Hirdetés
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Üdv!
Érdeklődnék akik járatosabbak a témában, hogy a DeepCool Gammaxx S40 esetében igaz-e, hogy a felszereléséhez nem szükséges az alaplapot kiszerelni? 1150-es Asus Vanguard alaplapról van szó."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
chester91
senior tag
válasz pendre54 #60303 üzenetére
Ha a hagyományos Inteles gyári felfogatás van, akkor elvileg gond nélkül bele tudod szerelni beszerelt állapotban, egyetlen egy kérdés, hogy mennyi helyed van a házban (alsó-felső táp, mekkora lap, hol vannak a ramok)
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
bombibmw
veterán
-
Apollo_21
addikt
Hali!
A Deepcool mint márka..hol helyezkedik el? Lassan már csak a nevek másak de ugyanazt dobja mindenki piacra..lásd..Deepcool dracula alias Alpenföhn peter 2...avagy Deepcool assasin alias K2..
Tehát ismeretlenebb márka ezért olcsóbb kategóriában kaphatom meg ugyanazt más névvel?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Picturemaker #60308 üzenetére
Tehát innen a termék azonosság Akkor nincs is több kérdésem
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
RAZERX
csendes tag
Sziasztok !Silent Knight II vagy Asus V60 , Thermaltake CL-P0508 Volcan lehetőségem van választani !
Melyik a nyerő én az asust látom annak ???[ Szerkesztve ]
asus rog rampage formula,Ocz reaper 4gb ,CPU Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz Videokártya Asus R7260X 1gb ,Fsp 400w blue strom II
-
Lambos
tag
válasz Potzee #60282 üzenetére
Kicsit játszottam vele, úgy 6 órát ma délelőtt.
Forgattam jobbra balra meg ide oda rakosgattam a ventilátort.
Pasztázgattam így, úgy, amúgy. Jelen pillanatban így néznek ki a hőmérsékletek, hogy:
100% 88~90c.
0.1% 40~47c
Játék közben pedig max 75 fokra megy fel, ez közel 15~20c javulás.
Szóval a végkövetkeztetésem a következő.
A: a hűtő nem fekszik fel rendesen a processzorra.
B: normális pasztát kéne használni.Ezek közül szerintem az A lehetőség a leginkább valószínű mivel leszereléskor arra lettem figyelmes hogy a paszta eloszlása egyenetlen.
Szóval egyenlőre marad ez, majd ha tudok venni valami jobb minőségű pasztát, akkor leszedem és tüzetesebben is átnézem a felületet. Lehetséges hogy olyan apró egyenetlenségből adódik a gond ami itthon is orvosolható.Minek után az alaplappal illetve a felfogatással ezidáig nem volt gond, így ezt a lehetőséget kizárom.
Szerintem a legésszerűbb magyarázat a processzorral érintkező felületének gyártási hibája.-Was that a lightning? -No, they are taking pictures for google earth! >.>
-
zzeN
aktív tag
Hali!
Egy i5-4570 hűtésére elegendő egy Thermalright True Spirit 120? LP ramok kerülnek az Asus B85 Vanguard-ba, szóval csak tán elfér
-
DarkByte
addikt
Ez a Thermalright AXP-100 nagyon tetszetős. Az a kérdésem hogy a rögzítésével tetszőlegesen elforgatva fel lehet tenni a procira? Csak mert nekem ez pont azért lenne jó mert a hűtőjét nem a VGA felé kinyúlóan használnám és úgy beférne Ráadásul hogy a hűtőt is meg lehet rajta fordítani frankón meg tudom oldani hogy a táphűtő felette van és az is lehúzza róla frankón a hőt.
-
Potzee
addikt
válasz Lambos #60311 üzenetére
A Gammaxx 300-nak nincs borított talpa, a hőcsövek közvetlenül érintkeznek a CPU kupakjával, ezért a cooler talpát nem tudod polírozni, de a processzor kupakját igen. Érdemes lenne simára, egyenletesre polírozni a kupakot a jobb kontakt érdekében! és ezután jöhet egy jobb paszta...így újabb 8-10 C fokot nyersz!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Lambos
tag
válasz Potzee #60314 üzenetére
Csak 12 alkalommal éreztem úgy hogy földhöz vagdosom miközben szerelgettem.
Ha fenn van a ventilátor nem lehet az alaplapra szerelni, ha anélkül teszem fel a bordát kínszenvedés a ventilátort felszerelni. Szóval volt alkalmam elégszer szemrevételezni a talpát.
Abban biztos vagyok hogy nem a core i7 920-amat fogom hozzá polírozni a 7000 forintos hűtőhöz mert annak igénytelen a kivitelezése.-Was that a lightning? -No, they are taking pictures for google earth! >.>
-
Lambos
tag
válasz zovifapp111 #60323 üzenetére
Ezt már kitárgyaltuk korábban, az előző hűtővel amit 3 másikból fabrikáltam össze, jóval hűvösebb volt a cucc. Szóval kizárhatjuk hogy a proci felületével van a gond. Annak a bordának sima az érintkező felülete, ennek pedig ilyen kép.
Minden esetre gariztatni most csak úgy tudnám hogy addig nem lenne gépem.
Később veszek valami jóféle pasztát aztán AKKOR megnézem még egyszer a talpát is, mert most nincs kéznél anyag hogy újrapasztázzam utána.
Illetve az összetákolt hűtő már halott, ezért volt sürgős egy új. Viszont most hetekre nem tudok lemondani a gépről. Aztán ha nem tudok mit kezdeni vele akkor beleteszem kedves édesanyám gépébe, az 95w szóval oda bőszen elég lesz így is, magamnak meg veszek egy másikat.
Ezek után viszont biztosan nem fogok olyat venni amiről korábban sosem hallottam.
Majd inkább olvasgatok teszteket meg nézegetek képeket, hogy jó is legyen és el is férjen.-Was that a lightning? -No, they are taking pictures for google earth! >.>
-
Potzee
addikt
válasz Lambos #60324 üzenetére
Nem akarom védeni a Deepcool-t, de azért mert nem hallottál róla még lehet jó. Én nagyon sok márkával voltam így...és találkoztam már nagy brand-ek valóban szar cuccaival is.
Elképzelhető, hogy kifogtál egy hibás példányt, de ilyen előfordulhat Noctua-nál vagy Thermalright-nál is.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Lambos
tag
válasz Potzee #60326 üzenetére
Amikor másodszorra is befürdik az ember akkor már kétszer is meggondolja, a puding próbája tényleg az evés e?! Persze ezt most csak képletesen. Minden esetre, tovább nem akarom offolni a topicot, a hiba oka végtére is kiderült. Minden jót.
-Was that a lightning? -No, they are taking pictures for google earth! >.>
-
falilampa
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnem a segitsegetek kerni, hogy milyen hutot vegyek 8-10.000HUF korul! A celom az lenne, hogy minnel halkabb legyen es semmi tuning, mert gameleshez ritkan hasznalom (hala a programozni nem tudo kodereknek amugy is 1-2 mag porog csak).
i5-2500k - stock hutovel
fractal design core 1000 - ami a helyet limitalja -
-
Thanoker
csendes tag
Hali!
Szeretnék vásárolni egy új processzor hűtőt. Azonban nem teljesen vagyok biztos a dolgomba.
Ezért szeretném kérni a segítségeteket. Adott egy Asus M5A97 EVO R2.0 alaplap, hozzá egy AMD Phenom II X4 965 processzor, egy Cooler Master Elite 370 gépházban. Ebbe szeretnék egy erősebb processzorhűtő ventilátort vásárolni. Egy olyan hűtőt szeretnék, ami lehetővé teszi majd esetleg a későbbiekben, a processzor órajelének emelését. Körülbelül 10 000- 11 000 forintnyi összeget szeretnék rá áldozni. A segítségetek előre is köszönöm. -
veterán
profiknak jelzem, 163mm-ig fér bele az elite 370-be a venti úgyhogy lehet ajánlgatni amit mindig ajánlotok
Gondolom Macho 120, True Spirit 120, csak a szokásos[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Potzee
addikt
-
veterán
-
Potzee
addikt
válasz Menthirist #60336 üzenetére
Hát, olyan smittpálosan...
Ha tudod, hogy befér akár 163 mm magas cooler is akkor javasolhattad volna a nagy Macho-t is (néha ki lehet fogni az aprón a megjelölt áron) továbbá a Hyper 212-őt (hátha CM fan a kérdező)...máris több alternatíva van.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
veterán
válasz Potzee #60337 üzenetére
A nagy macho szerintem végképp kinn van az árkeretből (használtakat meg én nem szoktam figyelni (sőt némileg ódzkodok tőlük, ki tudja min ment már át), kivéve ha olyan jó ajánlat, mint amit itt is kaptam h1mpi-től ), a cm 212-vel szemben meg többször ajánljátok a többit Azért ajánlottam a 120-ast meg a true spiritet
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
addikt
Üdv!
Nagyon örülök, hogy az urak éppen abban a témában vitáznak jelenleg, ami most engem is érdekel. A tegnapi nap folyamán eldöntöttem, hogy néhány napos működés után érzékeny búcsút veszek az i5-4570S procim gyári hűtőjétől, és beruházok egy Deepcool Gammax S40-es hűtőre. Ennek a méretei a hivatalos oldal szerint 143x120x81,3 mm. Na most nekem van egy micro ATX-es Cooler Master Elite 370-es házam(190x424x481), egy micro ATX-es Asus Vanguard alaplappal.
A nagy kérdés, hogy elfér-e majd a Deepcool ebben a felállásban, vagy biztos ami biztos nézzek egy 9 cm-es hűtőt.
Így néz ki a ház belülről, nekem elég szűkösnek tűnik a hely:[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
do3om
addikt
válasz pendre54 #60339 üzenetére
Vonalzó nincs?
Azzal is meglehet nagyjából ha már biztosra látszik akkor jó mehet, ha nagyon kiszámítottnak tűnik akkor le kel venni a gyári hűtőt és a CPU tetejétől mérni oldalát rácsúsztatni amíg eléri a vonalzót és megnézni mit mutat.Ne keljen már másnak megnézni a saját házatokat
(biztos lesz válaszoló aki megmondja, áldom türelmét )[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Potzee
addikt
válasz pendre54 #60339 üzenetére
Gyakorlatilag már minden kérdésedre választ kaptál az előttem szólóktól...a lapon elfér, a házba befér.
A ramok tetejéhez lehet, hogy hozzáér majd a venti kerete (egyébként nem számít) de - mivel a cooler 143 mm, a rendelkezésre álló hely max.163 mm - nyugodtan húzd fentébb a bordán 2-3 mm-el. Vagy tedd át a másik slot párba a memóriákat.
[link]PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Dexar007
veterán
Sziasztok!
Ez a huto felmegy x4 750k-ra? [link]
Jo lesz ez nekem,vagy tudtok ajanlani jobb ar/ertek aranyut?Give me your cum,bull!
-
Potzee
addikt
válasz Dexar007 #60343 üzenetére
Igen, felmegy.
Jó cucc, a borda megegyezik az EKL Cold Tower bordájával, azért a 100W-os procidon terhelés alatt biztosan fog tekerni...
Esetleg ez is jó alternatíva lehet, ha befér a házikóba (ez 120mm-es ventivel szerelt), de jelenleg ez a Hyper 212 EVO ae egyik napi bestbuy.És egy UP do3om kolléga javaslatára!
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
do3om
addikt
válasz Potzee #60345 üzenetére
Az a gond hogy az a borda (meg hasonlók) venti nélkül akasztóval, AMD rögzítéssel majd harmad áron van ha ránéz az az aláírásra.
Persze tudom kel egy 9-es venti rá.Ha bemeg a Gross (magas) az összes többit........ kuka.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
addikt
Sziasztok! Melyik a jobb hűtő? Xigmatek S1283 vagy CM Hyper 212 EVO?
Köszi!
There's a device that I've been using called a whoop.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest