Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz philoxenia #28159 üzenetére
kilyelenthetem, hogy igazad van.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz MasterMark #28164 üzenetére
buszjegy
-
nagyúr
válasz MasterMark #28167 üzenetére
Kezdőként ne vezess forgalomban, hóban.
Valakivel vitesd el magad ( ilyen nagy hóban, majd jégben is) egy nagy-nagy üres parkolóba és ott gyakorold a csuszást, kanyarodást.
Majd üres, széles meredek helyen a le-fel közlekedést, indulást és megállást.
Ha ezekkel együtt van már egyévesnél több vezetési tapasztalatod (esőben, sötétben, ködben, viharban), akkor már mehetsz nyugodtan hóban óvatosan.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TazLeacher #28213 üzenetére
Kevesebb szabálysértőt tudnak elkapni vele, mint a régi rendszerrel.
-
nagyúr
válasz TazLeacher #28215 üzenetére
Kérlek, erre hadd ne reagáljak. (topic cím)
(#28216) Khelben: nappal 100 méterről tud bemérni, sokkal előbb észreveszi a gyorshajtó.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TazLeacher #28230 üzenetére
Az elkerülőn 70-nel "száguldozókra" gondolsz?
Már nem idegeskedek rajtuk."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz TazLeacher #28432 üzenetére
Vagy nagyon keveset keresel, vagy brutális büntetést kaptál.
-
nagyúr
-
nagyúr
21. § (5) A gyalogos az úttesten a kijelölt gyalogosátkelőhelyen, ha pedig a közelben kijelölt gyalogosátkelőhely nincs,
a) lakott területen levő főútvonalon az útkereszteződésnél (a járda meghosszabbított vonalában), valamint a menetrend szerint közlekedő jármű megállóhelyén levő járdasziget és az ahhoz közelebb eső járda között (a járdasziget teljes hosszában),
b) egyéb helyen bárhol,
a legrövidebb áthaladást biztosító irányban mehet át.
21. § (7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. A megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművekkel szemben azonban a gyalogosnak elsőbbsége ezeken a helyeken sincs.
21. § (8) A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud.
Az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése [SzR. 44. § (1) bek.]; 5 büntipont
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Mert elsőbbsége van a gyalogosnak a gyalogosátkelőhelyen, de máshol az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről.
A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud.
Olvasd el. Lehet csak én értem másként, meg a Lajtán túliak.
-
nagyúr
-
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
-
nagyúr
ilyenkor, de még zebra előtti megállásnál is figyelni kell, hogy melletted nem-e akar valaki elmenni, ha úgy látod, hogy ebből baleset lesz, nyugodtan nyomd meg a dudát, arra felfigyel az autós is, meg a gyalogos is.
Egyik munkatársam, két hónappal ezelőtt, így mentet meg egy emberéletet."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
2011. február 7-én lépett hatályba az az Európai Unióban 2008-ban megszavazott rendelet, amely az újonnan forgalomba helyezett, 3500 kg-ot meg nem haladó össztömegű gépjárművek kötelező, nappali kivilágításáról rendelkezik. A törvény egy külön fényforrás meglétét írja elő, amely az előírt fényerővel kizárólag nappali viszonyok között működik, gyújtásráadásra aktivizálódik, és melynek kizárólagos célja a forgalomban résztvevő jármű kivilágítása – így biztosítva annak jóval messzebbről való észlelését a többi közlekedő számára.
2012 augusztusától kiterjesztik a nagyobb teherautókra és buszokra is."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz sunahunter #29719 üzenetére
Hihetetlen, valaki még dicsekszik is azzal , hogy nem kapcsolja be a biztonsági övet.
Welcome to Hungary
kis kocc[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
igazából teljesen mindegy, hogy le lépe vagy sem, akkor is meg kellet volna állnia.
Olvassátok már el az új KRESZ szabályokat.
Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.
Teljesen mindegy, hogy lelépet-e vagy nem. Elsőbbsége van, ezért át kell engedni.KRESZ 43. § (4) A vezetőnek fokozottan ügyelnie kell az úttesten, (...) a koruk, testi fogyatékosságuk vagy más ok miatt saját biztonságukra ügyelni felismerhetően nem képes személyek biztonságának a megóvására.
-
nagyúr
válasz sunahunter #29727 üzenetére
De vezetni tudsz?
Bírom, hogy süket, féllábú nyugodtan vezethet, de ha magas a vérnyomásod, akkor eltilthatnak a vezetéstől."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz kételkedem #29773 üzenetére
beteg
-
nagyúr
-
-
nagyúr
31. § (1) Az útkereszteződésben másik útra bekanyarodni szándékozó vezető a járművel
a) az útburkolati jelek által meghatározott forgalmi sávba,
b) útburkolati jelek hiányában
- jobbra bekanyarodás esetében az úttest jobb szélére,
- balra bekanyarodás esetében az úttest felezővonala mellé, illetőleg osztottpályás és egyirányú forgalmú úton az úttest bal szélére
-
nagyúr
de kanyarodhatsz, de közben a sávváltás szabályait is figyelembe kell venned, ha a külső sávba mész, ebben a konkrét helyzetben.
Tehát először a belső sávba mész, majd jobbra indexelve áttérsz a külső sávba.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
én írtam, hogy kötelező?
De te linkedben:
Adott esetben indokolt lehet a „jobbra a külsőbe, balra a belsőbe érkezni" általános eljárástól való eltérés, azonban a sávváltoztató jármű vezetőjének ilyenkor az elsőbbségadási kötelezettséggel is számolnia kellTehát lehet a külsőbe menni, de az elsőbbségadási kötelezettséggel is számolnia kell
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD RYZEN 5 3600 - 2027.01.02-ig garis
- AMD Ryzen 5 5600G AM4 BOX új,bontatlan 3év garival eladó!
- HP ProBook 640 G2 14 Fhd i5-6300U/8GB/128GB SATA SSD/RW/webcam garanciás
- Apple Imac 19,2/A2116 16 Gb ram, 1 Tb hdd, 32 Gb ssd, rádiós perifériák, Radeon rx 460
- Thermaltake 430W Munich 80 plus bronze tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest