- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
Vhiktor #54798 üzenetére
milyen szinkerekek lehetnek az f22-ben? 6x-nal lassabbat nem akarok...
akkor az f22 egy kategoria nagyjabol a w2000-rel. uveg optika, hasonlo kontraszt es input lag, hasonlo ar. melyiket vennetek? fenyeroben? ahogy latom f22-bol van tobb fele optikaval szerelt.
vaszon 113" 1.4 gain. vetiteni 3.5-5m tavolsagrol akarok.
valszeg ez a hasznalt 1080p dlp vonal lenne a legokosabb, aztan par ev mulva esetleg egy 9400.lcdnel, pontosabban 9400-nal irisz az hogy mukodik? tudom szabalyozni ezzel manualisan, hogy mennyit fenyt akarok a vaszonra? szoval be tudom allitani, hogy 2d-ben meg az en 1.4 vasznammal se legyen tul sok a feny? 3d-ben meg ha akarom vilagit ahogy kell?
benq 1070+ mennyit erhet parszaz oras lampaval? ahogy lattam 80-90-ert mennek a 1090-ek ha vannak, lehet 50-60 ezerert is nehez lesz eladnom?
-
Vhiktor
nagyúr
uhd35 nem hogy jobb a W1070-tól, hanem sokkal roszzabb kontraszt terén, kb a fele
F22 attól függ milyen, van belőle több színkerékkel szerelt, mozira a sima vizsim való. A vizsimes 2000:1 felett van valmivel, a többi meg alatta.
Epson 9400 kikapcsolt dinamikus írisz mellett nagyon maximum 4000:1 körül.
-
m3ss
veterán
válasz
proci985 #54795 üzenetére
ja mar nem aruljak, jol elkalkulaltam...vennem kellett volna errol a w1090/w1110/w1120/w2000 vonalrol egy uj szamlas vetitot amig arultak oket...vmiert en azt hittem, hogy ezek kb. egy kategoriaban vannak a 1070+-szal, de ezek szerint meg joval jobbak kontrasztban.
remelem f22 kepe be fog jonni, vagy talalok egy w2000-et jo aron..vagy ramegyek a 9400-ra, 500 korul is lattam avx-en, mar elgondolkodtam...
9400-at bp-en es a kornyeken hol lehet demozni? -
m3ss
veterán
segitsetek kicsit tisztabban latni. ahogy latom a 1070+ kalibralt kontrasztja vhol 900:1 korul lehet. viszont a w1090/1110/2000 vetitok mar 1700-2000:1 korul vannak. tehat 2x jobb a kontrasztjuk. ez szemmel hogyan erzekelheto, kicsit lesz jobb vagy arcon fog csapni?
optoma uhd35 azt nezem, hogy kontraszt teren nem tul jo, meg a 1070-nel is alig jobb. benq vetitokon se tudok kiigazodni, miert kaphato itthon 45 fele tipus? w sorozatbol nem is latok csak 4k felbontasut mar...egy f22-nek mennyi a kalibralt kontrasztja? es az epson 9400-nak?
-
péjé
őstag
válasz
danieltailor #54790 üzenetére
Ha használt jöhet akkor ez és többet nem nézel epsont, hétvégén láttam vetíteni ezt a gépet nagyon jó, eladó korrekt... [link]
-
péjé
őstag
válasz
ericdrawen74 #54791 üzenetére
hi,
ha csak játékhoz keresel gépet akkor jó lehet, HDR nem lesz, nagyobb színtér nincs, pixeleltolásos 4K van, alacsony input lag van, alkalmankénti filmezésre okés.
esetleg ez, fullhd-ban 5ms az érték... [link] -
ericdrawen74
senior tag
Üdvözlet!
A BenQ TK700STi-ről tudna valaki véleményt mondani? Egy Acer Nitro G550-et váltana. -
danieltailor
csendes tag
Sziasztok,
Gondoloodom egy epson tw 5700en. Kinek milyen véleménye van róla? Most 230 ért van ami már elfogadható ár.
Ha valaki tud hasonló árban jobbat, arra is nyitott vagyok!
Falra vetítenek első körben, de tervezek vásznat is majd.
koszonom -
m3ss
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #54787 üzenetére
pont azokat nezegettem meg, az tuti lenne...egy kocsibeallot is osszedobhatnal nekem amig demozok
rogton kiderulne ugyanolyan korulmenyek kozott mekkora elorelepes ez, na meg te is tudnal viszonyitani a te szobadhoz, erdekelne mas velemenye...egy mennyezet festesen mar gondolkodok egy ideje, sztem ez a vaszon nagyon sok fenyt kap onnan..milyen vaszonra vetitesz vele?amugy hangfal cseren is gondolkodok egy ideje, gyerkoc miatt az allvanyos frontot (602 s3) probalnam cserelni vmi allo hangfalra (603/604 s3) hatha azt nem boritja magara...de nem talalok realis aron pedig egy eve nezem kb..
azon is gondolkodtam mar, hogy eladom mind az 5 hangfalat es nezek vmit helyette. foldre rakott polcsugarzonal valszeg egy markaidegen allo hangfal is jobb lenne ujan 400-500 brutto korul lehet vmi hallgathato 5.0-at kapni ahol a frontok allo hangfalak? -
m3ss
veterán
hello
benq 1070+ projektort cserelnem, tudtok ajanlani valami 1080p vetitot ami jelentos tovabblepes lenne?
jelenleg 113" 1.4 diamond screenline vaszonra vetitek, ha meg cserelnem is a vasznat gain miatt ennel nagyobb vaszon nem fer el.
filmekre es jatekokra lenne haszanalva, nem kell 120hz es 5ms input lag, de 80ms se legyen azert..otletek? -
Vhiktor
nagyúr
-
péjé
őstag
válasz
Vhiktor #54778 üzenetére
Megtaláltam, latency néven méri ill. van még pár másik infó, ezek folyamatosan változnak a játék alatt.... [kép] Elvileg ez a késés ami a kép létrehozása a GPU-ban ill. a megjelenítése között eltelik. Az F22 értékét sztem kimérték a Barco-nál (mondjuk a Leo Bodnar-féle készülékkel) és megadják az adatlapon, ez 25ms. A játék jelez nekem mondjuk 35ms-t, ez a többlet gondolom a kábelek, erősítő stb-ből adódik össze. Lehet hogy ez csak egy viszonyszám lesz és nem tűpontos de mivel úgy látom hogy a többiekhez képest a felső negyedben van általában ez az adatom (BF5-ben ez látható) akkor sztem jó input lagja van ennek a vetítőnek. Pláne ha arra gondolok hogy a legtöbben tévén játszanak. Megjegyzem ps4-el jobb ez az érték mint xbox-al ugyanazon a rendszeren.
-
Vhiktor
nagyúr
Én kétlem, hogy tudná mutatni az input lagot, ahhoz kellene mérőeszköz ami a képernyőn méri, anélkül nem megy.
Amit a BF kiírhat az a játékon belüli frame time lehet, hogy emnnyi ideig tart 1 frame kirenderelése, de az teljesen más. Pl ha stabil 60 fps-el fut a játélk akkor a framtie 16.6666 ms -
-
péjé
őstag
válasz
cescenet #54772 üzenetére
Az F22-es adatlapján 22ms vagy ilyesmi szerepel, kb ennyi mert ilyet használok egy ideje és FPS játékhoz is simán jó. Az infocus sp8602-t is feltettem egy kis időre és a PS4 kb ua. értékeket mutatta mint az F22-nél, persze minden képjavító cuccot ki kell kapcsolni játéknál. Érdemes azért utánakeresgélni mert némelyik gép eléggé magas értéket mutat. Az a legtisztább ha viszel magaddal próbára egy ps-t.
-
cescenet
csendes tag
DLP projektorok között mekkora szórás van input lag-ban?
Régebbi felső-középkategóriában gondolkodom a fórum átpörgetése után, Barco f22, Infocus sp8604, stb.
Nagy eltérésekre lehet számítani, vagy mindegyik 30ms alatt/kürül marad? -
Iludka
tag
Sziasztok. Kérdésem a következő: Van egy Benq W2000 tipusú projektorom. Egyik Hdmi-re van közve a 7.1 Erősítő. A másikra ha tennék egy Google Chromcast-ot, az tovább binné az erősítőre a hangot? Illetve ha valaki használ ilyet minőségbe mit lehet várni? Köszönöm a válaszokat!
-
birmar2
csendes tag
Szép napot!
Számomra teljesen idegen terepre tévedtem a projektorok kapcsán, így segítséget szeretnék kérni.
Főleg prezentációk bemutatására, néha videók lejátszására keresnék projektort.
Oktatási célra lenne, egyszerre maximum 6-7 fő nézné.
Egy bizonyos falra tudnám vetíteni (tehát falra szerelhető vetítővásznat tervezek), a faltól kb. 5 méter távolságnyi helyem van.
Sötétítés meg van oldva, így az nem probléma.
Árban 100e Ft alatt gondolkozom.
Köszönöm! -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Pro Koryak #54757 üzenetére
Ott a link az aláírásomban. Videó formátumban készülnek, youtube csatorna:
[link] -
sony89
tag
Várjuk a tesztet Vikhtor... 😊
-
Vhiktor
nagyúr
Jövőhéten kapok egy Samsung LSP9 lézer projektort tesztelésre, hát kiváncsi leszek rá
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest