Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
válasz
balazs_t #8798 üzenetére
LordAndrew:
most nincs meg, mert nemrég átszereltem az egész kócerájt (modem, router, NAS, hálózati nyomtató, szünetmentes, külső HDD) a gardrobe-ba, mert elegem lett a kábelrengetegből, azóta meg még netkimaradás is volt, de én ezt nem is szoktam figyelgetni, csak használom már kb 3 hónapja, és soha nem kellett újraindítani, kikapcsolni, rá se néznék amúgy, csak a wifi-t kapcsolgatom rajta ki-be.balazs_t:
"Ha valakinek van ötlete, hogy hogy lehetne legalább megközelíteni az a 20-30Mbyte/sec-t azt szívesen venném."
talán próbálkozz kábelesen
másképp nem jön össze ennyi, a SNB tesztben is max 92 Mbps-ot mértek (40 MHz), átlagosan 65 -70 körülit (20MHz), ami a legjobb feltételek közt teljesülhet. Nálam kb ez utóbbit hozza 2,4 Ghz-en. -
Speeedfire
félisten
válasz
dokee78 #8793 üzenetére
16k az alja amiből kijössz
[link]
nem adnak hozzá semmit sem
Sir Sparrow:
1. csak a gigabit és az usb a különbség
a 941-re épült a 1043
2. usb-s megosztás, későbbi net növelésnél jól jön a gigabit, mert csak az hajtja ki rendesen
moddolt fw-vel torrent, samba, lamp stb
3. 5 év gari van rá, nem kell aggódni -
balazs_t
tag
válasz
LordAndrew #8783 üzenetére
Először is mindenkinek kösz a segítséget és az infókat. Ma elhoztam és este beüzemeltem a Netgear 3700-ast a csili-vili Belkin N1 helyett.
Kb. 3 órája megy úgyhogy sokat nem tudok mondani de a "telepítése" gyerekjáték volt.
2,4 és 5Ghz-en párhuzamosan sugároz egyik laptop g-s (T60) a 2.4 -en a másik n-es (T61) 5Ghz-en megy a státusz ablaklakban 300Mb-et jelez néha leesik 270 -re.
Sajnos a másolás Gigabites vezetékes asztaliról a laptopra (300Mbit) kemény max. 3-6Mbyte/sec között van, ami a 54Mbit nek felel meg ha jól számolok. Szóval még valami beállítás hibádzik.Ha valakinek van ötlete, hogy hogy lehetne legalább megközelíteni az a 20-30Mbyte/sec-t azt szívesen venném.
LordAndrew: Asus N16-ról mindent megtudsz a saját fórumában. Én is a kettő között hezitáltam, aztán elolvastam a fórumban a tapasztalatokat és rengeteg fura dolgot olvastam róla szóval egyértelműen jobb vételnek tűnt a Netgear (mondjuk drágább is volt). Aztán majd idővel meglátjuk. A LAN-LAN sebességet is kipróbálom majd csak a másik gép most szét van szedve.
A Torrent max. on megy le-fel, de ez a TVNetwork 10/2-es netnél ugye sokat nem mond.Viszont az alap Qos úgy tűnik működik. Bár egyelőre nem nagyon értek hozzá, csak bekapcsoltam és kész, de a Belkin-hez képest ég és föld. Nem fagy le, nem dobálja le a wifi-s klienseket és max. torrent letöltés mellett simán lehet netezni, észre se lehet venni torrentet.
A stabilitást majd meglátjuk, de a többi tetszik. -
Sir Sparrow
tag
Feltettem egy pár kérdést egy korábbi hozzászólásomban és még nem kaptam rájuk konkrét válaszokat.
Ahhoz, hogy dönteni tudjak egy router mellett, kéne tudnom a részleteket. Valaki próbáljon meg válaszolni rájuk. Több ember véleményére is kíváncsi volnék. Köszi!
-
LordAndrew
tag
Köszi a választ. Neked akkor megvan a 30+ napos uptime, ugye? Tényleg nem akarok a vásárlást/beállítást követő egy óra után a routerrel foglalkozni. Menjen oszt' jó...
Cisco/Linksys 610N-ről mit tudtok mondani? Ezt találtam harmadikként (és talán a legjobb névként a gyártók között)
-
KicsiUbul
őstag
esetleg D-Link DIR-855
-
dokee78
félisten
Kérdésem arról szólt,hogy 12000 alatt keresek routert,nem arról,hogy mennyim marad.
Van egy 60 és egy 30megás netünk most.
Mivel a 2 kb 10000,így a kisebbet lemondjuk.
Plusz 500FT-ért megemelik a 60-ast 120 asra és azt szeretném megosztani. -
dokee78
félisten
Netmegosztáshoz keresek routert 12.000 alatt.
120MBites netet osztanék meg. -
Cyrin
addikt
válasz
LordAndrew #8783 üzenetére
Van pár embernek itt, nálam soha nem fagyott le egyik firmware-rel sem. Más se írt ilyet róla itt. Nekem nagyon bevállt.
Egyébként ez alapján soha nem veszel semmit, mindegyikről tudok ilyeneket linkelni, sokkal több hozzászólással...
-
LordAndrew
tag
válasz
ecaddict #8777 üzenetére
Ha elfelejtjük az USB-s disk kezelést (ha már úgysem tud max sebességgel másolni és letölteni rá) és csak a core routing/tűzfal funkciókra koncentrálunk, akkor Te melyiket ajánlanád a kettő közül?
Sebesség szempotból láthatóan a Netgear jobb, stabilitás szempontból melyik? (Nekem nem szükségesek rá mindenféle moddolt firmwarek. Kb egyszer rászánok egy órát és beállítom a szűrést/port forwardokat/MAC filtert/Wifi security-t miegymást, aztán el akarom felejteni a routert.... A mostani ilyen szempontból tök jó, nem emlékszem sem a tipusára, sem a színére... Bent van egy szekrény alján és teszi a dolgát évek óta...)
-
Alex91
félisten
válasz
WonderCSabo #8778 üzenetére
Tudja a 2,4 es 5 GHz-et is, de vagy ez vagy az. Ha 5 GHz-re nyomod, akkor elvileg jobb a WiFi, de csak az 5GHz-et ismero n-es kliensek tudnak csatlakozni. Van olyan router, amelyiknel a2 radio egyszerre mehet, igy a g-s kliensek mehetnek a 2,4 GHz-re, az n-es (mar amelyik tudja az 5 GHz-et, pl. Apple gepek
) meg az 5 GHz-re. Igy megkapja mindenki a maximumat.
-
ecaddict
senior tag
válasz
LordAndrew #8772 üzenetére
Ha arra gondoltál, hogy max sebességgel tudjon a routerre kötött diszkre a router torrentezni ezt egyik sem fogja tudni (talán néhény év múlva az akkori routerek a mostani sebességgel).
Esetleg még annak is örülni kell, hogy nem fagy le amikor csatlakoztatod a diszket: Link
Stabilitáshoz meg jó, ha van alternatív firmware (pl. WRT variánsok) a gyárin kívül...
-
Alex91
félisten
válasz
LordAndrew #8772 üzenetére
ROUTER CHARTS, e szerint a Netgear...
(Torrentre, megosztasra meg valami letoltogep+FreeNAS, esetleg gyari NAS.)
-
Alex91
félisten
válasz
WonderCSabo #8774 üzenetére
Ilyenem van, bar a WiFi-jet nem hasznalom, sok mindent nem tudok e teren rola mondani
.
Megy g es n, csak mixed modban. Sajna hiaba van benne ket radio, egyszerre csak egy mehet...
-
WonderCSabo
félisten
A LINKSYS WRT320N-hez mit szóltok?
Tudtok jobb ár/érték arányőt ebben az árkategóriában? Elegem van a mostani Edimaxból állandóan szakad, és időnként lassú. Ezzel tudok n-el 2 gép között HD filmeket streamelni? Illetve ugye megy a g és az n párhuzamosan?
Ja és fontos a WPA2-es titkosítás is.
-
LordAndrew
tag
Sziasztok,
Most lehetőségem lenne kedvezményesen átváltani a UPC übergyors 120Mbit/10Mbit Fiber csomagjára, amihez a jelenlegi (olcsó, alapketegóriás) Linksys routerem átvitele szinte bizonyosan kevés lesz. Kéne egy router, ami kezelni tudja a WAN->LAN irányú NATolt 120Mbit-es forgalmat.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Milyen routert vegyek?
Követelmények:
- Kezelje a 120Mbit WAN->LAN sebességet (maximális sebességgel tudjak letölteni/feltölteni, a router ne jelentsen korlátot semmiben)
- Legyen stabil, ne fagyjon le (a mostani routert volt, hogy fél évig nem indítottam újra)
- Legyen könnyen átlátható, egyszerű/intuitív felülete
- Opcionális (nem alapkövetelmény): tudjon megosztani rákötött lemezt
- Opcionális (nem alapkövetelmény): tudjon torrentezni (max sebességgel)Az első két követelmény a legfontosabb. Annak mindenképpen teljesülnie kell.
Mit kötök rá:
-1 HTPC gigabiten
-1 Asztali gép gigabiten
-1 notebook 54g WiFi
-1 SIP telefon 100 Megabiten
-egyéb telefonok WiFi-nAhogy nézegettem a routereket, kettő látszik egyelőre befutónak: NETGEAR WNDR3700 és ASUS RT-N16 . A kettő közül az első két követelményt melyik teljesíti jobban? (Melyik mekkora WAN->LAN átvitelt tud és melyik mennyire stabil?)
Vannak esetleg még szóba jövő versenyzők?
Előre is köszönöm a válaszokat,
Andrew -
válasz
Speeedfire #8733 üzenetére
-
Alex91
félisten
válasz
Sir Sparrow #8765 üzenetére
Vedd a dragabbat!
Hosszu tavon jobb befektetes...
-
Sir Sparrow
tag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni egy megfelelő router kiválasztásában, mert nem igazán vagyok jártas a témában. A routeren egy n-es wifis, gigabites laptop lenne wifin és egy 10/100-as asztali gép kábelen. Jelenleg 30/20-as Digi netem van, esetleg ez 2-3 éven belül változhat. A routeren később is csak a laptop lenne, esetleg az asztali gép lenne kicserélve 2-3 év múlva egy jobbra, ami már gigabites. Mindkét gépen menne a torrent. Mindenféleképpen hosszabb távra terveznék, tehát egy olyan routert keresek, ami sokáig bírja. Egy ideje olvasgatom már a fórumot és a TP-Link 1043-as vagy 941-es szimpatikusnak tűnik, esetleg a D-Link DIR-615.
A kérdéseim a következők lennének:
1. Milyen routert ajánlanátok nekem, illetve, hogy a gigabiten és az usb-n kívül van-e különbség a két tp-link között (megbízhatóság, élettartam, stb.)2. Milyen szolgáltatását tudnám kihasználni a jövőben a 1043-asnak a 941-hez képest?
3. Milyen a várható élettartama egy ilyen routernek?
Előre is köszi!
-
keyman
tag
válasz
Villanyász #8751 üzenetére
THX!
-
tthlaszlo
csendes tag
-
wandor0930
aktív tag
Sziasztok!
Én is routert keresek mint itt a legtöbben.
Belkin G-s routerem van és már 3-szor cserélték, de most is az a baj vele hogy egy ideig működik utána pedig ledobál a wifis kapcsolatról, illetve kapcsolat van csak net nincs(közben a vezetékkel összekötött géppel meg jó).
