- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
válasz
vargalex #10395 üzenetére
Ha ugyan az akkor nosza merd meg te is.A te vasadra is kivancsi vagyok. A te tudasoddal kb. 5 perc. Bizonyitek, az valami.Nekem azt mondtak a mernok ember mer, hat merj kollega.
Lehet , hogy nem pontos, de nekem szinte majdnem ua. az eredmenyem. Ennek fenyeben marha kivancsi lennek a TE ,es ecaddict eredmenyere. Meg ha openwrt a firmware ugy meg erdekesebb.Go-Go. -
micsu
tag
válasz
Warter #10397 üzenetére
ez lenne a megfelelő topic a kérdéshez: WLAN és antennák
-
Warter
addikt
Van egy TP-Link 1043 ND routerem és gondolkodom, hogy az antennát nagyobbra cserélem. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e mind a 3 antennát kicserélni illetve, hogy milyen hatással lesz a lefedettségre és a működésre, ha csak 1 vagy 2 antennát cserélek.
-
vargalex
félisten
Hi!
Ha jól tévedek, az RT-N16 sem kétsávos az említett routerek közül.
A DIR-825-nél a B1 és B2 közötti eltérést én sem találtam a neten sehol (B1-em meg nem is volt), de nagy nem lehet, ha ugyan az a firmware megy rá. Amit a B1-es képeken nem láttam az az, hogy a B2 tápjának vezetékén van egy kapcsoló, amivel áramtalaníthatod. Nem tudom, hogy ez létezik-e a B1-nél. Lehet, hogy csak ennyi a különbség.
Természetesen cserélhető az antenna és nem gond, hogy csak 2 van.
A saját topic-ja tényleg halott, úgy tűnik, hogy nagyon kevesen használunk itt ilyet. -
Tom5
addikt
Sziasztok!
Ezek között van különbség?
TP-TL-WR543G
TP-TL-543G
30/20-as Digis nethez kellene. -
Beri
addikt
válasz
ecaddict #10386 üzenetére
Igen, a szmólnetbilderes eredményre utaltam.
micsu: A dualband nem nyújt plusz sebességet, ezt tisztázzuk első körben. Az A1 és B1 verziók más chip köré épülnek, az A1 nem fw moddolható. Az antennák levehetők. Az, hogy kettő van belőlük, nem gond. Az n spec szerint minimum 2 rádió kell, ezt teljesíti. Saját topicja meg azért halott, mert kevés ember akar 25k körül routert venni, ha meg mégis, inkább linksys-t meg asus-t vesznek, mert az menő (a legtöbb esetben ez az oka).
-
micsu
tag
"A D-Link-nél elfárad a táp" dologról én is hallottam már, csak a NAS topicban.
Köszi a választ Beri és ecaddict!
Ha jól látom, a "felső kategóriás" routereket két csoportba oszthatjuk:
amelyik tud dual band wifi-t és amelyik nem. Előbbiek drágábbak, utóbbiak kevésbbéNem fogok WLAN-on HD videót nézni, ezért a kétsávos routereket elvileg kilőhetnénk:
- D-Link DIR-825 (kb. 25e)
- Asus RT-N16 (kb. 35e)
- Netgear WNDR3700 (kb. 35e)
- Linksys WRT610N (kb. 40e)Ezek maradtak:
- TP-LINK TL-WR1043ND (kb. 13e)
- EnGenius ESR-9850 (kb. 18e) de nincs benne usbA végeredmény: a nagyobb proci, nagyobb ram, gyorsabb wifi, dualband és printerserver funkciók miatt mégiscsak a DIR-825 a nyerő a 1043ND-vel szemben.
(Még ha most nem is fogom teljesen kihasználni, de ár-érték arányban hasonló szinten van.)A biztonság kedvéért kérdeznék még 4et a DIR825-ről, mert a saját topicja nem túl aktív:
- mi a különbség a B1 és B2 rev közt?
- leszerelhető az antennája, hogy szükség esetén jobbra cseréljem?
- nem gond, hogy ezen csak 2 antenna van?
- miért halott a saját topicja? senki nem vesz ilyet? miért nem? (figyelembe véve, hogy ez a legolcsóbb dual bandos router)Köszi,
Micsu -
ecaddict
senior tag
Ha most egy elég régi smallnetbuilderes mérésre utalsz akkor azért ebben elég erősen kételkednék.
Az E3000 router-re ami ugyanazt a procit ill. switch-et használja mint az RT-N16 bőven 200 Mbit felett mértek: LinkAmúgy meg a két router ugyanazt a Linux kernel verziót használja ami meghatározó a routing performance szempontjából.
Azért a 120as fiber még elég messze van ettől a 200+ Mbit-től...
-
ecaddict
senior tag
Az RT-N16 nemcsak a 2 USB miatt drága. Van még benne 128 MB RAM (több mint bármelyik listán szereplőben) és a proci is erősebb mint a TP-Link-ben. Simán csak routerként nem is lehet kihasználni.
Persze ha nem akarsz alternatív firmware-t ill. a routeren futó extra progikat, kicsit sokba kerül.
Stabilitásról még korai lenne nyilatkozni. Mindenesetre amióta Oleg firmware-t használok még nem sikerült kiakasztani. Ha az elődje (WL-500gPv1) stabilitását hozza (hónapokban mérhető uptime vége vagy firmware upgrade vagy áramszünet volt) akkor teljesen elégedett leszek.Beri
Táp elfáradását a régi Asus is hozta. Nekem nem volt gondom vele a 2+ év alatt, de sokaknak igen. Gondolom ugyanabból a forrásból szerzik az elektrolit kondenzátorokat amik a hő hatására kiszáradnak... (e-miatt érdemes nem az USB-ről szedni a hozzá kötött cuccoknak az áramot) -
Beri
addikt
válasz
Paarthurnax #10381 üzenetére
Délinkéknél nagy hagyománya van a táp elfáradásának. Egyébként igen, minden fogy, kopik. Az elektronikai alkatrészek is, csak van, ami elhanyagolható mértékben. Túlterhelés sem kell hozzá.
-
micsu
tag
Van otthon NAS is, így a rajta tárolt adatokat elérem távolról ddwrt-s VPN-en keresztül, de azért foglalkoztat a dolog, hogy a router USB portjára dugott 8GB-os pendrive adatit hogyan lehet elérni secure connection-on keresztül távolról (WAN-ról).
Jól gondolom, hogy a router oldaláról csak annyi kell, hogy tudja az USB-s fájlmegosztást, minden más részletért (hogyan érem el, vpn, sftp, https, stb) már a feltelepített 3rd party firmware (openwrt, ddwrt, tomato) lesz a felelős? -
válasz
Paarthurnax #10375 üzenetére
a kombó megoldások nem valami jók, lehetőség szerint inkább külön kellene megoldani a modem és a router dolgot!
közben Beri már leírta...
-
Beri
addikt
Az emberek nagy többsége nem akar alternatív fw-t használni, csak meg akarja osztani a netét valami jó ár/érték arányú routerrel. Ezért nem eresztettem bő lére ennek taglalását. Azok, akik a tiédhez hasonló megoldást keresnek, majd rákérdeznek így, aztán tudunk ajánlani személyre szabott megoldást. Számodra egy D-Link DIR-825 B1 lehet a best buy, ha 20-30k a keret. Persze a 60/6-hoz még egy 1043ND is bőven sok, sőt, a 120as csomaggal is elbír, de a D-Link majdnem a duplájára képes. Ha már úgyis megszoktad, dd-wrt által támogatott eszköz mind a kettő, válassz nyugodtan.
BoGyesz_24: Leírtam már sokszor, de az egybeépített megoldásokat nem preferálnám a helyedben. A modemet a szolgáltatótól kell venni jelképes összegért garanciával, hogy véletlenül se tudják majd arra fogni a hibákat a kapcsolattal, hogy szerintük rossz hálózati eszközt használsz. Ha gáz van, rászúrsz egy gépet közvetlenül a modemre és jöhetnek tesztelni, nem lesz mit köpködniük saját magukon kívül. Ezen a környéken fel kell készülni rá, hogy a szolgáltatóknál dilettáns barmok kábeleznek és mennek ki az ügyfélhez, szolgáltatótól függetlenül. Nem, a villanyász szakmunkás, sőt, a diplomás elektroműszerész sem hálózatépítésre való. Csak rá tudja rakni a kábel végére a csatlakozót.
-
micsu
tag
Sziasztok,
Múlt: 3-4 éve vettem egy Linksys WRT54GL routert, mert itt a PH-n mindenki azt mondta, hogy az a jó. Többféle DDWRT-vel is használtam, stabil, tetszik.
Jelen: De azóta bejött a gigalan, az n-es wifi, és a chello is 10x-re gyorsult. Kell egy router a szülőnek is, így gondoltam, hogy elérkezett az idő az új router vásárláshoz: ők megkapják a régit, én pedig választok magamnak az [ajánlott routerek] felső kategóriájából.
Kérés: egy kis segítséget szeretnék kérni, h a "felső kategóriából" melyiket érdemes választani.
Az ajánlott routerek leírás egy nagyon jó összefoglaló, kiindulásnak tökéletes, ezúton is köszönet érte Beri-nek. De túlzott részleteket még nem tartalmaz. Szerencsére az utolsó 200 hsz-ből sok minden egyéb részlet is kiderült. Ami ezek közül a "felső kategóriában" található routerekre vonatkozik, azt összegyűjteném, hátha mást is érint:
- ASUS N16-on van egyedül 2 USB port, de ezért nem éri meg 3x annyit fizetni érte, hiszen egy [usb hub] és egy [1250 Ft-os táppal] aktív módban használható.
- Linksys WRT320N: gyenge a wifi hatótávja, fix antenna (nem cserélhető nagyobbra / jobbra)
- TP-Link 1043 ND: sokan dicsérik, van hozzá cserélhető antenna pl. ez és ezA többről nem találtam / nem emléxem említésre méltóval.
Követelmények az alap dolgokon felül:
- legyen stabil, mint a mostani Linksys WRT54GL (3 év alatt 2x indítottam újra lassulás miatt)
- chello jelenleg 60 / 6, de ez Moore törvénye alapján ez nőni fog
- torrent 0-24-ben megy laptopról
- jelenlegi ddwrt vs gyári fw helyzet alapján valószínűleg le szeretném cserélni a gyárit, pl tomato, openwrt vagy ddwrt-re (erre vonatkozólag nem találtam említést: melyikre lehet feltenni ilyeneket, és melyikre nem)
- pénz nem számít (értelmes keretek közt 20e-30e)
- lehetőségek a jövőre vonatkozólag: cserélhető wlan antenna, legyen elég ram és cpu benne (a 2 év múlva megjelenő 3rd party FW-ekhez is)Ha jónak látod Beri, ezekkel, és a válaszként érkező, döntés-támogató infókkal érdemes lehet bővíteni az ajánlott router leírást, és betenni az 1. hsz-be.
Köszi előre is a segítséget mindenkinek,
Üdv,
Micsu -
válasz
Paarthurnax #10373 üzenetére
egy aránylag olcsó - de attól még jó - tp-link router kell neked 5 év garival és hajrá!
-
Paarthurnax
senior tag
Nem ertem miert, de kb harom evente kell uj routert vennem.
Volt egy Netgear, ami elhalalozott es most egy D-Link gyengelkedik. Ha egesz ejjel megy a letoltes, akkor reggelre teljesen meghal, bontja a kapcsolatot es 2-3szor kell ujra inditani mire tud csatlakozni megint. A port kiosztasokat folyamatosan elfelejti, vannak beallitasok, amiket nem tudok megvaltoztatni es stb.
Normalis ez vagy csak en fogtam ki eddig selejtes darabokat?Valszeg az utobbi...
Termeszetesen ezek mind garancian tul romlanak el.
-
válasz
WonderCSabo #10368 üzenetére
én arra értettem, hogy adnak annyit az alig használt wrt320n routeredért, hogy abból a pénzből vehess egy új tl-wr1043nd típusút!
-
Truman
senior tag
válasz
WonderCSabo #10368 üzenetére
Ja így már értem, te a Linksys WRT320N -re gondoltál. Az valóban ott körül van. Bár szerintem nem éri meg. Én a beépített antennás megoldásokat, amúgy is kerülni szoktam nagy ívben.
-
Truman
senior tag
válasz
WonderCSabo #10365 üzenetére
"12 e forint? Én mindenhol 20k feletti árakat látok. Persze újonnan."
Nem puccos elektronikai szaküzletekben és PC boltokban kell nézni. Ahol nagy a profitéhség, és még az a sok felesleges csili-vili és felhajtás is be van építve a termékek árába.
--> http://www.argep.hu -
válasz
WonderCSabo #10362 üzenetére
3 hét alatt nem lett olcsóbb, de amikor rövid idő alatt 18 e ft környékéről leugrott 12 e ft-ra, akkor bosszankodtak néhányan, akik még drágábban vették...
mondjuk egy új tl-wr1043nd áráért még eladhatod a wrt320n routert! -
Beri
addikt
válasz
#82189568 #10360 üzenetére
Hogy az öcséd miatt megfullad az ötmegás ádéesel, mert kitorrentezi a belét is. Húzz rá egy jó kis qos-t.
semetka: De hol a nagyanyó térdekalácsában van "a haver"? LAN-on? Netán neten játszotok? Ha nem helyi hálón belül van, akkor forwardolnod kell portot a szerverednek.
Még valami: ez nem a megfelelő topic. -
törölt tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy LAGG-ol a Counter Strike Source, 5 mbit T-online.
Router nélkül nem jelentkezett a tesztelés alatt a probléma , router mindenféleképpen kell, mert öcsémmel megosztjuk a netet.A tesztelés alatt csak az Én UTPm volt a routerbe, de sajnos így is jelentkezik a probléma , router nélkül meg kitűnően muzsikál.
TP-LINK WR841ND v3 ( a legfrissebb FW van rajta )
Mi lehet szerintetek a gond ?? Win 7-em van
Köszönöm előre is!
-
válasz
WonderCSabo #10352 üzenetére
most meg csak idegeskednél, hogy mennyit esett az ára, mióta megvetted...
mondjuk a jelenlegi árak mellett most pláne jobb vétel a tl-wr1043nd -
Truman
senior tag
válasz
semetka #10354 üzenetére
Ja, és persze a világért se áruld el a router-ed típusát.
Egyébként: http://portforward.com/ -
Beri
addikt
válasz
WonderCSabo #10352 üzenetére
A levehető antennák miatt jobb megoldás lett volna.
-
WonderCSabo
félisten
Ah, ahogy olvasgatom a topikokat, van egy olyan érzésem, hogy a Linksys WRT320N helyett egy TP-LINK TL-WR1043ND-t kellett volna vennem.
-
sziasztok, most már szinte biztosan 1043ND lesz (thx
), egy kérdésem lenne azokhoz, akik ilyen routert használnak - ha nincs a HDD irányába aktivitás egy ideig, akkor a router szól neki, hogy inaktiválja magát? esetleg ez a HDD-n múlik?
köszi!
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Akarok venni egy wifi routert!
Körbenéztem itt a PH-n is, az újak között ITT és kérdésem az, hogy melyiket ajánljátok max 4-5 ezerért?
Illetve ha itt nincs akkor újonnan, vagy használtan (PH-n) milyen típust érdemes venni 4-5 ezerért?
skypézni, meg netelni akarok rajt majd családi házon belül
köszönöm az infót előre is
-
semetka
őstag
Kellene egy kis segítség. Haverral akartunk cod2-zni de ha csinálok szerót ő nem látja. Ez azóta van mióta megvan a router. Itthon van az asztali gép meg egy laptop azok vannak hálóba kötve. Érdekes hogy a hálóban lévő 2 gép ip-je ugyanaz. Amikor meg megcsinálom a szerót a 192.168...... ezt írja nem a normális ip-t. Segítsetek mit kell belőnni a routeren hogy jó legyen.
-
Grey
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap kötötték be nálam a 80/20-as DIGI-t (LAN,PPPoE).
Direktben kötve megvan a sebesség, a routeren keresztül viszont 20/15-nél feladja.Torrentnél olyan 10/10 a max ,és ha ezt kihasználja akkor másra nem lehet használni a netet .
Edimax BR-6204Wg routerem van 2 gép közt.A pécém LAN, a noti WLAN csatlakozással,utóbbi sebessége 2 megára van korlátozva.
Vmi ötlet? Milyen routert tudnátok ajánlani ami megbírkózik ezzel a sebességgel? -
lbj
csendes tag
Truman, Beri!
Tisztelt Uraim és/vagy Hölgyeim /hátha
/
Müxik minden. A megoldás a vevő oldali teljes uninstall / install volt.
Köszönöm és virtuális sörök Nektek a segítségért.
lbj
-
ecaddict
senior tag
Az Asus úgy tűnik frissít az RT-N13U-n. Az új verzió 64 MB RAM-al jön és több flash is van benne.
Kár, hogy a routerben a switch nem gigabites ill. a proci se túl gyors (USB sebesség kb. 4MB/s ami alig gyorsabb mint az ősrégi WL-500gP/W).Viszont ezzel a routerek középmezőnyében is elkezdődött a 64 MB RAM-os korszak.
A hír a wl500g.info-n jelent meg elsőként.
-
Predator2
addikt
hol lehet beállítani a TP-Link (941ND) routerben h milyen erős legyen a wifi jel?
fentvan rajta mind a 3 antenna de az alsó szinten van h gyenge a jel
THX előre is -
lbj
csendes tag
Truman, Beri!
Köszönöm, már a gépemen van internet, a general setup-ba sikerült megoldani. Viszont nem megy a wireless beállítása.
A mode gondolom marad AP, Band rendben, az 2.4 B+G+N, ESSID választott, channel-t hagytam 11-en.
Security Settingsben WPA Pre-Shared Key, WPA2, Passphrase és 8 karakteres jelszó.
Gondom, hogy a másik gépről az így kialakított hálózat nem látható.Mit változtassak szerintetek?
jbl
-
Truman
senior tag
Így néz ki a Webes beállító felület kezdőlapja.
General Setup --> WAN -->PPPoE.
Kitöltöd szépen a szolgáltatód adataival account, MTU érték, stb.. Majd a connect gombra kattintassz, ha sikerül csatlakoznia akkor--> apply.
Ehhez hasonlóan minden beállítást el tudsz érni Quick Setup használata nélkül, szerintem egy próbát megér. -
Cyrin
addikt
pedig én is várom a Digi-t a környéken, remélem nem lesz problémás...
-
lbj
csendes tag
Csongrádin. A házunkban és a környéken nyomul a DIGI, s valszeg lassú volt a hálózatépítésük, ezért megvették a tvnetwork hálózatát.
Én is úgy gondolom, hogy mennie kellene, ezért nem adom fel, csak nem tudom, mit csináljak még.
A quick setup-ot nem tudom kikerülni, mivel itt kell megadni a szolgáltatói azonosítót és jelszót.
Va még valamilyen ötleted?
lbj
-
Beri
addikt
válasz
Predator2 #10330 üzenetére
Olvasd el a manualt. A QSS a szolgáltatást szintén támogató kliensek gyors hálózatba kapcsolására szolgál. A diódák meg azért villognak vadul, mert adatmozgás van az adott portokon.
lbj: Mondom, hogy ha eddig ment, ezután is mennie kell, semmi nem változott a hálózaton. Merre laksz te Szegeden?
-
Predator2
addikt
üdv megvettem az általatok ajánlott TP-Link routert (941 ND)
először is THX a tipp ért
viszont az lenne a kérdésem h a
qss gomb az mi rajta és mit csinál? megnyomtam de nem történt semmi
és h a ledek mért villognak folyamatosan(tök gyorsan mintha valami baja lenne)?-> WAN és a 1 amire az én gépem van kötve
és a sys mit jelent az is villog de nemtom mi
sry a buta kérdésért nemnagyon értek hozzá (meg lehet valamit nemjól állítottam be )
THX a válaszokat előre is -
Beri
addikt
Semmi nem változott a tvnetwork-ös megoldásod óta. A háló ugyanaz, senki nem nyúlt semmihez, csak van egy papír, hogy az a sok cucc már a digié. Ha mindent ugyanúgy csinálsz mint azzal, csak az új user/pass-t adod meg, mennie kell.
A beállítások mentése után indíts újra (gépet), ne előtte. -
lbj
csendes tag
Hálókártyán ellenőriztem, az automatikus IP van beállítva.
Én bénázok, vagy a routerem ment el otthonról?
Előre is köszi a segítséget.
lbj
-
lbj
csendes tag
Következőket csináltam / immár sokadszor /
1. Számítógép és router leállítás
2. Routerbe hálózati kábel, géppel etherneten összekötés
3. router indítása, majd restart, több mint fél percig nyomva, a power LED villogásáig
4. számítógép indítás
5. böngészőbe 192.168.2.1
6. admin, 1234 belépés
7. Quick Setup
8. set time zone beállítása
9. PPPoE kiválasztása
10. DIGI-től kapott felhasználó név és jelszó begépelése; MTU 1492-re állítása / DIGI szerint ez kell /
11. Alkalmazás ellenőrzése közben felugró jelzés : „Egy hálózati kábel nincs bedugva”Ezzel eljutottam oda, ahonnan elindultam, hogy a gép nem látja a routert.
lbj
-
Truman
senior tag
Nos a telepítő CD -t el kéne felejtened ! Webes felületről szoktunk router-t konfigurálni.
Mindenképpen reset-elned kéne, ahogy Beri is mondta.
(A kézikönyv szerint legalább 20 másodpercig kell nyomva tartani a reset gombot, ha csak 5 másodpercig csinálod az csak a WPS üzemmódot kapcsolja be.)
A router-ben a DHCP alapértelmezésben engedélyezve van, így a hálókártyádat automatikus címkérésre kell állítani (ha itt még nem jártál, akkor ez az alapértelmezett beállítás).Az eszköz alapértelmezett IP címe: 192.168.2.1 ezt kell a kedvenc böngésződ címsorába írni.
Kérni fog account-ot is, alapértelmezésben: User name: admin ;Password:1234
Ez után konfigurálni kell, ahogy Beri is mondta a Digi PPPoE-t használ a legtöbb esetben.
Itt van egy kis segédlet a beállításhoz, ugyan TP-Link router-ekről szól, de támpontnak tökéletes. -
lbj
csendes tag
Köszi Beri, de két napja ezen vagyok, s nem hoz eredményt. Próbáltam manuális beállítást, de utána sem látja.
lbj
-
Beri
addikt
1. router reset (hátán a gombbal)
2. admin felület megnyit (átalában 192.168.1.1, de ott van mindegyik router alján a default névvel/jelszóval együtt)
3. pppoe, név/jelszó beállít
4. örülJaés természetesen a gépen a pppoe kapcsolat felépítését letiltani, lehetőség szerint a kapcsolatot törölni is illik. IP-kérést automatára, router reset után hálókártya letilt-engedélyez, vagy gép restart.
-
lbj
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek, hátha valakinek van már hasonló tapasztalata.
TVNETWORK szolgáltató felmondta a szerződésem, átmentem a DIGI-hez, mivel megvette a hálózatát. Addig a netet egy EDIMAX BR-6324nl routerrel osztottam meg. Ez a készülék rendelkezik magyar telepítő varázslóval, amivel remekül sikerült konfigurálni. A váltás után - ugyanazon vezetékekkel, csatlakozásokkal - a rendszer nem ismeri fel a routert. Két napja gályázok, de nem jövök rá, hogy mi a gond. A DIGI esküszik, hogy nem blokkolják a megosztást és a szolgáltatásuk is kompatibilis mindennel.
Valakinek van ötlete, hgy miért nem látja a gép a routert? Közvetlen csatlakozás mellett van net-em /
Köszi
lbj -
Beri
addikt
válasz
Press Lennox #10313 üzenetére
Be kéne már tenni első hsz-be, vagy valami. Már ha nincs senkinek ellenvetése.
-
mm779
tag
Üdv. Régi Q-TEC routerem felmondta a szolgálatot.
Szeretném ha valaki ajánlana egy olyan routert ami képes arra, hogy szétválasztja úgy az internetforgalmat, hogy ha pl. online játszok egy játékkal(FPS) akkor ne zavarjon be az, hogy tesóm youtube-ozik vagy mondjuk valamit tölt le, tehát a pingem stabil maradjon és ehhez igazodjon a többi forgalom(a maximum helyett mondjuk csak 20KB/s -el jöjjön a file). Hab a tortán ha van rajta WiFi is, és lehetőleg olcsó. :-)
-
ettől tartottam... linux-ozással nincs gond, viszont az USB HUB egyrészt nem szimpatikus, másrészt ha ráfanyalodom, akkor utólag is be lehet tenni a rendszerbe. ha nincs jó out of the box megoldás (az n16-ot én is néztem, szépszép, de nem ennyiért), akkor egyelőre nincs nyomtatószerver
köszi a segítséget!
szerk. akom: köszi, annak is utánanézek!
-
akom
őstag
Nekem Asus wl-500gP m van.
Mindezeket tudja a kis "jószág"Itt a fórumon is van topic ja
Talán egy hátrányt tudnék felhozni, az a sebesség.
Samban keresztül 3 Mb/s nel gyorsabban nem tudok mozgatni adatot.És ez ugye kicsit betehet ha fileservernek szeretnéd használni.
-
kte0
tag
Szerintem veszek egy tplink r460-ast.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Suzuki topik
- Fujifilm X
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Renault, Dacia topik
- Jövedelem
- További aktív témák...
Hirdetés
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps4 / playstation 4 lego és egyéb gyerek játékok
- 2018 MacBook Pro i7 16/256
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest