Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy chili topic. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz blazsey2 #11647 üzenetére
Hy!
Egyáltalán minek tetted fel rá?
Havernál ugyanúgy a proci fölött van a táp (Enermax Pro82+), meg ház hátuljában egy 1300rpm-es venti, és az E8200-as 1.35V mellett 4GHz-en 55 fokos volt úgy, hogy a Ninja2-n nem volt venti...
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
blazsey2
senior tag
válasz elfelejtette #11651 üzenetére
Ha már adták akkor kipróbálom .Megnézem mit mutat majd ha nem lesz fenn!
PSN ID:blazseydr
-
elfelejtette
veterán
válasz blazsey2 #11652 üzenetére
Amilyen jól szellőzik a házad (főleg azzel a két oldalventivel) nem hinném, hogy gond lesz vele venti nélkül. Bár mindegy, ennyi venti mellett még1nek a hangja mit sem számít...
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
szeva000
addikt
Ajánlom a lekvárt hűtőpasztának..Minek MX-2-őt használni azért a -3-4fokért?
[link]
Mondjuk én már erre rájöttem 10éve,hogy nem szabad ilyenekre költeni...[ Szerkesztve ]
-
-
pckownz
őstag
Henk, ezt a kepet en keszitettem. Egy olyan hazban mertem ahol elol egy 12centis turbina talalhato, ami kozvetlenul huti a hdd-t. Az oldallapjan egy 8centis huto kozvetlenul a proci folott, illetve a gyari intel huto. A fan frissen van kenve pasztaval is. A gep fizikailag az ablakom alatt van. A kinti illetve szobai homerseklet valtozo. Folyamatosan merem, cod4 max grafos terheles alatt sem megy 30 fokig 28fokos szobaban.
-
Henk
veterán
válasz pckownz #11661 üzenetére
Ez szép is,de szobahőmérséklet alá nem lehet lehűteni egy alkatrészt a gépben léghűtéssel.Tehát egy 28 fokos szobában ha terheletlenül van a gép és egyáltalán nem melegedne(mint tudjuk ilyen nincs) akkor is legalább 28 fokos lenne.Terhelve meg nyilván több.
Itt csupán arról van szó,hogy nem mér pontosan.Ilyenkor ha másik progival méred még akkor sem lesz hiteles mert ugyanúgy alá fog mérni.Kiváncsiságból megpróbálhatod core temp,real temp vagy hw monitor-al is,de a legfrissebb verziókkal próbáld. -
Lawboy
tag
Sziasztok.
Kérdeznék Párat.
Nem nagyon vagyok otthon a CPU hűtőknél eddig csak a gyárit használtam.
Most van 1 E7200-am.
Gáyri hűtővel eddigi rekordom 3.8GHZ 1.52V-on.(Nagyon hangos)
6K-s árba mondanátok nekem olyat ami halk ha felhúzom vele a procit és Legalább 4.5GHZ-ig fel tudom húzni vele?Vagy legalább Full Stabil 4GHZ.EP35C-DS3R lapom van.Az a lényeg hogy Tuning hűtő legyen.
Mondhattok más árban is csak ne ilyen 10k-fölfelé.
és Milyen Hűtővel lehetséges hogy Megcsináljam az 5GHZ-t?
A proci Alapon 1.25 van.De CPU-Z mindig kevesebbet ír ki.---Azt ne kérdezze senki hogy miért kell 4ghz 4.5 5GHZ.
Válaszotokat előre is köszönöm.Üdv!
-
8nemesis8
veterán
válasz Lawboy #11665 üzenetére
Látom nagyon komolyan szeretnéd a tuningot, de lehetne 1kérdésem!?
Miből gondolod, hogy a te CPU-d viszi ,egy komolyabb hűtő függvényében az 5GHzet?
Látom írod, hogy ne kérdezzük, pedig szerintem jogos, vagy csak elméletben gondolod, hogy bírni fogja!?
Itt már nemcsak a hűtőn lapon múlik, elég sok a CPUn[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Arctic Cooling Freezer 7 Pro vagy Cooler Master Hyper-TX2? Melyik a halkabb? A teljesítmény annyira nem fontos, de azért jobb legyen mint a gyári.
-
bzs73
őstag
Tegyétek az egész pc-t olajba.Se hang,se por,és jó a hűtés is nagyon.
Olajhűtés pcIf a second or you are the first to lose.
-
DonMedve
addikt
Ha a jó Isten is úgy akarja,és a Magyar Posta kommandósai is ügyesek,akkor ma megjön a Mugen2-m!Kiváncsi leszek mit produkál!Majd irok róla,hogy birja!
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
Chaser
legenda
Zalmann 7700cu sztetek lehűt egy q6600-ot 3Ghz környékén? 9x333, 7x400, max 8x400 lenne a max. E5200-t lehűtött prime alatt is 1.35V-on 4G-n, de valaki azt mondta ehhez a kvadhoz 3G-n kevés. Ok, többet eszik, de 3G-hez elég kell legyen 1.2V környéke ha jól számolom, proci nincs meg, 1előre tapogatózok. Na meg nem primeolni akarnék vele hosszú távon Az e5200 is 15-20 fokkal hűvösebb volt loadon primeot kivéve.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
d@minator
addikt
válasz Chaser #11674 üzenetére
Ha alapfesz alatt vinné a 3,2GHz-et (mint az enyém ) még akkor talán elég lenne - kizárólag game alatt - de akkor sem menne egészséges hőfokon. Prime alatt semmiképpen nem elég.
A 65nm-nek nagyobb fesz kell, mint a 45nm-nek. Nekem 1,26V-on (prime fesz) viszi most a 3,2GHz-et lejjebb nem próbáltam.
2k-2,5k körül mennek a használt Hyper TX2-k. Az elegendő rá ha nem akarsz sokat költeni.[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
Friss hűtő teszt! (Legalábbis nekem )
-
Zsubi
őstag
Cooler Master Hyper TX2 vs. Hyper TX3 (saját méréseim)
Tesztkonfiguráció:
Alaplap: Gigabyte GA-EP35-DS4 Rev. 2.1
Processzor: Intel® Core™2 Duo E7300
Memória: Geil Black Dragon 2x2Gb 800Mhz CL4
Videókártya: Asus 8800GTS (G80) 320Mb
Tápegység: HKC..........
Ház: Sharkoon Revenge
Progik: 5körös IBT v2.0 és Real Temo 3.30 RC12Terhelés alatt hangosabb a TX3 mint elődeje de cserébe Idle halkabb
A Coolink venti maximális fordulatszáma 1000-1100 rpm volt[ Szerkesztve ]
-
DonMedve
addikt
Na Qru megjött a cucc!
Hátha 10°-ot nem is de hozott az Xtreme-hez képest.Ami érdekes,hogy idle-be nem rántott rajt nagyot,pusztán 4-5°-ot bár igaz most magasabb órajelen jár magasabb fesszel.3,52GHz,1.41V igy idle-be 48-51°,de load-ba prime alatt max 81° volt.A harmincegynéhányfokos szobában! Az Xtreme-vel ilyenkor már régen 90° felett volt,már sipitozott az alaplap.A 3,6GHz-et is feszegettem de ott már nem győzte a Mugen sem,még fesz is kellett volna neki,mármint a procinak.Bár lehet egy erősebb ventivel,még lehetne rajt hozni,mert ugy e Schyte csak 1200-on pörög.Egy 1500-2000-es,12cm-es venti bizti hozna még rajt!"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
AXisBOLD
addikt
Üdv.
Egy PII X3 720 vagy X4 920 fölé elég egy TX2 +Zalman ZM-F2 Plus?
esetleg tuning belefér? vagy másik cooler? vagy felejtsem el ezt a proci+hűtő párost?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
MattX
tag
Hali! Valaki tud nekem segiteni abban hogy anno láttam itt egy linket ahol szinte minden cpu hutot átolelo ranglistát láttam! Vmi kulfoldi oldal, és ottvan h melyek a leghatékonyabb hutok a piacon! Köszi
-
8nemesis8
veterán
Ezt is ajánlom.
Nagyon sok a teszt, illetve ranglistát is találsz.mod.: Tesztekből lehetne ajánlani még: guru3d és overlockersclub-ot.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz Gerisz #11692 üzenetére
persze szempont a hang , meg látom te is 212-t raktál a 720-ra, ami már kicsit magasabb kategória.
ha 920 lesz akkor biztos váltok, ha 720 akkor egy jobb ventivel megtámogatva marad. ezt gondoltam ki.
"(De vezérlőből gondolom, hogy az)": mire gondoltál? ZM-F2 Plus az a törött TX2 ventit helyettesíti sajnos.
Aurea mediocritas
-
DarPet
tag
Üdv!
Melyik hűtőt (hűtőket) ajánlanátok, ha a szempont, hogy lehetőleg hangmentesen (esetleg passzívan) hűtsön egy 65w-os procit alapfeszen, meg később majd megbírkózzon egy komolyabb 95w-os modellel is (pl. phenom II).
Ezeket találtam:
*COOLERMASTER Hyper Z600-at passzívan, de ez elég húzós, 12k venti nélkül.
*THERMALTAKE CL-P0323 Sonic Tower szintén passzív, venti nélkül; 8k. (mehet rá venti)
*Thermaltake ISGC-200 aktív (17db); 11k.
*ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev 2; 9k.Jól néznek ki a passzívok is, de egyáltalán megállnak ezek az alaplapon (GA-MA78GM-UD2H)?
Nem ragaszkodok a passzívhoz, a lényeg, hogy ne halljam, hogy az 5000+-om megkapta az 1.35-ös alapfeszét terhelés alatt, továbbá, hogy elviegyen ugyanígy egy phenom II-t alapon. 2 Englide 12-es venti társaságában + 12cm-es tápventi fent.
A fent említett hűtőkön kívül is jöhet bármi ötlet, eddig ezeket találtam.Előre is köszönöm!
-
yolan
őstag
válasz DarPet #11697 üzenetére
Z600 elég ritkán lamellázott, egy jól szellőző házban biztosan megbírkózik a 65 tdp-vel, esetleg egy mugen2 (12-13k), az sokkal sűrűbben lamellázott, így nagyobb a hőleadó felülete, viszont lehet pont e miatt kell rá egy alacsony fordulatszámú venti, mitomén, pl 300-500rpm-es, vagy leszabályzott. A 65wattos tdp-s proci, valszeg nem fog állandóan 65 wattot termelni. A jövőbe tekintve, szerintem a mugen 2 jobb választás.
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
DonMedve
addikt
válasz DarPet #11697 üzenetére
Mugent ajánlom én is!Ott a kép,hogy egy Q6600-al is megbirkózik 3,6GHz-en 1,44V-on,35°-os szobában!Pedig csúcson megnyalta a Quad a 180W-ot is! De amin meglepődtem,hogy a ventijének hangja nincs.1200rpm-en nem hallottam.Ez a max fordulata.Ha lejjebb veszed még azt a semmit sem hallod!
Ezt ajánlom figyelmedbe!Szerintem ez mindent elárul a Mugen2-ről!
[ Szerkesztve ]
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- AliExpress tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
Állásajánlatok