Hirdetés
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz samu000 #61350 üzenetére
Úgy értettem, hogy annyira húzd le, ameddig engedi a fan clips.
A hűtőbordán lévő lyukakba ütközésig told le a drótot...
A venti max. a hőcsövek tetejéig ér, nem nyúlik túl azokon!
Itt jól látható, hogy meddig tudod lehúzni:[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
MaxxDamage
félisten
válasz Zsinder #61352 üzenetére
Nem vészes az !
Én is megvettem a Mugen 4 -et azt nagynak és nehéznek tűnt, de mikor lecseréltem Phanteks -re na az már tényleg nagy darab lett (pont befért a HAF 912-P házba "pont" - mintha abba tervezték volna... )
Specifications -nál (gyártói oldalon pl.) látszik a mérete a kis hűtő(k)nek Itt a 212-EVO isL
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
muszor
tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy milyen hűtőt ajánlanátok 20ezer Ft-ig egy 160mm -es cpu hűtő helyre, i5 4670 3.4Ghz-es proci fölé, amit nem fogok húzni. Szeretném ha jó csendes is lenne, max 40 dB, és max 50-55 fokos legyen a proci ha full hdban játszom a Gainward GeForce® GTX 760 Phantom kártyával...Vagy legalábbis ár érték arányban keresem a legjobb lehetőséget, am hosszú távra megfelelne. Van ilyen? előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
zsoltee
-
Kar07
tag
Sziasztok!
Van egy régebbi Amd 5050e proci, egy gyári hőcsöves hűtővel ami már elég hangos, gondolkodom a cseréjén, de fekvő a gépház, max 10 cm magas hűtőnek van hely.
A Deepcool Archer-t néztem. Ez hogyan hűt, érdemes cserélni rá a gyári hőcsövest?
Egy felesleges, régi Thermalright XP-120 hűtőm is van itthon, ha barkácsolok rá felfogatást am2-re, akkor az jobb lenne mint a gyári hűtő vagy az Archer? Ha nem igazán, akkor inkább nem szórakozok vele.
(gyerek gépe, csak ritkán megy, nem költenék rá sokat...)Köszönöm!
-
Kar07
tag
válasz Potzee #61359 üzenetére
Ebben nem vagyok biztos, de lehet nem jól nézem. Ilyen az XP-120 lefogató kerete, amibe a kampók beakadnának, viszont ilyen van az am2-es alaplapomon, amire nem tudom hogy rátenni gyárilag. (Bár most nincs előttem, de otthon megnézem megint.)
Létezhet olyan am2-re való rögzítő keretet amihez jó a xp-120?[ Szerkesztve ]
-
TXT
őstag
Koszonom a tapasztalatod, valahogy gyanitom, hogy a szimpla radis kompakt vizhutok kevesbe lehetnek hatekonyak, mint az igazan nagy teljesitmenyu leghutok. Viszont kevesebb helyigenyuk van a procin es korulotte. Esetleg valami brutal vastagsagu szimpa radiatoros megoldas lehet olyan hatekony, mint egy leghuto a felsohazbol?
Egyebkent most EZZEL szemezgetek....
-
Kar07
tag
válasz Potzee #61361 üzenetére
Egyéb sajnos tartozék sosem volt hozzá nekem, csak a S478-as keret és a rögzítő fülek. Eddig nem is hiányzott más, de így már legalább tudom hogy mi kellene hozzá. Köszi
Talán van egy kis szerencsém, és találok használt keretet ami jó lehet hozzá, vagy marad a barkács megoldás. -
kwzatz
őstag
Sziasztok!
Gigabyte GA-F2A88X-D3H alaplapba AMD Athlon II X4 760k procihoz milyen CPU hűtőt tudtok ajánlani Sharkoon Vaya II házba olyan 5-6e Ft körül? Előre is köszi a választ!
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Forestgreen #61328 üzenetére
Szerencsésebb lehet a kis ihs miatt a talp kialakítása, mint a Brocken 2 esetén, ahol közvetlenül érintkeznek a hőcsövek.
-
kurtzyx
tag
Üdv! [megint ]
Előzmények: corsair 250D + i54570 /90 témakörbe arra jutottunk, hogy corsair h75
Na most: Odaát milyen gépet topicban a cucc említése is zavargásokat okozott
A problematiak az, hogy a 250Dnek nincs hátulsó ventije hanem oldalra szív + 95mm a max cpu cooler magasság. Valakinek vmi ötlet? [akár arra is, h mi ez a közutálat a hydro széria felé ]
Közbe elnézek ház topicba is hátha akad vkinek alternatíva a házra. -
Eduardo89
aktív tag
Üdv ismét!
Be Quiet! Dark Rock Pro3 hűtőről szeretnék egy véleményt kérni. Mennyire jók a hűtési tulajdonságai pl egy Scythe Ashura-hoz képest ?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
rudii
tag
Sziasztok!
AMD FX-9370 4.40GHz AM3+ hoz ami 220W TDP-s keresek megfelelő, hatékony, halk hűtőt. Az alábbiak közül ti melyiket ajánlanátok és miért? Több válasznak is örülnék. A döntés a ti kezetekbe van.
PHANTEKS PH-TC14PE
BE QUIET! Dark Rock 3
BE QUIET! Dark Rock Pro 3
ZALMAN CNPS9900 DF
ZALMAN CNPS12X
Válaszokat, véleményeket, tapasztalatokat előre is köszönöm! -
MaxxDamage
félisten
A PHANTEKS PH-TC14PE -nek +1 !
/halk, jó hűtési teljesítmény, dizájnos kinézet, remek anyagmínőség és jó gyári PH pasztát tartalmaz !/L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
muszor
tag
Sziasztok!
CPU hűtőt keresek.
KERET: 20.000 Ft
HÁZ: Zalman ZM Z9 U3
CPU: i5 4670 3.4Ghz
CPU hűtő hely: 160mmLehető leghűvösebb és minél halkabb hűtést szeretnék, vagyis a legjobb ár/érték arányú hűtőt.
Előre is köszönöm ha tud valaki, aki jártas ebben, segíteni[ Szerkesztve ]
zsoltee
-
Matthisa
tag
a ramoktól nem fér úgy akartam mert ac freezer 64 pro-m is úgy volt! de csak így fér fel!idióta tervezés.. az msi-től:S
-
rudii
tag
válasz MaxxDamage #61370 üzenetére
Köszönöm, már többen is mellette tették le a voksát szóval szerintem eldőlt a kérdés.
-
-
MaxxDamage
félisten
Szépen is néz ki (pl. nálam a Blue kivitelben, de van sok színbe)
[link]
/am. a Phanteks alatt LP RAM van és simán ki tudom venni 2-es Slotból, hogy a Hűtőt hagyom a helyén ... /L
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Ez léghűtésben a csúcskategória úgyhogy egy darabig biztos elég lesz a teljesítménye. Én inkább a házra és a ramokra értettem, hogy elfér e, a lappal nem szokott gond lenni. Hacsak nem olyan a kialakítása, hogy nagyon közel van a cpu foglalat a pci-e slothoz és a vga van útban. Ekkora hűtőnél azért ezeknek célszerű utánajárni még a vásárlás elött.
Most nézem ilyen lapod van? Ezen a Phanteks tuti, hogy jól a ramok fölé lóg. Ugye sima LP ramjaid vannak?[ Szerkesztve ]
-
Popes
őstag
válasz Potzee #61315 üzenetére
A szereléssel végül nem volt gond, viszont azt nem gondoltam hogy mind a négy ramslotot lefedi
A Kingston HyperX-ek és a venti között játszani kellett vele hogy legyen 1milliméter.
Holnap már remélem összeáll minden és ki is próbálom, de pasztám nem volt csak amit adtak a hűtőhöz gyárilag, jó az vagy kell valami jobb?
Deus ex machina
-
kwzatz
őstag
válasz kwzatz #61364 üzenetére
Azóta kerestem magamnak olyan hűtőt, ami elvileg minden kritériumnak megfelel, de azért jólesne a hozzáértő emberek jóváhagyása :
Sharkoon Vaya házba AMD Athlon II X4 760K processzorhoz Gigabyte GA-F2A88X-D3H alaplappal okés lesz egy Coolermaster Hyper TX3 EVO hűtő? Így ez már gondoskodik ebben a házban a megfelelő hűtésről, és hangos sem lesz? Kompatibilitási probléma sincs? Előre is köszönöm!"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
benfolds
őstag
sziasztok! AM3-as gyári hűtőbordára feltehetek ház hűtőventilátort? arctic f8 pro pwm-et néztem ki. lehet baromság, de a ház venti nem pont a másik irányba viszi a levegőt, mint a processzorhűtő ventilátora?
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Létezik olyan hűtő ami kb hozza az Ashura szintjét lga2011-re jó és valahogy úgy van kialakítva, hogy első pci-e slotba tudjak vga-t tenni. Elég nehéz dolgom van képeken majd látjátok mert az első slot nagyon közel van a cpu fogalathoz Memória nem magas. Lehet egy "játék" víz lesz most a legjobb megoldás, de hátha léggel is meg tudom oldani.Sajnos a lightningon még a gpu reactor is ott van ami kilóg.
[ Szerkesztve ]
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném a következő témában.
Van egy i5-3470-em, amit egy Cooler Master TX3 EVO hűt, az alaplapom pedig egy AsRock B75M-DGS.
Az AsRock alaplapoknál úgy van megoldva a hűtőventillátor fordulatszámának a szabályozása, hogy be kell állítani két változót a BIOS-ban (vagy az AsRock Extreme Tuning Utility-ben):
CPU Fan Speed: Level 1-től Level 10-ig
Target CPU Temperature: Ez pedig Celsius fok-ban van megadva.Egy példa:
CPU Fan Speed: Level 3 (ami forog mondjuk 1000 RPM-en)
Target CPU Temperature: 52 fokEz azt jelenti, hogy a hűtőventillátor mindaddig 1000 RPM-en forog, ameddig a CPU hőfoka el nem ére az 52 fokot. Ám amint eléri az 52 fokot, a ventillátor a teljes fordulatszámán fog pörögni.
A gond az, hogy teljes fordulatszámon marha hangos lesz a gép, ezért a kérdésem az, hogy milyen target hőfokot állíthatok be a fenti rendszerhez?
Előre is köszi a segítséget.
-
Kalwa
tag
Sziasztok!
Ehhez a géphez kellene találni egy hűtőt:
Ház: Fractal Design Define Mini (max. 160mm CPU magasság)
Alaplap: ASUS F2A85-M PRO
CPU: AMD Athlon X4 760k
VGA: AMD R7 260xÉn a Cooler Master GeminII M4-et néztem ki, de nem tudom, hogy a VGA elfér -e mellette? Valakinek tapasztalata esetleg? Köszönöm!
-
TXT
őstag
ASUS Maximus V Gene lapra felszerelheto a Thermalright HR-22 huto ugy, hogy a ramok feloli oldal legyen szabadon hagyva??
[ Szerkesztve ]
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Természetesen szemből nézve szélesebb..tehát a VGA felé/alaplap vége felé..140 vs. 150mm. Mivel volt HR-02m MIVGZn, nem ok nélkül írom, amit. 1-2mm választotta el a VGA hátlapjától, egy backplatees darab már ütközött volna..
Szerintem ne marketinget fogyassz, hanem használd a mérőszalagod ;p [link] -
CirrMee
addikt
válasz benfolds #61384 üzenetére
>AM3-as gyári hűtőbordára feltehetek ház hűtőventilátort?
Ha nem döglött meg a gyári, akkor wtf...?
>arctic f8 pro pwm-et néztem ki. lehet baromság, de a ház venti nem pont a másik irányba viszi a levegőt, mint a processzorhűtő ventilátora?
A ház hűtésére beszerelhető ventiknek megvan az a fantasztikus tulajdonsága, hogy jól, de kvázi fordítva is beszerelheted (pl hátsó ventit úgy szereled be, hogy az befelé fújjon, még jobban elcseszve a ház szellőzését). Ennek megfelelően az egyik a másiknak az ellenkezője lesz, de hogy ennek mi köze ahhoz, hogy a hűtendő felületre fújják a (z elsődleges) ventik a levegőt, szóval passz...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
TXT
őstag
válasz Speed® #61395 üzenetére
Ebben igazad is van, de az az oldala teljesen egyezo meretu, 50mm mindkettonek a VGA feloli oldala.
HR-22
HR-02 (illetve Macho Rev.A, de tudtommal ez ugyanaz meretben)
Azert az megiscsak ongol lenne, ha emiatt nem vennek meg tobben, szerintem ezt tuti figyelembe vettek.
Szivesen mericskezek, de nem tudom pontosan mihez kepest, honnan merjem.[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz CirrMee #61396 üzenetére
a gyári hűtő ventilátora nincs meg (eltűnt), ehelyett akarok egy másik ventilátort. nem értem, miért nem volt tiszta, na mindegy. most ideiglenes megoldásként el van fektetve a gépem, és a processzor hűtőbordákra rá van biggyesztve egy 12 centis ház venti (rögzíteni nem tudom, mert nagy). 38-42 fok körül mozog a phenom II x4 830-am, de ugye nincs a házon rajta az oldala, elvileg szabadon száll felfelé a meleg levegő...
-
CirrMee
addikt
válasz benfolds #61398 üzenetére
>a gyári hűtő ventilátora nincs meg (eltűnt), ehelyett akarok egy másik ventilátort. nem értem, miért nem volt tiszta, na mindegy.
Mivel most írtad le először...
Ha viszont a gyári bordára akarsz másik ventit pakolni, én mégis javasolnám az eredetileg is oda való (gy.k.: gyári) venti beszerzését, mivel egy máshonnan odaeszkábált nem biztos, hogy tud menni magasabb fordulatszám tartományban (azért ennek a hűtőbordának kell a fordulatszám, ha belelendül a proci a melóba). Bagóért lehet szerezni gyári hűtőket, nem kellene, hogy ez probléma legyen...
Vagy B verzió, itt az ideje normális hűtőt venni.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest