- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dulifiO
aktív tag
Hello!
Netet szeretnék megosztani 2-3 gépre 2db 20cm-es falon keresztül 5-6 méterre. Valószínűleg éjjel nappal menne a torrent, tehát a stabilitás fontos lenne. Milyen routert tudtok ajánlani 10 ezer körülig? Akár használt is lehet. A választ előre is köszönöm!
Üdv.: Dulifi -
zodo
nagyúr
Ahogy nézem, talán nekem is megfelelne a TP-Link TL-WR941ND olcsóbban vagy a TP-Link TL-WR1043ND kicsit drágábban kapható routerek valamelyike ?
Az lenne még a kérdés (feltéve, ha jól gondolom), hogy ezek tudják kezelni a sávszélesség szét vagy kiosztást?
Bocs, de nem tudom mi a pontos neve. -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Hamarosan szolgáltatót váltok és ezzel egy időben szeretnék vásárolni egy routert is.
Jelenleg van egy D-link DIR 301-em, de ettől meg szeretnék válni, mertOlyan kellene aminek a menüjében beállítható, hogy a további csatlakoztatott gépek mekkora sávszélességet használhatnak. Wi-fi nem kell.
Ha minden igaz akkor egy Scientific Atlanta Webstar EPX 2203 típusú modemhez lenne.
Sajnos egyenlőre csak egy 4 Mbit/s (Digi/Strada) csomagra váltok, de később, már talán a nyár folyamán kihúzzák az optikai szálat ekkor a 30/20 Mbit/s (BaseNET) csomagot tervezem igénybe venni.
Ezért jó volna, ha akkor nem kellene megint új routert vennem és most olyat ajánlanátok ami később a nagyobb sebességhez is jó lenne. -
joe2005
senior tag
válasz
rutintalan #9495 üzenetére
192.168.1.1, admin>wireless> Wireless Security>WPA-PSK/WPA2-PSK>PSK Password:8 karakter>save
-
marcanka
csendes tag
válasz
rutintalan #9495 üzenetére
Wireless-Wireless security menüpontban azthiszem
-
rutintalan
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy tp link tl-wr1043nd-t és nem tudom beállítani,ill.titkosítani.Tudna valaki segíteni egy hölgynek? :-) Előre is köszi!!
-
marcanka
csendes tag
háááát nemtudom ott vagyok a routertől 2méterre akkor sem jobb...
amugy ugy 4kmre megy egy linkem ott is ugyanez van 900-950k a plafon, meg a routertől 2 méterre is.20/10es digi van osztva....... utorrentet használok port bevan állítva...
mondjuk nem vágom a dolgokat.....
thx amugy a választ!
-
marcanka
csendes tag
Sziasztok!
Torrentre milyen router a legjobb?????
van egy tp-link 1043NDm de 900-950knál nemmegy jobban.......
aztmondják hogy az ASUS N16 az jobb vas.......
thx a választ.
-
kev08
csendes tag
Hali!
Egy 6 megás nethez milyen routert ajánlanátok? 2 PC-hez és egy laptophoz kéne. Valami jó minőségű, stabil dolog érdekelne.
-
Brogyi
őstag
Ha elozo nap tomatot hasznaltal akkor kerdem en mit sz@rozol gyari firmware-vel?
Openwrt v. ddwrt oszt kesz. A hardware jo, kizarolag a kinai firmware webszerver resze akad le, de ott is az a resz , hogy nem ered el a router feluletet. Nalam ez volt. Nehanyan tagadjak, de ez a bug a gyari firmware sajatja. -
Brogyi
őstag
válasz
St3venson #9485 üzenetére
Nem a markat nezem hanem az ar/ertek aranyt. Vagyis mennyi penzert mennyi loerot kapok.
A 320-as olcsobb, es valoszinu eleg is lesz neked. A marka pedig a kedvenced. Vedd azt, es boldog leszel. Komlyra forditva, jobb valasztas mint a 610-es tarsa. Smallnetbulder-reknel nem csillogott a 610-es, es jol mernek azok a sracok. -
St3venson
tag
Örülök hogy próbálsz segíteni. Igazából én annyira nem értek az ilyen eszközökhöz, csak ha már pénzt adok ki, szeretném, ha tényleg ugy működne minden, ahogy kell, és ne kelljen vele utólag szenvedni. Ezért gondoltam,hogy ha eddig egy ilyen márkájú jól működött, akkor ez is jól fog. Igazából nem ismerem a netgear-t, a linksysről pedig annyit tudok, hogy a cisco áll mögötte, ami nálam egy jó márkát jelent.
A 320N-es váltazatról jobb a véleményed? Én sem vagyok a pénzem ellensége, de ha tényleg nem jók, akkor örülök, hogy véleményt nyilvánítassz. -
-
sb
veterán
Na megoldva.
Viszont még mindig van gondom a TP-Link WR1043-al.
Van amikor egyszerűen "leakad" a net.
Lan-ra kötve a routert elérem, a upc modemet is mögötte. DNS is rendben, mert a router diagnostic felületérül trace-t indítva pl az index.hu-t feloldja és végigmegy szépen. Böngészőben mégsem jön be semmi.
Ezt ma megcsinálta kb. 3x.Előző nap még a Linksys WRT54GL+Tomato fw volt rajta, nem volt ilyen gond.
-
St3venson
tag
Hali!
Most köttettem egy digi 85/25-ös netet, és routert akarok venni hozzá.
Egy Linksys WTR610N megfelelő hozzá?Köszi
-
sb
veterán
Sziasztok.
Vettem egy TP-Link WR1043-at.
WOL-hoz lenne kérdésem:1. ARP fixen beállítva: gép mac címe és ip összerendelve.
2. 7 és 9-es portok az adott ip-re forwardolva
3. DHCP-ben beállítva, hogy fixen azt az ip-t kapja a gép (bár ez nem kell az ARP mellett)Próbáltam többféle wol sender progival kívülről, netről felébreszteni de nem igazán akarja.
Ötlet?szerk: Firewallban vagy máshol nem kell állítani valamit? Mondjuk, hogy broadcast csomagot is továbbítson befelé?
-
Reszi
tag
válasz
oliver7777 #9472 üzenetére
holnap én is berendelem asszem!
-
ecaddict
senior tag
válasz
masterful87 #9469 üzenetére
-
Beri
addikt
válasz
masterful87 #9469 üzenetére
Az n13u vagy az n16 a neked való eszköz. Sávszélességtől függően.
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Olyan routert keresek, ami kezeli USB-n keresztül a HDD-ket, vagy ha nyomtató van rajta akkor azt. Ezen kívül remek lenne ha tudna torrentezni magában!
Megnéztem a TP-Link 1043ND-t, arra lehetne rakni open-wrt-t, és akkor szinte nincs számára lehetetlen. Elolvastam egy logoutos cikket róla, és az segített eldönteni, hogy köszönöm, ez nekem így nem kell.
Nem tudnám kezelni, biztosabb lenne ha már gyárilag fel lenne készítve a torrentezésre a router. Mintha olvastam volna, hogy Asus-nak van egy ilyen fajta készüléke?!
-
Seqis
csendes tag
-
Beri
addikt
válasz
oliver7777 #9465 üzenetére
Pont belenyúltál, az 54g ver.7 pont nem támogatott (dd által legalábbis). Ha szempont a moddolhatóság, választhatod a 1043ND-t. Olcsóbb mint a 320N és semmivel sem kínál kevesebbet. Viszont ha nagyon akarsz spórolni, az open-wrt felmegy egy 741ND-re is.
-
zsommi
senior tag
válasz
oliver7777 #9465 üzenetére
A Tp-Link az jo kis router, de egy 8 megás nethez, ha nincs semmi extra vágyad mellé, minek veszel ilyen drága routert?
Vegyél egy 542-es Tp-Linket, az bőven jó szerintem. -
oliver7777
tag
Sziasztok!
Nekem 8 megás nethez kell router, és Linksys wrt54gl-en gondolkodok, De olvastam hogy érdemesebb újabb szériát venni (pl.:Linksys wrt320n). Csak árban jelentős a különbség. Azon kívül, hogy nagyobb sávszélességet tud kezelni az újabb van vmilyen lényeges különbség?
Illetve láttam, hogy többen is ajánlják ezt a routert is TP-LINK TL-WR1043ND, ez is színpatikus, ráadásul olcsóbb is minta a Linksys wrt320n.
Egyébként Linksys wrt54g ver. 7-hez van vmilyen firmeware amivel többet lehet kihozni belőle, mert ezt cserélném másikra.Köszi!
-
Beri
addikt
Ha csak a nyomtatószerver hiányzik, rámehetsz az asus wl-520gu-ra, vagy az n13u-ra. Minden attól függ, mekkora sávszélességet osztanál.
Vagy tegyél fel egy dd-wrt-t, vagy open-wrt-t a 1043-adra. Természetesen garanciát senki nem vállal a műveletre, ha brickeled, nem cseréli ki senki. -
Seqis
csendes tag
És milyen szoftvert lehetne rátenni amivel már tudja ezt is kezelni?Nem találok más routert ami hasonló tulajdonságokkal bír,de tud printer szerverként is működni.Tudsz esetleg valamit ajánlani?vagy erre valami más szoftver?Köszi
-
Seqis
csendes tag
Sziaztok!
A TP LINK TL-WR1043ND Routert lehet használni printer szerverként?Köszi előre is!!! -
zsommi
senior tag
válasz
Rider74 #9456 üzenetére
Üdv!
Én személy szerint nem vennék linksys-t, sztem messze vannak a jótól.
Volt már dolgom többel is, de igazából minddel bajom volt csak eddig, fagyotatott, meg hasonlók.
Én igencsak a TP-Link híve vagyok, egy 542-esnél jobb nem kell szerintem egy egyszerű otthoni felhasználónak.
Sima vezetékes routert nem érdemes manapság venni szerintem, bármikor kellhet egy wifi, akkor meg ott van, és kb 500 Ft a különbség.
http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/routerek/tp_link_tl_wr542g/ -
Rider74
tag
Üdv!
Routert kell vennem, sima 4/1 Mbit kábelnet van, de hamarosan 30~40 Mbit lesz.
Nem hátrány a Wierless, de nem feltétel, mert két gépet kellene csak kiszolgálnia kábelen.
Azonban feltétel a STABIL működés, és ,hogy a torrent nem akassza ki.
Illetve a Webes lehetőleg egyszerű konfigurálás.
Néztem ezt,[link] de bármilyen ésszerű javaslatot szívesen várok. -
Warter
addikt
Gigabites-es n-es wifi routert szeretnék venni, nézegettem már, hogy mit lenne érdemes illetve végig olvastam az utóbbi pár száz bejegyzést. A router belső hálón szerver mögött "routolna".
Az alábbi 3 maradt meg:
- TP-LINK TL-WR1043ND
- D-LINK DIR-655
- Linksys WRT320NA TP-LINK-et eléggé favorizálják páran és a Linksysről is olvastam jókat, érdekelne, hogy a Dlinkről milyen vélemények vannak. Illetve ki melyiket választaná, ha nem a pénz az elsőszámú szempont.
-
Plavix
tag
Sziasztok! Szeretném tudni, egy "átlagos" pl. WL-500 GP router hány WIFI kapcsolatot tud EGYSZERRE, EGY IDŐBEN kezelni, 4 LAN mellett? Szükségem lenne egy olyan routerre, amelyik min. 24 WIFI kapcsolat egy idejű kezelésére képes legalább 2 LAN mellett. A net Gb-es. Köszönöm szépen!
-
Beri
addikt
válasz
bmadarasz #9441 üzenetére
Talán az asus n13u még játszhat, annak saját letöltőkliense is van gyárilag. Viszont nincs gigabites LAN... Ha ugyanazok a szolgáltatások kellenek, amit a 1043ND nyújt, meg még egy kis plusz, azt csak 2x annyiért... Olyankor meg már inkább épít az ember egy hálózati szervert...
-
Beri
addikt
Hát, végülis külső tárhely, tudsz letölteni közvetlenül oda, ha szeretnél. A kliensben azt adsz meg, amit csak akarsz. A hálózati meghajtó elérési útja a \\routerIP\megosztásneve.
A hatótávolságról beszélni nehéz úgy, hogy minden épület fala más, minden lakás máshogy van berendezve, stb.
Ha spórolni akarsz, választhatod bármelyik ajánlott routert, mindegyik elbánik akkora sávszélességgel, amekkorát osztani akarsz.
Jack-et pedig nem találsz a hasonló eszközökön. -
zajcev
csendes tag
sziasztok, visszaolvastam de nem igazán kerültem képbe jobban(ez sajna az én hibám, tudom), szóval, wifi-s routert keresek lakásba 1 gépre, hatótávolság max 8m és 2 fal lenne, amúgy 1méter.., netem 8-10 mbit\s le, és most látom hogy lehetséges külső vinyót rárakni ezekre(remek), úgy működnek ezek, hogy a gépem a wifi jelén keresztül látja mint egy sima usb-s külső meghajtót oda vissza?
a másik, ezzel a a megoldással akkor torrentezni is tudok? vagy itt mik a lehetőségek, mélyebben nem szeretnék belemenni, ilyen torrent szerver dolog nem érint( heti pár film, sorozat mellett), de ha gond nélkül tudnék egyből a külsőre letölteni a laptoppal az fasza lenne.
és fontos, ne legyen vele gond, megbízhatóan tegye a dolgát, állítgatni frissítgetni nem akarnék túl gyakran. talán ez jó is lenne? TPLink TL-WR1043NDui: + amúgy mint a mac airport-nál routerrel összekötni a hifit 3,5 jack-el lehetséges pc-n is?
köszi
-
Koczka
tag
válasz
kispista92 #9200 üzenetére
hops ez félre ment
-
bmadarasz
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni router vásárláshoz.
Két routert szeretnék venni:
1: 80 MBit/sec nethez, 2 notebook, és egy PC lenne rákötve, csak a kétszobás lakásban használnám. A lényeg, hogy a lehető leggyorsabb legyen, és megbízható. Az sem lenne baj, ha a nyomtatót rá tudnám kötni, de ez nem létkérdés.
2. 5 MBit/sec nethez használnánk, de itt az a lényeg, hogy a telken két ház van amiben szeretném használni. A két ház között van egy harmadik is (itt nem használnánk), és a távolság kb. 50 méter. Itt teljesen mindegy lenne a sebesség, csak azt szeretném, hogy lehessen fogni a másik házban is a netet.
Köszönöm a segítséget.
-
válasz
-zolee- #9430 üzenetére
ha minden asztali munkaállomás rendelkezik usb 2.0 csatolással, akkor jelentős különbség nincs egy minőségibb usb vagy pci csatolású wifi modul esetében, mind a kettőnek van előnye, és hátránya is; az usb mobilabb, egyszerűbben vihető gépről gépre, a pci esetében viszont többnyire adott a forgatható/cserélhető/hosszabbítható antenna - bár usb csatolású is van már ilyen, csak az ritkább!
usb csatolás esetén; tp-link tl-wn821n/nc vagy inkább tp-link tl-wn827n
pci esetén; tp-link tl-wn851n vagy inkább tp-link tl-wn951n
fixált asztalik esetén én inkább a pci csatolás, és konkrétan a tl-wn951n modul mellett döntenék, remek párosítás adott router mellé! -
-zolee-
tag
Hy.
Új albérletbe költöztünk, ahol egy 60MBit -es UPC netünk lesz, ehhez ajánlottatok egy TP-Link WR-1043ND routert. A gond az, hogy a kábelezést sajnos nem tudjuk megoldani ezért mindenképpen a vezeték nélküli módot kell használnunk. Az albérlet kb. 60nm, 3 desktop gép között kellene megosztani a netet. Milyen adó - vevőt ajánlotok, amiket használhatnánk a gépekhez? Ezek közül ha jól tudom van USB-s és PCI/PCI-e megoldás is, melyik a jobb, mit kellene vennünk? A választ előre is köszönöm.
Üdv.
-zolee- -
Brogyi
őstag
válasz
ecaddict #9427 üzenetére
"Routing-on kívül másra nem igazán használható."
Na ,en router-t router funkciora veszek.Nem fogok feltelepiteni ra samba-t ,se torrent cliens-t.Arra ott a szerver. Neki az a dolga, de ezt tobbszor leirtak mar valakinek a szoke, masnak pedig a nagy kuffer tetszik.
Azert biztos igazad van, en ezt nem tagadom.Pont most megmertem a fogyasztasat. Uresen 1,6W. Nekem tetszik, mar csak stabilnak kell lennie ,es kesz. -
törölt tag
Nekem egy Linksys WRT54GH-m van nagyon jól működik wifije is erős! Boltba újan: 9-10K
ezt azjánlom
-
ecaddict
senior tag
A routing performance az egy dolog, a proci teljesítménye meg egy másik.
A performance chart tetején szereplő routerek tipikusan (valamilyen értelemben) célhardware-t használnak a routingra. Ez tipikusan a SoC-ba épített kb 128K gyors RAM-ot jelent ahonnan az adatokat gyorsan lehet továbbítani.
Ez nem nagy újdonság, pl a DIR sorazatból jónéhény használt pl ilyen elven működő Ubicom-os chip-et, de ezek ill. a hozzá tartozó SW nem igazán volt még kiforrva (pl. sok párhuzamos kapcsolattól kiakadt; gyors netre azért a sok kapcsolat jellemző...).
Akinek a nagyon gyors routing kell (SOHO kategóriában nx100 MBit/s?) ezek a routerek tényleg jók lehetnek.
Viszont általános célú felhasználásra egyáltalán nem. Nem véletlenül nincs ezeknél USB csati. Ezekben valójában gyengébb (,de cél) proci van mint azokban, ahol a routing ugyanúgy megy mint bármi más.Érdemes megnézni a chip-ek fényképét: LInk
Parányi (hűtőborda nélküli), a RAM chip-el összemérhető méretű rendszer chip. Routing-on kívül másra nem igazán használható.
-
Beri
addikt
-
Brogyi
őstag
Nehany tapasztalatot, es teszt eredmenyt osztanek meg veletek.Az olcso routerek speedking-jet teszteltem.
ESR9850. Nincs USB portja.Akit ez erdekel az ugorjon.Miert is erdekes ez a router? Hihetetlen nagy sebesseget
produkal bagoert. Persze a tobbihez kepest.Igazabol nem is tudtam megmerni a max. sebesseget, de igy is nagyon
gyors.
Az atlag 522Mbps.Smallnetbulder-ek 619Mbps mertek.Megvasarolhato 17 000Ft-ert garanciaval.A lustaknak dobok egy
linket a vegen.
Kivancsisagbol megmertem a LAN<-->LAN sebesseget is. Hat az 505Mbps-re jott ki.Kabel, vagy az ubi-val felszerelt
atomos gep korlatozhatja mar a merest.Sajnos a win7-tel feszerelt geppel nem sikerult semmi.
Ket masik routert is megmertem.
TL-WR1043ND-158Mbps
DGL-4500 -271Mbps DIR-655 clone a gyengebbek kedveert.
[link] -
Beri
addikt
Hááááát... sokan fáznak a belkintől, egyáltalán nem alaptalanul. Ha spórolni akarsz, válaszd a tp-link 1043ND-t. USB-s stickek közül pedig a TP-LINK TL-WN821N ajánlott.
semetka: 5% difi mérési hibán belül van... nem mondod, hogy komolyan gondolod, hogy valami gáz van a routerrel?
-
semetka
őstag
Tesztelgettem a routert de sajna valahogy nem megy úgy a letöltés mint router nélkül. Régen 480 volt a plafon, most 460 nál megáll, csak néha megy fölé. Vmi ötlet esetleg beállítás?
-
Mijági
csendes tag
Két router között nem tudok dönteni. Asus rt-n16 és Belkin n+ F5D8235. A Belkin csak 14k és nagyon jókat hallottam róla. Valammi személyes tapasztalat a belkinnel kapcsolatban?
Egyébként milyen n-es klienset (usb v pci) használtok?
-
Beri
addikt
Attól függ, mire akarod használni azt az usb-t... De a legolcsóbban az asus wl-520gu-t kapod meg, ami már nyomimegosztós. Följebb ott a 1043ND, ami csak fájlmegosztásra jó, belső hálón. Persze gyáritól eltérő szoftverrel mindenféle érdekes dolgokat lehet művelni, de arra senki nem vállal garanciát.
-
joe2005
senior tag
Én ezzel szemezek, TL-WR1043ND
Bocs, hogy beleszóltam.
-
dish
csendes tag
válasz
molnartibor #9356 üzenetére
Sziasztok!
Én is arra lennék kíváncsi, hogy mi a különbség a Asus RT-N13U és a Asus DSL-N13 között? Mert egy jó 6 ezer forinttal az első drágább, és abba ráadásul csak egy USB port van.
A DSL-N13-at csak PPPoE-s ADSL internettel lehet használni, vagy lehet kábeltvs dinamikus internettel is?Köszi!
dish
-
semetka
őstag
Ti a routert ki szoktátok kapcsolni éjszakára?
Én nekem pl a modemem sosincs kikapcsolva, de mondom megkérdezem hogy a router is maradhat bekapcsolva éjszakára? -
Beri
addikt
válasz
SMITHVADŐR #9405 üzenetére
Akkor egy 542G is elég, vagy bármelyik ajánlott router attól felfelé.
-
Beri
addikt
válasz
SMITHVADŐR #9403 üzenetére
Kábelen? Wifin? Mekkora sávszélességet kell osztani?
-
SMITHVADŐR
tag
Sziasztok
Szeretném segítségeteket kérni,mert teljesen laikus vagyok a témában.
Szeretné egy minnél olcsóbb routert, de fogalmam sincs mit kell nézni ilyenkor, mert mint a kínai, olyan nekem a számításteknika
2 gépnek szeretnék netet ezen kívül nincs más igényem
Köszönöm segítségeteket -
Jabby
őstag
Köszi neked is és Berinek is az okosítást.
WRT54G3G Linksys 30-nál kezdődik nálunk, eBayen is £59.99 körül láttam, ez nem lenne rossz ár, de Angliából drága a posta. Ennyit nem akarok rááldozni, mert kihasználva nem lenne (munkahelyen napi 20-30 perc mobil, PDA míg rá nem unnánk).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest