- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
rodman73
aktív tag
Átolvastam gyorsan az első hozzászólást, kábelnethez melyik routert ajánlanátok nekem?
TP-Link 1043 ND vagy ASUS N16 esetleg ASUS RT-N56U vagy más? Családi házba kellene, egy pc kábellel, egy ps3 és max 2 laptop csatlakozna wi-fivel.
-
Lajos84
csendes tag
Sziasztok!
Wifi-s routert szeretnék vásárolni és ehhez kéne 1 kis segítség.
Az elöző hozzászolásokat már végig olvastam, de abszolut kezdő vagyok ebben a témában.
15mb-es netem van T-home a modembe még a kábel telefon és a kábeltv is be van dugva.
Jelenleg csak a blu-ray -el szeretném megosztani a netemet és persze még wifis mobilal.
A jövöben még lehet hogy egy másik pc-t is rá lesz kötve.
Milyen routereket tudtok ajánlani??? -
-
hossszú
őstag
Melyik az a router amelyiknek a kimenő wifi jelét csatornánként le lehet szabályozni?
-
Fame
csendes tag
Sziasztok!
40/20as digi kábeles netem van, 2 gépet szeretnék összekötni 1 szobában ,wifi nem szükséges, letöltés mmo használat folyamatos a 2 gépen.
Melyik routert ajánljátok: TP-Link R460 v TP-Link 741ND? -
Beri
addikt
válasz
Ghostface #12984 üzenetére
Első körben bekapcsolod a qos-t, aztán a rules listben IP-hez tudsz le/fel sávszélt megadni (min-t és maxot is). A kliensnek kiosztott IP-t a router DHCP szerverének beállításaiban illik lefixálni az adapter fizikai címéhez.
Kliensek között prioritást beállítani gyári szoftverrel nem tudsz. -
Ghostface
senior tag
Közbe már sikerült megoldani, tesóm gépén volt valami elállítva, nálam így volt minden.
Viszont ha tudsz sávszélesség korlátozás beállításban segíthetnél. A "Bandwith Control" alatt csak annyit látok hogy engedélyezem vagy sem. Úgy szeretném beállítani hogy tesóm gépe 2Mb/256 legyen, ha telóval kapcsolódok a wifire akkor az ne legyen korlátozva. Van egy "Rules List" menü is de nem tudtam ott gépet sehogy hozzáadni.
Ja és olyat lehet valahogy beállítani hogy az én gépem netes kommunikációja legyen az elsődleges?
Előre is köszi! -
Ghostface
senior tag
Helló!
Megvettem a routert amit javasoltál: TL-WR741ND ehez az adapterhez TL-WN422G
A problémám az lenne hogy (elméletileg) sikerült mindent beállítanom, nekem van netem, a tesóm látja a hálózatot de képtelen kapcsolódni. Ha wpa-psk-ra teszem a titkosítást akkor próbál csatlakozni de nem történik semmi, nincs hibaüzenet csak nem tud csatlakozni, ha wpa-ra állítom akkor pedig identitás ellenőrzésbe kezd de nem tudja megcsinálni. Vagy nem ír ki semmit vagy kiírja hogy helyezzek be egy intelligens kártyaolvasót a hálózati tanúsítványhoz. Hálózati kulcsot és SSID-t pontosan megadom neki, comodo tűzfalat kikapcsolva is kipróbáltam de mindig ugyanez az eredmény.
Van valami ötleted, vagy esetleg másnak?
Előre is köszi! -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Lesz 80/25-ös digi netem, milyen wifi routert ajánlotok, rá lesz kötve 4
eszköz kábellel+wifin laptop és telefon. Streamelek videokat is+torrent persze.
wifi jelerősség is fontos lenne.Illetve az egyik laptopba kéne egy usb wifi-s adapter, mert a laptopban csak G-és van.
keret 20k
ezeket néztem routernek:
TP-Link 1043ND
EnGenius ESR9850Köszi
-
Nova96
őstag
válasz
Gubek-Einste #12974 üzenetére
de ez már offolás...
-
-
Nova96
őstag
válasz
Gubek-Einste #12972 üzenetére
Szia 30mbites akkor melyiket és milyen vezetéket?
-
válasz
Nova96 #12971 üzenetére
Hogy meddig mekkora lesz a jelerősség az nagyon erősen függ attól is, hogy milyenek nálad a körülmények (fal vastagság, anyaga, berendezések zavaró tényezői, környékbeli hálózatok interferenciái).
Ha UPC FiberPower 15 vagy 30 van akkor ebben az ár kategóriában TP-Link 74x de ha 60 vagy 120 akkor sajnos ennyi pénzből nem tudsz tisztességeset venni ami bírná is net teljes sebességét.
Nézzél körül ITT.
FP 15-höz és 30-hoz elég a Cat5, 60-hoz és 120-hoz Cat5a de inkább Cat6 kábel kell. -
Nova96
őstag
Üdv írtam már de nem tudom mit válaszoltatok,és most lett aktuális
Olyan router kéne ami telefonal laptoppal lehet fogni wifi legyen benne és olyan 5-15m-ig legyen erős jel. olyan 5-7e.-t tudok rászánni
És UPC modemhez milyen kábel is kell? -
nepszter1
addikt
válasz
Gubek-Einste #12968 üzenetére
köszönöm!
TP-LINK TL-WR741ND egy ilyen meg is rendelve 5300Ft volt . -
-
nepszter1
addikt
full n wifi
lite n wifi ezek mit jelentenek ? -
gabork77
csendes tag
Hali!
Lenne egy kérdésem. A TP-LINK WR743ND tip. routeremhez adtak egyPoE Injectort. Egészen pontosan mire való?
Előre is köszönöm.
-
Beri
addikt
válasz
nepszter1 #12960 üzenetére
Igen, megoldható. Mért akarsz második routert egyébként?
477il4: Amiből UTP jön ki, azt bármelyik felsorolt routerrel meg tudod osztani. Nincs júpíszís LAN, meg tékomos LAN, csak egyféle létezik...
Igen, összeszúrod és örülsz. Persze miután szóltál a routernek, hogy mit kell mondania a modemnek, hogy netet is kapjon. -
477il4
tag
megvolt! olvastam de nagyon láma vagyok...
TP-Link 1043ND ezzel szemezek, nem tudom hogy ez jó lenne nekem, és meg lehet oldani az upc -s csatlakozást?
mármint ebbe bedugom a modemböl az ethernetet, ebből kijövet ethernet pc be, és wifin is lesz netem meg a pc-n is?tudom hülyeséget kérdek de...
-
nepszter1
addikt
Igen ám de most nézem van egykis baj
A routerem olyan hogy nem csak egy UTP kábel van hanem van egy másik is . koaksz kábel vagy hogy az istenbe mondják én szerintem amit a tv-re szoktak dugni . azt hiszem . vagy az megoldható hogy a routerből jön ki egy utp kábel és rákötöm majd a jövő beli routeremre? és még 3gépet kötök rá ugy jó ?
-
Beri
addikt
válasz
nepszter1 #12955 üzenetére
Nem, nem kell szólnod a szolgáltatónak. Ők max a MAC címe alapján tudják azonosítani az eszközt a kábel végén, azt meg ráklónozhatod a routerre, ha szükség lenne rá. Csak azt kell megmondani a routernek, amit a gépedben is beállítottál a netkapcsolathoz és jön majd a net.
477il4: első hozzászólás...
-
477il4
tag
helló
volna egy problémám, mégpedig az , hogy nem tudom milyen wlan routert vegyek.
a követelményeim az lenne:
-össze tudjam kapcsolni az upc féle modemmel (amibe bemegy a tv kábel s kijön belöle a net ethernet vagy usb)
-megtudjam olsztani a netet vézetéken a pc-vel (ethernet)
-tudjak kapcsolodni a netre wifin telefonnal(jelenleg, majd késöbb lesz noti is)
-az sem volna hátrány ha majd egy késöbben befigyelő media box al is tudnák kapcsolodni wifin
-ne kerüljön tizezrekbe
-megbizható legyensegítségetek elöre is köszönöm!
-
need
addikt
válasz
Brogyi #12950 üzenetére
nem tudom mennyire egyedi a dolog de azzal együtt amit küldtem privátban pipa dolgot rendbe jött a dolog. Sőt 9.5 megával darált lefelé és közben kis combos 1080p mkv néztem hálózaton természetesen semmi röcögés nem volt!
És ki vettem a portot ami be volt állítva!Brogyi itt fentebb írja a „ladanyii” forumtárs a következőt!
Kapcsold ki a router tűzfalát (vagy ha lehet, akkor az SPI csomagszűrést)
A tűzfal az eleve ki van kapcsolva de ezt s SPI csomagszűrést amúgy hol találom? -
nepszter1
addikt
Üdv itthonra kiszemeltem ezt a fajta router-t TP-Link 743ND !Szerintem otthonra tökéletes lesz 5mb/s netem van sajnos
Ha jól olvasom 4UTP kábelt lehet beledugni . De hogy müködik ez az egész? megveszem bedugom és már müködik is? vagy hogy van ez ?
Gondolom majd a net szolgáltatomnak bekell szolnom hogy router csere van vagybe kell még regelni az azonosítóját és annyi elég? -
Raven992
csendes tag
Halika. Ma Vettem egy ASUS RT-N13
Nagyon szép a GUI része.Mindent jól csinál,de rákötöttem egy USB Hubot ,hogy pendrivert(FTP miat) és nyomtatót is rátudjam kötni,de nem igazán akkar a kettő egyszerre működni..valaki tudna ebbe nekem segíteni vagy ez halót ötlet..:/?!
-
zenwalk
senior tag
sziasztok.
tudnátok mondani valami megbízható, olcsó routert? wifi nem kell. net 3 felé lesz osztva. -
Brogyi
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #12940 üzenetére
Megerősítve a panaszmentes működés. Müködik a wifi rész is 0-24-ben. Pontosabban ha nincs wifi forgalom akkor lekapcsolja.
Need-nél pedig gyanus a win7 vs. PC hardware. Emlékezz, gondod volt a suspend móddal is. Nálam sok szinű a paletta.Volt rutorrent(rtorrent), van utorrent,transmission, és persze van amiről nem tudok,mert minden felhasználó gépét nem ismerem. Ha akarod zsebre vágom a kis szervert, átviszem hozzád, és ha nem szakítja meg a vonalat akkor talán nem a router-t kellene piszkálni. Szerintem óriási az esély erre, de egy próbát megérne.Az UPnP-ből az alsó fölösleges.Nálam nincs is bekapcsolva.Utorrentes user nem panaszkodik. -
Beri
addikt
Látszani fog, net is átmegy majd rajta. Az, hogy a szomszédban mennyi marad a szokásos 40-50megából, nem lehet megtippelni előre, mindenesetre elég kell, hogy legyen.
kittamama: Vezeték nélkül maradéktalanul átvinni a teljes sávszélt nem fog sikerülni, de kábelen gond nélkül.
-
kittamama
csendes tag
Üdv!
Digis nethez kellene 40/20-as olyan wirelesses router, amivel PC-re, laptopra és telefonra is meg tudnánk osztani a netet, de a PC-hez vezetékkel kellene. Az első hsz-ből TP-Link 741ND-t néztem ki, ez megfelelne nekem? -
profi
aktív tag
Sziasztok!
Egy 67nm-es panelbe keresek routert és hozzá usb adapter.A net (kábel) sebességét nem tudom (szülőknek kell), valahol 8 és 20Mbit között. Szomszédos szobába kell átvinni a jelet, egy fal van köztük.
Melyik router az, ami elbír a panellel?
Ezt néztem ki:
router: TP-Link TL-WR741ND
adapter: TP-Link TL-WN722N
Szerintetek ez jó lehet?üdv.
-
Beri
addikt
Újabb közérdekű közlemény!
A logoutos írásom néhány topicra mutató linkkel együtt bekerült az első hozzászólásba, tehát azonnal látható mindenki számára, aki idetéved. -
Beri
addikt
válasz
Norbi46 #12935 üzenetére
Ha tud MIMO-t, vehetsz 841-et, meg afölött, egyébként nem érsz vele sokat.
TESCO-Zsömle: [link] - itt egy teszt. Egyébként "Not Wi-Fi Certified" az eszköz, viszont mocskosul gyors kábelen. Brogyinak van egy ilyenje, ő nem panaszkodik a rádiójára sem. Természetesen a stabilitásával nincs gond.
-
TESCO-Zsömle
titán
Erről mi a vélemény: EnGenius ESR9850
Elsősorban a megbízhatósága érdekelne.
-
-
válasz
TESCO-Zsömle #12937 üzenetére
INNEN válogassál.
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
Úgy hozta a sors, hogy karácsony alkalmából egy hónapos haláltusa után kimúlt ar SMC Barricade-ünk. (WBR14 G2). 5 éve tette a dolgát szinte teljesen hibamentesen, így nem búsulunk, max az időzítés miatt.
Érdekelne, hogy van-e router, ami képes a gépek között biztosítani vezetéken a gigabites kapcsolatot,és emellett rendelkezik nagy jelerősségű wifivel is.3-4 gép, és 2-4 vezetéknélküli eszköz. Ennyit kell maximum lekezelnie. Más feltétel nem nagyon van. Tűzfala legyen, és lehessen a wifi-t titkosítani. Ennyi, de ezek már amúgy is alap dolgok...
-
need
addikt
Üdv mindenkinek...
Tegnap délutántól a nevem alatt szereplő router folyamatosan bontja a vonalat torrentezés közben!
Hiba javítás után a következő üzenet jön
" alapértelmezett átjáró nem érhető el"Ez a dolog eddig jól működött de tegnap délután óta NEM!
Amit próbáltam első körben tenni hogy le vettem a maximális fel/le töltések számát
levettem a fel és letöltés sebességétA routerben létre van hozva külön egy prot is a torrentnek!
De a hiba továbbra is fen áll!
Oly annyira ha elindítom csak simán az Utorrentett már akkor bonja a kapcsolatot! -
Beri
addikt
Hát... ezek az esemcék sok furcsaságra képesek. A volt lakótársamnak volt egy ilyenje (vagy az G2 volt
), kicsit olyan érzése volt vele az embernek, hogy el kell járni az esőtáncot, aztán fel kell áldozni egy kecskét pirkadatkor, hogy hajlandó legyen netet osztani... Kvikkszetáp alatt kérdezés nélkül mac címet klónozott, naponta többször nulla terhelés mellett (gyakorlatilag csak böngésztek azon át) elhasalt úgy, hogy semmire nem válaszolt. Egyszer rávettem magam, hogy szépen sorjában rápróbáljak minden firmware verziót, hátha valamelyikkel kevésbé szar, de nem jártam sikerrel. Rádugtam egy másik tápot is, ugyanaz. Persze lehet, hogy gariztatni kellett volna, de járt már itt ember, aki egy ilyennel végtelen ciklusba került (gari-haza-ugyanaz-gari-haza-ugyanaz...).
Persze lehet, hogy csak én voltam figyelmetlen, meg nem törődtem eléggé a kis ívelt kékes doboz lelki világával, vagy nem léptem egyszerre... -
Beri
addikt
válasz
Norbi46 #12930 üzenetére
Vannak olyan usb wifi adapterek, amiknek alapból nagyobbacska, esetleg cserélhető antennája/antennái vannak. Ilyenek jelenthetnek pluszt a notid hálókártyájával szemben.
Mennyit akarsz átvinni wifin? Milyen hálókártyával? Milyen routerrel? Hány milliárd fényév távolságból? -
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
wifi-s routert készülök venni és azt szeretném kérdezni hogy ha veszek hozzá usb sticket akkor jobb lessz a jel és nem fog csökkenni a sávszél? Vagy laptopnál mindegy? -
Beri
addikt
Csak a szokásos, nagyon általános dolgokat tudom leírni (igaz, hogy másra nincs is igazán szükség), amit valószínűleg már olvastál máshol is, azért nem reagáltam.
Ne adj meg ip-t, se dns-t, csak a felhasznév/jelszó párost. Klónozd rá a routerre annak a gépnek a MAC címét, amivel gond nélkül működött a kapcsolatod idáig. Jaés állandó kapcsolatot válassz (nem tudom hogy hívja az esemcé, általában connect automatically, vagy valami hasonló). -
Beri
addikt
Közérdekű közlemény
8382 megjelenítés és picit több mint 6 hónap után módosítottam a listámat, kikerültek belőle a g szabványú wifivel szerelt modellek, az 543-as tp-link helyét pedig a 743 vette át. Beírtam pár plusz mondatot a wifiről is.mrThomi: Olvasd el az írásom elejét is, kérlek. Az egyes modellek mellett feltüntetett értékek azt jelentik, hogy egy szálon, nem PPPoE kapcsolattal mennyi fér át rajtuk egy irányba.
-
Beri
addikt
válasz
mrThomi #12924 üzenetére
Azt, hogy mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, kb. esélytelen megtippelni. Sőt, azt sem lehet, hogy mennyire csökken majd a hálózat sebessége a jelszint visszaesésétől. A tp-link 741ND alatt (árban) nem szoktunk ajánlgatni mostanában, tehát neked is ezt javaslom. 100%-os jelszint mellett n-es ellenoldallal a 15Mbit háromszorosát is át bírod tekerni vele egy szálon.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Itt melyik a jobb?
BELKIN WIRELESS+4 PORT F5D7234NV4 vagy TP-LINK TL-R860 8 PORT
-
mrThomi
addikt
sziasztok.
Egy 2 szintes házban 15 megás nethez milyen routert ajánlanátok ami jol továbbitja a jelet a ház minden helyére ?
Árban 10 kilo alatt legyen midnenképp! 6-7körül !
Nemértek hozzájuk h mit kell nézni h milyen legyen, ti talán okosabbak vagytokkösszi
-
sNORh
addikt
hali
Van egy kis gondom. Adott egy betárcsázós net, és egy SMC WBR14T-G router.
PPPoE-nél beállítok mindent ahogy kell, de nem jó egyszerűen, statusnál pedig írja hogy Internet Disconnect.
a logban pedig ennyit:
2010-12-26 19:29:32 PPPoE send PADI
2010-12-26 19:29:32 Dial On Demand(PPPoE1)
2010-12-26 19:28:32 PPPoE send PADI
mi lehet a gáz még?
DNS ipt is beírtam. -
tete007
tag
aha és erről mik a vélemények és tapasztaltok?
TP-LINK TL-WR541G 54M Wireless Router
TP-LINK TL-WR740N 150M Wireless Router
TP-LINK TL-WR542G 54M wireless Router
TP-LINK TL-WR741ND 150M Wireless Routerezek közt mik a különbségek ha kérdezhetem és a Tp link mint márka menyire megbízható?
mert ha így nézem az utolsó is max 7 ezer de az már nagyon a plafon ahol néztem -
chewycl
tag
Kérek kölcsön egy wifis usb-t és megnézem azzal. ha gyenge lesz akkor marad a 15méternyi kábel a falat meg áteresztem egy betonfúróval
kali:most nézem hogy az a 40mb/s csak néha van most is 25 körül mozog.....upc fiberpówer 60 van de ahoz valamilyen speckó kábel kéne mert nem megy annyival
-
Beri
addikt
válasz
chewycl #12906 üzenetére
Jaaaaaa, jóvan. Hülyeazértnevagyokéknak szólni kéne, hogy az megabit, nem méter
Egyébként ~1200 forint a difi a két usb adapter között, szerintem ne aprózd el. Kell, hogy legyen értelme a 822-nek a két külső botantennája miatt, bár nehéz megmondani, mennyi lesz a nyereség a te esetedben. A wifi mindig szerencsejáték (kivéve zaj nélküli vákuumban).
-
válasz
chewycl #12906 üzenetére
tl-wr941nd lesz az! látatlanban sajnos senki sem fogja megmondani, hogy 12 - 15 méter + három fal mellett milyen lesz a kapcsolat, mert több/más környezeti tényező (falak milyensége, nagyobb (fém)tárgyak, más wifi hálózatok elérhetősége...stb - is számít, és az ellenoldali gép is, amibe a túloldali wifi modul csatlakozik!
amúgy a tl-wr941nd elég jól teljesít wifi terén, 3 * 3 mimo (notis beépített) ellenoldal mellett nekem például a 30/3 megabit/sec net maximális terheléses letöltés mellett még b/g/n módban is átment 2 - 3 (tégla)fal és ~ 10 méter esetén is! modjuk volt szabad csatorna az elérhető 5 - 6 közeli wifi hálózat mellett is, és a beállítások frankók voltak!
mondjuk 40 megabit/sec netnél, húzós letöltés - főként p2p - esetén nem mindig javasolt a wifi, főként három fal és tizen méteres távolság mellett nem... -
chewycl
tag
há' mer a merthülyeazértnemvagyokba azt mondták
most nézem a típusa: WR941ND 12méter a hatótávolság + 3 fal wifi - router között.
Amit te linkeltél az mennyiben teljesítene jobban abban amit én linkeltem? A távolság úgy kb 15m + 3fal a router és a leendő wifis eszköz között.
A sebesség nagyon fontos lenne a letöltések miatt. Kábellel nem szeretnék szórakozni. -
chewycl
tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link-es Wifis routerem 300m-es hatótávolsággal. Milyen USB Wifi-s eszközt ajánlanátok hozzá? A netem sebessége: 40mb/s
én ezt néztem ki: TP-Link WN821N. A lényeg hogy jó nagy hatótávolságú legyen. -
tete007
tag
üdv
egy olyan kérdésem lenne hogy van egy telom ami Wi- fi képes de mivel nem volt szükségem eddig nem is volt se routerem se semmi ilyen!
nos a kérdés milyen dolgot ajánlotok hogy a telon tudjak itthon netezni a házban meg a közelében legalább Wi-fi-n át.
nézegetem USB s dolgokat meg PCI kártyásokat mert a router nem kéne most mert azok drágák!
szóval így mit tudnátok ajánlani olyan max 5000Ft ért???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Energiaital topic
- Path of Exile (ARPG)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fujifilm X
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest