- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizimento
senior tag
Sziasztok!
Wlanon keresztül szeretnék netezni (15Megás a net).
A jelenlegi routerem egy asus wl500g deluxe. A távolság kb 40-50m, de több fal is van (tégla). Egy laptop meg egy asztali gép menne róla.
Most a laptopom beépitett vevője egyszer látja-egyszer nem, mert ennyire gyenge a jel.
Ezt is az ablaknál, a lakáson belül szinte egyáltalán.
Mivel tudok olyan erősségű jelet varázsolni, hogy a net legyen a szük keresztmetszet, ne a wifi?
Pl ha egy komolyabb vevőt veszek az asztali géphez + lecserélem a router antennáját az elég?
Vagy jobb lenne routert is cserélni? Vagy ezek sem oldanák meg a problémát?
(Sajnos utp kábel is és a rálátás is kivitelezhetetlen)
Köszi a segítséget! -
mackosajt
addikt
-
Beri
addikt
válasz
mackosajt #12394 üzenetére
Nézd, harmincezret kidobni egy routerre azért, hogy torrentezzen, szerintem hülyeség. Nemrég volt téma, hogy mennyiből lehet egy tisztességes kisgépet építeni a feladatra, ami akár 120Mbittel is töltene gond nélkül, ha lehetősége adódik rá.
Egyébként a 3 közül én wndr3700-at vennék, ha mindenképpen választanom kéne és nem számítana az ára. -
Beri
addikt
válasz
mackosajt #12390 üzenetére
Akkor vegyél valami moddolható usb portos megoldást (tp-link 1043ND, netgear wndr3700, asus n16...), aztán reszelgesd kicsit
Mondjuk az n16 tudja amit akarsz alapból is, csak a letöltőkliense többek szerint hulladék, a wan to lan sebessége nevetséges a gyári szoftverrel, stb.
-
-
mackosajt
addikt
tőlem bármi kitelik, ha a cél szentesíti az eszközt
Ha képes voltam eddigi "telefonjaim" rom-jait is cserélgetni, talán ezt is képes lennék.
Csak tudod, nem ebben "utazom", ezért is kérek tanácsot. Nem akarok belefutni olyanba, hogy van eszköz, de sz@rt sem érek vele, mert alkalmatlan valamelyik dologra, amit szeretnék. -
biker
nagyúr
Üdv
új otthoni (kis irodai) hálót szeretnék kialakítani, melyhez keresem a legjobb routert
(az AirportExtreme mint mac fan majdnem jó lenne, ha elég jó lenne, de szerintem van jobb ár/érték arányú cucc)Amit tudnia kell:
- n-es dual band mindent tudó WiFi rendszer
- 1xWAN 4xLAN és a WLAN kliensek száma irreleváns, úgyis 10x annyi lesz, mint nekem elég
- min. 1db USB port, ahova lehet HDD-t kötni, mely elérhető kell legyen AFP(!!!), SMB, FTP-n kívülről is megfelelően levédhetően. Itt fontos, hogy az általam eddig megtekintett n darab cucc 99.9%-a CSAK FAT/NTFS HDD-t kezel, ez nem jó! kell kezelje a HFS+ és EXT2/3/4 partíciókat is! sebessége legyen több, mint az AEBS-nek a rémísztő 2-3Mbyte/sec a hdd-re!
- QoS előny, saját torrent kliens nem érdekel, tudja-e, iTunes server előny, de nem kötelező
- olyan USB port, ahova lehet 3G adaptert tenni vagy beépített sim kártya hely előny, de nem feltétel.Mit ajánlanátok?
Nem akarnék routert és nas-t is venni... -
Tosee
őstag
válasz
mackosajt #12379 üzenetére
Minimum egy ilyenre lesz szükséged: TL-WR1043ND
Árban 12-14 ezer körül mozog...
És vannak más routerek is amik megfelelnek a célnak... némileg tudásban, de árban mindenképpen eltérnek!
Beri fórumtárs írt a blogján egy összefoglalót az ajánlott routerekről (az aktuális árakat google segítségével megtalálod):
Általános ajánlott router lista -
mackosajt
addikt
ELnézést kérek, ha tudatlannak fogok tűnni, és esetleg nem olyan régen hasonló kérdéssel fordult már a topik lakóihoz valaki.