2 gép van wifi-vel rákötve meg egy asztali kábellel.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Illetve tudnátok ajánlani valami megbízható routert 10 000Ft környékén?
15/5-ös netet (upc) kellene osztania egy 3 szintes családi házban.Köszi,
Zoli -
tthlaszlo
csendes tag
Attól függetlenül még működnie kéne...
-
tthlaszlo
csendes tag
Az mit jelent, ha már bedugom az UTP kábelt a hálókártyámba, hogy egyből narancssárgán világít, és nem zölden?
-
tthlaszlo
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy TP-Link WR1043ND routert. Mindent megcsináltam ami a papírjára írva van, be is állítottam az internetemet ( PPPoE ), kezelő felületén tudom is pingelni a domaineket, de az istenért sem akarja a gépemnek továbbítani. Sima UTP kábellal vannak összekötve, és az az érdekes, hogy ha azt a kábelt dugom be a háló kártyámba, akkor ilyen narancssárga színűen világít, az egyébként zöld helyett..
Gondoltam én rontottam el valamit, így elő a gyári CD-t, és próbáljuk meg, de ott is hiba.Kipróbáltam mind a 4 portját. Mindegyikkel ugyan az a hiba.
Valakinek ötlet?
-
Nordik
őstag
Nem találtam ennél megfelelőbb topikot a kérdésemre, bocsi.
Szóval frissíteni szeretném a firmwaret a TP-Link R460-as routeremen, viszont külön firmwaret lehet leszedni a v3-as ill. v4-es hardver verzióhoz.
A kezelőfelületen v3-at ír, a router alján lévő matricán pedig v4-et. Melyiknek higgyek jobban?
-
vargalex
félisten
válasz
Speeedfire #8746 üzenetére
A gyári firmware-t nem ismerem.
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #8746 üzenetére
lszi itt is írd meg, ha a logoutra írod a cikket róla
-
vargalex
félisten
válasz
Speeedfire #8744 üzenetére
-
keyman
tag
Sziasztok!
Van-egy tp link router "1043 Nd" Az aty úristenért nem birom elinditani rajta a Hdd-t
Beállítom a jelszavakat, engedélyezem a az írást és olvasást... megcsinálom a parancsikont, majd amikor bekéri a jelszót akkor visszadobja az ablakot de a felhasználó neve elé beteszi azt, hogy SOHO ROUTER.......
Tudna nekem valaki valami értelmeset hozzászólni ehez?
Előre is kössz!!!! -
hati
addikt
válasz
Speeedfire #8741 üzenetére
routerrel fogsz járkálni?
-
Speeedfire
félisten
van tapasztalat a 1043nd-vel kapcsolatban h tud-e kapcsolódni hotspotokhoz?
-
Speeedfire
félisten
vannak routerek melyek elosztják a mobilnetet, csak éppen a mobilnetet nem arra használják h 5 ember netezzen rajta
5 emberre min. 4-8 mbit kellene
amúgy meg ha kicsit többet áldozol rá akkor veszel egy intel gsejtet ami eszik 13 wattot és azon már be tudsz állítani mindent, akár win alatt is
és a nyomtatóval sem lesz semmi gond
vagy veszel egy olcsóbb wifis routert 6-10k és mellé egy nyomtató szervert 9-10k
tp-link 741nd
TP-LINK TL-WR941ND
TP-LINK TL-PS310U
TP-LINK TL-PS210U -
chop
őstag
válasz
krealon #8731 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy akkor minek léteznek egyáltalán mobilnetes routerek? A router pont arra való, hogy tobbfele ossza az internetet, de ha a mobilnetet elvileg nem lehet, akkor ez egy eletkeptelen termek.
Egyebkent az iroda az V. keruletben van, tapasztalataim szerint 1 embernek gyors, illetve csinaltunk meg notebookon megosztast es ugy is hasznalhato volt. Igazából ezért gondoltam, hogy ez a dolog megoldható. 5 emberre meg nyilván egy izmosabb csomag jutna.
Ez a nyomtatoport dolog 2010-ben miert ilyen hatalmas dolog? A printer amúgy tudja a PCL-t.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Speeedfire #8735 üzenetére
Bár nem kéne mérget venni rá.
Én vagy fél órája böngészem a specifikációt, de még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy tényleg annyi-e az annyi.
Sötét vagyok a témához??
-
ro_bert17
őstag
válasz
Speeedfire #8733 üzenetére
A Tiéd: 4965AG_ (supports 802.11a/b/g with Draft-N1 functionality disabled)
-
csibor
addikt
TL-PS210U az ilyen nyomtató szerver menyire megbízható?941ND-hez lenne.
-
krealon
veterán
Ez eleg "Impossible mission" -nek hangzik.
Eddigi mobilinternetes tapasztalataim szerint szerint 1 embert is csak nyogvenyelosen szolgal ki a mibilinternet.
A routerbe epitett nyomtato szerverek altalaban nem hajtjak meg az olcso GDI nyotatokat. Tehat minimum PCL vagy PS nyomtatonyelvet tudniuk kell. GDI nyomtatot csak USB port megosztassal lehet uzemeltetni routerrol, ha tamogatott (altalaban nem az).
A 20k-s ertekhatar miatt csak OpenWRT-s megoldas johetne szoba szamodra, de ha nem vagy gyakorlo linux felhasznlo, akkor ez nagyon keserves lenne.
Megkockaztatom, hogy
- egy regi 386-os gep
- egy USB 2.0-s PCI kartyaval
- ketto PCI-os halokartyaval
- valamint egy tetszoleges Linux disztribucioval megoldana a problemat.
A hatranya ennek az osszeallitasnak, hogy
- kb 2x annyit fogyasztana mint egy router,
- nagyobb helyet foglal,
- hozzaertest igenyel. -
Filek
csendes tag
Köszi a tippet, de próbáltam rátalálni erre az infóra a manualban is, mielőtt segítségeteket kértem. Sajnos nem találtam. Mondjuk nem olvastam végig a 149 oldalt, de Ctrl+F-el keresgéltem. ("torrent" vagy "P2P" említve sincs benne, a "client" és "server" szavakra adott több tucatnyi találatból, amit megnéztem, szintén nem sütöttem ki a dolgot)
Azért bátorkodtam kérdezni, mert azt hittem, hogy ennek a "gép nélküli torrentezés/letöltés" funkciónak van valami közkeletű neve (pl. ilyen manager vagy olyan server funkció), ami már akár a routerek technikai összefoglalójában is jelzi, hogy képes e rá a router vagy sem. -
chop
őstag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni a következő probléma megoldásához: adva van egy kisebb iroda, ahová kellene egy Wifis router, amin van egyrészt USB-s nyomtatóport, illetve használható mobilnet megosztására (azaz 2 USB-s). A sebesség olyan szempontból nem fontos, hogy letöltésre nem lenne használatos, az viszont lényeges, hogy több kliens csatlakozásakor se lassuljon be a böngészés (mobilneten egyszerre max 5 kliens).
Tudtok mondani néhány ilyen példányt? Olyan max 20k-ból azért szeretném kihozni a dolgot.
Előre is köszönöm!
-
Filek
csendes tag
Sziasztok!
Bocs az amatőr kérdésért, de az angol nyelvű specifikációkban miként nevezik azt a funkciót, hogy "gép nélkül" is lehet a routerre USBn csatlakoztatott merevlemezzel le-/feltölteni (torrentezni)? Torrent klienst, mint elnevezést a hivatalos angol speckókban nem találtam. llyen célra egyébként az ASUS RT-N-16 ill. a Netgear WNDR3700 is képes? (ez utóbbiról jobbakat olvastam ezen a fórumon is,de az sajnos nem világos,hogy ezen ominózus funkcióra alkalmas e)
Köszi előre is!
-
vargalex
félisten
válasz
ro_bert17 #8721 üzenetére
Hi!
Tudom, hogy honnan indult a probléma. Pont azért írtam az OpenWrt-t, mert az feltehető az 1043ND-re.
Az express gate-t nem ismerem, de ha jól értem, akkor "csak" valami flash memória, amin lévő operációs rendszert a PC futtat. Természetesen az OpenWrt-nek létezik X86 verziója is, tehát ha írható a flash, akkor feltehető rá.
-
luis72
csendes tag
válasz
balazs_t #8713 üzenetére
Igen nekem is 3700-es van. A LAN-LAN sebességet nehéz mérni otthoni használatban, de két gigás laptop között megy rendesen. Az N-es wifire nem tudok mit mondani, mert ha lehet nem használom. Néha telefonom frissitése miatt bekapcsolom, de ritkán.
Sima 54 megás kapcsolattal probáltam, ami ment maximumon.
A WAN sebességét 80 megás Digi-in probáltam vitte simán.
Szerintem ez még a megfizethető kategória, ami legalább stabil.Pár hete még a readyshare nem akart menni, de firmware frissités után rendben lett.
Ha azért veszed, mert tud valami NAS szerűt, akkor nem érdemes, mert lassú.
Írni max 2 megával tud, olvasni róla pedig max 8 mega. Vagyis nem ér sokat.
Jó marketing fogás. -
vargalex
félisten
Van valakinek az Ubiquiti RouterStation-al, vagy RouterStation Pro-val tapasztalata? A specifikáció szerint elég jók, és árban sem rosszak.
Mivel nekem nem kell gigabites port, úgy gondolom, hogy elég lehet a RouterStation is. -
ro_bert17
őstag
Jogos! Rosszul fogalmaztam. A draft sztori tiszta sor.
Én tényleg csak a saját példámból indultam ki. Ő a notim: [link]
Ő meg a wifi adapterem: [link]Nu nekem ebből nem jött le a lite sehol noti vásárlás előtt. Csak utólag szembesültem vele, amikor az adapter specifikációját olvastam, hogy nem fogom szaggatni az éter hullámait elméleti 300-al.
-
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #8714 üzenetére
Mondjuk dual band nincs benne...
-
balazs_t
tag
-
válasz
ro_bert17 #8711 üzenetére
de a draft-n az nem kimondottan a 150-es wifi jelentése, hanem még abból az időből maradt meg a gyártói leírásokban, amikor még nem volt véglegesítve az n szabvány - 2009. őszén véglegesítették! a lite n jelentés inkább hajaz a 150-es wifi átvitelre! a 4965agn az 300-as modul, ezt az általad linkelt leírásban is megtalálod, a performance rublikában!
az, hogy a windows alacsonyabb értéket mutat, mint 300 megabit/sec több összetevő függvénye; router beállítása, jel erőssége, környezeti tényezők...stb!
amúgy az elméleti 300 megabit/sec sebesség a valóságban jó, ha a harmadát eléri, gyakran még azt sem közelíti meg! de ez a többi szabvány esetében is így van! -
ro_bert17
őstag
Mondjuk én csak a saját példámból indultam ki. Nem rég vettem egy notit magamnak, amiben "csúcsszupi" N-es wifi van (mondjuk lövésem sincs mire kellett volna nekem 300 MB/s
). Csak később derítettem ki az adapter leírásából, hogy ebben "csak" 150-s van.
Mert hát ugye van rendes N, meg nemrendes N!
-
luis72
csendes tag
válasz
balazs_t #8704 üzenetére
Szia.
A NETGEAR WNDR3700 tökéletes választás lehet. Én is azért cseréltem le a routerem, mert néha újraindult. De a NETGEAR teljesen stabilan és üzembiztosan, újraindulás nélkül teszi a dolgát.
Kicsit egyszerű és nem nagyon paraméterezhető az admin felületen, de meglehet szokni.Viszont, ha használsz VOIP ATA-át, akkor bizonytalan lesz és nem nagyon ajánlott most még. Most én ezzel szívok. Remélem nem sokat kell várni egy újabb firmware kiadására és javul a helyzet.
L
-
yOLORO
csendes tag
Sziasztok!
TL-WR1043ND -re cseréltem a "régi" wrt54G -met.
Visszaolvastam vagy 5 oldalt és a 1-2 kérdésemre már kaptam is választ
1. USB portra 3G modem telepíthető-e vhogy? Válasz: csak háttértárnak haszn.
Később vmi hack fw. -vel elérhető lenne ez a funkció?2. Felraktam a tp oldaláról a legutolsó fw. de nem találok fix-n beállítható port forward-t.
3. Qos hiányolom akárhogy keresem mert akitv VoIP -s vagyok.
4. Amit a legjobban furcsállok: Intel 4965 A/G/N wifi-m van és "csak" 130Mbps ír ki.
Mi ennek az oka? Kábelen minden OK, 1 Gps rögtön megvan.Előre is köszi a válaszokat.
ÜDV -
balazs_t
tag
Sziasztok,
Router vásárlás (illetve garis csere IPON-tól) előtt állok, és nem tudok dönteni, 3 napja fórumokat olvasok és egyre határozatlanabb vagyok. Volt egy Belkin N1 Vision próbálkozásom, nagyon szerettem mert a funkciói tetszettek volna HA működött volna és nem kell naponta 2x áramtalanítani. Mindegy visszavittem elismerték, és levásárolhatom (vagy ráfizetek jobbra..).
Gondolkodtam ezen az Asus N16-on, vagy D-link 655/685/855 esetleg NETGEAR WNDR3700.
Tényleg az az érzésem, hogy az árral (és a funkciók számával) egyenes arányban szaporodnak a problémák is.
Szóval ami nekem kéne Gigabit minden porton, N-es wifi ha lehet dual-band, a Firmware-t nem fogok programozgatni szóval az open source nem annyira érdekel, esetleg ha van rajta egy kijelző az nekem bejönne ( tudom parasztvakítás de az az egy tetszett a Belkinen, nagyon hasznos volt néha, láttam hogy mikor fagyott le hehe )
De ami a legfontosabb, hogy ne kelljen áramtalanítani naponta, hetente, és ne dobálja le szegény asszony laptopját, és ha lehet (bár tudom ez már szinte lehetetlen) működjön a Qos hogy lehessen 24/7 torrentezni. (Az árról szándékosan nem beszéltem egyelőre próbálom megtalálni a műszakilag megfelelő routert.)
Előre is köszi
B. -
yetko
csendes tag
válasz
vargalex #8699 üzenetére
Ja és ha már írtad, gondoltam megemlítem, de a TP-LINK újabb routerein van auto-detect funkció amivel elvileg meg tudná mondani, hogy a modem meg az ISP milyen kapcsolatot akar. Ezért is volt fura, hogy Static IP-t mondott, és egyébként a logjában is azt írta, hogy no DHCP server detected. Az Edimax meg MAC regisztráció után fél perccel már csatlakozik is. WTF
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuponkunyeráló
- Nincs megállás akkuméretben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mini-ITX
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- nVidia GeForce RTX 2070 (TU106)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Canon EF 300mm f/2.8L IS USM teleobjektív - Újszerű -
- EVGA 1080Ti SC2 11GB Ajándékokkal, Ingyenes szállítás!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz - Garancia 2026.10.17 - Ingyen posta
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD AURA EDITION - Garancia 2034.10.03
- ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB - Garancia 2027.10.03
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest