Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55051) péjé válasza Bikkrom (#55049) üzenetére


péjé
őstag

szia,
ez sztem az elkoszolódott panelek/szűrők miatt van, az eladónak látnia kellett ezeket a foltokat, nem szállítás közben alakul ki. Egy ultrahangos takarítás kb 10-20eft között van valahol. Elég nagy szerencsével egy takarítás elég lehet de cserére ne is gondolj, a gép értékét nézve gazdasági totálkár lenne.

(#55052) Dorian


Dorian
félisten

Ha már foltok:
Lámpacsere után amikor beüzemeltem a projektort, észrevettem, hogy fekete képen van egy csomó folt, minden bizonnyal belső por miatt. Batyo mondta is amikor nála volt a proji, h a következő lámpacserét érdemes lenne egy full tisztítással összekötni.
Bármi élő képtartalom esetén ezek nem láthatóak, úgyh annyira azért nem izgat, de mivel korábban nem vettem észre ezt, kíváncsi vagyok:
- Pusztán lámpacsere során nem kerülhet a belsejébe por?
- Mivel az új lámpa (újkorában) jóval erősebb, mint a régi (az élete végén), lehetséges, hogy korábban csak simán nem lehetett látni a limitált fényerő miatt?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#55053) Cseneles válasza Dorian (#55052) üzenetére


Cseneles
őstag

Lehetett látni csak nem figyeltél fel rá mivela probléma kevesebb fényerőn mérsékeltebben jelentkezett. Kis szemléltetés belső tisztitással kapcsolatban. Pár napja egy mozis barátomnál lámpát cseréltem az F32 Vizsimes gépében. Régi lámpákkal 10,6fl fényerőt mértem 305cm széles hangáteresztő vásznon igaz egyik lámpa 250w-os volt a 300 helyett. Beletettem 2 gyári modult és nem emlékszem pontosan de 22fl körüli fényerő fogadott vászonről visszamérten. Felhívtam figyelmét ,h mikor raktam bele a lámpát láttam hogy a szinkerekek iszonyat koszosak, említése szerint 1700 vetített óra óta nem volt tisztítva a készülék. Felhívtam figyelmét, hogy tisztítás után még 2fl körüli fényerő nyereséggel számolhatunk és legalább későbbiekben nem kell tükröket cserélni ha idejében tisztítva lesznek. Átesett a tisztításon majd másnap nála újra mértünk egy értéket ami 26.13fl volt.

Most is szeretném kiemelni a tisztítás fontosságát, nem éri meg elsporolni azt az 1000 óránként 20-40000ft(utóbbi LCD,DLA,XSCRD) költséget géptípustol függően.

[ Szerkesztve ]

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#55054) Vhiktor válasza Cseneles (#55053) üzenetére


Vhiktor
veterán

+1

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#55055) Bikkrom válasza cinemazealot (#55050) üzenetére


Bikkrom
senior tag

Köszönöm szépen a választ neked is és péjé-nek is!

1600 óra van benne. Nem tudni hol volt eddig használva. Sajnos csak ilyen minőségű képeim vannak, remélem látszik. Érdekes mód a Sony felirat feletti rész nagyon elhalványul ha bemelegszik, de a jobb és bal alsó sarok marad lilás sötét.


Egy 10-es volt, akkor takarítani tényleg nem éri meg. Lehet jobban járok ha alkatrésznek eladom?
Kölyköknek akartam a szobájába preziket, feladatokat, egy-két mesét levetíteni. 16:9-ben nem annyira zavaró, halványan lógnak be a képbe, de a gép is 4:3-as, meg a tartalmak nagyrésze is amit nekik szántam. Ott meg nagyon zavaróak a foltok.

Akkor tuti nem a szállítás hanem ez hosszú idő alatt lerakódott por? Eladó szerint két oka lehet: szállítás vagy tényleg ott voltak a foltok, de nem vette észre, mert 16:9-ben próbálta ki.

Batyo lehet szívrohamot kap ha most olvassa, de mivel filléres gép, házilag ennek a takarításnak neki merjek fogni? Laptop szétszedni, kitakarítani, pasztázni, telókban kijelzőt cserélni nem okoz gondot, mindig jól sikerültek. Vagy ehhez mindenképpen ultrahangos tisztítás kell? :F Gondoltam szétkapom, hozzá sem érek semmi optikához, üveghez, csak kompresszorral vagy sűrített levegővel kifújom az optikai részeket. Meg teljesen kitakarítom a belsejéből a port mindenről.

Fene vinné el ezt a gépet. :) Gondoltam kipróbáljuk tv helyett nekik. Ezt még véletlen sem tudják a plafonra szerelve összetörni, mint egy tv-t. Aztán kaptak volna valami normális full hd-st ha bevált. Erre elsőre belefutok :W . 200+ értékelése van a vaterán az eladónak, csak pozitív. Veszett már több Mohácsnál.

Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

(#55056) Vhiktor válasza Bikkrom (#55055) üzenetére


Vhiktor
veterán

Hát nekme ez elég kukának tűnik :(
Ha ezt az eladó nem vette észre akkor vak (mármint ha ott voltak eladás elött, nem akarok rögtön rosszat feltételezni).

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#55057) péjé válasza Bikkrom (#55055) üzenetére


péjé
őstag

Sűrített levegős kifújás nem jó ötlet. Csenelest kérdezd meg hátha van vmi ötlete hogy megmenthető-e. Régi lcd vetítőt nagyon meg kell nézni, inkább válassz egy 720p használt dlp-t.

(#55058) Cseneles válasza Bikkrom (#55055) üzenetére


Cseneles
őstag

Ranezesre ez csak por de eleg ramaty a foto. Raforditott fisztitasi koltseget nem eri meg a keszulek.

[ Szerkesztve ]

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#55060) horvathimi2 válasza proci985 (#55006) üzenetére


horvathimi2
csendes tag

Először is köszi! Ez már egy jó kiindulási alap számomra. Akkor gondolom ez már a 3D-s filmekhez is elegendő. Azt szeretném még megkérdezni, hogy ezek a motoros oldalfeszítés nélküli vásznak nem kezdenek el hullámosodni egy idő után? Illetve, ha van légmozgás a helységben(pl. Közelében van a klíma). Akkor nem fog a vászon is kicsit mozogni ettől?

(#55061) horvathimi2 válasza m3ss (#55010) üzenetére


horvathimi2
csendes tag

Értem it mondasz. Én is jobb szeretnék meggyőzödni a saját szememmel erről. Így élni szeretnék az általad felkínált lehetőséggel. Nekem a jövő hét folyamán jó lehet. Neked?

(#55062) BBéci válasza horvathimi2 (#55060) üzenetére


BBéci
titán

Az oldalfeszítettek is képesek hullámosodni, jó ha tudod. Nyilván nem annyira, mint a feszítés nélküliek. Minél vastagabb az anyag, annál kevesebb az esélye a hullámosodásnak. Fontos az alsó rúd tömege, azon sok gyártó spórol. Minél nehezebb, annál feszesebben tartja a vásznat. A légmozgásra is kevésbé érzékenyek. Nálam is pont ráfúj a klíma, hiába hajtottam koppanásig a terelőlapokat, de alacsony ventilátor fokozaton, ami a már lecsökkentett hőmérséklet tartásához elegendő, nem mozgatja

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#55063) m3ss válasza horvathimi2 (#55061) üzenetére


m3ss
veterán

jaja, jo a jovo het. be tudok sotetiteni eleg jol, de azert nem tokeletes, inkabb sotetben lenne celszeru jonnod. beszeljuk meg privatban.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#55064) Vhiktor válasza horvathimi2 (#55060) üzenetére


Vhiktor
veterán

Az összes ami nem fix keretes elöbb utóbb valamiylen mértékben hullámosodni fog.
Az légmozgás simán belengeti, de persze függ attól, hogy mekkora légmozgásról beszélünk. Pl ha elmegyek az enyém elött vagy teszek veszek körülötte akkor 1 percig simán mozog utána.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#55066) horvathimi2 válasza BBéci (#55062) üzenetére


horvathimi2
csendes tag

Köszönöm a hasznos infokat! Igazából eredetileg fix keretest akartam, de az asszony megvétózta. Valahol jogosan, hiszen a nappaliban elég hülyén nézne ki, hogy ott van a falon egy akkora vászon. Egyébként ennek az oldalfeszítésnek nem az lenne lényege, hogy ne hullámosodjon?
Nekem is klíma mellett van a vetített felület. Pont ezért is kérdeztem. Bár film közben nem szokott menni csak előtte.
A vászon vastagságát honnan fogom megtudni? Ilyen paramétert leírva eddig nem láttam ott ahol néztem. A súlya le van írva, de ez nincs.

(#55067) horvathimi2 válasza m3ss (#55063) üzenetére


horvathimi2
csendes tag

Rendben. Akkor a többit privátban.

(#55068) horvathimi2 válasza Vhiktor (#55064) üzenetére


horvathimi2
csendes tag

Húha ezt mondjuk nem gondoltam volna hogy akár egy ilyentől is megmozdul. Egyébként a hullamosodás kb mennyi idő után kezd el latszódni? Behatárolható? Nem zavaró már úgy filmezni rajta?

(#55069) Dorian válasza horvathimi2 (#55068) üzenetére


Dorian
félisten

Az én oldalfeszítettem is hullámos. Oldalfényben kifejezetten gusztustalan, de szembefényben nem igazán látszik.
Nemigazán = ha középszínű homogén képet teszek ki rá, akkor nagy szemmeresztgetéssel észrevehető egy nagyon kicsit az oldalfényben látható problémák 15%-a, de nemhomogén álló, vagy mozgóképnél semmi.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#55070) Vhiktor válasza horvathimi2 (#55068) üzenetére


Vhiktor
veterán

Alapjáraton nem látom, de tudok küldeni olyan teszt videót ami gyorsan mozog horizontálisan, na ott viszont kijön mint az állat :Y , de ilyen nincs a filmekben, filmek alatt még sosem vettem észre.

Nekem fél év alatt már elkezdett hullámosodni.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#55071) Dorian válasza Cseneles (#55053) üzenetére


Dorian
félisten

Mondtam Batyónak, hogy ha úgy érzi, akkor tisztítsa is ki, de azt mondta ráér majd a következő lámpacserénél. Valószínűleg akkor a tükröket is újra be kell állítani, mert most koppra vannak tekerve az állítócsavarjai, hogy megszűnjön az alul-felül korábban látható sárgás és lilás elszíneződés, így tovább nem lehet állítani, ha elmozdulnak. Az azért majd meredekebb dolog lesz ha jól tudom.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#55072) m3ss


m3ss
veterán

en is hasznaltam hullamos vasznat par evig. ha horizontal panningol a kamera eleg zavaro tud lenni. foleg ha epulet, egyenes, horizont van a kepen kepen. jatekokban, windowsban meg szembetunobb. egyenfuggo sztem, ki mennyire toleralja...
sztem amugy nem feltetlen csunya egy fix vaszon a falon ha igenyesen be van rendezve a kornyezete. persze ha extrem nagy a falhoz/belmagassaghoz kepest akkor nehez...

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#55073) spiky03 válasza Dorian (#55071) üzenetére


spiky03
veterán

Nálam is van egy hoszabb folt középen. Pontosabban a kép közepént fent és az "nyúlik le" majdnem a kép feléig.
Csak akkor látni, ha egyszinű kép van a képen.
Pali azt mondta, hogy majd az első égőcserélnél elég lesz kitisztítani vagy megnézni.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#55074) Rumcsaka válasza BIGi75 (#54933) üzenetére


Rumcsaka
tag

Ja ja...igaz!
A 3D-t sajnos már nem is ismeri... :(((

(#55076) qqzs


qqzs
őstag

Nem lehet prohardveres hirdetest se linkelni?

Eladó: GTS450

(#55077) Janaboy válasza qqzs (#55076) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Nem, csak aláírásban lehet, de ezt őstagkent tudhatnád ;)

Janaboy

(#55078) horvathimi2 válasza Dorian (#55069) üzenetére


horvathimi2
csendes tag

Ez azért nem hangzik annyira jól. Egy kicsit elvette a kedvemet az egésztől. Viszont, ha azt mondjátok film közben nem látszik, akkor azt még elfogadom. Mert az a fontos, hogy ott ne legyen zavaró.

(#55079) horvathimi2 válasza Vhiktor (#55070) üzenetére


horvathimi2
csendes tag

A fentebb leírtam Doriannak, hogy ez eléggé lohasztóan hangzik. Az a video érdekelne. Csak úgy kíváncsiságból, de akár egy film közbeni is. Egyébként Te milyen vásznat használsz? Azért az a fél év se túl hosszú idő.

(#55080) BBéci válasza horvathimi2 (#55079) üzenetére


BBéci
titán

Dorian vászna az egyik legjobb; Stewart Filmscreens. Tehát ha az képes hullámosodásra, akkor mit vársz a többitől?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#55081) BIGi75 válasza Dorian (#55069) üzenetére


BIGi75
senior tag

2 éves Grandview Cyber Suprema, négyrétegű üvegszálerősítéses vászonnal [link] ;
[kép] [kép] [kép] [kép]
Oldalfényben elég gáz ahogy kinéz, film közben viszont ebből semmit nem látok. A korábbi vásznaim széle vízszintesen hullámosodott, ez meg kissé előre hajlik, de tartja az egyenességét, mint ha ívelt képernyőnek képzelné magát :D Mondjuk jobb ez így. De legközelebb már én is oldalfeszítettet szeretnék.

[ Szerkesztve ]

(#55082) BIGi75 válasza BIGi75 (#55081) üzenetére


BIGi75
senior tag

..vagy fixet, ha lesz újra gyerekszobám :DDD

(#55083) cinemazealot válasza Bikkrom (#55055) üzenetére


cinemazealot
addikt

Hű, ez eléggé gáz! :Y Szigorúan magánvélemény, de számomra elképzelhetetlen, hogy a szállítástól lett ilyet, illetve hogy ezt az eladó korábban nem látta. Az sem mentség, hogy esetleg csak 16:9-ben használta, mert a teljes képernyős Sony logót minden bekapcsoláskor látnia kellett. Az viszont legyen tanulság, hogy úgy nem szabad használt gépet venni, hogy előtte nem kérünk fényképet a vetített képről (még ha az sokszor becsapós is) VAGY nem próbáljuk ki személyesen.

(#55084) Vhiktor válasza horvathimi2 (#55079) üzenetére


Vhiktor
veterán

Olyan jelenet kell ami gyorsan mozog oldal irányba és az sem baj ha 60fps-es a video, így hozható elő a legjobban.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#55085) Mik76 válasza BIGi75 (#55081) üzenetére


Mik76
senior tag

Szepen van elrejtve. :K
Amugy mintha lenne bal oldalt valami nagy gyurodes ami user error kinezetu...

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#55086) BIGi75 válasza Mik76 (#55085) üzenetére


BIGi75
senior tag

Köszi, sk elrejtés:)
Nem hiszem, hogy user error, nem kapott semmi fizikai behatást. Mindkét oldalán van, csak a jobb oldal felől világítom, ott emiatt kevésbé látszódik. Így nyúlt, 1 nagyob hullám lett benne mindkét oldalon, ami előre hajlik és megtöri a síkot. Nem zavar vetítéskor, nem látom.

(#55087) horvathimi2 válasza BBéci (#55080) üzenetére


horvathimi2
csendes tag

Semmit. Nyilván az nem gond ha hullámosodik. Csak filmnézés közben ez ne legyen zavaró és n rontson az élményen. Gondolom nem vesz el az élményből, mivel itt elég sokan ilyen típusú vásznakat használnak. Bár lentebb BIGi75 kolléga képein látható hullámosodás engem már így a képeken is zavar. Megmutattam páromnak és Ő is pont ezt mondta. Pedig nem nagyon érdekli ez az egész. :D
Igazából nem gondoltam volna, hogy akár még egy oldalfeszített is hullámosodik, de ez van. Hiszek nektek, hogy ez így is jó.

(#55088) horvathimi2 válasza Vhiktor (#55084) üzenetére


horvathimi2
csendes tag

Akkor ez normál Blu-ray filmeknél nem jöhet elő. Mi 1080p 24 fps filmeket nézünk csak. Illetve 3D-s filmeket.

(#55089) Vhiktor válasza horvathimi2 (#55088) üzenetére


Vhiktor
veterán

Ha gyors oldaliranyu mozgas van a filmben elojohet.
De én filmek alatt nem nagyon tapasztaltam, de pl egy termeszetfilmnel ahol sok pannelo mozgas van lehet jobban elojohet.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#55090) Dorian válasza horvathimi2 (#55087) üzenetére


Dorian
félisten

Ez kb. olyan téma, minthogy a plazmákba beleég a tévécsatorna logója: Lehet ezen parázni még állandóan homogén képeken sasolni ha magunkat akarjuk szívatni, csak felesleges. Én vagy 4-5 éve egyáltalán nem foglalkozom ezzel a tévén. F1 futam, vagy beszélgetős műsor után a fehér fix részek egy kis darabig látszanak, de eltűnnek, film közben meg úgysem látszik.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#55091) BIGi75 válasza horvathimi2 (#55087) üzenetére


BIGi75
senior tag

Pont azért tettem fel, hogy lásd, ilyen hullámok nem rontják az élményt. A gond azokkal a vásznakkal van, amin függőleges vagy a feltekeréstől vízszintes, vagy a sarkok felé irányuló hullámok vannak. Ez lehet a gyenge vászonanyagtól, a nem teljes vízszintes felhelyezéstől, a gyenge alsó súlytól, a pontatlan alsó hegesztéstől...stb. A kép széle minden oldalfeszítés nélküli vászonnál idővel "elindul valamerre", általában előre.

(#55092) Vhiktor válasza BIGi75 (#55091) üzenetére


Vhiktor
veterán

Hát imaxben is ívelt a vászon :C

Egyébként meg igen, ahhoz brutal hullám kell hogy normális felhasználás es filmek esetén szembetűnő legyen.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#55093) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Aki projektort néz és PC-keresztül játszik le, ajánlom neki a riitek mini billentyűt nem drága. Nem kell felugrálni a géphez, nekem nagyon bejött. Nem csak MPC_hez használom hanem ha youtube videókat nézünk.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#55094) ctrlaltdel13 válasza Khaosz55 (#55093) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Van rajta kapcsolható világítàs?
Én a k400-at olyanra cserélném.

(#55095) Bikkrom


Bikkrom
senior tag

Meglett a splitter a projektorhoz. Premiumcord lett végül, rászántan. 1 input, 2 output. Projektor és monitor. Hogy a monitoron belőjek mindent (letöltés, felirat, nyelv stb), aztán csak indítom a projektort és megy a film. A forrás egy tv box. Hát nem jött be ez a splitter téma. :(

Összedugtam, bekapcsoltam, aztán se a projektoron, se a monitoron nincs kép. Gondoltam kilövöm a tv boxot. Ohh szuper, van mindekettőn kép. Gondoltam ezt még kibírom, hogy minden projektor bekapcsolásnál újraindítom a tv boxot (H96 Max X3). Na de itt jött a feketeleves, amint kikapcsolom akár a projektort akár a monitort a másikon is rögtön nincs jel. Bármit is csinálok csak akkor van jel ha újraindítom megint a tv boxot. Ez így használhatatlan. Lényegében akár a monitort akár a projektort kapcsolom ki vagy be onnantól nincs jel amíg a tv boxot újra nem indítom. Másnak is ilyen a splittere vagy én kaptam hibásat? :(((

Köszönöm szépen a segítséget előre is! :R

Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

(#55096) péjé válasza Bikkrom (#55095) üzenetére


péjé
őstag

Milyen típus? Én anno többet is kipróbáltam mert nem akartak úgy működni ahogy szerettem volna, az ugreen márka jött be, én is splittert kerestem mert csak 1 hdmi kimenet volt az AVR-en. Az eltérő felbontás bekeverhet, ha az egyik fullhd akkor általában mind2 kimeneten fullhd jel van. Ez az újraindításos dolog sztem EDID probléma miatt lehet. Online shopokban több helyen kapható splitter, 2 hét elállás van, ha nem működik akkor visszaküldöd, én az amazonra küldtem vissza kettőt is.

(#55097) Vhiktor válasza Bikkrom (#55095) üzenetére


Vhiktor
veterán

Szerintem itt a tv box okozza a problémát valószínűleg a projektornak és a monitornak is más a felbontasa a tv box meg autóra van állítva így megzavarodik

Nekem is premiumcord splitter és switch van otthon, tökéletesen működik, de én fix felbontason használom a forrás eszközt.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#55098) Bikkrom válasza péjé (#55096) üzenetére


Bikkrom
senior tag

Egy ilyen lett. Az a fura, hogy akkor is restart kell a boxnak ha csak a monitor van rajta és a projektor még nincs bekapcsolva.

Vhiktor:
Csak az a fura, hogy nem ad jelet egyáltalán egyiken sem ilyenkor, se a monitoron, se a projektoron. Amíg a boxot nem resetelem. Érted akkor is kellene valami jel menjen a monitorra legalább, legalább más felbontásban. Megpróbálom akkor a felbontást áttenni. Androidos boxokon hogy lehet fixre tenni a felbontást?

Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

(#55099) BBéci válasza Bikkrom (#55098) üzenetére


BBéci
titán

El kell felejteni az Androidot! CoreElec a megoldás.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#55100) Bikkrom válasza BBéci (#55099) üzenetére


Bikkrom
senior tag

CE is van rajta, azon is ezt csinálja. Azért vettem amlogicot, hogy menjen a CE.

Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.