Rövidre próbálom fogni.
Szóval van egy Belkin F5D7230-4, ver.: 6xxx wifi-s kis routerem.
Eddig elégedett is voltam nagyjából vele, azt leszámítva, hogy a házon belül érződik, a wifi nem egy bika rajta, de a célnak megfelel.
Most viszont adódott az a lehetőség, hogy upc 120-as fiberre váltsak, és szerencsétlen a legfrissebb fw-el se képes 42-43 megától többet átereszteni. Gondolom, ennyi a max neki.Szóval le akarom rövid időn belül cserélni, de akkor már úgy, hogy ha lehet, egyrészt a wifi is erősödjön, a netet is csutkán képes legyen átengedni, és ha van rá lehetőség, fincsivincsit rányomni, és dolgozhat a háttérben, illetve amit rátesz, azt bármikor elérhessem róla.
Ha van olyan a fenti céloknak megfelelő, vagy közel megfelelő router, kérem írjátok meg, melyik az.
Legfontosabb feltétel nálam, hogy stabilan működjön. Ez a jó öreg Belkin évek óta szolgál hűségesen, még 1x sem miatta szakadt meg a netem.Köszönöm, ha tudtok segíteni!
ui: Jah, amúgy ha kiiktatom a routert, a gépen egyből megjelenik a 120-as net teljes sebességen, szal így jöttem rá, szükség lesz kicserélni a routert.
-
törölt tag
nem tesz semmit a reset gomb, nekem volt egy linksysem, hiába nyomkodtam rajta az idők végtelenségéig, max csak újraindult.
-
Brogyi
őstag
válasz
Brogyi #12374 üzenetére
Az a gyanúm, hogy a hátulján kell legyen egy pici luk. Ott kell benyulni egy kiegyenesitett
iratkapoccsal, vagy tollal.Nem hiszem el ,hogy manapság nem lehet hozzáférni a reset gombhoz.500 évvel ezelőtt az SMC-nek nem volt reset gombja,de annak volt egy trükkje, de nálad ez nem áll . -
Claude Leon
senior tag
válasz
z0d1AK #12371 üzenetére
Azt mondanám, hogy írd be, hogy ipconfig, és a gateway címével próbálkozz, de nyilvány nem az alapértelmezésű jelszóval fog menni, ha már valaki másképp konfigurálta.
Valahol a manual végén írnak reset gombról, amit sehol máshol nem emleget a füzet, lehet azért, mert belül dugták el, hogy ne akarja a juzer állandóan resetelni.szerk.
(Látom, már megelőztek, de én alaposabb voltam -
Brogyi
őstag
válasz
z0d1AK #12371 üzenetére
A cmd-be beírod ipconfig ,majd ha magyar szarod van akkor azt írja ki alapértelmezett átjáró, rendes nevén gateway.Ott látott IP a routered vacka.
Linuxod biztos nincs, mert nem kérdeznél ilyeneket, így azt nem írom le.
Ha jelszót se tudod, akkor bíz meg kell találni a módját a reset-nek. -
z0d1AK
nagyúr
A hozzászólásom további része előtt előterjesztem, ha valamihez nagyon nem értek, az a hálózat. Sosem kötött le, nem volt sok szükségem a beállítások babrálására.
Hogyan tudom belőni a Gigabyte GN-BR01G routerem a vezeték nélküli hálózatot? Ha összedugdosom, akkor UTP-n a gép kap netet, de a Wifi nem.
-
Beri
addikt
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Digikábeles 40/20-as nethez keresek routert, mivel a mostanival (netgear wgr614 v7, ill. tp-link tl-wr642g) érthetetlen módon csak 10/10körül tölt a gépem (Acer Aspire 7738G).UTP-vel amúgy megy a 40/20...
Tudtok ajánlani néhányat elfogadható áron?
-
törölt tag
válasz
ecaddict #12361 üzenetére
igen, csak azért ott van az, ha nem is borul meg, akkor ha minden van, gyakorlatilag semmi sincs.
szerintem baromi jó dolgok ezek a rúteres megoldások, főleg, h tele van ez az irányvonal nyílt forrással meg segítőkész emberekkel, és odáig jutott a dolog, h egy szimpla leírás alapján egy teljesen laikus hozzá nem értő is be tudja konfigolni a motyóját.
hosszabb vásár és ünnepnapokon én is kikapcsolom a fenébe a hómszervernek csúfolt, via csipszetes fapad lapba ültetett, 1,6 ghz visszafojtott kórót.
igazából arra évente 2-3x van szükségem, h az inkrementális mentés alapján visszakeressek valamit, illetve jó dolog, h folyamatosan megy a biztonsági mentés és szinkronizáció a laptopok meg a szerver között. de erre egy szimpla háztartásban semmi szükség nincs.
avchd nem szintén mpeg4/h264 féle dolog? mert akkor iont neki, aztán kész. -
ecaddict
senior tag
válasz
#95590400 #12360 üzenetére
Amit stressztesztként leírsz, ott az várható el, hogy nem borul meg a router (nem fagy, nem dobja a kapcsolatokat).
Egyébként meg kb. amikor routing (IP csomagok pakolgatása) van ezerrel akkor az megy főképp, ha nincs akkor lehet rendesen fájlokat leszedni az USB-s diszkről ha meg az sincs akkor torrentezgethet (USB diszkre, kikapcsolt PC mellett).
Routert meg nem a sebesség miatt érdemes torrentre (vagy letöltésre) használni, hanem, ha csak csorog lefelé a cucc mondjuk hetekig. Pl. az ingyenes rapidshare letöltés alapból sávszélesség korlátos. Meg a torrent se mindig száguld. Seed-re meg vsz. tökéletes a router.
A NAS/itx cucc nyilván lehet gyorsabb (főleg itx). Viszont mivel ahhoz is kell router csak akkor éri meg, ha lényegesen gyorsabb (és ki is fogod használni). Egyébként meg csak kb. megduplázza a fogyasztás (ha csak annyit eszik mint a router/router+modem kombó) meg invesztáltál valamibe ami pillanatok alatt elavul (legalábbis ami a médialejátszást illeti, nem igazán látom AVCHD-t hogyan játszanák le ezek a cuccok ma).
-
törölt tag
mondjuk én max az extrém és elborult viszonyítási pont lehetek... szerintem az átlagigények max, h egy szolid torrentseed meg némi letöltés mellett mondjuk egy 720p filmet röccenésmentesen le lehessen játszani róla, és emellett a net is menjen. gondolom ezt minden további nélkül teljesíti a tápélink.
csak nem fér a fejembe, miért nem adnak ki legalább egy 64 megás v2 verziót. -
Alex91
félisten
válasz
#95590400 #12350 üzenetére
1 TB-os lemezzel most 35K korul van az ara... (De valoban, valamivel dragabb volt amikor vettem, de nem 80k!
) Az egyik legolcsobb megoldas. Termeszetesen nem osszemerheto a dragabb NAS-ok teljesitmenyevel, es szolgaltatasok teren sem tud annyit. De szerintem a router+USB lemez megoldasnal azert valamivel jobb...
-
Beri
addikt
válasz
#95590400 #12356 üzenetére
Természetesen nem helyettesít a tápélink egy itx gépet, ezzel teljes mértékben egyetértek. Ezért vagyok én az antikrisztus a 1043 topicban, mert ezt le merészeltem írni ott is
Viszont egy routerrel sem tudsz kiváltani egy atomos kisgépet, a közelébe sem ér egyik sem. Próbáltam már másolgatni mindent mindenfelé, sok szálon, töltöttek az ftp-ről wan felől is, futott a torrentkliens a gépemen, stb., mégsem hasalt el a kis fehér doboz. Minden a szoftvertől függ. Viszont ilyenkor nem lehet tisztességesen mérni, túl sok dolog befolyásolja az eredményt.Winne: Tisztességes táp nem süvít, pláne akkor nem, ha 30 wattot szednek ki belőle. Ha rászánod az időt és összeraksz egy ilyen megoldást, 30 centiről kell fülelned egy süketszobában, hogy halld a ventiket.
-
törölt tag
hát, mivel arról volt szó, h nas és torrentbox, és emellett akkor versenybe száll egy itx géppel a tápélink és kevesli majd a 100 megabitet, ezért igen, erre gondoltam.
biztos velem van a baj, de én úgy teszteltem az asust: másoltam rá usb-re wifin, elindítottam róla egy hd filmet az asztalin, közben ment a torrenten 2 feladat meg töltöttem le egy ftp serverről, és megpróbáltam szörfözni. az eredmény az lett, h semmi esetre sem tudja helyettesíteni a servert. és néztem a sebességeket, minden ment, csak egy picit döcögött, köhögött. akkor hasalt el, amikor elkezdtem a móka kedvéért még gigabiten másolni 2 gép között.
van a stresszteszt, meg vannak a szintetikus teszteredmények. az egyik ad használati eredményt, a másik meg max csak irányadó. -
Beri
addikt
válasz
#95590400 #12353 üzenetére
közben menjen pár torrent és/vagy egy ftp letöltés
Ugye nem úgy gondoltad, hogy a routeren fusson a kliens? Csak mert nincs fenn egy darab sem.
Egyébként a "valós használatot tükröző" mérésből meg ahány lenne, annyiféle értéket adna. Semmi értelme. El lehet indítani párhuzamosan több másolást, meg lehet hádéjutúbot nézni közben 4 gépről, nem fossa össze magát, viszont ilyenkor a számokat bámulni - mondom még egyszer - értelmetlen. -
törölt tag
válasz
vargalex #12352 üzenetére
De a routeres megoldás legnagyobb előnye az ár és a fogyasztás. Mondjuk egy D945GSEJT már nem rossz fogyasztásban.
meg egy 15k-s szimpla atomos sem. sőt, uyganott van. nem ide tartozik, csak most köpködöm magam miatta. kinyiffant az egyik apc back ups-em, gondoltam ha lúd, szereztem olcsón egy 700-as smartot. eszik maga az ups 30w környékén. a back evett 5-10w-ot. csak most így eszembe jutott, milyen durva lenne egy szinte alatta fogyasztó itx gépnek alárakni. -
törölt tag
Nem tudom ki mér úgy bármit, hogy valamennyi ilyen terhelés, valamennyi olyan, aztán nézem a harmadik folyamat sebességét.
én meg nem tudom, mi értelme van úgy bármit is kimérni, h esetleg nem is tükrözi a valós használatot. mert a most ez a leggyorsabb egy olyan ideális állapot, ami azért nem mindig áll fent, sőt.
kezdj el streamelni mondjuk wifin (esetleg megbolondíthatod utp-n felfele másolással, de ezt már nem is muszáj) , közben menjen pár torrent és/vagy egy ftp letöltés, és mellette netezzen valaki, esetleg mondjuk indítson el egy youtube videót. és most nem akarom fikázni a a rútert, de kb. a felétől már össze fogja fosni magát. egyszerűen mert nem erre való, se hardveresen, se sehogy.
h most kinél milyen a használat, az egy dolog. nálam elég gyakorta előfordul. -
vargalex
félisten
válasz
#95590400 #12349 üzenetére
A másolási sebességeket én a TP-Link WR1043ND topic-ban olvastam. Saját tapasztalatom nincs, mert nekem egy D-Link DIR-825 van, szintén OpenWrt-vel. Nálam, ha megy a torrent seed (igaz csak FiberPower 15-öm van), akkor is tudok 22-24 MB/s-el olvasni a rá csatlakoztatott USB-s vinyóról.
De a routeres megoldás legnagyobb előnye az ár és a fogyasztás. Mondjuk egy D945GSEJT már nem rossz fogyasztásban. -
Beri
addikt
válasz
Armagedown #12348 üzenetére
[link] parancsolj. Ha 100/100 jön a falból, nehogy már harmadannyival szüttyögj.
A 741 n-lite, a 841 300 n 2xMIMO, a 941 meg 3xMIMO. Különböző processzorokkal is szerelték őket, de az hw verziónként is változott.
avman: Minden attól függ, mekkora terhelés mellett, meg minek van prioritása mi előtt. Ha mondjuk épp 120Mbittel töltesz lefelé netről, nem fog tízmegával olvasni vinyóról, mert nem marad rá processzoridő. Ez ugyanígy igaz minden másra is. Nem tudom ki mér úgy bármit, hogy valamennyi ilyen terhelés, valamennyi olyan, aztán nézem a harmadik folyamat sebességét...
A számok nagy fájlok mozgatására értendők, nem cache-be hirtelen kétmegás fájl beírására. Vegyem fel videóra, ahogy 9-10MBps körül másolok NTFS vinyóról ftp-n gépre? Épp van kéznél hozzá minden. -
-
törölt tag
úgy, h megy mellette a torrent, és/vagy ftp meg routol, meg dhcp ésatöbbi fittyfiritty? mert ne haragudj, de ezt erősen kétlem. sőt, igazából nekem ez magában is soknak tűnik nagyobbacska file másolgatása ennyike rammal, de biztos nem lehetetlen, ha ti mondjátok.
most nézem, kimaradt az, h terhelés mellett. -
Beri
addikt
válasz
Armagedown #12346 üzenetére
Hol van a környéked?
30 megához elég a 741 is, csak meg kell adni egy globális le/feltöltési korlátot, hogy ne boruljon meg a router. -
Beri
addikt
válasz
Armagedown #12343 üzenetére
Összecsinálja magát kb.
100/100-hoz följebbről kell válogatni. Ha a legolcsóbb megoldás érdekel és nem kell wifi, akkor a mikrotik routerboard 750G lehet számodra érdekes. A másik alternatíva az EnGenius ESR9850, neked tényleg szükséged van a wan to lan sebességére. Picit följebbről, sokkal szofisztikáltabb kidolgozásban meg ott a netgear WNDR3700. -
Armagedown
őstag
Igen , 100/100 elvileg.
A 741ND mit tudna kezdeni ennyi géppel ekkora sebességnél ?
Milyen alternatívát javasoltok ? -
Beri
addikt
Zaj? Nem hallanád, hogy megy. Fogyasztás? Egy NAS, meg egy router is fogyaszt annyit együtt.
avman: Gyári szoftverrel 7-8MB/s olvasást és olyan 4MB/s körüli írást produkál. DD-vel NTFS vinyóval ez 9-10 olvasás és olyan 5-6 írás köré megy föl, ext2-vel 13MB/s-el olvasott nálam, írni valamivel 7MB/s körül sikerült.
Armagedown: 100/100ról van szó? Nem, egy 741 nem elég, még 100/0.00001-hez sem.
-
Armagedown
őstag
Egy routuert szeretnék venni , 100 megabites nethez.
kb 10 - 15 gép lenne rákapcsolva , külön switchekkel lenne megoldva az összeköttetés.
A wifi nem fontos , ha van rajta nem gond.
milyen routert javasoltok ami stabilan bírná a gépeket ?
Egy Tp-Link WR741ND elég lenne ? -
törölt tag
válasz
vargalex #12338 üzenetére
tudtommal a WR1043ND a legjobb esetben is, lejtőn lefele, erős hátszéllel kb. 5 MB/s-ot azaz kb. 40 megabitet tud nasként kipréselni magából. wifin még talán ennyit sem. ez kevesebb, mint fele, amire a nem igazán teljesíti túl nagyon nem igaz.
nasból is kevés van belépős kategóriában, ami egyáltalán a 100 megabitet folyamatosan kinyomja magából. -
Winne
nagyúr
Értem. Hát jó 5letnek tűnik nekem mindegyik, csak vannak külső tényezők. Jelenleg a hálómban van minden cuccom, és 0-24-es gépet nem építhetek össze a zaj miatt sem és a fogyasztás miatt sem, bármennyire is jó lenne. Az az egy eset lenne jó, ha meg lehetne monyákolni a jelenlegi routeremmel és a hálózati külső vinyómmal valahogy, ha lassabb, az se biztos, hogy hátrány, hiszen legalább akkor van sávszélem, amikor használnám a gépet és akkor nem kell háborúzni a családdal, hogy ez nem megy nekik, meg az nem megy.
WRT120N a router most...
-
-
MZsoltee
veterán
Router vásárlás előtt állok és kikérném a tanécsotokat a kicsikének egyenlőre egy 5/0,5mbps-es netet kellene megosztania, de később lehetséges komolyabb net is.
Egy Pc egy laptop és esetleg egy telefon között. A PC és a lapos között helyi hálózat is lenne. A PCbe kábelen keresztül a többi eszköz meg wlanon.
5k körül gondolkodom lehetőleg helyi boltban esetleg ugyan ennyiért használtan garival:
[link],[link] -
törölt tag
válasz
vargalex #12327 üzenetére
szörnyen frusztrálhatja az embert, ha netezhetne 100 megabit felett, de ez az istennek sem megy...
szívesen éreznék ilyen frusztrációt hosszú-hosszú ideig is akár.
monnyuk akkor ahhoz már gigabites rúter kellene wan oldalon 100 megabit feletti teljesítménnyel, ha tovább kell osztani, akkor gigabites szvics. csak a baj van vele, áhh, nem is kell ilyen.
a helyi hálóhoz még mindig smucig vagyok venni egy gigabites szvicset (amiből túlképp még egy kellene), mert még mindig bőven elég a 100 megabit. most, h 4 giga adat nem kettő, hanem 10 perc alatt megy át... meg lemenne a backup 20 perc helyett 5 alatt. -
Beri
addikt
Van olyan NAS, amire lehet mókolni torrentklienst, meg olyanok is, amik alapból tudják. Routereknél is ugyanez a helyzet, csak szegények lassabb processzort kapnak, többnyire kevesebb memóriát stb., meg más dolguk is van a fájlok kezelésén kívül (internetet osztanak pl.).
Én is azon a véleményen vagyok, hogy ha már egy csöppet érdekel a dolog, gereblyézz össze egy kisfogyasztású gépet, ami majd osztja a fájljaidat olyan sebességgel, amit a vinyók bírnak, torrentezik sok cache-el, sok kapcsolattal gond nélkül, vagy akár internetet is oszt, sőt, odarakhatod a tévéd mellé, aztán játszhatja a filmeidet is. Sokan építettek már ehhez hasonlót itt a ph-n, biztosan van topicja is, nézelődj, kérdezz, ismerkedj a dologgal.
Esetleg vegyél kész célhardvert (synology-tól pl.), ha nincs kedved barkácsolni, egy olcsó gigabites portokkal szerelt routert, nameg valamilyen lejátszót, ami majd lejátssza a megosztott videóidat.
-
vargalex
félisten
-
törölt tag
válasz
Robez88 #12324 üzenetére
a legalapabb megoldás egy passzív itx ház, pl ez [link], 10k környéke.
ebbe belerakni pl. a legegyszerűbb egymagos atomos lapot, [link] 15k.
venni bele 1-2 giga ramot, akár használtan. min. 5k.
hdd ízlés szerint, de lehetőleg 2.5", vagy 5200-as 3,5". utóbbi tárterülete 1,5x akkora ugyanannyiért. a lényege, h ne melegedős cucc legyen.
30-35k környékén megvan, plusz a vinya. fullpasszív, alig fogyaszt (30-35w környéke).
oprendszer xp-től linuxon át win7-ig bármi. felmegy rá, bekonfigol, monitor lehúz, távoli asztal (beépített winestől kezdve akár a logmein-ig bármi jó).
a sebessége mindenre jó home felhasználás mellett.
ha htpc célokra is van használva, azaz filmet néznél róla, akkor atom + ionos lap, ez 28k környékén asrockból megvan, zotac 30k felett. dvi kimenet, a hd filmek hardveres gyorsítása az nvidiától pl. a coreavc-vel elég megbízható, és azt hiszem h a 75w-os táp, ami ehhez a házhoz mellékelve van, még belefér, mert filmmel fogyaszt egy 3,5" vinyóval 60-65w környékén, idle meg 45 környéke.
utóbbi esetben egy infrás pc távirányító még 5-6k.
55k környékén megvan az egész, tehetsz bele slim dvd lejátszót, ha hasonló gyári nettopot veszel, az egy picit drágább.
ha kell filmet nézel róla, eléred más gépről a megosztott file-okat, sőt az ionos megoldással kompromisszum nélkül netezhetsz is (az egymagos atom már necces sokszor flashnél)
tehetsz beléjük pci-os wifi kártyát, akkor mazzzag se kell.
ha törvénytisztelő vagy az 1 millió kalózwin országában, akkor persze a legál win oprendszer rádob 30k környékén. -
Robez88
tag
válasz
#95590400 #12323 üzenetére
Szia avman!
Érdekes a felvetésed, ki tudnád nekem fejteni bővebben mire gondolsz itx cucc alatt?
Otthon vagyok a számítástechnikában, de eddig csak egy router volt otthon ami kiszolgált mindent. Most szeretnék komolyabbat "építeni", ne kelljen pendrive-on hurcolni a nyomtatandó file-okat, és laptopról Tv keresztül nézni a filmeket, stb.
-
törölt tag
nem is az a baj vele, h lassú, hanem, h egy megbízhatatlan fos a gyári torrentopció.
a fórumos tapasztalatok szerint olyan egy 1-1,5 MB/s letöltést és 0,5 MB/s feltöltést tud az rtorrent/transmission.
azaz egy 10 megabites net mellé még bőven befér. streamelhető róla komolyabb hd film is (persze nem a full letöltés mellett)
szóval felhasználása válogatja, szódával vidékre elmegy. én továbbra is azt mondom, 30k környékén már elég komoly, halk és kisfogyasztású itx cucc összelegózható, ami lejátszóként is funkcionál, akár routolni is lehet vele, ha valaki elég mazochista, felesleges másban gondolkodni nas/torrent szinten. -
törölt tag
válasz
Robez88 #12318 üzenetére
van olyan hálózati médialejátszó, ami tud torrentezni, illetve nasként is funkcionál belső vagy külső vinyóval. sőt, a legtöbb komolyabb, nem 3 pálcás tudja.
ha ebben gondolkodsz, akkor egy komolyabb lejátszó + vinyó, alap n-es rúter. persze, csak ha a nyomtató tud wifit. -
Robez88
tag
Köszi a gyors és kimerítő választ!
Ha jól értelmezem:
- WD TV és ASUS N16 segítségével a torrentezésen kívül minden elérhetővé válik! (ha nem wifis a nyomtató!)
Kérdés:
- a két egység akkor összeköthető úgy, hogy vica versa képesek legyenek kommunikálni?
- nyomtatás megoldható úgy hogy ne kelljen minden gépre a drivert/softvert telepíteni?SZUPER!
-
Beri
addikt
válasz
Robez88 #12315 üzenetére
- fontos hogy mindenhol erős jelet kapjak, akár az udvaron is lehessen használni a wlant
Még mindig nincs rá módszer, hogy látatlanban megmondja valaki, meddig ér majd el a wifi.- szeretnék rákötni egy USB/Ethernet (még nem tudom ) külső vinyót, amely család külső tárolójaként szolgálna
NAS-t keress, ha komolyan gondolod.- szeretném használni torrent kliensként is
Majd a NAS torrentezik.- jó lenne megoldani hogy képes legyen lejátszani audio-video tartalmakat melyeket a TV/házimozi-re/ra (VGA-HDMI) küldene
WD TV live.- valahogy nyomtatóra kellene kötni, hogy bárhonnan lehessen nyomtatni ( bár a nyomtató wifiképes azt hiszem...)
Jó lenne tudni.Aláhúzva, összeadva: ha hálózatos a nyomtató, akkor egy 1043ND-vel is megleszel (persze a hatótávjáért senki nem vállal felelősséget). Ha nem, ott az ASUS N16.
-
Robez88
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy ~150 m2-es házba keresek routert (44-es főfal, 32 tartófal
) :
- fontos hogy mindenhol erős jelet kapjak, akár az udvaron is lehessen használni a wlant
- 3 laptop, 1-2 mobil és egy asztali gép használná
- szeretnék rákötni egy USB/Ethernet (még nem tudom) külső vinyót, amely család külső tárolójaként szolgálna
Eddig nincs is semmi problémám, vannak jelöltjeim. Na de most jönnek a kényes dolgok:
- szeretném használni torrent kliensként is
- jó lenne megoldani hogy képes legyen lejátszani audio-video tartalmakat melyeket a TV/házimozi-re/ra (VGA-HDMI) küldene
- valahogy nyomtatóra kellene kötni, hogy bárhonnan lehessen nyomtatni ( bár a nyomtató wifiképes azt hiszem...)Nem tudom van e olyan megoldás, amellyel ez orvosolható. Ha lehet nem szeretnék külső médialejátszót, fontos a méret a praktikusság és az erő.
Ha van ötletetek, kérlek írjátok meg.
Minden tiszteletem -
Winne
nagyúr
válasz
Laci.M #12308 üzenetére
Nekem a WKUSB120N van, ezt tartottam meg, de arra még nem jöttem rá, amit korábban írtam, lehet tudtok benne segíteni. Adott a tesóméknál egy családi ház, egy régi laptop és 3 fal. Nem, hogy nincs különbség az N-es router mellett az N-es és a G-s usb-s vevőegység jelszintje között, hanem még a G-s erősebb jelet is produkál. Mi lehet a gond/megoldás? A 3 fal mögött már elveszíti a gép a kapcsolatot, minimális jel marad, de nem megy a net.
-
Beri
addikt
válasz
morpheus133 #12307 üzenetére
Jelszinttől, ellenoldaltól függően 0-tól 100-110Mbit környékéig.
Laci.M: 1043ND-t. Ugyanaz a cpu van benne, mint a 160NL-ben, viszont gigabites switch-e van, levehető antennái, meg olcsóbb is.
A "Torrentre használható" dolgot hogy érted? -
Laci.M
senior tag
Sziasztok!
Lecserélem eddigi wrt54g2 routerem.
Maradok a Linksys márkánál, nagyon meg vagyok vele elégedve.
2 kinézett modell van: WRT160NL , illetve WKUSB160N.A wrt160nl-ről az egyik helyen azt írják, hogy draft n-es, máshol simán n-esnek írják.
A wkusb160n paraméterei ahogy néztem megegyeznek a másikéval, viszont beépített antennái vannak, amelyeket ugye nem lehet cserélni.
Ti mit ajánlanátok inkább?
Torrentre használható mindkettő? (nem elsődleges szempont, de ha tudja akkor jól jönne)
Előre is köszi! -
morpheus133
tag
válasz
forrest85 #12303 üzenetére
Köszi.
Akkor valószínűleg ezt veszem meg. Azt lehet tudni, hogy wireless és Lan között milyen sebességet tud?
Laptop és a Desktop között szoktam másolgatni fájlokat, és a WRT54GL ebben nem nagyon szuperál (Sokkal lassab a másolás a kettő között mint a netről történő letöltés) -
Beri
addikt
válasz
csirketyuk #12305 üzenetére
-
csirketyuk
csendes tag
sziasztok!valaki segítsen nekem!
nem nagyon értek a router dolgokhoz de azt szeretném hogy a lakásba többen is tudjunk netezni vezeték nélkül!milyen routhert kell hozzá vennem?vagy milyen kábeleket?előre is köszönöm a segítséget!
-
Beri
addikt
válasz
Tutti-amigo #12301 üzenetére
De igen, sok különbség van és az antennák sem egyformák.
-
forrest85
senior tag
válasz
morpheus133 #12300 üzenetére
Semmivel sem rosszabb. Az egy nagyon jó router és moddolható is.
-
Winne
nagyúr
válasz
Tutti-amigo #12301 üzenetére
Várom.
-
Tutti-amigo
tag
Hali!
Na örülök hogy ilyen kis vitaindító voltam a vitából mindig előre lehet haladni. Végülis ha dominánsan az antennán múlik akkor gondolom a 741ND és a 941ND sok különbség nincs sőt lehet ugyanaz az antenna van rajta.
Aztán meglátjuk, mi lesz. Beírom majd a fejleményeket.
Köszike mindkét kollégának
Tutti
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest