Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:11:21

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1101) Vilddjur


Vilddjur
csendes tag

Hello all! Na megszeretném tudni,hogy ez az alaplap milyen,tényleg megéri-e az árát,mennyire jó alaplap [nem csak az árát tekintve,hanem egyáltalán]. És van-e/volt-e már ilyen alaplapja itt valakinek?

Az alaplap: GIGABYTE 8I915P DUO

[Szerkesztve]

(#1102) MooN00 válasza Vilddjur (#1101) üzenetére


MooN00
aktív tag

Intel 915P csipszet, PCI-Express 16x , DDR2 533/400 dual channel 2 slot, és DDR 400/333 dual channel 2 slot van rajt és egy integrált C-Media 9880 audio 7.1-es hankártya.
Szerintem ez egy elég jól összetákolt alaplap, ~20000HUF -os áron pedig nem is rossz vétel.

Jó alaplap, jó áron.
(Ahogy nézem FireWire sincs rajt,de ez nem létforma)


[Szerkesztve]

(#1103) Tosee válasza wolffy (#1096) üzenetére


Tosee
őstag

Hello

Sikerült döntésre vinni ezt az alaplap vásárlásos dolgot, és megrendeltem az ''ASUS P5P800-VM'' alaplapot. Remélem jó vétel lesz és nem lesznek vele problémák. Aki esetleg használt, vagy használ ilyet kíváncsi lennék a tapasztalataira.

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#1104) wolffy válasza Tosee (#1103) üzenetére


wolffy
aktív tag

Tettem össze gépet kb. egy éve ilyen alaplappal, hasonló felhasználási területre, mint amire neked kell. Azóta elégedetten használja a tulajdonosa, nem volt vele semmi probléma. Stabil, megbízható. Nekem személy szerint nem ilyen alaplapom van, de nem hiszem, hogy problémád lenne vele.

(#1105) Vilddjur


Vilddjur
csendes tag

Vélemények,tapasztalatok ezzel az alaplappal kapcsolatban? MSI K8N NEO4-FI

(#1106) Vilddjur


Vilddjur
csendes tag

Na meg ezzel a lappal kapcsolatban is: MSI K8N SLI-FI

(#1107) Vilddjur


Vilddjur
csendes tag

Az árukkal részemről semmi gond.

(#1108) MooN00 válasza Vilddjur (#1107) üzenetére


MooN00
aktív tag

MSI K8N Neo4-Fi[link]
MSI K8N SLI-FI [link]

Itt kaphatsz információkat az alaplapokról és tudhatod meg, hogy hol lehet a legolcsóbban beszerezni őket.
Szerinem a kettő lap közt érdemi külömbség nincs ,bár én inkább a Neo4-FI -t venném meg, mert pár haveromnak már jól bevált. (Az SLI-Fi ről nincs ilyesfajta meggyőződésem, de ez nem azt jelenti ,hogy az rosszabb.) Emelett a Neo4-Fi jól tuningolható lap, én ezt ajánlanám :DDD

(#1109) Dzsolo


Dzsolo
senior tag

Kérdésem: 2 közül melyik legyen. Ezeket találtam a legjobbaknak (nem biztos hogy igazam van :) (AMD Athlon64 3500)
ASUS A8V-XE Socket 939 17 110 Ft.
ASUS A8N5X Socket 939 20 610 Ft.

(#1110) wolffy válasza Dzsolo (#1109) üzenetére


wolffy
aktív tag

Gondolom az ár is lényeges azért választottad ezt a két deszkát. Szolgáltatásaikban, tudásukban kb. azonosak, semmi kirívó különbség. Én személy szeirnt az ASUS A8N5X javasolnám az nVIDIA chipkészlet miatt. A VIA-hoz képest azért jobb választás egy AMD processzorhoz.

(#1111) rollins válasza MooN00 (#1090) üzenetére


rollins
őstag

Másrészt inkább hanyagold az ASRock-ot ,ha tuningolni akarsz, vagy csak egyszerűen játszani.. Azért mert neked ezt mondták... Főleg arra játszani dologra lennék kíváncsi hogy tudnád megindokolni. Te láttál már Gigabyte k8n51gmf lapot 270MHz -es cpu clock fölött menni.?

[Szerkesztve]

(#1112) MooN00 válasza rollins (#1111) üzenetére


MooN00
aktív tag

Te most arra akarsz kilyukadni, hogy az ASRock alaplap egyszinten van a Gigabyte alaplapokkal ?
Piszok egyszerűen megindoklom.Az ASRock-ot nem lehet húzni, mert nem bírja.(Kivételek persze vannak)De ez érthető nem erre lett tervezve. Alaplap függő, hogy mit hoz ki a konfigból egy lap. Egy (pl..)DFI a maxmimumot kihozza a konfigból , ahogy érthető ez a Gigabyte,Asus,Abit alaplapokra is.
Emelett biztos megbízható az ASRock is de én maradok a Gigánál, hisz az már bevállt.

Igazad van , nem hallottam még Giga K8n51gmf alaplapból ,hogy egy sempron (s754) procit 270MHZ felé, vagy egy szintre hozták volna vele.

(Én most a saját példámat mondom, hogy 2600+ -os procim 11x-es szorzóval megy és nem bír 180 nál többet. 270x11 =2970mhz.Egy (s754) Semprontól (lehet Athlon is) azért meglepő lenne, még akkor is ha 3500+ -os lenne is ! /ott a szorzó eltérhet.../)



[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#1113) rollins válasza MooN00 (#1112) üzenetére


rollins
őstag

Volt Gigabyte K8NS -em, most Asrock k8nf4g-sata2. Jobb minőség a giga lap, biztos így van. De ilyet kijelenteni hogy az asrock nem alkalmas (közepes) tuningra és játékokra sem, az így alles zusammen, nem igaz.

(#1114) MooN00 válasza rollins (#1111) üzenetére


MooN00
aktív tag

Az meg megint máskérdés hogy milyen szórzóra értetted a 270mhz-et

[link] elég ha itt megnézzük 21. helyezettet, ottis szép tuningeredményt találunk....

[Szerkesztve]

(#1115) FireKeeper


FireKeeper
nagyúr

én is gigabytera adom a voksom, de van egy haverom aki pl az asrockra esküszik!!! de minden lapnak vannak hátrányai meg előnyei (meg minden gyártónak)
pl a gigában nem szeretem azt a sok beépített sz*rt amit a biosba meg a windóz alá bepréselnek (sok hülye nevű húzóprogi, ami nem is nagy cucc, nomeg kezdőknek találták ki). az asusnak nem teccik a BIOSa (bár ez egyéni vélemény) meg valahogy a cég nem szimpatikus még ha termékei nagy átlagban tényleg felsőkategóriásak, az abit szerintem már nem az igazi (főleg a felvásárlás után), a dfi eccerűen drága és főleg nehezen beszerezhető itt kis hazánkban, az asrock meg eccerűen nem bírja a tuningot. ez van. de az asrock olcsó! ami nagyon de nagyon nem elhanyagolható! még akkor se ha itt mindenki vagy képzeletben vagy valóságban (a mázlisták :))már megalkotott egy álom pc-t ami tuningkirály megbízható halk és csendes, de sajnos nem mindenki engedheti meg magának h annyit kölcsön gépre mint ha márkásabb cuccokból állítja össze. (már én is eljáccottam egy asrock lap gondolatával, igazából nem is az antituning jelleg, hanem a BIOS riasztott vissza, én az awardot csípem, ez van...). szóval eztse aztse kéne lehordani mindenféle sz*rnak, mégha a gigabyte egymillió gigahertzen szakít, lehet hogy az árából egy egész asrock lapra épülő gépet kapsz! :D

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#1116) rollins válasza FireKeeper (#1115) üzenetére


rollins
őstag

A közepes tuning is tuning és ha a cpu pl. nem bírja a 260MHz -es ''fsb''-t, akkor meg majdnem mindegy. Olyan is volt hogy Gigabyte lapokat fikázták a tuning miatt. :DDD

(#1117) mr_knight válasza FireKeeper (#1115) üzenetére


mr_knight
senior tag

Nekem is van egy Gigabyte lapom még k7-es és nekem is nagyn bejött csak olyan antituning lap, hogy még mem órajelet se lehet állítni nem beszélve a szorzóról még a ctrl+f1 után sem. Viszont nagyon stabil egy lap az tény !!! Nekem most az asrock-om is stabil, eddig nem is voltak vele problémáim. Tudom, hogy nem egy nagy lap, de amennyiért vettem annyit megért nekem. :U
Ui.: én általában a személyes tapasztalataimat szoktam leírna nem a haweromét.

[Szerkesztve]

(#1118) MooN00


MooN00
aktív tag

Nem érdemes elfelejteni, hogy az Asrock után a Giga a legolcsóbb lap !!!

(#1119) wolffy válasza FireKeeper (#1115) üzenetére


wolffy
aktív tag

Ez se jó, az se jó, semmi se jó... :) Annyit azért hozzátennék a monológodhoz, hogy
1.) Az a sok beépített ''szar'' ami a Giga BIOS-ában van, azért nem is olyan sok és ha azt használja az ember amire szüksége van, akkor nem lehet zavaró.
2.) Windows alá egy alaplapgyártó sem présel be semmit, ugyanis az a méltóságos user-en múlik, hogy ha beszerelte újdonsült alaplapját és esetleg telepít egy Windows-t is a konfigra, akkor mit használ a gyártó által adott lemezről. Az a bizonyos lemez általában nem azért van, hogy minden ''szart'' feltelepítsünk róla. Többnyire az a legjobb, ha a kapott lemezt whiskys pohárhoz alátétnek használja az ember, hiszen a rajta lévő driver-eknek többnyire van új verziója, mire az alaplaphoz jutunk. (Azokat meg ugye le szokás tölteni.)
3.) Nyilván a Gigabyte alaplapkínálatából nem egy minden hájjal megkent felsőkategóriás deszkát kell ASRock-hoz hasonlítani, hanem azonos chipkészlettel és hasonló felszereltséggel bíró modellt. Akkor rájön az ember, hogy nem is sok az az árkülönbség, és ASRockra épülő komplett gépet maximum papírból lehetne hajtogatni ezen az árkülönbözeten. (Tekintve az ASRock elsősorban azért tud olcsó lenni, mert egyszerűen a bagatell legolcsóbb chipkészletekre építkeznek.)

(#1120) #65675776 válasza MooN00 (#1112) üzenetére


#65675776
törölt tag

A GB az nagyon messze van attól, hogy a maximumot kihozd vele bármiből is. Arra DFI, vagy Abit kell.

(#1121) wolffy válasza #65675776 (#1120) üzenetére


wolffy
aktív tag

Esetleg Albatron...

(#1122) MooN00 válasza #65675776 (#1120) üzenetére


MooN00
aktív tag

Szerintem idesorolható az Asus is, sőt még valamilyen szinten az MSI is...

(#1123) Komplikato válasza wolffy (#1110) üzenetére


Komplikato
veterán

''Én személy szeirnt az ASUS A8N5X javasolnám az nVIDIA chipkészlet miatt. A VIA-hoz képest azért jobb választás egy AMD processzorhoz.''
Egyetértek, de nem azért mert annyira rossz lenne a VIA vagy olyan nagyon jó az NF4, hanem mert az X és XE jelzésű Asus lapok olcsósított kiadások, és néha ez nem csak a csomagolásban mutatkozik meg. :U

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#1124) MooN00 válasza Komplikato (#1123) üzenetére


MooN00
aktív tag

Szerintem akinek van egy kis sütnivalója arról ,hogy milyen a VIA ,az nem vesz ilyen csipszeteset (értve a tuningosok számára) , hiszen köztudott, hogy tuningnál nem jól osztja ki a feszt.

(#1125) Komplikato


Komplikato
veterán

Tud valaki Conroe képes i945! alaplapot, ami hasonló vagy jobb paraméterekkel rendelkezik, mint az AsRock ConroeXfire vagy annak CF képtelen olcsóbb változata? Biostar már adott ki ilyet, de az szvsz még AsRocknál is kevésbé tuningbarát. A márkás gyártók meg egyenlőre nem akarnak az i965 lapjaiknak konkurenciát állítani ... Viszont az IDE para miatt i965 kiesik, meg még drága is, az i975 meg embertelen áron van.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#1126) #65675776 válasza MooN00 (#1124) üzenetére


#65675776
törölt tag

Ahhoz képest pl az Abit AX8 messze jobban tuningolható, mint az Asus A8N-E.

Nincs olyan chipset amire ne lehetne szar lapot gyártani, az Asus ebben mester (szinte az összes A64-es lapja hulladék tuning terén).

A chipsetnek semmi köze a fszültségekhez, azt a VRM állítja elő.


Komplikato: pl: [link]

[Szerkesztve]

(#1127) wolffy válasza MooN00 (#1122) üzenetére


wolffy
aktív tag

Tipikus magyar szokás... Megveszünk alkatrészeket, hogy majd milyen jól túl fogjuk őket húzni azért a ''kis'' teljesítménynövekedésért. Azután önelégültek vagyunk milyen jó gépet is tettünk össze.
Nemhiába magyar ember nem csak használja amit megvesz, szétszedi, összerakja, barkácsolja, minden áron többet akar belőle kihozni, persze ''ócsóért''. (Olyan ez számítástechnikában egyeseknél, mint az autózásban másoknál.)

Persze vállalati szférában több tíz, száz gépes gépparkoknál ez a feledés homályába merül és inkább affelé irányul a törekvés, hogy stabil, megbízható, jól menedzselhető rendszereket kapjunk.

(#1128) Komplikato válasza MooN00 (#1124) üzenetére


Komplikato
veterán

Meglehet, de nem lehet rajta szalonnát sütni, nem atom bugos az IDE kezelése, és nem raktak bele full rosz HW tűzfalat, ellenben olcsó ;)
Viszont érdekes, mert legelső A64 tuning topicokban pont a VIA volt a menő, mert leosztott HT-val jól lehetett húzni. Látszik ritkán olvasok tuning dolgokról. Az meg megdöbbent, hogy a chipsetnek köze van a feszültséghez ... Azt hittem ez a Mofset/Bios dolga.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#1129) wolffy válasza Komplikato (#1125) üzenetére


wolffy
aktív tag

ASUS P5LD2 rev. 2.01G, 1207-es BIOS-szal.

(#1130) MooN00 válasza wolffy (#1127) üzenetére


MooN00
aktív tag

Ezt hogyérted ?

OFF. Beszéltél beszerzővel az OEM/BOX ügyben ? mert skype-n nem vagy ...

[Szerkesztve]

(#1131) Komplikato válasza wolffy (#1129) üzenetére


Komplikato
veterán

Nem arról dumáltak itt a fórumon oldalakon keresztül, hogy itthon mindenhol a régi 1.xx-es széria van csak? :F
És az mennyire olcsó?

[Szerkesztve]

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#1132) wolffy válasza MooN00 (#1130) üzenetére


wolffy
aktív tag

Mindenki csak tuningról hablatyol, meg hogy az egyik lap abban jobb a másiknál, hogy ez meg az ott picivel jobban/nagyobbra csűrhető. Ebből picit elegem lett. De hát magyar ember árérzékeny ebből is látszik. Az olcsóbbra van pénze és azt próbálja a nagyobb teljesítményű irányába pofozni, amit már nem tudott megvenni. (Egyébként vagyok Skype-n folyamatosan...)

(#1133) wolffy válasza Komplikato (#1131) üzenetére


wolffy
aktív tag

Szét kell nézni! Főnökömnek például múlt héten raktam össze egy ilyen deszkával gépet és abban rev. 2.01G van. Előbb utóbb ideérnek a szállítmányok.

(#1134) Komplikato válasza wolffy (#1132) üzenetére


Komplikato
veterán

Ennél szerintem viccesebb/szomorúbb, hogy megveszik az SLI lapot és aztán még egy közepes VGA-ra se futja, vagy vesznek egy Isten-császár tuning alaplapot és beletesznek olyan gagyi procit, ami tuningal is szemétre való, esetleg megveszi a tuninglapot jó procival és húzhatatlan ramokkal, stb.
Ilyenkor inkább venne nem tuningos, de stabil lapot és a különbözeten pl. ramot ...

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#1135) wolffy válasza Komplikato (#1134) üzenetére


wolffy
aktív tag

Na igen. Szerteágazó az okosság ebben a témában... Sokan nincsenek tisztában milyen gyorsan változó piacról van szó és mi az amit érdemes, mi az amit már kevésbé és hogyan lehetne elérni, hogy minden kb. egy szinten legyen.

(#1136) Dzsolo válasza wolffy (#1110) üzenetére


Dzsolo
senior tag

Lényeg az ár is de abbol a szempontbol hogy tul sok pénzt nem akarok bele ölni mert az egész gép 2honap után a felét éri de sz.rt sem akarok venni. Néztem Abit alaplapot KN8 SLI erröl kellene valami vélemény :)
Még egy kérdés. Sata II vinyot szeretnék (biztos hülye kérdés de a sima alaplapok amikhez csak az van irva sata azok nemtudják müködtetni? Csak azok amihez odairták hogy sata II ?)

[Szerkesztve]

(#1137) lazydog válasza Dzsolo (#1136) üzenetére


lazydog
addikt

SATA2 vinyó is megy SATA1 alaplapban.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1138) fueled18


fueled18
tag

hi all!!!
én is szeretnék venni egy abit k8n sli- lapot és láttam hogy sata II-es csatija van,de nekem meg sata I-es vinyóm van. A kérdésem,hogy a sata I-es vinyót tudom majd az új, sata II-es alaplapon használni???:S

A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra

(#1139) polip válasza fueled18 (#1138) üzenetére


polip
addikt

persze, minden gond nélkül felismeri...visszafelé kompatibilis

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1140) polip válasza Dzsolo (#1136) üzenetére


polip
addikt

általában a SATA II vinyóhoz van egy jumper amivel SATA I módra jumperelheted a vinyót, így az alaplap tökéletesen lekezeli

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1141) mcwolf79


mcwolf79
veterán

HI ALL!
A Gigabyte G1975X alaplap az Conroe Ready? A honlapukon nem írják,hogy az lenne,bár tudtommal a 975-ös chipset az tudja kezelni a Conroet.Gondolom BIOS frissítés kell neki.
Előre is thx!

Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x

(#1142) polip válasza mcwolf79 (#1141) üzenetére


polip
addikt

ez a lap nem tudja :(

a gigabyte-nál csak a 965ösök conroe ready-k...

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1143) Torry


Torry
addikt

Hi all!

Olyan kérdésem lenne nekem, hogy:
Most váltanék A64-re, csak nemtudom, hogy 939 vagy 754. SZóval ez lenne az első gondom. Mert úgy néztem, hogy processzorok kb egy árban vannak legalábbis a kisebbek.
Olyan 3000+-osra gondoltam. Ehhez kellene akkor valami jó lap, 20K körül.Fontos, hogy AGP-s legyen.

Előre is kösz!

(#1144) wolffy válasza Torry (#1143) üzenetére


wolffy
aktív tag

Normális alaplap AGP-vel csak a 754-es AMD-k alá van, de ez a tokozás már elég halott vonal. Azért ha mégis ilyenre van szükséged: ASUS K8N-E = 12.650 Ft+ÁFA [link]

(#1145) polip válasza wolffy (#1144) üzenetére


polip
addikt

normális alaplap csak 754 alá van? már miért lenne csak 754 alá?
s939 alá is rengeteg agp-s lap van, de már AM2 alá is gyártanak agp-s lapot....

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1146) polip válasza Torry (#1143) üzenetére


polip
addikt

a 754 tényleg halott vonal, bár a 939 is leáll...de az még évekig jó gép lesz

pl egy 939-es agp-s lap:

MSI K8N NEO2 FX alaplap nForce3 S939 AMD, AGP, 8ch audio, SATA 3 év 15.825.- 18.990.-

első találat a gugliban, bármelyik boltban lehet venni...

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1147) Torry válasza polip (#1146) üzenetére


Torry
addikt

Találni találtam énis:D
Kérdés, hogy jó-e:) De mindjárt nézek tesztet.

(#1148) polip válasza Torry (#1147) üzenetére


polip
addikt

nekem ilyen lapom volt és nem tudok rá semmi negatívat mondani...

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1149) polip válasza Torry (#1147) üzenetére


polip
addikt

én ezt venném:

[link]

igaz ez platinum edition és kicsit drágább...

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1150) dany27


dany27
őstag

hali

nem tudjátok az msi 945p neo2-f viszi a conroet mert az asus p5ld2 igen.

és miért van az msi 945p neo2-f-en 2X4pin 12volt?? kötelező mind2t használni??

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.