl-wr1043nd router, bőven elég a tl-wr940n / tl-wr941nd + egy tl-wn951n ellenoldal (ezen párosítás esetében adott a 3 * 3 mimo!), és máris kihoztad a legjobbat adott lehetőségből! ha még ettől is olcsóbb megoldás kell, akkor mehetsz lefelé, a router és az ellenoldal is lehet két antennával rendelkező (tehát 2 * 2 mimo) tl-wr841n / tl-wr841nd + tl-wn851n, vagy végszükség esetén mimo nélkül a tl-wr740n / tl-wr741nd + tl-wn851n párosítás!
az 5dbi vs 3dbi antenna a 2 * 2 vs 3 * 3 mimo miatt van, de egyrészt nem képes több ellenoldalt kiszolgálni a nagyobb értékű antenna, másrészt ha az ellenoldal 3 * 3 mimo képes, akkor bőven "kárpótolva" leszel a -2dbi miatt! -
rroolleerr
csendes tag
Hali,
azt szeretném megkérdezni, hogy létezik e olyan router ami usb3.0 csatlakozóval rendelkezik?
-
i are robot
senior tag
válasz
i are robot #11922 üzenetére
Annyival egészíteném még ki a kérdést, hogy úgy látom van olyan router, aminek leszedhető/cserélhető az antennája, ez miért jó, kell-e nekem? Másrészt van olyan TP-LINK router, aminek 2×5dBi (841ND), és van olyan aminek 3×3dBi (941ND, 1043ND) antennája van, ezek között mi a különbség, a 2×5-ös kevesebb gépet tud nagyobb távolságra kiszolgálni, míg a 3×3-as több gépet de kisebb távolságra, vagy nincs ilyen összefüggés? Bocs a láma kérdésekért, de fontos lenne ezeket minél hamarabb tisztáznom.
Vagy ezzel inkább menjek valamelyik WLAN topikba?
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Digis netet szeretnék megosztani, 20/10es van jelenleg, de később lehet váltok 40/20asra.
Amiket kinéztem az a TP-LINK "7-es szériája" úgymond, konkrétan:
TL-WA701ND, TL-WA730RE, TL-WR741ND, TL-WR743NDCsak nem tudom melyik legyen.
Mert nem tudom mik a különbségek.
Szimplán csak megosztanám a netet, esetleg olyan plusz funkció érdekelne hogy a wifi-re felhasználónévvel és jelszóval lehessen bejelentkezni, meg esetleg forgalomkorlátozás. De nem lényeges igazából.Előre is köszönöm a segítséget!!
-
Bajnokfoto
csendes tag
Én is ezt a routert rendelem a héten. Ugyan egyelőre 40/20-as netet kell kiszolgálnia de a későbbiekben sem lesz gond talán vele ha 100megás netem lesz. Még annyi, hogy jelenleg a gépben egy G-s usb wifi adapter van: TP-LINK TL-WN321G, érdemes ezt is lecserélni pl. egy ilyen N-s USB-re: ASUS USB-N11? Esetleg olcsóbb alternatívára?
Köszönöm a válaszokat!
-
i are robot
senior tag
Üdv mindenkinek!
30 Mbites FiberPowert szeretnék két PC plusz 1 mobiltelefon között megosztani, és mindet wifin keresztül. Eddig azt hittem tudom mit akarok, de elkezdtem beleásni magam a témába, és totál elbizonytalanodtam. Megjegyzem, hálózat, pláne wifi témában nagyon nem vagyok otthon.
Eddig egy TP-LINK TL-WR1043ND routerben, és két TP-LINK TL-WN951N kártyában gondolkodtam, ugyanis egyik gépben sincs alapból wifi. Viszont azt nézegetem, hogy mivel csak wifin menne minden forgalom, ezért a 1043-as gigabites LAN-ra nem is lenne szükségem, szóval lehet hogy egy olcsóbb megoldás is elég lenne, na de melyik? Tudna valaki segíteni, hogy mi az ami szükséges és elégséges megoldás lehet a feljebb vázolt célra? Egyébként a kártyák esetében a 851N és 951N csak az antennák számában különbözik, tehát messzebbről tud erősebben jelet adni/fogni? Lehet hogy a 851-es is elég lenne? Viszonylag jó rálátás lenne a routerre, mindkét gép kb 8-10 m-re lenne, 1 vastag falat kéne átvinni. Természetesen itt is az a kérdés, hogy elég lehet-e az olcsóbb, mert ha nincs a drágábbra szükségem, akkor nyilván nem venném meg, és kemény ezreseket lehetne összességében megspórolni a router+2kártya kombón. Remélem valaki tud rám szánni egy kis időt, és felhomályosít a témában. -
Beri
addikt
válasz
Zirowe #11912 üzenetére
Már vagy 5 éve sírnak, hogy elfogynak az ipv4 címek, de aztán kiderül, hogy mégsem. Ha eljön a váltás ideje, minden modemet le kell hogy cseréljen majd a szolgáltató (mert az ügyfélnek nem fogja megmagyarázni egyik sem, hogy neki az jó, ha kicsap kb. 10ezret egy másikra csak úgy), azt pedig valószínűleg észre fogjuk venni
Egyébként ha kell, dd micro-ra is fel tudsz rakni ipv6-ot, meg ha tényleg eljön a perc, amikor szükség lesz rá, alapból beleforgatják majd a mindenféle buildekbe. -
MrTwister
őstag
Bocsi rossz helyre ment
-
Zirowe
nagyúr
Amúgy nézegettem ezt az ipv4 rémhíreket, hogy már jövőre elfogynak a címek, és át kell minél előbb állni ipv6-ra.
Ez vajon az átlag magyar upc-s netezőt mikor fogja elkezdeni érinteni?
Mert ha jól nézegettem az általam kiszemelt routert, az nem tudja az ipv6-ot, de a dd segítségével tudná, csak a 2megás verzióból kihagyták..Vagy még korai emiatt problémázni?
-
Beri
addikt
válasz
Zirowe #11909 üzenetére
Van egy 520gc-m, de csak a firmware update menüpontot láttam a gyári szoftverből
Viszont most pontosan azt tudja, amit szeretnél. Ilyen 2-3 hónapos uptime-okat produkál, csak akkor indul újra, amikor új build jön ki. Viszont volt pár dd verzió, ami 100%-on hajtotta a prociját mindenféle ok nélkül...
Azt mondom, használd egy darabig gyárival, én a héten hazamegyek, megnézem mi van az 520-on, felpróbálok rá pár 15xxx buildet, aztán meg tudom mondani a tutit. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, ma megvettem magamnak életem első wifi routerét, ami egy asus wl-520gc (nem tudom, hogy gC vagy GC, de gondolom, hogy a régebbi, mert kb 3éves) potom 4500 ft-ért.
Egy 15mbites upc modemre lenne kötve, egy gépre utp kábellel, egy laptopra hibrid üzemmódban (olykor utp, olykor wifi
), illetve vegyesen 3 wifi eszköz, de alkalmanként csak egy csatlakozna (ipod touch, htc desire, psp).
A hálózatot rejtve és wpa2-vel titkosítva, illetve mac szűréssel szeretném működtetni, és nagyon sokszor menne max sebességen.
A wifi pont egy fal mellett lenne (de picivel mellette egy ablak is van), ami mögött van az én szobám, régi ház, tégla fal, max távolság router és eszköz között kb 7méter.Az lenne a kérdésem, hogy ezen felhasználási feltételek mellett elég a gyári fw vagy érdemesebb felrakni rá a dd-wrt-t?
Egyszer be akarom faszán állítani, és nem szeretnék vele többet foglalkozni, csak menjen jól.
Wifi eszközök között menni fog a max 15mbites sebesség?
Egyszerre hány wifi eszköz tud rá csatlakozni? (tudom, hogy hülye kérdés, csak még nem volt wifi routerem, max 2-3 wifi eszköz használná egyszerre)
Milyen fontosabb beállításról kéne még tudnom wifi router esetében, ami nem volt vezetékes routernél?Ez előtt egy asus rx3041 vezetékes routerem volt két évig, azzal az volt a baj, hogy 1-2 naponta elszállt a kapcsolat és csak az áramtalanítás segített, illetve ha sokat ment max sebességen, akkor gyakrabban szállt el, fw-t pedig nem engedett frissíteni.
Ezt megelégelve váltottam, remélem nem bánom megElőre is köszi!
-
Beri
addikt
válasz
gprspeter #11906 üzenetére
Az engenius brutális wan to lan tempót tud, viszont a 1043 is megy 150Mbit felett valamivel, ami bőven elég bármire gyakorlatilag, és ott a lehetőség, hogy moddolj, ha kedved támad hozzá. El kell döntened, mire van szükséged. Nem lehet azt mondani, hogy vedd az egyiket, mert a másik kevésbé jó...
-
Mac_
csendes tag
válasz
gprspeter #11906 üzenetére
Szia!
Szerintem a TP-Link TL-WR1043ND megfelelő választás lehet. Olcsóbb is mint a EnGenius ESR-9850(már ha ez nálad szempont) és 3 évvel több garanciát is vállal rá a gyártó ami szerintem nem elhanyagolható. Nekem is van 1043ND-m és ha csak alap felhasználásra kell akkor a gyári FW-vel is jól használható. Bár nekem DD-WRT van rajta, de 1 hétig használtam a gyári szofttal is és nem tapasztaltam semmi bajt nála. Remélem tudtam segíteni. Üdv.: Mac_ -
gprspeter
senior tag
válasz
bajtokarpi #11905 üzenetére
Sziasztok!
2 router közül melyik a jobb választás?
EnGenius ESR-9850
TP-LINK TL-WR1043ND
A felhasználás mondhatni hétköznapi. Nem akarok semmi extrát rátenni... -
Beri
addikt
válasz
bajtokarpi #11902 üzenetére
-
Alex91
félisten
válasz
bajtokarpi #11902 üzenetére
Mit tudom en, majd elmondjak akik ilyet hasznalnak.
-
Alex91
félisten
válasz
bajtokarpi #11900 üzenetére
Az.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- sziku69: Szólánc.
- Projektor topic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest