Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ventoy- univerzális multiboot máshogyan
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DPD tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Koszi mindenkinek!
-
nyikszi
őstag
-
Zolás
addikt
Gondolom a hiperszuper elektromos lovakban meg el kell vágni a kábelt. Elektromos gázpedál, elektromos fékpedál, elektromos kézifék, már minden túl van bonyolítva egy kis elektronikával. Vészelektromos kisülést okozó elektronika még nincs. De ami késik, nem múlik.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Ez simán lehet valami kínai bénázás, mert ott nincsenek úgy szabályozva a személyautók.
Már 10-15 éve kb alap az elektronikus gázpedál, s bőven van redundancia benne, nem hallunk rémtörténeteket, hogy elszabadultak az autók. A fékek még sokkal régebb óta kétkörösek, így ha megpusztulna a fék, akkor is csak az egyik fele, egyszerre a kettőnek kb nulla esélye van.
Make Asia Great Again!
-
Zolás
addikt
válasz lezso6 #59068 üzenetére
Nem a körökkel van a baj, hanem hogy elektromos, mint a gázpedál. Aztán, ha az elektronika nem küldi a jelet, a fék nem fog üzemelni. Itt valami pedálvezérlő elektronika adta meg magát, így hiába taposod a pedált, bár a fékkörök tökéletesek, de jelet, nem kapnak.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Reggie0
félisten
Ez se gyenge, szombat este 11 volt: [link]
Azert feltunhetett volna neki, hogy durvan verte fel a vizet... -
perempe
addikt
Ezt a "VAKON ELŐZÉST" nem úszták meg kár nélkül
A hasonlókat kéne kiszűrni az utakról.Szerintem még nem volt, dec. 4-i a feltöltés.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
mephi666
nagyúr
válasz perempe #59074 üzenetére
“A hölgy azt mondta, hogy nem látott semmit. Érdekes, hogy azért mégis előzött. A tükrök értek össze. Szerencsére minimális sérüléssel megúszta az autó. Betétlap írva lett.”
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Hi!King
őstag
válasz perempe #59074 üzenetére
Ezekből van leginkább ki a tököm. Azért, mert ugye normális ember ahogy fejlődik a vezetésben, egyre több dologra figyel oda jobban, javul a biztonság. Az ilyenek meg egyre durvább előzésekbe mennek bele, és mivel nyilván a szemből érkező kénytelen fékezni vagy ha tudja kikerülni, ezért nem észlelik, hogy már rég túl vannak a határon, miközben, beszéltem már ilyennel, baromi jó sofőrnek érzik magukat, mert még nem okoztak balesetet - amit persze valójában mások éberségének köszönhetik, de erről fogalmuk sincs.
-
Hi!King
őstag
válasz mephi666 #59075 üzenetére
A másik "kedvencem", hogy mennyien sütik el ezt a "nem láttam" érvet olyan helyzetekre, amikor aktívan csináltak valamit, amit ha nem látnak semmit, eleve nem is szabadna. Vagy amikor rossz láthatóság esetén hajtanak gyorsan, vagy nem lassítanak zebránál, mert elvakítja őket a fény, nem látnak semmit. Sosem értettem, hogy ha azt látják, hogy rossz a láthatóság, akkor ez miért felmentő érv bármire is.
-
mephi666
nagyúr
válasz Hi!King #59077 üzenetére
na meg mivel volt tele reggel a helyi közlekedési csoport? "k*csög közútkezelő nem dolgozott most se, egymást érik a balesetek" ...otthonról elindultam, 100 méteren belül volt száraz, vizes és jeges szakasz: csináltam pár féktesztet, a jég kellemetlen volt... figyeltem mindenhol az utat, inkább alulról érintettem az 50es tempót és csak a legtisztább szakaszokon, tartottam jókora ráhagyással a követésit (ahogy a forgalomban részt vevő más óvatosabb sofőrök) ...2+2 sávos szakaszon át kellett menni egy felüljárón, ott már láttam hogy azon megmaradt a hó, akad jég is... még óvatosabbra vettem, lefelé keresztezi az utat egy zebra, jobbról közelít ahhoz egy gyalogos... belsőben előttem egy autó, megáll, óvatosan megállok mögötte, külsőben lassít-megáll egy autó a gyalogosnak, mögötte érkező nem tartotta a követésit, kb 5km/h-val ha érkezhetett, hirtelen fék, kerék blokkol, reccs bele a másikba... nem volt nagy tempó, minimális anyagi kár keletkezhetett...
most erősen fel kell írni mindenkinek, hogy a látási viszonyok mellett az útviszonyokra is nagyon figyelni kell
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
nagyúr
válasz mephi666 #59080 üzenetére
erősen fel kell írni mindenkinek, hogy a látási viszonyok mellett az útviszonyokra is nagyon figyelni kell
Bizony... nagyon erőteljesen.
Reggel itt is történt baleset, ráadásul ismerőseimmel. Sajnos személyi sérülés (bordatörés) lett a vége. Rossz volt ilyet hallani.(reggel én is fékpróbával kezdtem; minden olyan út/útminőségváltásnál, ahol nem volt forgalom)
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Most a ROLLERES BÁNTA! Ide úgy "RAGADNAK BE" az autósok, hogy sűrűn INCIDENS a vége
Na én ezért szoktam mindig az autók mögött elhaladni gyalogosan vagy bárhogy. Persze ott is megvan az esélye, hogy tolatni fog, de az nagyságrendekkel kisebb.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
szebe
addikt
válasz lezso6 #59082 üzenetére
Előttünk van egy forgalmas kereszteződés, rendszeres a beragadás a reggeli/délutáni csúcsban. Simán átmennek a már zöldet kapó zebrán a beragadó autósok...
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Zozzant
addikt
A traktor 5 (ÖT!) sávon keresztben akart átmenni az úton:
https://www.teol.hu/helyi-kek-hirek/2022/12/traktor-es-ket-szemelyauto-utkozott-szekszardon-tobben-megserultek[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Reggie0
félisten
válasz lezso6 #59082 üzenetére
Itt mindig ez van, 1.5 evig jartam arra rollerrel. Az autosok oda nem csak ugy beragadnak, hanem pofatlanul direkt beallnak a zebrara, amikor egyertelmu h nem fognak atjutni. Ugyanitt a kozepso es a jobb savokban rendszeresen a piroson is athajtanak akar fel perccel kesobb is.
-
8th
addikt
Bevont jogosítvánnyal hulla részegen apuci nyári gumis bmw-jével (mi mással) ámokfutva kinyírja a mellette ülő barátját. A vakcsatért külön gratulálok mindkettőjüknek. Amikor lesodródtak az útról több mint ötven métert repültek közben érintés nélkül átugrattak egy két méter magas kerítést is. Beszarás. Ez a hülyegyerek amint képes lesz fizikailag újra a volán mögé ülni ugyanezt fogja csinálni. Nem véletlenül tiltották el a vezetéstől sem.
-
mephi666
nagyúr
...plusz 4szemjegyű út, tippre tele 60as táblával és olyan útminőséggel, hogy az autóját óvni kívánó sofőrök nem is mennek ennél többel... ekkora repüléshez meg kellett vagy 150-200-as tempó
-
nagyúr
Ma reggeli életkép...
Egyem a drága szívét (sütve vagy grillezve) a szőke cicusnak, aki vitte a gyerekét a szlovák rendszámú BMW x5-tel, aztán jól ledudált.
Történt pedig vala, hogy állok a kereszteződésben, jobbra kanyarodásra várva.
Előttem két autó, ők balra tennék ugyanezt.
Szöszike b'szik indexelni, nem tudni merre menne.
Az előttem álló két autót ki tudtam volna kerülni, ha padkára hajtok (laza padka, tele lyukakkal), de nem tettem. Na erre jött a folyamatos dudálás. Kisebb megszakításokkal kb. 2 percig. Ebből következtettem arra, hogy ő is jobbra, kis ívben kanyarodna.
Lányom is csak lesett.
Amúgy leszartam, egy centit nem voltam hajlandó előre menni, padkára hajtani (persze tudom, mások szempontjából ez indolokaltalul túl lassú haladás... mégsem; nem haladtam).
(ezt csak úgy levezetésként írtam).[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #59088 üzenetére
...hasonlóan úgy jártam korábban, hogy előttem levő kanyarodott balra, mögöttem levő meg úgy gondolta, hogy a kereszteződésben mindkettőnket kikerül jobbról... meg sem kellett állnom, csak lassítanom, majd kezdhettem gyorsítani, amikor a gyökér már jobbról mellettem volt és kis híján rám húzta
padkára meg senki nem kényszeríthet fel, csak mert neki épp sietős... 1 hónapja kaptam el jobb elsővel úgy padkát, hogy az éppen sérült volt és a törésnél egy hegyes darab oldalról megb*szta a gumit, ami így cserés lett nem rizikóznék hasonlóval szándékosan egy hülye kedvéért...
-
_ocsisajt
őstag
Aki jár Gárdonyban napi szinten az tudja, hogy jó ideje a piac előtt van egy harmincas lassító tábla meg egy villogó izé, hogy ne menj az út szélére. Komolyan mondom, néha tévesen azt hiszem csak én lassítok le az egész t*tves településen ott!(?)... Állandóan a seggemben vannak, hogy "menjek már"...
Igen, engem is zavar, hogy már jó régóta kint van a páros, de ha le kell lassítani, akkor le... Fun fact: Óra szerint 35-el szoktam menni, ami kb valóságban 33 lehet (ha nem csal a GPS-em a kamerában).
tl;dr: ENFP-T, 2w3 :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
Hi!King
őstag
válasz _ocsisajt #59091 üzenetére
Meg ezeket gyakran azért teszik ki, mert a házak már beleremegtek a 70-el előtte elhajtó kamionforgalomba. Fertő-parton volt ilyen , talán Fertőbozon, a lakók érték el, hogy legyen 30-as tábla a probléma miatt. Aztán van aki nagyjából betartja, van aki meg szarik bele.
-
_ocsisajt
őstag
válasz Hi!King #59093 üzenetére
Teljesen jogos!
Viszont Velence elején van egy ilyen tábla:
[link] ('Hétésfelesnél nagyobb nem hajthat be, kivéve cél)
Meg Gárdony másik oldalán is:
[link]tl;dr: ENFP-T, 2w3 :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
_ocsisajt
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest